- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
elttiL
senior tag
... no megtaláltam, a main elvileg a kijelző mögötti "antenna" mert van rajta egy kis cetli "M" felirattal. az aux meg akkor az alsó készülékházban valami kis drót. gondolom. /nem frissítettem, most olvasom amit írtál/tak/
Van egy meztelen usb-s stickem /pcbontóban lehetett kapni, Riger akármi a típusa/, készülékházon belülre tenném, elfér pl. a mini pci helyén simán, belül rácsinálom egy usb-re amit másra nem használnék, az lcd mögötti antennára meg rákötném. csak saját házon belül, esetleg ha anyóshoz megyek, vagy ha lesz végre munkahelyen wifi (bár ott meg van asztali gépem). Vagy egy jó hosszú kábel lesz ethernet kapcsolathoz. naszóval, összerakom.
Nem akarok még pcmcia-s kártxára is költeni. -
Tim82
félisten
A kártya egy
Gemtek WMIR-103G (RaLink) Wireless LAN 802.11b / 802.11g + Egyébként gyárilag Atheros 802.11 g vel szerelték. (legalább is ilyen rajta a martica.Így már van tippem arra, hogy a LED miért nem működik, de a Toshiba Satellite A60-nal való személyes tapasztalat híján ez csak kiindulási pont/tipp lesz.
Elképzelhető, hogy a gyári wifikártya más módon használta volna a LED-et, mint ez a Gemtek. Lehetséges, hogy a wifikártyád bizonyos PIN-jeinek leragasztása kellene ahhoz, hogy az működjön.
Amire alapozom: a gépeddel kb. egyidős Thinkpad-eknél hasonló probléma van a nem gyári wifikártyák esetén. Ott van egy részletes (angol nyelvű) workaround a neten, hogyan lehet megoldani ezt. (Bevallom, alkalmazni nekem sem sikerült, pedig próbáltam egy gépen: IBM Thinkpad T42p -> TPLink TL-WN861N mini PCI-kártya, úgyhogy nálunk is wifi LED nélkül működik, de most, hogy már csak tartalékgép, valamikor újra nekiugrok.)
Elképzelhető, hogy van hasonló leírás a Toshibádhoz is.
Ami ugyebár az Aux csatira menne a wifi kártyán, a main csatlakozó az mi is?
Arra is kellene, hogy menjen egy antenna. A G-s és a draft N-es mini PCI/mini PCI-express wifikártyák nagyrészt ugyanis két antennával működnek (N-nél jelenik meg a harmadik antenna).
Vagy hagyni a csába az egészet, és egy szabad ub-re rádugni egy usb-wifi sticket oszt jónapot.
Én inkább PCMCIA-t javasolnék, az kevésbé lóg ki, kevésbé sérülékeny. (Egy USB-ból kilógó adapter sokkal könnyebben letörhető, kinyírhatja a portot stb., egy PCMCIA wifikártyát viszont nemigen fenyeget ilyen veszély.)
Összevetve, te úgy gondolod, hogy (nyilván antennakábelt kell fektetnem) rakjam össze a notit, mert nem vszínű, hogy a kiskapcsoló, vagy egyéb kontakt stb. problémám lehet?
Szerintem rakd össze akkor és hagyd a fenébe a belső wifit, mert nem ér meg ennyi nyűglődést. N-es belső mini PCI úgyis kevés N-es van (mert a legtöbb gyártó akkor tért át az N-es szabványra, amikor a notijaikba már mini PCI-express foglalatokat tettek -> kb. 2006-tól, az első generációs Core Duo/Core 2 Duo-kra épülő notiktól -> N-es mini PCI-ből én amúgy csak a fentebb írt TP-Linket ismerem), míg PCMCIA-ból azért lehet szerezni.
-
Tim82
félisten
Ha nem ismeri fel a gép a wifikártyát (pl. ha van whitelist, amiatt), szerintem nem működik a LED. (Thinkpad-eknél 100%, hogy így van, Toshibában még nem kellett eddig wifikártyát cserélnem/betennem.)
A #9259-re: milyen szabványt tud az a kártya és milyen szabványú hálózatra/routerre próbál csatlakozni? (b, g, n? Esetleg utánanéznék még, hogy milyen csatornán van a hálózat, pl. a 14-es csatornát régebbi eszközök nem feltétlenül látják.)
-
Tim82
félisten
Az "igazából semmit sem talál" azt takarja, hogy egyáltalán nem lát hálózatot? Vagy látja, csak csatlakozni nem tud?
Milyen wifi? Gyárilag olyan wifikártyával szerelték a lapost, amilyet tettél bele? (Ha Windows van a gépen, Eszközkezelőben mi látszik?)
Még annyi jutott eszembe, hogy nem tudom, a Toshiba alkalmazott-e ún. whitelist-et a BIOS-ban, mert akkor csak olyan wifikártyát fogad, amilyennel gyárilag szerelték. (HP, IBM/Lenovo máig alkalmaz.)
-
Dell XPS
veterán
Őszintén sajnálom, így már jobban értem szívósságodat. Talán egy gyógyír lehet számára, hogy 10K-ból megoldható a javítása. Valószínűleg nagyon boldog lett volna, ha egy HDD problémát említesz Neki, és átpasztázva (gap-pad) kitakarítva visszakapja Tőled (ami amúgy is szükséges karbantartás) , na most összegbe ugyanott tartunk és egy jó laptopot kap vissza kpl....
-
Dell XPS
veterán
Szerintem teljesen felesleges, elnézést, hogy így kimondom. Természetesen nem szívesen! Amennyiben látnék bármi esélyt arra vonatkozóan, hogy életre keltsük a laptopot, megtenném, sőt kínoználak az ötleteimmel. Hiszen nem azért vagyunk a fórumon, hogy ilyen mondatokkal segítsünk: sz@r az alaplap, szerviz! Szóval nem találnád meg a GPU-nál vagy a Chipset-nél, hogy "ezer lába" közül melyik nem kontaktál..
Így hogy mindent átmozgattál, és nem változott semmi, egészen biztos a BGA probléma. Egyébként, ahogy leírtad a jelenséget, már abból teljesen átjött, de illik felajánlani a hardver "lepucolást" egy memória modullal...
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
Üdv!
Igen, elolvastam. Amikor nincs processzor, akkor nincs önellenőrző folyamat sem, ezért nem hallod bekapcsolás után egy pillanatra felpörgő ventilátort. Annyit nyugodtan megtehetsz magadért, hogy az ajánlott hardvereket megnézed lebontva, mert már okozott némelyik nemegyszer alaplap gyanús problémát.
-
Szia! A processzor nem igazán szokott tönkremenni (nagyon szélsőséges esetben) inkább nézd meg, hogy a memória modulok esetleg nem-e mozdultak ki (pl. cseréld meg őket)
Ha nem akarod nagyon szétszedni a gépet, akkor minden eltávolítható perifériát (HDD, ODD, AKKU, 1db RAM legyen benne) vegyél ki a gépből és úgy próbálj egy indítást. Így az alaplapra tudjuk szűkíteni a hiba forrását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged