- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hun-man
tag
Köszönöm!
A másik fontos kérdés, hogy megéri-e lecserélnem a hd7770-emet? Van akkora különbség a két kártya között? -
hun-man
tag
Sziasztok!
Egy gtx960-hoz elegendő egy hexa400+ os táp? -
Rathrol
senior tag
Amúgy 2GB és 4GB között van eltérés 1920X1080 felbontáson? [link] a videóalapján akár +6fps a 4Gb javára FullHD-n. Később ez gondolom csak jobb lesz vagy nem?
-
csabika0001
senior tag
válasz
gtamate2 #1039 üzenetére
Ha számít a méret akkor válaszd a kicsi Gigát.
[Kis_méregzsákok_geforce_gtx_960_es_970_itx_méretben]
Ha nem, akkor mindenképpen a normál verziót válaszd.
Egyelőre semmi rosszat nem hallani a Gigák hűtéséről, és magam sem tapasztaltam. -
gtamate2
veterán
Nagyon köszönöm mindkettőnknek. Akkor csak más lesz, a Gigák ventijével ugye már nincsenek ebben a sorozatban sem problémák ha jól gondolom. Amúgy ezek a kisebbb itx giga ugyan olyan erős mint a sima változata?
-
laychi
veterán
válasz
csabika0001 #1037 üzenetére
-
gtamate2
veterán
Sziasztok,
Szerintetek ez a MSI GTX 960 2GD5T jó vétel lenne? Olcsóbb mint a nagytesó, de ugye lespórolták róla a 2 hőcsövet, ezért kérdezném hogy elég-e ez így a 960-nak. -
korion
senior tag
válasz
balazska92 #1034 üzenetére
szia!
ramokat cseréld meg!
vagy nézd meg,h a kiosztott helyén van e!próbáld meg egy rammal használni,h akkor is csinálja e!
táp is lehet elfáradt..,de tényleg szinte mindentől lehet!
ezt egyszer csak elkezdte csinálni?
mikor volt utoljára jó?
azóta mit cseréltél benne?üdv!
-
balazska92
senior tag
válasz
tthomasso #1016 üzenetére
Értem köszönöm a válaszokat. Bocsi hogy csak most írok, a linkelt progin nem igazán tudok eligazodni. Viszont mindent visszavettem gyárira, proci, videokártya, ram, de ugyanúgy befagy néha, illetve kékhalál. Legújabb driverek vannak fent, nem tudom mi lehet a hiba, de ha így marad akkor inkább vissza állítok mindent oc-re, legalább úgy fagyjon
-
korion
senior tag
sziasztok!
Boldog nyulat!
az lenne a kérdésem,h a Gtx960 erősebb,mint a Gtx770?
előre is köszi!
-
laychi
veterán
Ezért is írtam már le többször,hogy maradok a 960-nál.
az a biztos
Új architectúra,majdnem hozza a 770 szintjét,mostaninál 70-80%-kal jobb,friss gari lenne rajta,lehetne sorolni az előnyeit.
De a mostanival is elégedett vagyok egyébként,csak azért itt magasabb fps érdekében kellett húzni + több kompromisszum kell bizonyos játékoknál,mint egy 960-nal kellene.
Azért el lehet játszani vele fullhdben is,medium-high-ultra beállításokon is(single-ben,multit sosem próbáltam vele,arról nem tudok nyilatkozni) -
laychi
veterán
válasz
csabika0001 #1026 üzenetére
Az van,20 amperes a vga ág 240W a maximuma,kombinálva 384W-ot tud a táp,
maximumokat figyelembe véve 1,2X a proci ág,1X a vga ág,ha egyenesen arányos a terhelés,ilyen esetben a cpu maximuma 209W vga maximuma 175W,ebbe a 120W-os tdp-vel bőven bele kell férnie.
de korábban linkeltem,hogy gtx770,r9 285 mellé is raknak ilyen tápot ezzel foglalkozó szakik.[link] -
csabika0001
senior tag
Iponon olvasgattam a 960-as tesztet.
GTX960 teszt
Ha az adatlapodban írt 400W-os tápod van, érdemes utána számolnod nehogy limitbe fuss egy komolyabb tuningnál. -
laychi
veterán
válasz
csabika0001 #1024 üzenetére
Milyen konfiggal volt ez a teszt?
Nekem húzott i5-öm van és így többet tud kajálni
Mondjuk Crysis 3 alatt nem néztem,de bf alatt 170-180W is volt a 750Ti-vel.
Majd feldobom a crysis-t megnézem az alatt mit eszik.Meg megnézem majd gyári turbo órajellel is alulfeszelve a procit. -
laychi
veterán
válasz
papírzacsi #1022 üzenetére
vannak tesztek fent, jútyúb-on is,ahol össze van hasonlítva a 2 kártya(vagy több is egyszerre)
játéka válogatja,hogy melyiknek mi fekszik jobban -
laychi
veterán
Amik jelenleg szóba jönnek(mert ph-s eladótól veszem és csak ő számítaná be)
Sapphire PCIe R9 285 Dual-X OC 2GB DDR5 60000 Ft 2 év
Gainward gtx 960 phantom GLH 60k 2év
Zotac gtx 960 ZT-90301-10M 2év(nem amp verziós,dupla ventis) 59k
Valószínűleg 960 lesz,még 62-63k-ig megérdeklődöm mi van neki.Jobb lenne valami 3év garis.
-
Peat;)
veterán
285 ugyanolyan gyors mint a 960 kb. ilyen szempontból mindegy melyikre böksz, szimpátia kérdése. 285 "papíron" jövőt állóbb, és támogatja az AMD féle képszinkronizációt ha olyan monitort vásárolnál a jövőben. Tápból 960-as alá elég a 350-400-as is, 285-ös alá inkább egy 450-es. Fogyasztásban az amd TDP-je 190 watt de többet evett végül mint a 280-as vga. A 960-asnak 120W a tdp-je. Tehát ha kényes vagy a hangra akkor 285-ösből kifejezetten keresni kell egy minőségi, jó hűtési megoldással ellátott példányt. Sajnos a sapphire nem készít vapor-x-es 285-öst.
A 960-asnál a túlméretezett hűtési megoldások inkább a jellemzőek, válogatni lehet a "jóból".Igazából itt is az van mint a 970 versus 290-esnél kicsiben. Az egyik oldalon nem nagyon tudsz mellé nyúlni, míg a másikon könnyen belenyúl az ember olyanba amivel nehéz együtt élni, mert a turbinahangot általában nem szereti az ember. Mindezek ellenére ha azonos árban lennének a két oldal kiszemeltjei én őt választanám ha nem htpc házikód van. De 960-as olcsóbb általában és 70 fölött vétek fizetni azért a teljesítményért amit ezek a kártyák nyújtanak. Én az apróról vennék a helyedben egy új giga 960-asat 61 körül. Vagy ha totál nem zavar a hang és a házadban akkor a huzat mint az Antarktiszon akkor egy 290-es 70 körül, ott nem lenne gond a teljesítménnyel.
-
laychi
veterán
Újabb kérdésem merült fel srácok.
Valakinek esetleg van tapasztalata a pirosaknál azonos árban?
r9 285 érdekelne.
Pro és kontra,ami egyik-másik mellett szól. -
tthomasso
tag
válasz
balazska92 #1014 üzenetére
Alapra állíts mindent, ne legyen húzva sem a proci, sem a videókártya. A memóriákat teszteld le Memtest-tel, ha SSD-éd van akkor van sokfajta tesztelő progi. Ez a progi sokat segíthet a kék képernyő értelmezéséban. Okozhatja még táp is, vga is, de szoftver is.
-
csabika0001
senior tag
válasz
balazska92 #1014 üzenetére
Proci memóriavezérlő tuning, ill memória tuning miatt lehet kékhalál. Persze még milliónyi dolog miatt lehet de ez esélyes első sorban.
-
balazska92
senior tag
Mitől lehet hogy néha lefagy a gép játék közbe? Próbáltam húzott és sima kártyával, procival is, de tök random jön elő. Van hogy nem lefagy hanem kékhalál, kilép mindenből és kék képernyő jön elő szöveggel
-
Blazin
csendes tag
A minap belefutottam egy érdekességbe: bár jómagam nem vagyok egy nagy kártyanyúzó, nem futtatok különféle tesztprogramokat és figyelem a score-okat, a GPU Tweaket rendszeresen megnézem játék után, csak úgy kíváncsiságból. És most azt láttam, hogy a GPU Usage 99%, az FB usage 100%. Azt olvastam valahol, hogy az nem jó, ha a Frame Buffer 100%-os használatban van, mert az bottlenecket jelent (?).
Mivel nem először játszottam az adott játékkal, és előzőleg talán 70% volt a max, visszapörgettem az élő teljesítményfigyelőt, hogy mi volt ez. Azt tapasztaltam, hogy 17%-os GPU Usage-ről és 16%-os FB Usage-ről ugrott fel egyetlen másodpercre 99-re illetve 100-ra, aztán a GPU visszaesett 30 körülire, az FB pedig 21-re úgy, hogy a 2 GB vRamból mindössze 700 MB volt használatban és az előtte és utána sem változott. Én ebből játék közben semmit sem vettem észre, szerencsére.
Mi lehetett ez? Jelentkezett egy pillanatra a 128-as busz szűkössége? CPU bottleneck? GPU bottleneck? Csuklott egyet a GPU Tweak?
Egy i5 4570s van egyébként a Strix 960 mellett.
Ami a hőmérsékleteket illeti, nagyon meg vagyok elégedve, ahol a régi kártya 66 fokig is felkúszott, ott a Strix hűtő 56 foknál egyszer sem engedte tovább.
-
laychi
veterán
válasz
synthattik #1009 üzenetére
Valószínűleg a 2 ventis lesz,csak menne már el a 750Ti.
(#1010) csabika0001 Szép
Na ez kell nekem isMondjuk én fullHD-ba tolom majd
-
csabika0001
senior tag
Jelenleg itt tartok.
GPU 1530MHz
MEM 8080MHz
Hőmérséklet gyári venti beállításokkal max 66-67 volt, direkt lekapcsoltam a házventiket lássam mit tud. Szerintem 60-62 körül lehet a vége normális szellőzéssel.
A GTX660-ashoz képest ez valami brutall tuningot bír. A GPU még 1550 körül sem dobta el a Heavent, viszont már láttam pöttyözést. Feszültséget nem emeltem, valszeg egy ideig nem is fogok. -
synthattik
aktív tag
Igen erről van szó,olyan 40%-os ventivel tuningolva 1500/8000mhz-en 62-63 fokos a gpu általában,kivétel fc 4 az elégg befűt 67 ig kb.
Volt nekem is 750ti ,nem ugyanaz a teljesítménye a 2 kártyának,míg a 750ti-nek 60w a tdp,addig ennek a duplája,sőt ennek a kis gigának kitolt tdp-vel 140w a plafon.
Ebből 1 ventivel tuningolva nem igazán tudod 60 fok alatt tartani a gput,ha csendet is szeretnél,talán a 2 ventissel sanszosabb,de nem hinném hogy ártana ezeknek a 70 fok.
Én is jobban szeretem inkább 60 közelében,ami az esetek 90 %-ban meg van 1 ventivel is hangtalanul.
De ahogy néztem itt ph-s tesztet is a 2 ventis giga elég jó alterantiva lehet,a halkság ,és hűsség oltárán. -
laychi
veterán
válasz
synthattik #1007 üzenetére
vagy is ez? [link]
Mennyire lehet OC-zni ezeket?
Láttam yt-on olyat,aminek as boost 2(gpuz sensor fül v. afterburner alatt) órajele 1480 meg 1533MHzHőmérsékletek milyenek általában? 1-2 ventis változatok közt nagy az eltérés?
70 fokot húzva sem szívesen látnék,főleg a 750Ti után,ami max 50-55fok volt nyáron plafonra húzva -
synthattik
aktív tag
+1 juve600 fórumtársnak,én gtx 680-at váltottam vele,direkt hagytam minden játékot olyan beállításon,ahogy a 680-al játszottam,bf 4,watch dogs,fc4 mindenhol hozza a sebességét a 960.
Idáig csak gta 4-ben láttam kevesebb fps-t,de az sem olyan számottevő,meg jól is van optimalizálva.
Nekem giga mini van,részemről abszolúte vállalható. -
-
Nazara
őstag
válasz
Bugfix1984 #1004 üzenetére
Érdekes, valamelyik nap mikor néztem, még járt hozzá.
Akkor még jó, hogy a múltkor megrendeltem, mert nekem még jutott.
-
juve600
nagyúr
válasz
csabika0001 #1000 üzenetére
én egy gtx 770-et váltottam le vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 2-in-1 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 13" FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest