Új hozzászólás Aktív témák
-
yohnsee
tag
Sziasztok!
Nem teljesen idevágó kérdés, de jobb témát nem találtam. Van egy laptopom (Toshiba satellite L750-1H5)
Honnan tudnám megtudni, hogy milyen sata csatlakozója van az alaplapon lévő HDD vezérlőnek? Sata2 vagy sata3? Illetve milyen chip vezérli? -
yohnsee
tag
válasz
Thunderzolee #6061 üzenetére
Helló!
Sajnos (vagy szerencsére) úgy adódott a dolog, hogy 2 lépcsőben cserélem a két hardvert a gépben (proci + hdd) és a proci érkezett előbb, amit már bele is tettem a gépbe. A hibrid hdd csak jövő héten jön. Szóval a procicseréről: T5800 helyett P8700 került bele, és ha nem is egetrengetően, de gyorsult a rendszer (és ahogy vártam, kicsit hűvösebb is a gép). Az igazi sebességnövekedést a hibrid hdd-től várom, plusz a rendszer is újra lesz telepítve, ha lesz rá időm. Ha nem, akkor átklónozom a meghajtót. -
yohnsee
tag
válasz
Thunderzolee #6082 üzenetére
Az igen!
Egy pillanatig azt hittem, az valami spéci szűrő lap a lamellák előtt
Hétvégén ha lesz időm, meg is lépem a tuningot, utána jelentkezem! -
yohnsee
tag
válasz
Thunderzolee #6063 üzenetére
Úgy döntöttem, belevágok, már meg is rendeltem a P8700-as procit bele.
Még egy kérdésem volna: van-e valami, amire különösen figyeljek oda processzor cserénél? Gondolok itt arra pl. hogy a hűtés megfelelően érintkezzen a procival, stb.
Notit eddig még "csak" kijelzőcsere és kisebb módosítások miatt szedtem szét, a hűtést még nem volt szerencsém szétszedni, ezért kérdeztem. -
yohnsee
tag
válasz
Thunderzolee #6063 üzenetére
Azt, hogy megéri-e, nem tudom. Ezt a fejlesztést most meglépem, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. Ha a puszta számokat nézzük: most ráköltök 40k-t, a gépet 80-100 között lehetne eladni (ha el lehet). 120-140e ft-ból nem nagyon tudnék jobb gépet találni páromnak (ő dolgozik vele), aminek 17"-es kijelzője van (ez az egyik alapfeltétel, amit támasztott a géppel szemben). Plusz, van egy berögződése kedvesemnek, hogy addig használ valamit, amíg el nem romlik, nem szereti cserélgetni a dolgait. Ez valahol jó is meg nem is.
Visszakanyarodva a témához: gyorsítani szeretnék a gépen és 40k-nál nem szeretnék többet költeni rá. -
yohnsee
tag
válasz
Thunderzolee #6061 üzenetére
Oh, tényleg, a chipsetet meg sem néztem
Akkor 800-asokat veszek bele.
Külön a procicseréről nem fogok tudni beszámolni, mert egyszerre lesz benne cserélve a proci, a hdd (kap egy momentus SSD+HDD hybridet) és ha még belefér, akkor a ram is. Ezeket ha kicseréltem, akkor tudok viszont majd írni, ha érdekel az eredmény. -
yohnsee
tag
válasz
Thunderzolee #6059 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Közben találtam az aprók között egy P8700-ast 15-ért, gyorsan le is csaptam rá. Jelenleg 4Gb 667-es ram van a gépben, ha tudom, akkor kicserélem 4gb 1066-osra.
Köszi a segítséget még egyszer! -
yohnsee
tag
válasz
Thunderzolee #6057 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Akkor még egy dolgot kérdeznék: Te melyiket vennéd meg a helyemben? A gép legjobban akkor van kihasználva, amikor photoshoppal dolgoznak rajta. Tehát photoshop szempontból melyik a legjobb választás bele? (itt nem tudom, mennyire számít a virtualizáció)
És akkor ha 1066-os procit választok bele, akkor érdemes a ramokat is cserélni? Jelenleg emlékeim szerint 667-esek vannak benne.Szerk.: Az nem gond, hogy a jelenlegi proci 65nm-es, a jövőbeni pedig 45 nanos lenne? Ezt az alaplap automatikusan "lekezeli"?
-
yohnsee
tag
Sziasztok!
Elolvastam az 1. hsz-t, de hozzátok fordulok a kérdésemmel, mert nem találtam meg a választ rá.
Adott egy ilyen laptop: MSI EX720. Intel PM45 chipsetes, jelenleg egy T5800-as proci megy benne. Ezt szeretném lecserélni, a következő lenne a kikötés hozzá: az új proci 2,4Ghz feletti órajellel, 800Mhz FSB-vel és minimum 4Mb cache-el rendelkezzen. Mely típusok jöhetnek szóba számomra, amikhez jó a gyári hűtése a notinak? A T5800-ra 35W TDP-t írnak.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Metal topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- További aktív témák...
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- EXP GDC Beast V8.5c eGPU dokkoló
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest