Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz elttiL #9262 üzenetére

A kártya egy
    Gemtek WMIR-103G (RaLink) Wireless LAN 802.11b / 802.11g
    + Egyébként gyárilag Atheros 802.11 g vel szerelték. (legalább is ilyen rajta a martica.

Így már van tippem arra, hogy a LED miért nem működik, de a Toshiba Satellite A60-nal való személyes tapasztalat híján ez csak kiindulási pont/tipp lesz.

Elképzelhető, hogy a gyári wifikártya más módon használta volna a LED-et, mint ez a Gemtek. Lehetséges, hogy a wifikártyád bizonyos PIN-jeinek leragasztása kellene ahhoz, hogy az működjön.

Amire alapozom: a gépeddel kb. egyidős Thinkpad-eknél hasonló probléma van a nem gyári wifikártyák esetén. Ott van egy részletes (angol nyelvű) workaround a neten, hogyan lehet megoldani ezt. (Bevallom, alkalmazni nekem sem sikerült, pedig próbáltam egy gépen: IBM Thinkpad T42p -> TPLink TL-WN861N mini PCI-kártya, úgyhogy nálunk is wifi LED nélkül működik, de most, hogy már csak tartalékgép, valamikor újra nekiugrok.)

Elképzelhető, hogy van hasonló leírás a Toshibádhoz is.

Ami ugyebár az Aux csatira menne a wifi kártyán, a main csatlakozó az mi is?

Arra is kellene, hogy menjen egy antenna. A G-s és a draft N-es mini PCI/mini PCI-express wifikártyák nagyrészt ugyanis két antennával működnek (N-nél jelenik meg a harmadik antenna).

Vagy hagyni a csába az egészet, és egy szabad ub-re rádugni egy usb-wifi sticket oszt jónapot.

Én inkább PCMCIA-t javasolnék, az kevésbé lóg ki, kevésbé sérülékeny. (Egy USB-ból kilógó adapter sokkal könnyebben letörhető, kinyírhatja a portot stb., egy PCMCIA wifikártyát viszont nemigen fenyeget ilyen veszély.)

Összevetve, te úgy gondolod, hogy (nyilván antennakábelt kell fektetnem) rakjam össze a notit, mert nem vszínű, hogy a kiskapcsoló, vagy egyéb kontakt stb. problémám lehet?

Szerintem rakd össze akkor és hagyd a fenébe a belső wifit, mert nem ér meg ennyi nyűglődést. N-es belső mini PCI úgyis kevés N-es van (mert a legtöbb gyártó akkor tért át az N-es szabványra, amikor a notijaikba már mini PCI-express foglalatokat tettek -> kb. 2006-tól, az első generációs Core Duo/Core 2 Duo-kra épülő notiktól -> N-es mini PCI-ből én amúgy csak a fentebb írt TP-Linket ismerem), míg PCMCIA-ból azért lehet szerezni.

Új hozzászólás Aktív témák