- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kromatika
veterán
válasz
kromatika #8391 üzenetére
köszönöm szépen nézek hozzá.még egy kérdés?az mitől van hogy a noti kikapcsolás után mindíg elfelejti a dátumos és az idő,és mikor bekapcsolom újra be kell állítani rajta a dátumot és az időt,mert az mindig a bios 2008-as időre áll vissza.talán elemet kellene cserélni az alap lapba?
-
Peterhappy
őstag
válasz
Thunderzolee #8393 üzenetére
Szia Zoli,
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
Akkor eképp fogok eljárni vinyócsere terén, köszönöm! A BIOSt megnézem, nem tudom hogy működik, nemrég lettem laptoptulajdonos, integrált VGA-m meg sohasem volt, még a 486-osomban is egy 1MB-s S3 Trio ketyegett
Még egyszer köszönöm szépen a segítséget, jelentkezem, ha valamit elszúrtam vagy nem tudok
Szép napot kívánok!
Péter -
djpetar
tag
válasz
Thunderzolee #8394 üzenetére
Köszi a válaszod! Elvileg hamar kifutott ez a fajta foglalat ill. a bele illő procik, így bízom benne, hogy működni fog. Az általam linkelt oldalakon, ill. egy másik fórumon írták már, hogy A4-est A8-asra cserélve nem volt semmi gond, igaz, az pavilion noti volt.
2 hét kb. mire megérkezik az alkatrész, beszámolok az eredményről. -
válasz
Naughty9011 #8384 üzenetére
Neked is csak azt tudom mondani, mint lejjebb, elvileg támogatja, (ha van a géphez újabb BIOS az Acer oldalán, akkor tedd fel a legújabbat), de csak úgy fogod megtudni, h beleszereled.
-
-
válasz
Peterhappy #8390 üzenetére
A merevlemezt érdemes 7200-esre cserélni, sokat javít.
Keress egytányéros példányt, a chace az lényegében mindegy, h 16, vagy 32MB.
Itt írnak róla bővebben:
http://prohardver.hu/tema/milyen_winchestert_vegyek_3/index.html
(Mindjárt az első pont.)A VGA az az Inteles GMA X4500HD?
A BIOS-ban nem lehet beállítani?
Egyrészt ezeknél nem dinamikusan működik a memóriahasználat? Már nem nagyon vágom, de úgy rémlik, h csak annyit használ, amennyire szüksége van.
Másrészt ha BIOS-ban tudod, akkor állítsd kisebbre, egy gigát feleslegesen vesz el belőle, aminek nincs saját memóriája, annak elég max. 64-et, 128-at beállítani, többet nem használ, ahhoz a GPU számítási kapacitása kevés. -
válasz
kromatika #8391 üzenetére
Itt keress hozzá, sima DDR1-es SO-DIMM foglalatos ram kell bele (nem SD ram, hanem DDR):
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/memoria/notebook_ram/ddr_ram"nem SD ram, hanem DDR"
Szigorúan véve az is SD ram (DDR-SDRAM a teljes neve), de ettől függetlenül DDR-nek hívjuk, esetleg DDR1-nek.
Ha másról nem is, a PC2700-ról teljesen be lehet azonosítani.Az SD ramokat még PC100, PC133-al illették, a DDR-nek van PC2700-as verziója, ez a 333MHz-et jelenti egyébként. (PC-1600= 200, PC-2100 = 266, PC-2700 = 333, PC-3200 = 400)
-
kromatika
veterán
sziasztok.haverom nitijában Fujitsu-Siemens Amilo L7310GW[link] 1x512 ramot ki szeretnénk bőviten 2x512 mb -re.Csak nem tudom hogy a benne lévő DDR 333 SDRAM SO-DIMM PC2700 CL2.5 milyen tipusú ram?DDR RAM-al vagy a SDR RAM-al eggyenlő?Előre is köszi a választ.
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Egy HP 6730b típusú notiban szeretném a HDD-t cserélni, 160GB-ról kicsit nagyobbra.
Egyúttal gondoltam arra, hogy az 5400rpm helyett 7200rpm-st veszek. Van értelme? Megéri a plusz pénzt?És 16MB helyett 32MB? Várhatok szignifikáns különbséget valamelyik esetben, vagy nem számottevő?
Így is egész gyors a masina, csak gondoltam ha már váltok, váltok normálisan
S még egy kérdés eszembe jutott - ha már erre járok...
Nincs VGA a gépben, így viszont a 4GB DDR2-ből vesz el, nem is keveset (nincs most előttem a noti, de legalább 1GB-t). Van értelme valami olcsóbb, használható VGA-t lőni és beleszereltetni, vagy nem ér annyit az egész?Előre is köszönöm a válaszokat,
Péter -
smkb
őstag
Sziasztok,
Adott egy Acer Aspire 5738ZG típusú notebook. Elég bonyolultan elérhető benne a cpu hűtő venti. Youtubeon is néztünk videókat, csutkára szét kell bontani az egész gépet, még a kijelzőt is le kell szedni, hogy eljussunk a cpuig. No ezt nem szívesen tennénk, viszont nagyon zörög a venti. Tudtok ajánlani megbízható gyors és nem arany áron dolgozó szerelőt/szervízt?
Soma
-
Kaszpiii
újonc
Sziasztok!
MSI GX723 X típusú laptophoz van e valakinek vagy van e olyan ismerősötök akinek lehet képernyő szalagkábele?
-
drmazsi
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8383 üzenetére
SZia. Köszi az oldalt, keresek rajta valami procit.
Igen, ugy béztem eddig, és 100%-os terheltség mellett szaggat/laggol.. Akkor ez a probléma.
Levettem kisebb felbontásra is, de ugyan az a probléma, 1024x768 on ugyan ugy, mint 1366x768Igazából F1-es játékokkal és Fifákkal játszok ezen a laptopon, meg skyrim illetve sims3.
Semmi Battlefield 3 ultra, meg ilyenekre nem akartam használni, de azért ezeket elkéne vinni.. Már ott ideges lettem, amikor Fifa meccs közben belaggolt.. pedig oda nem kell nagy gépteljesítmény..Köszi a segítséget, remélem procicsere segít, max még 7200rpm-es winchestert bele, vagy ssd-t.
-
djpetar
tag
Sziasztok!
Adott egy HP 4535s notebook, AMD APU A4-3300m CPU-val, FS1 foglalattal. Kicsit kevéske már ez a vas játékokhoz, újabbakat nem is igazán tudok vele futtatni, de rászánnék pár ezer forintot a CPU cserére (ill. esetleg memória bővítésre).
A kiszemeltek [A6-3400m], [A8-3520m] közül lenne valamelyik.
TDP 35 W mindegyik esetben. Foglalatok is stimmelnek.
A fennmaradó kérdés a bios kompatibilitás. HP oldala szerint ezt a típusú notebook-ot A4-es és A6-os procikkal szállították.
Ezek alapján teljesen elvethető a gondolat, hogy működne a gép az A8-as procival? Igazából olyan óriási különbség nincs az A6-os és A8-as között, pusztán kíváncsiságból kérdezem. Mellesleg kb. 6000 Ft az árbeli differencia.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Naughty9011
tag
Segitseget szeretnek kerni
Van egy Acer Aspire 7560g tipusu laptomom, (AMD A4-3305m 1,9Ghz 2,5 Turbo boost dual core, tipusu APU, 6 GB RAM, FS1 Socket) Na most en ezt az APUt frissiteni szeretnem egy A6 vagy A8 as 4 magosra, a BIOSom az ACER bios 1.07. Amit eddig olvasgattam az minden okes , csak azt hallotam , hogy a Biosnak is kene tamogassa , de errol nem kapok semmi infot az interneten pedig mar regota keresem.....
A segitseget elore is koszonom -
válasz
drmazsi #8379 üzenetére
Ja igen, lehagytam:
Itt tudsz hozzá keresni másikat:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/mobilA feladatkezelőt nyisd meg (shitf+ctrl+esc), állítsd teljes monitor szélességre, tedd a teljesítmény fülre, és kezdj el játszani.
Amikor megakadt a játék, állj át az asztalra, ahol a háttérben fut ugyebár ez (az alt+tab kombóval tudsz váltani az éppen aktuálisan futó alkalmazások közt), szóval ha a processzormagok 100%-osan vannak terhelve játék közben azon a részen, ahol akadt a játék, akkor valóban nem tudnak annyit számolni, mint amennyire szükség lenne.Milyen játék(ok)kal játszol? Ezen a konfigon nem nagyon lehet erőforrásigényes dolgokat futtatni, a videokártya is csak egy belépő szintű VGA.
Gépigényre keress rá. Meg Youtubeon vannak gameplayek adott játékokkal adott konfigurációkon, ott is meg lehet nézni, h egy-egy játék elfut-e másoknak hasonló gépein.
Ha a játékok közben a felbontást leveszed valami jóval kisebbre, akkor is akad? Nem a grafika részletességére gondolok, hanem magára felbontásra (800×600, 1024×600, 1366×768, stb).Egyébként gyakorlatilag mindegy, h milyen processzort veszel hozzá, a Pentiumoknál már a legkisebb i3-asok is jóval erősebbek. 10-12ezer körül keress i3-asok közt, esetleg i5-ösöket, ha valaki ad el nem túl drágán. De szerintem ilyen 20-25erzet felesleges elverni processzorra, pláne mégtöbbet (azok mellé már erősebb VGA is kellene). Én is vettem már Sandy i3-ast 10ezerért az aprón, vannak annyiért.
-
McSzaby
őstag
válasz
Thunderzolee #8381 üzenetére
Lesz SSD is benne, ez lett volna a másik kérdésem. Gondoltam rá, hogy a DVD rom helyére tolnám be az SSD-t, vagy vinyót, de a beépítőkeretekben csak olyat találtam, ami fekete... az én Lenovo U510-sem pedig igencsak teljesen más színű, sőt még a kialakítása is más, mert van egy "ív" az oldalában, amitől egyfajta horpadt stílust ad. Ezt meg tudom oldani valahogy, hogy a jelenlegi DVD-romnak a kis "elejét/előlapját" leveszem és felrakom a beépítőkeretre, vagy totál nem működik így?
-
válasz
McSzaby #8376 üzenetére
Teljesen felesleges bele drága ramot venni, tesztprogramokon kívül más úgysem mutat különbséget két különféle időzítésű memória között.
Vegyél bele még egy sima 4gigás modult olcsón, oszt kész.Ha lassúnak találod a gépet, vegyél bele SSD-t, esetleg egy 7200RPM-es merevlemezt, (ha 5400-es van benne).
-
válasz
drmazsi #8379 üzenetére
HM76-os chipset. Socket G2-es foglalat.
Második, és harmadik generációs Core i processzorokat kezel 35W-os TDP-ig.
Ezek azok:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
És ezek:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge#Mobile_processors -
drmazsi
aktív tag
válasz
drmazsi #8378 üzenetére
Azért kérdezem, mert játékoknál előfordul időszakos lagg(5 másodpercig folyamatos, majd 3-4 másodpercre belassul, és ez így megy folyamatosan)..Mellette, egy geforce gt630m van. Szerintem CPU limitbe ütközik a rendszer. F1 2013nál fordul elő. Mit ajánlanátok ha lehetséges a csere?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Van egy Lenovo U510-s laposom, amiben szeretnék idővel ram-t bővíteni. Kérdésem az lenne, hogy itt érdemes-e a meglévő mellé egy "komolyabb" modult venni, vagy a másik modul miatt teljesen felesleges Corsair és egyéb márkás ramokban gondolkoznom? Jelenleg nem tudom milyen ram van benne, mivel sem Aida, sem Everest nem írja ki.
Egyébként én ebben gondolkoztam, vélemény?
Esetleg egy Corsair Vengeance..
-
válasz
yohnsee #8368 üzenetére
A csatlakozó ugyanaz a Sata 2-3 esetében is.
És ahogy már írták, a chipset (HM65) déli hídja Sata 3-as vezérlőt is tartalmaz:
intel.com/content/www/us/en/chipsets/value-chipsets/mobile-chipset-hm65.html -
Dell XPS
veterán
válasz
animatrix11 #8367 üzenetére
AIDA nem jó, CPU-Z -vel kellene kiolvasni az alaplap típusát, számát.
(#8372) Impressa: chipset mindkettő interface -en tudja a SATA III -at (Intel HM65), és én sem hinném, hogy lekorlátozták, max. az ODD helyén SATA 2 -es.
-
Impressa
őstag
válasz
yohnsee #8368 üzenetére
Szia!
Van rajta USB 3.0 USB Sleep-and-Charge támogatással És az is valószínű, hogy Sata 3-as csatlakozója is van. A reményhal meg utoljára. -
yohnsee
tag
Sziasztok!
Nem teljesen idevágó kérdés, de jobb témát nem találtam. Van egy laptopom (Toshiba satellite L750-1H5)
Honnan tudnám megtudni, hogy milyen sata csatlakozója van az alaplapon lévő HDD vezérlőnek? Sata2 vagy sata3? Illetve milyen chip vezérli? -
ravail
senior tag
Szia!
Érdemes a kérdést precízen megfogalmazni, akkor nagyobb az esély a gyors és szakszerű válaszra. Ha jól értem, akkor a "Van egy AMD A6M lapos" alatt egy AMD CPU-s Asus A6M laptopra vonatkozik a kérdésed. Az Asus honlapjain az A6M specifikációja már nem érhető el, legalábbis én nem találtam. Helyette ezt az oldalt találtam. Itt a CPU-ként az alábbiakat láthatod: "AMD Turion 64 X2 mobile technology TL-50, AMD Mobile Sempron 3200+, AMD Mobile Sempron 3400+, AMD Turion 64 X2 mobile technology TL-52" Ebben nem szerpel az általad használni kívánt AMD Turion 64 X2 TL-58-as, és mivel CPU támogatási leírás (CPU support list) nem érhető el, azt kell hogy mondjam: valószínűleg nem támogatja a laptop ezt a CPU-t. -
Dell XPS
veterán
válasz
animatrix11 #8364 üzenetére
Szia,
az alaplap számát, mivel az i7 -es processzoroknak minimum háromfázisú tápáramkör kell (VRM). Szerintem menni fog, a heatpipe ugyanaz..
-
animatrix11
őstag
üdv
Acer Aspire 5742G i3 lehet upgradelni i7re? mit kell benne megnézni, hogy lehet-e azonkívül hogy belepróbáljuk?
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
adott egy elitebook 6930p P8600,4gb DDR2, 120gb SSD,160GB 5400rpm,4500MHD intel,
adobe LR-re van használva, ami jobban izzasztja...szerintetek van értelme 8gb-ra felbővíteni a memóriát?
mármint adna annyi pluszt? (18k lenne, és kb 8-ért elmennek szerintem a mostani ramjain együtt)vagy inkább gyűjtsek egy 8460p-re? az jelenleg kb. a gép dupláját éri, vagyis 60k-t kéne rá költenem
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Thunderzolee #8342 üzenetére
-
certop
csendes tag
Nekem is tud valaki segíteni?
-
pedrosh
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8355 üzenetére
Köszönöm az infót és az addig rendben is van, hogy mit tudok belerakni. Ezzel nem is volt gond.
A lényeg az lenne, hogy valami érdembeli különbség, teljesítménynövekedés, vagy bármi egyéb tapasztalható lenne, vagy nem ér annyit az egész csere-bere dolog?
Tulajdonképp ennyi lenne a kérdésem nékem.
Nem mindig szuperál a kompjúter, aztán gondoltam hátha lehet segíteni egy kis plusz hozzáadásával.A gond ott van, hogy minden cuccnak megvan a maga ára is és nem tudom megérné-e költeni rá. Ha meg már vennék bele procit, akkor valami jobbra gondoltam. Viszont azoknak az ára meg 7-8-9-10k vagy még talán több. A ram az meg olyan lesz amit épp találok.
-
gyvince
senior tag
válasz
Thunderzolee #8354 üzenetére
-
skatebab
tag
válasz
Thunderzolee #8345 üzenetére
Szeva
kössze az infót de nem csak a gpu-t használja mert multizok és eléggé eszi a cpu-t is (esik az fps-em elég csúnyán) ezért kell főleg a nagyobb,vettem egy i5 2520m-et az remélem megfelel?!
(még nem sikerült beszerelni paszta hiány miatt)
ill. nem hiszem hogy annyira befolyásolna egy merevlemez ebben a multizásban engem -
válasz
pedrosh #8353 üzenetére
A T3100-as az Socket P-s foglalatú.
Ezeket kezeli:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PDe mivel GL40, ezért lehet, h csak 667-es FSB-t visz.
Tegyél fel egy CPU-Z-t, és olvasd ki, h a benne levő processzor mekkora FSB-vel megy,
Ha csak 667-en, akkor nem visz nagyobb FSB-t a chipset, de ha 800-on, akkor tehetsz bele nagyobb FSB-s processzort is, mert a chipset valójában nem GL40, hanem PM45.(ha visszakeresel a topicban, van rá sok példa, h a GL40 valójában teljes értékű PM45.)
-
válasz
gyvince #8352 üzenetére
Többnyire ezeket:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P -
pedrosh
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo G550-es gép. Ebben van nagyvonalakban: GL40-es chipset, T3100-as proci, 2giga ram.
A kérrdés pedig az lenne, hogy a T5xxx vagy T7xxx szériás procik és egy ram duplázás sokat javíthat szegénykén?
SSD-t már raktam bele.
Előre is köszi! -
gyvince
senior tag
sziasztok milyen Procikat támogat ez a Chip készlet vagy lapkakészlet vagy miez
SiS 671/671DX/671FX/672
-
certop
csendes tag
Hello!Tudna valaki segíteni?Van egy AMD A6M lapos amiben AMD Sempron 3400+ proci van!Szeretném cserélni erre AMD Turion 64 X2 TL-58 seria:TMDTL58HAX5DC amikor kicseréltem ezt írja a gép bekapcsolásnál The processor installed in your system are of an unknow revision.
Please contact your bios vendor for appropriate updates.Fatal error...System Halted!
A biost már frissítettem!Nem jó a proci?Akkor mit tudnék beletenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- E-roller topik
- Spórolós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- One mobilszolgáltatások
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest