- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdddsa
tag
Köszi az infót! Majd megpróbálok egy Win7-et felrakni és a gyári drivereket, hátha úgy működésre tudnám bírni. Biztos van olyan mikor segít az erősebb VGA. Bár igazából ritkán van használva, mert telefonról megoldanak nagyjából mindent, de ha kicsit gördülékenyebb lenne a rendszer nem lenne gond. Egy SSD-t meg 8GB ramot már kapott régebben. Lehet egy ~11 éves laptoptól nem kell többet várnom.
-
kreten67
senior tag
Nekem kb 50db notebookom van jelenleg itthon, és a 2016 után készült gépek csaknem fele produkálja ezt az akku lemerítést. A Dell XPS13 gépemben akkor is lemerül egy hónap alatt nullára, ha nincs benne SSD/HDD. Az akku állapota hibátlan, 6-7 óra átlagos használati idő. Nem kötődik a probléma gyártóhoz, mert Asus, Dell, és Hp gépeknél egyaránt, de a betegágy Sony Vaio notik esetében ez már régóta tapasztalható.
-
-
Nem tudtad, hogy van rá módszer? Amúgy te hogy gondoltad mint alapcserét? Mert ebből olyan létezik amibe csak 1 modult lehet tenni illetve integrált+foglalat.
Ez a flex mód egy hülyeség. Véleményem szerint semmi értelme annak, hogy a kisebbik ram kapacitásig dual channel-ben megy, a felett meg single channel. Ugyan így vagyok a HyperThreading-gel is, az is egy hülyeség. Bár az Inteltől nem meglepő.
Nekem a matebookban 8gb soldered ram van csak...35-40ezerért kicserélik 16gb-ra számlával jótállással alaplapcsere nélkül. Kb maga a 16gb ddr4-2400-as modul sem sokkal olcsóbb, bár semmire nem mennék a modullal, mert az én gépemben nincs foglalat.
Bár látom, te az ilyen tuningokban nem hiszel
-
Érdekes megoldás minden esetre. Rákerestem, hogy milyen áron vannak ezek az ide portos ssd-k itthon. Hát, van akinek megér ennyit? Kicsit hozzátesz az ember és komolyabb konfigot vehet használtan, ami már tudja a SATA ACHI-t
25,35,58ezer
32-128GB-ig néztem.
Én ennyit nem költenék egy "muzeális" ide-s gépre. -
Ilyen IDE2SD vagy IDE2CF meghajtókat láttam már itt-ott, de
mindig felötlött bennem, hogy ezek vajon mennyire megbízható és stabil megoldás. Alin láttam ma egy IDE portos SSD-t, de erről mindig az olcsó gigabit lan2usb adapterek jutnak eszembe, amik valójában csak 10/100as kapcsolatot tudnak és ennek fényében az a IDE-s SSD sebessége vanon mennyi lehet? -
draco31
veterán
Most volt időm rá kicsit jobban.
RAM-okat kivettem, 2db 4Gb-os modulja van, mindkettőt kivettem, HDD-t kivettem, rossz akkut kivettem, WiFi kártyát kivettem. De csipogás sincs bekapcsolás után. Világít a bekapcsoló gomb, és megy a ventilátor, ennyi a reakció. Az viszont elég meleget fúj ki. Bár ahogy érzem, talán a borda 5% ánál ha jön ki levegő. Szóval arra tippelek, hogy túlmelegedett. -
deathtania
senior tag
Jogos az észrevétel, holnap megnézem részletesebben a történetet. Áttakarítom az összes csatlakozót.
Köszönöm szépen a felajánlást! A héten home office-ban vagyok, szóval akár el is tudok szaladni egy gyors tesztre bárhova Budapesten belül. Ha rácsattintjuk a notit, egyből kiderül, hogy esetleg a notinak van-e baja.
-
deathtania
senior tag
Igen, 90W-os töltőn van, és maga a dokkoló megy is, gép is felismeri, csak nem tölti, hanem kiírja a rendszer, hogy dugjam be a dokkolót.
Két akkus a gép, 22% és 25% az elhasználódás mértéke mindegyiknél, nekem jónak tűnnek az akksik. Csináltam egy alaplapi tesztet, felraktam ismét a chipset drivereket, semmi változás nincs.
Magán a monitoron is van mini DP csati, lehet, hogy az lesz végül a megoldás, de egy dokkolót talán egyszerűbben tudtam volna használni, mint mindig ide-oda dugdosni a kábeleket... -
-
-
-
-
régen nagyon szerettem volna egy T400-at, de így,hogy ennyire nyögve-nyelős vele a win10,inkább nem...
beszereztem helyette egy fujitsu t730at,linux mintet tettem fel, annak csak a wacom pen meg az ujjlenyomat olvasó működésre bírása volt nyögve-nyelős,minden mást gond nélkül telepített...meglepő az is, hogy virtualboxba telepített win7 alatt jól futtatja az egyetlen játékot,amivel pc-n játszok,ugyan úgy fut, mint rendes win7en
-
általános felhasználásra lesz, egy ismerősömé lesz,csak nem tudom pontosan, hogy nála az általános felhasználás mit takar pontosan... de én úgy vagyok vele, ha már van, tudja kezelni,sose tudni mit hoz a jövő
Meg van nálam egy acer aspire 5920 is,hellyel közzel működik az is. Annak csak az a baja, hogy első bekapcsolás után ki-be kapcsolgat párszor, majd elindul rendesen,akkor megy is, nem fagy le,nem kapcsol ki, viszont ha újraindítom vagy lemegy készenlétbe ugyan az a hiba,ki/be kapcsolgat párszor... ez is ugyan azé az ismerősé. Idehozta, hogy csináljak a 2ből egyet, csak hát nem lehet,mert nem kompatibils,csak a HDD
-
-
-
-
Peterhappy
őstag
Szia Tim!
Én csak a magyar manual-ba szaladtam bele, az sokkal karcsúbb doksi és nincs is benne ez a rész, szóval köszönöm szépen!
Igen, mindenképpen pengetőzök, tanulva a korábbi tapasztalataimból.
Csak sejtésem van, talán az aksi eltávolítás melletti bekapcsolás megoldja a problémát - csak mivel ennek beépített aksija van, nem olyan egyszerű a metódus.
Köszönöm a segítségedet!!!
-
koshmar
addikt
Egyik se illik rá, csak egy beep van, de az bekapcsolás után olyan 15 mp-cel, és elvileg az a normális indítás jele.
Továbbra is lehet hallani a Windows hangot, ami az üdvözlő képernyő után jön, viszont a képernyő fekete, semmi villogás vagy halvány kép, csak a háttérvilágítás.
Mindenesetre holnap a saját gépemből kiveszem a 2 gigás RAM modult, és megpróbálom azzal is, hátha. -
koshmar
addikt
Benéztem (rosszul emlékeztem), T61-es Lenovo, és igazából nem tudom, hogy IGP van-e benne.
Sose néztem meg, a dedikált asszem egy 256-os Nvidia valami. Mit változtat ez a konkrét helyzeten?Köszi a tanácsokat, megpróbálom most őket!
szerk: meghajtogattam le-föl a kijelzőt, azt értem el vele, hogy most már háttérvilágítás sincs, teljesen korom sötét, viszont a gép ugyanúgy fut tovább, reagál pl. a bill. világítás bekapcsolására.
-
tserrof77
őstag
Ha dupla vga-s, akkor alapból az igp-t kellene használnia, ergo hiába tiltod le az ati-t, akkor sem lesz jó... szerintem... ez lehet szalagkábel is, ahogy írtad, de akár kijelzőhiba is... ha külső monitorra van kép, az jó jel lehet, de egy kezdődő chipset hiba is csinálhat akár ilyet. Mindenesetre alapos diag kellene...
-
tlala
addikt
-
Az akkumulátorod nominális feszültsége nem haladja meg a töltésben beállított szintet és az SM vezérlő letilt, azért kell az SM reset; akku-töltő ki és nyomni 30 sec a power gombot.
Ha valami Lenovo-s akkumókoló szoftverrel megnézed az akkut feltételezem, hogy 50%-osnál nagyobb lesz az elhasználódása... -
törölt tag
-
elttiL
senior tag
Megy a wifi a gépen. Mini pci-vel. Érdekességek: A winxp vezeték nélküli kapcsolatok akármilye nem taéálvezetéknélküli hálót. Van egy Intelligent Wireless Utility nevű pogram, ami látja a hálózatokat, szomszédét is. De érdekes módon WEP-nek látja, holott WPA/WPA2. Csak akkor kapcsolódik, ha WEP-re rakom a hálózatot. Ja és se led nem ég, se a wifi kapcsolóra nem reagál, se a Fn+F8 billentyűkombira.
PS.: leragasztottam 2 pin-t a kártyán, de a led nem ég továbbra se... Lehet, hogy kellene építenem egy kis kapcsolást: a wifi kapcsoló felkapcsolná a wifi ledet...
-
elttiL
senior tag
A service manualban:802.11b/g Combo-t ír. A kártya egy
Gemtek WMIR-103G (RaLink) Wireless LAN 802.11b / 802.11g
A hálózatomat egy TPlink T-L-WR1043ND szolgáltatja, azt passzolom, hogy éppen milyen beállításon volt /bg biztos benne volt, most áttettem bgn mixed-re.
Van egy másik bajom is. A noti amit vettem abban nem volt mini pci, így antenna sem volt benne a wifi-hez a fedélben (lcd körül, ugyebár), viszont amit vettem jó alaplapos donor, abban volt mini-pci, viszont fedél nélkül vettem. Egy FuSi noti antennáját használtam a célra. No szóval be kellene fűznöm egy antennát a képernyő köré. Ami ugyebár az Aux csatira menne a wifi kártyán, a main csatlakozó az mi is? Különkáértyás wifi routerben láttam, hogy az egy kis rezezet nyáklapra csatlakozik, és a házon belül van. Ebben homályosíts kicsit fel.
Egyébként gyárilag Atheros 802.11 g vel szerelték. (legalább is ilyen rajta a martica.
Vagy hagyni a csába az egészet, és egy szabad ub-re rádugni egy usb-wifi sticket oszt jónapot.Összevetve, te úgy gondolod, hogy (nyilván antennakábelt kell fektetnem) rakjam össze a notit, mert nem vszínű, hogy a kiskapcsoló, vagy egyéb kontakt stb. problémám lehet? Én örülnék neki, mert 3 felé dugdosom a nappaliban a darabokat, és sérülékeny a lap mint a fene. Incifinci hűtése van: [link]
-
elttiL
senior tag
Nem lát hólózatot. Amit írtál ilyen irányból nem közelítettem még meg a problémát. De azért a wifi kapcsolónak működnie kellene, legfeljebb nem talál hálót. Bármilyen notit néztem eddig, kis kapcsoló, kikapcs, led nem ég, bekapcs, led ég. Úgy gondoltam, ameddig itt nem vagyok biztos a dolgomban, addig tovább lépnem felesleges. Ez egy öreg 3,5 kilós gép, fapados bios-sal. Bár van egy diagnosztizáló Toshiba program, azt felcsinálom egy cd-re és elindítom vele a notit, az már talán ad 1-2 infót. Nem hiszem, hogy olyan kártya van benne, de talán nem is allergiás erre, ennek utána kell néznem. Jó támpontokat adtál.
-
-
cerebrate
csendes tag
-
cerebrate
csendes tag
Aksiról az 1080p-s youtube videó akadás nélkül meg szaggatás nélkül elmegy
Töltőről meg már nem. A cpu-z kiírja az aktuális órajelet és azért is írtam, hogy töltőről 1200 fölé nem megy, mert akkor az a 100%. 65W-os a töltőm, lehet az kevés akksi nélkül a géphez?
Quadro vga-s. Meg fogom nézni a Power managert.
Tegnap az akksi sztem tönkrement. Használtam akkuról a gépet, majd 22% körül egyszer csak kikapcsolt.
Most ha bekapcsolom, akkor az akksi jelzés sárgán villog és nem tölt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Motoros topic
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Hp laptoptöltö eladó.(230w)
- HP Elitebook 755 G5 15.6 AMD Ryzen 5 Pro 2500U / 8GB / 240GB SSD/win 11 pro aktív/ használt laptop
- Gyors Fujitsu Lifebook U727 Full HD üzleti laptop i5-7300U 8GB RAM, 256GB SSD, jó aksi,Win10,kamera
- Lenovo E15 Gen4, Ryzen 7 5825u, 40gb ram, 1tb ssd 990 samsung
- Lenovo ThinkBook 14 G4 ABA Ryzen 7-5825U / 16GB RAM / 256GB SSD
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest