Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wesder
titán
Supportos erről szerintem nem tud tájékoztatàst adni. Tisztán làtszik egyébként hogy amíg a Sony a hagyomànyos modelt követi, tehàt minden generàciónàl új jàtékosbàzist kell építeni, addig az MS meg megpróbàlja ezt a generàciók közti hatàrt elmosni.
Nyílván nem mindenkinek lesz opció az xCloud, (sőt talàn nagyon keveseknek) de majd legalàbb elmondhatjàk hogy akàr még One gépen is érdemes lesz 5 év múlva GamePass-re előfizetni mert az felhős jàtékszolgàltatàsuk àthidalja a generàciók közti különbséget. -
_drk
addikt
válasz
hombre[EU] #2494 üzenetére
Ezek milyen méretű esport versenyek? Esport scene nagysága és verseny díjak?
Külön esport oldalakat nem követek, de ezekről én sose hallok semmit! Twitch-en se nagyon látom ezeket, hogy bármilyen népszerűsége lenne.
Pedig a hagyományos PC-s esport hír ömlik rám, a crossplatformasokból is csak a PC-s szegmens.
Egyszer Youtube feldobott egy Tekken versenyt és ott is a speckó arcade "joyyal" csapatták. -
Wesder
titán
válasz
ProEvoFan #2495 üzenetére
Ezzel igazàból 3 problémàm van.
1.
Sony ugye azt mondta hogy egy ilyen GamePass nem fentartható, így nem is gondolkoznak ilyenben, most meg azt mondja Jim hogy fel kell venniük a kesztyüt ellene?2.
Ez mind szép és jó hogy ingyen és bérmentve osztanak ki 12 jàtékot, csak ezek csak annak nincs meg aki nem akarta megvenni. A listàból egyedül a HZD az amit majd behúzok mert a többivel màr vagy jàtszottam, vagy nem érdekel.3.
Ha tényleg akarnak valamit a GamePass ellen küldeni, akkor a PS Now-t kellene kiterjeszreni mindenhova. Mert az lényegében GamePass, és akkor arra jöhetne egy PS Now+ amiben benne van a PS Plus, meg az EA Play is. Ja és ugye a sajàt jàtékok Day1 is be kell hogy kerüljenek. -
válasz
hombre[EU] #2492 üzenetére
Call of Duty esetén nagyon meglepne, ha ez igaz lenne. Konzolosoknak esélye nem lenne a 120 fovos, 240fps-es, egyénileg állított felbontású és grafikai részletességű egeres néppel szemben, akkor sem, ha a konzolon is egér van. Verekedős játékokat nem tudom, de simán el tudom képzelni, hogy ott igazad van.
Valamiért esport alatt fps, rts és ilyen league of legends szerű játékok voltak a fejemben csak (meg mondjuk a rocket league, de ott is enyhén szólva a pc dominál).
Wesder: jogos, nintendot kifelejtettem, ott nyilván konzolon megy a dolog. -
Az ilyen agymeneseket soha nem ertettem. Egyaltalan, mit keresne egy barmilyen konzol egy e-sport versenyen? Max ha csinal valaki valami konzol exkluziv e-sport jatekot, ami ennek ellenere annyira befut, hogy verseny lesz belole. De valahogy ezt nehezen tudom elkepzelni.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Stylerr #2484 üzenetére
mivel a cod "ps friendly" játék ezért valószínū fog érkezni natív ps5 verzió belōle míg SeriesX-en lehet úgy hagyják,ahogy van...ami nem éppen kiváló. a gameplay legnagyobb részében az a 120 inkább 90fps
ha a szobában a loot cratet nézed akkor lehet stabil 120 egyébként közelében sincs
szerintem ps-en oda fogják tapasztani, mert abba mindig több melót rak az activision -
hadam98
senior tag
válasz
consono #2486 üzenetére
Jelenleg sokkal több a nagyobb teljesítményű játék Xbox konzolokon. Ha számít az FPS akkor Xbox Series X vegyél. Ott az FPS Boost is rá. A kontroller miatt ne aggódj... Sokáig volt PS4-em és az Xbox kontroller fényévekkel jobb pillanatok alatt meg szokod mert ez kézhez áll.
-
consono
nagyúr
válasz
Stylerr #2484 üzenetére
A kontrollerről pillanatok alatt át lehet szokni, személyes tapasztalat. 3-4 évig PS4-en toltam mindent, majd decemberben lett XSS, nem kellett egy hét sem a kontrollerhez. Mondjuk a PS4 előtt 360-on játszottam, nem teljesen nulláról kezdtem az XBox kontrolleresdit
Egyetlen dolog volt fura a DS4 után: az XBox kontroller súlya, érzésre jóval nehezebb, de már nem tűnik fel.
-
Wesder
titán
Ha esetleg lesz itt olyan akinek mindkettö van összehasonlíthatnà a 3D Pulse-t, meg az XWH-t.
-
Stylerr
addikt
Akkor én mit láttam a VR-os tesztvideóban?
/edit: [link]A kérdésem igazából arra vonatkozik ténylegesen, hogy PS5-ön sincsenek hardveres korlátai a 120 FPS-nek, ha az XBOX-on működik? (1080p, HDMI 1.4)
Mert ugye papíron úgy néz ki a dolog, hogy:
-HDMI 1.4, 1080p 120hz
-HDMI 2.0 1440p 120hz
-HDMI 2.1 4k 120hz -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Stylerr #2478 üzenetére
A két említett játéknál akkor sincs 120 FPS mód.
PS5-ön jelenleg ezek a játékok mennek 120 FPS-sel:
Borderlands 3
Call of Duty: Black Ops Cold War
Destiny 2 - Csak multi
Devil May Cry 5: Special Edition
DIRT 5
Monster Boy and the Cursed Kingdom
The Nioh Collection
Tom Clancy's Rainbow Six: SiegeLinkelt kérlek a Warzone 120FPS-es videót, amiben tesztelték, mert én nem találom.
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
Öcsém által hozzám került egy Xbox Series S. HDMI 1.4-en 1080-ben szépen fut 120 FPS-el.
Én PS-es vagyok, azt is szeretnék venni.
Jól gondolom, ha az Xbox is ment 1080p/120Hz-n, akkor a PS5 is fog ugyanezen a monitoron? Természetesen performance módban. -
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #2471 üzenetére
Hiàba raktam a szememre, képet nem adott.
-
Se wishlist nincs, se az nincs megoldva, hogy egy kattintassal be tudd huzni a ps4+ps5 verzioju jatekot ps plusbol. Tavaly meg az is szar volt, hogy elo ea access elofizu mellett EA-s plusos jatekokat egyszerűen nem tudtal berakni a konyvtaradba. Price alert is jo lenne.
En nem is nezegetem a shopot, a psprices.com-on tajekozodok es csak vasarolni megyek fel a ps storeba.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #2463 üzenetére
Gondolom még elhiszik hogy 1440p-s gép. Szerintem semmi baj nincs azzal ha maradna mindenki a 1080p-nél Series S-en.
-
Wesder
titán
-
Wesder
titán
Sony-nak kezdenie kellene valamit a Store-ral, vagy a liszenszeléssel, mert sokaknak a Crash 4 PS4->PS5 àtàllàs nem megy könnyen.
Boxon meg csak az ikon frissült a könyvtàrban, és màr csak a Series verzió tölti le.
-
hombre[EU]
veterán
na ezaz...hogy ezeket valószínū cégen belül is a kevésbé tōkeerōs piacokra szánják viszont azokon a helyeken órákra van légiközlekedéssel a legközelebbi szerver
ördögi kör
és mire kiépül a hálózat addigra megint lemaradnak techben és ilyen parkokat nem fognak 4-5évente frissíteni -
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #2455 üzenetére
Ha itt lenne magyar gerincen a szerver, amit elérek mondjuk 3ms-el, akkor lehet. De élek a gyanúperrel, hogy ez sem GF now, sem XCLOUD, sem semmilyen más szolgáltatás esetében nem fog megtörténni
Szal ez az egész kevés helyen lesz a géming jövője szerintem
A többieknek meg marad a meztelen valóság -
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #2452 üzenetére
Ahhoz eléggé közeli szerverek kellenek. De számolgassunk picit. Button->proci 5ms. proci->net (mondjuk valahol eu szerver) 80ms. szerver->render 16ms.(legyünk optimisták
). Framebuffer->encoder 10ms. szerver->proci 80ms. Proci->decoder 5ms. decoder->megjelenítő 15ms.
Aszondjahogy
5+80+16+10+80+5+15=210ms. És nagyon de NAGYON optimistán számoltunk midennel. És minden PONT odaért, és minden PONT végzett, stb. Sehol nem várt senki semmire. Azaz a valsógában ez inkább 250ms+.
Hát izé. -
válasz
hombre[EU] #2452 üzenetére
GF now-ot ti hogy próbáltátok ki? Én 2x próbálkoztam az ingyenes verzióval, mind a 2 alkalommal nagyjából 4-6 órát álltam sorba mielőtt kikapcsoltam a PC-t. Egyszer sem jutottam még csak a közelébe se, hogy beengedjen az 1 órás ingyenes játékra
-
hombre[EU]
veterán
az ux nagyon homebrew ja
minōségre nálam ott volt a legelviselhetōbb...xcloud only wireless eleve meh, stadián artifakolt elég sūrūn, a gf now csak szimplán gagyi volt
pont ezért írtam,hogy hiába mūködik, ha a potenciális usernek ez az experience nem kielégítō(#2450) tboy93 figyelj, egy periféria-hw közti latency 5-10ms lehet...na most egy stadian az össz 100ms körül van (button-to-pixel)...nem ott lehet megfogni az idōt
-
válasz
l.skywalker #2448 üzenetére
Nem ugyanaz.
Normal kontroller -> PC/Konzol -> Router -> Felhő
Stadia kontroller -> Router -> Felhő
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #2445 üzenetére
Én kaptam tőlük 6 hónap founders hozzáférést, de szerintem szörnyű az egész. Szerintem a 6 hónap alatt nem tettem bele 2 órát. A minőség viszonylag oké, a latency viszont szar (nyilván nagyon távoliak a szerverek), de ez az egész ahogy működik, hogy azzal indít, hogy egy virtualizált steamen telepítgeti a játékokat amivel játszani akarsz, hát ez valami gyomorforgató bénáskodás.
-
l.skywalker
titán
Ami ugyanúgy azt a távolságot kommunikálja le a szerverrel, mint a router
Nem rossz a felhős játék. Sok játékkal kipróbáltam, de egy multi FPS, egy akció játék vagy bármilyen ügyességi, ahol a timing számít. Stratégiai meg Puzzle játékokkal szenzációs vagy ha csak be kell lépni valami event-re, vagy ládát nyitni. De már egy platformer is bukta volt.
-
F-ECT$
titán
válasz
Én pár éve leálltam a pc fejlesztéssel, és pont a geforce now-ban bízok 1-2 olyan játék esetén, amit nem feltétlenül konzolon játszanék. Multit biztos nem tolnék így, de azért bízok benne, hogy a single játékok, még ha gyorsabb is a játékmenet, azért játszhatóak lesznek vele.
tboy93: nem hiszem, hogy a kontroller - pc késleltetés okozza itt a fő gondot, de még nem próbáltam a stadia-t.
-
válasz
A stadia kontrollere ebből a szempontból nagyon előremutató volt (kontroller kommunikált közvetlen a routerrel).
-
hombre[EU]
veterán
válasz
l.skywalker #2443 üzenetére
a geforce now (vagy mi a neve) nem rossz, de még mindig érezni a késést és ez javulni nem is nagyon fog. a 720p120fps módban is ~duplája a latency,mint lokálisan...illetve a képminōség is messze van. de mūködik, egy lassú rpg-t el tudok képzelni,hogy így játszik valaki akinek inkább az olcsóság számít(ez is érdekes,mert hosszútávon a hardware sem drága)
kiváncsi vagyok rá egyébként mekkora az igény, a serieses xclouddal már lesz egy nagyon komoly lehetōség, de az az érzésem,hogy ezek a pl. bethesda hardcore AAA játékok azokat érdekli akik szeretik a minōséget és költenek is rá -
l.skywalker
titán
válasz
ProEvoFan #2430 üzenetére
Amúgy a dolog mikéntje, hogy sokat nem szeretik ezt, nem abban van, hogy exkluzívok lettek. Sokan az MS piaci uralmát már az Xbox előtt sem szerették. A Windows megkerülhetetlen lett és sokaknak nem tetszett ez. Később az ebből felépített "birodalom" elég nagy tőkét generát ahhoz, hogy ne alkossanak, hanem vásároljanak. Én mindig csak a játékos oldalról próbálom megfogni a dolgot, mégpedig, hogy az a lényeg, hogy nekem legyen jó. De összességében nézve az MS fogta és megvette az exkluzívokat. Lehet, hogy innentől kezdve a Bethesda és az Xbox exkluzív cuccok is egyre jobbak és jobbak lesznek, ha a Gears5-ből és a Forzából indulok ki - tudnak ők jót is csinálni. De a múltat tekintve az MS és a fejlesztők viszonya sosem volt gondatlan. Rengeteg projekt került süllyesztőbe és a helyére felvásároltak újat és újat. Majd azok is átalakulta vagy csinálta olyat, ami szörnyű lett és jöttek újak és újak. Nem ellenpélda, mert mást stratégián mozgott a 2 válallat sokági, ill. a három. De a Sony sok-sok évvel ezelőtt meglépte ezt, csak nem 7,5 milliárdért vette meg azokat a stúdiókat, amik most a PS exkluzivitás krémjét hozzák. Értéket teremtettek. A fejlesztés és az eszköz egymást támogatja, nincs második vagy harmadik rész, amire figyelni kell.
Szeretem a focit és kicsit olyan ez, mint amikor egy kiscsapat több év munkájával kialakít egy bajnokcsapatot vs. amikor jön egy arab sejk, megvesz egy csapatot, belepumpál milliárdokat és bajnok lesz. Az adott csapat szurkolójának lenni mindkét esetben jó, de az ellenszurkolók látják a különbséget. Mindkét irányba.
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #2441 üzenetére
Én hétvégén kipróbáltam a Destiny-t és FPS ilyen felhős dologban szinte játszhatatlan szerintem.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #2441 üzenetére
Én úgy tudtam hogy a High End PC, amivel rendelkeznek megoldja ezt a problémàjukat.
-
Moby
veterán
Idejük éppen lett volna bőven, csak beleszartak. Hol van a Bungie? Vagy a Bizarre Creations? Esetleg a lionhead?
Idő lett volna mindenre, pénz is, hát más volt fontos. Nem a játékok sajnos. Elment náluk egy komplett generáció kísérleti hülyeségekkel, szolgáltatásépítéssel, minden szirrel szarral, amikor az volt a fontos, hogy mekkora ökörségeket lehet beumtatni az e3-on, ha már játékokat nem sikerült. -
NyMRooD
őstag
válasz
ProEvoFan #2432 üzenetére
Szerintem itt a problémája az emberkéknek azzal van, hogy meglévő, folyamatosan újrészekkel megjelenő franchise-okat tehet az MS exklúzívá, ami nem szép, de sem az MS-től sem a többi konzolgyártótól nem szokatlan. Bár szerintem a Doom/TES/woflenstein/Fallout/Dishonored címek nem lesznek exklúzivak, max ideiglenesen, az új címek közzül kettőt meg eleve a Sony tett exklúzívá. Egyébként meg eddig az volt a baj, hogy az MS nem hitt az ex címekben, most meg, hogy (újra) abban látják a jövőt az a baj, szépen lassan a piaci szereplők korigálják a tévedéseiket (lásd másik példa, EA számára leeset, hogy bizony az egyszemélyes játékokban is van potenciál, nem is kicsi).
Összefoglalva, szerintem azok félelme akik most sírnak alaptalan, ha meg mégis, hát akkor sem dől össze a világ, mert eddig sem dőlt össze hasonló esetekben, inkább nézzék a jó oldalát, hogy még egy nagy szereplő tart afelé, hogy rááljon a minőségi játékok gyártására, ahol nem számít a pénz meg a fejlesztési idő, csak a végtermék.
-
F-ECT$
titán
válasz
ProEvoFan #2430 üzenetére
A Nintendo és a Playstation is főleg az exkluzív címek mentén határozza meg magát. Az Xbox elég régóta próbálkozik más narratívával (legerősebb konzol, gamepass), de rendre harmadik az eladásokban.
A felvásárlás utáni hírek alapján úgy tűnt, hogy ez nem fog változni, de ezek szerint mégis.#2432: Eddig is volt egy pár, de most várhatóan sokkal több lesz.
-
ProEvoFan
nagyúr
-
Arra lennék kíváncsi, hogy mi lenne ha valamelyik ilyen nagy store bedőlne véletlenül. Mondjuk becsődöl a steam vagy epic mögött álló cég és nem marad pénz üzemeltetni sem a szervereket. Nyilván nincs rá sok esély, de ha tényleg megtörténne. Hány játékos ugrana ki az ablakon másnap?
Meg ki kártalanítana és hogyan? Vajon egy ilyen eset után mennyire pártolnának el az emberek a digitális játékok vásárlásától?
-
Wesder
titán
válasz
l.skywalker #2419 üzenetére
Remek, köszönjük a linkeket, hasznos.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
woow...van egy csomó játék,amelyet képrōl felismernék, de a gúgölbe sehogy sem tudom megtalálni...na ez erre tökéletes
greatjob 👍bookmarked
-
válasz
Uuuuuu, mekkora kincset talaltal! Mar szedem is le oket, koszi!
-
válasz
Szupi, kis nosztalgia faktor, ps2-be belekukkantottam, leszedem majd a többit is
-
válasz
Retró enciklopédia - királyság!
-
l.skywalker
titán
Találtam pár érdekes PDF-et az itch.io-n. Régi konzolokról és játékokról szóló enciklopédiák, leírások. Nem nextgen, de aki rajongó annak jól jöhet
• the Atari 2600 Encyclopedia Book
• the Atari 7800 Encyclopedia Book
• the Atari Jaguar Encyclopedia Book
• the SMS Encyclopedia Book
• the MegaDrive/Genesis Encyclopedia Book
• the Sega CD/32X Encyclopedia Book
• the Sega Saturn Encyclopedia Book
• the NES Encyclopedia Book
• the NES Deluks Version vol.01
• the NES Deluks Version vol.02
• the SNES Encyclopedia Book
• the N64 Encyclopedia Book
• the GameCube Encyclopedia Book
• the VirtualBoy Encyclopedia Book
• the Game Boy Encyclopedia Book
• Collecting Game&Watch Systems
• The PlayStation Encyclopedia Book
• The PlayStation 2 Encyclopedia
• The Arcade "Encyclopedia" 1970-1976
• the Neo-Geo Encyclopedia Book
• the Vectrex Encyclopedia Book -
kecsu10
aktív tag
Ez az a kategória igen. Nagyon drága volt, de így az asszony elérte, hogy a dolgozó szobában játszak, így a nappali az övék. :D Bár már jeleztem felé, hogy pc-n nincs Last of us :D Szóval készítem rá lelkileg, hogy kellhet majd egy ps is. :) Tényleg köszönöm, lassan kezdem jobban érteni a dolgokat.
-
Madwe
nagyúr
válasz
kecsu10 #2415 üzenetére
Az hogy gpu vagy cpu limites egy játék azt az adott motor s jelenet dönti el, változó.
egy friss gamer pc még ha laptop is nyilván jobb teljesítményt tud mint egy előző generációs konzol. Előző gen cpuban iszonyat gyenge volt amúgy, kb egy kis tablet proci van bennük... A ps5/xsx szintjét viszont laptoppal nem fogod hozni még jópár évig(ok, nyilván az ilyen 5 kilós, asztali cput s gput használó laptopokkal lehet.. bár laptop az olyan
? )
-
kecsu10
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Így már jobban érthető. Az azért durva, hogy mennyivel komplikáltabb pc-n, és mégis jobban megy. Most már jobban átlátom, hogy miért érzem jobbnak a pc-t. Nagyon régóta konzolon játszottam, ám kaptam az asszonnytól egy gamer laptopot. Azóta a konzol nem is megy szinte, ez egy másik élmény. (Árban is nyilván, azt most nem szabad említeni, mert próbálom megérteni a magam egyszerű szintjén csak.) Egyébként a pc VGA miatt, vagy CPU miatt erősebb ennyivel, vagy mindkettő? Mert ennyivel bonyolultabb műveletet, hogy jobban oldjon meg, ahhoz nem kis erő kell. Szoktam figyelni az Afterburnert, a processzort 20-30 százalék fölé szinte semmi sem hajtja, tehát ha jól sejtem inkább a VGA viszi a hátán a dolgot?
-
válasz
kecsu10 #2411 üzenetére
Ez az optimalizacio egy necces/bonyolult kerdes. PC-n nem nulla optimalizacio van, minden honapban, sot, minden heten van valami uj kutatas/publikacio, hogy hogy sikerult megoldani valamit, amit eddig vagy nem lehetett, vagy nehez volt kevesebb eroforrasbol ugyanugy, vagy ugyanannyibol jobban, esetleg teljesen uj kutatas, ami olyan dolgot tesz lehetove es elerhetove, ami eddig nem volt. Ezeket a studiok (jobb esetben) figyelik, igyekeznek magukat naprakeszen tartani, az ujdonsagokat hasznalni, stb. Ezen felul ahhoz, hogy egy modern, AAA kategoriaju jatek elmenjen a mai vasakon, iszonyatos, mennyire optimalisan/jol megirt es okosan tervezett kodra van szukseg. Ez mind beletartozik abba, amit a koznyelv "optimalizacio" alatt ert.
Ami "optimalizacio" a pc-ben nincs, az ket dolog:
Egyreszt amit wesder is irt, hogy nem tudhatod, milyen hardware-en fogsz futni, tehat celhardware optimalizacio PC-n nem letezik, mar elmeletben sem letezhet.
A masodik pedig egyenesen kovetkezik az elsobol, megpedig az, hogy barmit irsz PC-re, az nem lesz "hardware-kozeli", legalabbis nem ugy, mint konzolon.Itt egy (borzasztoan tulegyszerusitett, de lenyegeben helytallo) pelda:
Kod: He sracok, ki kene rajzolni egy haromszoget, itt vannak a koordinatak ezen a cimen, tortenjen valami.
Konzol: Koszi a cimet, kirajzoltam. He, "Kod"! Kirajzoltam a szarodat, Te josz, mi a kovetkezo lepes?!
PC: Koszi a cimet, atadtam az ugyintezonek a levelet. Ugyintezo (OS): Koszonom a levelet, kikerestem ez melyik reszleg feladata, tovabbitottam. Reszleg (driver): Koszonom a tovabbitast, a levelet bejegyeztem, a tartalma alapjan a megfelelo helyre tortent a tovabbitas, tovabbitottam a haromszograjzolo alosztalyhoz. Haromszograjzolo alosztaly (VGA): Koszonom a tovabbitast, reszlegnek jelentem a haromszoget kirajzoltam. Reszleg (driver): Koszonom a gyors munkat es a visszaigazolast! Jelentem a visszaigazolast tovabbitottam Ugyintezonek! Ugyintezo (OS): Koszonom a gyors es hatekony munkat! He, "Kod"! Kirajzoltam a szarodat, Te josz, mi a kovetkezo lepes?!Na, ezert kell a PC-nek sokkal erosebbnek lennie, mint a konzol ahhoz, hogy ugyanabban hozza ugyanazt a sebesseget.
Persze ez ma mar sokkal arnyaltabb, retegek tunnek el, jelennek meg, egyszerre tobb dolog kerul egy package-be (level), mint egy nyuves haromszog, van ezer variacio a temara, plusz ott a hatalmas kerdes, hogy tortenik-e barmi kulon optimalizacio a konzolra (mert altalaban 3rd partyknal nem), stb... -
-
kecsu10
aktív tag
Bocsánat, hogy egy ilyen régi hsz-re reagálok. De ha jól értem, (s tapasztalom is mint pc játékos) akkor a pc-n kb nulla optimalizáció van, már konzolhoz képest, és csak a hardver brutális fölénye miatt tud jobb grafikát/több fps-t kisajtolni? Pl. A Horizon pc-n még úgy is szebb és több az fps, hogy rémesen optimalizálatlan. Javíts, javítsatok ki ha tévedek, vagy félreértem. :)
-
F-ECT$
titán
válasz
frankdelgado #2405 üzenetére
Miért? Az ember egyik legjobb tulajdonsága, hogy tud változni, tud tanulni más és a saját hibájából is.
Én is warezoltam a pc-s korszakomban, mert elég volt a hardverre kisírni a pénzt, a játékokra nem maradt. Most nem gond kifizetni egy játék árát, szinte nem is warezolok már. De ettől nem lettem szent, csak támogatom azt a céget, aki olyan dolgokat csinál, ami szórakoztat. (Attól hogy valamit csinálsz, ami nem jó, még elitélheted magad érte)
-
válasz
frankdelgado #2406 üzenetére
Azért faszán sikerült vállon veregetni magadat.
-
válasz
Van, aki tud fejlődni. Igen, régen warezoltam. Pláne gimnazistaként. Akkor se volt helyes dolog, követtem el ennél nagyobb hibát is, mára sikerült annyit fejlődni, hogy felfogom, hogy akkor is, ruppótlag kis nyüzügeként is paraszt dolog volt, most, hogy van saját fizetésem meg pláne az lenne. Ennyi. Szerintem nem "gáz" bevallani, hogy hibáztam, hülye voltam, tanultam belőle.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Miért? Gimnazistaként. Egyetemistaként sokat warezoltam. Amióta saját magam keresem a pénzt megbecsülöm más munkáját is s eszembe nem jutna warezolni. (Már ha játékokról beszélünk. Filmek, sorozatok, zenéknek nagyon jót tett a streaming s on demand, ha az nem lenne lehet nem lennék ennyire “jogtiszta”
-
frankdelgado
őstag
válasz
Meg ahogy mondani szokàs: talàlt, süllyed...
-
válasz
frankdelgado #2402 üzenetére
A magyar nyelv nem az erősséged, ugye?
A múlt idő elmélyült tanulmányozását javaslom. -
frankdelgado
őstag
A lényegben egyetértünk, de csak a kúltúrált trollkodás kedvéért: lopás esetén kevesebb lesz a vagyon, szerzői jogsértés esetén pedig nem növekszik elvárható mértékben.
Sajnos - és ez az élet szinte minden területén így van - csak arról lehetz még több bőrt lehúzni, aki amúgy is tisztességes. Ezért is akarták a lemezért pénzt kiadó játékosokat megpumpolni. A wareznek nem felhasználói oldalon kell nekiesni, és az is kevés, hogy néhány szervert lefoglalnak. Az internet totállis ellenőrzése lehet a megoldás, Kínában pl. elég jól működik, egy kommentért is lecsukhatnak....de ha jól tudom, ha Németországban elindítasz egy letöltést, akkor az internet előfizetője kap egy 1000 eurós csekket...De sztem brutális hiszti lenne, ha létrejönne egy külön ilyen szervezet. Kiberbűnözés elleni szerv ugyan van ma is a rendőrségen, valamint a nemzetbiztonsági szolgálatoknál, de ugye ők ennél komolyabb dolgokkal foglalkoznak.....Nem tudom milyen hisztéria lenne ha létrejönne egy internenet felügyelő hatóság..
-
frankdelgado
őstag
"A warez, mint erv meg... Hat, azt inkabb nem is jellemzem."
Szóval akkor mégis van olyan szegmense a dolognak, ami megfelel a kényes ízlésednek?
A te példádat felhozva: Ha jól értem akkor, ha az engedélyed nélkül beköltözöm a házadba, hogy ott lakjak, az problémás, de ha csak egy rövid időre költözök be -hogy kipróbáljam milyen és ha tetszik akkor vegyek egy ugyan olyat - akkor az már rendben van?
-
F-ECT$
titán
Amúgy aki letölti az valószínűleg soha nem adna ki érte pénzt!
Hát pontos arányt nem tudok, de egy részük valószínűleg fizet(ne) is érte.Ebben a nagy internetes világban, főleg globálisan tehetetlenek a szerzők, gyártók
Ez sajnos így van.Én a stream-ereket nem értem, hogy egyelőre reklámozóként tekintenek rájuk.
Igen, veszítenek vásárlókat, mert nem vesz meg olyat, amit már végignézett, de nyernek is, mert egy csomó olyan emberhez is eljuthat a játék híre, akik amúgy nem hallottak volna róla. Hogy melyik hatás nagyobb, azt szerintem senki sem tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GOG.com - Good Old Games
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Xbox Series/ One kontrollerek eladóak
- Nintendo switch Oled megkímélt Opcionálisan megvásárolható kiegészítőkkel
- Nintendo Switch Oled - 256 GB SDcard - BigBen tok -Okosított
- Eladó Ps5 (fat) digital, 2 kontrollerrel.
- Nintendo Switch OLED Zelda Tears of The Kingdom Megapack! Új, Bontatlan!! Ingyen Foxpost!
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest