- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
-
Impressa
őstag
válasz
tibbike01 #9061 üzenetére
Két eshetőség áll fenn:
1. egyből felismeri a win.
2. nem ismeri fel (nem látja mint új hardver), mert BIOS szinten tiltva vagyon, akkor unlockolt BIOS kell hozzá. Van fórumtárs, akinek eme próbálkozása után egyenesen a szervizben kötött ki a gépe. És ráadásul garivesztéssel is jár a művelet. Ha más hibából adódóan szervizbe kell küldened, akkor mindent vissza kell állítanod az eredeti állapotra. Természetesen nem lebeszélni akartalak róla.Én eddig nem vetemedtem rá, pedig jó lenne használni az 5 Ghz-es tartományt is.
-
Impressa
őstag
válasz
Thunderzolee #9055 üzenetére
Basszus, én vmiért a 940GML chipsetre emlékeztem ennél a gépnél.
Igen, a 945-ös valóban 4 GB RAM-ot is képesek kezelni, azaz felismerni.
-
Impressa
őstag
válasz
vargas10 #8991 üzenetére
Az is lehet, hogy valamelyik driver okozza a problémádat. Az szokott még processzor terhelést okozni. LAN, WiFi stb... Ha van vírusirtód, akkor attól gyorsan szabadulj meg, mert az is pontosan ilyen tüneteket produkál.
Ha felteszed a System Explorert, akkor lehet pontosabb képet kapsz arról milyen folyamat dolgozik nálad. És részletesebb, mint a win 7 saját erőforrás-figyelője. -
Impressa
őstag
válasz
kicsigi97 #8963 üzenetére
Szia!
Ez a gépben lévő chipsettől is függ, milyen processzorokat támogat. CPU-Z-vel leellenőrizhető. A másik dolog, az, hogy csak azonos TDP-jű osztályba tartozó procikat tudsz cseréli, mivel arra lett tervezve a gép hűtése. Tehát a jelenlegi proci helyére i5-ös mehet, az i7-et már nem bírná el. -
Impressa
őstag
válasz
Thunderzolee #8946 üzenetére
Köszi a linket, már én is gondolkoztam, hogy kell még egy 1 TB-s lemez jó árasítva.
-
Impressa
őstag
válasz
Firstline14 #8936 üzenetére
A biztos, hogy 2 GB RAM-ot tud kezelni. A processzorral sem lehetne gondja, támogatnia kellene. Biztosan jó a proci, ami bele lett téve, volt előtte tesztelve? A pasztázás jó lett. Mert minap futottam bele egy ilyen problémába, és a proci cseréjével jó lett. Várd meg, hogy mint mondanak még a kollégák, hátha valamin átfutottam most. Azt sem gondolnám, hogy BIOS frissítésre lenne szükséged, mert a külföldi fórumokon sem írták, hogy elvégezték volna.
-
Impressa
őstag
válasz
Firstline14 #8927 üzenetére
Hali!
CPU-Z dobd fel, és nézd meg légy szíves, hogy milyen chipset van benne, mert lehet nem támogatja ezt a processzort. A jelenség alapján "egyértelműnek" tűnik a dolog. -
Impressa
őstag
Szia!
Amit biztos + 2 GB RAM még elférne a gépben, ez alapvetően sokat lendítene a rendszeren. A videokártyát, viszont nem tudjátok cserélni, mert az alaplapra van forrasztva (integrálva). Nekem ebből a szériából 1180eh típusa van, jó kis masina.adam0078 Hali! Sajnos neked sem lehet cserélni a VGA-t.
-
Impressa
őstag
válasz
ENdruboyy #8883 üzenetére
Hali!
Jól gondoltad, van saját topikja: NOTEBOOK beárazás -
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #8837 üzenetére
VGA kábelel. Ha van másik monitorod, akkor annak jó eséllyel VGA csatlakozója van, és nem DVI.
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #8831 üzenetére
külső monitorra kötve, meg tudod nézni aidával vagy HWiNFO 64-gyel, hogy milyen kijelző van benne, és itt az aprón tudsz hozzá keresni használtan másikat.
-
Impressa
őstag
Szia!
Másik topikban válaszoltam. -
Impressa
őstag
Ha tudsz még kérni tőle képet más szögből is fotózva az jó lenne.
Vagy vannak még az aprón jó néhányan, akik tömegével bontják a laposokat, őket is érdemes lenne megkérdezned, mert attól, hogy nincs fent a listájukban ilyen gép, még lehet náluk. ( mint ahogy nálam is előfordult már)
-
Impressa
őstag
Szia!
A képen sajnos nem látszik, hogy a másik gép zsanérjánál lenne repedés. Valószínű ez ennek a szériának típushibája. Másik szögből is érdemes lenne látni róla képet, bár a hajszálrepedések akkor sem látszanának.
Van itt az aprón egy bontásra ítélt 550-est érdemes lenne írnod neki , hogy mi a helyzet a burkolattal. A g550-esek alja egyforma. -
Impressa
őstag
válasz
Thunderzolee #8603 üzenetére
e-penis
nem gondoltam volna, hogy ilyen topik is létezik itt..
-
Impressa
őstag
válasz
Balázs1986 #8597 üzenetére
SSD-re váltás megváltás.
nálam folyamatosan lefeküdt a vinyó, így maradt háttértárolónak.
-
Impressa
őstag
válasz
Balázs1986 #8593 üzenetére
Teljesen igazad van, egyetértek veled, ez nem kérdés.
De egy átlag user ebből annyit néz, hogy minél nagyobb, annál jobb, azt kell megvennem, miközben pl 1333 vs 1600Mhz-es ramok között ( a laptopok esetében ) nem érzel különbséget a felhasználás során, max. a tesztekben. Erre mondom azt, hogy marketing fogás is a részükről.
-
Impressa
őstag
válasz
yohnsee #8368 üzenetére
Szia!
Van rajta USB 3.0 USB Sleep-and-Charge támogatással És az is valószínű, hogy Sata 3-as csatlakozója is van. A reményhal meg utoljára. -
Impressa
őstag
válasz
Thunderzolee #8321 üzenetére
basszus, én kérek elnézést, ezt benéztem, bocsi.
-
-
Impressa
őstag
Szia!
Milyen márkájú RAM van most benne? Samu, Hynix, Kingston....? a legjobb az lenne, ha ugyanolyan RAM-ot vennél bele, mint amilyen most van, így elkerülhető lenne az összeférhetetlenség egyes ramok között, ritkán de előfordulhat. Nekem, most Samu-Kingston páros dübörög a vasban, és jól megférnek egymás mellett.
-
Impressa
őstag
Persze, akkor az árvízre fogták, most meg leégett egy chip gyár, ami pl. az Nvidiának az egyik legnagyobb beszállítója. Az első pont jókor jött ( a forgalmazónak ), a második meg ki tudja....
én pont az áremelést követően vettem HDD, mert akkor adta be a kulcsot a régi.
-
-
Impressa
őstag
válasz
villamos #8269 üzenetére
Cserélhetőek, még a TDP-jük is azonos, így a hűtéssel sem lesz gondod, max többet hallod pörögni a ventit.
Előrelépés lenne az biztos, mert az A8, A10 már 4 maggal rendelkezik. Az induló ára anno 140K körül volt ( 2012 dec.) még újnak számít, így nem lesz könnyű találni bontottan/használtan ilyet, de nem lehetetlen.
Gondolom pár ezerért beleteszik neked, normálisan pasztázva. Vannak itt a fórumon páran, akik megbízhatóak, és nem dolgoznak drágán. Ebben is tudok segíteni neked. -
Impressa
őstag
válasz
szcsaba1994 #8260 üzenetére
Nem jár garivesztéssel az ilyen jellegű módosítás. Amit dehecked fórumtárs is linkelt, abba beleteszed a vinyót rácsavarozod és ennyi. A DVD meghajtó elég könnyen kijön, a gép alját lenyitod azt az 1 db csavart megkeresed, ami a helyén tartja az ODD-t, és kiveszed. Annyi még, hogy az ODD elején levő burkolatot le lehet pattintani, de csak akkor, ha nyitva van a tálcája, mert a fül ami tartja elég könnyen eltörik és nem is férsz hozzá rendesen.
-
Impressa
őstag
válasz
Gesta28 #8224 üzenetére
Ez így nem igaz. ettől azért ennyire nem kell tartanod, nem kell megijedni.
Minden alkatrésznek van egy adott éltattartama, ami rengeteg tényezőtől függ, de ez teljesen normális dolog. Nyugodtan megveheted, max. 10 év múlva lecseréled, mert elavult lesz, és lassú, ennyi. No para
Balázs1986
-
Impressa
őstag
válasz
Gesta28 #8217 üzenetére
A csíkszélesség csökkenésével ( 65-ről 45-re ) együtt jár, hogy csökkentheti a proci élettartamát, amit a nagy hőingadozások is befolyásolnak. Egyszerűen elöregszik az alkatrész, az az anyag szerkezetében visszafordíthatatlan változások mennek végbe. Pl. SSD élettarta egyre inkább csökken az kisebb csíkszélesség miatt is ( persze ott vannak egyébb más okok is )
-
Impressa
őstag
Szia!
Az AVG lesz a ludas, ahogy Thunderzolee is írta. Minden vírusirtó lassítja a rendszerindulásokat. Én már nem használok ilyeneket, helyette van tűzfalam ( Comodo ). Az MSE az jobban van optimalizálva, hisz saját termék.
SSD-re váltás, megváltás, de előtte a probléma forrását kellene megszüntetned. Egy Ccleanert is feldobhatnál mellé. -
Impressa
őstag
Szia!
Samu + RAM párost választanám a helyedben. A két SSD között nem fogsz tapasztalni különbséget a mindennapos használat során, mindkettő közel 3000 írási/törlési ciklust képes elviselni, élettartamuk közel azonosnak mondható. Gondolom a notidban már sata 3 csatid van a HDD-nél.
-
Impressa
őstag
válasz
Thunderzolee #8178 üzenetére
Köszönöm a segítségedet,
Elfelejtettem megnézni amiket szoktál linkelni,
most viszont lementem őket.
Így már érthető, pedig reménykedtem, hogy azt fogod mondani, csípjem le az egyik lábát a procinak.
-
Impressa
őstag
Szia Thunderzolee!
A segítségedet szeretném kérni. Van egy Acer TravelMate laposom nálam Intel T2300-as procival. ennek a helyére szerettem volna berakni a döglött HP ( DV5 1180eh) T5800-as prociját. Az Intel oldalán mindkét procinak azonos a foglalattípusa, de mégsem megy bele 1 láb eltérés van a kettő között. ( olyan mintha az egyik láb "rossz" helyen lenne.
Előre köszönöm a segítségedet!
-
Impressa
őstag
válasz
SPeti1984 #8102 üzenetére
Szia!
Az ODD meghajtót 1 csavar tartja a helyén. Vagy az alsó burkolatba van besüllyesztve, vagy az alsó burkolatot levéve fogod meg találni a csavart. Ez csak példa -
Impressa
őstag
válasz
GhostHunter #7997 üzenetére
Hali!
Látom Thunderzolee közben linkelte a service manualt, így lényegesen egyszerűbb lesz neked is.
Elég részletes az útmutató. Ha először csinálod, kicsit időigényesnek tűnhet. -
Impressa
őstag
válasz
GhostHunter #7993 üzenetére
Hali!
Hol akadtál el?
-
Impressa
őstag
válasz
sundorgo123 #7960 üzenetére
Szia!
Aida 64, vagy megnézed az eszközkezelőben a videokártyák név alatt, mit ír.
Mi pontosan laposod típusa? Azt tudjuk, hogy Toshiba. -
Impressa
őstag
válasz
haxxika #7917 üzenetére
Szia!
Nincs hozzá szerszámod, vagy nem akarsz te magad nekiesni a fúrásnak? Nagyon szétnyíródott a feje?
Nem gondolnám, hogy bármelyik laptopszerviznek gondod okozna egy csavarfej lefúrása. Esetleg kérdezd meg a Fixdirect Kft, a "belvárosban" is van szervizük. Náluk már többször is voltam, igaz csak garancia miatt. -
Impressa
őstag
válasz
Balázs1986 #7905 üzenetére
Jogos, ezen átsiklottam
-
Impressa
őstag
válasz
Balázs1986 #7903 üzenetére
köszi
igyekeztem rövidre fogni. Néztem én is az alaplapját, és erre jutottam + a fórumok. Egyébként a Wifi helyére hiába tudja berakni ( szabvány foglalat miatt), sajnos nem tudja használni, mert nincs hozzá SATA controller.
-
Impressa
őstag
válasz
maximilian4 #7884 üzenetére
Szia!
Igen, szinte bármilyen azonos méretű és frekvenciájú RAM-ot beletehetsz. Nekem is Samsung - Kingston RAM dolgozik együtt.
-
Impressa
őstag
válasz
simonlaci55 #7820 üzenetére
Csak a hűtő teljesítményének növelésével tudod megoldani. Neki kellene írnod KillHates megmondja mit tud ajánlani neked. Utána helyre fog állni a világ rendje a gépedben
-
Impressa
őstag
válasz
simonlaci55 #7817 üzenetére
A processzor hűtőd nem tudja kompenzálni már a plusz 10 tdp-s teljesítménytöbbletet, ezért pörög állandóan a ventid maxon. Szóval azt is cserélned kellene nagyobbra.
Dobj fel egy aida 64, vagy HWiNFO 64-t és nézd meg milyen hőmérsékletet mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- Asus ROG Strix Scar 2 704GV Alkatrésznek!
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged