Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carlos Padre
veterán
válasz
frankdelgado #1996 üzenetére
Nem vert nagy port a cikk a prohardveren. Szerintem az xbox jövője nem az xbox sikerétől függ, hanem az xcloud-tól. A game streaming az anyacég profiljába vág, értenek az ilyesmihez. Az xbox meg teljesen félre van menedzselve. A hardverből látszik, hogy fogalmunk sem volt mi készül a sonynál, csak egy elméleti TFlops számot tudtak és erre hegyezték ki a saját konzoljukat. Annyira nem erőltettek meg magukat, hogy a one x marketingtervét vitték tovább, a multiplatform címek jobban futnak az erősebb konzolon. Nem véletlenül adták már oda a gépet nagyok korán a digital foundry -nak, annyira biztosak voltak a sikerükben, hogy nem is gondolkodtak first party systemseller játékokban, mert minek, az összehasonlító videók úgyis megmutatják melyik konzol az egyértelmű győztes. Aztán ez nem így lett és most rohangálnak mint a fejetlen csirke. A zenimax felvásárlás sem arról szólt, hogy megtámogatják az xboxot, hanem mert kellett a streaming technológiájuk. A gamepass sokkal nagyobbra nem igazán tud nőni, a kitörési pont a hatalmas potenciállal bíró mobil szegmens (meg részben a tv). Ezért gondolom, hogy ha az xcoud berobban és érre minden esély meg is van akkor 100+ millió előfizető mellett nem is kétséges hová kerül a fókusz.
Amúgy az 1000 eurós konzol nincs is olyan messze, terjed a pletyka egy dual gpu-s ps5 pro-ról, pár éven belül meg is érkezhet. -
-FLY->
őstag
válasz
frankdelgado #1996 üzenetére
Nem alulról szorongatja, sz@rt is keresztbe állítja bennük. MS beárazta a Sony generációját is, kitűzött nekik is egy startot.
Az MS azért sokkal több, mint kb 40m eladott konzol (úgy néz ki a Sony szerint is).
Egyetértek, nekünk ez így a jobbik eset, függetlenül attól, hogy melyik felet választjuk. -
-FLY->
őstag
válasz
Carlos Padre #1995 üzenetére
Mindenki a felhőben látja a jövőt, hosszabb távon biztosan. Csak ehhez komoly feltételek kellenének...
-
frankdelgado
őstag
válasz
Carlos Padre #1995 üzenetére
Kúltúráltan megjegyzem, h azt is kijelentették többször, hogy nem engedik el az xboxot. Miért ne hinnénk nekik? Egy emberbarát multinacionális vállalat, nyílván , mi játékosok vagyunk a legfontosabbak...
Amúgy addig örülj, amíg van valaki, aki - ha még alulról is - de kicsit szorongatja a Sonyt, mert már így is kezd elkurvulni, meg elpofátlanodni, hát ha még egyeduralkodóvá válik. Na akkor jön az 1000 eurós konzol....
-
Carlos Padre
veterán
válasz
frankdelgado #1990 üzenetére
Rossz irányból közelíted a témát, nem a konzolosokat akarják átterelni rá. Ha viszont bejön a tervük és meglesz a párszáz milliós előfizető miközben az xbox csak nyeli a pénzt akkor minek erőltetnék? Többször kijelentették már, hogy a felhős játékszolgáltatásban látják a jövőt.
-
válasz
frankdelgado #1993 üzenetére
Persze, egyetertek. Ennek az egesz streamnek az a baja (ugy egyaltalan, nem csak az xcloud-nak), hogy vagy ugy kezelik, mint a messiast, aki elhozza a gamer-nirvanat, amikor a 80 eves mamokak is progamer szinten toljak a q3-at a huton, mikozben sul a retes, vagy a masik veglet, amikor kb semminek van kijelentve.
Az igazsag meg a tapasztalatok szerint valahol kozepen van, hogy megvan ennek a helye, mondjuk utazas/nyaralas kozben, esetleg ha valaki amugy is gamer, csak penze nincs ra, stb. Szoval egy ilyen kis kiegeszito valaminek tokeletes, de ennel tobbet vagy epp kevesebbet belelatni szerintem baromsag.Plane, hogy -ahogy irtad is- a nep nagyon nagy reszenek egyszeruen nincs olyan internetje, ami eleg jo lenne hozza. Nemhogy "tanyan", hanem pl Londonban is nagyon gyakori az, ahol ilyen 60-70 megabit a maximum, uj epitesu hazakban/lakasokban, nem epp kulteruleten, arany arban. Olyan szinten gyakori ez a dolog, hogy nalunk pl ugy nez ki az albikereses, hogy szurunk internetre is, ha nincs minimum 200Mbit-es opcio emberi aron, lapozunk. Magyarorszagon is ugyan ez volt, csak ott digivel.
-
válasz
Xcloudnak van értelme, csak éppen nem kezeli senki a helyén a dolgot.
-
Wesder
titán
válasz
Persze hogy jelenleg egy kalap tràgya. 10. generàcióra talàn hasznàlható lesz.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Carlos Padre #1985 üzenetére
Kúlturàltan megjegyeznèm, hogy az xcloud az kb annyit èr, mint egy kalap szàraz sakàlxar. Nem fog az semmit sirba tenni. Èrdekessègnek jó, kiprobàltam èn is, aztàn kotortam vissza a konzolhoz....
-
Wesder
titán
válasz
Carlos Padre #1988 üzenetére
Ha te mondod...
-
Carlos Padre
veterán
válasz
hombre[EU] #1984 üzenetére
Arghhh de utálom mikor a tablet jobban tudja mit akarok írni
-
Wesder
titán
válasz
Carlos Padre #1985 üzenetére
Senki sem mondta hogy sírba teszi a Playstation-t.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Carlos Padre #1982 üzenetére
-
Carlos Padre
veterán
válasz
NyMRooD #1947 üzenetére
Ezt a alacsony kihozatali arányt már cáfolták korábban. Az a helyzet, hogy minden gyárnak van egy maximuma, hogy mennyi waffelt képes megmunkálni hetente és ez határozza meg mennyit chipet képesek gyártani. Kisméretű mobil chipekből milliókat, ps5 apuból pár százezret, series x-ből még kevesebbet mert annyi fér rá a wafferekre. Van itt más is amiből nem tudnak eleget gyártani, a ps5-öt például vagy háromféle ventillátorral szerelik, és persze ezek különböző minőségűek.
-
válasz
hombre[EU] #1980 üzenetére
Érdekes. Vajon a TLoU--nál a Factions multit is beleértik?
-
Madwe
nagyúr
válasz
hombre[EU] #1978 üzenetére
Nem vagyok ebben biztos. Igen, aki multizik az végtelen órákat bele tud ölni, ez kétségtelen, viszont rengeteg ember olyan messziről kerüli a multit amennyire csak lehet. Igazából az utóbbi években én is így teszek, fenének sincs ideje a 24/7 nolifer prok ellen felhoznia magát elfogadható szintre
-
F-ECT$
titán
válasz
hombre[EU] #1976 üzenetére
Én is a single játékok miatt vettem PS-t és nagyjából tartom is ezt. A Fall Guys az egyetlen online multi, amit tolok rajta.
-
hombre[EU]
veterán
Internal Sony Docs Explain How "Activities" Became a Cornerstone for PS5
The company's own data showed that people were spending more time playing single player games, but struggled making it part of their schedule. -
Madwe
nagyúr
Mert te hc gamer szemmel nézed. A kocagémer aki eddig max mobilon játszott, annak tökéletes lesz, s az sokkal nagyobb piac.
nyilván a dedikált konzol ott lesz a minőségibb élvezetekért, ahogy pl egy br vagy br rip is ezerszer jobb minőségben mint ugyanaz a film netflixen tömörítve, utóbbit mégis sokkal többen használják.
s míg a netflixes tartalom, főleg a saját gyártású 99% az futószalag pár évad s max kasza de fedjünk le minden genre-t h mindenki találjon vmi magának való legalább küzepes néha mesteri címet igaz a netflixre ez igaz lesz s kb most is igaz a gamepassre.
engem személy szerint a streamelt közepes játékok nem érdekelnek, én hajlandó vagyok költeni arra h amikor leülök játszani azt a lehető legjobb minőségben s a nekem tetsző számomra legjobb címekkel tegyem meg - s ezzel sokan vagyunk így, jelenlegi konzol tulajok. De a néha leülök vmi elé mindegy mi az s a rengeteg szabadidőm van s középjó címekkel el akarom baszni az időm gamerek (ugyanez netflixen a néha beülök vmi random sorozat elé s a binge watcher darálok minden szart ami a netflixen van) na ez a réteg hatalmas nagy tud lenni.
s ez a két réteg tök jól meglesz egymás mellett szerintem, mert egyiknek sem valós alternatíva a másik (max egy kocagémert beránt a konzolok világába vagy egy hc gamer élete változik s koca közepes címekkel is beéri néha) -
-
Wesder
titán
Ja igen... Talàn valami szavazàs volt hogy 4K, vagy 60fps legyen, és a 4K nyert. -
Wesder
titán
Mindkét gépen ugyan az a helyzet. Ha Pro/X-en volt perf mód, akkor SX/PS5-ön is lesz, illetva ha van uncapped framerate opció, akkor is. A HITMAN pl ilyen.
Patch, vagy ezen opciók hiànyàban semmi sem lesz 60fps, ha eredetileg 30 volt. Elméletben a Fallout 4-et sikerült duplàzni, de nekem SS van, és csak 30 volt. Majd holnapra letöltöm, megnézem vàltozott e valami.
-
F-ECT$
titán
XSX-re mennyire jellemző, hogy kell patch az előző generációs játékok 60 FPS módjához? Illetve ha kell, akkor hány játékhoz jött mert ilyen? (PS5 egyelőre elég gyenge etéren.)
-
F-ECT$
titán
-
VTom
veterán
A Bethesda játékok szerintem maximum csak ideiglenes exkluzivitást fognak kapni, pláne ha a PS5-ből is elpattint 100 milliót a Sony.
A MS a multiplatform Bethesda címekkel a Microsoft pénzt keres minden egyes PS-re eladott példány után.Én tényleg kíváncsi leszek rá, hogy hogyan érik be ez a GP modell.
-
Def26
félisten
válasz
hombre[EU] #1953 üzenetére
jogos.
Annyira kíváncsi lennék egy sony ps interjúra. Mit élnek át, mi a terv stb.
-
Wesder
titán
Ha ez a 23 stúdiós GamePass-os bohóckodàsa az MS-nek beérik mondjuk 2023-24-re, akkor nem feltétlen gàz hogy most szarul indultak.
Azért minimum 2023 mert addigra a Bethesda is bőven az XGS alà fog tartozni + az összes stúdiójuk kihoz legalàbb egy jàtékot. Ha meg ezzel a taktikàval sem sikerül hozni egy X360/PS3 féle szoros generàciót, akkor kb màr tökmindegy mit csinàl a MS, arra fog menni hogy lehető legkevesebb veszteséggel üzemeljen az Xbox divízió, de ha lehet, azért nyereséges legyen. -
VTom
veterán
válasz
hombre[EU] #1950 üzenetére
Kicsit sajnos úgy néz ki eza launch, hogy a MS megint bukdácsol, a Sony meg szinte nulla marketinggel rekordokat dönt eladásban.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
hombre[EU] #1942 üzenetére
na még lehet be is jön a végén a tippem
Sources: PS5 was the UK’s biggest ever console launch -
válasz
NyMRooD #1947 üzenetére
Valoszinu az AMD keze is boven benne van a dologban, de az is, hogy egyszeruen nem eri meg, gyarakat fel-le skalazgatni nem annyira trivialis dolog. Most -tfh az AMD tud eleg chip-et gyartatni- felskalazhattak volna, hogy ki tudjak szolgalni a kezdeti rohamot, ami szep es jo, de utana mit csinaljanak vele? Ilyen rovid ido alatt ennyi konzolt csak egyszer adnak el, amikor megjelenik. Semmi ertelme sokszor akkora kapacitast kiepiteni, mint amire a termek eletciklusa alatt csak a legelejen van szukseg, utana nem. Jovo ev kozepere normalizalodik a helyzet mindket oldalon, onnantol meg 6,5-7 evig gyartjak, amikoris kb barmikor bemesz egy barmilyen uzletbe es leemelsz egyet a polcrol.
-
NyMRooD
őstag
válasz
frankdelgado #1946 üzenetére
Ha minden igaz mind a két oldalon az okozza a hiányt, hogy az AMD nem tud elég chip-et szállítani szóval nem az xss miatt nincs elegenedő xsx, ráadásul az ss-be a sejeltes sx chip-ek kerülnek, szóval azt az energiát sehogy sem tudták volna az x gyártásába pumpálni.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Elektrosokk #1945 üzenetére
Ha a foschtalicska s-re fordított energiákat az x gyártásába pumpálták volna, lehet, nem kellene sorba állni érte. Azt pár hónap múlva kidobhatták volna a piacra.... inkább ott porosodjanak az s-ek a polcokon...
-
-
Madwe
nagyúr
Ez teljes mértékben igaz. Ahogy pl az is, hogy mint felhasználó teljesen mindegy melyikből mennyi fogy, ha a kritikus tömeg megvan mindkét oldalon (50-60millió életciklusa alatt pl tök jó, “bukott” xo is teljesen életképes volt, sőt minél inkább fej fej mellett haladnak annál jobb nekünk, h ők versengjenek értünk...)
ami ebből max érdekes h ezek szerint spanyol piacra sony nagyon fókuszált ms meg nem annyira, míg pl magyar viszonylatban pont fordítva van az arány ilyen 3.5 xs jut idehaza 1 ps5re elvileg... kiváncsi vagyok ki hol s mi alapján mérlegelt, ha ennyire látványos a különbség (oda arányosan 7x kevesebb xs jutott avagy 7x több ps5 arányaiban mint idehaza)
-
Az a gond ezekkel az adatokkal, hogy nem igazan lehet beloluk levonni semmilyen kovetkeztetest. Ha mindketto(harom) elfogyott, akkor ebbol annyi derul ki, hogy mennyi konzolt kaptak a Spanyolok. Jovo ev vegen, ha lesznek ilyen adatok, az mar erdekesebb lesz, mert akkor mar valoszinuleg nem lesz hiany, tehat annyi lesz eladva, amennyire igeny van.
-
EmThor
addikt
-
-FLY->
őstag
válasz
frankdelgado #1932 üzenetére
Lyézus
-
frankdelgado
őstag
Kultúrált Jónapot Kívánok!
Nekem a Series S-ről a régi indián bölcsesség jut az eszembe, miszerint "moslékkal is lehet tüzet oltani" tehát átmenetileg/jobb híjján/szükségmegoldásként jó lehet az S gép. Mondjuk egy fokkal jobb ezen valhallázni, mint szviccsen zeldázni, de 720 p az akkor nagyon komoly. Szóval akkor inkább előveszek egy könyvet és adok egy pofont a kúltúrának.
-
hombre[EU]
veterán
egyébként ez a reális az ilyen hardware igényesebb játékoknál (mondjuk mikor kijött a specifikáció akkor ez le lett írva és hülyének nézték az embert
a mesét könnyebb elhinni,mint két lábbal a földön járni) és ezzel nem is lenne gond,mert lehet belōle fullhd kijelzōre egész éles képet csinálni...de az agresszív lod/popin, textúra minōség,megvágott geometria stb már most jelentkezik szóval nemtudom mit fog kezdeni az új motorokkal. míg itt a crossgen és a kiindulópont az alap ps4/xone addig egyszerū(bb) dolga van...
-
Deck
titán
válasz
hombre[EU] #1929 üzenetére
720p? Ez ám a next-gen konzol
-
hombre[EU]
veterán
NX Gamer megnézte a Valhalla patchet->[link] ... és nem igazán történt változás (a PS5 builddel). az SX szélessebb tartományban skálázódik és jobb lett a pörformansz.
a series S egyébként a 60fps-t 720p-rōl indítja... -
Wesder
titán
válasz
ProEvoFan #1924 üzenetére
Mondjuk ha gyerek kéri, akkor nem az a fontos hogy szerinted "gyenge". Helyén kell kezelni a gépet. A One X szintjét hozza, ha a fejlssztők foglakoznak vele. Controlban ott is stabil 30-at hozta, ahol a One X letérdelt. Ha màs nem, akkor legyen egy Switch, ahogy Hombre mondta.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
AxBattler #1920 üzenetére
Ez nem neked ment.Véletlen nyomtam a válasz gombra.
Most a kisebbik gyerkőcöm felvetette, hogy még is jó lenne egy Xbox SS karácsonyra....ha már nem lett idén ps5, és így nem került be a gyerekszobába a PS4....
Nem tudom mit csináljak.Szerintem zsákutca az SS....mondjuk nem nekem lesz, de akkor is. SXet nem akarok, mert két "nagy" újgenerációs konzol felesleges, föleg úgy, hogy jövőre ballagásra a nagyobbik gyermekem kap egy komolyabb gémer PCt...de karácsony van, kell valamit venni...
Tudom, covid, válság meg satöbbi én meg ilyen gondokkal küzdök... -
VTom
veterán
válasz
hombre[EU] #1916 üzenetére
A PC-sek is panaszkodnak, BSOD, dropok.
Majd az 1.0.5 -
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #1916 üzenetére
De az alapbeàllítàs nem vàltozik a patch miatt, marad perf-en.
Szokàsos vihar a biliben.
Mindig kell valami ami miatt lehet a "dobàld a kakit" jàtékot jàtszani. -
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #1910 üzenetére
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #1910 üzenetére
Akkor nem tudom hogy John mit csinàlt, de azt nagyon rosszul.
-
Wesder
titán
Mai konspiràció:
MS fizetett az Ubi-nak hogy downgrade-elje a PS5 verziót, hogy Xboxon jobban fusson. Ez jelentette az amikor Phil azt nyilatkozta hogy "utàna nézünk".
Van baj.
-
.LnB
titán
Tessék, ezzel letakarod és kész. Még a színe is passzol.
-
-FLY->
őstag
válasz
hombre[EU] #1899 üzenetére
Duracell for oem a tartozékok között van (kitart). Szerintem ez ilyen pro - contra dolog, nekem megfelel bármelyik, ebben az elektromos világban nem nehéz egyiket sem üzemben tartani.
DS-ből kettőt vettem, mert ált. elfelejtettem tölteni, így nem kellett kábelen játszani. Tudott szépen merülni, rendes fénnyel, rádugott fülessel. -
RudY
addikt
Az akksi témával kapcsolatban többször, több helyen is kértek már nem egyszer visszajelzéseket a felhasználóktól, hogy melyik a kedveltebb. Ezek alapján maradt az megoldás, hogy inkább mindenki döntse el saját maga. PS-hez én is csak azért tartom a 2. kontrollert, hogy ne kelljen a qrva hosszú kábelt kerülgetnem merülés esetén. Árat nézve X-nél így jobban jöttem ki, Energizer és GP ReCyko párosokkal (3 éve), töltő úgyis volt. X-nél az újratölthető elemek cseréje levihető 20 másodperc alá is is rutinnal, mondjuk F1 kerékcsere még így is gyorsabb.
XSX tetejéről nekem hiányzik a porszűrő, de lassan megoldható lesz a beszerzése. Nem is a por miatt aggaszt, hanem az elrepülő biszbaszok beleesése, pl. a pici allergiás gyógyszer, ami általában mindig kilövi magát a f@szba, de a polc mellett egyébként is veszélyes környéken van nálam.
PS menüje mindig jobban tetszett, viszont X-nél nekem gyakorlatilag minden fölösleg le van szedve és leállítva, ami csak lehet, így egyetlen kis csempés csoport van, semmi sallang.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Elite: Dangerous
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- RAM topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54