Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Pc-man34 #40422 üzenetére
1db MSI 1080TI 260e, 1db MSI 1070 150e, használtan eladni kb. 110-120 e Tehát kb. ott vagy vele. Rágugliztam erre: "1070 SLI or 1080TI" és az elsők közötti cikkben is azt fejtegetik hogy kb. a 1070SLI a 1080TI teljesítményét vagy kicsit jobbat hoz SLI-ben de kiemelték itt is hogy nem minden játék támogatja az SLI plusz ha belegondolsz dupla kártya nagyobb zaj, fogyasztás, melegedés stb.
-
Cs1csó
titán
válasz
Pc-man34 #40422 üzenetére
Utóbbi. Az SLI-vel vannak gondok, pont nemrég volt is erről egy cikk, hogy próbálkoznak de mégsem az igazi, nem mindegyik játék támogatja és ezen kívül is vannak problémák.
Erről volt egy vitám itt valakivel nemrég, én azt mondtam hogy az SLI-nek a mindenkori legerősebb videókártya esetén van értelme mert akkor kapsz olyan teljesítményt amit sehogy másképp nem lehet elérni. A 1080TI kb. 2 db 1070-el ér fel de mivel egy kártya lenne a gépben kikerülnéd az SLI problémákat. Persze ez anyagiaktól is függ hiszen ha eladod a 1070-est valamennyit buksz rajta de ez a jobb megoldás, nem az olcsóbb. -
NFree
addikt
válasz
Pc-man34 #40375 üzenetére
Szerintem rendben van
a 4770k egy kicsit lehúzza a pontot azért kevés ha jól megrántanád akkor már összbe is 20 fölött lenne, de a graphics pont az rendben van 980 húzva tud kb 22-23 ezret.
egy régebbi 980 classi eredmény nem szénné húzott 4790K val [link]
kár azért a kariért jól ment nagyon .
Meg még durván bele tud szólni a végeredménybe a ram sebesség , de megnyugodhatsz kari résszről rendben van -
blu79
addikt
válasz
Pc-man34 #33694 üzenetére
Szia, akkor itt egy kis leírás mindenkinek 970 és 980 hoz : szükséges program Msi Afterburner. Tesztprogi : Valley , Heaven, Firestrike és a játékok természetesen.
Afterburner elindít : - Power Limit = max
- Temp Limit = max
-Core Clock = +50 kezdésnek és ha bírja 10-20Mhz mehet feljebb
-Memory Clock = +200 kezdésnek ha bírja mehet feljebb 20-50Mhz-el
De, elöször teszteljük ki külön a Core clockot ( ez idő alatt memory clock legyen mindíg alapon) és ha ez megvan akkor mehet a Memory clock (ez idő alatt legyen a core clock mindig alapon) . Ha megvan a max Core clock amit bír a kártya és a max memory clock akkor be lehet állítani mindkettőt egyszerre és mehet a tesztelés.
A core clocknak lehet +feszt adni , ez max léggel 1.3v lehet, de nem minden kártya veszi fel a feszt.
Tesztek alatt +75-80 %-ra lehet állítani manual az Afterburnerben a ventiket, és lehet ventiprofilt csinálni, célszerű a kártyák hőmérsékletét minél alacsonyabban tartani, 85-90 fokig nem lesz baja a kártyáknak. Legalábbis nV oldalán 90 fok a max.
Remélem mindenki számára érthetően írtam le. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Pc-man34 #33075 üzenetére
Nagyjából annyival kapsz több FPS-t, ahány %-al emelted a gpu órajelét.
Érdemes, mert 10-20%-al jobb értékeket elérhetsz.
Memórián is tudsz húzni,.de az sokat nem hoz.
Arra figyelj, hogy amit beállítassz rájön a boost is.
Azt terhelés alatt látod. Feszültséget ne emelj, akkor ventit sem kell. -
wjbhbdux
veterán
-
Sareth
senior tag
-
blu79
addikt
válasz
Pc-man34 #22428 üzenetére
Szia, a 780 milyen gyártóé volt? Lehet nálad a Palit jobban melegszik... de szerintem a Palit amúgy is jobban melegszik mint a többi...
Lauda neked nem 980 ad volt? , szerintem a 780 helyett inkább a 970re ruházz be
Ez a egyre drágább Vga nem jó irányba megy, igaza van h1mpi nek
-
Televan74
nagyúr
válasz
Pc-man34 #18518 üzenetére
Én az OC -s Super Jet -ről láttam teszteket. Meg itt egy videó 10+ GTX980 kártya hangjáról,amibe a Super Jet benne van.Szerintem annyival a sima Jet sem lehet rosszabb.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Pc-man34 #18120 üzenetére
Amire viszont az NVIDIA joggal büszke lehet, az a Maxwellből kipréselt teljesítmény adott fogyasztás mellett, ahol messze-messze a legjobb teljesítményt nyújtotta a GTX 980, közel 25 százalékot verve a második helyezett GTX 780-ra. Korábbi tesztünkben ez a modell még alulmarad a GTX 780 Ti-vel szemben ugyanebben a mérkőzésben, ám tesztprogramjaink teljes lecserélése kedvezett a kisebbik Keplernek, így már meg tudta előzni a Ti változatot. Az AMD-vel összehasonlítva a különbség meghaladja a 30 százalékot, így egyértelműen elmondható, hogy az NVIDIA a hatékonyságot tekintve alapos munkát végzett.
Ugye mert a 3DMark számít, főleg a 11.
Bocsi, ébresztő! 2015 van!Szerinted gyorsabb mint a GTx780?
-
Reggie0
félisten
válasz
Pc-man34 #18108 üzenetére
http://www.3dmark.com/3dm11/9505500
Physx le van tilva a karin, mert van egy 290 ref is a gepben. Driverbeallitasok alapon.
-
Reggie0
félisten
válasz
Pc-man34 #18100 üzenetére
giga 980 ref-et(GV-N980D5-4GD-B base: 1127 MHz / boost: 1216 MHz) tudom vallalni, ha meg erdekel. Szolj es megcsinalom.
Viszont en a fansag miatt letamadlak. Sose legyel fan, mindig az optimumot valaszd, hiszen a vilag folyton valtozik, kovetni kell.
(#18101) kovsol: Mazlitok van, az enyem full ref.
-
kovsol
titán
válasz
Pc-man34 #18100 üzenetére
Mit jelent nálad az, hogy alapon? Referencia kártyák órajele? Olyant itt nem sokat fogsz találni akinek ref órajeles kártyája van. Egyébként meg kb kártyánként változhat a max boost értéke gyári állapotban is. Szóval akár ha két egyforma kártyát tesztelnek le az emberek akkor is eltérhet az eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Amazon Fire TV stick/box
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Napelem
- PERIFÉRIA beárazás (egér, egérpad, billentyűzet)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest