- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: Elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iván88
újonc
Helló !
VGA vásárlás előtt állok.
Amit kinéztem egy ASUS DUAL-GTX1060-O6G GeForce GTX . Mindenképp ASUS-t szeretnék venni .
Erről tudtok valami véleményt mondani ? Vagy esetleg jobban megérné egy STRIX ?
A hátrány hogy a gépházba MAX 315mm hosszú kártya fér elA választ előre is köszönöm !
-
Redneck
nagyúr
Van valakinek 144Hz-es monitora? Pláne G-Synckel. Elgondolkodtam hogy veszek egyet, de nem akarok hülyeséget csinálni.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Euromail
aktív tag
Végül azért mégis a játék lesz a lényeg azért nyugtass meg mert különben meg minek a videokártya
Aztán csak a játék amit kinéz az ember lesz a meghatározó hogy ott milyen a többi lényegtelenIntel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
fogtunder
nagyúr
Google első találat, erősebb CPU-val 4057 pont.
atyaég, most látom, hogy a full verzió fizetős? lololololololololol
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz fogtunder #15688 üzenetére
+1
Én sem értem, beraktam a kártyát , felment az MSI After, hogy lássam az értékeket, és azóta minden gond nélkül játszom. Persze mások azért megpróbálják elmagyarázni, hogy nem olyan hőfokon, nem olyan fps tartományban és teljesítménnyel, ahogy én azt itt látom a saját gépemen. Sebaj.
kolopele
Szegény szőrös fánk mi a baj vele? Régen VGA killer volt, ma már mindenki használja , mondván a védelem miatt úgy is lekapcsol. Most kell utálni a fánkot vagy nem? Tényleg rengetegen használják. Szervizek is. GamingX-re nem küldtem rá, annyira jók voltak az értékek, hogy semmi értelmét nem láttam.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
laychi
veterán
válasz kolopele #15689 üzenetére
physics és összpontszám lehet,hogy kevesebb az i5-tel,de a gpu pontot nézve ugyan annyinak kell lennie, mint i7-tel és ez a lényeg
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
kolopele
nagyúr
válasz fogtunder #15688 üzenetére
Nem igazán számít, ez már amolyan szokássá vált játék helyett Pl. eleve kevesebb lesz a pontszámod egy Firestrike - ban ha nem egy jól felhúzott I7 - el csinálod hanem mondjuk egy I5 - el. Viszont a furmarkot inentől felejtsd el, akkor már inkább ezerszer a Firestrike vagy a Heaven.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
És számít valamit, hogy egy szintetikus benchmarkban hány pontot ért el a kártya? Én egyet se futtattam le, ment fél óra furmark, hogy megnézzem meddig mennek fel a hőmérsékletek és beállítsam a venti profilt, aztán mentem játszani.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Till@
tag
Sziasztok !
Megjött a cuccom
Score 3 746 with NVIDIA GeForce GTX 1060-3GB(1x) and AMD Ryzen 3 1300X@3,7 Ghz
GIGABYTE GeForce GTX OC 1060 WINDFORCE 3G
Elmegy az eredmény ? -
ogi88
tag
Jó gyártó a Zotac grafikuskártyába?Vagy ilyen noname kártyát nem szabad venni.Egy Gtx1060 3gb szeretnék venni de nem tudom melyik gyátótol ajánlott?
-
bolcsodal
addikt
Lol..még szerencse, hogy itt az a király, akinek kisebb... Nem is tudom mi lenne fordítva...
Mondjuk, egy kezemen meg tudom számolni hányan nyilatkoztak 1 ventis, kompakt kártyáról...dehát végülis, szövegértés komoly probléma, belátható.
Nesztek, tud ez kicsi is lenni, ha kap egy kis szellőt (15% kb...)...
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
Pubszon
veterán
Van új MSI AB beta, sokkal jobb az OSD kijelzése!
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Bjørgersson
félisten
Mindenki beírja, kinek mekkora?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Redneck
nagyúr
-
smiti
veterán
Nem tudom mitől vannak olyan magas értékeitek, nekem az adatlapomon szereplő konfigban abszolút néma üzemben így néznek ki a hőfokok.
A Google Chrome-ban átlag 10-12 lap van nyitva:A gépbelső elég szellős: ( A port ne nézzétek, hónapok óta nem volt kipucolva. )
[ Szerkesztve ]
1TB M.2 SSD keresek emberi áron.
-
tonyrulez
őstag
Nekem G1 Gaming 50 fok idle-ben NZXT S340-ben, de "passzív" házhűtés mellett (300-400RPM, mert teljesen leállni nem akarnak)
4 8 15 16 23 42
-
törölt tag
Nálam eddig egyedül a Gigabyte WF2OC volt 50 fokos terhelés nélkül, annál soha nem kezdődött a hőfok 4-essel, csakis 5-össel. Szerintem az a sz@r műanyag hátlap megfogta a hőt, ami rajta volt. Az egyventis (hátlap nélküli) 1060-aim (Inno3D Compact, Giga MINI ITX) kb 10 fokkal hűvösebbek voltak.
Volt is ezzel kapcsolatban valakivel vitám itt, hogy olyan nincs, hogy a 2 ventis melegebb, mint az 1 ventis. Hát pedig de van, és azóta is mindig nézegetem a hőfokokat, nem a levegőbe beszéltem.
(Most épp egy Zotac 1070 Mini van a gépben, ez is olyan 40-45 fok terhelés nélkül, álló ventikkel, hátlap nincs ezen sem.) -
Raymond
félisten
válasz Redneck #15658 üzenetére
Igen, mert a #15650-ben egy 1080Ti lett felhozva mint erv hogy az se melegszik 50-re. Arra akartam ramutatni hogy ott sokkal nagyobb a hutotest meg a 1070/1080-hoz ekepst is igy ugyanannyi idle fogyasztas mellett nem melegszik annyira.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
kolopele
nagyúr
válasz Redneck #15654 üzenetére
A Gainward 36 fokról indít és általában 50 fok körül be is fejezi ha megengedem neki hogy el is indítsa a ventiket
Raymond : Nem feltétlenül mennek fel 50 fokig, volt 1080 - am MSI - ből és csak 42 fokon volt max. A kis egy ventis Gigánál viszont nem csodálkozom. Az 1050 Ti két ventisei is lemennek 30 fokra, lásd Asus Expedition.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Raymond #15657 üzenetére
Ezt az 50 fokot most csak az 1070-1080 párosra írtad vagy írtátok? Mert 1060 esetén 30-35 fok közötti idle hőmérsékletek játszanak a komolyabb hűtőkkel.
bolcsodal:
Rohadék lázadó renitens komponens. Én megbüntetném.kolopele:
Ennyi!
Az enyém magasabb hőmérsékletre megy, de nem babráltam a gyári profilt, és így nem is hangos. Egyetlen játék van ahol már hallottam a hangját, az a Project Cars az élsimítás szintjét kivéve maxon. Akkor is csak éjszaka érzékeltem lehalkított TV-vel. Ez van, elég komoly szélcsatorna alakul ki a gépben a hátra irányuló szívóhatás miatt.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz kolopele #15653 üzenetére
Mindegyiknel normalis az 50 fok. Ahogy irtam a kisebb borda miatt. A nagyobb borda minden gyartonal csak a 1080Ti-re megy, kiveve a Palit/Gainward parost akiknel az a USB a 1070/1080 kartyaknal is hogy a batar nagy borda van rajta. Egy normalis Gigabyte WF/Gaming, MSI Gaming, Asus Strix stb. kartyaknal ahol a ket slot-os huto van ott mind felmegy kb. 50 fokig Idle-ben a Windows desktop-ot futtatva.
-
bolcsodal
addikt
-
Csupingo
veterán
válasz bolcsodal #15649 üzenetére
Meg kéne kérdezni pár tulajt. Egy kicsit szellősebb házban 38-42 fok környékén szoktak lenni, ha jól emlékszem. Persze jobban melegedhet, ha 2-3 kijelző van rákötve, esetleg 144 Hz-es monitor, vagy hdmi-s erősítő. Van pár weboldal is, ami jobban izzaszt. Esetleg driverben az energiagazdálkodás nem adaptív-ra van téve. Most látom én is, hogy 1 ventis mini. Annál talán ez átlagos is lehet.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Redneck
nagyúr
Szerintem nem rossz az 50 fok, kisebb a hőingadozás. A jelenlegi kártyám 34 fokról indít és általában 57-58 fokig melegszik játékok alatt. Egy-egy VGA igényesebb produktum tud rajta dobni pár fokot, de átlag 60 fok alatt elvagyok vele.
Nem bánnám ha 50-60 fok között ingázna, de ez ilyen.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
kolopele
nagyúr
-
Raymond
félisten
válasz kolopele #15650 üzenetére
Nem, csak az a helyzet hogy a 1070/1080/1080Ti-n a GPU mind kb. ugyanoda megy le amikor Idle es ugyanannyit fogyaszt, csak a 1080Ti kartyakon sokkal nagyobb a hutoborda igy nem megy fel egesz 50 fokig, a 1080/1070 kartyak viszont igen. Talan a szinten 2,5-3 slot-os Palit/Gainward a kivetel ezalol, ott a 1070/1080 kartyakon is meretesebb a borda.
-
bolcsodal
addikt
válasz Pubszon #15648 üzenetére
Az enyém csinálja...különösebben nem zavar és nem hiszem, hogy garanciális probléma. Hangszigetelt házban 20% os fordulaton a HDD hangosabb szokott lenni...
Passzívan mondjuk nem használom. 50 fok idle nekem kicsit sok, még 15%-os fordulat is leviszi 37-39 fokra...
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
Pubszon
veterán
válasz tpeter77 #15645 üzenetére
Néhány Giga ventije felpörgéskor és leálláskor ad egy kicsi rezonáló hangot, de az eladottak csak néhány százaléka csinálja ezt. Cserébe jó, megbízható csendes kártya. Ha csinálná, 14 napig elállhatsz a vásárlástól.
-
Bjørgersson
félisten
válasz tpeter77 #15645 üzenetére
Ezekre. A Giga és az MSI tutira félpasszív, az Asus pedig elvileg a legutolsó frissített BIOS-szal kapta meg a félpasszív üzemmódot.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
tpeter77
addikt
válasz Bjørgersson #15644 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Halk gépbe keresnék egy relatíve olcsó, és halk 1060-as kártyát.
A cél a félpasszív üzemmódú lenne, hogy ha netezek ne pörögjön a ventije.
Létezik belőle ilyen? Internetezés és filmezés közben ne a ventilátor zúgását kelljen hallgatni.
(árban inkább a +GB-os felé fordulnék, mert ritkábban játszunk, mint netezünk)
Köszönöm. -
Redneck
nagyúr
válasz SECTORnooB #15641 üzenetére
Lehet azért tűnik folyamatosabbnak mert nincsenek közelebb megjelenő árnyékok. Mást nem állítottam csak az árnyékot Highról Very Highra, illetve bekapcsoltam a Long Shadowst.
A CPU-t azért kérdeztem, mert tudom hogy a 3,8Ghz-es egy szálas erő a mai játékokban nem olyan jó mintha 4,4-4,8Ghz között járó K-s procim lenne. A minimum fps-t érintheti, főleg gépigényes multi alatt.Egyébként találtam egy bugot GTA-ban, hátha másnak is jól jön az infó:
Ha 75Hz-en nyomom a multit, füves részeken előfordulhat szaggatás. Ha átváltom 60-ra, majd vissza 75-re, nem jelentkezik.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
CPU limitáció miatt fordulhat elő az hogy feljebb véve a grafikát, folyamatosabb futást kapok? Mármint arra gondolok hogy a relatíve alacsony 4 magos órajel (3,8Ghz) miatt most jobb lett a CPU-GPU balansz?
GTA V-ről van szó, tegnap csavartam még rá pár dolgot, és nemcsak szebb, hanem folyamatosabb is lett. Jelenleg így van belőve nálam:
1080p@60Hz, FXAA ON, 2xMSAA, Reflection MSAA 2x, 16xAF
V-sync + Triple buffering ON
Texture, Shadow, Shader, Reflection, Grass, PostFX - Very High
Population Density, Variety, Distance Scaling - 100%
Water, Particles, Ambient Occlusion, Tessellation - High
Motion Blur 35%, Depth of Field ON
Long Shadows ON, Extended Distance Scaling 20%Eddig High Shadows és Long Shadows OFF volt, de este feljebb vettem. Ezekkel sikerült a látótávolságot és az árnyék renderelési távolságot kitolnom, így sokkal szebb, és simábban fut azóta. Toltam 2 órát, nagyon szépen futott.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz SECTORnooB #15634 üzenetére
Akkor neked szerencséd van vele, nem mindenkinek működik ilyen jól. Mint írtam szervizes barátom mondta ezeket, és volt szerencsém hallani is egy iChiLL 3x típust, visítottak a ventik nagyobb terhelés alatt, bár egyszer ugyanezt csinálta egy Asus Strix is ami nálam járt. Lehet, csak hozzám kerültek ezek a rossz példányok (Mondjuk mindkettő 1070 volt, azt még hozzátenném)
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz kolopele #15630 üzenetére
Ez igaz, de akiknek van vagy volt innen, nem panaszkodtak, pedig többen vettek kompaktot ami az egyik legkisebb, és legolcsóbb kártya volt. Megpróbálok hiteles statisztikákat keresni, mert mostmár baromira érdekel hogy állnak a gyártók. Mivel ez nem egyszerű, így csak az iPonos meghibásodási arányt tudom elsőre felhozni. Egyetlen Inno kártya áll 1,4%-on, a többi mind 0,0%. Csak az eladott termékeknek van statisztikájuk, a forgalmazottaknak nincs.
SECTORnooB:
Nekem is bevált. 1070 PCB, brutál hűtő VRM és VRAM hűtéssel, vas merevítő backplate, nagyon hűvös.[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz SECTORnooB #15634 üzenetére
Ezt én sem értem egyébként, nem hallottam panaszt sem rájuk még.
-
tony70
tag
Sziasztok! Fx6300 -as proci kihajt egy gtx 1060-as videókártyát! Milyen programmal tudnám ezt megnézni?
-
kolopele
nagyúr
válasz Redneck #15628 üzenetére
Nem mindenki ír ide akinek gépe van otthon meg Inno kártyája Pont az a baj hogy elég sok köt ki a szervizben abból a kevésből is amit eladnak. Az nem csoda hogy az általad felsoroltakból hamarabb találni hibás példányokat, hiszen ezek alkotják az eladott kártyák 90% - át.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz kolopele #15627 üzenetére
Igaz nem volt sok a topikban, de még egyről sem hallottam panaszt, se az Innoról már jó ideje. Régen valóban véleményes gyártó volt, nekem is volt Innos garanciális ügyem, de annak már 10 éve. Gigabyte, Gainward, ASUS kártyák problémáiról, döglődéséről már volt pár komment, de valószínűleg azokból jóval többet adtak el.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz bandi0000 #15623 üzenetére
"hát azért nekem fontos hogy jól is nézzen ki"
Akkor kakukk, mert ez full szubjektiv velemeny Nekem peldaul tetszik a MSI Gaming es a Zotac AMP is, de van akinek nem. A Gainward Phoenix vagy Palit Jetstream pedig nem tetszik kulonosebben, de problemam sincs vele nagyon es elismerem a jo hutesi teljesitmenyuket.
(#15624) CHIPman
Sehol, meg volt keverve a listazas es a 3GB szerepelt ott mint 6GB
-
bandi0000
nagyúr
válasz Raymond #15622 üzenetére
hát azért nekem fontos hogy jól is nézzen ki, ha a legolcsóbb 80k mondjuk akkor pl 10k-t megérne nekem egy asus strix több szempontból is, az a baj hogy nem tudom meddig lesz, 1070-et vennék ,de eléggé el vannak szállva még mindig az árak, 1060-nál is, de ez jó kis közép út lenne, lehet be is válik
Xbox One: bandymnc
-
Raymond
félisten
válasz bandi0000 #15620 üzenetére
Ha tenyleg csak atmeneti akkor vedd meg a legolcsobb egyventis EVGA GeForce GTX 1060 SC Gaming 6GB kartyat 77e Ft-ert. Nem annyira csendes mint a ketventisek, de a feladatot elvegzi. Foleg hogy 10e Ft-al olcsobb mint a kovetkezo legolcsobb. 120W kartyarol van itt szo, nem kell 2kg borda a huteshez es persze nagyobb borda ket ventivel jobb, de azert ha jol szellozo hazban van jo lesz ez az EVGA is.
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
Van kerülendő márka/típus 1060 6 gigások közül? Szeretnék minél olcsóbban szerezni, mert lehet csak átmeneti kártya lesz, de borzalmas drágák, pl strix is használtan 100k++ annyit tuti nem adok érte, akkor inkább más márka
Xbox One: bandymnc
-
kolopele
nagyúr
válasz SECTORnooB #15615 üzenetére
Csak piaci ár létezik, olyan nincs hogy elvárható ár.
-
CHIPman
nagyúr
Az 1060 3GB Alzánál a 2k-s kedvezményt érvényesítve kb annyira jön ki.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Melorin
addikt
Kb ilyen árak voltak az elején, nem? A tesóm anno vett egy Inno 1060 3GB-t valami 62k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz SECTORnooB #15602 üzenetére
"3GB-al szerelt modelleknek is borsos áruk van"
A legolcsóbb 6GB-os ára kb 140%-a a legolcsóbb 3GB-os árának, így a 3GB-os árát nem nevezném borsosnak. A 6GB-os ára valóban kezd mérséklődni, de még mindig elég messze van a reálistól.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
kolopele
nagyúr
Nálam eddig minden COD megette a 8 GB Vramot is, lényegében a kártyához állítja be magát. Ha 4 GB - os egy kártya akkor annyit fog.
-
Redneck
nagyúr
válasz SECTORnooB #15606 üzenetére
Azért a CoD béta nem nagyon mérvadó. Semmi nem indokolja a nagy VRAM igényt, a széria korábbi részeinél volt már példa trükkökre.
Visszatérő téma, jó a 3GB-os, de pár cimnél kellhet több VRAM, és a jövőben is jól jöhet több. A 6-os gyorsabb, időtállóbbnak tűnik, persze ha nincs keret, marad a gyűjtés vagy a kisebb.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van már 85ezerért is újonnan 6 GB-os, igaz csak Gainward, de 3 év garanciával.
-
laskr99
addikt
válasz SECTORnooB #15604 üzenetére
Van rá beállítás,hogy ne tegye.
-
laskr99
addikt
A 6 giga azért volt mert textúrát tölt elő bele.
-
SECTORnooB
addikt
válasz rumkola #15600 üzenetére
A 3 gigás verzió butított GPU társaságában van, 3GB-al szerelt modelleknek is borsos áruk van így biztosan a 6GB-os verziót venném 100e körül már kapni.Bármilyen játékkal játszom 1080p be nevetve megeszik minimum a 3.5GB Vramot, az új COD bétája most a hétvégén zajlik 1080p-be maxon megette a 6 gigám ilyen még sosem fordult elő, de mindenki eldönti hogy mi neki a fontos
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest