- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisBundi
őstag
válasz mbalint987 #9697 üzenetére
Nyugodt lehet, hogy nem! Az SSD az adatelérés csökkentésével tud villámgyors lenni! Így a maximumot i tudja hozni a prociból!
-
KisBundi
őstag
válasz mbalint987 #9694 üzenetére
Persze, hogy megéri! HDD-hez képest az SSD óriási gyorsulás!
-
mbalint987
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretném a 2,5 éves Lenovo IdeaPad G575-ös számítógépemet valamelyest "felgyorsítani". Ehhez egy SSD-t gondoltam a számítógépbe. Viszont egy kicsit bizonytalan vagyok: vajon az SSD mekkora gyorsulást fog hozni a meglévő HDD-hez képest? Megéri-e egy ilyen régi gépbe SSD-t vásárolni? Tapasztalatokat várnék, hogy egy ilyen régi gépet egy SSD-vel mennyire sikerült gyorsítani, korszerűsíteni.A gép specifikációi:
Processzor: AMD E-450 APU (2x1,6 Ghz)
Csatolófelület: SATA II
RAM: 4 GB
Merevlemez: HITACHI 2,5" 320 GB 5400rpm
- Kigondolt SSD: Adata SP900 128 GB[ Szerkesztve ]
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
-
KisBundi
őstag
válasz magyaratesz #9687 üzenetére
Hát nem a legjobb megoldás, de helytakarékos és kizárja a kontár munkát!
-
magyaratesz
csendes tag
-
KisBundi
őstag
válasz magyaratesz #9685 üzenetére
Az "U" jelzésű procik igen! A 3. generációs is BGA! Pontos típust kell nézni mert abból derül ki hogy BGA vagy PGA! Haswell és Ivy Bridge alapu procik is vannak mind a 2 tokozásban!
[ Szerkesztve ]
-
magyaratesz
csendes tag
Hali!
Azt jól látom, hogy a Haswell noti procik ( i5-4200U, i74500U, stb) BGA tokozásúak?
A hármas széria is az volt?
Köszi!
-
RomEr
csendes tag
Köszönöm!
-
Ðávid
aktív tag
válasz KisBundi #9679 üzenetére
Értem. Sajnos nekem nincs lehetőségem kísérletezni ilyesmivel, pedig de szép is volna...
A Toshibám egy elég öszvér gép volt, mert HM76-os chipkészlettel és Sandy Bridge Celeronnal adták ki. Tehettem volne bele Ivy Bridge-t is, de csak egy i5 2540M-re futotta.
Azért gondoltam, hogy csereszabatos az első generációval, mert az asztali változatokból indultam ki. Elfelejtettem utánanézni, hogy itt a tokozás megegyezik.
Közben lenne nekemis egy kérdésem. Már feltettem itt korábban és kaptam is rá nemleges választ, de gondoltam téged is megkérdezlek. Van egy MSI Wind12 U210-em, amiben egy 2 GB-os DDR2-es memória van. Szerinted képes lennne kezelni egy 4 GB méretűt?
[ Szerkesztve ]
-
KisBundi
őstag
-
Ðávid
aktív tag
-
MinionFlasH
senior tag
válasz MinionFlasH #9662 üzenetére
Leírom hátha még valaki belefut. HP mini 110 4510sh memória bővítéshez hátlap leszedés:
(remélem jól írtam a keresők kb megtalálják)akksi kiszedő gombot teljesen(mikor már rohadtul feszül) végállásig tolni körömmel benyúlni és lefelé húzni!
-
bszabi89
csendes tag
Szisztok! Nem tudja valaki megmondani mennyiert cserelik szervizben egy Hp pavilion Dv 6-ba a billentyuzet alaplapi csatlakozojat? Vagy ha esetleg van itt olyan aki at tud forrasztani ilyet szivesen varok arajanlatot pm-ben :-) Elore is koszonom
-
RomEr
csendes tag
Üdv
Meg tudná nekem valaki mondani hogy milyen processzorokat rakhatok a laptopomba?
ASUS X54C
Alaplapi lapkakészlet Intel Cougar Point HM65, Intel Sandy Bridge
Jelenleg Celeron B815 van benne.
Esetleg i3 330m belemenne?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
lajtika
aktív tag
Üdv. Kis gondom van. Procit bővítettem egy Samsung gépben. Az eredeti egy 1.7 ghz-s volt 35 watt. Ezt bővítettem egy i5 re (i5 2410M) szintén 35 watt. Működött is minden ht-turbó. De kb 30 perc után lekapcsolt. Futtattam tesztet és 80- 90 fok körül volt a proci hőmérséklete. Ez a proci hibája volt? A régi nem megy 65 fok fölé. Kérdés hogy hibás volt a proci vagy más lehetett a gond?
-
KisBundi
őstag
válasz MinionFlasH #9664 üzenetére
Ahogy a képen is látszik, ki kell feszegetni, illetve pattogtatni a billenytyűzet felső vonalát egy műanyag eszközzel! Fémet csak tapasztalt barkácsolóknak ajánlom!
[ Szerkesztve ]
-
KisBundi
őstag
-
MinionFlasH
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy HP mini 110 4150sh- tipusú notit, a ramot szeretném bővíteni benne( 1gb--->2gb-ra), de nem jövök rá, hogy lehet szétszedni.
Neten pont erről a típusról nem találok videót, van ami hasonlít de ott az aksit kivéve elhúzható pöcök van, ami ugye az enyémben megint nincs.
Nincs itt valami Hp-s szaki, vagy akinek pont ez a típusa van?
A felhasználói kézikönyvben megint másik típusról van leírás....
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz magyaratesz #9659 üzenetére
Első generációs Core i processzor támogatása van a Chipset-nek: Intel HM55
Intel Core i5 Mobile family, Socket G1(PGA988): i5- 580M
Intel Core i7 Mobile family, Socket G1(PGA988): i7-640M
Core i7 "négymagos" processzor nem fog elindulni a notiban, mert cpu-tápáramkör nem alkalmas rá! (meg a hűtése sem, de ez szinte lényegtelen) Itt találsz is az aprón pl: i5-560M, i5-580M-es processzort ami bőven hozza az elvártakat. Amennyiben a kétmagos i7-es mellett döntenél, azt mindenképpen próbálni kellene, nehogy Bios tiltásba fussál vele (CPU ID)!
Üdv, Dell XPS
-
magyaratesz
csendes tag
Halihó!
Toshiba L670-13D-ben jelenleg i3-330M ketyeg. Vajon mit tehetek bele legnagyobbat a mai bontott i5/i7-ek közül?
Köszi!
-
Dell XPS
veterán
válasz tisszekreny #9654 üzenetére
Igen, támogatott a processzor chipset, és Bios szinten is: AMD Turion 64 X2 dual-core mobile-technology
TL-68 / TL-66 / TL-64 / TL-60 / TL-58Üdv, Dell XPS
-
Gesta28
tag
válasz tisszekreny #9654 üzenetére
Szerintem itt bővebb tájékoztatást kaphatsz
-
tisszekreny
tag
Sziasztok!
Van egy Acer TravelMate 5520G 402G16Mi típusú gépem, annyi módosítással, hogy immáron 3GB RAM van benne. Jelenleg AMD Turion 64 X2 TL-58 proci van benne, de gondolkodom, hogy kicserélem TL-68-ra.
Kompatíbilis a TL-68 a gépemmel, ki tudom egy olyanra cserélni a jelenlegit?Segítségeteket előre is nagyon széepn köszönöm.
Üdv
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #9651 üzenetére
Köszönöm a segítséget, én is erre gondoltam, de kellett egy szaki megerősítése is, mert azért nem két forintról van szó.
Most már csak vadászni kell a neten, hátha ki lehet fogni egy jó árban lévő lapot. A proci meg a hűtő az meg ezek után
Ebbe is Socket M-es proci kell, ha jól rémlik?
-
Dell XPS
veterán
válasz Gesta28 #9649 üzenetére
Értem, ha ragaszkodik hozzá akkor a legjobbat választottad számára, mivel van dedikált videokártya nélküli alaplap is hozzá (amint látom.), ami már jóval biztonságosabb lépés a jövőre nézve. NVIDIA-ás változatnál van külön GPU chip, és integrált videó memória (128MB), még az Intel 945GM/L chipset-es változatnál az északi hídba integrált GPU van. Tengernyi változat létezik hozzá, de alapvetően a chipset-et szem előtt tartva, és a processzor foglalatát nézve nem tudsz hibázni (434724-001).
(#9650) KisBundi : Korrekt állapotra hoztad a notit!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #9648 üzenetére
Az igazság, hogy nem enyém a noti, így nem igazán van beleszólásom. Az illető mindenképp ragaszkodik hozzá, így maradok a cserénél. Viszont annyit tehetek, hogy meggyőzőm a lehető legjobb megoldásról.
Inteles lapok között van komolyabb eltérés?
434723-001 - Intel 945GM Chipset
434722-001 - NVIDIA G72M Chipset
434724-001 - Intel 945GML ChipsetEzek jöhetnek számításba Melyik lenne a legjobb választás?
-
Dell XPS
veterán
válasz Gesta28 #9647 üzenetére
Az a baj, hogy mindkettő rizikós választás (NVIDIA széria ! ), nem lehet tudni, hogy mikor adja fel a küzdelmet a chip. Talán kevesebb probléma van az Intel-es változattal, de nem merném kijelenteni, hogy nem lesz vele gondod sajnos. Komponensek szempontjából sokkal jobb teljesítményt kapsz, hűtése is korrektebb tervezés, ezért említettem meg számodra. DE nem biztos, hogy ennyit megérne szvsz. Mindenképpen ezt szeretnéd talpra állítani? T61-sel biztonságba lennél (IGP -és változat), és olyan 33k-35k árnyékában megvan a noti.
Üdv, Dell XPS
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #9645 üzenetére
Azt tudom, hogy jobbára AMD-s lapok vannak hozzá, de gondolkodtam Intel-es lapban is. Azért maradtam az AMD-snél, mert ahhoz van procim, de ha az Intel-es jobban működik az Nvidia-s VGA-val, akkor lehet megpróbálok egy olyan variációt
Intelesből melyiket ajánlanád?
Olyan kellene mindenképpen, amelyik megbízhatóan működik hosszú távon. A mostani konstrukció elég hamar megadta magát. Szinte kevesebb mint 2 év alatt elszállt benne a VGA. Azóta kellene egy normális lap helyette, mert nem akarom évente cserélni az alaplapot. Ha az Inteles jobban bírja, akkor inkább arra áldozok!
A Heatshink lenne a legkisebb probléma, azt könnyebb orvosolni.
[ Szerkesztve ]
-
sulaco79
tag
válasz atomanti19 #9641 üzenetére
4GB-ig tökéletes a 32 bit-es vindóz.
SSD-kben nem vagyok nagyon otthon, de egy Kingston V300-al nem hiszen, hogy bakot lőnél
-
Dell XPS
veterán
válasz KisBundi #9644 üzenetére
Nálad rendben voltak a GPU memóriák, FET-ek hűtései, vagy cserélted a gap pad-okat is?
(#9643) Gesta28: Nem nagyon van különbség az alaplapok között, még ami létezik hozzá az ilyen komponenseket tartalmaz (AMD-és verzió ). Intel processzoros változat van (Socket M - T7200, T7400 cpu), ami talán jobb választás lenne, de oda heatsink is kellene még.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Két alaplap közül kellene választanom, mert nem tudom, hogy melyik a jobb, vagyis inkább úgy kérdem, hogy a mostani alaplapom a jobb, vagy a cserének szánt?
A mostani alaplap: 443775-001
A kérdéses alaplap: 442875-001Melyiket érdemesebb választani? Nem tudom mi lenne jobb megoldás.
A gépem HP Pavilion DV6000 CTO Notebook!!
Esetleg más javaslat, hogy milyet érdemes csereként számításba venni? Mindenképp új lap kell a régi helyére, mert a mostaninak sokba lenne a javítása.
-
Dell XPS
veterán
válasz atomanti19 #9636 üzenetére
Érezhetőbb változást fogsz tapasztalni a bővítés után, a kolléga nagyon régóta foglalkozik optibay-el, nyugodtan keresd meg ha úgy gondolnád.
Üdv, Dell XPS
-
atomanti19
aktív tag
válasz sulaco79 #9640 üzenetére
SATA-s az biztos. Akkor már csak SSD-t kell választanom. Valami sima 60GB lesz szerintem.
T9300 proci+4GB RAM hoz már 64 bit-es rendszert tegyek vagy simán jó az eddigi 32bit-es? 4GB-ig elvileg elég a 32bit-es ugye?
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
sulaco79
tag
válasz atomanti19 #9639 üzenetére
Vannak agyonverhetetlen winyók, nagyon bírom őket én is
Mindenképp nézd meg, hogy SATA-s vagy PATA-s az ODD-d, és aszerint vegyél caddyt. Amit linkeltél az pl SATA-s, lehet, hogy jó, de pl az XPS-be PATA-s az ODD...
A PATA egy kicsit drágább...
60GB elég kell hogy legyen, habár ez én 64 bit win7-em szeret terpeszkedni...kb 25 GB tartunk.
-
atomanti19
aktív tag
válasz sulaco79 #9637 üzenetére
Mindenképpen lesz SSD-is. Úgy terveztem hogy az elromlott optikai meghajtó helyére teszek egy rack-et. Amibe belemegy a 320GB os Hitachi.(4+ éves a HDD, és 98%-os a kondíciója) És a HDD régi helyére pedig egy SSD, szerintem 60GB-os lesz mert nagyobb biztosan nem kell.
Ezzel megoldható? Van olcsóbb lehetőség?
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
sulaco79
tag
válasz atomanti19 #9636 üzenetére
Sajna nem tudom mert nem volt szerencsém még T6570-hez
Én egy T7250-ről upgrédeltem t9300-ra és meggyőző volt a különbség (igaz a T7250 egy Merom, míg a T6570 és T9300 is Penryn)
sztem nem fogsz csalódni, a régi xps-emben van ilyen 3 gb rammal és nagyon szépen hasogat még mindig
A RAM bővítés egyből megdobja majd a teljesítményt (1GB az nudli) a proci bővítés ha nincs kemény multitasking (Illustrator-Photoshop-After Effects-12 böngésző flash játékkal-filmnézés egy időben) kevésbé fog érződni normál üzemben.
amitől padlót lehet fogni az az SSD..az új dimenziót nyit, de komolyan
-
Dell XPS
veterán
válasz KisBundi #9634 üzenetére
Pedig nincs benne komoly heatsink, illetve ventilátor. Nagyon jó érték ez 100% os terheléssel mérve (AIDA), még kettő fok és elkezdene throttlingolni, szóval éppen a határon van. Természetesen kell egy jó hőelvezető mindenképpen (minőségi), de itt nagyon sok múlik a hűtéstervezésen is (+ szabályozás), mert nagyon nehéz "kordában" tartani az i7-es procit.
Köszi a visszajelzést!
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
-
SpeaK
tag
Szeretnem megkerdezni a hozzaertoket az ezzel kapcsolatos dologgal. Adott egy asus n550jk laptop... Tudok benne cserelni wlant? Ha igen melyiket ajanlanatok es hol szerezzem be? Asusnal is van whitelist wlanokhoz vagy minden half pcie wlan modult megeszik ? A lenyeg hogy stabil legyen es 70-80 megabit atmenjen
Koszonom valaszaitokat elore is!A siker titka a nem kézenfekvő dolgok megszervezése.
-
sulaco79
tag
válasz atomanti19 #9626 üzenetére
Köszi szépen! Majd adok a pofájára Arcticot
A hőmök amiket írtál alapjárati vagy terheléses értékek?
Adalék a T9300-ashoz
DELL XPS M1530
T9300
alapjárati hőm: 28-34
terhelés100%: 65-70 -
atomanti19
aktív tag
válasz sulaco79 #9625 üzenetére
A paszta nekem sokat segített, T6570 2.1Ghz simán 50°C körül marad a régi 66-70°C helyett!
Arctic Mx-4 et használtam.
Most próbálom beszerezni az általad említett T9300-as CPU-t. Egy erősebb ventillátor jelentene valami javulást a hőfokokban?Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
sulaco79
tag
válasz KisBundi #9624 üzenetére
Köszi a választ Bundi! Ahogy nézegettem a yt videókat: tökéletesen megegyezik a hűtése a 47W-ossal, tehát elvileg cserélhető, de ezt csak last resort-ként vetem be
egyelőre újrapasztázom Arctic Silverrel. Most a legolcsóbb amasan Warmeleite T12-essel van kenve, talán ezzel is nyerhetek pár fokot.
majd kap egy laptop hűtőpadot is, mindenképpen szeretném 80 alatt tartani, ha egy mód van rá.
-
sulaco79
tag
Sziasztok!
Egy egész furcsa kérdésem lenne
Van egy G500-asom, ami kapott nemrég kapott a gyári 2020M-es Celeron helyére egy i7 3632QM-et. Mindkettő 35W-os. GPU nincs a gépben.
Tegnap sikerült beindítanom a Turbo Boost-ot az alaplapon, és ezzel a 100%-os terheléses CPU maghőmérséklet 65 fokról 80-85 fokra emelkedett. A fórumok azt írják ez normális, meg majd az alaplap tudja mikor mennyit mehet a proci, de nekem a 80 feletti értékek nincsenek ínyemre.
Nézegettem a Lenovokat, és a G500-as testvérmodelljének számító G510-es szerelik 47W-os (4. gen) i7-tel...
na innen jött az ötlet:
- A G500 és G510 belső kialakítása mennyire kompatibilisek egymással (a karbantartási kézikönyvük közös, szerelési rajzaik azonosak [link] ), az alaplap helyzete, a CPU és a hűtés pozíciója a lapon tényleg megegyezik-e?
ha igen,
- Akkor csereszabatos lehet a G510 47W-os i7-esének hűtése a G500-as 35W-os hűtésével?
ha igen,
- Mekkora hűtőteljesítmény javulás várható?
Szerintetek járható ez az út?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
sulaco79
tag
-
sulaco79
tag
válasz atomanti19 #9620 üzenetére
Hahó!
Prociból T9300-as reális maximum (T9500-as ritka és drága) 10-15e Ft körül lehet kapni, ami egy nagyon jó kis cpu. [link]
Memóriát max 4GB fogad a géped 800 Mhz DDR2-est...a bővítése nagyon ajánlott, az 1 GB nagyon sovánka, rakj még hozzá 2 GB-ot. [link]
[ Szerkesztve ]
-
atomanti19
aktív tag
Hali!
Van egy Ilyen laptopom. Annyi különbséggel hogy az enyémben csak 1GB ram van és T6400 as C2D. Valamint nagyobb a merevlemez is.
Érdemes plusz ramot vennem bele? Vagy nagyobb procit, ami már modernebb? A ramot sokszor kevésnek érzem.
Üdv!
-
Soybex
őstag
Na megvolt a ram update 8gb-ra és nagyon megvagyok elégedve
Konkrétan 15fps-em volt 4gb-rammal Far cry 3-ban most meg 54 szóval megérteAz információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Itt egy samsung NP-R540-JS01HU notebook:
[link]Az van, hogy a DVD író már a BIOS-ban sem látszik, SATA Port 2 - Not Installed. Viszont szépen felpörög ha rakok bele DVD-t így tápellátás van, mechanikai baja sincs. Hogy lehet, hogy egyik pillanatról a másikra ilyen szinten elszáll? Kikapcsoltam, kivettem, kifújtam a csatikat, hátha valami por, de nem segített semmit.
Lehet hogy csak úgy egyik pillanatról a másikra ennyire elhalálozzon egy DVD író? Ősrégi időkre visszanyúló emlékeim szerint a BIOS-ban még akkor is láttam a drive-okat ha már éppen lángolt közben . Valami ötlet?Sajnos nem az enyém a gép, így a meghibásodás előtt-után-közbeni körülményeket nem ismerem. Külsérelmi nyom, elsumákolt leejtés ilyesmi nem felfedezhető, szépen táskában kaptam, kicsit poros, de semmi egyéb.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni hozzáértők véleményét. Van egy MSI Wind12 U210-em. Ebben gyárilag 2 GB RAM van. Képes lehet kezelni a gép egy 4 GB-os modult?
-
laca500
aktív tag
válasz sulaco79 #9612 üzenetére
Hát azt nem tudom, nem emlékszem így rá, pedig körül jártam már mindenfelől a témát.
Lehet elég lesz nekem egy 3210 vagy egy 3360-as is. Bár ez utóbbit nem nagyon találok.
3612 lenne újban 55-ért.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
laca500
aktív tag
válasz sulaco79 #9609 üzenetére
A 45W-nál én is a hűtésére gondoltam. Lehet venni valami nagyobb teljesítményű hűtőt hozzá ami be is fér az eredeti helyére? Bár 100%-on nincs tervbe véve a járatása.
Egyébként, akkor te is azt mondod, hogy jó lehet a 3610qm is?
Új 3612qm lenne 55-ért 1 év garival. Csak hát ennyit nem igazán szánnék rá.[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
sulaco79
tag
válasz laca500 #9608 üzenetére
Sok sikert Laca! Itt-ott felbukkan néha egy jó vétel, az én procim az apródon volt, a srác február óta hirdette 60 ért, majd 28-ra levitte az árát, ekkor bukkantam rá. Féltem, hogy lehúzás, de bevállaltam...mikor megjött a csomag órákon keresztül zokogtam
A hűtéssel sem lesz bajod, nálam 43-47 alapjárat, órákon keresztüli húzatással 65-70. Ha 45 W-osat raksz bele az akár 15-20 fokkal is megnövelheti az értékeket.
-
laca500
aktív tag
válasz sulaco79 #9607 üzenetére
Hát igen. Jó pár napja keresgélek.
A Turboboost-ra azt írják, hogy bios frissítéssel és win újratelepítéssel megoldódik.
Már ez a bios van fent: BIOS verzió 5ECN96WW(V9.01)[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
laca500
aktív tag
válasz sulaco79 #9604 üzenetére
Azt nagyon jól vetted.
Ebay-en találtam 37K+szállításért használtat, de nem igazán merek belevágni.
Van még az aprón I7-3610QM 30K-ért, de ez meg 45W-os. Bár elméletileg menne ez is benne, csak kellene valami megerősítés. Mondjuk az akku erőssége szerintem nem lényeges nálam, mert állandóan hálózatról használom. Egyedül a hűtés ami talán gázos.HM76-os a chip készlet.
Dell XPS azt írta, egy másik fórumon, hogy mehet bele a 3. gen. intel proci.
[ Szerkesztve ]
-
hodigy
tag
Acer travelmate 7750 laptopba szeretnék kijelzőt cserélni, a cél a FHD felbontás lenne. Alapvetően azt találtam, hogy nem fog menni, nem kompatibilis. Persze van ellenpélda is, ahol egy rakat típusra azt írják, hogy jó lesz.
Ezen az oldalon találtam kijelzőt ami megfelelhet, mi lehet ebben a buktató? Csatlakozó típusa, méret, háttérvilágítás megegyezik.
FHD:
Compatibility:
HP-Compaq ELITEBOOK 8770W (D1S01UC)
Size:
17.3-inch WideScreen (15.5"x8.98") ?
Resolution:
WUXGA (1920x1080) Full HD ?
Type:
Matte ?
Backlight type:
LED ?
Video signal connector:
40 pin LED screen socketA sima HD+
Compatibility:
Acer TRAVELMATE 7750 SERIES
Size:
17.3-inch WideScreen (15.5"x8.98") ?
Resolution:
WXGA++ (1600x900) HD+ ?
Type:
Matte ?
Backlight type:
LED ?
Video signal connector:
40 pin LED screen socketÍrj emailt, a privátot sokszor nem látom...
-
laca500
aktív tag
válasz sulaco79 #9600 üzenetére
Ha nem vagyok indiszkrét, akkor elárulod, hogy hol és mennyiért sikerült beszerezned?
Én is egy ilyet vagy egy 3612QM-et keresek egy G580-ba. Most egy B960 van benne.
Ha gondolod, akkor privizhetsz is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.