Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- IFA 2024: két új Predator monitorral erősít az Acer
- Micro Four Thirds
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asztrofotózás
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dfdfdf
őstag
válasz Gabo0905 #28183 üzenetére
Ahogy az előttem szóló mondta ramok és hőmérséklet ellenőrzés. De lehet az alaplapon adta meg magát valamelyik chip. Ha garis vidd vissza ha nem garis érdeklődj itt szerintem
-
dfdfdf
őstag
válasz radickoma #28181 üzenetére
Esetleg próbálj meg egy bios defaultot utána minden auto oc-t kikapcsolni. Ha lehet az energia menedzsmentet is kapcsold ki biosban (tudom hogy így többet fogyaszt stb).
Ha lehet csak a legszükségesebb drivereket rakd fel egy tiszta telepítés után, de ne azokat amiket eddig keress egy másik verziót. -
dfdfdf
őstag
válasz ronaldu98 #24842 üzenetére
pár 5let :
Nincs esetleg egy TV(másik kijelző) rádugva? ha van húzd le
Másik táp,sata kábellel próbáld meg persze másik sata portot is válassz a lapon.
próbálj meg HDD nélkül telepítést indítani.
Szedd szét a gépet óvatosan kicsit porold le és rakd össze. (lehet hülyén hangzik de van amikor beválik )Tarquinius83 : Ha van a biosban energiaellátási "kapcsoló" azokon állíts. A windowsban is lődd le az energiatakarékossági opciókat. Esetleg ha van frissebb (akár beta)bios tedd fel rá.
[ Szerkesztve ]
-
dfdfdf
őstag
Ezt tessék megpróbálni jobb mint a dt szerintem és hasonló a "menüje".
[ Szerkesztve ]
-
dfdfdf
őstag
válasz markusz5 #24764 üzenetére
Próbáld ki szerintem prime95 blend tesztel közben a aida-val figyeld a cpu hőfokot és a lap hőmérsékleteit.
Ezután egy kis furmarkot futtatnék persze hőmérséklet figyeléssel.
Ha ezek lefutottak akkor a 2őt egyszerre indítanám el így a tápról is képet kaphatunk egy kicsit. -
dfdfdf
őstag
válasz powerray #24735 üzenetére
Nincs fent véletlen valami vírus féreg kémprogram lópikula?
Most leírok pár tesztet,beállítást amit én megnéznék ha hardverhibára gyanakszok :
1
Memtest86 ot futtatnék (bootidőben pl pendrivera telepítve).
2
Biosban a RAM órajelét picit vissza venném hogy történik-e ilyen hiba
3
VGA hiba is lehet akár. BIOSban tiltsd le az integrált VGA-t. Utána uninstalláld az nVIdia videókártya drivert és restart majd tedd fel a legújabbat most jött ki.
4
Tölts le egy furmarkot és futtasd kicsit ügyelve hogy ne főjön le a VGA (a progi monitorozza a hőmérsékletet).
5
Utána hőmérséklet monitorozása mellett egy prime95 : blend teszt futtatást 30-60 percig (közben ne használd a konfigod semmire csak had fusson a képernyőkímélőt is kapcsold ki.6?
De lehet egy friss win telepítés alaplapi driverek nélkül megoldaná a problémát...Ha furmark vagy prime95 alatt túlmelegedne a gép akkor a tesztet azonnal kapcsold le.Aida 64el is monitorozhatod a hőmérsékleteket.
[ Szerkesztve ]
-
dfdfdf
őstag
Hali
Leírom a dota2-ős tapasztalatomat:
Elöször q6600al, 4GB ddr2, 7770 1GB konfiggalt toltam nagyobb harcokban beakadt belagolt. Cserétem a VGAt 7870 2GBra érdemi javulás nem történt. Cseréltem utána lapot procit ramot és a dota "megjavult".
Tessék itt egy teszt.
Esetleg próbálj meg más verziójú VGA drivert felrakni. A lag lehet a net mibájából is. A neted pl ezzel is tudod tesztelni. A magas ping és az ugráló le és feltöltés sebesség lehet oka a lagos játéknak, torrentezés miatt is lagolhat a játék ha meg van osztva a és másik gépen torrenteznek az is hazavágja a játék élményed. -
dfdfdf
őstag
Több lehetséges forrás is létezik:
Hibás VGA
Hibás VGA driver
Meghibásodhatott a böngésződVGA hibaellenőrzés : egy 3dmark lefuttatása.
Driver : uninstallálod ami fel van rakva és letöltöd a legújabbat (ha az van fent akkor egyel régebbit) és azzal teszteled
Törlöd a böngésződ és újrarakod vagy egy másik böngészőt próbálsz ki (IE,firefox,safari,chrome,opera és a többi) -
dfdfdf
őstag
válasz gera021 #24465 üzenetére
Valószínűleg a tunig beállításaid nem stabilak ha a tápod tökéletes akkor elég kell hogy legyen neki (persze akkor ha nincs tele a géped egyéb fogyasztókkal). Van hogy a prime és a furmark teszten végigmegy a gép de valós terhelés hatására hibázik a cucc. Ebbe én is belefutottam többször. Más a CPU részek terhelése BF4ben mint a tesztelő progikban. Finomhangolj egy kicsit a tuning beállításokon. Esetleg túlmelegszik és leold a géped?
-
dfdfdf
őstag
válasz alma-ata #24386 üzenetére
huhh érdekes kérdés az már tuti. Megéri ez egyáltalán? Én eladnám a gépet kapásból és vennék valami modernebbet. a lapba tennék egy gyengébb AGPs karit és a 3850est külön adnám el.
max egy 10es kellene megpótolni és lenne egy ilyesmi erős géped amiben már pciXes kari megy.sajnos lassan már kihalt a 939as lapok túlnyomó többsége így nehezen fogsz találni. Ha jól rémlik nem ehhez a VGAhoz nforcos chipsetet nem érdemes párosítani. Valami VIA chipsetes lap kellene.
[ Szerkesztve ]
-
dfdfdf
őstag
válasz Vismajor01 #24245 üzenetére
más kábel, másik tápkábel volt már próbálva?
-
dfdfdf
őstag
válasz idegen lény #24229 üzenetére
hát fullHDhez dvi vagy hdmi kell nem poénból VGA kábel a neve. Bár egy minőségi kábellel türhetőnek kellene lennie.
-
dfdfdf
őstag
válasz idegen lény #24226 üzenetére
nem így működik azért . A LAptop VGAja tudja a fullHD felbontást.
-
dfdfdf
őstag
válasz Trumpek #24220 üzenetére
Lehetséges hogy a táp de nem 100% , Nem szeretem ha valaki mindent tud és a másik pénzével játszik!
Tápkábel is lehet a ludas, alaplap, kontakt hiba és sorolhatnám.(#24217) idegen lény
Ha beállítod a felbontást akkor több mint valószínű hogy 1920*1080as felbontást kitolja HDMI kábelen ha a kábelnek megfelelő a minősége.
[ Szerkesztve ]
-
dfdfdf
őstag
válasz Öcsielvtárs #24167 üzenetére
Tessék ellenőrizni biosban a hőfokot! Valószínűleg nem tetted rá a hűtést rendes a procira előszór és a windows bekrepált.
-
dfdfdf
őstag
húzd ki a tápkábeleket is és dugd vissza.
CPUt is kiveheted és vissza persze csak óvatosan.
1 ramot kiveszel beteszel egy slotba többször és bennehagyod a másik ramot ne tedd be.
így kapcsold be a gépet. mi a helyzet. Alaplapi vga van vagy pótvga? mert azt is kiveheted/cserélheted a tesztre. Esetleg másaik táppal is megnézheted hogy mit muzsikál. -
dfdfdf
őstag
válasz CoolMan #16597 üzenetére
tápot mértem műszerrel és műterheléssel eléggé rendben voltak az értékek de azért biztos ami ziher alapon átkondizom amint találok egy póttápot arra az 1 2 napra amíg van kedvem összerakni.
hmm érdekes lehet van miértje ennek a bios cserének[ Szerkesztve ]
-
dfdfdf
őstag
Nekem is érdekes jelenség van a gépemmel :
bekapcsolom a gépet reggel elkezd betölteni jobb esetben a Win de általában megfagy valahol ekkor a vinyó kattan és újrainicializál. Ha újraindítom van hogy a vinyót sem látja... Ha kikapcsolom a tápot várok 10 20 secet bekapcsolom a gép tökéletesen működik.
gép nagyjából
Maximus formula (rampage formula biossal így vettem nem mertem lecserélni gyárira )
q6600 silint knight al megtámasztva
gts250 musashival fagyasztva
2x2 ram
500as bequiet táp
4 HDD
1 ODD
jópár venti ami világít
és az elmaradhatatlan pormemtestel hibátlan HDDk 100/100asok az összes...
[ Szerkesztve ]
-
dfdfdf
őstag
válasz bálint0520 #12216 üzenetére
ebben az esetben garit kellene érvényesíteni ha minden alkatrészed új mert vagy a lap vagy a CPU halottnak tünik de esetleg táp is lehet gázos.
-
dfdfdf
őstag
válasz bálint0520 #12213 üzenetére
alaplapba a +12V be van dugva?
-
dfdfdf
őstag
válasz bálint0520 #12210 üzenetére
kap áramot ezt jelenti.
remélem nem égetted ki a procit a sütőpróbámál.
csak proci a lapban egy speakerrel megspékelve minden egyéb eszköz lehúzbe még a táprol is így próbáltad? -
dfdfdf
őstag
válasz bálint0520 #12208 üzenetére
nah ez érdekelne hogy történt: Megnéztem hogy a proci és az alaplap komunikál ugy hogy azzal nem lehet probléma. Ezt hogy csináltad? alaplapba a +12V be van dügva?
-
dfdfdf
őstag
Hali
lenne egy kis problémám bár a gépem indul de sajnos többször mint kellene...
Konfig az adatlapomnál.Hibajelenség szó nélkül újraindul totál random időközönként (boot ellőtt eltölt kikapcsolt állapotban 4 6 secet). Van hogy 20 perc bekapcs után van hogy 12 órával később.
Memtest megvolt 4 passig vártam (linuxboot pendrive edition legújabb)
terhelésteszt : prime és furmark semmi tökéletes proci prime alatt 65 fok max.
Túlfeszvédelemmel ellátott szünetmentest is beiktathatom akkor is megvan ez a hiba.
Ha csak pl utorrent meg akkor is csinálja ha játszok pl war3 akkor közben még nem fordult elő. totál nincs 5letem hogy mi lehet pedig ebből éltem elég sokáig de a sajátom kifog rajtam. kipróbáltam hogy mozgattam a tápkábelt hátha az rossz vagy törött de nem jelentkezett a hiba.
eseménynapló :
- System
- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
EventID 41
Version 2
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2012-01-10T13:44:43.142415200Z
EventRecordID 24591
Correlation
- Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8
Channel System
Computer df-PC
- Security
[ UserID] S-1-5-18
- EventData
BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0HA valaki tud valamit segítsetek tápra gyanakodok de nincs rá "bizonyíték"
-
dfdfdf
őstag
válasz Remington #10916 üzenetére
hali ismerős probléma nem egyszer találkoztam ilyennek legtöbbször az alaplap volt a ludas egy volt hogy a táp nyekkent meg. Púpos kondi, sárga trutyi esetleg van 1 2 kondit tetején az alaplapon? Szerintem alaplap lesz de azért tisztogasd végig a memória slotokat a vga slotot a tápot is takarítsd ki ha nem garis és akkor nézd meg a kondikat is benne hogy van e púpos.
-
dfdfdf
őstag
válasz kaszas_101 #10022 üzenetére
táp és lap is cserélve lett?
-
dfdfdf
őstag
válasz kaszas_101 #10020 üzenetére
valószínűleg csak ma nem szívat.
mik is a hibajelenségek pontosan? -
dfdfdf
őstag
válasz menjapipaba #8528 üzenetére
Szervizet ajánlanék....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assetto Corsa
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- DIGI internet
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Építő/felújító topik
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Vírusirtó topic
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest