Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mate
nagyúr
válasz
Adams15 #7790 üzenetére
290-es vga fér be, tehát giga valóban kilőve.
MSI: 269 mm
Asus: 280 mm
Evga: 241 mmIlletve most jöttek be Zotac-ok. Bár túl sok tapasztalat nincs még velük.
Ebből a háromból szerintem mindegy melyiket veszed és mind a három befér.
Mind a háromnak vannak előnyei és hátrányai. Ciripelés meg mindet érinti, úgyhogy tök mindegy melyiket veszed.
-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje már nem bírtam követni a topicot. Mi a jelenlegi álláspont GTX970-ek szempontjából? Melyiket érdemes választani (Gigabyte asszem nem fér be a házamba, Zalman Z9 U3..
), esetleg van valami, amire érdemes még várni kicsit?
-
h1mpi
félisten
GTX 980-al a FC4 Nvidia beállítással 60 FPS alá nem esik be sehol vsync on-al. Öröm és bódottá
-
bigdigit
addikt
Mi alatt zenél ilyen szépen?
-
Xmodule
őstag
Na ma megjött a CPU hütö ugyhogy most mar full csendes(lenne) a gep. Csinaltam egy videot az asus gtx 970 -es röl ami nekem van. Buzzzzzzz... (Ha fent van a gep oldala ugyan igy lehet hallani mert a venti reseken kijön ez a kis piszok hang.
-
rappit4
őstag
-
-
-
Victor91
tag
Az SLI nagyon messze áll a szartól... mondom úgy, hogy MSI Gaming 970 tulajdonos vagyok...
-
-
zsenzse
újonc
Hello,
MSI GTX 970 vásárláson gondolkodok, szerintetek Aqua vagy Ipon? Melyiknél lehet probléma esetén gond nélkül hozzájuk fordulni?Koszi!
-
-
daveoff
veterán
válasz
Reggie0 #7757 üzenetére
Igen vissza is lehet venni a grafikán, én is ezt mondom, BF4-ben AA nélkül kijön a 144Hz/120Hz, de még 2xMSAA-val is! És inkább visszaveszem a grafikát, minthogy mikrolaggoljon, és mindenféle képi hibák jelenjenek meg, és várni kelljen a normális driverekre, hogy egyáltalán tudjam használni a 2 kártyát......
Egyébként meg 1080p 60Hz-re gondoltam, de szerintem erre rájött mindenki.
Nekem BF4(multi) ultra 4xMSAA 1080p 60Hz, és 130-150 fps van, pálya függő, van ahol mégtöbb...
-
Reggie0
félisten
válasz
daveoff #7754 üzenetére
Senki sem mondta, hogy kinek a hibaja, csak hogy miert lehet ketto karira szukseg. Most lehet sirni azon, hogy mennyire optimalizalatlan, de az nem oldja meg a problemat. (Amugy az uj grafikaval, javitottak rendesen.) Az, hogy meg nem tetszik neked a jatek, senkit sem erdekel, nem ez a tema.
-
Mate
nagyúr
válasz
daveoff #7740 üzenetére
Egyetértek. Ubi piszok jó játékokat csinál (Bár elég sablonosak. FC,AC, WD is egy kaptafa). Viszont valóban elég optimalizálatlanok.
NV-t meg azért szeretem, mert tudja jól, hogy ubi elég bénácska, ezért nagyszerű leírásokat készít, hogy miként állítsa be az ember a grafikát.
-
TTomax
félisten
-Best gaming experience for Far Cry 4, Dragon Age: Inquisition, The Crew, and World of Warcraft: Warlords of Draenor
-Supports Multi-Frame Sampled Anti-Aliasing (MFAA) mode.
Assassin's Creed IV Black Flag
DiRT Showdown
Hitman: Absolution
Assassin's Creed: Unity
F1 2013
Just Cause 2
Battlefield 4
F1 2014
Saints Row IV
Civilization V
Far Cry 3
Splinter Cell: Blacklist
Civilization: Beyond Earth
Far Cry: Blood Dragon
Titanfall
Crysis 3
GRID 2
Wargame: European Escalation
DiRT 3
GRID Autosport -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #7738 üzenetére
MSI-t akartam,de csak előrendeléses volt,ezt is egy kisvároskában találtam,most nyílt mint conrad.at partner és ez volt a nyitási akciók között.Mindegy, jelenleg örülök neki,végre piacra dobhatom az MSI 290X et
-
Mate
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #7738 üzenetére
5 év gari MO-n nem járt
"(#7739) mate3553: evgánál járt official, nem?"
Csak pár országban járt. A regisztrációnál megadott cím számít, nem a vásárlás helye.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#16729600 #7737 üzenetére
Driver szerintem alig változott. Egyéniben telepítsed, aztán akkor kiveheted, ami nem kell.
Inkább bírja valamilyen szintem a 4k-tPicit magasabb órajel... GRAT bár én FTW-t vettem volna, ha már eVGA!
De még mikor járt az ingyen backplate és az 5 év gar + az FC4(#7739) mate3553: evgánál járt official, nem?
-
törölt tag
Vége a vergődésnek,rendeltem egy EVGA GTX970 SSC ACX 2.0-t ( perpill fogalmam sincs még mi a különbség az SC és az SSC verzió között ) , 329 € volt, most akciós, adnak hozzá FC4-et és 48 hónap a gari.A héten szállítják,remélem nem nyúltam nagyon mellé
Majd ha megjött még kérdezgetek,mert nem volt NVIDIA kártyám ezer éve ,drivert se láttam élőben azóta.Egy 4K-s "55 ös LG lesz a monitorom hozzá, remélem szeretni fogja a Yamaha erőlködővel együtt...
-
Mate
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #7732 üzenetére
Szerintem a táp állapotjelző ledjére gondol. Előző asusomon is fényárban úszott a ház tőle.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rappit4 #7733 üzenetére
A God Rays csak úgy belekerült, tehát a játék dizájnját nem ehhez igazították. Ezt azt eredményezheti, hogy bizonyos jeleneteknél a grafikát inkább rontja, mert a tervezésnél a dizájnerek nem számoltak azzal, hogy ez az effekt ilyen implementációban is elérhető lesz. Ettől érezheted azt, hogy valami nincs rendben az összhatásnál, hiszen nem erre tervezték a grafikát, hanem az Ubisoft saját God Rays megoldására, de azt nem kapta meg a PC. Ugyanakkor ez paraméterezhető, tehát később ezen még lehet állítani különböző patch-ekkel.
-
rappit4
őstag
válasz
daveoff #7724 üzenetére
Értem, ennek a Godrays-nek mi az értelme? Nekem kiszürkíti az árnyékot, nem tudtam mitől olyan csúnya, amíg át nem raktam volumetric fog-ra. Egyébként az reális, hogy 45 fps-em van a legelső faluban ultrán 2xmsaa-val? Azért furcsállom, mert az ac unity is csak 50fps-ig esik le néha.
-
brumi1024
veterán
válasz
#85552128 #7725 üzenetére
Nem lehet kikapcsolni sajnos a ledet
"- jó hogy részben passzív a kártya, de üresjáratban pár perc alatt eléri az 50 °C-ot és többnyire a fölött is marad így fűti a házat. Érdemes átszabni a venti profilt mert alacsony fordulaton sem hallani őket."
Magasabb venti fordulatszámon is fűti a házat, mert benne teríti szét a meleg levegőt, kikapcsolt ventikkel még kevésbé, mert több meleg levegő marad a kártya hűtése és PCB-je között.
-
-
törölt tag
Na megjött az enyém is (ASUS STRIX 970)
- coil whine / cicergés: van 200 FPS fölött ha odahajolok hallom, de oldallappal nem, 300 FPS fölött már úgy is hallani, de még nem vészes - így nem zavar mert 60 FPS-sel játszom mindent úgy meg semmi nyoma.
- jó hogy részben passzív a kártya, de üresjáratban pár perc alatt eléri az 50 °C-ot és többnyire a fölött is marad így fűti a házat. Érdemes átszabni a venti profilt mert alacsony fordulaton sem hallani őket.
- játékok alatt eddig 72 °C GPU és 94 °C VRM hőmérsékletet mértem a gyári venti profillal - szerintem ez OK.
- GPU Tweakben 1253 MHz a max boost viszont játékban is 1316 MHz-ig megyKi lehet kapcsolni az idegesítő fehér ledet, vagy le kell ragasztanom ?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #7721 üzenetére
Az probléma, hogy egyik AA sem felel meg a Dunia igényeinek. Innentől kezdve kiugró minőséget egyiktől se várj. Az SMAA az post-process, természetes, hogy működik úgy ahogy. Az MSAA azért kell, mert ott a Hairworks és ez az effekt MSAA nélkül nagyon ronda, mert nem használ OIT-t és analitikai élsimítást. A TXAA pedig a szokásos. Mossa a képet nagyon.
Ezért tervezett az Ubi egy saját, HRAA megoldást teljesen a Dunia igényeihez, csak azt nem tudják portolni PC-re. Ezért belevágtak három olyan opciót, amely nem feltétlenül alkalmas a munkára, de legalább megvan a választás lehetősége. -
Cseneles
őstag
Én ennyire nem vagyok tájékozott ezen a téren...azt viszont tudom, hogy már több éve ez a probléma és joggal mondható, h mesterséges a gép igény PC oldalon! Én a Mantle miatt maradtam AMD oldalon és kíváncsian várom mit hoz a DX12....
Remélem orvosolják ezt a problémát és érőre kap a pc oldal
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cseneles #7714 üzenetére
PS4-re írták. Azért kapta meg csak a PS4 az Ubi új technikáit. Az Xbox One-ból is kimaradt a HRAA, bár ezt talán patch-csel pótolhatják.
Azt kellene már megérteni, hogy hiába sokkal erősebb a hardver, ha mondjuk egy multi-view algoritmust nem tudsz rajta párhuzamosan futtatni, mert egy ciklus alatt csak egy compute parancsot adhatsz PC-n, DX11-ben a GPU-nak. A PS4 64 compute parancsot képes fogadni egy ciklus alatt. Semmit sem számít a GFLOPS, ha nem tudod munkára fogni a feldolgozókat.
A HRAA pedig számos problémát vet fel. A DX11-ben nem olvashatod pixel shaderrel az LDS-ből a geometria információit, illetve a fedettségminták nincsenek definiálva ezen az API-n. A natív SAD utasítás csak opcionális, tehát egy csomó hardver nem támogatja. A lóerő megvan, csak nem tudod megírni működőre. -
Casanova*
veterán
válasz
rambustibi #7713 üzenetére
csak,ha az be van kapcsolva,akkor k@rva rossz az egér írányítás.
-
Televan74
nagyúr
válasz
rambustibi #7702 üzenetére
Talán azért nem találsz,mert desktop alatt a ciripelős kártya ritka mint a fehér holló.Nem sok van.A ciripelés magas FPS mellett jön elő.
Mondjuk részemről nem lesz zavaró a dolog,hisz vsync mellett fogok játszani.Mivel én offline játszom,nem annyira fontos a magas FPS. Engem jobban zavar ha szétcsúszik a kép.
-
ingalls
senior tag
válasz
Egyik kolléga pár oldallal korábban már említette a placebo-jelenséget, lehet hogy valóban rövidre kéne zárni ezt a diskurzust.
De lehet, hogy este készítek egy statisztikai felületet whine poll címmel. Mindenki megadhatná, melyik típussal milyen cicergö tapasztalata van. Valami egyszeru skálázással.
Játszásból. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cseneles #7703 üzenetére
Csak ugye a Far Cry 4 PC-s portjából két PS4-en bevetett új generációs technika teljesen kimaradt. Sokkal gyengébb occlusion és élsimítás van PC-re. Ez persze nem a multi-GPU hibája elsődlegesen, de például az amúgy zseniális HRAA működésképtelen lenne AFR-rel. Amellett persze, hogy három más akadálya is van, hogy ez PC-n szabványos környezetben megvalósuljon. Az MVDO valszeg PC-n is működhetne, csak párhuzamos futtatás nélkül szétzabálná az fps-t.
-
törölt tag
válasz
Szerintem ez csak akkor fog feketén-fehéren kiderülni, ha nálam, nálad lesz a kártya.Én biztos váltani fogok, nem örülök ennek a ciripeléses dolognak, de a többi erénye nekem bőven ellensúlyozni fogja ezt a hiányosságot.
-
Cseneles
őstag
válasz
daveoff #7701 üzenetére
1.2.0 Patch már többkártyás rendszer támogatott! MSAA 8X 60FPS+
Lehetséges de kétlem hogy 2*gyorsabb lenne mint egy R9 290X
Minednt kimaxolva MSAA 4X@40Fps átlag 8X@ 30
-
rambustibi
őstag
válasz
#16729600 #7695 üzenetére
Ezt találtam több nap keresés óta, de itt sem hallani semmit, ott ahol a srác nézi a monitort, pedig a hangszóró sem szól és a gép oldala le van véve, úgy már lehet hallani, hogy a vga ventillátorát, majd kiüti a telefonnal vagy kamerával
Szóval még mindig nem találtam olyan videót, hogyan ciripel desktop alatt netezés-böngészés közben (hangfal ilyenkor ugye nem szól, ha csak nem közben zenét hallgatsz), játék közben, filmnézés közben úgy, hogy a gép oldalai fent vannak, hangszóró vagy hangfalak szólnak, és közben a játékos-felhasználó hallja-e a ciripelést ott ahol ül, és ha igen mennyire..
Lehet én érzem úgy, hogy picit túl van lihegve a dolog? -
daveoff
veterán
válasz
Cseneles #7694 üzenetére
Mihez nem elég egy kártya FHD-ban? Itt van pl. a FarCry4, most léptem i a játékból, az 1db 980-al tökéletesen fut a játék, úgy hogy a grafika maximumon van átlagosan 60+ fps-em van, és nincs hozzá még SLI profil, azaz nem működik az SLI, akkor mégis minek kéne nekem több kártya? Majd biztos jön hozzá profil, utána meg olyan mikrolaggos lesz, mint állat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest