- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- SSD kibeszélő
- Egérpad topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJPeter
őstag
válasz
BomiBoogie #198 üzenetére
Hát most erre csak azt tudom mondani, hogy a 670 is gyorsabb valamivel, mint a 760, nem túl sokkal de gyorsabb...
De aztán lehet, hogy gyorsabb lesz mint a 770, csak tippeltem, mittudomén...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Bjørgersson #193 üzenetére
Tudom.. lehet azoknak van igaza akik szerint túlfetisizáljuk ezt a témát.
De akkor is olyan furi hogy 128 bites középkategóriás kártya ketyegjen a gépemben. -
Tomekk.
aktív tag
Jó kis gagyi laptop GPU-t sikerült összehozniuk.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Bjørgersson #189 üzenetére
Hát az tényleg elég érdekes adat.
Eléggé kamu oldal ez tényleg...Amúgy nyilván BIOS-ban is lehet módosítani, de ehhez én már nem értek.
-
SSJPeter
őstag
-
SSJPeter
őstag
Szerintem is visszalépés lesz egy GTX 770 után, bár az a teszt ugye még egyáltalán nem hivatalos, de én is kb. arra a teljesítményre számítok, de reméljük hatalmas tuning potenciál lesz majd benne és az kárpótol valamelyest.
(#184) kovy29:
Ha nem tetszik, és ha használsz AB-t, azzal felül lehet írni a venti-vezérlést, az elején én is úgy használtam, hogy idle-ben is 25%-on pörgettem a ventiket és úgy volt 32-35 fokos a GPU (hangja persze semmi nem volt), most meg kikapcsolt állapotban 38-42 fokos idle-ben. Most úgy állítottam be, hogy 52 foknál kapcsoljanak be. Ezt személyre lehet szabni szerencsére, mert ellentétben az első szériával, már a 970-nél is mind2 venti PWM-es és vezérli is mind2-őt az AB. A 960-nál is így lesz.
Amúgy itt vannak a várható speckói a WCCFTech site alapján, amit Abu85 pletykasite-nak titulált.
-
syberia
veterán
válasz
SSJPeter #149 üzenetére
Nekem a tesztből az derült ki hogy ha 280X-ről GTX960-ra váltanék, az érezhető visszalépés lenne
a fogyasztás pedig ezzel sem vészes mert idle kb 50w és játék alatt sem megy 250watt fölé az egész gép, tehát aki-velem együtt-csalódott az új jövevény erejétől, szvsz jobban járhat ha 770/280X-nél marad.
-
SSJPeter
őstag
3 hőcső ide bőven elég lesz, amúgy azt lehet tudni, hogy MSI 960-as kártyái is megkapják a fél-passzív venti-működést?
A képek alapján nekem úgy tűnik, hogy igen (bár ezt persze képről nehéz megítélni), eleinte nem tartottam túl hasznos feature-nek, de most már tetszik, minek tekerjenek a ventik, ha nem muszáj. -
SSJPeter
őstag
A képek alapján az MSI 960 Gaming kártyái ahhoz hasonló hűtést kaptak, mint a nagytesók (talán pont ugyan olyat) és ugyanolyan rajtuk a ventilátor is, nyugodt lehet mindenki, hogy a hűtéssel nem lesz gond és néma kussban fognak üzemelni.
Persze az jó kérdés, hogy egy ilyen kaliberű hűtés feltétlenül szükséges-e, de legalább a tuning sem lesz akadály, nyilván részben ez is a cél.
Nekem még a méret is hasonlónak tűnik a képek alapján, ami egy kicsit talán túl széles, de legalább nem olyan hosszú... -
Peat;)
veterán
válasz
Bjørgersson #176 üzenetére
Erre akartam utalni, szinte biztos hogy kevesebb lesz a fogyasztása mint egy sima 660-asnak, ezért is várom hogy hő és hanghatás hátrányoktól mentesen tudjak majd váltani jobb vga-ra, de lehet itt is majd nyomozni kell a méretet mi fér be a házamba..már a nyák is nagynak tűnik, az lenne a szép ha még ciceregnének is
Na majd meglátjuk.
-
válasz
Bjørgersson #169 üzenetére
reméljük. sajnos én inkább attól tartok, hogy ez egy ugyanolyan megoldás lesz, mint a 650 volt - hiába kicsi a chip, a magas órajelek miatt nagy az étvágya...
-
Jammalan
tag
válasz
SSJPeter #168 üzenetére
Sajnos valószínűleg a Ti verzió fog olyan tulajdonságokkal bírni amivel az alapnak kellene, ez azért is rossz mert a túlárazott kártya helyett egy még drágább verzió vásárlására "kényszerítik" a népet. Csak nehogy az AMD ebből azt szűrje le, hogy elég ennyit letenni az asztalra felső közép kategóriába, mint amit az nvidia ide böfögött.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #158 üzenetére
Csak 2 gigás lesz?
-
SSJPeter
őstag
A 960Ti verzió lehetőségét már mindenki "eltemette" egyébként?
A fentebb található benchmark alapján kb. erre lehetett számítani, úgy látszik ezzel a kártyával tényleg csak a 760-at akarták leváltani, más céljuk nem volt vele.
-
válasz
Bjørgersson #160 üzenetére
teljesítmény terén szerintem érdemes megvárni a teszteket, mert a magas órajelek sok mindenre gyógyírt jelenthetnek.
nekem inkább a külsőségekkel van bajom. miért ilyen b**i nagy az az MSI kártya, és miért van rajta 8-tűs PCIE tápcsati? -
Bjørgersson
félisten
Homemade GTX960 pentaSLI.
-
Tomekk.
aktív tag
válasz
Bjørgersson #164 üzenetére
Hát a csodaszíntömörítés™-el csak kihasználná 128biten is.
-
Tomekk.
aktív tag
Hát ez jó kis gyomros, így estére, erre aztán várhattunk.
Legalább lenne benne több RAM.
-
Jammalan
tag
Nem is értem miért kellett akkor erre ennyit várni. Aki erős kártyát akart úgyse vette volna meg ezt 970 helyett. Ez így borzasztó és egyáltalán nem érte meg várni rá. Nem nagyon tud meghatni gpu teljesítmény ha egyáltalán jó is lesz, mert úgyis lehúzza a 128 bit meg 2gb ram (2015ben, ~65k+ Ftért, felső-közép kategóriába kiadva...)
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #160 üzenetére
Most nézem csak az árakat... komolyan gondolják úgy az egészet?
-
mester778
csendes tag
válasz
Bjørgersson #158 üzenetére
ejh ez tehát a legrosszabb verzió beteljesedését jelenti...
-
Bjørgersson
félisten
smileyt inkább kivettem
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem meg igen, csak tudni kell értelmezni az avg.fps és min.fps arányokat.
A számokból is az jön le általában amit te tapasztaltál
De még jobb lenne, ha tesztekben látnánk frametime grafikonokat, nem csak egy számot.
Olyat, ahol Y tengelyen az képkocka megjelenítési ideje lesz ábrázolva.
Ez a "min.fps cpu-tó függ" elgondolás, szerintem mostanában nagyon trendi dolog lett.
Nyilván van összefüggés, de a az igazság VGA oldalon is keresendő. -
kisza25
félisten
igazából az FPS alapján vannak összemérve a kártyák, mert az egy kézzel fogható szám, de miután váltottam, NV-re AMD-ről, azzal a furcsa dologgal szembesültem, hogy kevesebb FPS mellett folyamatosabb volt a kép, szóval ezek után sokra nem megy az ember a tesztekkel, meg FPS összehasonlításokkal,
mondom ezt úgy, hogy 7600gt óta ATI/AMD-m volt mindig (9600 xt, 4850/5850/6850/7850/7870/260x) és 750ti-vel tapasztaltam ezt 260x-ről váltva.
Meg ugye azonos hardver mellet sem ugyanazt hozza 2 gép, ha más programok futnak a háttérben, de eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy a minimum FPS az többnyire CPU-tól függ, ki is próbáltam azonos gépben i3/i5/i7-el, nem tesztekre alapozom amit mondok, hanem kipróbáltam, -
fsb1000
nagyúr
Szerintem nem minden játékban, és nem minden CPU/VGA páros esetén.
(sőt!)
.
Nézd át a teszteket hogy kb azonos átlag fps estén a piros vagy a zöld oldalnak alacsonyabb a min. fps értéke. Lesz eltérés, pedig azonos a cpu, azonos a tesztkörnyezet, mégis van mérhető, látható és érzékelhető különbség. -
Terek
tag
Azért azt mindenkinek bekell látnia hogy 128 bit az 128 bit.Alsókategória.A 128 bit megfogja ölni a játékokat,mert marha sok lesz a minimum fps.És miaz a 250usd?Valami vicc?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
SSJPeter #149 üzenetére
2 db 1280sp 256bittel SLI-be.
2x250 USD, és 2x 120W fogyi....
.
Lehet a 128bites 960 helyett inkább megint egy SLI-vel boldogítom magam pár hónapig.
Aztán rájövök, hogy nem használom ki, és lecserélem egy 960-ra.... beletörödve a 128 bitbe. meg a harmad-negyed 3D teljesítménybe, -
-
Tomekk.
aktív tag
Ez érdekes: [link]
Bár lehet, hogy kamu. -
Jammalan
tag
Én vártam ezt a kártyát mint a messiást, de sajnos egyre több oldal rebesgeti a 128bit bust és 2gb ramot amit tuti nem nyomnak le a torkomon 60-70kért, akkor vagy veszek egy 750ti-t 38ért vagy megvárom az amd 370et és ~11 év után váltok nvidiáról, mert azt meg kapom majd valszeg max 55be.
-
Peat;)
veterán
Én el tudom képzelni hogy lesz a 128 bites sima és a 192 vagy 256-os Ti verzió. Túl nagy üres tér lenne, persze ott van a "régi" 770-es, de valami azt súgja hogy a maxwellel jóval olcsóbban is meg tudják oldani azt a teljesítményt. Meg eddig így is működött 670 - 760 ugyanaz sőt utóbbi picit erősebb az órajel miatt, pedig csökkent generációt jelölő első számjegy utáni jelölés. 680 - 770 szintén. Akkor a 770 - 960 esetében elvileg kell olyan 960-asnak lenni ami minimum a 770-est hozza, nyilván ezért várta mindenki erre a szintre.
Nézegettem sima 280-as teszteket amd oldalról, azok is úgy tudnak melegedni hogy így is úgy is megvárom a 960-asat, remélem fizikai méretben kicsit visszább vesznek (970-esnél furcsa az a nagy méret...oké nem én vagyok a szakember, de általában a fogyasztással összefüggött eddig a kártya mérete és a nyákot is cikizték valahol hogy nem egy bonyolult valami) nem fognak ciceregni és halkak lesznek.
-
én nem örülnék túlzottan ennek a verziónak. nagyon nagy lesz a szakadék a 960 és a 970 között, és ez felfelé fogja mozgatni a 960 árát ahhoz képest, amit tud teljesítményben. sokkal jobban tetszett a Kepler generáció megközelítése, ahol az x60-as kártya 60-75%-a volt az x80-nak, és az x50Ti volt a felezett, 150 USD környékén.
a 192-bithez ebben a generációban lehet értelmes mennyiségű RAM-ot rakni, 3GB pont jó. akinek kell, lehet 4GB is
-
fsb1000
nagyúr
Sajnos azt hiszem ez lesz a forgatókönyv.
Ha tényleg egy "fél" 980-at kapunk akkor még mindig a gtx760 és 770 közé fog pozicionálódni a 960, ami szerintem logikus gyártói lépés.
.
Vessetek meg, de jobban elfogadom a 128 bitet mint a 192-öt. (2 GB vRam-mal)
Főleg ha a gtx660-hoz hasonlóképp a ramon lehet majd huzingatni 10-20%-ot.
Ha mindez alacsony árral párosul pl. gtx980 30-40%-a akkor lehet, hogy best buy lesz.
A fogyasztás meg 100W alatt lesz tuti. -
válasz
hermanyi #131 üzenetére
ha tényleg 128-as lesz a busz, akkor sanszos, hogy egy "GTX 980 osztva 2-vel" jellegű kártyát kapunk funkcionális egységek terén. ez a 980 teljesítményének cca. 55%-át tudhatja azonos órajel mellett, amivel a 280-at a játékok többségében utoléri. a 770-nel szemben ennyi nem elég, de ha az órajelen tekernek egy kicsit, és ALU/TEX blokkból pakolnak bele még 1-2-t, akkor az igazán backend-heavy játékokat leszámítva utoléri azt is.
elsőre hülyeségnek hangzott, de a fentiek alapján egyáltalán nem irreális. kritikus lesz az ára...
-
Peat;)
veterán
válasz
hermanyi #127 üzenetére
De ez még nincs megerősítve ha jól értem, csak eléggé esélyes a dolog. Az új játékok eléggé memóriaigényesek, ha igaz a hír akkor kérdés mennyire ingadozik majd a teljesítmény, nem csak az átlagsebesség a lényeg. Úgy néz ki most a sima 280-as a best buy, csak ne melegedne annyira...
-
hermanyi
addikt
válasz
ALONSO11 #139 üzenetére
Ha van egy 280x ed akkor a 960 max színváltás lenne . Ha fejlődni szeretnél akkor minimum a 970 .
Amint feljebb írtam én is bíztam benne ,hogy 198 vagy inkább 256 os mem vezérlőt kap . De az NV sem hüle ,hogy a 960 ott legyen közvetlenül a 970 seggébe . Gondolom ezért kapta a 128 as vezérlőt . Ennek ellenére a 770 szintjére várom alacsonyabb fogyasztással .
-
csumpa93
tag
Teljesen lényegtelen, hogy 128!!!!!! Az csak egy k*****tt szám. A 980 agyonverte 256-tal a 290x 512-jét. Mért kell mindjárt egy szám hatására így besz*rni????? A GTX770-et fogja váltani. Kit érdekel, hogy 128bites memóribusszal fog rendelkezni, ha hozza a 770 szintjét. Vagy még jobbat is. A 280-ra is köröket fog verni. Na jó ha nem is köröket, de tuti erősebb lesz.
-
hermanyi
addikt
Teljesítménnyel várjunk szerintem . A 128 elég karcsúnak tűnik így leírva de maga a gpu szerintem kárpótolhat ,és ott lesz ez a 280 szintjén.
-
hermanyi
addikt
válasz
#Morcosmedve #126 üzenetére
GM206 based GPU being shipped around. Recently a leaked shipment manifest already indicated 2 and 4 GB GDDR5 6GHz memory versions. However it seems that the GPU is too strong and the biggest change now would be a 128-bit wide memory bus.
-
#Morcosmedve
veterán
-
Peat;)
veterán
válasz
mester778 #122 üzenetére
Én nagyon szemezek a sima 280-asokkal, mert 60 alatt is kapni teljesen újat, ettől drágább lesz valószínűleg a 960-as, most ugye 260!!! a dollárárfolyam. Ha a kedvezőbb 200$-al is számolunk és áfa vám stb-re csak 1,3-as szorzót rakok hurráoptimizmussal akkor az 67600 huf és teljesítményben számottevően nem lesz jobb mint a 280-as, 770 körüli szintre várja mindenki(ha jobb is lesz max 10% szerintem). 250 dollárral már 84500! lenne az ára.
Egyedül az a kicseszett fogyasztás és méret, valószínű kicsi és hűvös kártyák lennének ezek, nekem nagyobb fajta htpc-m van, a sima 280-as a 660-as vgamtól 40 wattal kajál többet...el kell hogy menjen még, de nem szívesen váltanék márkát.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
FragMaster #121 üzenetére
Nemrég valaki 30K-ért vett HD7870-et. De 40K alatt sem rossz vétel, amíg a 270x klón bolti ára 50K felett van.
Ha már kiadok új VGA-ért 50+ eFt-t akkor az inkább a GTX760 lenne.
.
De az eredeti kérdés az volt hogy ATI-ból melyiket, ha a GTX 960 csalódás lesz. -
mester778
csendes tag
válasz
FragMaster #121 üzenetére
Én azt nem értem, hogy miért csak 270-ről beszéltek? Ott a 280 és 280X amik szerintem sokkal jobbak, és egyáltalán nem drágák.
-
hermanyi
addikt
Csak jönne már . A 480 tf2-öm már néha nagyon sír ,hogy nyugdíjba akar menni .
Amint kijött kiderül ,hogy 960 vagy 770 .
Remélem nem 192 es sínen lesz és azt is ,hogy nem 2gb VRM el lesz . mert akkor valószínűleg nem várom meg az érkezését . -
fsb1000
nagyúr
válasz
mester778 #114 üzenetére
A GTX 960-at a 760 szintjére várnám, de bosszant a 192 bit. Akkor is ha a tesztek szerint tuti lesz. GTX660-at is pont ezért adtam el. Semmi gondom nem volt vele, csak a tudat, a "béna" memo kezelés miatt.
.
Lehet meglepő, de ha már ATI, akkor legyen olcsó, ne fogyasszon sokat és lehetőleg minimálisan mikrolaggoljon. (WoT, GTA4, *GTA5*, CIV)
Szóval HD 7870. Értelmes 256bites buszon elegendő 2GB vRAM. Max 140-150W.
Kb a GTX660 szintje, kicsivel több fogyival, kicsivel több mikrolagg eséllyel, de használtban is belevágnék, bár boltban is lesz az 50K körül február elején.
.
Biztos szubjektív érzet de a régi 512bites GTX-ekkel az volt a benyomásom, hogy megy mint egy tank vagy buldozer. Nem a max fps számított, hanem hogy játék alatt egyenletes volt minden. "Folyékony" volt a képmegjeneítés olyan 50fps-től jött ez az érzés.
Szóval "éreztem", hogy vas van alattam. A GTX660 meg a 750ti is amolyan játékszer fillinget ad. -
SSJPeter
őstag
A 192 bit az még nem biztos, hogy annyi lesz, mert az még "?"-es...de még ha annyi lesz is, meg kell várni a teszteket.
Ha jól emlékszem egyesek a 970/980-at is leírták már előre a 256 bit miatt és azok mégsem okoztak csalódást.Ami máris pozitívum, hogy ha csak 200 dollár lesz és nem 250, akkor csak 60-70K-ba fog kerülni a kártya itthon is.
-
mester778
csendes tag
válasz
BomiBoogie #111 üzenetére
gondolom pont azért nem akarták, hogy a 970 és a 980 elől elhozza a 960 a vásárlókat...
-
SSJPeter
őstag
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson #107 üzenetére
nem hanem 950ti és 40eFt-ért hajigálják majd
(álmodozni lehet
)
-
SSJPeter
őstag
válasz
Bjørgersson #104 üzenetére
Ja, igen, de ez sem új infó igazából, mert nem figyeltem először rá, de az általam korábban linkelt hírben is benne volt ennek a cikknek a linkje, de igazából még wccftech sem akarja nagyon elhinni, hogy ilyen gyenge speckókkal jön.
-
mester778
csendes tag
válasz
Bjørgersson #104 üzenetére
nah és akkor vesd össze ezzel a cikkel....
http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-960-gm206-maxwell/
lesz itt még találgatás.
-
Bjørgersson
félisten
Januárban érkezhet a GeForce GTX 960-as VGA
El is mehetnek a csipába, ha tényleg 2GB memória lesz rajta 128 bites busszal.
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson #102 üzenetére
ja gondolom csak találgatnak, bár ezek 128bites memóriával vannak a 960 meg 256-al
-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson #100 üzenetére
hihetetlen vagy
én a gtx 950-et várom továbbra is, mondjuk egy ilyesmi specifikáció nem is lenne rossz
ez meg a 950 ti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Xbox Series X|S
- SSD kibeszélő
- Kerékpársportok
- Suzuki topik
- Xbox Game Pass [2025] - A májusi lista
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest