Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya72
aktív tag
Pár nap múlva rendelném a 970-et, erre vége a kupon akciónak.
Ez az Én formám. -
keIdor
titán
Ezt?
Így hogy tolódik a 16nm nem csoda, legalább sokáig meglesz a GTX-980.
Egyébként szerintem 2015 Q4-re itt lesz, ahogy eddig is gondoltam, október-november tájt. GM204+50%-ot mondanak, ami igen csak jó lenne, persze mesterségesen magas gépigények vannak, úgyse fogjuk érezni.
-
-
qad
senior tag
Játszik valaki a cod ghosts-al? Másnál sem skálázza hel a memória órajelet? Nálam 6000Nél megál a gpu az szépen felskálázódik a beállított értékre de a memória az megáll 6000-nél(ennyi betöltéskor is). Minden más játékban rendesen 8100-ra felemelkedik csak a fos ghostnál jött elő valamilyen bug. Lehet volt valami nyomorult patch amit lehúzott és nem figyeltem oda.
-
h1mpi
félisten
Azt olvastam 2016-ra jönnek csak a csúcs Maxwellek... Szerintem 2015-re a 8 GB-os verziók jönnek csak..
-
válasz
Zolee888 #6976 üzenetére
75-ért SzVSz mindenképpen érdemes eladni a 770-et, ha kijön a 960, akkor a pincében lesz az áruk.
Az MSI Gaming jó kari
. Nekem giga g1 van - és hogy közhellyel éljek, nem cicereg, lévén még nincs konfiba szerelve, az antisztatikus zacskóból meg nem hallatszanak ki a tücskök
.
Most vacillálnak az árak, érdemes figyelni + elég értékes játékpromó is van sacc/kb 10eFt értékben!
A Galax HOF is egy érdekes kiadás, bár nem tudom Mo.-gon hozzá lehet-e jutni.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #6974 üzenetére
Nekem volt PS4-em kerek 1 hónapig, Benyeltem hogy csunyább graffal futnak a játékok, benyeltem hogy nincs AA és még a legszebb killzone játék alatt ha már kicsit messzebb volt az ellenfél akkor a feje csak egy pixelhalmaz volt, elnéztem azt is hogy kontrollerrel kellett játszanom fpst, elnéztem az eszméletlen játék árakat és a plus árát, de az más sok volt hogy minden héten leállt a psn szerver, ha nem akkor karbantartás, és amikor hazaértem meló után hogy na most játszok egy jót akkor nem tudtam multizni
Szóval aki erre vár az hajrá, oké hogy PC-re sem tudnak optimatizálni vagy nem akarnak de hogy konzolokra sem? és azt a grafikát mondjuk hozza egy 7870, PC-seknek nem az a baja hogy nem fut úgy, hanem hogy sokkal szebbet akar mindenki és igen ahhoz már kell a műszer a gépház alatt
És ha azt nézzük box360 alatt tudtak olyat mutatni hogy megérte megvenni, de most mi van? 900p meg 30FPS 2014-ben? holott azzal reklámozták hogy igen 4K menni fog felskálázva de mikor 1080-at is csak felskálázva tudja akkor miről beszélünk? Bf4 64 fős szerveren beszaggat játszhatatlanul
-
Zolee888
tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam rajta, hogy a Gtx 770-et lecserélem egy 970-re.
A 770-et most eltudnám adni 75.000-ért.2 év gari van még rá.
Megéri eladni ennyiért és venni egy 970et?A 970-ek közül melyik gyártó kártyáját érdemes venni? MSI-ről vélemények?
-
bigbadforty
tag
válasz
bigbadforty #6973 üzenetére
Most láttam, hogy valaki beidézte a COD-os topikban írt problémámat
Hát igen, ma este kipróbálom a patch meg driverfrissítést, de nem várok sok jót.
És nincs bekapcsolva supersample......
-
bigbadforty
tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy MSI Gaming GTX 970-es karira megéri-e lecserélni az R9 290-et? Ne nézzük az anyagi részét, meg az anyagi bukást, hanem a plusz teljesítmény megéri-e? Olvastam teszteket, de jó lenne hallani olyanoktól, akik hajtják a kártyát, milyen is valójában.
Ami miatt cserélnék, az az AMD driverek meg játék-optimalizálások hanyatlása az nV-hez képest.
-
kacsip
tag
Udv. Asus gtx 970 kartyam van, es az lenne a gondom hogy zug a kartya amikor valamilyen jatekot elinditok, tehat amikor "hasznalom". Nem ciripel, es nem csak akkor hallani amikor hegyezem a fulem vagy nyitott haznal. Zart haznal 2 meterrol is hallani. Mi lehet ez? Kb 2 hetes a kartya, semmi komolyabb dologra nem hasznaltam eddig. Most tudtam csak beuzemelni es kiprobalni.
-
h1mpi
félisten
nektek, hogy mutatja a HWinfo64 a vrm tempet? Nekem nincs olyan sorom?!
-
Dr. Student
senior tag
Mivel érdemes mérni a hőfokot a videokártyának ?
A tuningot milyen programmal tudom elvégezni ?Gigabyte gyártótól van a karim.
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #6964 üzenetére
30 fps kössz nem
-
regener
veterán
Egy "rejtélyes" ember tesztelt egy rejtélyes kártyát és feltöltötte az eredményeit a SiSoftware adatbázisába.
[link]Pár adat:
3072SP
24C
1.1GHz/1.39GHz
3MB L2
12GB 6GHz
384-bit -
Asbee
veterán
1550-et szépen megy játékok alatt a kari. És nem hal le kis terheléses játékoknál nagy OC-val. Giga kiadhatna egy biost amiben azt javítják. Ez tök másképpen boostol pl border 2 alatt. Fesz és órajelet figyelembe véve fix 72 fps-el.
A hűtés vsync nélkül elmegy 80 fokig és kell a custom venti profil OC-val, ahol azért már van hangja.
-
Forestgreen
aktív tag
-
törölt tag
-
daveoff
veterán
Én végig a multiplayer-ről beszéltem, és a topikban is arról van szó. Singleplayer-ben nekem is 300fps-em van....viszont CoD multiban elég fontos a stabil 60+ fps. Én a 980-al akármit állítok be, akárhova húzom a beállításokat, 90fps-en kiakad a mutató, szerintem még 2x supersampling-el is.
-
Crytek
nagyúr
AC Unity:
Game runs better than Black Flag.. On 970, fps is between 35-55. It drops below 30 sometimes.
Ultra high, TXAA, high shadows, HBAO+, 2xMSAA.
-
daveoff
veterán
Akkor nem tudom miről beszélnek ott.....
Egy példa a sok közül -
daveoff
veterán
Ez akkor sem változtat azon a tényen, hogy az AMD-sek szenvednek a CoD-al, az NV-sek meg nem. Az új driverrel sem javult a helyzet, a shadow, sun cache-t meg már a megjelenéskor kikapcsolta mindenki, tehát az szintén nem változtat semmin. Az AMD akármennyivel korábban látja a forráskódot, akkor sem tud normális drivert készíteni. Egyébként sajnálom, hogy már nincs meg a 290X, szívesen kipróbálnám, hogy tényleg annyira szar e játék vele. Én csak abból tájékozódom, amit a játék topikjában írnak(szerintem ez minden magyarázatnál többet ér), és ott rengeteg a problémás AMD felhasználó....
-
Asbee
veterán
ffodi: Köszi innen is az MSI módosított biost. Itt is szépen megy.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel lecserélték a HBAO+ shadert. Ez okozza a teljesítmény növekedését. Mindig így lesz mostantól. A régi shader már nem volt jó, mert a GameWorks DRM-je megváltozott, így újra vissza kellett fejteni.
A GTA5-ben nem lesz zárt, DRM-mel védett kód. Ott eleve a konzolból hozzák át a fejlesztők a shadereket. Ezzel nincs munkája az AMD-nek, mert a konzol shader eleve jól fut náluk.
-
Köszi
. Valszleg azért nem tettek rá, mert nem sima kialakítású.
Más: Itt azt olvasom, hogy 5 fázisú a tápellátás, itt meg azt, hogy 6. Kinek higgyen az ember
-
-
-
warcat
veterán
Tegnap valaki lemaradt GIGABYTE GV-N970WF3 92 626 Ft
-
Anyámborogass
- itt a válasz a #6924-re
-
Asbee
veterán
Ref MSI 970 a gépben. Csak menüben 400-500 fps-nél van cicergés halkan. Amúgy semmi. Lassan tesztelgetem.
-
Kérdés: 3D vision-t használ valaki 970-en? Kíváncsi lennék hogy muzsikál az aktuális driverekkel.
-
válasz
David89 #6933 üzenetére
Ebben a pillanatban bontottam ki a Giga G1-et, az elemzések alapján tudom javasolni. Sajna 7vége előtt nemigen tudom gépbe szerelni, addig csak az asztalomon nézegethetem a kicsikét
.
Új házat (750D) is vettem miatta, lévén 31.5 centi
Nem ismerem a házakat, amiket írtál, nézd meg a gyártónál v gugli, h van-e bennük 33 centi körüli hely VGA-nak, a jobbféle 970-esek elég hosszúk.
#6934: igen, jók ezek a mobilizálható rack-ű házak
Mindenképpen olyat vennék, amiben bőven van hely, elég idegesítő+költséges, ha költöztetni kell a rendszert 1db VGA miatt - lévén egy ház jó esetben 4-5 konfit is kiszolgál. (Igazából a használtpiac miatt is érdemes bő hellyel számolni: mi van, ha szembejön egy szuper kari olcsóér, de le kell mondanod róla, mert nem fér a házba?)
-
csibuka85
őstag
válasz
t72killer #6932 üzenetére
Hát az jó lenne t72killer , mert a kedvenc játékom lett és gondolom hogy még sokan szeretik rajtam kívül is. Azt nem tudom mennyi lehet vram kihasználtsága vagy csak az update kell neki vagy 2 db 970 sli-ben a fene tudja , de jó lenne ha valamit csínálnának vele , mert ez így elég rossz.
Szia David89 az olvasottak alapján az MSI most nagyon jó. A Corsair R200 ban 300 mm-es vga os elfér de ha kiszeded a vinyó Racket akkor 430 mm-es is elfér benne. A képek alapján 2 db 680-as van benne.
[link]A zalman z9-ben 290 mm-es kártya fér el. A Giga alapból 300 vagy 310 mm-es. A többi kártya kissebb : Az Asus Strix kártya 14x24x4 cm.
-
David89
tag
Üdv!
Egy GTX 970es kártya vásárlását tervezem, és azt szeretném kérdezni, h melyik gyártóét érdemes venni, pl van 100 és 110ért is, tehát megéri e a drágábbat venni, vagy megfelelő az éppen olcsóbb változtat (ipon).
Másik, h egy ilyen kártya befér egy Zalman Z9-be vagy Corsair R200-ba?
Köszi, Dávid
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt az a különbség, hogy az AMD azt csinálja, amit az NV csinált 2010 előtt. Odaköltöztek a fejlesztők mellé és sokkal korábban látják a forráskódot. Az NV viszont már nincs a fejlesztők közelében, mert mostantól nem segíteni, hanem vezetni akarják őket. Ezért van az NV-nek egyre több Game-Ready drivere, mint a régi Catalystes időkben, míg a Catalyst esetében korábban ott van a profil, ami ha jó, akkor nem kell frissíteni. Ezért van ritkábban driver, mint a régi NV-s időkben. Természetesen, ha nem jó a profil, akkor érdemes cserélni, de ha jó, akkor semmi gond.
(#6872) daveoff: Cache sun és cache spot shadow maps OFF. Ez egy játékbug. Nem ezen fognak optimalizálni, hanem a HBAO+ shadert cserélik le legközelebb.
-
Brutál. Így Yt-on ráadásul annyira hasra sem estem a grafikától, kb a Walley is van ilyen részletes...
Nem akarom tudni, mennyivel megy egy radeonon.#6924: Az. És a legidegesítőbb benne, hogy az egész csak egy optimalizálatlansági blama, ilyen szintű grafikát 40fps@fullHD-n egy 770-nek vinnie kéne.
A GM204-es cuccokat mind eladták, csinálják a piacot a GM200-nak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
JoolsNOS #6904 üzenetére
Dehogynem eleg. Win 7, naprakeszen+ par alapprogram. Jatekok jelenleg: ETS2, Mafia 2, Risen 3, Stalker Lost Alpha, Stalker Clear Sky, Far Cry 3, Assetto Corsa, Skyrim, rFactor+ rft mod, ami most fent van a gepen. Mi tobb kellhet meg? Ez 9db game, amibol harmat akar most is deletelhetnek, mert nem jut ido rajuk, avagy parkolopalyan vannak.
68,5Gb szabad helyem van(a hasznalhato 223Gb-bol). Az uj SSD-knek eleg 5% szabad tarhelyet hagyni, sot, mar alapbol van elkulonitve egy resz, amit mi nem is latunk, hanem az SSD hasznalja.
Boven eleg mindennek ez a meret, csak nem HD filmeket kell tarolni rajta.
-
kacsip
tag
Udv. Asus gtx 970 kartyam van, es az lenne a gondom hogy zug a kartya amikor valamilyen jatekot elinditok, tehat amikor "hasznalom". Nem ciripel, es nem csak akkor hallani amikor hegyezem a fulem vagy nyitott haznal. Zart haznal 2 meterrol is hallani. Mi lehet ez? Kb 2 hetes a kartya, semmi komolyabb dologra nem hasznaltam eddig. Most tudtam csak beuzemelni es kiprobalni.
-
Crytek
nagyúr
Kemény lett ez az AC Unity.
Kb full hdban is majdnem kevés a 970 max grafikán. -
-
SSJPeter
őstag
válasz
regener #6905 üzenetére
Egyéni ízlés kérdése, hogy kinek fontos a boot idő, de pl. ha én újrainstallálok egy drivert vagy bármi mást és restartolni kell a rendszert 15 másodperc alatt megvan, nem kell elmennem a gép elől.
Én nem hinném, hogy van olyan ember aki kipróbálta és nem jön be neki, a kérdés persze az, hogy megér-e ez valakinek x 10 ezret...nekem igen.Na meg egy pár játék is bőven elfér egy 240GB-os példányon, ha nem is az összes és hát a töltési idő is összehasonlíthatatlan egy HDD-vel, amint írták is.
A hang szerintem nem nagyon tényező, mert nyilván nem váltja ki a vinyókat, amik ugyanolyan hangosak akkor is ha van mellettük SSD és akkor is ha nincs.
De hagyjuk, mert ez nagyon OFF téma.
Csak egy vélemény volt amit, írtam. -
brumi1024
veterán
válasz
regener #6905 üzenetére
Nálam hamarabb kapcsol be a gép, minthogy magához térne a monitor a Standby állapotból
Tuningnál tényleg nem hátrány, illetve ha sietek és épp kikapcsoltam a gépet, de kell még valami, akkor nem vesztek értékes perceket az újraindítással. De alapvetően tényleg nem a bootidő az előnye az SSD-nek, hanem az általános rendszersebesség. Kihullik a hajam, ha épp egy HDD-s tesztgép jár nálam.
-
Garsza
veterán
Lejárt a szerkesztési időm.
A hardware.info készített egy tesztet, amiben heteken keresztül folyamatosan írtak két darab 250Gb-os Samsung 840-re adatokat, hogy azok valós élettartamát megtudják. A Samsung szerénynek bizonyult a hivatalos értékek megadásánál, mert az első javíthatatlan hiba 3187 írási ciklus után jelentkezett – ez után a meghajtó még működőképes marad -, ami fenti számítások alapján több mint 200 évnyi használatot jelent.
-
Garsza
veterán
válasz
JoolsNOS #6904 üzenetére
Azért a mostani SSD -k napi 10GB írást biztos hogy kibírnak 10 évig. De lehet többet is.
Az egyenletes elhasználódásból adódóan úgy számolható ki az elméleti élettartam, ha megszorozzuk a teljes kapacitást az újraírási ciklusok számával, vagyis például egy 250Gb-os Samsung 840 hozzávetőlegesen 250Tb adatot képes írni. Egy átlagos felhasználó esetében 7-10Gb napi írással számolhatunk, vagyis az utóbbival kalkulálva majdnem 66 évig bírja az SSD a nyüstölést, és ez még csak a garantált 1000 ciklusra vonatkozó szám
-
regener
veterán
válasz
SSJPeter #6900 üzenetére
A Windows boot időt én nem emelném ki pozitívumként, mert hazaérek, lepakolok, benyomom a gépet, addig melegítek kaját és mire visszaérek addigra megy, szóval inkább a játékos része miatt éri meg, na és persze a hangtalan működés
Bár lehet valaki azzal játszik hogy a Windows-t bootoltassa fel-le-alá-fölé, de szerintem ha bekapcsolod akkor utána megy az vinyóval is, csak utána a játékok + hang (amit fent is írtam).
-
JoolsNOS
veterán
válasz
MPowerPH #6899 üzenetére
Azért egy 240es ssd nem elég a játékoknak is. Nameg akkor azért elég hamar leredukálódik ha mindig televan meg folyamatosan váltogatom a játékokat. (mert szoktam) De a lényeg jelenleg! Most teszteltem a másik vinyót ugye amin jól ment a far cry. Ami érdekes, hogy crystalmark szerint minden tekintetben gyorsabb az 5400es laptopvinyó amivel eddig elvileg a probléma volt. Most visszaraktam és a far cry is jól ment. Na ezt adjátok össze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest