-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Sanyi19 #16994 üzenetére
Nekem egyszer csinált ilyet, egy tplink wifi vevőt telepítettem, utána pubg ezzel a hibával újraindította a gépet. Kihúztam a vevőt azóta semmi ilyen nem volt. Nálam gondolom tápbaj nem lehetett mert pont pár nappal előtte vettem 500-as chieftec ecot. Az a hibakód nem csak tápmiatt jöhet elő, legalábbis azt olvastam. De abban az időszakban amikor nekem is volt ez az újraindulás, másoknak is volt.
-
FUTURE87
csendes tag
Sziasztok,
olyan problémám van, hogy fél éves gainward 1060 kártya játék közben egyik pillanatról a másikra elkezdett pontozódni, majd szétesett a kép, de asztalra még letudtam rakni, viszont a windows is pont/csikozódott.
Újra indítottam a gépent, újra raktam a drivert, kivettem/beraktam a vga-t, de ugyanezt produkálta továbbra is egyből indítást követően.Gondoltam, oké meghalt a vga, mehet garira, viszont próba kedvéért elindítottam még 1 játékot, ami először szétesett ugyanúgy, de egy alt-tabot követően helyreállt az egész. Azóta (fél nap) megy rendesen restart, furmark és több más játékkal is teszteltem és nem jött elő a hiba.
Mi lehet a gond? Haldoklik a kártya, vagy kábel gond lehet, ötletem sincs...?
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
válasz {mash} #16924 üzenetére
Szia,
PUBG nagy terhelést ad a gépnek. Nekem pár perc után mindig újraindult tőle (eseménynaplóba kernel power 41 hibát dobott be). Végül kiderült, hogy a tápom nem bírta. Kicseréltem egy FSP-re a 4 éves Chieftecet azóta már órákat játszottam gond nélkül. Az volt a durva, hogy semmi más alatt nem jelentkezett, BF1 pl. órákat futott. Írták, hogy táp hiba nem akartam elhinni, indítottam egy furmarkot+prime 95-ot és egyből újraindult a gép. Most az új táppal, simán megy ez a kombó is...[ Szerkesztve ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
ReFleXx
addikt
-
Bjørgersson
félisten
válasz ReFleXx #16991 üzenetére
Mert a hibaszázalék nincs meg ugyanígy minden gyártónál, csak a Gainward tud meghalni egy hónaposan.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
ron8
senior tag
válasz gtamate2 #16989 üzenetére
Értem. És az inno3D is megér plusz ötöt a sima gainwardhoz képest?
Igazából próbáltam hozzászólások alapján rangsorolni a 1060akat de több különböző véleménybe ütköztem igy most kicsit össze vagyok zavarodva.
Egyébként a phoenix -féle változat annyival erősebb lenne a simánál? -
ron8
senior tag
Sima gainward kártyához képest megérne plusz 10K-t a phoenix -féle változat?
-
Redneck
nagyúr
válasz Bjørgersson #16983 üzenetére
Kipróbálom, bár szerintem eddig is Auto pötty nélkül mentettem el.
Már csak az automata OSD kiírást kell megoldanom. Csak néha van rá szükség, akkor a bindelt gombra kéne aktiválódjon.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Csupingo
veterán
válasz ReFleXx #16985 üzenetére
Nekem nincs ilyen, de én nem látom az oldalán említve. Pl. egy jetstream-nél ott vírít szépen színesben a félpasszív mód megjegyzése.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Bjørgersson
félisten
válasz Redneck #16982 üzenetére
A venticsúszkánál az auto elől kiveszed a pöttyöt, apply, majd save. Ha kész a profil, a beállításokban tudsz hozzá billentyű-kombinációt rendelni.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Redneck
nagyúr
Nem kifejezetten 1060-as kérdés, elnézést az offért!
MSI AB-ben hogy lehet beállítani hogy alapból elinduljon az egyedi ventilátor vezérlés az OC profillal együtt? Manuálisan kell bekapcsoljam, alapból mindig a gyárit indítja.
Az MSI AB OSD aktiválva van, és mindig ki is írja ahogy az alkalmazás elindul. Olyat lehet hogy csak akkor jelenjen meg ha a bindelt gombot nyomom? Nincs rá mindig szükségem, csak néha kapcsolnám be.
[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Nagyon jó áron tudnék hozzájutni egy 6GB-s kártyához, pontosan ez a típus:
Valakinek valami tapasztalata, mennyire ajánlott? Nyilván ne mtop hűtés, de azért annyira rossz sem lehet.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz Bjørgersson #16971 üzenetére
Akkor gémer. Phoenix GS nem rossz, de valószínóleg nem azt venném annyiért.
-
ron8
senior tag
Hy! Gainward féle kártya ajánlott?
-
Redneck
nagyúr
válasz Bjørgersson #16967 üzenetére
Jó kis grafikon, ez nekem eddig kimaradt. Mindegy kitapasztaltam.
Nem vagyok ám megszállott, elengedtem azt a 1,243% pluszt amit a kezdő órajelhez képest veszít mire bemelegszik.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
-
Redneck
nagyúr
Úgy néz ki nem baszkurálom már tovább a profilt, megvan az optimalizált.
A feszültség limitet nem bántottam, 1,05V-ot ad maximum. Több feszültséggel (1,062-1,093V) sem ér el számottevően magasabb órajelet, ellenben majdnem a hőlépcsőig (65 foknál -12Mhz) melegszik.
Kénytelen voltam beáldozni egy kis órajelet hogy relatíve halk és hűvös maradjon.Végülis 5%-ot húztam a GPU-ra és 10%-ot a memóriára. Csináltam hozzá egy egyedi profilt, ami 10%-kal magasabb fordulatra engedi a ventilátort a gyárinál. Így maximum 62-63 fokon ment.
Kérdés:
4.3.0 verziójú MSI AB-t használok, de egy valamit nem értek. Újraindítás után eltűnik a profilból az egyedi ventilátorvezérlés, vagyis nem látom a színes keretet. Ettől még a profil aktiválja ha azzal mentettem el?gtamate2:
Nem csak a Gainwardnál ilyen, megnéztem pár tesztet, sok gyártó lőtte halkra a profilt. Egy bizonyos szintig érthető, de azon túl jó nagy baromság volt részükről.Nekem Auto Fan-on csak 60%-ig emeli a fordulatot, azon túl semmi. Így nem hangos, cserébe 3-4 fokkal melegebb mint 70%-os fordulaton.
[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
A Gainward rettenetes ventiprofilját leteszteltem már:
Tegnap BF1-ben monitoroztam a 64 fős multiplayert, a vga 60 fölé nem ment az egyedi ventiprofilommal, ( Gainward Phoenix GS ), ha gyári értéken hagytam úgy pedig 80 kiörül 20-30%-on járatta a ventit.
A gyakran linkelt 80 fokos GPU és 88 fokos VRM valószínűleg pont emiatt van, ezért nem tűnik jónak a hűtés első ránézésre, amúgy brutál a cucc.
*Sn0w
-
laskr99
addikt
válasz donnie.d #16963 üzenetére
pedig sokszor jó éjjel Nem kell villanyt kapcsolni. (Múltkor a haverom azt hitte ,hogy háttérkép a játék közben a rácson kivilágító változó fény , mivel egymást fedve váltja a fényeket.) Itt van jobb minőségben
-
Bjørgersson
félisten
-
donnie.d
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy MSI Gaming X 6G 1060-asom van.
Szeretem. Stabil, erős kártya, meg külsőleg is jól néz ki. Minden bizonnyal, ha számítógép alkatrész lenne még lehet udvarolnék is neki.De!
Mostanában előjött egy probléma kb. egy hónapja. Windows 10-et használok, ott olykor-olykor nem indul az MSI Gaming App. Múlt héten leformáztam és újratelepítettem új alaplap miatt, most ott állok, hogy minden második nap újra kell telepítenem, mert nem indul el magától, kattintásra és néha 12 alkalommal.
Annyi mindent állítottam, most jelenleg úgy indul a Windows, hogy bejelentkezés után azonnal felbukkan az ablak, hogy engedélyezem-e futtatását (adminisztrátori indítás, ugyebár).Az applikációra egyébiránt nem lenne szükségem, de engem borzasztóan irritál, hogy a kártya világít. Semmilyen más módot nem találtam annak kikapcsolására (kártya alkatrészeinek babrálása kizárva részemről), kivéve az MSI App-ban. Újra frissítettem, de visszatettem a legutolsót, mert kiszedték belőle, hogy a világítás kikapcsolható legyen. A világítás szabályozás benne volt a Nvidia Experience-ben is, de onnan is eltűnt a legutolsó frissítés után.
Az MSI App-pal tudnék még valamit csinálni, hogy elinduljon mindig, illetve, ha kiesik a lehetőség van rá más program, amivel ki tudnám kapcsolni, hogy világítson a kártyán MSI felirat. Annyira nem zavar fénynél, de mikor játszok, és sötétebb pályarészen vagyok, vagy sötét átvezető animáció jelenet jön, akkor engem kifejezetten zavar, hogy az asztal úgy világít, mint egy felszállni készülő UFO csészealj.
-
Csaber
senior tag
Amúgy azt vettem észre hogy az NV 385.41 és a 388.13 driver között olyan 60-70 pötty különbség van Superposition " bícsmárkban " a régivel végig esett az órajel és valahol 1940 MHz között megállt nálam... most meg 2050 MHz alá nem ment ugyanazzal a beállítással így 2566 pötty lett a jutalmam ...
-
Bjørgersson
félisten
válasz Raymond #16954 üzenetére
Persze, nyilvan csak a 10 MHz kulonbseg van kozottuk. Hulyek lennenek mindet csutkaig tuningolni, alapbol majdnem 2000 MHz-re boostolnak, az a maradek 100-150 MHz hadd maradjon mar meg a vasarlonak.
-
Redneck
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
válasz Raymond #16950 üzenetére
Valaki azt mondta egyszer aki egyszer tuningos lesz, az is marad. Lara tudna erről mesélni... Én csak optimális beállítást keresek, ha már OC profilt csinálok.
Lemérem majd, játékokban mennyit számít, lehet kiégek.
-
Raymond
félisten
válasz Csaber #16948 üzenetére
Nem arrol volt szo hogy a gyari megadott boost helyett legyen-e 2000Mhz fole tuningolva hanem arrol hogy van-e ertelme kinlodni hogy mondjuk ne 2050Mhz legyen hanem 2088. Gyakorlati ertelme ennek nincs, de Redneck kolleganak is igaza van hogy ha hajlik ra az ember akkor loje be ugy ahogy a lelki nyugalma megkivanja. Hiaba nem ad sokat ha azert b*ssza a csorodet hogy nincs meg valami. Olyan ez mint amikor nincs meg a 4Ghz valakinek egy Ryzen-el - eszrevehetetlen a kulonbseg ha kicsivel alatta all meg, de ott a kisordog hogy a 3.9Ghz megse 4Ghz.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
diegho
nagyúr
Az egy ventis verziók mennyire jók? Több teszt szerint is pl az evga és az msi aero teljesen jók.
-
Redneck
nagyúr
válasz gtamate2 #16946 üzenetére
Nem szenvedek a tuninggal csak nem akarom hogy feleslegesen feszelje vagy a hűtést tekerje. Az nem nagy kunszt hogy felhúzom a csúszkákat, a finomhangolással frankón testreszabott profilt kapok.
Egyébként a plusz 8-10% nem rossz, a jobbak 10-15-öt is tudnak.
Alapból 1974Mhz Boostom van 8200 Mhz VRAM-mal, de nem bánom ha 2050-2100 között megy, 9000 Mhz-en járó memóriával. Battlefield 1 és GTA V Online alatt jól jön, nem fogok lowon játszani 100 ezres kártyán. (86, de ez most tök mindegy).
Az előbb leírtam és ezért is csinálom:
"Az a jó az egészben hogy nem muszájból kell jó beállítást találnom, hanem mert a GPU-ban és a hűtésben is van bőven tartalék."[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
-
Redneck
nagyúr
válasz Bjørgersson #16944 üzenetére
De már, azért is a rosszcsont szmájli!
Optimális beállítást akarok. Fix órajellel amit nem vesz vissza hőmérséklet vagy feszültség limit miatt.
Ha visszaolvasol láthatod hogy semmi extrát nem csináltam eddig, csak megnéztem a két végletet egy adott órajelhez, feszültség limittel és nélküle, közben felfigyeltem a hőmérséklet miatti órajel lépcsőre.
A kártya gyárin sem rossz, de ki kellett tapasztalnom az agresszíven beavatkozó BIOS-t. Lehet csak plusz 8%-os profil lesz, de nem akarom hogy feleslegesen feszelje, vagy a hűtő magas fordulaton járjon. Menne több is de sem a GPU-t, sem a VRAM-ot nem akarom jobban húzni.
Szerk:
Az a jó az egészben hogy nem muszájból kell jó beállítást találnom, hanem mert a GPU-ban és a hűtésben is van bőven tartalék.[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Redneck #16943 üzenetére
"...de nem mondok le a teljesítményről. "
2000 MHz fölött van szó 20-40 MHz mínuszról. Azért ennyire ne már...
-
Redneck
nagyúr
Gab.68:
Ahogy észrevettem totál eltérőek a BIOS-ok, ezért vannak tök máshogy a csúszkák tuningnál gyártónként.
Nálam 75%-os Voltage limittel és 80 fokos Temp limittel tuti más lenne a helyzet, elég agresszíven limitál a BIOS.A ventilátor vezérléssel úgy vagyok mint a a feszültséggel. Optimális profilt akarok csinálni, nem akarom hogy feleslegesen pörögjön. Gyárival sem rossz, mert legalább halk, de nem mondok le a teljesítményről.
M@rdel:
Nem rossz az Armor de ártól függ az egész. Mondjuk az iponos árak szerint ha befér fixen az Innot venném, komoly hűtő van rajta.fules:
Az ilyen számla nélküli/áfacsalós/kaminról leesett/kitudjamilyen kártyákat és eladókat hagynám a fenébe. Bár ha valakinek belefér pár ezer spórolás és esetleg 50 bukó akkor miért ne?dxh122:
Szar szériás WF-nél előfordul hogy rezeg együtt a venti és a keret, de hogy a ház is? Az nem semmi!Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Bjørgersson
félisten
válasz diegho #16941 üzenetére
Nem tudok nyilatkozni, életemben két AMD kártyám volt, abból az egyiket még ATInak hívták. Többet nem is terverek.
-
diegho
nagyúr
válasz Bjørgersson #16940 üzenetére
Az AMD jobb? A 470-480-570-580 kb ugyanazt tudja.
-
Bjørgersson
félisten
válasz diegho #16939 üzenetére
Következő generációban valószínűleg jönni fog.
Bár, ki tudja... amilyen gyökér módon el tudja osztani a GPU-kat az nVidia...
[ Szerkesztve ]
-
{mash}
csendes tag
válasz Raymond #16926 üzenetére
Inkább valami driver probléma lesz. Most azt csinálja, hogy első indulásnál pl. megnyitom a böngészőt vagy csak simán start menüre megyek bevillan feketén a képernyő(mind a kettő) aztán visszajön. Újraindítás és másodjára semmi baja Friss win 10 telepítés, legújabb driver stb.GTX 960-al is ezt csinálja...
-
Raymond
félisten
válasz füles_ #16934 üzenetére
"Ha jól működik a kártya akkor nekem nem gond, hogy nincs rá garancia."
Ez a gari lenyege - amig jol mukodik valami addig nem erdekel senkit, akkor erdekel ha gond van Egy 1070-et gari nelkul venni azert ahhoz kell egy bizonyos hozzaallas, a legtobben ennyi penznel elgondolkodnak a rizikon. En is, pedig soha nem ment meg tonkre grafikus kartyam ugyhogy nem rossz tapasztalat miatt vagyok ovatos. Egy 100-150EUR cucnal mar kevesbe vagy egyaltalan nem erdekelne mondjuk, megy ameddig megy.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz bobalazs #16931 üzenetére
Nem lopott, biztos csak leesett a kamionról, megette a kutya macska, "nem találom", "egy ismerőstől vettem, azt mondta nincs rá gari", "többi alkatrésszel együtt szerepel, hozd vissza ha baj van..." stb. Lopás kizárva, ahogy az áfacsalás is
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Raymond
félisten
válasz mosottsoder #16929 üzenetére
Nem a 1060-al van a gond, az epp jo lenne abba a gepbe, hanem a Gaming kartya araval. Valamelyik masik az also 90-es regiokban (MSI OCV1, Gainward Phoenix peldaul) ertelmesebb valasztas. Teljesitmenyben ugyanazt kapod, csak a gyari OC mas de az lenyegtelen, manualisan ugyis ugyanoda huzod a kartyakat a vegeredmeny csak a lutritol fugg mar azeknel.
-
mosottsoder
csendes tag
válasz Bjørgersson #16928 üzenetére
Bocsi telón pötyögtem csak közbe megzavartak és le kellett raknom.
A lényeg, hogy i5-4460, 8g ram (bővitve lesz +8-cal 1 héten belül), MSI H97 pc mate, meg egy 500 wattos FSP táp, nagy vonalakban ennyi. Átfutottam az OCV1 és Gaming X teszteket, ezek alapján a hűtésben nincs nagy különbség, csak a gaming erősebb egy hangyányival, de amíg előbbi 95k, addig a gaming 110. Most gépen alaposabb átnézem a teszteket. -
Bjørgersson
félisten
válasz mosottsoder #16925 üzenetére
Na az viszont kevés lesz egy 1070-hez.
-
füles_
őstag
Sziasztok!
Szerintetek milyen vétel egy EVGA GTX 1060 3GB ACX 3.0 48e Ft-ért garancia nélkül? Illetve mennyire jó az ACX 3.0 hűtés? Én bevallom őszintén, hogy nem vennék 3GB-os GTX 1060-at, de ahogy a mondás tartja, nincs rossz grafikus kártya, csak rossz ár.
Vagy inkább EVGA GTX 970 SSC ACX 2.0 ugyanennyiért, szintén garancia nélkül? Megéri a kicsit több VRAM-ért a GTX 970-et választani, mintsem az újabb architektúrát? Én inkább az újabb architektúrát választanám, de hátha ti máshogy gondoljátok. -
mosottsoder
csendes tag
válasz Bjørgersson #16923 üzenetére
i5-446
-
{mash}
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Gainward 1060-at aminek elvileg 1708 Mhz a boost órajele, nekem viszont 1885-re boostol GPU-Z és EVGA Precision X szerint is. Hőmérséklet rendben, egyedül a PUBG alatt indult újra a gép néhányszor, más játékban nem. Szerintetek kell ezt nekem piszkálni vagy ha bírja akkor mehet így is? -
Bjørgersson
félisten
válasz mosottsoder #16921 üzenetére
A géped többi részétől függ, de ha belegondolsz, hogy ~110-ért egy új 1060 vagy ~130-ért egy használt 1070, szerintem elég egyszerű a választás.
-
mosottsoder
csendes tag
válasz Bjørgersson #16918 üzenetére
Koszi a linkeket! Azert gondoltam inkabb a 1060-ra mert nemreg vettem uj monitort ami Full HD felbontasu, es nem is tervezek egy jodarabig ujat venni. Ebben az esetben is celszerubb a hasznalt 1070?
-
lemusz
addikt
válasz AxBattler #16909 üzenetére
PUBG-nél bajban is voltam, de nekem nem a 6 vs 3 GB volt a problem, hanem sokkal inkább az, hogy akkor csak 1050Ti legyen-e, ami 4 gigás vagy inkább a 3 gigás 1060, esetleg 3,5 gigás 970... Végül több egymástól független yt vidi is megerősített abban, hogy a játék 1080p-ben very low / low beállításon nem fogyaszt 2 - 2,6 GB vramnál többet, még szűkösen, de akár a medium beállítás is beleférhetne, bár ebben az esetben nem lenne garantált hogy nem csordul túl a dolog. De ez nekem már nem is probléma, mert hozzászoktam és szeretek is kompetitív beállításokat alkalmazni, hogy több legyen az fps. High illetve Ultra beállításokhoz kell a 3, vagy inkább a 4GB+ vram
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz mosottsoder #16916 üzenetére
Itt van részletes tesztet mindhárom duplaventis MSI-ről, hátha így könnyebb döntened. Újonnan egyik sem éri meg az árát, hozzádob az ember 10-20k-t és vesz használtan egy garis 1070-et.
[ Szerkesztve ]
-
mosottsoder
csendes tag
Sziasztok! Egy 6gigas 1060 vasarlasa elott allok,csak meg bizonytalan vagyok a valtozatokat illetoen.
Alapvetoen MSI parti vagyok, most egy 1050 Gaming csucsul a gepben, mert amikor kifekudt a regi kari csak arra volt penzem. Erdekelne, hogy megeri-e a Gaming X verzio kb 15 ezres felara a 6GT OCV1-hez kepest? -
törölt tag
Winne 1080p, high/ultrán szerettem volna, de nem bírja. Ha megnézel teszt videókat jobb kártyákkal ott látszik, hogy kell neki az 5 gb is. Vagyis a gpu bírná, csak mindig újratölti a memóriába valót, mert nem elég, és olyankor meg meg akad állandóan, ami teljesen elrontja a játékélményt. Vagy lehet kisebb beállításon játszani vele, de akkor a gpu sincs kihasználva, és a játék is csúnya.
Redneck Köszönöm szépen!
AxBattler Fractal Design Define S, 28e Ft, nem hiszem, h azzal gond lenne, és jól van összerakva, minden alaposan, én csináltam. Ezt a házat minden külföldi tesztelő csak dicsérte, szerintem is nagyon jó. A videókártyával volt gond. Ha ez fostos papír gépház, akkor kb mind az a földön.
Köszi az egyéb tippeket
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Ott a venti profilnal kiszedheted azokat a kontrol pontokat mert azt ugyis automaikusan eleri, eleg az 50fok/40% es a 60fok/90% ami egyebkent eleg lenne csucsnak, az a 100%-os plusz pont nem kell mar oda, ezeknel a kartyaknal ugy van hogy ha a 80% nem segit akkor mar a 100% se nagyon
-
őstag
őstag
válasz Redneck #16911 üzenetére
Nálam AB -ben a feszültség emelése megszüntette a korábban meglévő 12Mhz -es órajel csökkentést.
Ezekkel a beállításokkal fut játék alatt is folyamatosan. GPU Boost. 2139Mhz Memory: 9396Mhz
Az alábbi ventillátor profillal játék alatt 55-56 fok, igaz 18001900 körül pörög, de úgysem hallom a játéktól.
Korábban 1700 körülre lőttem be, ott 58-59 fokos volt.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz diegho #16908 üzenetére
Ahogy írtam az említett gyártók termékei közül nincs normális kártya. Egyedül a Gainward GS ami ajánlható.
KFA2-höz nem volt még szerencsém, dizájn alapján én nem vennék VGA-t. Csomó dögös de szar kártya van 1060-ból. Az Armor hűtése nem valami nagy szám, de jó áron megérheti. Hamarabb vennék azért Armort mint GS-t, ez igaz...Órajel, hőmérséklet és feszültség ügyben tettem pár megfigyelést.
A BIOS elég agresszíven korlátoz és szabályoz a hőmérséklet alapján, kár hogy ezzel nem lehet valamit kezdeni tweak nélkül. Azért zavar mert a kártya még full plafon OC-vel, maximális fesszel és gyári automata ventilátor profillal sem ment 69 fok fölé.48 foknál kapcsol be ventilátor. Ahogy eléri az 50 fokot (gyári 50% FAN speed), a Boost órajel 12Mhz-cel csökken. 65 foktól (gyári 59-60% FAN speed) újabb 12Mhz-es csökkenés.
[ Szerkesztve ]
-
pandras83
őstag
válasz diegho #16886 üzenetére
Én egy MSI Aero ITX 3GB-ot hajtok, és 50 fok alatt nem pörög a hűtő rajta. Jelenleg azon gondolkozom, hogy beállítok egy állandóan pörgő venti profilt, mert a heti takarításnál egyre zavaróbb a ventire ülő finom por...Az öreg x6-os Phenom ritkán tudja kipörgetni még a gpu-t erősen terhelő címek alatt is csak elvétve pörög fel...
[ Szerkesztve ]
Cyberfuck Patchrunner
-
félisten
válasz diegho #16908 üzenetére
Nekem bejön, de nyilván más hűtés is jó lehet.
3GB-os kártyát én igazából már csak akkor vennék, ha biztosan tudnám: a játékaim nem kérnek többet. Tipikusan ilyenek az esport címek, pl. CSGO. Ennek utánanéznék a helyedben."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
diegho
nagyúr
válasz AxBattler #16906 üzenetére
Annyira jó most az Armor? Nekem Armor 960-am van, jövő héten jön a 144Hz Gsync monitor és 3GB-os kártyán gondolkodtam (feltéve, hogy szükség lesz rá). Sajnos az EVGA 2 ventis verziók baromi drágák, pedig azt vennék leginkább.
Amiket én nézegettem:
- Zotac AMP! - 2+3 év gari miatt
- KFA az ára miatt
- Asus White, mert jól néz ki a fehér
- Gainward dualÚgy gondolom 70k-nál többet nem ér meg a 3GB, ezért a drágábbakat nem is néztem.
-
Redneck
nagyúr
válasz AxBattler #16906 üzenetére
Így van, ez tegnap nekem is eszembe jutott.
Ha nem annyira fontos a hőmérséklet és a zaj, akkor Gainward Phoenix, ha igen akkor Inno3D iChill.
Az Armor iPonnál 113, szerintem nem opció, annyiért már sok tuti kártya van.Egyébként ez az iChill megint valami hibrid lett az Innonál. Ezt a hűtést 1070 és 1080 GPU-ra tervezték. Lehet megmaradt pár, így felrakták az 1060-ra. Kicsit hasonlít az én 1070-es NYÁK-ra pakolt 1060-as kártyám hibrid megoldásához. Hűtött rajta minden, nem lehet rossz.
Mondjuk a három ventit és ezt a hosszt én már nem nagyon kultiválom. Az enyém 27,5 hosszú és 11,8 cm vastag, ez a kártya 30,2 hosszú és 11,5 cm vastag.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
félisten
válasz #08010496 #16900 üzenetére
Ne haragudj, de ha a VGA berezonáltatja a házat, az nem a hűtés hibája, hanem azt jelenti, hogy neked van fostos, papír gépházad.
Egyébként én MSI Armor-t vennék, vagy Gainward Phoenix-et, bár utóbbi 3 PCIE slot-ot foglal.
Aprón egyébként elég sok vacsiúj kártyát árulnak, ha szűkös a kereted érdemes körülnézni.
(#16907) Redneck
Ismétlem: apró.
Most is látok 90k HUF-ért új Armor-t.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Redneck
nagyúr
válasz bobalazs #16903 üzenetére
El nem indítanám a GTA-t úgy hogy fut a böngésző x oldallal. Annak a játéknak minden erőforrásra szüksége van.
dxh122:
Zotac, Palit, Inno3D, EVGA, GainwardMind "régi" gyártó, a Gainward kivételével a többi csak az nVidia chipek köré épít kártyákat. Ezek közül csak a Gainwardtól és az Inno3D-től vennék 1060-ast, a többinek egy igazán tuti kártyája sincs.
Csak ezt a tesztet találtam, de ha befér, ezt az Innot venném a komoly hűtés miatt, esetleg ezt a Gainwardot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest