- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
synthattik
aktív tag
válasz
Dark Wander #12649 üzenetére
Azt megkérdezhetem,hogy melyik játék volt,és milyen beállításokkal?
Volt nekem is 960-am,és játszottam vele gta5,bf4,bf3 és azért meg volt vele a 60 fps mindenhol,high,very high beállításokon.
Az élsimítást el kell felejteni,max fxaa,ha van,de azért élhető volt ez a kártya.
Nyílván meg vannak a korlátai,a 128bit kevés lehet,de értelmes beállításokon nem hiszem,hogy ennyire el fogyott volna az ereje.
Nem kötekedés,vagy trollkodásból írom,csak szimplán érdeklődésképpen.
üdv zs. -
synthattik
aktív tag
Mono plusz elég jó kis cucc,én gtx 670 használtam,ami azért nem kicsit fogyaszt többet,és nyáron emlékeim szerint 65 foknál nem volt melegebb a gpu.
Meg nem mellékesen mintha nem is lenne a gépben annyira halk.
Lehet erre kicsit mondhatni túl sok lenne,ha a másikon egyeznek a furattávok,akkor lehet megér 1 próbát,viszont ha a monot választod,az esetlegesen későbbiekben is jó lehet neked másik gpu-ra. -
synthattik
aktív tag
Az lehet,hogy el lehet érni,de a 2gb videómemória,szinte biztos,hogy gátló tényező lehet,ma már a játékok nagy részében a high textúráknál el fogy a 2gb és akkor hiába van ott az erő a kártyákban,ha össze vissza laggol a játék.
Akkor már inkább 970,amire meg azt írták,hogy csak 3.5gb a gyors elérésű memória,amiből amíg az volt gyakorlatban semmit nem vettem észre,volt hogy cod alatt közel 4gb-ot mutatott az msi ab,és még sem volt laggolás.
Azt javaslom,ha ennyit rá tudsz szánni,akkor inkább 970. -
synthattik
aktív tag
válasz
Long Man #9728 üzenetére
Szia nem baj a hosszú iromány,azért van a fórum,hogy a kártyáról beszéljünk:
Azt én is tapasztaltam, hogy a programok különbözően írják ki a mért/számított értékeket. (pl. az Unigine Valley más GPU órajelet mutatott, mint a GPU-Z vagy az OC GURU II)
A 3 program közül a gpu-z a valós,az mutatja a tényleges órajelet,mennyire boostol a kártya.Ami a dobozra van írva az amit ténylegesen tudnia kell.
Nálam is 1392-re húzza alapon az órajelet,,volt nekem is 1-szer fent az oc guru,nálam okozott anomáliákat,órajelbeakadás,ventivezérlés probléma, szóval le is töröltem nem sok használat után.
Ajánlanám,az msi afterburnert helyette,azzal a vrm-on kívűl minden adatot tudsz nézni,akár játékok alatt is.
2 monitort idáig csak amd kártyára kötöttem ott működött nv-nél még nem próbáltam,abban nem nagyon tudok neked segíteni. -
synthattik
aktív tag
válasz
Long Man #9725 üzenetére
A wf2 pedig leállítja a ventiket,nekem is olyan van,csak a programok mutatják bugosan 20%-nak idle,de egyébként olyankor állnak.
Nálam alap ventivezérlésen max.1000rpm.et láttam kb,ott max 65c volt witcher alatt,ami azért elég szépen dolgoztatja.
Tuningnál,meg egyedi ventiprofillal,olyan 1300rpm max,61-62c a gpu.
Szerencsére én még nem hallottam milyen 100% ventivel,reményeim szerint nem is lesz arra szükség. -
synthattik
aktív tag
válasz
Goldberg03 #9670 üzenetére
Szia
Attól függ milyen játékokkal szeretnél játszani?Mert ilyen bf3,bf 4 multi,vagy gta 5 játékokhoz,ami azért eléggé cpu intenzív,ott hagyna a kártyában.
Azért soroltam ezt a 3 játékot,mert ezeket próbáltam i3 4130-al,ami asszem 200mhz-el jár csak alacsonyabb órajelen.
Ha mindenképpen az i3 marad,akkor lehet,hogy a 950 megfelelőbb lenne. -
synthattik
aktív tag
válasz
goro1000 #8756 üzenetére
Milyen kártyáról van szó pontosan?
Ezekben általában elég nagy tartalék lapul még alap feszen is,és +feszültségtől nem biztos,hogy sokkal jobban fog menni,viszont ha nem olyan hűtés van rajta cserébe jobban fog melegedni,és hangosabb lesz.
Én azt javaslom,nézd meg előbb,hogy mennyi az annyi msi ab,vagy gp-z vel,hogy mennyit boostol alapon,ahhoz mérten nézd meg,mennyit tudsz húzni,és ha utánna elégedetlen vagy,akkor jöhet a plusz feszültség.
De nem garantált,hogy attól többet megy.
Nálam már fölösleges adni,mert a gpu nem bírja már hiába adok neki kraftot. -
synthattik
aktív tag
válasz
guftabi96 #8589 üzenetére
Nézd meg msi ab-vel meddig boostol a kártya,és akkor annyi mhz-et veszel vissza amennyivel magasabbra boostol.
Bár nem hinném,hogy ez lenne a hiba,mert a boost 2.0 nagyjából tdp,és hőmérséklet függvénye,de 1 próbát megér.
Monitoroztad esetleg a hőmérsékleteket?Vagy maga játék alatt a kihasználtságot?
Mert játszok én is bf4 -el de még ilyet nem tapasztaltam,pedig nálam még húzva is van a kártya,meg a proci is.
(#8590) Gothmog:Ha 1 nem túl jól szellőző házba rakod,nem feltétlen fog a nagyobb sem kevésbé melegedni szntem,mivel ezeknek azért kéne vmi légmozgás különben,így is úgy is melegebb lesz mint az átlag,én inkább a kisebbet venném,és a maradékot meg zsebreraknám,de a te döntésed. -
synthattik
aktív tag
válasz
Gothmog #8580 üzenetére
+1 a wf2-re nekem is az van bőven elég rá ez a hűtés,alapon a kártya nálam 1392-re boostol,és tényleg ilyen 62-63 fokon megfogja alap ventivezérléssel a gpu-t,olyan 800rpm forognak a ventik,kicsit megpiszkálva kb nálam föl megy olyan 30%-ra az olyan 1100rpm kb,na ott olyan 55foknál feljebb nem kúszik a hőmérséklet.
Nálam tuningolva szokott olyan 58 fok lenni,az gpu:1537 ram:effektive 8200
Ez a hűtés nyáron sem fog nyekeregni,bőven elég rá. -
synthattik
aktív tag
válasz
Csupingo #8568 üzenetére
Szerencsére itt van olcsóbban is
Tesla93:Amit linkeltem ,azzal szntem nem lenne gondod,valószínűleg az 1ik legerősebb 950,közel 960 teljesítménnyel.
De ezek már kb annyiba kerülnek,hogy használtan garis 960-at tudsz venni,az meg erre is rátesz még 1 kicsit.
Nyilván azt veszed amelyik szimpatikus,és fussa rá,de én személy szerint így csinálnám. -
synthattik
aktív tag
Azt nem tudom,hogy hiba e ,de asztali fronton nem tudom mennyi értelme van ennek,hogy ott van ez a leválaszthatóság,főleg,hogy olvastam más topikokban is,hogy gyakorlati haszna nincs is,ezért gondoltam,hogy talán már a következő driverből kihagyják a dolgot asztali fronton.
Laptopnál már lenne,ha veszel hozzá vmi combosabb kártyát,és ha nem használod pikk-pakk leválasztod róla. -
synthattik
aktív tag
Gyakorlatilag mindenkinél ez van az új driverrel,itt a magyarázata.
-
synthattik
aktív tag
-
synthattik
aktív tag
válasz
juve600 #8378 üzenetére
Az a sniper elite v2 bench nekem is fent van ,de csak a bench,ott viszont sajna fixek a beállítások,ami nálam most nagyon teker ahogy néztem az a bf 4 multi,az gyakorlatilag tuningolva 90% fölötti tdp használatot generál egész játék alatt,elég dúrva.
Gyakorlatilag alap ventiprofillal ugyan ezek a hőfokok vannak,kb 850-900rpm mennek a ventik,ha kicsit változtatok,akkor felmennek olyan 1200-ra viszont ott ilyen 55-58c körül meg is áll a hőfok,
gpu:1537 ram.4100mhz.
Gyakorlatilag nekem ez a tökéletes kártya,van benne tartalék,és baromi hűvös. -
synthattik
aktív tag
válasz
juve600 #8373 üzenetére
Most én is így vagyok vele,mikor van időm játszani,arra pont elég,halk ,hűvös
Látom g1 -et vettél az is leállítja idle a ventiket,vagy az nem?
Mik a hőfokok,meddig boostol?
Nálam a wf2 van,az 1392-ig nyomja az órajelet,az asic 78%,sokan azt mondják nem ér semmit,pedig,ahogy az nv-nél észrevettem az utóbbi időben,minél magasabb az asic,annál magasabbra boostol. -
synthattik
aktív tag
válasz
juve600 #8371 üzenetére
Köszönöm válaszodat,akkor sajna a kisebb kasztban változatlan a helyzet,voltak nekem is régebben 7970-ek ,azokkal is ugyan az volt a problémám,mint neked,hiába van meg a kellő sebesség,ha mikrolaggol a játék.
Nekem a 960 előtt,r9 290 volt,ami ilyen formában mindent megoldott izomból, mikrolagg nem volt vele,volt 1-2 grafikai bug,meg 1-2 fura dolog,de gyakorlatilag a teljesítmény kárpótolt,mert a játékokban ,szépen a 970 nyakán volt tuningolva,de viszont hangos volt,így tudta 70 fok környékén tartani a gpu-t,és bele sem mernék gondolni,hogy mi lenne itt nyáron közel 30 fokos szobában. -
synthattik
aktív tag
válasz
radgyulaba #8041 üzenetére
Adatlapod alapján itt van a neked megfelelő topik,itt valszeg jobban tudnak neked segíteni.
üdv -
synthattik
aktív tag
Sziasztok,olyan kérdésem lenne,hogy a gigabyte wf2 gtx 960-nál,elvileg nem lehet kitolni a tdp limitet?
Mert elvileg 135%-ig lehet kitolni,de amint eléri a 100%-ot azonnal elkezd lefele boostolni a kártya,mintha nem is toltam volna feljebb.
Feszültséget azt tudok neki adni,de a tdp-t semmilyen módon nem akarja.
Ha nem lehet,csak esetleg bios mókolással,akkor ez van,csak nem értem,akkor minek van rá opció.
Még ilyennel nem nagyon találkoztam,általában a feszt.nem lehetett állítani,de hogy a tdp-t nem ez érdekes.
Köszönöm előre is a válaszokat. -
synthattik
aktív tag
Próbáljál meg esetleg prime95 programot futtatni,és mellé nézni cpu-z-vel a processzor órajelét,mert előfordulhat,hogy a lapnak a vrm része melegszik,mivel esetlegesen hűtetlen,és olyankor visszaveszi 1.4ghz-re a proci órajelét,ezt hívják throttlingnak.
Szóval valószínű,de már leírták páran,hogy a lap a gyenge láncszem. -
synthattik
aktív tag
Szép estét kívánok mindenkinek,beléptem a klubba 1 gigabyte gtx 960 wf2 oc verzióval,azt kell mondjam egész jól megyeget,csináltam 3dmarkot is,megnéztem shadow of mordorral is ezeken az órajeleken,simán hiba nélkül ment,semmi pöttyözés,vagy anomália.
Megy még majd a tesztelés ,hangja az nem nagyon van,kicsit állítottam a ventivezérlésen,így 58 fokos volt mordor alatt.40% ventivel,eddig elégedett vagyok vele.
Ime a 3dmark: -
synthattik
aktív tag
válasz
Darko_addict #5954 üzenetére
Először is meg kéne nézned,hogy alap feszen mit megy a kártya,meg egyáltalán van e értelme plusz feszültséget adni neki,mert nem biztos,hogy attól jobban megy.
Meg mennyi az alap fesze a kártyának?
Nekem mini gigám volt,az +feszültségtől sem ment jobban ott volt vége a gpu.nak,ahol alapfeszen volt.
Ez gpu függő,de ez a +100mv elég soknak tűnik nekem. -
synthattik
aktív tag
válasz
NÉMÓ510 #5584 üzenetére
Nézegettem én is ,valóban nem tűnik túl markánsnak a különbség.
Megnéztem én is az adatlapomon lévő kártyával,pci-e 1.1x16,meg 3.0x16,futtattam unigine valley tesztet,és alig 1 fps volt az eltérés.
Viszont 2 kártyánál,ha esetlegesen már nem lenne sli híd,hanem pci-e. keresztűl kommunikálnának,akkor lehet lenne jelentősége.
De így ahogy nézem kb még az x4 is elégséges.
Amit képet beraktál ott is csak 2 játéknál lehet látni,hogy kevés az x4. -
synthattik
aktív tag
válasz
4264adam #5581 üzenetére
Az x8-as pci-e is bőségesen elég,főleg ha 3.0-ás,az olyan mint,a 2.0-ból az x16,tehát 2 ilyen kártyát nem hiszem ,hogy visszafogna.
Ha meg van legalább 1 normális 600w-os táp,az bőségesen elég,hogy kiszolgálja a konfigot.
volt nekem többet fogyaztó cf-em atom húzott i5-el,és simán bírta,az adatlapomon lévő táp.
Viszont a sli-vel egyet értek,ha nem jön vmi játékhoz,mondjuk 2 hónapig profil,akkor fölös rá a 2 kártya.#5582) NÉMÓ510.az x8 szinte nincs is teljesítménycsökkenés,én használtam abban 680-at mindegy volt,hogy x16,vagy x8,viszont az x4-nél már igencsak észrevehető lenne.
-
synthattik
aktív tag
Ha jól olvastam régebben,az felhasználóktól szerzik be az infót,adott kártyán ki milyen beállításokkal játszik,és ha mondjuk 10ből 8 ember high-on játsza a gta 5 -öt akkor valszeg neked is a high beállítást javasolja,mert gondolom az a legnépszerűbb.
Nyilván tévedhetek,de ez tűnik a reálisnak.
Nem rossz az elgondolás,csak sok embernek más a preferencia,mert amíg vkinek elég a 30fps,és tökéletesen fut számára a játék,addig nekem mondjuk kell a 60,és már nem jók amit felajánlana az experience.
Nekem 960-al szinte minden játék ami támogatott volt,majdhogynem max.beállítás volt,és mondjuk bf4 64-es multi siege of shanghai pálya, 960-on full beállítás élsimítással,azért nem a legoptimálisabb részemről.
Witcher 3-at kb max beállításokkal ajánlotta,aztán ott van talán 40 fps,ami részemről kevés. -
synthattik
aktív tag
Nem kell félned nem nagyon tudod kinyírni már a kártyát,mondhatni "hülyebiztos".
Vagy eldobja magát a driver, és utánna visszaáll alap órajelre,ha nagyon túlhúzód,vagy színes bevillanások lesznek,esetleg más képi anomáliák.
Esetleg futtátnád úgy is a heavent,hogy emelsz a ram órajelén is?(#5041) fauv :kezdésnek olyan 300mhz,aztán mehet följebb ha nincsen hiba.
Viszont a kártya végét szntem úgy próbáld meg megkeresni,hogy külön ramot,aztán a gpu-t,avgy fordítva mindegy,mert ha 1 szerre húzod őket ,és elhasal,akkor nem tudod melyik kapott már sokat. -
synthattik
aktív tag
Ha esetleg még rá tudsz szánni pár ezrest,inkább ezt választaném a helyedben.link
Nekem volt ilyen,azért ezen még is csak van 2 hőcső,meg teszt szerint vagy 20%-al erősebb ,ahhoz képest 5 ezerrel drágább.
Az az asus igencsak úgy néz ki,hogy csak 1 alumínium darab.Szóval az lehet nem a legnyerőbb. -
synthattik
aktív tag
-
synthattik
aktív tag
Te döntésed,de én mindenféleképpen a nagyobbat venném,most azért mert nincsen elől kivágás,attól még valószínűleg normális házban az lesz a hűvösebb,mert ugyan a másikon van elől kivágás,de mivel nyitott az oldala annak is,ezért azon vajmi kevés hő távozik ott elől a lukon.
Előre,kell 1 befújó,hátra 1 szívó venti,esetleg ha fent is van neki hely,oda is lehet egyet tenni,és kész is,máris meg van a levegő útja.
A nagyobbon ha jól tudom 3 hőcső van, a kisebbiken csak 1.
Ilyen kicsi árkülönbség mellett,számomra nem is lenne kérdés.
Nekem 1 ventis volt a gigából,az is baromi halk volt,nem is gondoltam volna,nyáron 50% ventivel már volt 1 kis hangja ,de abszolute kultiválható,viszont a wf2 szntem még nyáron is tuti csendben van,és jó hőfokokat produkál. -
synthattik
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2976 üzenetére
Ha nem lötyög rajta a hűtés,és a hőfokok is megfelelőek akkor jól.
-
synthattik
aktív tag
válasz
Trailblazer #2964 üzenetére
Igen ezt már vettem én is észre,hogy eléggé megy a sávszélességre ez a teszt,és hát a 960 abból nincsen olyan nagyon eleresztve,de az optimalizálás hiányát meg ,arra gondoltam,amit írtam is,hogy a 970,nem annyira húz el pl:egy 770-től,mint amit játéktesztek mutatnak,vagy újjabb benchek.
Tudom,hogy az a nagyobb tesó,de akkor sem mutatja meg az igazi erőkülönbséget a 2 kártya között ez a teszt.
Viszont akkor az amd driverrel sem kerek vmi,mert a fórumtársnak 280 van,és annak 384bites az adatbusz,ahhot képest ,meg tuningolva 4 fps a különbség. -
synthattik
aktív tag
válasz
Winchester95 #2954 üzenetére
Ahogy néztem ez a valley program nem igazán van maxwellre optimalizálva,mert ahogy nézem a teszteket is,a 970 alig csinál többet,mint a 770,és azért a két kártya között van némi erődiferencia.
Nálam tuningolva 40fps volt a max amit ki tudtam hozni belőle,gtx 680-al meg tuningolva simán 50fps meg volt.
Az simán 25% lenne a 680 javára,akkor nem is cseréltem volna le a 680-at.
De játékokban abszolute más a helyzet,észre sem lehet venni,hogy lecseréltem.
Teszteljetek inkább új 3dmark-al vagy ilyenek,ott tuti nem lesz vmi sok a diferencia.
Meg is találtam a valley tesztemet: -
synthattik
aktív tag
Én is így vagyok most ezzel a játék támával ,inkább kapásból 2 sör legyen,mondjuk ma sikerült 1 kis gridet aprítani,mint írtam is faszák most a hőfokok ezzel az 1 ventissel,de szerencsére még így sem zajos.
De ez várható is volt ,hogy magasabbak lesznek a hőfokok, a 2 ventis tesóknál.
Igen van ott 1 kis hegy völgy szindróma,mondjuk azt nem írta,hogy v-syncel játszik e,vagy csak az én figyelmemet kerülte el. -
synthattik
aktív tag
válasz
JegesEmber20 #2911 üzenetére
Szerintem egyik értékkel sincsen baj,csak ironizált a fórumtárs,ahogy kivettem a kérdéséből.
A hőfokok rendben vannak,a gpu kihasználtság ahogy nézem néhol kicsit ingadozik,de az nem a gpu hibája,gondolom mind a 4 mag szinte maxon teker a prociban,de valószínűsítem így is elég fps van.
Jó az a 2 ventis giga,nekem az 1 ventissel a mostani időjárásban simán 70 fok 50 % ventivel 1300mhz gpu,memória meg alapon. -
synthattik
aktív tag
válasz
Winchester95 #2698 üzenetére
Van jópár játék ahol simán alapon használom én is ,mert ahogy be van állítva a játék,simán elég fps-t produkál számomra,de valahol meg simán jól jön az a kis plusz ami még beleszorult.
Úgy vagyok vele,minden mhz-ért kifizettem a lóvét,ki is használom,hiszen azért lehet látni elég szép tartalékok vannak a kártyákban. -
synthattik
aktív tag
válasz
Winchester95 #2696 üzenetére
Memória órajele az fix,nem boostolja hőmérséklet,és fogyasztás tekintetében.
Nekem mini giga oc van,az is 1300 mhz-ig tolja az órajelet,az 1228 helyett,és 70% os asic van. -
synthattik
aktív tag
-
synthattik
aktív tag
válasz
Winchester95 #2570 üzenetére
Valóban játszható lenne fullon,4gb videomemóriával,csak kérdés,hogy mennyi fps-t tudna virítani,látván videokat,hogy a 980,is 30 pár képkockát tud kipréselni magából full hd-ban full közeli beállításokal.
Nekem csak 2gb-os kártyám van,de a beállításoknál 2300mb körül van,és a fű van egyedül normálon,élsimítás csak fxaa,de azon túl sok minden very high,meg high,és msi ab,nem negyon mutattott1980mb-nál több memoria használatot.
Most az ,hogy a 4gb-ból meg tölt bő 3 at,és hogy mennyi az a tényleges amit használ is ,az már más kérdés. -
synthattik
aktív tag
válasz
pcguru23 #1997 üzenetére
Nem láttam szétszedve ezt a hűtéstípust,de elvileg a 970verzión,is ez van,és azon van normál vrm hűtés,szóval lehet,hogy ezen is van,az árat meg csak azért említettem meg,mert néztem árgépen,és ott mindenhol 70k fölött van.
Ha jól tudom a strix volt amin nem volt,és elvileg ezen van,ez a black verzió. -
synthattik
aktív tag
Lehet elírtad,de a 690 az dupla gpu-s videókártya,és ha megy a sli,és nem fut ki a 2gb vramból,akkor nem nagyon játszanak 1 ligában,ha viszont 680-ra irányul a kérdés,azzal kb egálban van,én is 680-ról váltottam és azt kell mondjam tuti megérte nekem.
Ha ez a kettő között vacilálsz,szntem ezt vedd.Drivereket inkább már erre az arhitekturára fogják valszeg jobban optimalizálni,gondolom kicsit hosszabb gari idő,a fogyasztása meg nevetséges,még 1 légkavaróval is vígan el van tuningolva is hangoskodás nélkül. -
synthattik
aktív tag
amit linkeltél képen a doboz oldalán rajta vannak a speckók,és ott egybe 12v ágat ír ,és 465w -ot elvileg le kéne tudnia adni.
De ha csak 420-at tud azzal is bőven meg vagy.Gondolom az új konfighoz majd úgy is veszel másik tápot,ha eljő az ideje.
Amiket leírtál csak annyiban nem jó,hogy ddr4-et nem nagyon hiszem,hogy tudsz rakni 4790 mellé,meg b85-ös lapba,ha meg ddr 3 akart lenni,akkor vedd tárgytalannak. -
synthattik
aktív tag
A 2 ventiseknek valószínüleg magasabb a tdp-je azért van rajta 2 db 6 tűs csatlakozó,mivel a borda is nagyobb,így hűvösebben ,és halkabban tudja az adott hőt elvezetni.
Nekem ez az 1 ventis van amit képet beszúrtál,annak a max power limit 108%,és ott 140w a max. kártya biosa szerint,amit felvehet,de itt gpu:1500mhz ram olyan effektive 7900mhz.
Eddig csak 3dmarkokban,meg most witcher 3 ban láttam,hogy néhol eléri a tdp limitet,és elkezdi visszavenni az órajelet tuningolva,alap órajelen nincsen vele ilyen probléma.
Witcher 3 alatt,tuningolva olyan 70fokos a gpu,saját ventiprofillal 50% körül megy a venti, olyan 1500rpm,alap órajelen olyan 67 körül megáll.
Mostanában ez a legdurvábban terhelő játék,gta 5 alatt olyan 65 körül tetőzik a hőfok. -
synthattik
aktív tag
Egyéni preferencia kérdése,ki mit tart jobban szem előtt,nekem pl annyira nem számít,hogy csak 1év gari van esetleg a termékre,ha van hozzá papíros kisker garancia,van aki meg akkor sem venne használt terméket,
ha csak 2 hónapot használták előtte,van rá papíros gari ,és olcsóbb mint az üzletben vagy 10k-val.
Köszi a tesztet majd átnézem,giga wf2 gondolom jó választás volt,én is azon gondolkodtam először,aztán maradt az 1 ventis,mert ahhoz 1 forintot sem kellett pótolnom az előző kártya után. -
synthattik
aktív tag
Ezen videók alapján,a palit,meg az msi tűnik a legmeggyőzőbbnek,csak kár,hogy nem mutatják,hogy hány fokos a gpu.Giga wf2-őt hiányolom belőle,mert a ph-s teszt alapján az egyik leghalkabb.
Némelyik nagyon pörög,kicsit olyan mintha csináltak volna egyéni ventiprofilt.
scholes 9:
Nem tudom mennyi ideig tervezed,hogy meglesz neked ez a kártya,én csak magamból tudok kiindulni, általában max 1 év,aztán akkor még viszonylagosan normális áron el lehet adni őket általában,én simán a palitot venném,mert jónak tűnik,vagy giga wf2-őt,az is elég jó lehet,az msi mindig kér 1 kis felárat,bár az utóbbi 2-re 3 év gari van.
Nekem az 1 ventis giga van,de még ezt sem mondanám hangosnak,egyéni ventiprofillal sem tuningolva.
Nálam az ár volt a döntő,mert amikor vettem 70k-ért nem akartam 960-at mert részemről annyit nem ér. -
synthattik
aktív tag
válasz
csabika0001 #1769 üzenetére
Nekem volt vele bajom,de szerencsére már megoldódott a driver mizéria.
Driver sweeperrel letörőltem minden nvidia komponenst,és utánna felraktam megint a legújabbat(352.86),és elmúlt minden anomália.
Valszeg vmi szoftveres összeakadás lehetett,amit furállok,mert nvidiánál eddig ilyen problémát nem tapasztaltam,de legalább most már műkszik rendesen. -
synthattik
aktív tag
Köszönöm válaszodat akkor úgy néz ki,csak nálam nem szeret vmit ez van, várom a kövi drivert akkor.
Nálam már szép pöttyök vannak a képernyőn az 1500-as órajellel,és 8000mhz-es ram tuningnál ami mindenhol stabil,de itt már nem.
Elég meleg van már a lakásban is, egyedi ventiprofillal 1480-ra vettem vissza az órajelet,a ram asszem 7600-on van,72fok körül tetőzik,de simán tdp limites is vagyok már néhol veszi is vissza az órajeleket 1465-ig. -
synthattik
aktív tag
Köszönöm válaszodat, lehet egyedi a problematika,bár néztem a nagyobb tesó topikjában,van még 1-2 embernek hasonló anomália.
Az eggyel régebbi viszont hibátlan,marad ez egyenlőre.
Neked is a mini van gigából,ha jól emlékszem,milyen hőfokaid vannak witcher alatt?Nálam jobban fűt mint bármelyik játék. -
synthattik
aktív tag
válasz
balazska92 #1758 üzenetére
Nekem is ez volt a tervem,hogy eladom,amit kaptam a kártyához,de a végén már olyan nevetséges összeget akartak érte adni,inkább megtartottam.
Nekem mondjuk a 2 rész nem volt annyira bejövős,meg a skyrim sem,de ebbe már beletoltam pár órát,hatalmas terület van benne,agyig lehet fejleszteni a főhőst,nekem tetszik,ahogy nézem jó sok órát bele lehet tenni.
Én azt mondom csak akkor add el ha kell a lové,vagy más dolgot akarsz kipótolni belőle,mert 4 ezer forintért eladni nagy butaság szntem, mikor a boltban legalább 10 k,steamen meg vagy 16k.
Dönts belátásod szerint ,de részemről azt mondom jó lett a játék.
Bocs az offért mindenkitől.
Ezt most mindenkitől kérdezném,aki felrakta az új drivert neki,hogy műkszik?Mert nálam voltak bajok vele rendesen,ment is vissza a 350.12-es. -
synthattik
aktív tag
válasz
Zeller01 #1673 üzenetére
Annak a procinak elégnek kell lennie hozzá,nekem a mostani előtt sima 4670 volt,gta 5 és bf 4 multiztam vele,úgy,hogy húzva volt a kártya,még így sem ment sehol 90% alá a gpu kihasználtság,és igen valószínűleg lesz még a kártyában tartalék,a legtöbb azért 1450mhz-es órajelet megy.
Ha meg megveszed a kártyát,és esetleg úgy érzed nem elég a procid ,akkor majd ráérsz gondolkodni a cserén. -
synthattik
aktív tag
válasz
Krilehor #1666 üzenetére
Egyébként itt van róla teszt,mind2 kártya benne van,de nagyon szntem egyikkel sem tudsz mellé lőni.
-
synthattik
aktív tag
válasz
SoulReaver #1652 üzenetére
Ha már kis hibák vannak,akkor ott már elfogy a gpu,oda már feszelheted ahogy akarod,akkor sem fog jobban menni.
-
synthattik
aktív tag
válasz
SoulReaver #1650 üzenetére
Annyiban igen,hogy mutatja van 1 gátló tényezője a kártyának,hiába menne többet,de a tdp már visszafogja azt a teljesítményt.
Mivel ennek csak 1 6pines tápcsatija van,így ez kicsit gátat szab a tuning lehetőségeknek,de játékokban szerencsére még nem futottam bele. -
synthattik
aktív tag
válasz
SoulReaver #1648 üzenetére
jó durván ki lehet tolni nálad a tdp limitet,nálam max 108% a giga mininél,az 140w,nálad szntem 110%.is elég lenne.
Mondjuk itt úgy is a gpu pontszám a lényeg részemről,az mennyi lett nálad,azt nem láttam,vagy csak szemüveg kéne? -
synthattik
aktív tag
válasz
SoulReaver #1646 üzenetére
-
synthattik
aktív tag
válasz
SoulReaver #1634 üzenetére
Írták már előttem is tuti instabil már a tuningod,nagyon kevés a pontszám,ennél még alapon is többet kéne tudni,valszeg a sok feszültség miatt nem dob 1 hátast.
Vagy nem lehet,hogy esetleg a vrm rész melegszik el rajta?Elég lassan forognak a ventik,lehet nem kap elég szellőt?
Mivel azt nem mutatja a gpu-z,szóval azt nem lehet tudni mennyin üzemel.
Elvileg 100 fokot is bírniuk kéne,de jó kérdés,hogy huzamosabb ideig az mennyire tesz jót neki.#1638) JegesEmber20:
Addig húzhatod amíg el nem dobja a drivert,vagy nem látsz furi dolgokat a képen,pl színes pöttyök,vagy bevillanások,mert akkor már nem igazán stabil.
Szóval kártyája válogatja,ki kell tapasztalni. -
synthattik
aktív tag
válasz
Skimaster #1576 üzenetére
Azért mert nem értetek 1 et ,ez 1 szakmai topik lehetnek eltérőek a vélemények,de azért a személyeskedést ki lehetne hagyni úgy vélem,ha meg nagyon nem tudtok napirendre jutni vele,akkor beszéljétek le privát üzenetben.
no offense,csak sajna elég sok fórumon előfordul már,lehetne ez a kivétel. -
synthattik
aktív tag
-
synthattik
aktív tag
válasz
SoulReaver #1475 üzenetére
Én is játszok gta 5 el, textúra high,élsimításból csak fxaa, high, very high beállításokon, füvet le kellett vennem normalra,kikapcsoltam a limitert benne,elvileg 2200mb körüli amit beállítottam,de semmi lag fps drop nincsen,msi ab szerint idáig 1950mb-ot evett a játék, szoftveres mérés tehát vagy igaz,vagy nem,így még 50fps alá sehol nem ment.
Tuningolva ez olyan 56 körül van,nekem nem lenne érdemes 4gb modellt vennem,mert nekem azért kell a minimum 50 fps,alatta nem tűnik olyan vaj simának.
Tehát hiába tudnám feljebb tekerni,ha kb minimumban olyan 40 fele tendálódnék,szóval ergo a kártya kevés ott már részemről. -
synthattik
aktív tag
válasz
SoulReaver #1471 üzenetére
Értem a dolgot,neked kell tudni mit szeretnél,csak gondoltam 1 eshetőség,mert azért abban a 780-ban tuti van kakaóvaj,és ha úgy nézzük még olcsóbb is,bár -1gb ram.
Nekem 960-ból 2gb-os van és azt be tudom úgy lőni,hogy szépen menjen vele a játék,és a ram is elég legyen,hiába tudnám bekapcsolni ezt azt még, ott már ahogy tapasztalom a kártya ereje kevés lenne. -
synthattik
aktív tag
válasz
SoulReaver #1467 üzenetére
Az is lehet,hogy csak elírás,meg kéne tudakolnod,mert az én gigámra is 3 év gari van.
De én mondjuk a helyedben inkább ezt venném
Ennyiért szntem drága,de te tudod mire költesz. -
synthattik
aktív tag
válasz
B@ldrick #1449 üzenetére
ez a típus nem tudom mennyi embernek van itt,viszont ilyen van 1-2 nek és nem nagyon volt rá panasz,meg az ára is jobb.
Nekem a giga mini van belőle,és ha jól emlékszem még az is 4 fázis,bár az enyémen csak 1 venti van,de 2 hőcső itt is,ez még tuninghoz is elég,de amit fentebb linkeltem azzal szntem nem nyúlhatsz mellé.
üdv -
synthattik
aktív tag
válasz
gradient99 #1447 üzenetére
Eléggé játékfüggő a dolog,mert értelmes kompromisszumokkal elég szépen megy vele minden játék,de olyan 6-7 fps lehet,ami minimumba eléggé jól jön.
Azt hogy megéri e húzni az egyéni preferencia dolga,vki úgy van vele inkább vesz erősebbet,ha nem elég a teljesítmény,míg más meg kihasználja azt a kis+ ami van a kártyában.
Igazából feszt nem emeltem neki mivel,nem megy jobban tőle a kártya,így nem is melegszik sokkal jobban mint alapon,max 3-4 fok a diferencia.
Én azt mondom megéri húzni,mivel kb már mondhatni hülyebiztos a kártya,kb megölni nem lehet túlhúzással. -
synthattik
aktív tag
válasz
gradient99 #1445 üzenetére
Van itt 1 pár embernek köztük nekem is,abszolute vállalható,nálam gpu:1500mhz ram:8000mhz, a vége,ha rákeresel a nevemre van 1-2 teszt felrakva,most gta 5 nyomom a legtöbbet,az eléggé befűt,így sem megy 68 fok fölé a gpu,olyan 47% ventivel.
-
synthattik
aktív tag
Itt van, gigabyte gtx 960 4gb teszt.
Személy szerint úgy érzem,hogy ennek sli-ben lenne csak főként értelme.De 2 árából már van jobb alternativa is a felsőházban. -
synthattik
aktív tag
Nekem eddig az összes ilyen teljesítményű kártyám sípolt magas fps-nél,amd v. nvidia teljesen mindegy volt.
A backplate nem tudom mennyire lehet hatékony,nekem eddig,ahány kártyámon volt szinte mindegyikről leszedtem,mert melegebb volt vele a kártya,mint nélküle.
Ez a cicergő effektus főként a 970-re volt jellemző ahogy olvastam a topikját,szntem simán vedd meg ,van itt pár embernek a 2 ventis,és nem volt rá panasz. -
-
synthattik
aktív tag
-
synthattik
aktív tag
Kipróbáltam én is a benchet ,még tuningolva is lefut,nekem is a legújabb van fent,az a 350-es béta vagy mi a szösz.
A neted az 100Mbit?Próbából letöltöttem guru 3d-ről,és 1 perc alatt lent volt.
Letöltőoldalakat nem szoktam használni,de google drive-ra feldobhatom,megadod a mail címedet,és átküldöm,hátha onnan gyorsabban lejön. -
synthattik
aktív tag
-
synthattik
aktív tag
Érdekes ez a teszt,mert ha 1-re futtatod van hogy bereccen,és elég rossz a minimum,egyből újraindítod,és ez a dőcc nem lesz benn,és jók a minimumok is.
asic 70.2%
Te ha adsz neki +feszt,akkor többet megy a gpu?Mert nálam már az sem segít,nem megy tőle jobban,amit alapfeszen tud,azt tudja a kártya. -
-
synthattik
aktív tag
Jöhetnek a tesztek kiváncsi vagyok mit megy az a wf2,gondolom halk lesz,és hűvös még tuning alatt is.
A hőfokora is kiváncsi lennék,meg ha esetleg monitorozod msi ab-vel,nézd már meg légyszives,hogy a kártya tdp limites e,bár sejtésem szerint ennek nem kéne annak lennie,mert a giga mini 1-2 benchben az volt.
Resident evil 6 bench,régebbi de úgy befűt a kártyának,meg nálam instabil tuningnál szépen eldobálgatta magát a driver,mikor 3dmarkoknál,meg bf 4 ben stabil volt. -
synthattik
aktív tag
Új 3dmark-ot ajánlok inkább,vagy heaven 4.0-t.Meg esetleg az új monster hunter teszt elég jó stabilitásra,legalábbis azt vettem észre.
Meg ide dobtam pár tesztet a totyikba, általában gpu:1500/mem:8000mhz -
synthattik
aktív tag
Igen erről van szó,olyan 40%-os ventivel tuningolva 1500/8000mhz-en 62-63 fokos a gpu általában,kivétel fc 4 az elégg befűt 67 ig kb.
Volt nekem is 750ti ,nem ugyanaz a teljesítménye a 2 kártyának,míg a 750ti-nek 60w a tdp,addig ennek a duplája,sőt ennek a kis gigának kitolt tdp-vel 140w a plafon.
Ebből 1 ventivel tuningolva nem igazán tudod 60 fok alatt tartani a gput,ha csendet is szeretnél,talán a 2 ventissel sanszosabb,de nem hinném hogy ártana ezeknek a 70 fok.
Én is jobban szeretem inkább 60 közelében,ami az esetek 90 %-ban meg van 1 ventivel is hangtalanul.
De ahogy néztem itt ph-s tesztet is a 2 ventis giga elég jó alterantiva lehet,a halkság ,és hűsség oltárán. -
synthattik
aktív tag
+1 juve600 fórumtársnak,én gtx 680-at váltottam vele,direkt hagytam minden játékot olyan beállításon,ahogy a 680-al játszottam,bf 4,watch dogs,fc4 mindenhol hozza a sebességét a 960.
Idáig csak gta 4-ben láttam kevesebb fps-t,de az sem olyan számottevő,meg jól is van optimalizálva.
Nekem giga mini van,részemről abszolúte vállalható. -
synthattik
aktív tag
válasz
Bugfix1984 #989 üzenetére
Részemről az nagyon drága,de te tudod mire költöd a pénzed.Aprón vannak 80k környékén gtx 780-ak,azok szntem jobban megérnék,vagy ha mindenáron 4gb akkor lehet jólárazott 770-eket is kifogni.
Erre a gpu-ra tökéletesen elég a 2gb meglátásom szerint,előbb fogy el a gpu, mint a vram.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- bambano: Bambanő háza tája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hardcore café
- sziku69: Szólánc.
- GTA VI
- További aktív témák...
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest