- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krakesz27
tag
nekem olyan kis problémám van, hogy a videókártya ventije bekapcsoláskor felpörög az normális? Eddig soha nem pörgött fel és hallani egy kerregést de utánna vissza áll alapra és csendes.
-
dudika10
veterán
Üdv!
Adott egy gép, GA-MA78GM-S2H rev. 1.1 alaplappal, benne egy AMD Athlon 64 x2 5200-as processzorral.
Külön videókártya nincs, az alaplapit szeretném használni Windows 8 alatt.A hibajelenség:
Minden tökéletes, kivéve a Flash...
Ha olyan helyre tekerek egy flash videóban, ami még nincs letöltve, vagy a lejátszás "utoléri a letöltést", akkor a kép egy pillanatra elcsíkozódik, majd a Win8 kiírja, hogy információt gyűjt az összeomlás okáról, majd a gép újraindul.
A logban semmi használhatót nem találtam.
Próbáltam Google Chrommal, IE-vel, és Mozillával is (3 különböző flash player miatt), de mindegyikkel ezt csinálja.
Próbáltam korábbi flash playert, korábbi videókártya drivert, de nem oldotta meg.Mivel csak flash esetén jön elő a probléma, úgy gondoltam eleinte, hogy szoftveres a gond, de miután kipróbáltam mindent (win újratelepítés is volt), így elkezdtem teszteni a hardvert. Azonban egyetlen más esetben sem sikerült a gépet lefagyasztanom, semmilyen streszteszt nem hozott "sikert".
Van bárkinek valami ötlete erre a problémára?
Már egy tucat angol oldalt is átolvastam, de semmi használható megoldást nem találtam.
Egyedül a BIOS frissítést nem próbáltam még, az a következő, de semmi más nem jut már eszembe.Előre is köszönöm annak, aki foglalkozik a problémámmal.
-
sziporka
csendes tag
válasz
kjani18 #21046 üzenetére
Remélem nem nyirta ki...
Mikor probáltam a 8800-nak is ment a ventilátora, ráment a külön táp is.Hibát sem sipolt a gép - csak kép nem volt..Utánna nagy nehezen sokadik probálkozásra vissza adta az alaplapit.
Igy visszagondolva ahogy jár az agyam egyszer már volt egy ilyen "nem látom a kártyákat" probléma egy ati hd3650-es kártyával is. -
sziporka
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfiggal van problémám:
alaplap: ALiveNF6G-VSTA
cpu: X2 7750 Black E.
ram: 4G 533mhz
táp: 630W
A gond a videókártya felismerésével kezdödött, betettem egy 8800 gtx-et egy gt220 helyett- fekete képernyő...kivettem, az alaplapit probáltam inditani - fekete képernyő.
Többszöri probálkozásra elindult.Ekkor még egy 350W-os táp volt a gépben, arra gondoltam ez kevés lehet, ez okozta a gondot.
Kicseréltem a tápot, ujra probáltam de sajnos ugyanez a gond.Sőt most már egyáltalán nem indit képet alaplapi videókártyáról sem.A gép mintha elindulna /ventik elindulnak,vinyók felpörögnek,ledek világitanak/ de kép nincs.Visszatettem egy gt220-as kártyát ami régen tökéletesen vitte a gépet, de azzal is ez a gond.Mivel ezen passziv hütés van ugy éreztem néha nem melegszik fel rajta inditáskor a hütőborda / ha melegszik sincs kép/.Hibajelzést - csipogást- nem produkál a gép.Probából kivettem a ramokat, ezt egyből jelezte csipogással.Probáltam reset-et, kivenni az alaplapi elemet de nincs változás...
Mit probálhatok még meg?
Probálnék biost frissiteni, de mivel nem jön be elég nehéz.. -
Bewy
tag
válasz
kjani18 #21040 üzenetére
Létezett már a hiba a csere előtt is. De nem vagyok benne biztos hogy ugyan ez volt e, mert az egyik játék(World of Tanks) közben bejött ez a hiba de az a videokártya drivere miatt lehet mert másnak is előjött hasonló videokártyával és egy másik driverrel lecsökkent a hiba esélye. Tegnap Battlefield 3 multiplayer töltése közben egyből előjött, de ma viszont 1.5 óra Dead Space 3 alatt nem volt semmi baja. Jah és Mirror's Edge alatt is előjött a hiba, nem vagyok benne biztos hogy mennyi idő után.
-
Kerto
tag
válasz
zozokaa #21031 üzenetére
A tápodat minél hamarabb cseréltesd ki mert tényleg kinyírja a géped többi részét.
Viszont valószínű hogy cserélni fogják vadi úrja,próbáld meg hogy ráfizetéssel elhozol egy minőségi tápot inkább,mert az említett M-Tech nem egy életbiztosítás.
Itt nézz körül: [Melyik tápegységet vegyem] -
Bewy
tag
Sziasztok!
Egy hete cseréltem egy pár alkatrészt a gépemben(alaplap,memória,proci). A probléma akkor is létezett hogy játék közben kb 1 óra után de inkább változó időközönként kikapcsol a gép(a monitor kikapcsol de a hűtők felpörögnek és így megy amíg erőszakkal le nem állítom). Egyből belehet kapcsolni.
Mivel ezt a 3 alkatrészt nemrég cseréltem ezért azok nem lehetnek rosszak(a proci hűtő maradt a régi mert az nem gyári volt), így a táp(FSP saga II 500W) vagy a videokártya(Geforce gts450) lehet a rossz.
Megnéztem a hőmérsékleti adatokat a procim,alaplapom az nem melegszik túl de a videokártyám az alapjáraton 37°-os terhelve pedig 75-79°-ot is eléri.
Szerintetek túlmelegedés lehet a baja vagy valami más?Alaplap: Gigabyte H61M-DS2 3.0
Proci: Intel® Pentium® Processor G2020 (3M Cache, 2.90 GHz)
Proci Hűtő: Arctic Cooling Alpine 11 Pro Rev. 2
Videokártya: Nvidia Geforce GTS 450 OC 512MB GDDR5
Memória: Kingstone DDRIII 4GB 1333MHz
Táp: FSP SAGA II 500W -
zozokaa
csendes tag
Sziasztok!
A gépem az elmúlt 2 napban elromlott. Amikor bekapcsolom sokszor el se indul, hallani ahogy felpörög minden
meg is néztem minden hűtő és ilyenek működnek de kép nincs. Amikor elindul és elkezdek játszani ugyan ezt a hibát kapom. Sokszor 1-2 óráig is bírja de most már el sem indul. A táp eléggé felforr terhelés közben, a videókártya olyan 40-60 fok körül mozog, proci is ott körül. Igazából a tápra még van gari szóval azt kicserélhetem. Ha valaki tudna segíteni azt nagyra értékelném.Gépem:
Alaplap: Gigabyte 880gm-d2h
Proci: AMD Phenom x4 965 BE
Proci hűtő: Hyper TX Evo 3
Videókártya: Sapphire Radeon 6770 1GB GDDR5
Táp: M-TECH 600W
RAM: Kingston 4gb + corsair 4gb(de ez már féléve így van) -
Kofler
tag
Sziasztok !
Van egy gépem amire Windows 7 van feltelepítve. Mikor bebootol a Windows, semmilyen alkalmazást nem lehet rajta elindítani és a következő hibaüzenetet dobálja ki: "Az alkalmazás nem tudott megfelelően elindulni (0x0000005)"
Tudnátok segíteni ? Ma még dolgoznom kéne...
-
konyok
tag
Üdv mindenkinek!
Egy érdekes problémám van. legalábbis nekem érdekes mert lehet az itt lévő guruk már láttak ilyet.
Szóval adott egy MSI K9N SLI platinum deszka, egy AMD Athlon 64X2 5000+ proci és 1x2GB + 2X1GB RAM. Egyéb sallangok... Legújabb BIOS!A problémák a következőek.
1, Ha bekapcsolom a gépet, felpörögnek a ventik maxra és a továbbiakban nem történik semmi. Valahogy "kiakad". Reset gombra nem reagál, csak a bekapcs gomb hosszú nyomására áll le. Ezután ha bekapcsolom a ventik ismét maxra pörögnek, majd 3-4mp után elhalkulnak és bootol a gép, vagy elérhető a Bios. Gondolom ennek így kéne működnie elsőre is, de nem teszi. Persze van amikor mindez elsőre működik és nem "akad ki".
2, Ha már felállt az op rendszer és újra akarom indítani a gépet akkor szépen bezár mindent majd elsötétül a kép és semmi. A gép működik de a reboot elmarad. Ugyan ez a helyzet ha a Bios-ból kilépve (F10 mentés) indítanám a gépet. Semmi. Venti pörög, gép megy, de rebbot nyista. Ekkor ki kell kapcsolnom, majd be és akkor minden megy, és vissza tudok lépni a biosba vagy bootolni az op rendszert.
Amiket csináltam: Totál takarítás, pormentesítés, proci újra hőpasztázása (a proci nem melegebb 48-49 foknál), Ramokat kiszed, betesz, csere bere, táp csere. MEM teszt, CPU teszt 100% hibátlan!
Mindezek ellenére és minden változtatásra az 1-es probléma néha (5-ből 3x) jelentkezik, a 2. probléma állandóan fent áll!!!Tud esetleg valaki erre valami megoldást? Esetleg ötlet? Mit szedjek még szét?
Előre is
-
kjani18
őstag
válasz
tikirics70 #21022 üzenetére
Belépsz biosba, és olyasmit keresel, hogy "load default settings+, vagy load optimal settings", rákattintasz, nyomsz egy entert , vagy egy Yes-t / régebbieknél Z -betü/ - ezek az alapértékek- és azt mented el .
-
cinkoxid
senior tag
válasz
FraizerMoon #21023 üzenetére
Az optimal funkció nem működik megfelelően minden hardverrel, azért lehettek gondok. Használd nyugodtan normál módon, ugyanolyan teljesítményt fogsz tapasztalni.
-
FraizerMoon
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vásároltam egy új számítógépet, egy teljesen egyedi konfigurációt,amit én válogattam, és az üzletben szerelték össze, tehát én már készen kaptam meg.
GÉPHÁZ: CORSAIR CARBIDE 500R
ALAPLAP: ASUS MAXIMUS VI HERO
TÁPEGYSÉG: CORSAIR TX850M V2 PSU
PROCESSZOR: INTEL CORE I7-4770K HASWELL
VIDEÓKÁRTYA: SAPPHIRE RADEON HD7970 3GB VAPOR-X
SSD MEGHAJTÓ: CORSAIR 240GB SSD FORCE3 GS
BELSŐ MEREVLEMEZ: WD CAVIAR GREEN 2TB
OPTIKAI MEGHAJTÓ : ASUS DRW-24B5ST
SZÁMÍTÓGÉP HŰTŐ : COOLER MASTER HYPER 412 SLIM
RAM: CORSAIR VENGEANCE DDR-3 8GB/1866 KIT LP REDJelenleg a gépemen Windows 8 fut, és hát pár héttel ezelőtt egy szép kis kékhalál jött elő játék közben kb 5 perc után: "whea uncorrectable error"
Mivel nem vagyok egy nagy gépzseni, ezért fogalmam sincs mit jelent, jelenleg most nem tudok szolgálni semmilyen képanyaggal mert azóta újratettem a rendszert.
Ehhez az alaplaphoz nemrég jött uj bios frissités, azt megcsináltam és miden drivert feltettem, ami a legújabb, (igaz a vga-nál Béta verziót raktam fel), és ennél az alaplapnál, az advanced settings-be 3 féle lehetőség van. egy power saving, egy normal, és egy asus optimal, és ami a legérdekesebb , h az utóbbinál csinálta ezt a kékhalált, tehát az optimal-nál, és ma ujra megnéztem , és már be se tölti az op.rendszert, azonnal kékhalál, és folyamatosan újraindul, de ha normál-ra teszem, akkor minden működik jól !kérdés, mint laikus: nem hibázhattak valamit az összerakásnál, hogy azért nem indul el az a funkció?
A válaszotokat előre is köszönöm!
-
Zhewarr
csendes tag
Hali!
Olyan gondom van, hogy adott egy gép, bekapcsolom, de a monitoron semmi nem jelenik meg. A ventilátorok pörögnek, de azon kívül semmi. A vga (7770) olyat csinál bekapcsoláskor, hogy venti felpörög, majd pár másodperc múlva leáll, és nem tudom, hogy ez normális-e? Nem is csipog az alaplap. Kivettem a vga-t, memóriát, lehúztam a vinyókat, akkor sem csipog. Akkor jól sejtem hogy az alaplap adta föl, vagy lehet más is, esetleg táp?
-
Sheldon
tag
válasz
kjani18 #21018 üzenetére
Most bekapcsoltam, eddig minden jó...
Lehet mégsem adta be a kulcsot. A VGA passzív hűtővel rendelkezik, lehet túlmelegszik?Csak multimédiás dolgokra van használva (facebook, skype, net, film), november óta nem kell megküzdenie játékokkal...
Megvárom mi lesz, megy rajta a zene, ha van fejlemény, akkor írok!
-
-
kjani18
őstag
válasz
tikirics70 #21010 üzenetére
Amikor kiírja, hogy F1-el tölt tovább, azt is kiírja, hogy mi a gondja. Egy bios reset lehet megoldhatná.
-
tikirics70
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus K-szériás laptoppom. Kb. két éves. Olyan hibálya jött elő, hogy amikor bekapcsolom csak az Asus felirat jelenik meg a képernyőn, és az is marad. Csak az F1-gyel tölti be a windowst. Mi lehet a baja?
Előre is köszi! -
peteralbert7
tag
válasz
kjani18 #21008 üzenetére
Köszi a tanácsokat.Voltak gyakrabban is fagyások még lapcsere előtt.Akkor egér lézer és billentyű led sem világitott,és gyakran indúlt újra fagyás után.Lapcsere ezt megoldotta,de ez jött helyette.Tanácstalan vagyok,nekem sincs más tippem,ellenőrizgetem a szoftvereket.
-
kjani18
őstag
válasz
peteralbert7 #21007 üzenetére
Már pedig egyszer akkor is fagyott...Valami gond van. Nézz utána a szoftvereknek is, 1 bitnyi hiba is okozhatja, hogy a CPU végtelen ciklusba kerül. A Win ezek ellen elvileg véd, de.....
-
peteralbert7
tag
válasz
kjani18 #21006 üzenetére
A prime95 és a 3dmarkt lement nemrég a videokari miatt,mert ő is egy veszélyes tipus/black screen/és vásárláskor leteszteltem.Most lehúztam azt a régi hosszabbitót amit irtam,a rendszert kedden raktam újra.Teljesen sallang mentes,csak a frissitések és a gyári driverek vannak fent.Kedd óta egyszer fagyott meg.Az a pár egyéb progi és játék amit hásználok még az alapból másik vinyóra van telepitve.Amúgy minden hardver/ami nem lett cserélve/napokig volt tesztelve másik gépben külön-külön és egybe is.Nem volt probléma.
-
kjani18
őstag
válasz
peteralbert7 #20990 üzenetére
Amit leírsz az a régi "klasszikus" lefagyás. Win7 alatt már nem szokott jelentkezni, de ezek szerint van. Általában proci - memória - alaplap körül keresendő, de egy pillanatnyí áramkimaradás, egy hibás dll. stb. is okozhatja.
Rakd össze asztalon, a minimális összetevőkkel, tisztítsd és telepítsd újra. Aztán teszteld.
A procihiba sem kizárt, teszteld a procit prime95 -el. Ha lehet órákig! -
peteralbert7
tag
Sziasztok.Erre[link] valakinek ötlete?
-
Sheldon
tag
Sziasztok!
Van egy 2008-ban vásárolt gép, úgy néz ki most kezdi megadni magát valamelyik komponens.
A probléma maga a következő: A gép bekapcsol, de a monitorhoz nem jut el jel, kép nem jelenik meg rajta. Pár napja csinálja ezt, de a gép újraindításával - ha csak időlegesen is - megszűnt, majd adott idő után ismét előjött. Most viszont már a reset/ki-be kapcsolás sem segít, szóval elvileg valami végleg elhalálozott...
Én a VGA-ra gyanakszom
,
Megnézni a gépet még nem tudtam, nem vagyok még otthon.
Igazam van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Asztali PC , i5 13400F , RTX 2080 Super , 32GB RAM , 1TB NVME
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/I5-8600K/Seasonic focus plus 750w gold/GTX 6GB)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest