Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos80
senior tag
válasz
Beowulf_78 #8197 üzenetére
-
janos80
senior tag
válasz
Foglalt név #8195 üzenetére
annyira igazabol nem fontos,mert szerintem ugyis tapcsere lesz,csak adjam el a mostanit.
vga-t meg ugysem veszek most a gts helyett,mert varok egy kicsit.legfobbkent a fizuramod: de termeszetesen koszonom szepen a felajanlast
Speed(R): ha veszek tapot akkor mar nem 450 vagy 520-ast,mert lesz itt még fejlesztes ugyhogy elkel a nagy táp
-
janos80
senior tag
sziasztok
az lenne a kerdesem,hogy a tapegysegemen abszolut nincs pci-e tapcsati. namost egy gtx260-on gondolkodom,es ha jok az infoim,akkor ahhoz 2 csati is kene. gondolom az egyik a 6pines a masik meg 8? ha nincs nekem ilyen,akkor valami atalakitos megoldas van erre?
valaszotokat elore is koszi
udv
Janos -
Speed®
titán
válasz
Beowulf_78 #8186 üzenetére
Nem olyan nagy szám a ~25% körüli OC, mindkét oldalon voltak\vannak nagyon jól/jobban húzható megoldások (X800Pro/GTO2, 19x0GT, 2900Pro, meg még jópár), ez alapján végképp nem lehet megítélni a gyártókat.
Más kérdés, hogy a piros sarok mostanában inkább kihegyezett megoldásokat küld a szorítóba. Hogy ez jó-e vagy rossz, egyéni megítélés alá tartozik, de szerintem jó. Ugyanis azok vannak többségben, akik azt sem tudják mi az az OC, ezáltal pedig sokszor azonos kategóriában Ati felé billen a mérleg (ld. HD4870 vs. GTX260 alap vs. OC pl.). Nyílván a poweruserek értékelik ezt a gesztust és kinyomják a karik szemét, de ők\ti\mi vagyunk a kisebbség, ezt el kell fogadni.
1 szó mint száz, a HD4xx0 széria úgy jó ahogy van -
Dark KillerX
addikt
Az Nv kártyák mnidig massziv tuning-gal rendelkeztek.Pl az én mostani 8800Gs-em a gyári referencia órajeleihez(550/1375/1600) képest 725/1800/2000 órajeleken full.És ezekel az órajelekkel beéri a 8800Gt-t és lehagyja a 3870-et.Előtte pedig volt egy 1950Xt-amit 50Mhz-cel nem bírtam túlhúzni,szóval elég nagy a kontraszt.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #8186 üzenetére
Ezt a sok gyári OC kártya is bizonyítja... de egyébként voltak már ilyen kártyák.
6800 (sima)
6800GS
7600GTO
7900GS
7900GT
8800GT/GTS/GTX (G92) -
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #8182 üzenetére
1 biztos...az nV kezében mindig is ott volt fegyverként a jobb húzhatóság, amit tartósan 24/7-ben is elviselnek a kártyáik. Ezt ők is tudják, és nem hinném hogy ki fognak adni a jövőben olyan karit amit nem lehet jól "rángatni"... szóval a tuning sztem egyre jobb lesz az nV oldalon, vagy legrosszabb esetben is marad ilyen. Ez egy hatalmas előny, hogy ennyi tartalákkal adnak ki egy szériát. 590mhz-ről húztam az enyémet 730-ra (24/7) ami eleve OC-s verzió, de viszi a 760-770mhz-et is! Ilyen mérrtékű tuningolhatóságra a múltban ez eddig nem nagyon volt példa.
160-200mhz...a memóriákról ne is beszéljünk. Szóval 1 szó mint 100 ez a széria úgy jó ahogy van!
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #8183 üzenetére
Én még mindig nagyon megvalósíthatatlannak tartom azt a GT200 55nm GX2-t. Valahogy 500mm2 (498mm2) is soknak tűnik, gondolom a fogyasztás is csak ennyivel csökken... a melegedés meg még eldől, simán lehet, hogy az nőni fog.
Off: nem csak ők...
-
Laraxior
titán
válasz
Beowulf_78 #8183 üzenetére
elég ütős lenne.... tuti X2 verő lenne
egy kis év végi hajrá a zöldektől
-
Beowulf_78
addikt
válasz
VinoRosso #8181 üzenetére
Ez így van...és nagyon nagy a csönd így November elejét nyaldosva...
Nem lepődnék meg ha maradna a 216SP-s 260, a sima 280, és max. egy GT200 GX2 csapódna hozzá 55nm-en. Ez tünik logikusnak.
Keldor: Mi van fater, szponzorált üzletkötő lettél?
Kapsz valami százalékot az eladott FC2-ök után?
Reloaded nem fog örülni hogy az eredeti game-et reklámozod.
-
Laraxior
titán
ez a 65nm vs. 55nm téma,én csak annyit látok mint a 9800GTX és 9800GTX+ mindkettő egyforma hiába a chip... +20-50MHz-ért nem fogok kidobni 20ezret az ablakon. Ha levizezem úgyis megy majd annyit mint egy 55nm-es GTX290 vagy mi lesz a neve. Több feszt ad neki mint egy sima GTX280nak hálistennek
-
VinoRosso
veterán
válasz
Csiborbogár #8106 üzenetére
A játékfejlesztőket nem a vásárlók fizetik meg, hanem a szponzorok. A játék ipar hatalmas üzlet, nagyobb mint a hollywoodi filmipar, és a hollywoodiak sem a filmeladásokból élnek. A Crysis (nem a warhead) költségvetése 50-60 millió USD közt volt. Ennyi pénzt a világ össze játékának eladásából nem tudnának bekaszrozni.
-
bim
veterán
szerintem semmi különös nincs az árakban.sőőőt...
milyen árakon mentek évekig a csucs VGA-k? 120-140rugo közt. most meg sirás van mert 100-ra felment a 280-as ára?
ha nem jön a hd4xxx sorozat akkor soha nem is lett volna 100 alatt a csucsnv. csak ugye a piac diktál. kénytelenek voltak benyelni a békát és még igy is arányaiban kevesebben vették/veszik a gt200-as kártyákat. -
TTomax
félisten
Szerintem a GTX 290 nem arrol szól,hogy olcsobb lesz a GTX,vagy sokkal jobban fog menni,csupán arrol van szó,hogy több pénz maradna az NV zsebében,mert olcsobb lenne elöállitania...
-
ImI87
őstag
Kiváncsi vagyok én erre..........
A memóriára szerintem nem változik, mivel az 55nm nem a ramokra vonatkozik, szal ilyen téren nem lesz változás.........
A mostani jófajta 280-asok elmennek 720-730-ig, talán az újak fogják bírni stabilan a 750-et, de ezért remélem, hogy többet is. (és persze az ehhez tartozó shader órajeleket.)A fogyasztás meg a hőtermelés majd kiderül, de szerintem csodákat nem lehet várni. Attól tartok, látva a 9800GTX éss a 9800GTX+ példáját, hogy minimális lesz a különbség. Egyedül az ára fogja megmondani, hogy érdemes lesz-e venni ilyat. Inkább azért lesz jó a GTX290, mert talán lenyomja a megmaradt 280-asok árát, de ez nálunk úgysem fog jelentkezni, mert gebasz van.
Kis szerencsével visszaállhatnak a 100-110K körüli árak....
De máskor már szokott lenni sokkal több hír, konkrét specifikációk. Elvileg 2-3 hét múlva jönnek, és még mindeg csak annyit tudunk, hogy leszenk..... Nem tetszik ez nekem, lehet nem is lehet kapni karácsony előtt, főleg nálunk........
Túl sok a lehet meg a talán, ez pont tükrözi az új kártyák körüli dolgokat.
-
TTomax
félisten
válasz
Foglalt név #8161 üzenetére
Én kérek elnézést ha kissé heves voltam
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Randall1017 #8160 üzenetére
Én már találtam egy Zotac GTX280 AMP-t 101.000 Ft-ért az A4team-nél. Elvileg mai ár de írják hogy az ár változtatás jogát fenntartják. Na persze
-
Laraxior
titán
válasz
Randall1017 #8157 üzenetére
Meg kell fizetni
Mostanában nem olcsó
-
TTomax
félisten
válasz
Foglalt név #8156 üzenetére
off-ban is van....
HA már törölted... Dead Space minden maxon 1680X1050 200-260fps... a szokásos beállitások---700/1485/2500,proci 3,6Ghz,Vista64
ezt is offban merem leirni,de lehet akkor is törölve lesz...mondjuk az összes VGA topicban éppen a dead space a téma,hiszen mi máshoz is lehetne kötni..örül mindenki hogy ilyen szépen megy,és hogy ennyire ütös a Dx9-es grafika...mondjuk ezen én is csodálkozok... mindek ide dx10????
-
Randall1017
tag
Sziasztok!!
Olyan szépek ezek a kártyák.... Nekem is kell egy Zotac vagy egy XFX
-
Foglalt név
addikt
Azt hiszem nem volt olyan régen, hogy szóltam. Az utolsó 10 hsz megint off és warez
-
TTomax
félisten
válasz
Croft-21 #8147 üzenetére
Nekem mindkét radeonom ez volt,máshogy nem fértek volna el CF-be semmi gond nincs a turbo modullal,éppen elegendö levegöt szállit,és cserébe hangtalan mert nincs kerete,nyugodtan megveheted.KB 37 fok volt IDLE egy 12-es ventivel ezzel kb 45 fok és terhelve is kb 10 fok volt a difi a 12-es javára,ettöl független böségesen elég volt a turbo modul is...
Jut eszembe,nem értem milyen egy darabrol beszélsz,ezt csak igy lehet kapni párban,2x80mm... a lamellák közé kell a lábait beszurni és a láb végén van egy kis karom,hogy ne csusszon vissza...beszerelve igy nézett ki...
[link]
[link]
[link]
[link] -
Speed®
titán
válasz
Croft-21 #8147 üzenetére
TM szerintem gagyi, de elégnek elég (minimális huzat kell az S1nek). Egy 12es jobban szellőzteti a MEM\VRM\FET részeket is, mellesleg tartósabb megoldás, és főleg halkabb. Sőt, valszeg olcsóbb is, 1k alatt lehet szerezni..
De elég pörgős az AccS1/S2 vagy a G92 topik is ennek a témának, nem?
-
Croft-21
őstag
Sztem elférne a gépbe, A VGA alatt nincs semmi, úgyhogy sztem azzal nem lenne gond. És egy darab turbo modul venti elég?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #8142 üzenetére
Hát ja elég szépen felment mindenek az árra
Most én is szarban vagyok mert ha minden igaz most péntekre jönn az LG W2600HP-BF monitorom és félő hogy felkurták az árrát
ha marad 150 akkor még jól jártam, de ha mondjúk 170 akkor már felejtős mert + 30.000 és már vehetnék egy Eizot is és az azért jobb egy kissé
De nem tudom hogy menyire van értelme várni a GTX290-re
Nem hiszem hogy anyival gyorsabb lenne az amp-s 280-asnál. Na jó kissebb csíkszéllesség kevesebb hő + nagyobb óra jelek.
-
Croft-21
őstag
Ja, e szerint a cikk szerint kell rá cooler is, vagyis venti.
Tehát így önmagában nem lene jó?Mennyibe kerülhet egy cooler? Ez az AC S1 rev2 4500 az Users-be.
-
TTomax
félisten
válasz
Croft-21 #8141 üzenetére
Az teljesen rendben,a legjobb VGA hütö,és a 8800GT-re rá is megy...járt már a kezemben igy összerakva...egy 12-es revoltec vagy noctua ventit gyogyits rá gyorskötözövel és meg leszel vele elégedve.. még van egy két dolog amire kell borda,érdeklödd meg a topicjában mert nem csak a GPU-t meg a memokat kell hüteni...én ha jol emlékszek én még félbevágott memoria bordákat is láttam azon ami a kezemben volt,hogy mit hütött azt csak sejtem...gondolom a VRM-et...
-
Laraxior
titán
-
Croft-21
őstag
Tudom hogy ez OFF, de ez a topik eléggé aktív
ez elég lenne a 88GTmre, vagy ehhez még kell venti is? -
Cyberpunk
félisten
Á találtam egy másikat egy Zotac GTX280 AMP-t 102.000 Ft-ért
Kérdés hogy menyire valós az ár mondjúk az A4team-nél néztem ki azok megbizhatóak. Kérdés hogy menyire friss az ár
-
szucsinka
őstag
itt a 260asom nyughelye ebbe a dzsungelbe
2009ig
most látom jó poros a csavarhuzo helye -
Sárpac
nagyúr
Szerintetek Gainward GTX260 58k-ért 3év garral megéri?
-
Cyberpunk
félisten
Hát igen a HD4850X2-es hogy mi megy ott a fórumban
Amúgy ezek a gyárilag tuningolt GTX-ek még menyire tuningolhatók szerintetek?
Mert amit én kinéztem az egy BFG GTX280 OC aminek az óra jelei:
Core Clock 615 Mhz
Shader Clock 1350 Mhz
Memo 2214 Mhz
Nem éppen a leggyorsabb de csak ezt találtam 100 alatt -
keIdor
titán
Mi van itt dinoszaurusz kiállítás?
-
Laraxior
titán
bekaphassátok
...a fülemet
-
biggamer
veterán
Egy kis infó érdekesség képpen az unalmas percekre : [link]
-
Croft-21
őstag
válasz
Motion_Blur #8119 üzenetére
...és a súlyzó tárcsákat is hozzá kaptad?
-
P00By
nagyúr
Óvoda
[link] -
Henk
veterán
válasz
Motion_Blur #8119 üzenetére
Az enyém meg csak szép.
-
TTomax
félisten
Szerintem idén nem lesz belöle semmi...már lenne valami hir rola,szivárogna innen onnan az infó
(#8114) Croft-21
Az egy átlátszó folia rajta,mert a fényesen nagyon látszik hogyha nem karcmentes...olyasmi minta zsir uj telefonokon,orákon van...ezzel körbe van matricázva...igényes a GTX,ilyesmire figyelnek... -
bim
veterán
mintha kicsit kezdene szétcsuszni ez a topik.
karácsony előtt egyáltalán jönni fog a 290-es GTX?
-
-
Bluegene
addikt
válasz
Csiborbogár #8106 üzenetére
van bevételük a játékfejlesztőknek: konzolra sokan megveszik, azért PC-re is néhányan
de sztem az igazi bevétel az nvidia adja nekik, ha a hardvereladásokat megdobják, ez dollármilliárdokban mérhető(mármint a harver)
-
Csiborbogár
őstag
-
Speed®
titán
Nekem azért megfordul a gyomrom ha arra gondolok, hogy nV mit tett a fejlődés ellen azzal a politikával amit művel a G80 óta. De ti azért csak játsszatok, élvezzétek, nem vágyom elrontani örömtök
Imi87
Az s1 bordái nagy területen nyúlnak el de alapvetően keskenyebbek. Hőleadó felület nagysága a lényegDe tényleg mindegy, főleg itt. OFF OFF
-
Laraxior
titán
válasz
Croft-21 #8101 üzenetére
Tényleg szép
Még a 8800GTXnél is szebb
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest