- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- TV antenna és jelerősítés
- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Melon87 #6893 üzenetére
Az nem hiba, hanem az 1066-os ramok alap időzítése ennyi.
Ha 1333-as ramokat veszel, azokra általában cl:9 van írva, de ha 1066-on hajtod őket, akkor cl:7-ben mennek. Ugyebár mivel notebookról beszélünk, itt nem tudod kiválasztani, h milyen időzítéssel akarod futtatni (lévén a BIOS-ban nincs ilyen opció), ezek alapból beállnak a memóriamodulon levő SPD chipben eltárolt adatok alapján az előre beállított értékekre.
Ugyebár ahogy a ramok MHz-ei nőnek, úgy nő vele az időzítés is.Asztali gépeknél ettől eltérnek az időzítések, de notebook vonalon ez így szokás, a DDR2-es SO-DIMM modulok is jóval rosszabb értékekkel rendelkeztek asztali társaiknál. Ettől függetlenül nem kell foglalkoznod vele, csak tesztprogramok veszik észre, melyik ram "gyorsabb".
Alapesetben nem venni észre különbséget ha cl:7, vagy cl:9-es ramokat használsz, ahogy azt sem venni észre, h 1066-os, vagy 1333-as ramokat használsz.[ Módosította: CoolMan ]
-
Dell XPS
veterán
válasz
Melon87 #6881 üzenetére
Nekem "szimpi" a második alternatívád, de azt Te tudod, hogy milyen alkalmazásokat használsz, ill. használnál a gépeden. Amennyiben ennek nincs "igénye", akkor bőven elég a 4GB RAM.....- még játékokhoz is szvsz.
Egyébként meg, most nagyon jó áron tudsz modult venni, hihetetlenül lement....( valszeg tudod is..)
Szerk: elméletileg lehetséges, hogy ahol megveszed a modult, ott ki is próbálhatód....
-
Dell XPS
veterán
válasz
Melon87 #6877 üzenetére
Áhh, elnéztem.....CL7 es időzítésre figyeltem, és nem a modul késleltetésére, elnézést. Igen, van esély inkompatibilitásra, és ahogy megfigyeltem, általában a 4+2 -nél jön ki........de, volt már, hogy azonos órajelű, időzítésű modulok sem voltak "jóban" egymással......Hogy más időzítéssel menne (akár CL6), ha visszaveszi az órajelet a memóriavezérlő, hát ezt megnézem! Nem az északi híd kommunikál a RAM -al?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Melon87 #6874 üzenetére
Hali,
Nem tudom mit értesz déli-híd alatt, de mivel azonos órajelű a Ram modul, de különböző időzítésű (latensy), így az lenne a biztos, ha kitudnád próbálni, de valószínűleg működni fog. Nem szerencsés párosítás.........- mivel pontosan: 666 ⅔ frekvenciáról beszélünk, így gyártóként változik a kerekítés: 10700, 10600.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL, HP, Lenovo dokkolók
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest