Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi belépő szinten
- Mini-ITX
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Köszönöm szépen westlake segítéségét. Elküldte a megfelelő gyári BIOS-t a videokártyámhoz.
Köszi még egyszer! -
wjbhbdux
veterán
-
Sareth
senior tag
-
Pc-man34
tag
végül is csak tudni szerettem volna,miért laggol,nevetséges már ez a pc világ 2015-ben hiába van 500-600 K-s géped,hiba mindig lesz! megunom eladom és veszek rajta ps4-et.
-
Pc-man34
tag
üdv
tud nekem valaki választ adni?
Palit GTX980
I7 4770K
Corsair 750w-os táp
2x4gb corsair 2133
SSD..
És windows7 (x64)-el úgy laggol a BF4,hogy élvezhetetlen,feltelepítem a win8.1-et nem laggol,vga Driver lehet a gond win7-nél?
remélem ez nem vga hiba....
Még egy gondolatom van,nem lehet még az,hogy nem monitorra van kötve hanem egy SMart tv-re? ami max 720p-t tud. -
-
Agyzuzo
addikt
válasz
yodamester10 #22880 üzenetére
Egyik hsz:
"I can't hear the video over the noise that my GPU is making."
Elég sírós egy kártya.
-
Anubris
őstag
Véletlenül láttam meg mikor egeret kerestem, hogy most aqua-nál DS200 egér is jár a két kupon mellett az MSI GTX 970 kártyához.
-
aerosmith
őstag
köszi minden válaszolónak!
-
válasz
aerosmith #22864 üzenetére
Szia!
Giga, asus, msi-bol valogass. Giga kicsit hangosabb mint a masik ketto, de az sem hangos. Csak custom hutesut valassz. Boost clockra semmi garancia nincsen, milyet fogsz ki. Cicerges szinten, semmire sincs garancia, mindegyik cicereghet. Altalaban 3 ev garosak.
Giga wf3, giga g1, msi gaming 4g, 100me, asus strix, asus black. En ezekbol valasztanek, barmelyiket is veszed, nem tudsz mellenyulni.
-
aerosmith
őstag
Sziasztok 970 vásárlása előtt állok, végigolvastam az utolsó 10 oldalt de csak még nagyobb lett a tanácstalanságom.
Tudnátok tanácsot adni hogy melyik gyártó kártyájával járnék a legjobban?
Igényeim:
márkás megbízható gyártó
lehető legmagasabb boost clock
halk ventik
lehető legkevesebb esély a cicergésre
legalább 2 év gari
100k körül, akár hardveraprós is
jó volna ha lenne hozzá játékkuponköszi
AS -
hackeeeee
Jómunkásember
Ma ránéztem a kártyára úgy, hogy nem volt fent az oldallap, minimális ciripelő hangja van, de elenyésző. (g1. rev 1.0)
-
mcwolf79
veterán
válasz
glspeter1 #22860 üzenetére
Szted marhaság, de ez engem nem érdekel.
Én ezt tapasztaltam. I5-tel voltak furcsa beröccenések, de miután ki tudtam cserélni I7-re utána érdekes mód minden röccenés nélkül kezdett hirtelen futni a BF4. Leginkább Siege of Sanghai-on tapasztaltam, de más map-on is előfordult. -
válasz
hszilard666 #22855 üzenetére
Uj fejlesztes.
-
qad
senior tag
válasz
#85552128 #22847 üzenetére
+1, nincs HT-s procija, de azért mondja a tutit.
BF3 óta nem találkoztam olyan progival ami laggolt volna HT On beállítással. Battlefield sorozatból csak a 3-as volt meg(itt car optimalizálás miatt laggolt és tény hogy jobb volt ha kikapcsoltad a HT-t, de ez is csak az elején volt ilyen utána javították)a többiről BF-ről nem tudok nyilatkozni, de ha csak ezt hozzátok fel példának akkor nem kicsit vagytok lemaradva.
Ár-érték arányt nézve lehet nem éri meg a plusz 20e-et, de akkor ez legyen a mondandó ne a fikázás, tapasztalat és kipróbálás nálkül. -
-
Szuperul mukodik a shadowplay is. Probaltatok esetleg egyedi bitratat? Mintha a magas minoseg se lenne az igazi. Amugy szinte eszre sem venni, hogy vesz fel, jo kis program.
-
törölt tag
válasz
katt777 #22846 üzenetére
Nem állítottam hogy minden játék képes 4+ szálat használni, azt írtam, hogy attól hogy van HT-s
"Ráadásul SOHA nem állítottam tényként, hogy ki kell kapcsolnia a HT-t (csak az erre érzékeny alkalmazásoknál), ennyit a szövegértésről."
"Ja, i7, aztán majd tilthatja le a HT-t, ha normálisan játszani akar, "
Nem persze... De ott sem kell kikapcsolni, mert azok vagy nem használnak még 4 magot sem, vagy ha mégis akkor szépen eloszlik a terhelés HT-vel.
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #22813 üzenetére
Miért vitatkozol, amikor ellentmondasz saját magadnak?
"egyre több motorban/játékban van HT optimalizáció", tehát szerinted sincs mindben, régebbiekben meg főleg. Ez a
Ráadásul SOHA nem állítottam tényként, hogy ki kell kapcsolnia a HT-t (csak az erre érzékeny alkalmazásoknál).TTomax: Ennyire nem érteni valamit már művészet.
Félremagyarázni vagy nem mondottakat más billentyűzetébe adni (nem vagy vele egyedül) meg rosszindulat.
Tényleg hagyjuk.
-
ÁdiBá
veterán
Tudnátok nekem segíteni abban hogy keresek egy referencia kártyához ASUS GTX980 BIOS-t. Sikeresen megformáztam a gépem úgy hogy most elvesztettem minden adatomat.
Sajnos vele együtt az eredeti BIOS-t is elhagytam. A módolt 1404Mhz használom.
Valaki megtudná velem osztani, hogy biztonság esetére meglegyen? -
válasz
cyberkind #22842 üzenetére
Jo az mindegyik, csak meg kell adni neki a megfelelo feszultseget.
--------------------------------
(#22828) stratova
Szép darab ez a GTX 970 Black. Annyira fekete, hogy nem látom, felfekszik a borda a VRM-re is?
A vrm-en egy kulon borda van vegig, aminek fesus a teteje es a gpu nagybordan atfujo ventillator tudja huteni azt is. Most nem tudom megigerni, hogy van-e a kepeim kozott olyan, amin latszik.
Itt a kepek kozott van egy, amin latszik a huto:
a nagy bordanak van nekitamasztva az a fekete hosszukas borda, az van a vrm-eken.
-
blu79
addikt
válasz
sixpak #22835 üzenetére
- nekem nincs vrm hőfok mérő, és 2000 ren mennek a memóriák, mennyi lehet a hőfok? kit érdekel .... amíg jól működik senkit, ha nem tettek rá vrm szenzórt, akkor azt jelenti hogy nem kell annyira figyelni.... mert vállaltak rá garit.... mindenki megnyugodhat a 970 egy jól eltalált példány.... nV4ever
-
stratova
veterán
válasz
Poiro7 #22830 üzenetére
Furmarknak extrém magas az ALU:tex terhelése (hasonlóan egy 3D Mark Texel Fillrate teszthez ami GCN-nek fekszik jobban míg a Pixel Fillrate Maxwellnek). Emiatt nem lehet csak ebből 1:1-ben levetíteni a játék alatti teljesítményt, viszont keményen befűt a kártyáknak.
(#22833) Archanon én ugyan itt a TV előtt ahol kis túlzással meg tudom számolni a pixeleket, látok némi javulást, de textúrák romlása tán zavaróbb, mint amennyivel kisebb az árnyék zajossága. Ennél jobb ötletem nincs.
Asbee
Köszi, a két kép alapján nem láttam, vagy csak vaksi vagyok.
-
stratova
veterán
Szép darab ez a GTX 970 Black. Annyira fekete, hogy nem látom, felfekszik a borda a VRM-re is?
(#22824) Archanon
If you actually have the equipment to run the game with "Übersampling" fully on (Übersampling=2 in User.ini), then it will decrease it somewhat. Most of us don't have that option though...The other option that seems to lessen it rather well is setting "AllowSharpen" in "User.ini" to "0". "AllowSharpen" doesn't correspond to a specific setting in the configurator, but it gets enabled/disabled along with AA. However, AA is a separate setting in "User.ini", so disable "AllowSharpen" manually if you still want AA.
-
Archanon
őstag
Itt is megkérdem, hátha találkozott már valaki ilyen problémával. [link]
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #22812 üzenetére
Elkezdtem megírni,de ráhagytam.Ezt a kört már lefutottad másokkal is,velem nem fogod.Ez pont ugyanaz a marhaságod,mint amit a 980ról írtál.Az egész onnan indul,hogy neked ezek a dolgaid vannak,aki ennél jobbat vesz (i5+970 ami neked van) az h@lye...az is aki FHD felett játszik,meg az is aki 5960Xet vesz,meg az is aki 980SLI-t... tudjuk...
-
Asbee erdeklodott delutan a vrm-ek irant.
Futtattam unigine heaven 4-es tesztet.
Alapgazon, ami 1753mhz memoria, 1253 mhz boost gpu orajelet jelent, a vrm-ek minimum 33 fok, maximum 69 fokig melegedtek fel.
Tuningolva kicsit, ami 1853mhz memoria es 1453mhz boost gpu orajelet jelent, a vrm-ek maximum 73 fokig melegedtek. Hwinfoval mertem.
Ugy nez ki, elegge eltalaltak ezt is a kartyan.
-
törölt tag
válasz
katt777 #22812 üzenetére
Nincs olyan játék ami "nem szereti" mert ha nem volt rá optimalizálva nem kell a HT szálakat használnia van elérhető 4 fizikai mag, ez max a HT-s korszak elején volt probléma amikor az OS ütemezője úgy kezelte a HT magokat mintha fizikai magok lennének és azokat osztotta ki a programoknak... De a W8+ már nem ilyen és egyre több motorban/játékban van HT optimalizáció.
Mellesleg te nem ezt írtad hanem tényként állítottad be hogy ha i7-et vesz akkor ki kell kapcsolnia a HT-t, ami hülyeség...
Csőjátékokban lehet, hogy nem fog CPU igényes játékokban viszont igen ha más nem a minimum FPS.
Bár lehet szólnod kéne az intelnek, hogy az utóbbi x-évben mellé lőttek az egész HT vonallal -
katt777
félisten
válasz
#85552128 #22809 üzenetére
Mi nem volt érthető azon, hogy vannak játékok, amelyek nem szeretik? 1x sem tagadtam, hogy van, amikor jó, de ha van 2 <> játékod, akkor vagy a 2 között restart és biosban HT off, vagy a rosszabb lassabban fut (mint te is írod) v. laggol. Ha nem csak a mondanivalóm feléig jutottál volna megspóroltunk volna pár hsz-t.
TTomax: Mutass egy játékot, amely i7/HT támogatással 2x olyan gyorsan fut (de nem fogsz, mert a HT + teljesítménye még az árkülönbséget sem éri el), mint azonos órajelű i5-tel, aztán máris kiderül, megéri-e i7-et venni (amiről a z elején szó volt, hogy majd "kell"), még ha hoz is valamit (amihez meg legalább CPU limit kéne, amit a "tesztekben" mesterségesen állítanak elő, deklaráltan a HT előnyét kimutatandó).
Ezért szálltam ki az i7 vonalból. Ha van egy kihajtott VGA-m az az i7-től sem fog gyorsulni, ahogy a 7870XT-m egyetlen FPS-t sem gyorsult, amikor 6800K helyett 4670K-t tettem alá.
-
-
törölt tag
válasz
katt777 #22807 üzenetére
"Azokat a teszteket meg hagyjuk, amelyek direkt kiválogatják a HT-ből hasznot húzó játékokat, a többiről meg mélyen hallgatnak."
Tehát magad is elismered, hogy bőven van olyan játék ami profitál a HT-ből még i7-en is.
Az összes Frostbite játék (BF3,BF4,DA:I, Hardline, PvZ, Battlefront*) ilyen...
A "többi" pedig max hibahatáron belül tér el, jelentősen rosszabbul nem fut egyik sem HT-vel...
Nem kell régi urban legendekre alapozni, igen is van értelme a HT-nek játékokban is (rosszabb nem lesz tőle...), hogy megéri e a +30k-t az más dolog.
Kipróbáltam DA:I-vel sokkal többször droppolt 40 körülire az FPS HTFF.
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #22793 üzenetére
Nyilván a (rendkívül optimalizált) Battlefieldek lefedik a teljes játékpalettát.
Azokat a teszteket meg hagyjuk, amelyek direkt kiválogatják a HT-ből hasznot húzó játékokat, a többiről meg mélyen hallgatnak.
qad: És ki mondta, hogy nem osztja el a terhelést?
Lauda: Volt alkalmam tesztelni Project Cars-t, hát, 21FPS-re zuhan a Riviérán a sebesség, szóval vissza kell venni a grafikából, nincs mese. No meg eszerint a játék egy optimalizálatlan szar, semmi nem indokolja ezt a lassúságot, főleg, hogy a legmagasabb grafikával sem zabál meg 2500MB-nál több RAM-ot (azaz nincsenek hatalmas felbontású textúrák). Far Cry 4-nél is ez volt amúgy, az nV-s élsimításoktól behalt az egész (de az a VRAM-ot is zabálta legalább), aztán az update-ekkel és a driverekkel megoldódott, lehet, hogy a következő meghajtóval már javítanak rajta.
-
demmer123
őstag
Black plate mennyire fontos ?
Evga 970 kártyát akarok venni de gyárilag nincs hozzá black plate láttam lehet külföldi oldalról rendelni hozzá 6ezerért csak a felszerelésnél gondolom a garancia is ugrik a kártyáról.Nektek van rajta?
-
Nagyon ott van a szeren ez a kartya, nem is gondoltam volna, hogy a gtx970 is ilyen szepen viszi a cuccot.
Pedig meg sincs huzva, alapon ketyeg, megy minden ahogy kell.
Sareth semmi hangja nincs, egyaltalan.
Cicerges sincs, elobb day light betoltesnel 1800 fps, semmi hang szinten.
glspeter1 Neked maximum mennyire szokott felmelegedni? Amugy tenyleg nagyon jo kis cucc, hangtalan es minosegi az egesz ahogy van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mikrotik routerek
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Windows XP
- Nők, nőügyek (18+)
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest