Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #13598 üzenetére
Mond meg neki, azért járnak ide harcosok is, akik mellékállásban kidobók...
Én 14 éve élek együtt a csajommal...én nem dolgozom kb 11 éve, mert jobb a munkanélküliség (persze azért bevételem van), ő meg melózik. Ha nincs itthon és van időm akkor megy a fórum. Ha itthon van akkor csak "light" üzemmódba.
-
TTomax
félisten
Ma történt... a jobb oldali lány mondta... a mindenem,miatta nem foglalkozok már úgy a gépemmel mint régen,éppen a minap kérdezték a haverok "Na? Core I7 mikor lesz?Megnéznénk..." Hát gyanítom nem mostanában...
-
DeSanto
őstag
válasz
SSJPeter #13582 üzenetére
Nem win hiba.
Nálam van hogy fagyás után indul a gép és még egy zenelejátszástól is akadozik a hang.
Ilyenkor minden gáz.
Legjobb ha nyomsz egy leállítást és vársz 10 20 mp-et.
Indítás után jó lesz.
Nekem OC-nél csinálja a gigabyte alaplapom.
Déli híd valószínű tropa.
Alaplapcsere lesz de már i7-ig nem cserélek.Azzal pedig még várok egy kicsit. -
TTomax
félisten
Meseszépen megy a X64 WIN7 alatt a 181.22 WHQL....
-
-
SSJPeter
őstag
válasz
TTomax #13583 üzenetére
Könnyen meglehet,bár majdnem szívinfarktust kaptam,hogy szarrá ment a VGA-m.
Mellesleg ez a legújabb whql is szar...nem működik a power play.
Nálam egyedül a 180.48-al működött normálisan!Mellesleg nekem a warhead eléggé sokszor kilépet hibaüzenetettel...a Crysis soha meg más játék sem csak a warhead...ezt tapsztalta valaki?
Van hozzá esetleg valami patch már? -
SSJPeter
őstag
Hát halljátok érdekes dolgot tapasztaltam ma hajnalban...Crysis Warhead közben egyszer csak elment a kép és legyott a rendszer...nyomtam 1 resetet, újraindítottam.
Újra betöltöttem a warhead-et...totál lassú volt az egész...na mondom biztos a warhead bugos...indítottam 1 3DMark-ot...az is lassú...20FPS...néztem a Far Cry 2 -őt az is dög lassú...
Leszedtem a drivert,újraraktam...restart...tuning visszavéve,minden alapon...még mindig dög lassú minden..na ekkor gondoltam kifingott a kari...a biztonság kedvéért beraktam tesóm gépébe,hogy 100%-ig meggyőződjek róla...ott jól ment a kari semmi hiba...
Na akkor gondoltam valami rendszer hiba lesz...már készültem a win installra..visszaraktam a gépembe erre most meg minden jól ment újra,nem volt lassú. . .azóta sem tapasztaltam semmi hibát..már a tuningot is visszaraktam...jól megy....Mi okozhatta ezt???
Mellesleg amikor lassú volt a warhead fura sercegő hang jött ki a hangfalból...
Ötletek?
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #13580 üzenetére
Érdemes lenne a drivert megpróbálnod.
GeForce GTX 295: Occasionally, only one GPU is recognized as supporting CUDA
and PhysX after the system is rebooted. [506018] -
joshua7
veterán
válasz
laragirl83 #13569 üzenetére
Esetleg ráfanyalodok majd, de egyelőre köszi, nem.
-
Laraxior
titán
[ Módosította: Racecam ]
-
Laraxior
titán
válasz
laragirl83 #13569 üzenetére
gyere gamelni... gyülekező a Wars topikban
alakul a csapat megint
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #13562 üzenetére
Esőben azért el húz a HD4870X2
De nem nagyon van különbség, most persze ATIsok azzal jönnének hogy ez a játék nem natív DX10.1 -
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #13560 üzenetére
Nem húzom, nyugi van.
Leginkább tesztre vettem, meg 1280-at tud a monitorom, oda értelme sincs egyébként sem. Bár igaz, ami igaz, Very high, 0AA mellett így is simán megfekteti a Crysis - The Resort +pályája... Szóval elég lenne kisebb kari, megvenni is azért vettem ezt, mert jó árban volt.Nyilván szakmai topik, csak épp nem komálom a csúsztatást meg hazabeszélést, amit nem kevésszer tapasztalok ebben a topikban... Arról nem is beszélve, amikor az illető 'SOS kell, most azonnal add el nekem és 10x hív meló közben, h neki most rögtön, de azonnal kell blabla...'. Aztán meg jön a 'hátizé mégsem kell', na akkor a legkevésbé sem vagyok megértő...
-
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #13565 üzenetére
Nem értem miért nem tudnak minden játékot megírni úgy hogy vga vásárlásnál tudd azt hogy ezen a csúcs vga-n igenis maxon fog menni minden.
ezért nem is játszom DX10-ben. Jó nekem aDX9. 1600x1200 minden maxn a clear skyban és szépen fut. Mindezt vista alatt katasztrófa..Igaz hogy szebb de nagyon a sebesség rovására megy. Jó nekem a cry is egy natural mod-al feljavitva az XP. alatt. Átlag 42 min. 31.
Én XP-ről tartósan szerintem majd egyből a win7-re ugrok. -
Beowulf_78
addikt
Persze hogy az.
Ez a full-full részletesség 1920x1200-ban.
Nem az volt a lényege hogy játszható e vagy sem. Hanem van e előnye a DX10.1-nek vagy nincs. Nem hogy nincs, de azt kell mondjam ha a 3 értékből egyet csinálunk (átlag) mind a 4 tesztben, akkor nagy NV fölény fog kijönni. Mert avg és max. fps-ben mindenhol jobb.
-
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #13562 üzenetére
Ha a minimum fps-t nézem akkor mindkét kártyán játszhatatlan ezen a felbontáson és szűrésen. nv.10-12 ati 13-16?
És az átlag is egy harmatos lof@sz.Ez így szerintem játszhatatlan.
-
Beowulf_78
addikt
Nos...STALKER CS GTX 295 (DX10) kontra 4870 X2 (DX10.1)
Mindkét teszt 1920x1200 4xAA készült, nem azonos mhz-en, a 4870 X2 konfig.-ban kicsivel erősebb proci, és DDR3 van.
Elvileg DX10.1 alatt gyorsabbnak kellene lennie az ATI-nak. Hiszen ez lenne az értelme.
A konzekvenciát, mindenki vonja le maga. -
Beowulf_78
addikt
válasz
joshua7 #13559 üzenetére
Ne húzd fel magad!
Jó a 285, jól választottál, ebben biztos vagyok.
Főleg úgy, miután elolvastad a tesztemet hogy mit megy... gyorsan meg is vetted tőlem a Gigabyte 285-öt!
De miért is adod el?
Mert ezt annyira nem vágom, hogy nagyon!
Most vetted qurva jó árban tőlem kb. 1 hete!
Írd le mi a gond...
A fiúk arra céloznak inkább hogy 280-ról nem érdemes váltani. Új kártyának viszont érdmes lehet megvenni. Nem azért mert a legjobb ár/érték arányú kártya, mert az vegyen Ati-t...hanem mert 1 GPU és húzva, léggel jelenleg a leggyorsabb! Presztizs kártya, amit az vegyen meg aki megteheti. Nem feltétlen kell a logikus érveket keresni, a 285 vételével kapcsolatban. A legújabb és a legjobb a kategóriájában.
Ezt az NV mindig is kifizettette a vásárlókkal, ahogy ez a 295-nél is megfigyelhető. Válság van, kevés a pénz hardverre, de aki megteheti az vegye meg a kicsivel jobbat. Akinek meg kevesebb van, az vegyen 280-at jóárasítva, és azzal sem fog rosszul járni. Persze kevesebb FPS fog hozni, de ha nehezen áll össze az upgrade-re a pénz akkor jogos, hogy számolgatva van hogy mennyibe kerül 1fps. Ha Lara el tudná adni jó árban a 280-at, akkor biztos nem másik 280-at hanem 285-öt venne. Ebben biztos vagyok. Jelenleg a 280 adás-vétel be van fagyva, mert tény, hogy esni fog az áruk, de még abban a fázisban tart a dolog, hogy ez az árcédulákon még nem nagyon látszik. Aki 280-at akar venni az is gondban lehet, aki eladni akar, az is.
Amiben viszont nincs igazad...
Ez egy topik, szakmai dolgok megvitatására ami a 260/280-hoz kapcsolódik..mivel a 285 újdonság teljesen jogos hogy összehasonlítják a fiúk, némi elfogultsággal, ami minden topikban benne van. Ha meg úgy érzik hogy a 285 nem jó vétel, szíve joguk ezt itt megvitatni. Nem ettől a topiktól fog függni hogy mikor adod el a kártyádat, és nem jogos hogy ilyet szóváteszel.
-
joshua7
veterán
Hát köszönöm szépen, h közvetve rontjátok az üzletem...
Lara, miről beszélsz? 1fps=10k? Nem éppen 1fps különbség van. Víz nélkül mit is megy a kártyád egyébként? Mennyibe is van a blokkal együtt? Mennyi gar is van a karira, ha már példálózol vele?
-
Zin
őstag
Core,Shader,Memory-t hogyan allitsam be 260-ason?
Találomra mehet mindegyik vagy az ugy nem jo ? -
strebacom
senior tag
[ Módosította: Racecam ]
-
Beowulf_78
addikt
válasz
strebacom #13546 üzenetére
Kétlem hogy jó árat mondanának. Az én kártyám is bruttó 5k-t emelkedett a nagykerben (persze csak papíron, mert alíg van 295 az országan) 1 hét alatt, és akkor még csak 280 volt az EUR. Most meg 284-286ft körül van már...de valószínű nem ennyivel számolnak, pont azért mert rohadtul ingadozik és bukni nem akarnak ha elszállna. A mostani árakat 290-es euro szinthez igazították szvsz.
mod: Melyik játék fut szarul?
Én egyről se tudok. Úgy újságoltad, mintha végre jött volna egy jól futó game NV-re...
-
strebacom
senior tag
válasz
Beowulf_78 #13545 üzenetére
Dehogy váltok, arról váltottam én is annó4870->260->280.....Én nem a bazárból veszem, hanem nagykerböl...de holnap kapok választ a pontos árról a Zotac-ról, ha jó az ár nem várok...
-
strebacom
senior tag
válasz
Beowulf_78 #13537 üzenetére
Igen ám de nekem már van vevö a karimra, most akkor mi a rákot vegyek, most még tudnék venni 4870Sonic-ot occsón...csak tán nem azt kell megvennem majd....
-
válasz
Azt jósolják, hogy egész évben 280-körül mozoghat az euro, néha lehet 300 is
, úgyhogy a forint elég gyenge lesz 2009-ben, de ne legyen igazuk. Én is elkéstem kicsit az i7-el, most min 20 rugó bukta, de rohad el, megrendeltem, mert még emelkedhetnek is az árak, ahogy a lap már emelkedett is.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Hát annyiért már tényleg sok
Ma már viszont tényleg meg kell nézni hogy mikor mit vesz az ember ilyen gazdasági helyzetben
Én nekem most egy SSD-re fáj a fogam, de azok meg ma még túl sokba kerülnek 1000Ft/GB arányon és azok még csak MLC-sekDe majd talán az év vége felé már ott is jobb lesz a helyzet. Jó lenne már kukáznom a Raptort
-
-
Cyberpunk
félisten
Ez teljesen így van. Felesleges még cserélni ha csak nem Full HD-ban akarod tolni, de oda már akkor inkább GTX295
Én is már csak a GT300-ra várok addig már nem veszek semmit, bár a kényszerlehet hogy hosszútávon már rosszul érezném magam, ha nem lepném meg magam valami nyalánksággal
Messze van még az a 2009Q4
-
Laraxior
titán
ha szépen megnézed mit tud a Te karid 24/7ben..órajelekben... akkor majd látni fogod hogy az én GTX280amhoz képest mindössze 6-8 FPS-el van lemaradva....és az enyémnél gyengébb a GTX285
alapon mindenképpen..talán sima hűtővel sem előz meg... bár erre nem vennék mérget..
756/1566/1323MHz24/7
-
booz
senior tag
lehet igazatok van
akkor nem csrélek még akkor sem ha 37000 kell rádobnom joshua gtx285-ére
-
MmDorian
őstag
Üdv !
~ 60k-ért érdemes bevállalni egy Zotac GTX260at, a 4850 helyére ?
192sp-s. -
B4l!nt
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #13520 üzenetére
Szép a háttered
(Az eredmény is szép
)
Tudnál küldeni egy linket ahol megtalálom? -
booz
senior tag
sos keresek gtx 285 öt xfx gtx260 beszámitással sosos
-
Zin
őstag
Nah megjott.Vegre van eredeti FarCry2-m is.Mondjuk nem probaltam nem eredetit sose.VGA-ra vártam hogy neki essek végre
-
Zin
őstag
válasz
SSJPeter #13517 üzenetére
Meglatjuk!Kisebb felbontasba tokeletes karty sztem 1 évig még.Full-Full konfig majd ha milliardos leszek,addig a kozepkateg vagy felette egy jo kis jatekos gép!
Kiszemelt cpu E8400 lesz ami jatekba tokeletes.Quad tok felesleges azis 2 magot hasznal amugy is.Jatekok vannak a szemem elött ezert ezt valasztottam!Jovore meg kori7 -
Beowulf_78
addikt
Éjjel egy gyors Vista telepítés....
-
Beowulf_78
addikt
"Nagyon Fontos! GTX 295 Code 43-as hiba megoldása Vista alatt:
Mivel GTX 295 kártyák esetében felmerült egy súlyos bug probléma Vista (X32,X64) alatt, ami csak bizonyos alaplapok használatával jön elő, (leginkább Asus lapoknál) mindenképpem megosztanám veletek a probléma megoldását, ami bár egyszerű, de magától senki se jönne rá, mindenki NVIDIA driver problémára gondolt, pedig nem!
A probléma annyi, hogy driver telepítés után, a Vista nem érzékeli mind a 2 GPU-t, csak az egyiket, ezért letiltja az eszközt ("code 43" az eszközhöz tartozó illesztőprogam nincs betöltve) hibára hivatkozva, tehát lesz az eszközkezelőnkben egy "ismeretlen eszköz", és lesz egy felkiáltójeles VGA ahol ugyan felismerte a GTX 295 egyik GPU-ját, csak éppen le is tiltotta, mivel a másikat nem érzékeli.
Ki kell törölni az eszközkezelőből az ismeretlen eszközt, majd a hardverváltozások keresése gomra kattintani. Az ismeretlen eszköz eltünik, és a VGA fül alatt ott lesz mind a 2 GPU! Így a Vista még 1x külön fel fogja tolni a drivert a 2. maghoz, ami igaz dupla idő, de megoldódik a code 43-as probléma, és újraindítást követően tökéletesen fog működni a driver, amit most már nyugodt szívvel kijelenthetek, hogy nem hardver hiba, inkább orvosolható inkompatibilitási hibának, ill. bug-nak mondanék ami egyes alaplapokkal jön csak elő. -
SSJPeter
őstag
válasz
DeSanto #13511 üzenetére
"A 8800 GT PCIe X4-ben van ami mint látjátok elég ahoz hogy fizikát számoljon."
Ezt nem gondoltam volna,ez jó hír...
A PhysX topicban azon a véleményen voltak,hogy nem éri meg PhysX kártyát a gépbe rakni...neked mi a véleményed róla ha meg szabad kéreznem?
Mondjuk a power play hiánya már önmagában is nagy érvágás lenne...már csak a melegedés miatt is... -
DeSanto
őstag
Csináltam egy tesztet.
Physx 1 vga-val és külön physx kártyával.PhysX on 280GTX PhysX off 8800GT
Physx off 280GTX PhysX on 8800GTA Teszteket a FurMark és PhysX FluidMark együttes indításával mértem le.
Persze nem volt tökéletes az egyszerre indítás 10-ed másodpercek voltak közte de az eredményt 2x is lefutattam mindkét esetben és ezek az eredmények jöttek ki.A 8800 GT PCIe X4-ben van ami mint látjátok elég ahoz hogy fizikát számoljon.
-
pigatt
őstag
Aki GTX280-at akar venni írjon rám egy privit az ajánlatával.
-
Laraxior
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- További aktív témák...
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest