- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ideg
aktív tag
Köszi a tippeket, én is úgy gondolom, hogy kevés neki a táp. Nem mai darab már, de eddig nagyon jól szolgált, sajnálnám kivágni, de csere érett már
Ahhoz képest, hogy mennyien szidták fórumon a Tt tápokat nekem bevált.
-
Gyuri27
félisten
Nekem mikor hasonló volt lehalt a táp 12 -s ága.
Kérj kölcsön egy normális tápot elsőre. Ha azzal ok akkor tudod mi a bibi.
A tápot nem kell kukázni adott esetben. Vannak a ph-n szakértők akik kicsi pénzért újra kondizzák. Igaz én ebbe a konfigba egy 470-s tt-t nem raknék. Normális 500-s táp elviszi. De akkor tartaléknak van egy tápod vagy ismik kisebb gépét elviszi kondizás után még jó darabig. -
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 990FX Extreme3 lapom ami kb 1 hónapja azt csinálja, hogy nem akar elsőre bebootolni. Benyomom a gépet felpörögnek a ventik, a vinyók, de sötét marad a kijelző, semmi sem történik. Ha resetet nyomok szintúgy semmi. Ha pedig hosszan tartva a pwr gombot kinyomom a gépet majd kb 5 másodperc múlva vissza akkor egyből bebootol, de kiírja, hogy gáz volt az előző indításnál stb stb és simán indul a windows. Nem tudom visszavezetni semmire a problémát. Egyik napról a másikra kezdte el. A következő konfig van rajta: AMD 8320, R9 280, 8gb gskill, samsung ssd, WD HDD és egy sima dvd író. Talán a leggyengébb láncszem a 470W -os Thermaltake tápom ami kb már 6-7 éves. Nagyon jó kis táp, soha semmi bajom nem volt vele, de én arra gyanakszom, hogy ez már kevés. Esetleg bárkinek vmi ötlete, hogy miért csinálhatja? Szerencsére még garis a lap, de mivel másodikra mindig elindul így nem tudom, hogy gariztatnák-e, plusz ha kipróbálják és éppen elindulna akkor meg hülyének néznének.
-
-
moonguru
őstag
válasz
ohcard #28792 üzenetére
Szia!
1.
Mivel BIOS-ban nincsen frekvencia szabályozás, nem csoda hogy magasabb a hőmérséklet (gyengébb hűtésnél főleg), mint kisebb terhelésnél jól beállított energia gazdálkodással!
2.
"Pentium D 2,8 Ghz-es proci, "
Ez egy melegedős proci ( tulajdonképpen 2 processzor van egybe tokozva) a gyári hűtő (a lapos alu magos) kevés lesz hozzá, én magas rézmagúval használtam!
Ilyen már megfelel neki ha rézmagú!
Ui:
Nekem is magasabb BIOS-ban, mint most a fórumot böngészve!
-
ohcard
tag
Hoztak nekem egy gépet újratelepíteni.
Bekapcsolom, behozom a BIOSt, és már 60 fokos a CPU.
Szerintetek van értelme bármit is csinálnom vele? Pasztázni nem akarom, nem is hiszem, hogy sokat érne.
Pentium D 2,8 Ghz-es proci, 1GB RAM van mellette.
Vista van rajta, az persze indokolja más rendszer telepítését, de ilyen proci hőmérséklettel, már a minden napi netezésre sem igazán alkalmas a gép, vagy igen?Az a 60 fok az rögtön indítás után van ugye, működés közben CoreTemppel meg sem tudtam nézni a hőmérsékletet, nem támogatja a procit...
-
törölt tag
válasz
Casoli #28790 üzenetére
Ha a 610es lenne a rossz, akkor nem indulna el másik gépben a 610, és nem lenne probléma másik videokártya indításával a gépben.
Tápcsere volt, memóriák tesztelve, továbbra sem ad képet semmi.
Ötlet? Megmurdált az alaplapon a pci foglalat, vagy még esetleg van remény, más magyarázat? -
törölt tag
válasz
#67977536 #28787 üzenetére
Nem olvastam vissza, de:
Másik tápegységet próbáltál mát? Lehet, hogy tönkre ment az alaplap, és emiatt csak az integrált VGA-t hajlandó látni. Ezt okozhatja gyengélkedő tápegység is. Az integrált vga hibát okozhatja szintén tápegység hiba, de lehet hibás a RAM is.Csekkold a ramokat és egy másik tápegységgel próbáld a géped. -
törölt tag
Továbbra is küzdök a problémával
Vagy egy optiplex760as gépem
Alaplap: Dell 0M858N
Processzor: C2D e7400
Mem:2x2 ddr2Amióta kitisztítottam, a dedikált vga(610) behelyezés esetén felpörög, mintha működne csak nem ad képet
Ha benn van egy vga a foglalatban, és felpörög, de az integráltra dugom a jelkábelt, a következő feliratot kapom.
Ergo eszerint észleli sikeresen hogy van bedugva dedikált, át is irányítana hogy dugjam be oda, mégis amikor bedugom, nem ad képet.Ami volt próbálva:
Több kártya is volt a foglalatban, egyik sem ad képet. (máshol igen)
Kontakthiba nincs sehol
Bios reset volt
integráltal a gép indul-de magától leáll vele terhelés alatt (ez szerintem máshonnan jövő hiba ok)
Az alaplapon nincsen külsérelmi nyom, nem büdös
D-sub,DVI, HDMI kábellel is volt tesztelveBárkinek van bármi ötlete?
-
Cheesy
őstag
HP ML110 G6 szervert szelídítenék asztalivá, viszont csendesítenem kellene rajta.
Volt-e már valakinek dolga ilyen gép hűtésének korszerűsítésével? -
SamSem58
aktív tag
Még annyit, hogy kiszereltem a házból az alaplapot, és úgy raktam össze, illetve próbáltam ki. Az eredmény ua. mint volt, vagyis, ha a helyén van a proci, akkor továbbra sem indulnak még a ventik sem. nem, hogy bootolna
-
SamSem58
aktív tag
válasz
Balathruin #28780 üzenetére
Ezt sejtettem, de én nem tom a "lábacskák" szaknevét. A lényeg viszont az, hogy ba..ik be bootolni nekem a félkonfig
-
SamSem58
aktív tag
válasz
Casoli #28766 üzenetére
Milyen távtartókról beszélsz??? :-o Az előző alaplapnál sem voltak távtartók, csupán gyárilag a házba épített kb. 0,7 cm magas réz lábak, amikre ráül az alaplap és amibe mennek az alaplapot lefogó csavarok.... Ezek benne is maradtak - vagyis nem a lemezre ül közvetlenül az alaplap, de ezekből viszont nincs - nem maradt felesleges az alaplap alatt (a ház is és az alaplap is micro ATX méretű)
-
Gyuri27
félisten
válasz
Balathruin #28776 üzenetére
Táp ok. Túl vagyok rajta.
800-s reaper egyik fele lehalt. Csak úgy magától.Thx
Tiger.huhhhh: rövid, folyamatos
-
Gyuri27
félisten
Üdv.
Gép ment, majd csontra fagyott. Reset. Aztán folyamatosan csak sípol (szakaszosan).
A lap G31M-S2L.
Ötletek?Thx
-
törölt tag
válasz
szuzyy #28772 üzenetére
Keríts egy normális DVD meghajtót, vagy egy olvasható telepítő lemezt, szedd ki a HDD-ket a gépből, állítsd be a boot sorrendet és indítsd el a telepítést így. Derítsd ki, hogy ezeknek megfelel e a géped eszköztára. Ha igen, akkor lehet tovább lépni (ram, tápegység, vga).
-
szuzyy
csendes tag
válasz
szuzyy #28771 üzenetére
A gépem az alábbi ha ez számít.
alaplap: Gigabyte GA-73PVM-S2H (garancia: 2011.10.07)
ház: Thermaltake Lanbox Lite VF6000BWS
merevlemez: SAMSUNG Spinpoint F1 1TB 7200 RPM 32MB (garancia: 2011.10.07)
memória: GEIL Value 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL5 (garancia: 2018.10.07)
processzor: Intel Core2Duo E8400 3.0 Ghz
tápegység: GIGABYTE SUPERB 460W
videókártya: ASUS EAH4670/DI/512M + Zalman VF900 CU
optikai meghajtó: Pioneer DVR-116D -
szuzyy
csendes tag
Sziasztok,
Kérem segítségeteket az alábbi problémában:
A számítógép ma szépen ment, aztán magától kikapcsolt.
Hagytam hűlni, újraindítottam, ekkor eljutott a Windows töltőképernyőig (ami eddig nem is volt, e nélkül indult) majd újra és újraindult innentől.Biosba be lehet lépni, próbáltam állítgatni, de a jelenség nem változott. Hozattam Boot CD-t, az csak felpörög de semmi. Szétszedtük, kipucoltuk, összeraktuk. Egyik memóriát a másik után kiszedtük, a jelenség annyiban változott, hogy most már tovább sem lép a win töltő képernyőig, hanem csak leáll...
Két winyó volt benne, külön külön próbáltam őket, de csak leáll a gép...
Hogyan tovább a hibakeresésben?Másik alternatív kérdésem, hogy a kiszedett vinyót laptophoz hogyan tudnám hozzákötni?
-
IstvánLászló
őstag
A géped Fujitsu Siemens amilo L7320GW
Indítsd újra a számítógépedet.
A következő jelenik meg a képernyőn, nyomd meg kétszer az F2-öt: F2-re bejön a biosod ; F12-re boot menü, itt kiválasztod Cd,hdd meghajtót is.
Tehát a biosba így tudsz belépni biztosan.
A géped leírását és beállításait itt a linken olvashatod.
http://www.lpmanual.com/manuals/fujitsu-siemens/Fujitsu-Siemens_AMILO_L7320.pdf
-
sphe
senior tag
válasz
Vakegérke #28716 üzenetére
Köszi szépen! A ctrl+alt+esc hozott némi áttörést, a hatására a fast boot helyett normál boot lett, képernyő alján "press <F2> to enter setup" felirattal, <f2> hatására ha jól látom, egy pillanatra fel is villan, hogy "entering setup..." majd bootol Windowsba. Tehát még nem sikerült belépni a biosba. (a több F billentyűvel sem, nagyon nyomkodom a billentyűzetet, tehát az időzítés jó kell, hogy legyen
)
-
IstvánLászló
őstag
válasz
stanagovic #28734 üzenetére
Szerintem nem lesz semmi gond és további sok sikert.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
Casoli #28756 üzenetére
A BIOS frissitésre én is gondoltam, de egyelőre nem tudom futtatni atelepitő lemezét, mert a régi optikai meghajtóm Ide kábeles volt, vettem egy új Samsungot, de Molex kábelt (Y tápelosztót) én marha nem vettem hozzá... bár a cucc boltjában az nincs is. Alaplapot, procit és RAM-ot Compker-nél vettem. Ám mint írtam, proci nélkül mennek a ventik... akkor most xar a cucc vagy???
-
SamSem58
aktív tag
válasz
#10726912 #28753 üzenetére
Alaplapot és procit is vigyem vissza az üzletbe? Hmm, hmm, nem ért meglepetés.
Ezen a gépen átok ül, az istennek sem akar felállni...
(egy FS Scaleo P volt, vagy 1 hónapja döglött meg a Giga alaplap, akkor kaptam hozzá egy azonos alaplapot, ami állítólag jó volt, nálam nem ment, vettem egy öreg Intel félkonfigot az meg pendrivról nem bootolt, illetve nem vitte a Win 7 op. rendszert) Ezek után már lehet papot kell hozzá hívni, hogy szentelje meg azt vagy engem - ki tudja melyiket kéne.....
-
-
SamSem58
aktív tag
válasz
#10726912 #28750 üzenetére
A tápegységekkel még a múlt héten mentek a gépek, tehát jónak kell lenniük,. Nekem gyanús az alaplap - ugyanis az első indításkor hol elindult - hol leállt a proci ventije.(fentebb tápot írtam, de a proci venti kapcsolt ki és be) és míg indult sem bootolt, még egy halvány pillanatra sem jelentkezett be a BIOS. A proci kompatibilitás oké, socket 1150, proci pedig Intel Celeron Dual-Core G1820 2.7GHz LGA1150... még mi a manó kéne hozzá szerinted?
-
törölt tag
válasz
SamSem58 #28748 üzenetére
Nem biztos, hogy az a rossz, lehet gond a cpu-val is. Kompatibilitás ok, alap biossal mennie kell annak a cpu-nak azon az alaplapon? Esetleg lehet hibás a cpu is. Próbáld cpu nélkül indítani a gépet, ha úgy felpörög a venti, akkor mehet vissza garanciális javításra az alaplap és a CPU is, ha úgy sem tesz semmit az alaplap (azaz cpu nélkül sem pörög fel tutijó tápegységgel a cpu hűtő), akkor elég az alaplapot vissza vinni.
-
Alejandro420
csendes tag
válasz
IstvánLászló #28724 üzenetére
Sikerult megoldani, mukodik
-
Vakegérke
félisten
válasz
SamSem58 #28743 üzenetére
A 20+4 csatlakozós tápkábel rendesen a helyén van? Balathruin tanácsát megfogadtad?
-
SamSem58
aktív tag
válasz
stanagovic #28742 üzenetére
A másik táp már megvolt (mindkét táp tutira jó), úgy, hogy az összeszerelt félkonfig a házban volt, de semmi - még a hűtők sem mentek.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
stanagovic #28739 üzenetére
Oké. Hétfőn megkísérelem házon kívül tesztelni. RAM egy 4 GB-os van benne, a procit pedig bizti, hogy jól tettem be, de azért megnézem, mert a táp és a ház kivételével minden vadi új.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
Balathruin #28738 üzenetére
Ok, kösz, hétfőn megejtem (előbb nem megy) a fejleményeket feldobom ide.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
Balathruin #28736 üzenetére
Hali,
Igen, rögtön házba építettem
, lehet kilazult valami, de amint írtam az elején míg indult sem bootolt, továbbá hol elindult - hol leállt a táp ventije. Nem lehet, hogy nem kerek valami bekötés? (csak öregebb Ide kábeles gépet építettem újra, ilyen modern konfigot még nem) Bár a 24 tűs (ATX) táp csati csak egy helyre mehet, a 4 tűs ATX tápcsit szintén nem tudom rosszul bedugni... szóval nem értem az egészet
Az előlapi bekötéseket újra dugdostam és utána kipróbáltam másik táppal és semmi, mintha nem kapna áramot.... Én naiv feltételeztem, hogy egy új alaplap, új proci, új RAM ez csak jó lehet - összerakom aztán élvezem a művet... Ám nem így lett
Ház nélkül hogyan teszteljem az alaplapot és a procit? Csatlakoztassam a tápot, monitort, billentyűzetet és kapcsoljam be a táp kapcsolójával vagy, hogy kéne?
-
SamSem58
aktív tag
Hali,
Újonnan összerakott gép (GIGABYTE GA-H81M-D3H alaplap, Intel Celeron Dual-Core G1820 2.7GHz LGA1150 proci, Kingston 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9-4G CL9 RAM, FSP350-60THA-P táp) nem indul.
Az első két bekapcsoláskor, ment a táp venti,égtek a LED fények, a proci hűtő elindult leállt - elindult leállt, de a BIOS nem jött be. Kikapcsoltam megnéztem az előlapi bekötéseket, megkíséreltem visszakapcsolni, de már a ventik sem mennek.... próbáltam másik táppal is, a helyzet ua.Mi van ilyenkor? Netán elszállt a vadi új alaplapom???
-
stanagovic
tag
válasz
IstvánLászló #28706 üzenetére
Elkészítettem a boot-olható pendrive-ot, Rufus-szal. Nem bootolt róla a rendszer, "Invalid file format" üzenettel megállt. Megpróbáltam a mission impossible-t.
. Floppy lemezt szerezni. Sikerült, nem is egyet, hanem kettőt. Jól is jött, mert mint kiderült, mindkettőre szükség volt. Nem emlékszem mikor frissítettem BIOS-t utoljára floppyról, de olyan ez, mint a biciklizés.
Teljes sikerről tudok beszámolni. A frissítés sikeres volt, az alaplap gyögyörűen indul, áramtalanítás után is.
Persze még előjöhet valami prücök, mert most jön majd a rendszer telepítése. Remélem ott már nem lesz semmi gond.
Köszönöm a segítő hozzászólásokat!! -
SRII
őstag
válasz
dvdbackuper #28731 üzenetére
fogalmam nincs! de attól lehetnek a fent említett anomáliák?(eddig nem volt gond, csak az új gépnél)
-
dellfanboy
őstag
bár a gépem most telepíti a windowst, szeretném letesztelni hogy minden szuperül működik. tudnátok mondani 1-2 benchmark progit.
memtest már futott nem talált hibát
többire milyen progit használjam?
ill most még gyári állapotban szeretném megizzasztani hogy mit tud
3dmark jó lenne rá? vagy esetleg mit ajánlotok
még
hd sentinel
3dmark -
SRII
őstag
Már majdnem de, mégse oldódott meg a hiba!
Előzmény, olvass vissza pls!Reggel ismét hazamentem, gép bekapcs nincs kép...
Régi videokártyát bedug, monitor áramtalanítva, várunk, majd elindulunk, van kép bejelentkezik a win.
Gép kikapcs, újraindítom, biosban ismét átállítom igp-re,(auton vagy igp-n van de ismét be kell állítani mivel a dvga bedugása miatt vissza áll autora) átdugom alaplapira a monitort, indítás ...-van kép működik minden.
Kikapcsolom, 5-10 percre újra bekapcs- van kép, ha áll a gép 4-5 órát majd bekapcsolom, már nincs kép, csak villog a monitor ledje, ekkor a fenti beavatkozást kell újra eljátszanom.
(az érdekesség,hogy a régi gépre dugva is villogott a led mikor lehúztam az új gépről, és nem volt kép a monitoron, de miután áramtalanítottam, lehúztam minden kábelt, majd visszaszereltem mindent gép bekapcs....egyből bejött minden, és kikapcsolva majd bekapcsolva sem volt gond, így a monitor hiba kizárva)
Most vagy olyan jelet kap a monitorom ami nem stimmel,(eddig soha nem csinálta ezt, csak az új géppel) vagy a bios szórakozik,Elem kicserélve
Bios frissítve, bios eredeti újra felrakása 2x
Proci ellenőrizve, 5x !! lábak elhajlása, hűtő elhelyezkedése, hű vezető paszta nem e folyt alá.
Vga, dvi kábellal ellenőrizve(új kábelokkal)
Ramok kiszedve, egyesével berakva, slott megtisztítva, ram érintkező megtisztítva.
Táp kikapcsolva, áramtalanítva, többszöri indítása, alvó állapotban való hagyása, stb ellenőrizve.
Még mindig nem jöttem rá mi a gond! -
Alejandro420
csendes tag
válasz
IstvánLászló #28724 üzenetére
Zolden vilagit a led es ha nincs csatlakoztatva a monitor a gep akkor is indul. Lehetseges, hogy a processzorba integralt vga tiltva van es a dedikalt videokartyaval mukodne? Holnap veszek hdmi kabelt es kiderul.
@stanagovic
Ha a dedikalt vga-val se mukodik akkor megnezem a kabeleket.Koszi az eddigi segitseget.
-
FIREBLADE78
addikt
Randon előfordul,hogy alvó állapotból felébred a gép,de a monitoron nem jelenik meg a kép. Sokszor 3-4. rebootnál működik a kép. Monitornak baja nem lehet,inkább a pc a ludas.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Alejandro420 #28722 üzenetére
Szia!
A monitorod bekapcsoláskor sötét milyen színnel világit a led.
A monitorod kábele biztosan jó, nem mozdult el helyéről.
A monitorod kábel csatlakoztatása nélkül beindul.
-
stanagovic
tag
válasz
Alejandro420 #28722 üzenetére
Szia!
Ennyi információból nem sok mindent lehet kitalálni, vagy pont fordítva, nagyon sok mindent. Én amit tennék a helyedben: Szétcsatlakoztatnék mindent és kezdeném újra az összeépítést. Figyelj oda, hogy minden csatlakozó a helyén legyen. Jut eszembe erről, videokártya tápkábele csatlakoztatva van? Táp 4 tűs csatlakozója helyén van? Videokártyát, valamint a RAM-okat is érdemes megnézni, újra helyükre tenni. Ha ezek után megint sötét épernyő fogad, akkor lehet tovább törpölni. -
Alejandro420
csendes tag
Sziasztok! Megerkezett a gepem. Geposszerakassal kertem. Usb-rol szeretnem telepiteni a rendszert. Bekapcsolaskor a monitor sotet. Biosba nem tudok belepni. F2 es del billenyunel sipol is mikor probalok belepni. Mi lehet a gond?
Konfig.
Asrock h81m-hds
Intel pentium g3220
Gigabyte gtx750 (nincs hdmi kabel itthon, igy nem erre van csatlakoztatva most)
DDR3 4gb hyper x fury
WD ezex 1tb hdd
Fsp hexa+400Elore is koszi a segitseget.
-
moonguru
őstag
Szia!
Ha netán UEFI BIOS van rajta, ez a leírás talán segíthet:
Ui:
Most látom hogy leírtad a laptop típusát!
Nem valószínű hogy UEFI BIOS-sos, ezért esetleg egy külső billentyűzet rádugásával próbálkoznék!
Vagy pedig kikapcsolt állapotban az akkumulátor ki és berakásával!
-
Vakegérke
félisten
válasz
stanagovic #28717 üzenetére
Bekapcsolás után folyamatosan nyomom a "dili" billentyűt, nem időzítek semmit.
-
sphe
senior tag
Sziasztok,
Párom laptopján nem tudok belépni a biosba! Elvileg F2-vel lehetne de nem megy. Előre is köszönöm az ötleteket!
A gép:
Fujitsu Siemens amilo L7320GW, Windows 7 home prémium van rajta. -
powers
tag
Sziasztok,a gépem:
CPU : i3-4330, 3500 MHz
Alaplap :ASRock B85 Pro4
Memória: 2x Kingmax FLFE85F-C8KM9 2GB DDR3-1333
táp:chieftec 550w,itt a fórumban ajánlott volt
Windows 8.1 de 7 alatt is csinálta
rendszer: Adata sp900 256gb SSD
1TB samsung 103SJ HDD
2TB toshiba DT01ACA200 HDD
a gép még nincs 1 éves.a hibajelenség a következő.
Bármilyen zenét vagy videót játszok le,akár a gépről bsplayerrel vagy vlc-vel,akár videómegosztó oldalakról,
időnkét "berreg"egy nagyot,addig a lejátszás is megáll,aztán megy tovább,majd újra beberreg,és így tovább.először még ritkán csinálta,és főleg akkor ha lejátszás közben megnyitottam mondjuk egy weboldalt.de most már egyre sűrűbben,akkor is ha csak a lejátszás megy.Eddigi kísérleteim a hiba megszüntetésére:memória csere,és az integrált vga helyett egy HD4850 -es VGA kipróbálása,sajnos egyik sem segített.egyéb hardver híján sajnos mást nem tudtam kipróbálni.van valakinek esetleg ötlete?
mi okozhatja ezt a hibát? -
alexride
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy olyan probléma, hogy ha valamilyen adatot szeretnék elérni a HDD-ről előfordul, hogy beáll az adott program. Nem nyitja meg a fájlt amit kellene, kis idő után csak a program jön be de az teljesen beáll, HDD led folyamatosan világít már a fájl megnyitása után. Restart a megoldás. Az alaplapon négy Sata csatlakozóból sejtésem szerint minimum egynél de lehet kettőnél furcsa dolgokat művel a gép. Például egyszerűen eltűnik a meghajtó vagy indításnál volt, hogy a BOOTMGR-t hiányolta, programok beállnak. A másik két csatlakozónál nincs probléma akár napokig de néha előfordul ez az elérési probléma amit a legelején írtam.
Kérdés hogyan szűrjem ki, hogy a HDD-k biztos nem rosszalkodnak? Milyen programmal tudom tesztelni kompletten az egészet ami kiadja, hogy valami tényleg nem oké? Mert szerintem az alaplap egyértelműen gyanús és annak a cseréjét tudom is intézni de sajnos az ország másik végében. Viszont a HDD-k nem igazán mai darabok már. Sentinel szerint mindkét HDD 100/100. teszteket nem futtattam.
-
törölt tag
Idézd elő azt az állapotot, mikor nem megy a gép.
Csaj a legfontosabbakat hagyd az alaplapon: egy ram, cpu hűtővel illetve tápegység.
Ha nem indul, cserélj ramot, ha nincs kép, cserélj tápegységet próba erejéig.
A ramok kompatibilisek az alaplappal?
Ha nem boldogulsz így, akkor próbálhatsz elemcserét is, illetve a cpu-t vedd ki, hátha szét van kenődve paszta. vagy elhajlott egy érintkező.. -
IstvánLászló
őstag
Beidézném szavaidat,"Rendben, tehát az eredetit rakja fel ne az újabbat?", én nem eszt írtam olvasd-el lenti soraimat mert fontos.
A lényeg BIOS-od sérülhetett valahogyan meg, frissítsed-rá ugyanazt a verziót amit most is használsz és rendbe kell hogy jöjjön alaplapod.
Bios frissítés után nem-kell új rendszert húzni mert ugyanazt a Bios verziót frissíted-rá, mint írtam neked is.
A kérdésed idézném,"hol tudom megnézni milyen sorozatszámú volt az eredeti?", alaplapod dobozán szerintem rajta van de ha tévednék vannak még itt kollégák akik segíteni tudnak neked.
A felelősség csakis a tiéd hogy mit és hogyan csinálsz.
-
SRII
őstag
válasz
IstvánLászló #28709 üzenetére
Rendben, tehát az eredetit rakja fel ne az újabbat? (hol tudom megnézni milyen sorozatszámú volt az eredeti? már volt egy frissítés a legújabbra, ezért kérdezem.
Bios frissítés után kell új rendszert húzni? -
IstvánLászló
őstag
válasz
stanagovic #28707 üzenetére
Szívesen máskor is, írd meg azért mi sikerült mert segítek ha kell.
-
stanagovic
tag
válasz
IstvánLászló #28706 üzenetére
Holnap sajna hosszú műszakos leszek. Csütörtökön megpróbálom.
Köszi az eddigi segítséget! -
IstvánLászló
őstag
válasz
stanagovic #28704 üzenetére
A pendrive-rol kéne tudjon boott-olni alaplapod, készítsél boott-olhato pendrive-ot.
Mit csinál erre.
-
SRII
őstag
válasz
stanagovic #28702 üzenetére
ezen már túl vagyok, áramtalanítok mindent, kiveszem az elemet, várok 5percet, elindítom a gépet(többszöri alkalommal eljátszom) ilyenkor működik, van kép minden fasza...... de ha ismét este kikapcsolom reggel már nincs kép, de minden megy működik, csak kép nincs!
nem értem.......komolyan.... -
stanagovic
tag
válasz
IstvánLászló #28703 üzenetére
Csak így próbáltam. RAM, proci, alaplapi VGA. Így is ezek a jelenségek. Nagyon arra hajlok, hogy BIOS gond. Ha lesz floppym, frissítem.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
stanagovic #28700 üzenetére
A gépedet csak rammal és procival inditsad el, más ne legyen csatlakoztatva.
Mit csinál erre.
-
SRII
őstag
BIOS resetet a CMOS ezt hogy? hátha megoldás lenne nálam is.
Mit kell hogy kell, újra kell telepítenem utána a rendszert ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged