- TCL LCD és LED TV-k
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Micro Four Thirds
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok
A Series X topicban többen kértétek, hogy írjam ide le miért tértem újra vissza XSX-re PS5-ről, úgyhogy úgy döntöttem, hogy "tollat" ragadok és leírom, hogy miért jutottam erre a döntésre.
Először is szeretném leszögezni, hogy nem vagyok se Playstation, se Xbox fanboy és nem is szeretnék most konzol háborút indítani a hozzászólásommal, szóval nem ez a cél...
Szóval már régóta vártam a PS5 megjelenését, de mivel mindenhol elfogyott előrendelésben végül arra jutottam, hogy akkor megveszem az XSX-et premierkor a helyi Media Marktban.
Korábban meg sem fordult a fejemben, hogy én XSX-et fogok venni PS5 helyett...haza érve elérkezett a kicsomagolás pillanata és a konzol beüzemelése (ahhoz képest, hogy PS5-öt szerettem volna, fülig ért a szám).
Aztán kaptam a fals információkat, hogy ekkor meg akkor érkezni fog PS5 szállítmány stb...és hát sajnos beszerzési áron gyorsan meg is szabadultam az XSX-től.
Igen ám de PS5-ből viszont újra nem jutottúgy, hogy december végén újra vettem egy XSX-et a Médiából.
aztán ismét teltek múltak a hetek-hónapok és jöttek az újabb információk, hogy hamarosan újabb szállítmány érkezik a PS5-ből és hát megint megbolondultam és gyorsan eladtam az XSX-et, viszont most a februári Telekom dropból sikerült rendelni egy PS5-öt gyuromoj-nak köszönhetően!
Mondanom sem kell tűkön ülve vártam, hogy hozza végre a GLS a csomagot.
Aztán eljött a nagy nap...kicsomagoláskor viszont valahogy már elmaradt az az élmény mint az XSX-nél.
Elsőre a Dualsense fantasztikusnak tűnt aztán kiderült, hogy bizony hajlamosak a driftelésre mivel ugyan azok az analogok kerültek bele mint a Dualshock4-be ami ugye nem előre lépés, hanem spórolás a Sony részéről!
Durván 1 hónap után így nézett ki a Dualsense hátulján lévő felirat.
Na meg sokan panaszkodtak már, hogy coil whine-os meg hangos....ha jól tudom 17 és 23 lapátos ventilátorral szereli őket a Sony(nekem utóbbi volt) és ez gyakorlatilag zsákbamacska mert csak akkor derül ki, hogy mivel szerelte amikor már megvetted.
Jöttek a hírek, hogy majd jön itt is a VRR támogatás meg a belső tárhely bővíthetősége is jóvá lesz hagyva egy frissítéssel...ahhoz képest a konzol megjelenése óta már 6 hónap eltelt és még mindig semmi..végig az az érzésem volt a konzollal kapcsolatban, hogy ez egy félkész valami.
de amit a mai napig nem értek az az, hogy a multiplayer játékokkal XSX-en sokkal jobban megy a játék
pl.: Battlefield V conquest meccseken(32/32fős) 90% benne voltam a top 5 playerben XSX-en, PS5-ön pedig alig tudtam eredményesen játszani...akármit állítgattam nem ment.
kb olyan volt a jelenség mintha a kép késne egy picit vagy a kontroller bemeneti késedelmével lenne valami.(lehet a rossz minőségű analogok miatt, vagy passzolom..)
Egyébként biztos vagyok benne, hogy a kék oldalon sokan használják a XIM Apexet is..
(segítségével egér és billentyűzettel tudsz játszani bármilyen játékkal)
Valamint azt sem értem, hogy az 1440P felbontás miért nincs támogatva mikor alig van olyan játék ami natív 4K-ban megy.
A konzol kinézete meg ugye szubjektív, hogy kinek mi tetszik..nekem pl az XSX jobban bejön, a Sony most amolyan Cyberpunkosra sikerült.
(a zongora lakk feketéért viszont nem jár a piros pont)
De azért voltak jó dolgok is:
-exkluzív játékok
-kényelmes Dualsense
-USB hangkártya/DAC támogatás, illetve tudtam használni az USB-s kondenzátor mikrofonomat is!
Ha valaki viszont DAC-ot szeretne vásárolni a PS5-höz az alaposan járjon utána, mert csak UAC1-et támogat a PS5! ha UAC2-es DAC-ot dugsz rá akkor megfeleződik a hangerő illetve ha olyan a DAC, hogy USB-ről kapja a tápot amit feltételezek, hogy a PS5-be dugnál akkor kiírja, hogy "túl sok USB-s eszköz lett csatlakoztatva" vagy valami ilyesmi.
Utóbbi időben volt, hogy be sem kapcsoltam hetekig a PS-t mert nem volt rá játék ami érdekelt volna, mivel jelenleg is van itthon egy PS4 Pro így nem láttam szükségletét mert amit szerettem volna azt már végigjátszottam az előző genen meg igazából nincs még olyan exkluzív ami érdekelne úgy, hogy jött a döntés: mennie kell.
Először az volt tervben, hogy veszek az árából egy VGA-t a PC-be, de mivel az árak jelenleg az egekben vannak elég rossz döntés lett volna mert rengeteget buktam volna rajta...tehát maradt újra a Series X, viszont ezt már nem adom el.
Szerintem legközelebb majd csak a gen vége fele fogok PS5-öt venni, addigra kiforrja magát és addigra biztosan lesz rá egy rakat Exkluzív játék.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Tégy ajánlatot: VESZEK Azonnal Playstation 5 - PS5 (ps4 , Switch, Xbox is), Kontrollert, játékot
- PlayStation VR2
- Újszerű Playstation 5 Pro 2 TB -- Digital -- (2028 márciusig Garis)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest