Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
Redneck #16496 üzenetére
A drivert újratettem, hiába uaz a verzió volt.
Nem sikerült kideríteni, egyik számra sem dobott semmit, aíg megjön a GW addig lesz nálam.
Most milyen programmal érdemes tesztet nyomni, ami régen pl a Heaven volt? Le akarom tesztelni ezt a 1060-at, meg majd az újat is ugyanolyan környezetben, hogy dob-e különbséget.
-
Redneck
nagyúr
+1 az MSI AB-re. A ventilátor max fordulatot csak legmagasabb órajel teszteléshez érdemes benyomni, amúgy nem túl életszerű hogy 100-on pörgesse az ember.
Pláne egy ilyen referencia szerű blower hűtéssel. Süvítene rendesen. Sikerült kideríteni ki gyártotta?
Előbb pörgettem egy kis UT-t. 1080p High, 180Hz G-Sync, sima DM, Outpost23 mapon botokkal. Az első menetnél OC profillal ment, a másodiknál alap gyárival. Fps_max a szinkron miatt 176-ra volt állítva.
Érzetre semmi különbség nem volt
:
Mod:
Winne:
Gyári referencia órajel, a Founder Edition is ezen megy. Lehet egy az egyben az, keress a NYÁK-ról képeket. Az kicsit aggasztó hogy semmi márkajelzés nincs rajta.
Az AB-t nem kell újratenned, de egy DDU-s driver telepítést mindenképp lépj meg a kártyacsere után! -
Redneck
nagyúr
válasz
gtamate2 #16490 üzenetére
A hűtése valóban nem nagy szám, de más tesztekben elég korrekt órajeleket ért el. A normálisabb hűtősű modelleknél a gyári profil általában ilyen. Balanszolva van a hőmérséklet/hangerő, cserébe beáldoztak egy kis órajelet. Nem csak a Gainwardnál ilyen, az Inno is elég ráérősre programozta a vBIOS-t.
Egyedi ventiprofillal és kitolt limitekkel lehet kicsit optimalizálni a dolgot. Én ventilátor profillal nem pöcsöltem (még), de a limiteket kitoltam, GTA V közben jól jön. Sokkal feszesebb frametimeokat tart, pedig csak kicsit boostol magasabbra valamivel több fesszel. A hőmérséklet eltérés és ventilátor fordulat minimális.
Más játéknál nincs rá szükség, de a GTA V motorja egy elfajzott produktum.
Winne:
Nekem Gaming OC van, de a tuninggal csak minimálisan foglalkoztam, anno elég hülyén fogtam hozzá. 2050/8800 Mhz profilt elmentettem, azóta nem erőltettem, ezt se használom. -
gtamate2
veterán
válasz
Redneck #16489 üzenetére
Persze, hogy jobb. A Founders azért nem olyan acélos azzal az 1 ventivel, cserébe viszont kitolja a házból a forró levegőt instant.
Én is néztem egy tesztet most, nekem egyedi ventiprofilom van, így 60%-on pörgött a venti és 65 fokos volt a gpu, az órajel pedig stabil 1962 volt végig.
Szerintem a gyári ventiprofillal nem lenne ilyen az eredmény, mivel 50 fokig be sem kapcsol a venti, utána is csak minimálisan. Fogalmam sincs, hogy miért lőtték ennyire halkra a Gainwardnál.
-
Redneck
nagyúr
válasz
gtamate2 #16488 üzenetére
A tesztben szereplő Foundershez képest (1885-1797 Mhz) egész jó.
Az én Innom is 1974-1898 Mhz között megy terheléstől függően, a tesztben 1911 Mhz az alsó határ.
Nagyon jó teszt, elmentem. Remekül látható hogy a G1 és a Gaming X miért ajánlott és milyen szépen tartják az órajelet.
-
gtamate2
veterán
válasz
#24845312 #16487 üzenetére
Több ismerősömnek is ajánlottam már ilyen Dualt és megelégedéssel használják.
Amúgy a Phoenix GS-t én is beszívtam először, valószínűleg hibás gpu-t kaptam, mert ~1.5 hónap után nem adott képet, de kicserélték és azóta hibátlanul teszi a dolgát.
A Zotac-kal az a baj, hogy még az AMP sem tudja tartani a boost órajeleket. (teszt)
-
törölt tag
Igen, Zotacnál 2 év magyarországi bolti +regisztráció után van a +3 év gyártói garancia.
Sajnos az igazán ajánlható márkák már drágábbak, viszont én biztos, hogy előbb vennék Gigabyte-ot, mint Gainwardot. Persze az is lehet, hogy csak én szívtam mindig a Gainward, Palit, stb. márkájú kártyák olcsóbb példányaival (pl. amit linkeltél is, vagy a Palit Dual), mert a Gainward Phoenix, Palit Jetstream, stb. kártyákról már jókat hallottam én is. Viszont azok már drágábbak is.
-
gtamate2
veterán
-
Winne
nagyúr
-
tpeter77
addikt
Srácok, a bányászattal tényleg lehet pénzt keresni vagy ez csak
bányászparasztvakítás? -
őstag
őstag
válasz
Bjørgersson #16471 üzenetére
Így van, nem kell aggódni.
Típustól függően más és más a hűtés. Én az Aorus Extremet 2101Mhz -en hajtva, custom ventillátor profillal 60 fok alatt tartom. Ennél a kártyánál van értelme, mert 60 fok felett apró lépésekben visszavesz az órajelből. Automatán hagyva a ventillátort eléri a 60-62 fokot. De pár FPS-ről van szó, szóval sok értelme nincs vele foglalkozni. -
Laraxior
titán
Én meg levettem a bordán levő gyári ventiket.
Kapott két 12-est, meg riser kártyával letettem az alaplap alá. A hővezető pad meg majd érkezik. -
Zimmi91
addikt
válasz
Bjørgersson #16469 üzenetére
Kis Sharkoon Vaya házam van, semmi plusz venti
Most beállítottam, hogy automata állítsa a fan speedet, így talán jobb lesz ?!
-
Zimmi91
addikt
Srácok, nálatok mennyi a max hőmérséklet 1-2 óra játék után?!
Az én kis Zotacom felkúszik 71-72 fokra is, az sok vagy elfogadható?! -
juliensorel
őstag
válasz
Bjørgersson #16465 üzenetére
Ecset + porszívó
Én ott még nem tartok, hogy adott mennyiségű levegőért pénzt adjak, már bocsánat
(kivéve kameratisztítás esetén, de azt sokkal ritkábban kell ilyen szinten) -
BRABUS113
aktív tag
ma pubg közben volt egy ilyen szomorú fejes kék halálom valamilyen NV fájlal kapcsolatban :/ arra tippelek, hogy a hőfok miatt szállhatott el, majd meglátom,
Lehet inkább adok neki valamilyen profilt, hogy hűtse is normálisan
-
Csupingo
veterán
válasz
bobalazs #16456 üzenetére
Perforált oldalt a házad, nem? Ott talán kap annyi levegőt, hogy csak kicsit lesz melegebb. Esetleg az oldallapra téve egy ventit, fujathatnál rá levegőt, ha vészes a helyzet.
Mondjuk nem olyan szerencsés párosítás, ez a kis egyventis kártya, ráadásul félig eltakarva. -
bobalazs
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Laraxior #16454 üzenetére
Kérdés, hogy ezzel hány fps-t nyersz játékok alatt? Nekem csak néhány fps-t sikerült ezzel nyernem, annyiért meg nem igazán van értelme a túlhajtásnak szerintem.
Firestrike alatt meg sikerült a húzott 1060 3GB-nak elérnie a húzatlan 1060 6GB szintjét nálam, de ha belegondolunk ez is csak azt jelenti, hogy a gyengébbik 1060 elérte az erősebbik 1060-at (tehát 1060-ból lett 1060, leszámítva persze a fele annyi VRAM-ot). -
Laraxior
titán
válasz
Redneck #16453 üzenetére
Pedig szerintem tök evidens, hogy használjuk ki a kártyában levő maradék erőt is. Hiszen azt is megvettük.
Leginkább mondjuk a 980Ti-nél volt haszna dolognak, ott azért közel 50%-ot lehetett a GPUra pakolni. Vízzel meg megvolt az 50% is, simán beért a kártya egy alapórajeles 1080-at.
Azért itt is az a +200MHz a GPUra nem olyan kevés..
-
Redneck
nagyúr
válasz
SECTORnooB #16449 üzenetére
Itt a teszt, címenként változó. Ha jó áron hozzájut az ember, érdemes megvenni. Volt időszak amikor nagyon olcsó volt. Tegnap találtam egy régi képmetszetet 101 rugós Aorus Xtreme 9Gbps-ről. Pár ezressel volt drágább mint az átlag 1060-ak akkor.
A tuning ha random veszel VGA-t szerencsén múlik, de vannak jól sikerült szériák és sokszor átlagos áron. Az elmúlt években több kiváló ár/érték arányú Geforce kártyához volt szerencsém amik lazán mentek legalább +15%-ot különösebb melegedés nélkül. Ezért érdemes fórumon érdeklődni. Egyébként ahogy észrevettem az 1060 tulajoknál annyira nem pörög az OC.
Szerk:
A +15% egyébként minimum fps szempontjából jön jól, ha van alá rendes CPU. Szinkron nélküli monitornál nem mindegy mondjuk hogy 55 vagy 62,5 a minimum. Persze csak szerintem, valakit nem zavar.
Az 1060-at én sem kergetem, max a limiteket oldom fel egy-egy címnél, így kicsit magasabb órajelre boostol.
Úgy vettem észre, pár motornál jól jön hogy nincs korlát, alacsonyabb frametimeokat lehet tartani. -
juliensorel
őstag
válasz
apa111 #16443 üzenetére
Akkor en lehet kifogtam egy extra hangos modellt, nalam konkretan idle-ben is suvitett a venti (alacsony, megfelelo fordulaton) ha elkezdtem terhelni, akkor aztan meg jott a turbina. Fules mellet engem se zavart nyilvan a hangja (a hofok ellenben igen) , de ha netezek,olvasok vagy dolgozom pl. Worben akkor meg az elolapi 2db 140es be quiet pw2-eseket is lekapcsolom venti vezerlovel, pedig azok aztan nem hangosak amugy se, de nagy a kulonbseg amikor kikapcsolja oket az ember. A cpu-n is kompakt viz van, a tapom is hybrid, all a venti, ha csak be nem kapcsolom. (Mindig elfelejtem bekapcsolni szoval kusban van egyfolytaban
) Nalam egyertelmuen a turbo volt a leghangosabb, legforobb hardver, ezert leptem meg a huto cseret.
-
Csupingo
veterán
válasz
SECTORnooB #16449 üzenetére
Csak a memória tuning gondolom 2-6 fps-nél nem ad többet. Egy 8 gigás kártyával se kell kardba dőlni.
-
Laraxior
titán
válasz
Redneck #16445 üzenetére
Köszi.
2012/8600-at lőttem be neki most, annyin játszottam.
De szétszedem még egyszer, megcsinálom a ramokat aztán küldöm neki.
Jó, mert így, hogy nincs házban, olyan 55°C körül megáll a végeszerk.: Most nézem, hogy a legolcsóbb 1060-as is 69ezer pénz. Akkor jól jártam ezzel a 206EUR-s árral
A Zotac Mini lett volna 190EUR. -
Redneck
nagyúr
válasz
SECTORnooB #16446 üzenetére
Az 1060+ szériánál van alapból 9Ghz-es VRAM de azok alapból jobb chipek, 10Ghz fölött van a végük.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Laraxior #16444 üzenetére
A Samsungoknak igen, de vannak más, gyengébben teljesítő memóriákkal szereltek is.
Azok sem rosszak azért, szerintem a 9Ghz talán mindnek megy.
2-2,1-es GPU és 8,8-9 Ghz VRAM órajel nagyjából nem szokott gond lenni. A komolyabb OC fölötte kezdődik, de jellemzően a drágább kártyákon vannak a jobb GPU-k, azoknál a hőmérséklet sem nagyon limitál.
-
Laraxior
titán
Mindegyik 1060-ason Samsung memóriachipek vannak? 9GHz felett van a végük?
Vagy van másféle chippel szerelt változat is? -
apa111
aktív tag
válasz
Csupingo #16440 üzenetére
Na igen ,biztos nem egy vájt fülű vagyok
játszom mellette szól a hangfal vagy füles és még a porszívó hangját is kellene hallanom elég fura ,de lehet az nem is porszívó hanem egy/ míg 21/
De félre téve a viccet van egy két ventis dual is az egy picit hűvösebb ,de nem érzem hátrányát a turbónak .
-
juliensorel
őstag
válasz
SECTORnooB #16441 üzenetére
Azert nem tettem ezt, mert akkoriban konkretan nem lehetett kapni 6gigas1060as kartyakat ertelmezheto aron, de sok esetben meg dragan se mert elfogyott mindenutt. En meg a banyasz hullam elott vettem 70ert apron (masfel honapos volt akkor), jo vetelnek bizonyult, de akkor lett uj hazam is amibe elore kerult egy 240es radi ami fujta a meleget a turbora es 80-82 fokos volt. Nekem akkor egyszerubb volt kiadni egy relative kisebb osszeget egy hutesre mint kartyat adas-vetelezni. A hutes ugyan nem reg beszart
de javitottak garival 2 het alatt, most jobb mint uj koraban, konkretan nem megy 46 fok fole a vga semmilyen terheles kozben sem, idle 24 fok (!), pumpa csendes, a radin most egy nb eloop 120 van fix ~850 rpm-en, szoval egyaltalan nem banom, nekem boven eleg a turbo tudasa, jo huvos es halk is azota.
De ha most kene valasztani nyilvan nem vennek turbot es nem is ajnalom senkinek! -
Csupingo
veterán
válasz
apa111 #16439 üzenetére
Te biztos nem vagy olyan érzékeny, mint más tulajok.
-
apa111
aktív tag
válasz
azazbeza #16437 üzenetére
Ilyen kártyát használok több mint egy éve ,teljesen meg vagyok elégedve vele.Én nem hallok porszívó hangot ,talán egy kicsit jobban melegszik mint egy két ventis változat ,de ez azért is van mert hátul vezeti ki a meleg levegőt ,viszont cserébe nem főzi a többi hardvert a házban.Egész napos játszadozás után is ami jobban igénybe veszi nálam a hő fok 72c max 75 idle 32-34 fok egy deep cool kendomen házban
-
Raymond
titán
válasz
bobalazs #16434 üzenetére
Az NvidiaInspector kiirja Watt-ban is.
-
bobalazs
nagyúr
Faszák ezek a 1060as kártyák.
Terhelés nélkül, max órajelen csak 26.7 TDP a fogyasztás.
[kép] -
Laraxior
titán
válasz
Raymond #16431 üzenetére
Az 1080Ti-vel nekem bekajált 6GB-ot. 2x resolution scale-al, és 4xAA-val.
Tudtam, én hogy lehet ezt lejjebb is vinni, azért matattam én már elég sokat a beállításokban.
Biztos lehet még pár csúszkát feljebb tolni, majd még körbenézek, ez így első körben kellemes meglepetés volt. Azt hittem, hogy sima 1080p-ben is gondjaink lesznek.
A hőmérséklet sem olyan vészes, bár lehet, hogy leveszem a burkolatot a VGA-ról és kap inkább két 12-es ventit. -
Raymond
titán
válasz
Laraxior #16430 üzenetére
Varja, varj, varj...ez a PH! bizarr vilaga. Majd mindjart jon valaki hogy az lehetetelen mert a GTA5-nek kell 4-5GB VRAM es nem mukodhet rendesen egy 3GB kartyan!
Ez egyebkent egy visszatero es mindig lenyugozo allitas mert a jatek eleve kiirja mennyi VRAM kell neki a beallitasoknal igy fogalmam sincs honnan szedik az emberek ezeket a szamokat.
-
Laraxior
titán
Na, tökéletesen meg vagyok elégedve a teljesítménnyel. Rosszabbra számítottam. GTA5 miatt kellett csak igazából. 1080p a monitorom, de még fel tudtam skálázni a játékot másfélszeresére, szűrők nélkül. Olyan 80-90%-os GPU kihasználtsággal fut.
2012/8600MHz egyelőre.
Meglátom mit megy feljebb. De előbb orvosolom a memória gap pad hiányát. -
laskr99
addikt
válasz
tpeter77 #16427 üzenetére
Adaptív mód az órajelet terhelés alapján állítja be ->alap játékoknál az órajel lehet nagyon alacsony is pl 600 mhz.
Optimális módban meg az alap órajelet hagyja meg azaz 1.3-1.5 Ghz még akkor is ha a játék nem igényel annyit., nem esik vissza az órajel a gyári 1.3-1.5 ghz alá.Én optimálison hagyom szerintem nem olyan nagy a különbség a kettő közt.
-
tpeter77
addikt
-
Laraxior
titán
válasz
laskr99 #16421 üzenetére
Miért? A KFA2 VGAkon szabadon módosítható a hűtés, szétszedhető. Nincsen matrica a csavarokon.
Ezért is választottam inkább ezt. Tudom, hogy ők nem szaroznak ha gari van.
A 980Ti-met is bevették mint a huzat, pedig azon aztán elnyűttem a csavarokat. A problémáról nem is beszélve, hogy miért kellett gariztatni
Igaz nem vállalnak egyik VGAra sem 3 évet, csak kettőt, de azt tisztességgel. 980Ti helyett kaptam egy 1080Ti-t.De a logoutomban ott van.
(#16422) Raymond Ez gyári állapot. Igen, kettőn van pad, a maradékon nincsen
Mondjuk nem is oda teljesen a hűtő, mert pont ott megy el a hőcső, de azért segítene neki a thermal pad véleményem szerint. -
Laraxior
titán
válasz
Bjørgersson #16419 üzenetére
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Solymi81 #16415 üzenetére
nálam a gettó megoldás a VGA lógás problémára az lett, hogy két csavarral összefogattam a két PCI takaró lemezt, ami a kártya mögül kijött és azzal kitámasztottam. nem is néz ki rosszul, bár nem látszik és ingyen volt. de láttam már olyat is, hogy valaki legóból épített.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Redneck #16395 üzenetére
Néha kerreg egy picit, de gondolom azért mert a takarópanel berezonál meg lehúzza a súlya.
Valszeg majd veszek hozzá egy tartót, hogy levegye a terhet.
Mivel a ház szellőzése még nincs rendesen megoldva ezért használat alatt 60%-on pörög a venti.ű
Méregetni meg nem szoktam. -
Redneck
nagyúr
válasz
Create. #16411 üzenetére
70 fok nem gáz, főleg ha rosszul szellőző házban van és 50 fok az idle. Ha a házba raksz előre egy befelé szívó ventilátort, szélcsatornát alakíthatsz ki, a huzat csökkentené kicsit a belső hőmérsékletet. A cicergés (coil whine) táptól is függ, nekem az cicereg halkan 200 fölötti fps-nél.
A helyedben inkább megvárnám az új 6 magos Inteleket, vagy egy 4/8-as i7-et vennék. Csak 4 magost már semmiképp ha K-s ha nem, de ez az én véleményem.Szerk:
Az ASIC Quality ha jól tudom nV-nél egy ideje nem számít. Már 7xx-nél sem volt sok jelentősége, legalábbis tuning fronton nem mutatta meg melyik GPU jobb. -
válasz
Bjørgersson #16410 üzenetére
Köszi
.
Na én meg vagyok elégedve ezzel a windforce-al. Szerintem terhelve a 70 fok nem sok, itt 47%-on ment a venti ez 1500rpm körül van hallani nem hallom nyitott háznál, mondjuk nekem messzebb van a gép. Idleben 50fok, venti nem pörög (a házban 1 9mm-es venti van, talán ha elől is lenne 1 venti, akkor lenne ami tudná hűteni passzív módban).
Olyan kattogást, amit írtatok ezzel a kártyával kapcsolatban nem hallok, ciceregni sem cicereg (ez most vagy szerencse vagy tényleg javították már).
Majd még megtámogatom szerintem első körben egy skylake vagy kaby i5-el, ha azt is kevésnek érzem akkor meg i7 6700/7700.
Egy szó mint száz, köszönöm a segítségeket -
Az asic qualityt a gpuz már nem írja ki?
-
Redneck
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Baldur's Gate 3
- Túra és kirándulás topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Házimozi belépő szinten
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- MSI Radeon RX 6800 16GB GDDR6 256bit
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest