- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mini PC
- Egyelőre táblázattal segíti a Borderlands 4 futtatását a Gearbox
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
SecRS
tag
Sziasztok!
Nem mai darab már, de hátha még életet tudok lehelni belé. Adott egy Asus K50IE laptop (NVIDIA MCP79D chipset), ami körülbelül 6-7 éves és gyönyörűen megszolgálta az idejét. Bár már megbontottam és egy részét eladtam, abban reménykedek hátha megmenthető az alaplapja is.
A probléma maga:
A táp jó (multiméterrel néztem meg, semmi baja).
Bekapcsolásra nem reagál semmilyen formában (semmi nem pörög fel, semmi nem mozdul, avagy világít)
Viszont amint áramra kerül sípol (olyan kifejezetten magas frekvencián, hogy nehéz meghallani)
Ahogy nézegettem, az egyik SMD sípolt és olyan módon felforrósodik, hogy hozzá se lehet érni.
Nem sütögettem soha, nem is nagyon szeretném.
Az egyetlen baromság, ami történt vele az évek folyamán, hogy acetonnal benedvesített fültisztítóval lett tisztogatva egyszer-kétszer a lap (nem tudom milyen károkat tudott ez okozni egyébként)
Sose kellett reballozni, a proci moduláris, volt cserélve, mint ahogy a RAMok is, ez sem segített. Sose tapasztaltam működés közben semmiféle anomáliát, egyszer csak egyik napról a másikra csókolomot mondott két bekapcsolás között.Van esetleg valami megoldás, esetleg ötlet, hogy mi lehet a baja? Tápáramköri hiba? Vagy esetleg az az egy SMD (ha minden igaz, akkor az az, amire gondolok) lenne a probléma forrása?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- E-roller topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÚJ DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,3" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9480m - i5-4GEN I 4GB I 180 GB SSD I 14" I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3332
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest