Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
turbobusa #9233 üzenetére
Hát az nForce 730i chipset az asztali gépekben elviszi az 1333-as FSB-t is, de mobil verzióban nem tudom mi a legnagyobb processzor amit megeszik.
Elvileg ugye Socket P-s foglalat, ezek azok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PA 800FSB-s processzorokat tuti, h viszi, de én belepróbálnék egy 1066-ost is: P7ezres, P8ezres processzorok közül. P8600 az aprón 4ezer Ft. körül van, szereld bele, ha nem viszi, akkor nem viszi, de ha igen, akkor óriási teljesítménynövekedésed lesz.
-
-
válasz
turbobusa #7152 üzenetére
Itt érdeklődj inkább:
http://prohardver.hu/tema/notebook_bearazas_3/friss.htmlAkkumulátor üzemidejét is írd még mg idle, ill. pl. film nézés közben.
-
válasz
turbobusa #7004 üzenetére
Azt írtad lejjebb, h régebben már raktad fel az oprendszert, akkor nem mentetted el a drivereket?
Esetleg azt javasolnám, h tegyél fel egy Win7-et, 32bitest. Az jó esetben felismer mindent, ha nem, akkor majd elkezdhetünk aggódni hiányzó driver miatt. Aztán ha nem lesz hozzá, akkor visszarakhatod az XP-t.
Nem igényel nagyobb erőforrást az XP-nél a Win7.
Amiken az XP elfut, azokra szépen fel lehet tenni a Win7-et is.
És ha majd lesz a Win8-ból elérhető verzió, akkor arra kell cserélni. (A Win8-nak még kevesebb erőforrásra van szüksége, de mégis gyorsabb a Win7-nél.)Hol keresgettél drivereket?
Gondolom ezt végignézted te is.
Ugye itt az a baj, h a találatok megvannak, és kattintásra át is dob a Samu oldalára, de ott nem indul el a letöltés, vagyis végtelen módba kerül a várakozás. Legalább 4százas, vagy 5százas hibát adna, akkor lehetne tudni, h mi van.Nem tudom, esetleg Samsung supportnak írj, hátha tudnak segíteni pl. másik linkeket adva.
Most látom van egy iylen is Samsungnál:
http://livechat.support.samsung.com/LiveChat/customer/notice_pop.jsp
Ez valami online chat egy élő szerelő státuszú emberrel. -
válasz
turbobusa #6996 üzenetére
Itt kérdezd meg:
http://itcafe.hu/tema/notebook_bearazas_3/friss.htmlEzeket még írd bele:
Akkumulátor mennyit bír?
Idle/film nézésselMerevlemez hány tányéros?
HD Sentinel kép?Esetleg egyéb tartozék, egér, táska?
-
válasz
turbobusa #6966 üzenetére
Na, itt a válasz:
http://itcafe.hu/tema/milyen_ramot_vegyek_2/hsz_9928-9928.htmlAz olcsóbbikat ajánlja.
Egyébként aki a választ írta, az konkrétan pont az iPonnál dolgozik, esetleg írj neki privit, és kérdezz rá, hátha meg tudja mondani, h milyen kiszerelésben/csomagolásban lenne ha rendelnél, megoldható-e a kipróbálás, vagy esetleg meg tudja mondani, iPon honnét szerezné be, és ott rákérdezni konkrétan hogy van csomagolva.
-
válasz
turbobusa #6966 üzenetére
Ez nem fog menni, mert az ilyesmi ramok be vannak csomagolva műanyagba, esetleg antiszatikus zacskóba nem hiszem, h kibontják neked. Roncsolásmentesen meg nem lehet kinyitni.
Mondjuk lehet, h nincs becsomagolva, ha tálcás kiszerelésben van nekik, de ezt valóban csak telefonon lehet megtudni.Meg hát iPonnál ez úgy van, h nem nekik van raktáron, hanem beszerzik aznap (nagykerből), ezért is csak délután 15 után lehet egy adott cuccért menni (ha reggel 7-ig megrendelted).
-
válasz
turbobusa #6964 üzenetére
Ott nem 1×4GB-ot írtam, hanem (4×1GB) négy darab 1gigás modult.
De természetesen egy darab modulnál ha van Dual Channel, akkor gyorsabb kettő modul.
Viszont azt is tudni kell, h a Dual Channel az nem sokat jelent, szóval nem kell mindenáron törekedni a Dual Channelre, főleg a manapság kapható notebookokban gyakori, h egy darab 4gigás modul van bennük, ami nem hátrány, egyrészt könnyebb bővíteni, másrészt ha csak 2 giga kerül mellé, akkor is Dual Channelben fog menni, harmadrészt a ram mennyisége (inkább 1×4GB single módban, mint 2×1GB dualban) többet számít, mint a Dual Channel.Jó lenne, ha iPonnál ki lehetne próbálni, nehogy aztán megveszed nem ismeri fel, aztán el sem indul vele. De mindenesetre várjuk meg, mit válaszolnak a nagy RAM-os topicban.
-
válasz
turbobusa #6962 üzenetére
Megkérdeztem a ramos topicban, meglátjuk mit válaszolnak.
Pontosan nem ismerem ennyire a memóriák felépítését, h tudjam a memóriavezérlő mikor érzi jobban magát, ha kevesebb, vagy ha több chip van egy-egy modulon.
Azt pl. tudom, h ha egy lapon 4 foglalat van, akkor inkább 2×2GB-ot tegyünk bele, mint 4×1GB-ot, (illetve 2×4GB-ot, mint 4×2GB-ot) mivel így a memóriavezérlő kevésbé terhelődik, de hát ugye itt másról van szó.
-
válasz
turbobusa #6959 üzenetére
A 32×16 az 512.
A 32×8 az 256 --> ebből kétszer annyi kell, h meglegyen az 512.Tehát:
Ez utóbbinál oldalanként van 8-8 kis chip.
Az előzőnél meg vagy oldalanként 4-4 nagyobb chip, vagy egy oldalon 8 kisebb.Iponnál a képeket ne nézd, az csak illusztráció, mindegyik CSX ramhoz ugyanazt a képet tették, holott az egyik ilyen:
A másik meg ilyen:
-
-
darvak
senior tag
válasz
turbobusa #6800 üzenetére
Áhh, annyit szerintem még polcdísznek is megér, 1 próbát meg mindenképp!
Xp-t jól le lehet egyszerűsíteni, h kevesebb memóriát használjon, felesleges szolgáltatások ne fussanak, bootidőt is le lehet faragni, stb.. Szóval lehet finomhangolni, ha érdekel keress rá google--> speed up xp, xp gyorsítása, xp tweak stb..
Mondjuk annyi memóriával már szépen el fog boldogulni, de szerintem érdemes 1 picit finomítani a rendszeren.
-
válasz
turbobusa #6797 üzenetére
Tegyél fel egy CPU-Z-t, azzal ki lehet olvasni, h milyen proci van benne, mekkora L2 tárral.
Celeronokban 128KB, 256KB L2 tár van. (Ha ez valami P3-as klón, akkor lehet akár 512 is, de nem hiszem.)
P4-esekben 512KB van, és ahhoz, h egy gép jól használható legyen, a szakirodalom szerint 512KB-1MB L2 tár kell.
Celeronban FSB is kevesebb lehet, mint egy "igazi" P4-esnek.De lehet felesleges, annyira régi a gép, h akármit csinálsz vele, nem sokat gyorsulna a lassú merevlemez miatt. A ram bővítése az jó ötlet, 768MB-al már elfutkároz a Win.
Ha újrarakod az oprendszert, drivereket találtál már hozzá?
Esetleg ha van egy másodlagos merevlemezed, előbb tedd azt bele, tegyél fel arra egy XP-t, és ha minden driver megvan, akkor legyalulhatod az eredeti merevlemezt is.
Ez csak elővigyázatosság, nehogy sírás legyen a driverhiány vége.Esetleg egy Win 7-el is megpróbálkozhatsz (32bitessel), lehet felismer mindent, akkor nem kell driverekkel vacakolni.
4ezerért 512?
Atyaúristen..
Ennyiért majd' 4GB DDR3-at lehet venni..darvak:
Mivel Samsung oldalán nincs fent (az angolon se), csak Google találatokat találtam én is, be akartam linkelni, hol írták pl, h alapkiépítésben mennyi ram van/volt benne, vagy h hol írták, h a billentyűzet alatt vannak a ramok, de már ne kelljen megkeresnem, jó sok idő elment vele amúgy is. :/
Szörnyű a Samu, h nem képes a régi gépeihez is terméktámogatást adni.Ja igen, sok esetben "fejből nyomom", a chipsetek, processzorok számozása, tulajdonságai nem bonyolult, sokat kell olvasni hozzá, de mivel rendszeresen követem az infós cikkeket, könnyen eligazodok.
De ezért csináltam pl ezeket a listákat, h ne kelljen keresgélni neten, itt egyben vannak.Írtad, h a 845GV-t hol olvastam abban, amit linkeltél a notiról.
Ezt nem értem, a notiról nem linkeltél semmit.
Valamilyen adatlap volt Googlen, ill. más angol fórumokon is az SD ram jött elő, mint ebbe a gépbe való memóriatípus. -
válasz
turbobusa #6790 üzenetére
Intel 845GV chipset.
Maximum 1GB ramot tudsz beletenni.Alapkiépítésben 256, vagy 512 rammal szerelték (egy darab modullal), ebben egy darab 256-os van.
És igen, (notebookokba való) SO-DIMM 133MHz-es SD ramokat fogad.Itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/sdr_ram/listaz.phpItt egy tutorial video:
http://www.youtube.com/watch?v=eXXn6VJdz3M
Ugyan nem ugyanez a gép, de a billentyűzet alatt vannak a ramok, azt meg ugyanúgy kell kiszedni, mint ezen a videon van.darvak:
Az eredeti chipsetsorozat (845) támogat mind DDR, mind SD ramot, de a noti csak SD-t.[ Módosította: philoxenia ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PR03X dokkoló tápegységgel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 40AN dokkoló
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged