- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Én használok, de nekem modulos monitorom van, annál nincs ilyen gond. Sem játékban, sem a Windowsban.
FreeSynces G-Syncnél előfordulhat, de ezek szerint akkor nálad nem ajánlott használni. Havernál is ez volt 1060 + 75Hz-es Samsung monitorral, anomáliák léptek fel, ezért nem erőlteti.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
RetepNyaraB
veterán
:DD
Esetleg próbálhatod kézzel cincálni; 2000 körül megy-e és van-e haszna (kb +100 a gpu-ra a csúszkán) . Ez akkor fog sikerülni, ha a hőfok 70 foknál nem magasabb. Főleg a ram húzás tud sok esetben hasznos lenni, láthatóan (kb. 250-300Mhz a csúszkán).[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Csupingo
veterán
Nem említi ezt a zero fan-t, gondolom nem az.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
Bjørgersson
félisten
Ha mas nem, legalabb a tudat miatt tolj a GPU orajelein, hogy jatek kozben 2000 MHz fole boostoljon. A VRAM tuning meg a minimum fps-t dobja meg egy valamennyire memoriaigenyesebb jatekokban.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Raymond
félisten
Sokat nem nyersz vele, a kartyak siman mennek 2000Mhz-en, de mondjuk most vagy 1900-on es az csak 5% difi tehat max ennyi lesz a plusz is a legjobb esetben (alltalaban kevesebb). Ez meg arra se eleg hogy egy 55FPS minimum-bol csinaljon 60FPS-t mert ahhoz 10% kene.
Egyszoval neked kene eldonteni mennyi idot szansz ra hogy megprobald a hatarokat megtalalni, inkab olyan hobbi dolog ez es sokat nem nyersz vele valojaban.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Bjørgersson
félisten
Tudod állítani, hogy mindenből a maxot mutassa, hogy ne egérrel kelljen tartanod. Hány pontra számítottál? Vagy mennyinek kellett volna lennie?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
-
gtamate2
veterán
Attól függ mire vagy kíváncsi. Rengeteg minden függ a körülményektől, de általában 70-ig szerintem nincs félnivaló. A 60 körül már több, mint ideális a helyzet. 80 körül pedig a rosszabb hűtésű kártyák mennek, de szerintem egyik 1060 sem megy 80 felé játék alatt.
Nekem pl. 63-4 fokon megy, több óra játék után a fentebbi ventiprofillal (úgy, hogy szinte semmit nem hallani belőle)*Sn0w
-
Redneck
nagyúr
Az biztos de most csak arról van szó hogy a hőmérséklet limitációt akarom kivenni az OC sapka egyenletéből. A hétköznapokban nem használnám 60% fölötti fordulaton.
Ne így kezdj neki. Mennyi az alap GPU és RAM órajel? Milyen gyártmányú modulok? Hűtöttek vagy hűtetlenek?
A gyári FE alap órajele 1506Mhz. 1600 Mhz-ről már érdemes elindulni. Nem vagyok az ész nélküli csúszka cibálás híve... Persze az elején nagyobb lépésekben érdemes haladni, különben sok idő lesz.
Tesla93:
Ha tuti stabilitást akar az ember, mindenképp kombinált teszt kell. Bemelegítő bench, aztán ha jónak tűnik a (nem kicentizett) órajel, mehetnek a gamek. Ha sz*r van a palacsintában, BF, Project Cars, GTA V, Tomb Raider, Metro, alatt elhasal.CPU-nál egy-két óra szintetikus terhelés után mindig játékkal teszteltem stabilitást. Az említett címek arra is jók.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Nagyjából, bár én a temp limit csúszkát kihagytam, lehet az is limitált... Az enyémnél lehet feszt adni, ha nem tolom ki a voltage limitet 1,062V-tal kezd, majd 1,05 és végül 1,041V-on állapodik meg. Kitolt limittel akár 1,093V-ot is ad, de leginkább 1,081V-tal elvan. Persze ez BIOS-tól és GPU-tól is függ.
Ma megnézem temp limit nélkül, 100% fordulaton.
-
fogtunder
nagyúr
ez a használt felbontástól is függ. a 960 éppen elég volt 1080p-re, a 1060 meg éppen elég 1440p-re, eltelt azóta pár év, mások az elvárások. fullHD-re egy 6GB-os még jó sok ideig elég lesz, én nem is akarok felbontást váltani pont emiatt.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Redneck
nagyúr
+1 az MSI AB-re. A ventilátor max fordulatot csak legmagasabb órajel teszteléshez érdemes benyomni, amúgy nem túl életszerű hogy 100-on pörgesse az ember. Pláne egy ilyen referencia szerű blower hűtéssel. Süvítene rendesen. Sikerült kideríteni ki gyártotta?
Előbb pörgettem egy kis UT-t. 1080p High, 180Hz G-Sync, sima DM, Outpost23 mapon botokkal. Az első menetnél OC profillal ment, a másodiknál alap gyárival. Fps_max a szinkron miatt 176-ra volt állítva.
Érzetre semmi különbség nem volt :
Mod:
Winne:
Gyári referencia órajel, a Founder Edition is ezen megy. Lehet egy az egyben az, keress a NYÁK-ról képeket. Az kicsit aggasztó hogy semmi márkajelzés nincs rajta.
Az AB-t nem kell újratenned, de egy DDU-s driver telepítést mindenképp lépj meg a kártyacsere után![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, Zotacnál 2 év magyarországi bolti +regisztráció után van a +3 év gyártói garancia.
Sajnos az igazán ajánlható márkák már drágábbak, viszont én biztos, hogy előbb vennék Gigabyte-ot, mint Gainwardot. Persze az is lehet, hogy csak én szívtam mindig a Gainward, Palit, stb. márkájú kártyák olcsóbb példányaival (pl. amit linkeltél is, vagy a Palit Dual), mert a Gainward Phoenix, Palit Jetstream, stb. kártyákról már jókat hallottam én is. Viszont azok már drágábbak is.
-
gtamate2
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- TABLET / TARTOZÉK beárazás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest