- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
szblaco
újonc
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy Ti hallottatok-e már olyan opcióról, hogy ha folyamatosan meghibásodik egy adott laptop, visszafizetik a készülék összegét, vagy levásárolhatóvá teszik azt. Nekem egy Lenovo IdeaPad U510-em van, és 1 éven belül 4-szer hibásodott meg és rohadtul unom, nem mellesleg mindjárt lejár a garanica is
válaszotokat előre is köszönöm
-
beldeczki
aktív tag
válasz
Skunkworks #13358 üzenetére
De minden más eszköz látja, ezért érdekes... Na majd kipróbálom azért.
-
beldeczki
aktív tag
Üdv!
Adott egy Fujitsu AMILO L7300 gép. A wifije egyszerűen nem találja meg a TP-LINK routeremet, ellenben a szomszédéval (ami egy SMC) és látja az összes itthoni telefon hotspot-át is. Ilyen gonddal még nem találkoztam, ezért kérdeztem itt rá. Csak külső vevővel tudom megoldani, hogy csatlakozzon minden wifire?
-
Irvine18
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy fujitsu siemens amilo m6450g notebook. Inverter hibásan került hozzám amit kicseréltem (vga porton adott képet) csere után minden ok, de az előéletét nem ismertem. Feltettem tölteni kíváncsian várva mennyit megy majd el az akksi. Lemerült állapotban narancssárgán elkezd villogni a töltés jelző, viszont most elkezdte azt játszani, hogy bekapcsolás gombot megnyomva felvillan a power, num, caps lock, scroll lock led egy pillanatra és semmi. Külön érdekesség, hogy akksi kivétel után csak tápra dugva is ezt produkálja. Csak akksiről indítva inverter szisszen egyet, hogy próbálna működni, de nem tud. Valami ötlet mi lehet? Memórát próbálgattam, másikkal, nélküle bárhogy. Vinyó nincs benne, de eddig sem volt, nem befolyásolja. Fesz szabályzója lehet beteg?
Üdv: Irvine
-
Darthasx
újonc
Acer aspire e15 laptopom néhány hete leesett, kb 1m magasról a padlóra, akkor eltört a képernyő bal oldali zsanérja. Azonkívül, hogy kicsit problémás lett a lehajtása tökéletesen müködött mostanáig. Sem pixelhiba, sem zörejek nem voltak. A komolyabb gond ma történt amikoris játék közben kikapcsolt. Visszakapcsoltam, es egy kilógó vezeték elkezdett füstölni,és újból kikapcsolt a gép. Erre azonnal áramtalanítottam (aku nemvolt benne). Megvizsgáltam a kábelt, és látom, hogy egy helyen le van égve a szigetelés. (mintha azbeszt-el lenne bevonva a huzal, vagy valami hasonló anyag, nem sima müanyag szigetelés.
Gondoltam hátha megoldja a problémát ha simán csak újra bevonom szigszalaggal a huzalt , de nem segített. Bekapcsoláskor a gép a szokásos hangon felbúg, de 2sec múlva kikapcsol. Nincs most pénzem kijelző cserére, megoldható lenne, ha hdmi porton keresztül rácsatolok egy monitort? -
redzsi
senior tag
Sziasztok!
Volna itt egy lenovo g580 laptop ami kb. fél órás böngészés utan kikapcsolt. Bekapcsolni azóta nem lehet,nem reagál, a ledek sem mutatnak semmi életjelet. Szervízbe viszem, de valamennyire képbe szeretnék lenni hogy mi lehet a probléma. Volna ötletetek?
-
Ferry7
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ACER 5742-es típusú notebookom. Meghibásodott benne a HDD, kipróbáltam más gépen külső olvasóval is, de kuka. Szereztem hozzá egy új HDD-t, a különbség mindössze annyi a régihez képest, hogy ez nem 500 hanem 320 GB-s. Viszont ha telepíteni akarnám nem látja a BIOS sem. A beállítások megfelelőek, ellenőriztem többször is. Olvasgattam is egy kicsit, kipróbáltam néhány dolgot,de semmi. Másik gépben kipróbáltam az új HDD-t az természetesen látja.. Mivel a gép bekapcsol és különösebb hibát nem jelez arra gondoltam,hogy a HDD csatlakozója főtt meg az alaplapnak. Az ilyet tudják még javítani? Mennyire lehet ez költséges? Előre is köszönöm válaszotokat.
Üdv. -
pocokxx
Közösségépítő
Eltűntek a szakértők ebből a topikból....?
(#13339) qwertly
Sok minden sérülhet leesésnél, de én továbbra is a winyóra gyanakodnék. Más mozgó alkatrész (a ventiken kívül) nincs benne. Ha látszólag nincs hiba, akkor töltsd fel a SMART adatokat a HDD topikba, hátha észrevesznek valami okosat.(#13340) Wind-Storm
Szerintem továbbra is pillanatragasztó a legjobb ilyen célra. Van direkt műanyagra szánt: [link] mindenképp valami márkásabbat vegyél is figyelj, hogy ne legyen túl sok, ne folyjon el. Nem lesz vele gond.(#13341) Csapo83
Csak akksiról vagy csak tápról sem indul el? FET hiba még lehet. Esetleg egy SM Bus reset-et is próbálj meg.(#13342) drtimot
Ha tényleg csak flash tartalomnál csinálja, akkor nem a videókártyával van gond. Mindenesetre eressz rá egy Furmarkot, és figyeld a hőfokokat. (Ha egyáltalán van benne külön érzékelő...) Ha így minden ok, akkor telepítsd újra a bömgészőt (vagy próbáld meg előtte másikkal.)(#13343) hunterrop8
Kikapcsolva tölti? A töltő annyi watt teljesítményt ad le, amennyi a notinak kell?(#13344) Zsoty
Tuti, hogy csak ennyi hiányzik belőle? Szerintem így be kellene kapcsolnia. Esetleg dugj egy rá egy pent valamilyen linux live disztróval.(#13345) steveng71
Most is a hőfokok miatt kapcsol ki? Lehet, hogy valami nem lett jól összerakva, visszakötve, vagy a venti nem forog rendesen. Ha tuti nem ez a gond, akkor nézd meg csak tápról, vagy csak akksiról. -
steveng71
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget, tanácsot kérni.
Dell Inspiron N7010 laptok kb. 4 éves. Nemrég elkezdett melegebb időben magától kikapcsolni. Ezt mindig lassulás előzte meg. Visszahűlt és újra működött. A ventilátor teljes kapacitással megy az első önálló kikapcsolástól kezdve. Kb. fél évente ki lett mindig takarítva. Most viszont bekapcsolás után 4-5 másodperc múlva kikapcsol hideg állapotban is. Mi lehet a probléma? Javítható szerintetek?
Segítséget előre is köszönöm! -
Zsoty
csendes tag
Sziasztok.
Van egy ACER TravelMate 8204WLMi laptopom. Sajnos hiányos. Táp, aksi, HDD, HDD keret, és HDD takaró műanyag hiányzik. Egy olyan kérdésem lenne, hogy aksi nélkül hogyan lehetne kipróbálni. Egy töltőt rácsatlakoztattunk de aksi nélkül nem megy. A töltőhöz való laptopból kivettem az aksit és úgy az sem indul. Szóval sajnos aksi nélkül egyik sem indul. Az aksi pedig sajna nem kompatibilis mindkét laptoppal.
Zsolt
-
hunterrop8
tag
Sziasztok!
A következő a problémám. Hálózatról használom itthon a laptopomat. De a töltője valamiért megkergült. Be van dugva meg minden, de ki/be kapcsol a töltő. Szóval egyszer jelzi, hogy hálózatról megy, majd jelzi hogy ki lett húzva. (A laptopon a led ilyenkor elalszik, viszont a töltő adapterénél nem). És ez kb 10 sec-enként változik.
Valaki tudja mi lehet a baja? Nincs a közelbe szerviz, hátha meg lehet oldani valahogy. Illetve mennyire tesz rosszat a töltőnek/akkunak hogy 10sec-ig töltődik, majd 10sec-ig nem és ez váltakozva?
Köszi
-
drtimot
aktív tag
Sziasztok! 4 éves Toshiba C660 laptopom rakoncátlankodik: a böngészőkben flash tartalmak megtekintésekor szétesik a kép, pixelesedik, kockásodik (nem csak a flash tartalom képe, hanem a teljes képernyő).
A jelenség alapján azt mondanám, videókártya haldoklik benne (Mobility Radeon HD 5470), de az a furcsa, hogy szigorúan csak flash tartalmaknál csinálja, egyéb videólejátszásnál vagy játékoknál nem.
Kézzel végigtapogatva nem tűnik a melegedéssel összefüggő dolognak. VGA driver legfrissebb (2011-eset találtam csak), flash verzió is.
Bármi tipp, javaslat?
-
Csapo83
aktív tag
Sziasztok!
Egy érdekes hibával találkoztam és bevallom egy kicsit tanácstalan vagyok az ügyben. Már egy jó ideje foglalkozom javítással de most valahogy semmi okos nem jut eszembe.
A hiba a következő:
Adott egy HP 6550B noti. Kapott egy tisztítást mert már gyalázat ami benne volt....
Minden úgy ahogy kell tisztítás, pasztázás stb...
Összerakás után nem akart bekapcsolni ( gondoltam valamit biztos nem dugtam be mert már hulla fáradt voltam ).
Némi pihenés után gép ismét szétszed kiemelt figyelemmel aztán összerak....
Megint csak ugyan az. Akkuról nem kapcsol be ( pontosabban bekapcsol felpörög, kikapcsol )
A Tápot amint rádugom egyből indít pedíg még hozzá sem értem a gombhoz aztán megint kikapcsol és újraindul.
Következett ismét a szétszed ellenőriz, tesztel ( RAM, CPU ) ( HDD, ODD kivéve ) semmi hiba....
Hidegindítás megvolt semmi változás.....
Alaplapon amit lehetett és tudtam bemértem semmi hiba.....
VISZONT a chipset (Déli) ha rádugom a tápot és nem kapcsolom be akkor is melegszik mint egy barom....Hibajelzés:
-Hangjelzés nincsen!
-LED jelés: töltés LED villog a töltés és a tele álapot köztVan gy sejtésem a hibával kapcsolatban de azért gondoltam konzultálok veletek is az ügyben.
Előre válaszolva pár felvetésre:
-Zárlat nincsen ellenőriztem többször is.
-Tisztítás szakszerűen zajlott, nem tört/szakadt le semmi
-Minden a helyére és jól van bekötve, minden csavar, alátét pontosan a gyári helyén van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M6700 i7-3740QM I 16GB I 500GB SSD I 17,3" FHD I K3000M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest