- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új firmware javítja a fekete képernyős problémát a friss GeForce VGA-kon
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibiniki
tag
MSI MS-7504VP-PV alaplap, külön mindkét memória működik az egyes foglalatban, a másikban nem. Ha abba rakom csak be vmelyiket akkor se kép se hang. Ha a kettőt együtt, akkor bejön a bios üdvözlőképernyője, kiírja a lehetőségeket hogy (TAB, DEL, F12) de semmit nem lehet vele csinálni.
-
Cancer
senior tag
Üdv, nem tudom, hogy alaplapos téma-e ez, de az történt, hogy egyik este még normálisan használtam a gépet. Ja, előtte vírust jelzett a gép. A firefox-ot megnyitotta vagy 200x. Az Avira Antivirral átnézettem a gépet. Talált is két trójait. Ezeket töröltettem, majd amikor meg akartam nyitni a "report"-ot, azt az ablakot is megnyitotta úgy 60-80x. majd miután kiléptem, úgy tűnt, minden rendben. Kiléptem kikapcsoltam a gépet.
A baj másnap történt, amikor is bekapcsolás után nem történt semmi! Mármint felpörögtek a ventillátorok, de a monitor és a billentyűzet "halott volt". Illetve folyamatosan felpörögtek az üres DVD olvasók. Kipróbáltam, hogy lahúztam a DVD meghajtókat, sőt a régi vinyót is, és egymásikat dugtam a gépre, de az eremény ugyanaz.Lehet, hogy az alaplap durrant el? (Bár sem hang-sem fényjelenség nem volt) Vagy a proci adta fel? (Erre utaló jeleket sem tapasztaltam).
Még az fordult meg a fejemben, hogy a vírus a BIOSZ-t támadta meg. Bár csináltam egy clear bios-t, nem segített.Az alaplap MSI 785G-E51; a proci Athlon II 3 Ghz.
A segítséget előre is köszönöm!
-
tibiniki
tag
Hali! Nekem olyan gondom van, hogy 1 rammal indul a gép, ha kettőt teszek bele, akkor már a biosba se lehet belépni. Két egyforma KINGMAX 1 gb 800 mhz ramról van szó. Külön-külön műkszik mind a kettő, együtt viszont nem.
-
awokado
tag
udv!olyan problemam lenne hogy a bekapcsolas megall az alaplap logojanal.biost sem erem el.szepen sipol egyet,ventik felporognek,hdd led egy kicsit vilagit aztan kialszik.tegnap meg semmi baja nem volt,siman bf-eztem.vga radeon hd 5570 alaplap gigabyte 965p ds3.szeintem vga lesz de meg fel eves sincs.
-
derapo
tag
Üdv mindenkinek.
Van egy IBM alaplapom. S478-semmi extra. Az viszont extra lenne,ha tudnám a pontos típusát. De talán ez most nem is számít. A lap az egyik pillanatról a másikra megadta magát. A benne lévő proci jó,másik lapban próbáltam.Ramok is.. a hiba jelensége: ha a gépet úgy kapcsolom be,hogy a 12V atx csatit rádugom a lapra,akkor meg sem moccan. Ha lehúzom róla akkor felbörög a proci hűtő..pörögnek a vincsik stb. de nincs kép sem agp,sem saját vga-n.
Valakinek van valami ötlete mi lehet szar?Egyébként egy pontosan ilyen lapról van szó.
Köszönöm előre is.
Ja,minden periféria és alkatrész külön tesztelve.Proci,táp,ram minden megy. -
psg5
veterán
Primery és Secundery Master és Slave is : None.
Peig most már rajt van a hdd és a dvd író is.Húha lámaság! Tápot még nem kapott egyik sem...
Okés.
Nos egyenlőre a front paneles CBOX nincs rádugva,meg a floppy,meg a fire-wire.
Tán azoktól lehetett?
Mondjuk a cpu ventije nem olyan egyenletesen szépen szól... -
-
psg5
veterán
Köszi!
Megrendeltem az új lapot.Van egy másik régi gép.
Alaplap: Zenith CT-7NJS
Táp: Chieftech 350EB
Cpu: Amd Athlon 3200+
Ram: 1Gb
Vga: radeon 9600
Szóvalrégi...
Egy ideje bekapcsoláskor kékhalál és ugyan hivatkozott valamire de nem írtam fel, mivel ritkán csinálta.
Néha meg, mintha cmos reset lett volna végrehajtva, bios betöltése előtt kiírta, hogy megváltozott a bios.
Ma be akartam rakni egy második merevlemezt és amikor be akartam kapcsolni semmi. Mintha egyáltalán nem kapna áramot. Létezik, hogy már eleve a kékhalálok miatt valami lógott a levegőben és most valamilyen zárlatot csináltam neki végleg? -
Mr.Grey
tag
Persze, ez is lehet (mérni sajnos nem tudom), de pl. az XBox esetén normál másolás, stream lejátszás esetén nem jelentkezett, csak akkor ha lejátszás közben próbáltam könyvtárt váltani, ill. PC-n Facebook alkalmazások esetén. Ugyanakkor egy harmadik gép, amelyik ugyanezen a hálózaton lóg (7/24) egyszer sem jelentkezett semmilyen hiba...
Pár nap használat után úgyis kiderül.
Mindenesetre köszi még1x a segítséget! -
Mr.Grey
tag
Prime95 4 óra folyamatos futás után sem jelzett semmilyen hibát.
Inkább a hálózat lesz a ludas. Ugyanebben a hálózatban van egy XBox is és az is lefagy, ha pl. divx-es filmlejátszás közben megpróbálok külső feliratot behívni, ill. a gépek közti másolásnál is néha fagy minden.
Megpróbáltam a router-en egy FW frissítést és egyelőre nem jelentkezett a hiba...
Lehet, hogy ezzel meg is oldódott a rejtély -
psg5
veterán
válasz
Dänielsson #8632 üzenetére
Köszi!
Meg is rendelem, most már nem küzdök tovább -
psg5
veterán
válasz
Dänielsson #8629 üzenetére
Az jelent valamit, hogy, minden lehúzva, memória is kivéve, proci is lehúzva és akkor nem jelez a lap folyamatos sípolással, hogy nincs memória, de ha a procit rádugom, akkor jelzi folyamatos sípolással, hogy nincs bennt ram.
-
psg5
veterán
válasz
Dänielsson #8629 üzenetére
Köszi!
Sajna azóta nem indult egyszer sem a gép, úgyhogy nem tudok több tesztet csinálni.
Na akkor valahonnan megpróbálok beszerezni elöszőr egy alaplapot. -
Dänielsson
csendes tag
Futass le egy Intel Burning tesztet az minden magot 100%-ig kihasznál de am teljesen természetes ha valamelyik mag kicsit melegebb nekem is mind a 4 mag más hőfokot szokott elérni. Szerintem alaplap lesz a rossz akkor derül majd ki, ha kipróbáltad a procidat egy másik lapban és mondjuk 20x egymás után bebootolt.
-
psg5
veterán
válasz
Dänielsson #8627 üzenetére
A fura az, hogy a két magnak teljesen különböző a hőfoka. Az egyik 39-43, a másik 49-52 között mozgott. Ez lehet cpu probléma?
Ha a lap hibás, akkor elindulna néha?
Sajna nem tudom ezt a két részt sehogyan sem tesztelni. Vagy cpu vagy alaplap.
Memóriát kizárnám, mert 2x1gb-át van benne és az elég valószínűtlen, hogy egyszerre mindkettő meghalt volna. (azokat is megnéztem külön-külön is) -
Dänielsson
csendes tag
Hány magos CPU és mindegyik mag ingadozik vagy csak az egyik ?
Am nem hinném túl nagy baj lenne ha ingadozik de Everestben soha ne a CPU hőmérsékletet nézd az nem valós hanem a magok hőmérsékletét az sokkal melegebb is mindig. Szerintem lap a hibás akkor. Ha van rá lehetőséged próbáld ki a procidat meg a ramjaidat egy másik lapban ha biztosra akarsz menni. -
psg5
veterán
válasz
Dänielsson #8624 üzenetére
Köszi...
Másik táp már próbálva, azzal ugyanaz volt...
Most egyszercsak tökéletesen elindúlt, gyorsan futtattam egy everest stabilyti tesztet, ott annyi volt, hogy a cpu hőmérséklet nagyon nem egyenletes, de 3 fokon belűl ingadozott.
Újraindításnál rendben volt, majd lekapcsoltam és azóta, újra ugyanúgy csak felpörög és nem csinál semmit. Se sípolás, semmi.
VGA-t is megpróbáltam az is jó.
Lehúzva hdd, dvd meghajtó, nem azoktól van.
CPU, Alaplap, memória maradt hibaforrásnak.
Ha van amikor bekapcsol, van amikor nem az inkább mire utalhat? -
psg5
veterán
Üdv!
Nem indul a gép. Felpörög minden, de nincs csippanás.
Elem kivesz, Cmos reset.
Lehúztam mindent (csak a proci maradt, memóriák kivéve)
Így indításkor hosszú sípoló hang.
Memóriák bele és újra nincs csippanás.Valószínűsíthető így a memória hiba?
-
lako05
tag
válasz
endless1984 #8620 üzenetére
Próbáld meg resetelni a BIOS-t.
(upd.: Most látom elöttem már a kollega irta.. )
-
Dänielsson
csendes tag
válasz
endless1984 #8620 üzenetére
Nem én mindenképp szeretném megvédeni a Gigabyte-ot nekem is giga lapom van és az egyik legjobb márka mostanság, legjobban is húzhatóak általában ilyen bárkivel előfordulhat anno pár éve nekem pont egy Gigabyte lapom szállt el egyik napról a másikra de az még 478-as volt. Több szerencsét az új laphoz!
-
endless1984
csendes tag
válasz
Dänielsson #8619 üzenetére
Köszi a tippet, ellenőrizni fogunk mindent...bár kipróbáltam több táppal is, a táp tuti kizárva
Szerintem egy új alaplap vásárlása lesz a +oldás, csak nem tudom milyet vegyünk!
Gigabyte ennyire ratyi márka - vagy csak nálunk ilyen szerencsétlen a történet?
Hozzáteszem a garancia 1 hónapja járt le.Pár hete is produkálta az újraindulgatós hibát, akkor egyszer csak abbahagyta, és jó volt ...
Most végképp meghalt.
Teljesen szétszedte, kizárásos alapon indítgattam el a gépet, és egyedül ez a 12V ATX csati körüli történet bizonyult irányadónak.Nem egy gépet és problémát láttam már, de most lövésem sincs...
-
Dänielsson
csendes tag
válasz
Sátán44 #8618 üzenetére
Hali!
Nekem is volt ugyanilyen hiba a dolgot az oldotta meg, hogy a tápcsatikat más elosztókra dugtam tehát nálam a táp okozta a hibát. Azt mondjátok nálatok a táp rendben van akkor én az alaplapi 12V proci csatlakozóra tippelnék tehát nem a kábelre hanem ahova bedugod a 12V 4 v 8 pines csatit az lehet hibás az alaplapon elkéne vinni szervízbe ha már mindent kipróbáltál. -
Sátán44
addikt
válasz
endless1984 #8617 üzenetére
Mai nap kaptam egy ilyen gépet (ASUS alaplap) és hasonlóakat produkál, de annyiban különbözik, hogy ez 2-10mp után le is áll. Ezen kép is van, tehát a bootolási folyamat megkezdődne, de változó mikor kapcsol ki. Van mikor elmegy 10mp-t is majd utána leáll.
Egy észrevétel: ha lehúzom a proci melletti ATX 12V nevű négy eres (2 sárga 2 fekete) csatlakozót, nem indulgat újra, folyamatosan pörög...visszadugom, ismét ezt csinálja
Szintén ez a szitu nálam is.
Memóriákat kicserélgettem + más foglalatokba tettem, vga jó,mert kép van, proci nem melegszik. Táppal nincs gond. Bios reset is volt már. Tanácstalan vok!
-
endless1984
csendes tag
Sziasztok!
A hiba a következő,amellyel szembesültem.
Bekapcsolom a gépet, elindulnak a ventilátorok, felvillannak a ledek, és egyszer csak körülbelül 2 mp után leáll minden, aztán hirtelen újraindul, és megint leáll és újraindul...a végtelenségig menne...közeben nincs videó jel.
Ami biztos: nem táp hiba, mivel cseréltem már tápot, és ugyanez a szitu.
Nem RAM hiba, mivel cseréltem azt is...
Nem, beragadt power gomb szitu, mert próbáltam a csavarhúzós tüskés indítást is...Egy észrevétel: ha lehúzom a proci melletti ATX 12V nevű négy eres (2 sárga 2 fekete) csatlakozót, nem indulgat újra, folyamatosan pörög...visszadugom, ismét ezt csinálja - DE HANGSÚLYOZOM NEM TÁP HIBA!!!
Én alaplapra gondolok...
Valami Gigabyte márkájú alaplap benne egy dual core-os proci, sajna nem emlékszem a részletekre, mert nem az én gépem, viszont pár napon belül életre kéne lehelni!!!Pls. aki tud, segítsen!!!!
Köszi:
Feri -
Mr.Grey
tag
Megkérdezem, hátha valaki találkozott már ilyesmivel:
Adott az aláírásomban szereplő gép, amelyiken XP prof (SP3) fut, hibátlanul, NOD32 a vírusírtó, Outpost tűzfallal. látszólag minden tökéletes, de időnként netezés közben, minden előjel nélkül csonttá fagy az egész gép (főleg Facebook alkalmazások alatt). A hőmérsékletek rendben, a táp rendben (360W Chieftec). Fullon járatva a rendszert (3DMark max. beállításokkal) órákig üzembiztosan fut a teszt, nincs különösebb melegedés/fagyás.
A hiba jelentkezik Firefox és Opera alatt is. A browser-ek cash-ét már többször is töröltem, nem változott semmi...
Esetleg van valakinek további ötlete? -
domi007
őstag
válasz
Steelheart2 #8612 üzenetére
Nem hinném, hogy a laptop DVD-je olyan tápot kapna, mint ami a HDD rackben van, de meg lehet próbálni. Lehetséges, hogy saját kábelt kell gyártanod.
-
domi007
őstag
válasz
Steelheart2 #8610 üzenetére
Annak kéne lennie
-
domi007
őstag
Szasztok,
Egy kis segítség kellene, a következő a helyzet:
Haverom gépében egy baromira érdekes kontakthiba van: a gép elindul, de a kép teljesen szét van esve, konkrétan szürke csíkok jelennek csak meg. Természetesen a videókártyára gyanakodtam, de ha erőteljesen megmozgatom a kártyának a gép belseje felé eső végét, akkor változik a kép, és elég izgatás+egy reset után normális lesz a kép. Azonban a dolog nagyon instabil, tehát akár Windows alatt is képes hirtelen elszállni, teljesen lehetetlenné téve a munkát.
A PCIe slot teljesen tiszta, a kártya érintkezői is teljesen rendben vannak.Ezekután feltűnt, hogy azon ritka esetekben amikor elindul a gép néha nincsen hang, a Windows szerint nincs hanghardver, ami azért érdekes, mert ugyebár alaplapra integrált hangkártyáról beszélünk. Logikus lett a következtetés, hogy valszeg az alaplappal van a gond, pl. megszorul a házban, vagy megtörik, emiatt nem érintkeznek dolgok, pl. a PCIe slot sem, de néha az integrált hang sem. Azonban kiszerelve a házból a gépet a dolgok nem változtak semmit, maga az alaplap pedig szemre tökéletesek tűnik.
MIt tanácsoltok, venni kéne egy másik alaplapot?
-
domi007
őstag
válasz
Steelheart2 #8607 üzenetére
Ha tudsz neki valahogy tápot adni, akkor ez segíthet:
[link] -
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Elösször is Kellemes ünnepeket minden forumozonak!
Szeretném megkérdezni hogy egy alaplaphibás laptopbol a dvd mechanikát meg e lehet ugy oldani hogy usbröl lehessen használni?Van egy Toshiba netbookom és ahhoz szeretném megoldani a Dvd mechanikát.
Köszönöm szépen! -
laca277
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kiváncsi. Van egy új M4A89GTD pro alaplap, egy phenon II 945 proci,Kingston KVR 1333D3N9K2/4G ram,Chieftec 550W táp. Első bekapcsolásnál a monitor nem kapcsol be.Probáltam még két másikkal is , az eredmény ugyanaz. Nem sipol,elindul a gép és megy.Próbáltam másik táppal,ugyanaz. Indulásnál nagyon halk pár rövid sorozat katogást hallani és ennyi. Bele raktam a switch card-ot és egy jó VGA-t azzal sem kapcsol be.Csináltam egy clear cmos-t ,nem segitett. Kiváncsi vagyok mi lehet,SEGITSETEK!! -
chuck91
tag
Hali.
Tegnap kicseréltem a gépembe probára egy alaplapot + vga-t ment minden frankon , ma vissza cseréltem és nem indul el a gép , tápot kiprobáltam müködik , csatlakozokat néztem jól vannak bedugva , de mégse indul el , nem tudom de mintha 1-2 dolog melegebb lenne ha bekapcsolom , de a ventik és semmi más se megy.
Mitől lehet?
Az alaplap egy foxconn 865g7mf-sh. -
benjamin
tag
Uraim
Aki találkozott ilyennel, attól kérnék egy kis segítséget.
Van egy lapom már isten tudja honnan, azt hiszem haver adta hogy szar, újraindulgat 4-5 mp után, egy Gigabyte P965 dual bios lapról van szó.
Mielőtt jönnének a hülye kérdések. Igen minden más alkatrész jó kipróbálva, CMOS CLEAR megvolt, illetve minden más lehetőség is. Olvasd tovább.
Első reakcióm az volt, hogy valami ok folytán a backup bios meghalt, a main biosban meg nincs semmi, ezért van a jelenség. Hasonló lappal találkoztam már, de az nem dual biosos volt és ott a floppys megoldás bejött, vissza sikerült tenni rá a biost anélkül, hogy ki kellett volna forrasztani a bios chipet.
Itt azonban kicsit neccesebb a helyzet, mivel láthatóan a backup bios chip tényleg halott. Lehetséges a lap korábbi életéből, mert nagyon úgy néz ki pár alkatrész kicsit buherálva vagy cserélve volt, kicsit mintha meg lett volna sütve a lap. A tényen ez akkor sem változtat, mivel a lap a havernál adta meg magát és nem annál akitől szerezte, vette, tehát működött. Nála viszont nem volt semmi javítási akció a lapon.Ha rosszul tévedek az északi híd kicsit meghalt benne, viszont ezt a tényt nem tudjuk bebizonyítani, mivel nem tudok rámérni, nincs megfelelő műszereim hozzá. Tehát még reménykedek hogy valami más a bibi.
Esetleg ha valakinek lenne tippje mit lehetne még kipróbálni, akkor annak válaszát szívesen várom, akár privben is. Ha nem akkor viszont jó dísz vagy akár pótalkatrész.
A lap most pihen, mert van másik, de van elfekvőben egy két cucc és ki tudom próbálni, ha lesz időm az ünnepek után. Ha menne akkor megszabadulnak tőle.
Köszi
-
tonnoka
tag
Futtattam én is egy memtesztet, nekem sem jelzett hibát. Egyelőre más rammal nem tudtam kipróbálni, de a vicces az, hogy nem állandó jellegű a hiba. Tegnap este pl. 3 órát játszottam minden gond nélkül, már fél óra után megint megállt. A másik furcsaság, hogy pont ma egy éves a gép, és amikor vásároltam ezt még egy jó ideig nem csinálta, stabil volt. Egyedül egy nagyobb tápot kapott valamikor szeptemberben, de már előtt jelentkezett ez a dolog....
Lehet megbpróbálkozok egy új ramkittel.... -
Geraloo
csendes tag
Hali!
Egyik nap bekapcsoltam a gépet, elment booting, majd leállt.Gondoltam nincs semmi probléma, áramkimaradás stb, de amint megpróbálta visszakapcsolni nem reagált a power gombra. A tápot ellenőriztem(fekete-zöld rövidrezárásával), lemértem a feszültséget a kapcsolón és az is jó. Próbáltam egy CMOS resetet is, semmi. Valamilyen kontakt hibában reménykedek de nem tűnik valószínűnek. :S Az alaplapon a kis display 00-án van(abit ab9 pro) ami elméletileg jó, a led-ek világítanak. Hol lehet a hiba? -
s_parco
csendes tag
Sziasztok, akadt egy kis gondom és ebben szeretném kérni a segítségeteket.
Van egy egy éves gépem. Kb egy 2 hónapja nem sikerült bekapcsolni. Egyik nap kikapcsoltam és a másik nap meg már nem lehetett. Ha bekapcsolom a táp bepörög 2-3 mp-ig utána leáll aztán megint bepörög leáll stb. , és képet se ad.Van amikor bepörög rendesen de kép az ilyenkor sincs.Elsőnek táp problémára gondoltam ezért vettem újat. Azzal is ezt csinálta. Akkor video kari csere. A helyzet változatlan maradt. Utána alaplapra gondoltam (MSI P31). Ez még garanciás volt. Bevittem gariba letesztelték és elvileg semmi baja. Jó akkor proci. Azt is bevittem gariba arról is azt mondták h jó. A vinyót másik gépbe megnéztem az is jó volt. Egyedül a ram maradt, de azt is kipróbáltam és az is jó. Kicseréltem már az összes kábelt is hátha, de semmi. Monitor is jó.Ilyenkor jutott eszembe h lehet h vmi 1szerűbbre kell gondolni, ezért kicseréltem a bekapcsoló gombot, de ez se segített. Ezek után már nincs ötletem. Egyesével minden alkatrész működik de összetéve nem megy, pedig 1 évig ment rendesen.
Valakinek vmi ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Asztali PC , i7 9700KF , RTX 2060 Super , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- NEM TALÁLOD A GÉPET AMIT KERESEL? Gépépítés/fejlesztés, alkatrészek, javítás! BESZÁMÍTÁS VAN!!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest