- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: Elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tomassy00
senior tag
Szerintem meg ameddig van 3 ventis addig olyat érdemes venni aztán majd ha nem lesz három ventis akkor lehet lejjebb menni az igényekkel és lehet venni két ventiset... Ha pedig a két ventis is elfogy akkor érdemes várni három ventisre, vagy két ventisre, de egy ventiset semmiképp nem szabad venni ha csak nem mazochista az illető
-
jedloczki
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne ,hogy a napokban számomra ismeretlen okból a játékaim nem igazán tudják kezelni az élsimítást és már szinte mindent újra raktam illetve kábeleket igazítottam vagy cserelétem vagy éppen a beállításokkal szórakoztam.( ASUS GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 192bit)
Esetleg beállítási gondok vannak csak vagy a kártyával van probléma? -
Saslacika
csendes tag
Sziasztok szakik!
Manli gtx 1060 6gb-ről hallott valaki? Ez milyen kártya lehet? Tudok venni 80k-ért egyet, de sehol nem találok a neten konkrét teszteket, bechmarkot róla. Előre is köszi a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
-
conqver
aktív tag
Szevasztok!
A winfos frissítette magát a mai nap és a WT vagy bármilyen 3D-s program ha elindul a bal oldalon a Phsyx állapotsávja nem tűnik el.
Nvidia pultban próbáltam, újra install, régebbi driver stb.
Mindent kipróbáltam de nem oldódott meg a probléma.
Ötlet?Sosem találkoztam még illyennel!Asus 1060 6gb turbo
Shadow&Dust.....
-
kolopele
nagyúr
válasz HartgeH3-2.8 #14478 üzenetére
Ezt ne is akard 1060 - al maxon tolni, mert képtelenség. A legújabb patch egyébként teljesen rendbe rakta, de a minimum egy 1070-1080 hozzá FHD mellett, különben csak medium beállításokon fut normálisan. Persze ehhez a játékhoz főleg kötelező a vsync használata. Egyébként érdekes dolog ez a vsync, én úgy gondolom ha az embernek 60 vagy 75 HZ - es monitora van akkor a képtörés miatt be is kell kapcsolni, de ez csak egy magánvélemény. Ennél már csak a Gsync jobb.
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz kolopele #14474 üzenetére
Mafia3. Az a gondom ezzel a játékkal, hogy már megjelenéskor is egy optimalizálatlan hulladék volt, és reménykedtem változott a tömérdek patch és DLC után a helyzet, de nem sokat. Fél órát bírtam, csak az unlimited fps amit állítottam. Utána kénytelen voltam belenyúlni, ordít a VsyncOn-ért!
Az eredmény a bekapcsolás előtti. Talán majd BF1 lesz a jó, Titanfall2 nincs.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
kolopele
nagyúr
válasz HartgeH3-2.8 #14475 üzenetére
Természetesen a 30 fokos szoba nem tesztre való, az inkább csak azt mutatja meg képes e a rendszer a még biztonságos tartományban tartani a hőfokokat. Nálam 24 fok van kb. az egész lakásban (plusz már érzem a torkomat a klímáktól mellékhatásként ), és valóban az a 70-75 fok a max. amikor tényleg ki van használva a kártya, 30 fokban lenne 80 körül. Ennyit viszont bírniuk kell, erre vannak kitalálva. A procid is képes komolyabb terhelésnél megugrani a 60 fokot 30 fokban szerintem, de ez is azt jelenti hogy jó a hűtés.
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz kolopele #14472 üzenetére
Igen azt adom, mindegyik érában a AA, AF, DOF és az általad leírtakat én nem használtam, ezért (is) tart ki sokáig minden kártyám. Ettől független az fps tartomány bőven mindig megvolt, az meg nem az égből esik le, azt is ki kell számolni. Igen a DCII OC korszakban én sem aggódtam a 80-85c miatt, de az egyedi hűtés profil azért némileg enyhített a problémán, úgy viszont pörgött a venti rendesen. Pedig bőven feláras ez a hűtés.
Sajnos a DOOM free weekend lejárt, Mafia 3 nincs meg. Talán a "demo" változattal meg tudom nézni.
Bárhogy is amikkel eddig játszottam 70 fokot még nem láttam, és az a többi kártyámhoz mérve nagy szó. Szerk: Azt még hozzá tenném csendben itt most nálam katlan van. Ablakot becsuktam mert csak bejön a meleg, szobaventi megy, patakokban folyik rólam a víz. Így kell ezt az adatot nézni.[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
kolopele
nagyúr
válasz HartgeH3-2.8 #14473 üzenetére
67 fok az már oké, a 60 az ami nem igazán stimmelt. Lődd be neki a Mafia 3 - at vagy a Titanfall 2 - őt automata supersampling-gel, 75 fok lesz a minimum amit elérsz majd
-
HartgeH3-2.8
addikt
WOT: FHD , 120fps (gyárilag be van korlátozva eddig), Maxed out - 64c átlag, max 67 de most tetőzik a meleg. Közel 2 óra game. Normál körülmények között ezek az értékek sokkal jobbak, és a (vezérlés automata) nincs egyedi profil belőve! Ház oldala nincs levéve, venti nincs elé téve!! Like a Boss Coolink Swif2 system
RPM: 42% (1062rpm)
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
kolopele
nagyúr
válasz piero86 #14470 üzenetére
Egyedi profil, jól szellőző ház, az nem ugyanaz mint amikor a bios vezérli a ventit, a hőfokokat a tesztekben úgy nézik.
HartgeH3-2.8: Amikor én az 1080 TI - n a már említett 4xSSA - t odapakolom a játéknak meg mondjuk a 4-8xMSAA - t, stb. (persze ilyenkor leveszem a felbontást FHD - ra hogy legalább a 60 fps megmaradjon, meg ugye 4K - n eleve nem kellenek az élsimítások), akkor bizony 75 fok fölé is megy a Gaming X. Azt kell megérteni hogy egy 1060 - on ezeket nem tudod feltolni mert olyan szaggatást kapsz hogy azonnal visszaveszed, és hőfokok terén nagyon sokat számít mennyire van megdolgoztatva egy kártya. A DOOM pl. alig megy 65 fok fölé gyári ventivel maxon, a Mafia 3 meg 70 fölött van simán, Játék, kártya, beállításfüggő dolgok ezek. A felbontás is számít, 4K esetén is többet kell egy kártyának dolgozni.Egyébként meg 80 fokig nem kell aggódni, a mai kártyák, procik meg eleve visszább veszik a teljesítményüket ha forró a helyzet[ Szerkesztve ]
-
piero86
aktív tag
válasz HartgeH3-2.8 #14469 üzenetére
Volt MSI 1060 Gaming X Plus kártyám. BF1 144fps, a kártya 100%-on hajtva 28 fokos szobában egyedi venti profillal max 64fok volt.
-
HartgeH3-2.8
addikt
De úgy látom itt ha az ember vesz egy hatékony jól működő kártyát ami valóban működik, akkor egyből közellenségnek számít Tény sosem voltam maxed out kid, 1-2 cím amit maxon hajtok pl amit említettem wot, mert tényleg oda teszem ahova akarom. Minden más játékot kompromisszumosan belövök, az fps tartományt szem előtt tartva. kolopele Azért azt elfelejtetted, hogy i7 van a 1060 alatt, azaz lehet hogy nem K-s OC példány, de non-k ellenére be van szépen lőve a fesz, az órajel, és 4Ghz körüli tartományban nagyon szépen meg tudja hajtani ezt a 1060-at, tehát amit ez a kártya tud azt az i7 kitolja belőle.
De mondom szívesen felteszek valamit, csak írjátok meg. Az eddigi kártyáim melegedtek mint a disznó a nagy Asus DCII OC 80-85 fok, a Windforce 3 az 70-75, talán a G1 gaming tudott ennél jobb eredményt önmagában valamennyivel. Igazából mindegy is , mert nincs mit bizonyítani. Talán a többi MSI tulaj megmondja.
-
HartgeH3-2.8
addikt
jacint78 Én sem hiszem el, de ez tényleg ennyi. Persze tovább nem keresem az okát. World of tanks (maxed out) FHD 64fok, nem tudom a WOT számotokra mennyire számít, de tudja pörgetni azért a kártyákat, korábbi kártyáimat melegítette, most 60-65fok és nem megy feljebb. Természetesen a Full Load kifejezést nem Vsync On használata mellett értettem nem is értem egyáltalán , hogyan vetődik ez fel?
WOT esetében eszembe sem jutna bekapcsolni, mert sajnos látom azt a minimális késést, más játék esetében (értsd) EuroTruck2 vígan elkamionozgatok Vsync On társasága mellett. Van ahol kifejezetten zavar.A kamion esetében nem írom le a hőfokot mert kiutálsz.
Szívesen feltennék egy általatok mondott címet és megnézném, én is kíváncsi vagyokkolopele Még egyszer mondom a teljes terhelést NEM Vsync ON mellett értelmezzük. Ki találta ki ezt a marhaságok? Egyértelmű, hogy a full load micsoda. Szerintem a hülye is tudja, hogy függőleges szinkronizálás mellett a bekorlátozott 60 fps miatt alacsonyabb az áramfelvétele a kártyának ezáltal nem is melegszik
Scorp2011 3GB-os és a 6GB-os között nem csak VRAM többlet van, hanem a CUDA magok számában is van némi eltérés: 1152 vs 1280 No ezt nem tudtam akkor emiatt elnézést, én úgy tudtam pusztán a vram többlet játszik két adott kártyánál.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz jacint78 #14466 üzenetére
Nyilvánvaló hogy sokan a teljes terhelést úgy értelmezik hogy vsync mellett mondjuk 60 fps - el megy a kártya, holott a teljes terhelés az amikor a GPU 100% - on megy, azaz nincs korlátozva. A tesztekben sem véletlen hogy általában 73-75 fokos GPU - król írnak, és ez ugye remek hőfok maxon bios vezérelt ventik mellett. Az is biztos hogy a teszteket kb. 22 fokban végzik, tehát ilyen időben klíma nélkül 30 fokos szobában ez akár mehet feljebb is. Más a helyzet ha egyéni venti profilt állít be az ember, azzal lehet csökkenteni hőfokot miközben növeljük a zajt, amit nem mindenki szeret Egy benchmark program lefuttatása bios vezérelt ventik mellett szinte minden esetben eléri a 70 fokot egy kártyánál, de inkább túllépi. Egyébként egy komolyabb kártyát (1070, de inkább 1080 - tól) a grafikai beállításokkal még vsync 60 fps mellett is fel lehet vinni 70 fok fölé gyári venti mellett, pl. a Titanfall 2 esetében elég csak bekapcsolni a supersamplinget, de még egy Lara Croft And The Guardian Of The Light is 70 fok fölé ugrik ha a 4xSSAA - t odapakolja neki az ember. Ezek a különbségek ugye azért nem jönnek ki mondjuk egy 1060 esetében mert egy 4xSSAA mellett úgy szaggat hogy az ember ki is kapcsolja
-
jacint78
addikt
válasz HartgeH3-2.8 #14461 üzenetére
Euromail Ez stimm és adom de.. az Asus DCII OC kártyám is boost technológiás volt már, a G1 Gaming is, mégis előbbi a 80 fokot utóbbi a 70-75be simán belelépett ha nem állítottam be manuálisan a fordulatot. Úgy el lehetett érni jó eredményt. Na most a Gaming X egy 40 fokos panelban tizedik emeleten, úgy hogy hozzá sem nyúltam semmihez 60 fok. Boost ide boost oda, feszültség ide feszültség oda akkor is érdekes (Automatán)!! Nyolcszázas fordulaton?! Nálam ez sehogy nem jön ki
Persze, írtad korábban is, hogy max terhelésen, ami nyílván nem igaz, korábban írta itt is valaki, hogy 70°C volt neki az MSI, ha kikapcsolta a vsync-et és tényleg maximumon ment a kártya, ráadásul akkor még nem is volt ez a meleg. A te esetedben nyílván nem így van, szóval örülök, hogy tetszik a kártyád, de ilyen baromságokat ne találj ki légyszives, hogy 60 fokos a kártyád a dögmeleg panelban, mert ez még vízzel is meredek, ha tényleg maximális terhelésen van és ilyen meleg a környezet. Kapcsold ki a Vsync-et és az FPS limiteket és akkor meglátod, hogy mennyire fog melegedni!
Euromail
Leírtam már párszor amióta van a az újabb techonlógia amit úgy neveznek hókuszpók GPU Boost 3.0[link] = rohadtul lekorlátozták a feszültséget (1.093V régen 1.2V 1.3V is lehetett) innentől megszűnt az extrém tuning meg a magas gyári hőmérséklet nv oldalon. Jobb esetekben megszűnt a régi 85fok körüli gyári hőmérséklet meg 100 feletti vram pl:régesrégen gtx285, gtx 580-
580 amúgy ez a széria csapta ki a biztosítékot és innentől vezették be a Gpu Boost-ot hogy biztonságosan korlátozzák a feszültséget és a tuningot a 3.0-ra tökéletesítették mint látható extrém hűvös kártyák vannak a régiekhez képest.Hanyagold ezt a feszültség korlátozós elméletet légyszíves, mert butaság. A gyártó pontosan tudja, hogy mekkora feszre tervezte az adott lapkát és kettőt összehasonlítani hülyeség, mivel mindegyik más design. A fermi alacsonyabb feszülltségen ment és a pascal is,de nem azért mert korlátoznak, hanem mert így tervezték. A pascalnak az 1.05V olyan, mint a régieknek az 1.2V, tehát elég magas érték, de ez mindíg relatív.
Annak, hogy melyik lapkának mekkora az üzemi feszültsége semmi köze a boost-hoz és ne is írd le többször, ha lehetséges. A boost-nak az az értelme, hogy, ha nincsenek kihasználva a GPU egyes részei és nem eszik sokat, akkor mehessen magasabb órajelen és ezáltal jobban ki lehet használni a GPU-t. Viszont, hogy ne legyen baj visszafogja magát, ha nagy a terhelés, ezért nincs már szinte semmi különbség a játék és például a furmark alatti áramfelvétel között, de játékban a 1060 például1900MHz-en megy, míg furmark alatt 1500-on. Persze mehetne alapban is 1900-on boost nélkül (ahogy régen is mentek a kártyák) egy 1060, de akkor a TDP-je annak is lenne vagy 250W, amit szintén csak pörgö fánk alatt enne meg, ahogy a régi kártyák is.
A GTX580 például fánkkal stresszelve nagyon sokat tudott enni, de játékokban közel sem evett olyan sokat, tehát a 300W-os fogyasztásos elméletek és riadalmak is alaptalanok voltak akkoriban, viszont, ha lett volna boost (és magasabb órajelre lett volna tervezve a lapka), akkor játékban az is mehetett volna 800 helyett 1200MHz-en.
type your text here..
-
Euromail
aktív tag
A régebbi boost-ok (2.0 Gtx 9xx) annyira nem korlátoztak bele a feszkóba mint most a 3.0-nál ami a gtx 10-es szériát érinti szóval most elég jó hűvös kártyákat tudnak csinálni én is meglepődtem
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
törölt tag
A 3GB-os és a 6GB-os között nem csak VRAM többlet van, hanem a CUDA magok számában is van némi eltérés: 1152 vs 1280.
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/10series/geforce-gtx-1060/Lényegében a két kártya közötti minimális sebességkülönbség is ennek tudható be.
Egészen odáig, míg el nem fogy a 3GB VRAM. Onnantól kezdve viszont vagy visszább veszel kicsit a grafikán, vagy a játék már eleve nem is engedi följebb tenni azt, ha mégis, akkor viszont lehetnek lassulások, akadások. Ezért is írtam, hogy a 3GB-os kártya esetében az embernek kell mutatnia némi hajlandóságot a grafika megpiszkálásához. Bőven együtt lehet ezzel élni, aki viszont nem akar, ő neki a 6GB-os a tökéletes választás a két kártya közül. -
törölt tag
Tuningolva lehet följebb vinni, persze, csak én mindig mindent alapórajelen (tehát tuning nélkül) hasonlítok össze. Mert ahogy a 6GB-osat tuningolva följebb tudod vinni a pontszámokat, ugyanúgy a 3GB-osnál is el lehet ezt játszani, és akkor meg megint kb ugyanott van az ember a különbséget illetően.
-
kolopele
nagyúr
Már hogyne jelentene többletet a vram? Persze kell hozzá egy erős GPU is, különben semmi értelme. Nekem az 1080 TI maxon mint írtam 8 GB vram felett eszik a Resi 7 - ben, a Tomb Raider is eléri majd a 7,5 - et, mindez annak köszönhető hogy nem kell a textúrákat lejjebb venni, amit azért észre lehet venni ha figyelsz. Viszont mint írtam mit sem ér a sok vram gyenge GPU esetén, jó példa volt erre anno a 960 a maga 4GB vramjával, na arra elég lett volna a 3GB is.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Scorp2011 Hasonló specifikációm van, legalább ezt a tesztet se kell megcsinálnom Mondjuk én sosem voltam benchmark kid, amit látok az a fontos, ha azzal elégedett vagyok jöhet bárki bármivel
Redneck Pusztán a vram többlet miatt lenne gyorsabb egy adott brand két ugyan olyan kártyája? Ezen sokat gondolkoztam én is, hogy miért. Igazából azóta sem tudom ennek a technikai hátterét. Ugyan az a chip, cuda mag minden. Nagyobb vram kapacitás és ennyi. Amikor a GTX 780 Ti OC kártyám volt, kaptam az ívet, hogy ohh az nem lesz elég, azonnal cseréld. Vígan játszottam 2560 x 1080 natív felbontáson ugyan úgy mint a többiek. Ahol esetleg vram limit közelébe értem (talán) 1-2 beállítás visszavétele után röhögve toltam bármit.
Tehát Scorp2011 kollégával is egyet értek a nem elég az nettó bullshit. Kíváncsi leszek mit hozol ki tesztként, mert nekem ez nem egyértelmű, hogy pusztán a vram többlet miatt hoz többet egy kártya. Mire föl?Szerk:
Euromail Ez stimm és adom de.. az Asus DCII OC kártyám is boost technológiás volt már, a G1 Gaming is, mégis előbbi a 80 fokot utóbbi a 70-75be simán belelépett ha nem állítottam be manuálisan a fordulatot. Úgy el lehetett érni jó eredményt. Na most a Gaming X egy 40 fokos panelban tizedik emeleten, úgy hogy hozzá sem nyúltam semmihez 60 fok. Boost ide boost oda, feszültség ide feszültség oda akkor is érdekes (Automatán)!! Nyolcszázas fordulaton?! Nálam ez sehogy nem jön kiWindforce 3, és a G1 gaming ha mindhárom venti rommá pörgött olyan 1600-2000 között talán megtudta volna közelíteni ezt az eredményt. TALÁN!
[ Szerkesztve ]
-
Euromail
aktív tag
válasz HartgeH3-2.8 #14416 üzenetére
Hallottál már a gonoszról?
Leírtam már párszor amióta van a az újabb techonlógia amit úgy neveznek hókuszpók GPU Boost 3.0[link] = rohadtul lekorlátozták a feszültséget (1.093V régen 1.2V 1.3V is lehetett) innentől megszűnt az extrém tuning meg a magas gyári hőmérséklet nv oldalon. Jobb esetekben megszűnt a régi 85fok körüli gyári hőmérséklet meg 100 feletti vram pl:régesrégen gtx285, gtx 580-
580 amúgy ez a széria csapta ki a biztosítékot és innentől vezették be a Gpu Boost-ot hogy biztonságosan korlátozzák a feszültséget és a tuningot a 3.0-ra tökéletesítették mint látható extrém hűvös kártyák vannak a régiekhez képest.[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
törölt tag
-
fanti
addikt
Sziasztok!
nVidiáéknál van valami felvevőprogi, amivel játékmenetet rögzíthetek?
-
törölt tag
válasz Redneck #14454 üzenetére
Túl sok különbségre ne számíts. A 1060 3GB egy költséghatékony 1060-as, ár/érték arányban nagyon jó választás. A 1060 6GB pedig kitolja egy kicsit a 1060-as határait, mivel gyorsabb kicsivel, és dupla annyi VRAM van rajta. Nekem az a véleményem, ha valakinek meg van a pénze egy 1060 6GB-ra, akkor ne is gondolkozzon a 3GB-os példányon. Ha viszont csak a 1060 3GB-ra futja, egy kicsit se bánkódjon, mert nem marad ki semmi jóból. Persze az olcsóbb árért cserébe hajlandónak kell lennie némi kompromisszumra a grafikai beállítások terén, de nagy valószínűséggel ebből semmit sem fog érzékelni játék közben.
(Firestrike eredményeim vannak esetleg lementve ha valakit érdekel, 1060 3GB és 1060 6GB esetében is, a Graphics score 12561 illetve 13145.) -
Redneck
nagyúr
válasz kolopele #14453 üzenetére
A Metro valamelyik része még esetleg jó lehet, vagy a Witcher 3 áll még rendelkezésemre. Más VGA igényesebb játékot (olyat ami rendesen mérhető) most nem nagyon tudok, pedig gyorsan átpörgettem a Steam/Origin/U-Play és dobozos játékaimat.
Tippeket (főleg ha ingyenes) elfogadok!Az OC-t ki is hagyom, sok idő megy vele, és irreleváns az összehasonlítás szempontjából. Elég lesz az azonos órajel és a gyári beállítás. Kíváncsi vagyok, mert az eddig látott tesztek alapján a legtöbb esetben nem lesz valami nagy különbség.
Ha mindent szépen lemértem, kivételesen az Experiencet telepítve, gameplayeket is vehetek fel ShadowPlay-jel és egy Youtube videóban teljesedhetne ki a projekt!
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
kolopele
nagyúr
válasz Redneck #14452 üzenetére
Jók a tesztalanyok, az OC szerintem is másodlagos. Én a tesztprogramokat nem tartom mérvadónak, egy kártya ereje a játékokban dől el (volt olyan szintű OC - zásom már amikor minden teszt stabilan lefutott, majd a Metro Last Light benchmark elindításánál jött a képfagyás, de összehasonlítási alapnak azért megfelel.
-
Redneck
nagyúr
válasz kolopele #14451 üzenetére
Azt már olvastam hogy az említett két játék egy-egy beállítás miatt ilyenek, nem konkrétan erre mennék rá.
Ami szerintem reális képet adhat:
GTA V (mert simán 3,5GB-3,7GB VRAM-ot kér nálam)
BF4 4 és 1 (főleg a sebesség különbség, 4-nél a játék DSR-jét is használom)
UT (Unreal Engine 4, kompetitív játék lesz, inkább sebesség teszt)
Project Cars (igazi VGA gyilkos esőben, sok autóval, sebesség tesztre jó)Lemérném őket full gyári beállításon, és egyforma órajelen (a tiltott blokk miatt) , valamint ha lesz kapacitás, OC-t is mérnék, de ezt másodlagosnak érzem.
Lehet még fokozni az utolsó Tomb Raiderrel, Doommal (Vulkan miatt) és lefuttathatok pár 3DMark tesztet is.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Redneck #14450 üzenetére
Várjuk Rise Of The Tomb Raider mindkettőnél very high...............Nekem valamivel 7GB vram felett eszik maxon, a Resi 7 meg képes 8 fölé is menni, ahogy a COD - ok is képesek minden morzsát kihasználni a vramból. Ezért is tudok elképedni a hasonló eredményeken a teszteknél, amelyek számomra nem hitelesek, a YouTube - ra bármit fel lehet tenni. Viszont mivel 1060 6GB van a családban, tudom hogy nem rajong a very high beállításért textura esetén, de a 2xSSA - t sem díjazza max az SMAA - t.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz kolopele #14449 üzenetére
Most hogy szóba került, úgy érzem jót tenne a topiknak ez a kis teszt. Beszélek is holnap ezzel a kerékkötővel! Végülis nem bonyolult a dolog. Amég nálam lesz az övé, addig az enyémet használja.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
válasz kolopele #14447 üzenetére
Semmit nem állítgatok, de gondoltam ez egyértelmű! Csak úgy futtatom le mindkét kártyán a tesztet ahogy a jelenlegi beállításon van. Gyári órajelen, de azért megnézem az OC profilt is lehet.
Szerk:
Azonos driver, azonos környezet, ahogy azt illik. Tényleg kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Redneck #14446 üzenetére
Függ majd attól mit hogy állítasz be rajta. A tesztet úgy érdemes megcsinálni ahogy te játszol az adott játékkal, még akkor is ha túlléped a 3GB vramot, mert így ad csak hiteles képet. Ha mondjuk leveszed a textúrákat mediumra vagy high - ra a kisebbik kártyán az már csalás A másik meg az hogy nem csak kizárólag vramban kevesebb mint a nagy tesó.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz rumkola #14442 üzenetére
Az embernek el kell dönteni mik az igényei és mennyire tervez hosszú távra. A 3GB vs 6GB kérdés pont ilyen. Anno mikor minden jó áron volt sokunknak megért plusz 12-20 rugót a nagyobb, kicsit gyorsabb verzió. 65-70 és 85-90 között voltak az eltérő memóriamérettel szerelt példányok. Azóta kijött a 9Gbps verzió és változott a piac. Jelen helyzetben el kell dönteni neki mi éri meg, és azt venni. Amit írtam tartom. Ha 140-ért tud tuti vétel 1070-est, érdemes azt választani.
A 3GB vs 6GB kérdés örök vita lesz, de a kedvetekért valamikor bepattintom haver 72 rugóért vett 3GB-os Gigabyte Windforce-át (az övé első perctől hibátlan) és megnézem mekkora a különbség GTA V, BF 1 és 4, Project Cars, UT és pár cím alatt.
Ha lesz egy kis időm és többet dolgozik (ergo nem kell neki annyira a gép), elkérem.
14 rugóval volt olcsóbb mint az enyém, én is kíváncsi vagyok!Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Satra74
tag
válasz Redneck #14425 üzenetére
Köszi. Nagyon olcsón jutottam hozzá, így egy darabig elleszek vele.
i5-4670K, GA-Z87-HD3, Asus 1060 GB, COOLERMASTER Silencio 550, CM Elite Power 500W, CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT, THERMALRIGHT Macho 120, Crucial MX500 1TB SSD, Seagate 2TB 7200RPM SATA-III 64MB
-
Redneck
nagyúr
válasz chopin42 #14438 üzenetére
Korábban is kapott ilyen tanácsot de nem akart apróról se használtat, se aprós kereskedőtől újat, pedig már vehetett volna anno Gaming X-et 90-ért!
juliensorel:
A memóriákon semmilyen bordát nem látok csak a thermal padokat. A 8-as ventilátor valamelyest fúj a RAM-ok egy részére, de kérdés így mennyit ér hogy rajtuk a thermal pad. Mondjuk valószínűleg semmi értelme aggódni, vannak hűtetlen RAM-os kártyák, és valamikor régen csak azok voltak. Így hogy a GPU jelentősen hűvösebb, és a VRM is hűtött, a NYÁK sem lehet olyan meleg mint a gyári hűtővel.[ Szerkesztve ]
-
Sir81
aktív tag
Nem szoktam használtan vásárolni...
-
juliensorel
senior tag
válasz Redneck #14435 üzenetére
Egy-egy alatet van a rugok es a csavarok kozott, szepen fogja a blokkot persze, de en is mikor meglattam ettol feltem mint te.
A thermal pad atadja a hot a nagy felso hutobordanak szerintem es az meg huti, egyebkent ha akarok tudok meg ragasztani alulrol bordat mert adtak hozza dogivel. Viszont a 8as venti fujja azokat is szoval ki van ez talalva biztos, az persze mar az Arctic hanyagsaga, hogy nem frissitettek kulon rajzokat/leirast a gtx 10xx szeriahoz leirast, qvazi az embernek magatol kell rajonnie ilyen fszom tudja milyen radeon hdxx kartya rajzok alapjan de ok persze ugy aruljak, hogy mindennel kompatibilis. -
chopin42
addikt
Aprón talán lehet találni 130 körül 1070-et, ha ennyim lett volna, azt vettem volna. Az általad linkelt típus az én garis, bontatlan 1060 camo squadomtól (gaming x más színben) kb 1-3 fps-el tudhat többet, ellenben én 95 ért vettem aprón...
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Redneck
nagyúr
Kívánom hogy mostmár szerencsével járj végre és jó áron, jó kártyát tudj venni! Ha ezt választod tuti elégedett leszel.
Mondjuk ha 140-ért van értelmes 1070 és sok garancia van rá, inkább azt választanám mint az Aorust! De csak ha ez a két feltétel adott!
juliensorel:
A vízhűtő blokk szélén lévő átmenő, rugós csavarok elég vastag menetben vannak? Nem adtak hozzá plusz anyákat? Furának tűnik de biztos jó, képen nem látszik az anyag vastagsága.
A thermal padok vajon mekkora hőt képesek elvezetni? Akkor lenne megaoverkill ha adtak volna a memóriákra is bordát![ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz Zoo123 #14431 üzenetére
Hat az egy 8as venti, ezt adjak hozza, en mindent ugy raktam fel ahogy a leirasban volt, nem tom mi memoria chip es mi nem. De mivel ezek nem dedikalt bordak, tovabba pontosan gtx 1060hoz nincs rajz a leirasban ezert osszevetettem a gyari hutovel, hogy azon hol volt thermal pad es akkor ugy ragasztottam fel a bordakat. A memoriat asszem felulrol huto egyebkent a nagy egybefuggo borda, azon alapbol voltak thermal padok.
-
Redneck
nagyúr
Úgy emlékszem nagyon nem volt olcsóbb, talán 115 körül ment bányászat előtt. Nézd meg árukeresőn.
juliensorel: Durva lett, frankó kis hűtő. Az már másodlagos hogy én nem mókolnék, de esetedben muszáj volt.
-
Zoo123
senior tag
válasz juliensorel #14428 üzenetére
Mutatós lett a végeredmény, bár a VRM hűtés kicsit overkill azzal a batár nagy ventivel.
Ha az enyém lenne, tennék kis hűtőbordákat a memóriacsipekre, azoknak sem árt a hűtés.''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz juliensorel #14428 üzenetére
Atom jó lett!
-
juliensorel
senior tag
válasz Redneck #14425 üzenetére
Igen, én pl. tegnap tudtam végre cserélni hűtőt a turbon. Végül arctic hybrid III-120 lett, ugyanis az accelero s3 doboza hiányos volt, fel se tudtam szerelni, pedig kivi lettem volna mit kezd az 1060-al egy passzív hűtés, iponék nem cserélték, elfogyott, így inkább levásároltam az árát. Az accelero hybrid III-120 viszont nagyon szuper: 98%-os terhelés, 1911 mhz: 51-53 fok, szevasz Eddig 82 fokos volt általában, és csak 1847 mhz-et hajtott ki a gyári hűtés!
Bár most kicsit kaotikus és rondább lett az összkép, de nekem megérte. -
Sir81
aktív tag
Erről mit gondoltok?
Ipon-on sajnos nem látom hogy mennyi volt a kiinduló ára. -
Redneck
nagyúr
válasz Satra74 #14424 üzenetére
A blower hűtés (FE, Turbo) annyira nem frankó, jelentősen melegebb mint amik szóba kerültek, és a venti is tud süvíteni. Ha jól emlékszem valaki le is cserélte a topikban egy másik hűtőre.
Ettől függetlenül el lehet vele lenni, ha valaki annyira nem érzékeny a hangerőre, vagy nem stresszeli túl magát a magasabb hőmérsékleten. Ha van választék biztos nem venném.
[ Szerkesztve ]
-
Satra74
tag
válasz Redneck #14417 üzenetére
Ezt mondanád az ASUS 1060 6 GB Turbo-ra is?
Ilyet sikerült szereznem, de még nem nagyon hajtottam meg.
i5-4670K, GA-Z87-HD3, Asus 1060 GB, COOLERMASTER Silencio 550, CM Elite Power 500W, CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT, THERMALRIGHT Macho 120, Crucial MX500 1TB SSD, Seagate 2TB 7200RPM SATA-III 64MB
-
Redneck
nagyúr
válasz HartgeH3-2.8 #14422 üzenetére
Így van. 1060 G1 vs 970 G1 helyzete nagyon egyszerű. A Guru3D tesztje szerint 135W vs 170W, igaz ez kalkulált fogyasztás.
Nem teljesen egyforma a két hűtés, az 1060 két ventis a 970 három.Techpowerup az 1060 és 970 összehasonlítása során mért 138 vs 191W-ot, de 129 vs 201W-ot is.
1060 G1 vs Gaming X nincs hatalmas különbség hőmérséklet tekintetében. Pár fok a Gaming X javára ha csak a GPU-t nézzük.
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Redneck #14421 üzenetére
Hupsz. Igazad van, lehetséges nettó bullshit amit írtam. Phantom II 5xx széria, Phantom III 6xx széria, Windforce3 az 7xx széria, DC II Ti OC 7xx széria, G1 Gaming 9xx széria teljesen eltérő specifikációk, de bárhogy is ilyet még nem láttam otthoni körülmények között. PNY , Zotac amihez nem volt szerencsém.
Megnézném 1070/1080-ban mit tudna a Gaming X, de nem tesztekben hanem otthon.
Igen valószínűleg ez a 1060 FHD-ban vígan el dolgozgat, viszonylag elfogadható teljesítmény és melegedés mellett, de pl a 970 G1 jobban melegedett.Szerk:
Ja igen a 1060 alacsonyabb fogyasztás, ergo kevesebb hő termelés
Jó megvan[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Hannibhál tesztjeit ajánlom, ha ez érdekel, igaz ott FX 8350 van. Kiindulópontnak jó lehet.
Első teszt.
Második teszt.HartgeH3-2.8: 1060-ból? A G1-nek jelentősen nem szabadna rosszabbnak lennie. A 6GB-os Gaming X-nél inkább a VRM rész melegszik, nem a GPU, de nincs szenzor. Csak hőkamerás teszteknél látszik a különbség.
Jó széria, de van még pár jó. Egyébként nem kell besz*rni az 1060 nem egy forrófejű kártya.
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Redneck #14417 üzenetére
Nekem az a fura, hogy megfordult nálam a Phantom II, Phantom III, az Asus DCII (böhöm nagy), a Windforce 3, meg a G1 Gaming. Mindegyik túlméretezett volt (szvsz), mégsem tudták ugyan ezt. Ház, rendszerhűtés, körülmények minden ugyan az. A keletkezett hő elvezetése, leadása, vagy én nem tudom mit találtak.
-
chopin42
addikt
-
Od!3
tag
Sziasztok!
Gondoltam itt is megkérdezem, hátha valakinek ugyan ez a kombó van a gépébe.
Szerintetek egy Fx 6300-at mennyire kellene húzni, hogy teljesen kihajtson egy gtx 1060 3GB-ot? Mert úgy érzem, hogy a 4Ghz kevéske még.ASUS M5A99X EVO R2.0, AMD FX 6300 (1,26V 4,2 Ghz), Arctic Freezer Xtreme R2.0 borda+2x(12cm) Noiseblocker BlackSilent XLP, 16GB DDR3 HyperX Blue (1866Mhz), GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3GB, Be Quiet! Pure Power 9 500W, 1TB Seagate HDD (7200RPM)
-
Redneck
nagyúr
válasz HartgeH3-2.8 #14416 üzenetére
Egyszerű a képlet. Az 1060-as alacsony fogyasztásához képest enyhén "túlméretes" hűtés. Jól sikerült széria, de több ilyen típus van. Ettől függetlenül az egyszerűbb hűtésektől sem kell félni.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz chopin42 #14413 üzenetére
Megéri várni
Panelban lakom, 10 emelet teteje. Katlan, afrikai forróság, instant death, de ez a kártya bakker full load terhelés alatt, produkál itt nekem 64 !!!HATVANNÉGY!!! fokot. Ezt konkrétan hiába látom MSI Afterben nem hiszem el. A szobában kegyetlen meleg van. Fogalmam sincs hogyan csinálja a Gaming X, pedig látványra semmi különleges nincs benne, és ránézésre a robbantot képen sincs semmi egyedi.
Pedig van.
-
Kera8
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy ha Nvidia 1050 ti-ről upgradelnék 1060-ra akkor Drivert újra kell rakni?
Mert ugye az Nvidia oldalán kártyára le van osztva elvileg a driver.
Ha igen akkor törölni kéne a 1050ti-s drivert? Hogyan milyen programmal?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv, KeraEste 10-ig nyugodtan hívható vagyok.
-
chopin42
addikt
válasz HartgeH3-2.8 #14411 üzenetére
Remélem, bár az alkatrészekre még várnom kell, nem tudom mikor hozzák el nekem
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
No végül vettem egy camo squad gtx-et, remélem meg leszek vele elégedve, gyakorlatilag egy más színű gaming x. Köszönöm az ajánlásokat, ha összeáll a gép, nekiállok nyüstölni! Majd beszámolok
-
Csupingo
veterán
-
pethYeti
addikt
válasz Csupingo #14405 üzenetére
Félreérthető voltam. Stream alatt azt értem hogy én nézek valamit. Akár egy sima videót. Mert van olyan játék ami elég érzékeny arra ha megy valami videó másik monitoron. Ezért gondoltam arra, esetleg jobb teljesítmény tudok elérni játékban ha ilyen dolgok az IGP-t használják és amúgy is másik monitoron mennek.
-
Csupingo
veterán
válasz pethYeti #14403 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a stream mennyire paraméterezhető. Nem csak azt rögzíti, ami épp a játék megjelenítését végzi? Tehát pl. egy nvidia kártyával játszol, akkor csak azt tudja felvenni? A másik kijelzőt hiába hajtja mondjuk egy intel igp, ha nem az végzi a tényleges számításokat, akkor arról gondolom nem tudsz rögzíteni. Ilyennel még nem foglalkoztam, de szerintem kicsi az esély, hogy menjen, ha csak a felvevő progiban nem tudod megadni, hogy melyik kijelzőt vegye.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz -szabi- #14401 üzenetére
Amelyik kimenetet használó képernyőn indítod a játékot (alaplapra kötött, vagy a videókártyára), azt fogja használni. Ez nem olyan mint laptop esetén, itt magától nem vált át. Külön kimenetek vannak. Vagy két megjelenítő kell, vagy olyan monitor, aminek több bemenete van és akkor azon tudsz váltani. Én az e képernyő kiterjesztését szoktam használni, akkor különböző felbontású képernyőkkel sincs gond. Az egyiken filmet szoktam nézni (az ment alaplapi igp-ről), a monitoron meg közben netezni szoktam. Azt meg a vga hajtotta.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest