Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Arc Battlemage B570/B580
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
raskolnikoff
őstag
Hali, tegnap óta csak úgy tudom indítani a gépet ha a boot menüből manuálisan kiválasztom az SSD-met. Ha nem így teszek, csak egy villogó kurzort látok...valamint a biosban az alap boot menüben nem is engedi kiválasztani az SSD-t csak az alatta lévő override menüből.
Előzménynek legyen annyi elég, hogy egyszercsak csúnyán befagyott minden, de pár program még futott (ami SSDre volt telepítve), mint például Firefox néhány tabja, de más tabok meg nem reagáltak. Ctrl+Alt+Del-re azt írta hogy nincs meg a hely ahonnan indítani kéne a progit...továbbá a Total Commanderre is ezt írta, mintha elveszett volna a C meghajtó.
HD Sentinel azt írja 100%-os.
Mi a franc lehet a baj?
P8P67LE és A-Data SSDA gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
törölt tag
válasz MasterHUn #22997 üzenetére
Azt írtad, hogy próbáltad mindenhogy:
Húzz le mindent az alaplapról, csak a tápegység legyen rádugva, vga és egyí darab ram illetve a cpu a hűtővel.. ne legyen rajta egér billentyű hdd, rom, lan, és semmi egyéb. Cserélj tápegységet, olyanra, ami biztosan jó. Vedd le a cpu-t, és tedd vissza (kontakthiba is lehet a mozgatás miatt).Csinálj BIOS retest.
Egyszerre egy memóriát hagyj benne, ha nem jó, tedd ugyanazt a memóriát másik
slotba. Ha így sem jó, akkor mehet a RAM csere.
Cserélj VGA-t, próba erejéig. Ha kicserélted a VGA-t, olyanra, ami biztosan jó, akkor ismételd meg a ram cserélgetést.
Ha mindezek után sem indul, akkor próbálj másik CPU-t szerezni.
S ha azzal sem indul el, akkor mondhatod ki, hogy a lap hibás.Hardver hibát nem mindig sípol ki az alaplap induláskor, arra ne hagyatkozz. -
Rivaul
addikt
válasz MasterHUn #22992 üzenetére
Az új házban cserélgettél mindent? Ha igen akkor szedd ki belőle s a minimum konfigot tedd csak össze az asztalon. Hdd stb nem kell csak az alap: 1memó (változtatva a slotokat), vga, proc, lap, táp. Okozhat ilyet feszített lap, érintkezési hiba stb.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
isizakhi03
tag
visszatalálós up, mert sajna ennek is eljött az ideje.
Intel Haswel i5 Feel the Real Power !
-
MasterHUn
senior tag
válasz SigmaW #22991 üzenetére
Probaltam mindenhogy vinyo nelkul is de sehogy nem akar megcsak kepet se adni. En lapra tippelek. mert ha massal lenne gond kisipolna a speaker. De meg csak meg se szolal.
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
madahun
csendes tag
Vettem egy giga 990ud3 lapot,hozza procit memoriat. Van nekem itthon telepitve regy 32bites win7,amit az uefi seh se akarb betolteni. Amikor a felhasznalo valasztas tortenne,restartol a gep. Uefiben allitgattam a kompatibilats mar szinte mindenre,de semmi. Van a reinstallon kivul eselyem?
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok. olyan sürgetően nagy kérdésem lenne hogy van egy gép prescott 800 a lap benne proci stb...
kilett cserélve egy memória benne és átlett pakolva egy másik házba és azóta nem indul el csak felpörög a gép képet sem akar adni speaker nem csipog több másik memóriával is próbáltam de semmi előrelépés.
ötleteket kérnék sürgősen!
Köszi!
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
-
Gyufaaa
veterán
válasz RoSSo3 #22980 üzenetére
Akkor lehetséges, hogy valamit "elnyomtál". Az alaplapon van egy elem. Azt szedd ki, majd tedd vissza. Ezzel lerezeteled az alaplapot és teljesen gyári beállításokkal indul be. Elsőnek ezt próbáld meg.
Ez a c_mos reset egy megoldása. A másik, ha nem szeretnél az elemmel "bajlódni", akkor az elem mellett vagy közelében kell lennie két tüskének, amit áramtalanított gépnél egy csavarhúzóval vagy fém darabbal össze kell érinteni. Mindkét dolog ugyan azt eredményezi.
(#22981) gyendre2: Eseménynaplóból mit tudsz kiolvasni? Mit ír? Hőfokok rendben vannak? Milyen táppal hajtod a vasat?
(#22982) gyurci11: [link]
[ Szerkesztve ]
-
gyurci11
csendes tag
válasz quailstorm #22970 üzenetére
Windows xp sp3
-
-
gyendre2
tag
CPU Type DualCore Intel Pentium, 2933 MHz
Video Adapter NVIDIA GeForce GT 220 (1 GB)
Motherboard Name ASRock G41C-SSziasztok! Elkezdett a gépem egy ideje kikapcsolgatni , csak úgy magától. Kezd idegesítő lenni....
Windows üzenet: Valami hiba történt , sajnáljuk (és kikapcsol ....) win8 van a gépen.Ötlet ? A config már 3-4 éves és eléggé nyüstölve van (napi 10 óra fix hogy megy , de ez minden nap több... hétvégén 20 óra is) lehet hogy valami megadja magát ?
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne: egyik nap a PC-m (ami alig van fél éves), nem akart elindulni: a monitor nem jelzett semmit, de hallottam, hogy mennek a ventillátorok, és mintha minden rendben lenne, ment a gép, csak éppen kép nem volt. Áramtalanítottam, akkor minden ok volt.
Legközelebb simán indult, majd ma megint eljátszotta ezt: "Overlocking failed" szöveget kaptam, de egy gomb megnyomása után, a BIOS-ba léptetett, nem csináltam semmit, és betöltött a Win7.
Mi okozhatja ezt a problémát? Sajnos az elmúlt időszakban sok áramkimaradás volt idehaza, félek, ez betett a gépnek - még ha nem is volt bekapcsolva, de áram alatt volt.
A konfigom:
ASUS M5A97 EVO R2.0
AMD FX-8320 3.50GHz AM3
KINGMAX 8GB DDR3 1600MHz
ASUS GTX650TI-DC2O-1GD5 GTX650Ti 1GB GDDR5 PCIE
TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/120G
FRACTAL DESIGN Core 3000
FSP Raider 550
ALPENFOEHN BrockenKöszönöm előre is a segítségeteket!
-
tornas
őstag
válasz quailstorm #22974 üzenetére
A Chrome helyett inkább a Firefox...
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
quailstorm
nagyúr
válasz tornas #22973 üzenetére
Nembaj ebben SD van
Nem úgy kell érteni hogy most leül mellé 3 órán keresztül, hanem HVGA meg QVGA mobil helyett azon néz meg egy két átlag weboldalt. Friss FF meg chrome még elmegy rajta úgyis.
Az a durva hogy az Athlon XP gépem, ami most 1,9-es de előtte 1,4-es volt, 1,5GB DDR400-zal, meg 4200ti-vel XP-n és Linuxon sem vészes. De azért döcög. Viszont a mostani svchost rohamokkal, meg a tönkrement vinyó miatti megmaradt 40-es miatt repült az XP. -
tornas
őstag
válasz quailstorm #22972 üzenetére
Szerintem az a 768 MB SD RAM határeset lehet netezés szempontjából...[link] (Az 1,4-es és a 2,4-es CPU-val szerelt, linkben szerepelő, gépekben DDR1-es RAM-ok voltak.)
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
quailstorm
nagyúr
válasz #10726912 #22971 üzenetére
Jaja, a VGA-ja szerintem is elégséges, a Windows8-hoz szükséges követelményeknek is megfelel. Flasht meg gyorsít.
De nekem is lenne kérdésem. Gép, Fujitsu OEM. Most már 768MB SDRAM, GeForce MX440, XPSP3, 1,4-es celeron P4. Egyelőre net nélkül. Hogy lehetne ezt lightosítani, hogy kimehessen netre néha? Ennyi RAMmal Office 2010 elmegy? Igazából nyomtatós gépnek plusz pár jó régi játékhoz gameport joystickra, ehhez kell(haveromnak).
Mert debian 7-tel ugyebár bekapcsolom, működik. Na ez már az én 2,4-es cerkámmal, 1GB RAMommal és FX5200-ammal se mindig ment így 4 éve... Mert az XP nem zabál magában, de az a több tonna egyenként frissülő app, na az igen. -
törölt tag
válasz gyurci11 #22969 üzenetére
Azért lassul be, mert tele vágja szeméttel az internet, illetve az OS önmaga is szemetel.
Használhatsz tisztító progikat, pl CCleanert, ha XP-t használsz, akkor rengeteg programot és leírást találsz az XP könnyítéséről, testre szabásáról. Töredezettség mentesítést csináltál? Mit teszel az oprendszer karbantartása érdekében? Milyen programokat használsz?
Az egy giga ram bőségesen elég az XP futtatásához, azzal a VGA-val még a netezés is belefér (youtube, online filmek). -
gyurci11
csendes tag
Miért lassú a gépem újra telepítettem de elöte is lassú volt és nem tudtam miért újra telepítettem és kb két hétig jó gyors volt utána lassú let config : processzor 2X3000Mhz ram ddr1 1GB videokártya Geforce 7600GT vinyo ide 80gb satage.Várom a válaszokat
-
Zoelee
csendes tag
Sziasztok! Van egy Asus K50AB laptopom, (AMD Athlon x2 (2100 Mhz, 4GB ram), és nemrégen elkezdett kékhalállal újraindulgatni. Ahogy olvasgattam, a hibakód alapján ram probléma. Ezért memtest86-ot végigfuttattam mindkét ram-on, végigfutott mindkettőn 1,5-szer kb, de nem talált hibát. Azt tudni kell, hogy az egyik ram egy Kingston 2 GB-os 800 Mhz-es, a másik pedig egy Nanya NT2GT64U8HD0BN-AD szintén 2 GB, 800 Mhz-en. (Gyárilag így voltak benne, mert én nem cserélgettem őket.) Ez a kékhalál napi 1-2x áll be, a legváratlanabb helyzetekben (filmezés, netezés, néha játék közben is). Amikor összeomlás után újraindul, kiírja a szokásost, hogy váratlan összeomlás stb, és ott ezt dobta: "BCCode: 124". A dmp fájlban a hibát előidéző driverként a hal.dll van megjelölve, ez pedig az összeomlási cím: "ntoskrnl.exe+75bc0". 64 bites win 7 ultimate rendszert használok. Ha valakinek van valami ötlete a megoldásra, kérem ne tartsa magában.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Rivaul
addikt
Maga a táp le ad egy pillanatnyi feszt de azt nem tudja megtartani. Mennyivel valószínűbb hogy a lap hibásodik mint a táp? Semmivel, ugyan olyan esélyes mind a kettő. Ha másikkal működik akkor kuka, esetleg ha biztosra akarsz menni akkor a te tápod próbáld ki másik gépbe.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Sipoo
csendes tag
Üdv.!
A következő lenne a problémám: a gép elindul egy pillanatra,majd egyből leáll,ha 1000szer próbálom akkor 1000szer . Nemtudom mi lehet a konkrét gond. Én a tápra gyanakszom, ami egy FSP700-80GLN. Kölcsön táppal minden tökéletesen működött..
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Tomikapc #22929 üzenetére
Üdv! Kipróbáltam másik táppal. Tehát az alapprobléma az volt, hogy mindig kikapcsol a gép. Ezt ugyanúgy megteszi most is, talán tovább bírja. Sikerült elindítanom egy mini windowsxp-t ahol a következő adatokat kaptam:
Namost a táp az tuti, hogy jó, egy másik, működő gépből tettem ám. BIOS reset megvolt. Nem úgy látom, mintha megfelelnének ezek a feszültségértékek. Netalán nyugdíjazandó lenne az alaplap?
BIOS:
CPU most volt újrapasztázva, kétszer megnézve, hogy jó-e rajta a hűtő...
Alaplap típusa: ASUS P5GD2 Premium, tehát nem mai darab
Az új táp: Chicony Hipro 380WKuka vagy merjem ignoráltatni vele a CPU hőmérsékletet? (Ilyen lehetőség is van)
Találkozott már valaki ilyesmivel? Köszönöm![ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
savanyaa
csendes tag
Szerintetek létezhet olyan hogy APU-nak meghibásodik a videóvezérlő része , de a proci magában továbbra is használható?
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos.
-
dojo0227
csendes tag
Hello!
Van egy AMD Atlon X2 6000+ -os processzorom, ami majdnem 1 évig nem volt használva, és valószínűsíthetően a bios állítódhatott el, de ez nem biztos. A problémám az hogy folyamatosan 45-50 fok között van a hőmérséklete terhelés nélkül, feladatkezelő szerint is a teljesítmény 0 %-on mozog egyszer kétszer ugrik fel közben 1-2 %-ra de ez régen is így volt. Megnéztem egy tüske sincs letörve, viszont kettő eldeformálódott, pedig piszkálva nem volt a az elmúlt 1 évben.
Segítséget szeretnék kérni hogy valamivel visszább lehet -e fogni a hőmérsékletet vagy ez a eldeformálódott két tüske következménye -e.
A válaszokat előre is köszönöm! -
djdaniel
senior tag
akkor nyilván megrepedhetett a golyózás a gpu alatt, nézd meg hogy melegszik-e a kártya gpu körül.
másik gépbe próbáld ki esetleg videokártyát, ha biztosra akarsz menni.szerintem amíg le nem telik a 8 nap, állj el a videokártya vételétől és nem kell heteket várnod a garanciális ügyintézésre...
-
Ocaso
tag
Itt vannak a képek az összeszerelésről, amúgy nem én szereltem, hanem a PCX.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Bocsi, hogy nem ide töltöttem fel, de míg egyesével feltöltöttem volna...
Most kaptam meg ezt a számítógépet, már meg van a tápkábel is.
Monitor jó, de még se látszik semmi. A monitor és a gépet összekötő kábel le lett tesztelve más gépen, szóval jó. Szóval pendrive-ról telepíteném a Win 8.1-et, de nem jön be semmi, a monitoron semmi sem látszik. De a gép, mintha működne, pittyeg bekapcsoláskor, elől-hátúl világít. Szóval nem tudom mi lehet a baj. Win topicba azt írták, hogy a gép hibás, de azért kiváncsi volnék a ti véleményetekre is.
Ilyen monitorom van: BenQ G900W (1440x900@75Hz)A komplett gép:
Intel Core i5-4570 processzor 36 hó gar.
Gigabyte B85M-D3H alaplap 36 hó gar.
Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G memória 36 hó gar.
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 24 hó gar.
Gigabyte GTX660 2GB GV-N660OC-2GD videokártya 24 hó gar.
Cooler Master N300 NSE-300-KKN1 számítógép ház 36 hó gar.
Chieftec CTG-500-80PB OEM táp 24 hó gar.
Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD meghajtó 36 hó gar.
Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hutő 36 hó gar.LCD TV-vel, laptoppal, számítógép monitorral lett letesztelve, egyikkel sem mutatott képet.
-
gyurci11
csendes tag
Miért lassú a gépem újra telepítettem de elöte is lassú volt és nem tudtam miért újra telepítettem és kb két hétig jó gyors volt utána lassú let config : processzor 2X3000Mhz ram ddr1 1GB videokártya Geforce 7600GT vinyo ide 80gb satage.Várom a válaszokat
-
Zsivaagoo
őstag
válasz ZrinyiGabó #22951 üzenetére
PCI-E VGA slotoknál megvan a sorrend. A procihoz közeli (nevezzük Master-nek) tolja - önmagában - az x16-os sebességet, az ezután következővel mennek CF-ben x8-x8 sebességgel a VGA-k, ami a tökéletes üzemmódjuk/beállításuk.
----------
A "Master"-re dugd majd a VGA kábelt és elvileg meg kell jelennie a képnek. A további finomhangolás már nem az én asztalom.------------
"Nem, nem azonos gyártmány, az egyik sapphire a másik amd referencia." -- Ebben az a röhej, hogy a Sapphire az AMD(/ATI) közismert referencia gyártója.[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz ZrinyiGabó #22949 üzenetére
"Nem nincs a crossfire kábellel összekötve." -- Akkor szerintem ez a hiba. Tessék rájuk dugni azt a qrúva CF szalagkábelt.
--------------------
3,8 GHz kevés, kéne annak menni 4,4-en is.[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
ZrinyiGabó
csendes tag
válasz Zsivaagoo #22948 üzenetére
Hello.
Nem nem azonos gyártmány ez egyik sapphire a másik amd referencia.
Igen mind a ketö crossfire képes.
Nem nincs a crossfire kábellel összekötve.
Igen mind a két kártya a Pci-E 16x slotba van dugva.
Igen megkapják a kiegészítő tápot.
Nem nincs az UEFI-ben crossfire beállítására lehetőség.
Az FX-6100 megvan nyomva vízhűtés mellet, 3.8 Ghz- en kerreg. -
Zsivaagoo
őstag
válasz ZrinyiGabó #22947 üzenetére
A két HD6970 kártya azonos gyártójú? (Lehet, nem komálják egymást.)
Mindegyik CrossFire képes?
A CrossFire (Bridge) szalagkábellel össze vannak kötve a VGA kártyák?
Az alaplap kézikönyve szerint PCI-E X16-os slotokba vannak dugva a kártyák? (Mert azon a lapon nem csak két slot van ám...)
A kártyák megkapják az igényelt kiegészítő tápot?
UEFI-ben van CrossFire beállítási lehetőség? Jól van beállítva?Na, ezeket sorban le kell csekkolni.
----------------
Mit jelent az, hogy meg sem mozdul? Meg sem indul a Boot folyamat? Vagy megindul, de rögtön leáll?
----------------
Az FX-6100 pedig nem fogja igazán kihajtani azt a CrossFire szörnyeteget...[ Szerkesztve ]
-
ZrinyiGabó
csendes tag
Üdv mindenki.
Nagy kérdésem lenne.
Van egy Gigabyte GA-990FXA-UD3 FA alaplap,
fx6100 AM3+ proci,
2x4 Gb Team Group Vulcan-2400 Mhz,
Sapphire HD 6970 2048Mb videokártya,
Amd HD 6970 2048 Mb videokártya,
3 db Sata 2 winchi (500Gb, 320Gb, 640Gb)
FSP Everest 1010W Moduláris
A két videokártyával nem hajlandó elindulni.
Külön külön elindul, de ha mind a kettő be van kötve akkor meg sem mozdul.
Mi lehet a gond? -
Zsivaagoo
őstag
válasz isti101 #22941 üzenetére
Próbálj installálni egy "szűz" Win XP-t.
Ha a VGA csak alaplapra integrált, akkor a Win7 köpködni fog rá.----------
Más konfigurációból kirángatott windózokkal én nem próbálkoznék, mert csak kékhalálozni fog.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
isti101
tag
próbáljam ki más ramokal?
ha betolt a win , ha kicsit is, nem tom mire gondoljak? talán próbáljam ki xp vel is?
valaki esetleg aki megoldott ilyet? vagy valami jó gondolata van> -
IstvánLászló
senior tag
válasz isti101 #22941 üzenetére
A processzorod ramjaid biztosan jók,mert lehet belsö hibája és a win nem tolerálja.
Sajnos láttam már ijen képernyöt és kiderült a processzor hibás.
Probáldki egy müködö másik alaplapban is ha vanrá lehetüséged.
[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Zsivaagoo
őstag
Az bizony alaplap lesz.
Ha már cserélték a tápot, akkor valószínű, hogy a tápdöglés magával vitt egy-két darabot a lap lelkéből. (Mondjuk azt a lapot én bottal sem piszkálnám meg.)Ha a proci AM3-as benn (Phenom/Athlon II X2/3/4), akkor a legolcsóbb 760G csipszetes Asus lappal még jó darabig el fog gurulni.
-
isti101
tag
üdv
ma összeraktam első gépemet, igazából nem nekem lesz hanem 6 éves fiamnak, elég jól ment minden elindult elsőre, de aztán a wint nem akarta betölteni, szóval megjelent a win és kiírta, hgoy indítsam újra a gépet és igy tovább nem töltött be a win csak az eleje, ezt irta ki
tettem be 2 hardot, mindkettő másik gépben jól megy ebben csak a win elejét hozzak be
mi van a gépben
alaplap ,775 Asrock Wolfdalel333-D667
proci,Intel celeron 440 / 2GB sk 775
2 db 1-1 gb os ram memo ddr2 esek
160 as sata hdd
400 w os táp.
kábeleket gondolom jól kötöttem be mert resetre reagált, hdd led világit, a power elsőre indul
nem tom mire gondoljak
próbáltam win 7,32 vel és win 7.64 el is külön hdd kel[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz StreetBizTO #22938 üzenetére
Üdv!
Elsőnek próbáld ki, csak egy ram modullal. Az összes slotot nézd meg.
-
StreetBizTO
tag
Sziasztok!
Ma építettem egy gépet az öcsémnek és a problémám a következő:
Beindítom a gépet felpörög minden, majd kikapcsol és ennyi.
Monitoron semmi nem jön be mivel TV-re van kötve és annak kell egy kis idő míg felismeri a gépet.Alkatrészek:
Processzor: Intel Pentium 4 650
Alaplap: Asus P5GD1
VGA: Asus ENGT240
RAM: Kingmax MPXD42F-D8WT4B CFA DDR 400MHz (4x1GB)
HDD: Seagate 250GB SATA HDD 7200rpm
Táp: Asus A-45GA 450WElőre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Másik vga esetleg? Másik CPU esetleg? minden meghajtót szedj le róla, minek rá, ha nem indul? Ramokból is csak egyet hagyj rajta és csak olyan tápegységet hagyj rajta, ami biztosan jó, ami rajta van, azt addig ne használja senki, amíg nem bizonyosodik be, hogy nem az okozta valamelyik hardver halálát (ha a rajta lévő tápegység rossz és tönkre tette pl a CPU-t, akkor hiába teszel másik tápegységet rá, ami jó, a CPU attól még hibás marad). Csere alkatrészek nélkül szerviz, másképp nem mondhatod biztosra hogy alaplap (és csakis az alaplap, semmi más nem) hibás. Így csak találgatás.
Dumm-dumm: én hangkártya hibára tippelek, azért nem megy fel semmilyen illesztővel és azért indul újra állandóan.[ Szerkesztve ]
-
manya777
tag
December végén írtam hogy a gépen elkezdett lefagyni, olyan 2 naponta előjött a szürkés csíkos monitor , és csak a kézi restart segített. Terveztem a gép újra telepítését de most az új ssd vinyót kihagyva ebből. Aztán valahogy úgy alakult hogy az újra telepítés elmaradt, majd azt tapasztaltam hogy a fagyások is elmaradnak. Több mint egy hete nem volt baj, pedig közben kapott a gép rendesen. Több nap is volt hogy hosszú órákon keresztül játszottam full grafikán, volt hogy 10 12 órán át, sőt néha még többet is komoly igénybevételnek volt kitéve a gép, és semmi fagyás. Erre ma egy sima böngészésnél, alig 1 óra használat után, és ismét egy videó nézegetése közben megint lefagyott. A változatosság kedvéért nem csíkos lett a kép, hanem szimplán csak fehér. Létezik e olyan hardver hiba, RAM, VGA vagy bármi ami olyankor mikor komoly erőkifejtésre van kényszerítve a gép nem jelentkezik, ellenben mikor a proci kb 3 % a van használatban, a RAM nak meg kb 20, és böngészőn kívül semmi nem megy, az mégis megfekteti a gépemet... Nem e lehet valami összefüggés hogy állandóan böngészés meg videó nézegetés közben hal meg a technika? Kodek vagy driver vagy bármi?
[ Szerkesztve ]
i5 12600k - Asus Maximus VI Hero , 2x16 Gb ddr4 3200 Ram.
-
drr
őstag
Sziasztok!
Nemrég hoztak hozzám egy gépet javításra. ASRock N68C-S UCC alaplap, proci passz, FSP Qdion QD450 táp (állítólag nemrég volt cserélve).
Tünetek: egyszer csak gondolt egyet a gép és bekapcsol, de nem ad képet, a power és a hdd ledek világítanak, vinyó felpörög, dvd-író ledje nem villog, szépen kinyílik. Tesztelve volt másik táppal, ugyanez a helyzet. Csipogó nem volt benne, raktam bele de nem csipog. Először arra gondoltam fordítva raktam rá, megfordítottam, de akkor sem csipog.
Lehúzogattam a meghajtókat egyenként, de semmi változás, nincs kép...Szerintetek is alaplap?
-
Dumm-dumm
csendes tag
Sziasztok
Lehet hogy rossz helyre írok ebben az esetben legyen szíves valaki valamilyen megfelelő topikba irányítani a problémámmal.
Maga a probléma az hogy van egy Fujitsu dt4-d1534 gép nálam mivel ismerős meg kért hogy rakjam újra.Az újra telepítés meg történt megy minden királyul csak a hang nem.Feltelepítettem a Realtek ac97 5.12... programot a gép felismeri csak nem jön hang.Mikor eltávolítom utána újra indítom a gépet felismeri hogy van egy ac97es programmal vezérelhető eszköz.Elinditom az xp automata telepítőjét eljut valamikor a feléig valamikor a végéig és újra indul.Ezt már eljátszotta velem párszor már 2 szer újraraktam az xp-t hátha az amiatt volt de még mindig ez a helyzet.Semmilyen más tevékenységnél nincs ilyen probléma.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz Goatman #22931 üzenetére
Kezdhetsz azzal, szerezz egy megbízható darabot és teszt.
Agostino: Nem biztos, hogy kábel hiba (sőt, szerintem biztosan nem az), de kipróbálhatod más kábelekkel. Félek, hogy VGA kártya hibásodott meg (esetleg az alaplap, de akár tápegység is okozhat ilyesmit). Amiből tudsz, szerezz csere darabot (s az első hsz-t ajánlom figyelmedbe! ).[ Szerkesztve ]
-
Goatman
aktív tag
Hello!
Adott az alábbi konfig:
ASRock H61M-GE
i5-2500k
16Gb RAM
GTX 660Ti
SSD
HDD
ODD
Chieftec 400AA-101A tápAz utóbbi néhány hónapban elkezdett mókázni, nevezetesen:
- Véletlenszerűen elhajítja menet közben az összes meghajtót (a rendszer SSD-t is) egy másodperc törtrészére, majd visszadobja őket egy Automatikus Lejátszás ablakban. Ha bármit csinál az ember eközben (videó, játék) az adott folyamat leáll, de a rendszer nem omlik össze. Az automata ablakok bezárása után lehet mindent folytatni, mintha mi sem történt volna. SATA-kábelek ki lettek cserélve, más-más alaplapi slotra lettek dugva, ezáltal hosszabb-rövidebb időre megszűnt a probléma, de idővel mindig előjött.
- A súlyosabbik probléma 1-2 hetes: random újraindulgat a gép, terheléstől függetlenül.A rendszer friss; a karácsony előtti napokban lett újrarakva és csak a feltétlenül szükséges dolgok lettek telepítve, gyári Win7 lemezről. Rendszeres a takarítás és portalanítás, szellőzéssel nincs gond, hőfokok is rendben.
Én a részemről a tápra gyanakszom, a legkorosabb láncszem már, minden csatija foglalt. Nektek van még esetleg egyéb tippetek?
Előre is köszi
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
Agostino
addikt
sziasztok
az asztali gépemen a következő hibajelenség jött elő. ha rákötöm a monitort, először alapból analog módban akar jelet fogni, pedig én dvi-vel kötöttem a gépre. így nyilván nincsen jel, a check cable négyzet ugrál a fekete képen. ha átváltok digitalra, dvi-re, akkor semmi kép nincsen, csak a bekapcs gomb ledje villog. a gép a háttérben szerintem rendben elindul, pitytenés, pörög minden ahogyan kell. már a boot képet sem látok, semmit a világon. a monitor egy samsung 730 bf modell. sajnos más kábelekkel csak holnap tudom kipróbálni, de addig is feldobom a témát, hátha van rá tipp
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok. Van egy gépem, ami elvileg nemrég még működött. Egy Q-TEC 650W táp van benne és egy asus p52gd premium lap. A probléma a következő: amikor bekapcsolom a gépet, akkor pár másodpercig megy, majd leáll és pár másodperc múlva újraindul. Mindig akkor áll le, amikor a POST-ot csinálja. Vinyók, minden leáll olyankor, viszont az alaplap továbbra is kap áramot. Ha alaplap nélkül kötök rá minden fogyasztót és bekötöm, hogy fixen induljon el mindig a táp, amikor áramot kap, akkor tökéletesen működik. Viszont amint rádugom az alplapra a tápot és bekapcsolom (semmi fogyasztó, csak a lap), akkor ciripelő hangot ad ki a táp és folyton újraindulgat, ahogy írtam. Alaplap nélkül tökéletesen, hangtalanul meghajtja vinyókat, ventiket. Van valami tippetek, hogy miért lehet ez? CMOS-t már töröltem, attól sem lett jobb. Köszönöm szépen!!!
Tomikapc
-
itamragy
csendes tag
válasz Ruszki #22924 üzenetére
Egyik percről a másikra :S Gépeztem, irtam szöveget "Shiftel" majd utána minden szöveget kijelölt a gép bárhova is kattintottam, mondom biztos valami ősszeakadt, újrainditom. Közben észreveszem hogy a "Shift" billentyü picit leragadt :S (ez volt annak az oka hogy mindent kijelölt ) újrainditás után a Windows javitás menü jött be (win8), tudtam hogy a "Shift" volt a gond és igy rákattintottam a leállitásra.
Leállt, 1 perc múlva be akarom kapcsolni és már nemindult :S-Bios frisités volt de már vagy fél éve
-hütő langyos hogyha kihúzom a ventit.
-5 gyorsat csippan ,
-Még az fordult meg a fejembe hogy esetleg a vga kimenet halt meg de akkor mér csipog ?
(elötte nem volt bekötve a pici hangszoró igy nem tudom hogy szokott e csipogni )[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
-
Ruszki
senior tag
válasz Mester47 #22920 üzenetére
Üdv Mester47!
Ha nem írod le,hogy két oprendszer alatt is ezt produkálja akkor azt mondtam volna,hogy driver hiba de így már sajnos lehet gyanakodni a hardverre.
Csak kíváncsiságból mi lenne ha kipróbálnád Linux alatt egy live cd-vel,hogy ott mit csinál.
Ha ott is akkor én mindenféleképpen élnék a garancia adta lehetőségekkel,mivel te fizettél egy szolgáltatásért és az nincs meg!Üdv,Ruszki!
Üdv itamragy!
Ha van rá lehetőséged és tudsz kölcsönkérni egy hasonló CPU-t akkor próbáld meg azzal de sajnos gyanús,hogy a lap lesz az!A lapra nincsen garancia!?
Üdv,Ruszki!
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
itamragy
csendes tag
Sziasztok!
Gépem nem indul,ventik pörögnek ledek égnek.
Alaplap 5-öt csippan mely proceszor hibát jelez, procit elküldtem szervizbe ahol megálapitották hogy hibátlan a proci.
Táp jó kimértem.
Alaplap reset megvolt.Kondik jók semmi hibát nem látni. Nincs egészen egy éves a lap, semmi előjele nem volt hogy tönkre fog menni.
Valami ötlet?Asrosck h61m-gs
-
Mester47
újonc
Üdv!
Remélem jó helyre írok ha esetleg mégsem akkor bocsánat.Következő lenne a probléma, van egy laptop Lenovo z580 (I53210,8GB ram, GeForce 630 2GB, 1TB HDD) időnként ha wifiről használom úgy dönt hogy eldobja a jelet, kiírja hogy korlátozott hozzá férés majd nem azonosítható hálózat. Ezt csinálja akár 5 percenként vagy éppen sose. Első körben a feladat megoldására azt találtam ki hogy kikapcsolom a wifi kártyát és be. A kikapcsolás még ment viszont mikor bekapcsolom lefagy a gép és se előre se hátra. Próbáltam Win 7 és 8.1 alatt is a hiba mindkét esetben fent áll. Próbáltam azt hogy csak új ip címet kérek, arra nem reagál. Hardveres hibára gyanakszom. Gari még van rá így nem akarom megbontani, viszont sok jót nem olvastam a szervizről így csak nagyon végső esetbe küldeném el.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
jackpot61
újonc
Sziasztok, nekem is egy hasonló lenne a problémám.
Tegnap vettem egy FX-6300-ast a gépmbe a régi Athlon II-es helyére. Mikor bekapcsom a gépet felpörögnek ventik és se kép se hang. Ha visszateszem a régi proci meg tök jó minden. Én a tápegységre gyanakszom hogy nem bírja ugyanis nem a legjobb. Itt a konfigomCPU: FX-6300
GPU: HD6670 1GB DDr3
RAM: 8GB Kingston KVR 2x4GB 1333MHz
Alaplap: ASUS M5A78L-MLX (AM3+)
PSU: CODEGEN 450W
HDD: SAMSUNG HD322GJ SpinPoint F4 300GB & WD Caviar Green 1TBSzerintetek?
-
pepe1978
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni....
config:
ASUS P5RD2-VM
P4 2,8 GHz
N-Vidia Geforce 9400 GT
3 db vinyó / 1 db SATA-s, 2 db IDE-s /
2 db DVD író / 1 SATA-s, 1 db IDE-s /Annyi lenne a problémám, hogy RAM-ot szeretnék bővíteni /DDR2/. / előzőleg 1GB volt benne: 2 db 512 MB-os. Be is szereztem 2 db 1 GB-os ADATA, 2 db 2 GB-os Kingmax RAM-ot. Csupán azért ennyit,mivel sehogy sem tudom összehozni! Először beraktam a kettő db 1 GB-osat: se kép, se hang / nem boot-olt be /.
Mikor 1 db 512-est és 1 1 GB-ost raktam bele elindult, viszont a BIOS 1 GB-ot ismert fel, a rendszer szintén. Csupán a tesztprogik jelezték, hogy 1534 MB van benne.
Ezt követően BIOS-t frissítettem: 1002-re / ez sem új.../
Ezután bekerült a 2x2 GB... és kezdtem előről.../ a kettővel nem indul a gép.... / a vége annyi lett, hogy a BIOS 2 GB-ot ismer fel, a rendszer is annyit mutat. A teszprogram / CPU-Z, HWiNFO64 / 2560 MB-ot.Akárhogy cserélgetem ez a vége, a slot-okat kitisztítottam, a RAM-ok jók, a Slotok jók, csupán "hiányzik" neki az egyik régi 512-es....
Kérlek, ha tudtok segítsetek! Köszönöm!!! / Ja! a BIOS-ban nem lett húzva a gép /overclock/, mivel akkor sem indul, továbbá nem is sok mindent tudok állítani!.../
Továbbá most cseréltem tápot is: CHIEFTEC 500 W / GPA-500S /
[ Szerkesztve ]
-
őstag
sziasztok!
ismét én vagyok: mivel még nem találtam (illetve nem juttattam el) megfelelő szakembert, így a kondenzátorcsere előtt próbálkoztam még a géppel, és rájöttem mi a gond:
ha a LAN kábel be van dugva, a gép kikapcsol, és újraindul. (próbáltam többféleképp: bekapcs. előtt bedugtam a kábelt - bootolás közben kifagyott. Miután felállt a rendszer, bedugtam a kábelt: kikapcsolt.) 3 kábellel próbáltam, közvetlen modemből és routerből is - minden esetben kikapcsolt és újraindult a gép. Valóban lehetséges, hogy ez az oka? Mit érdemes megnéznem - kipróbálnom még?"... and I hope you have a great day!"
-
Aprood
csendes tag
Sziasztok! Egy baratom gepet most rakjuk ossze. Mar befejeztuk. A problema: nem indul be a videokartya. Atraktuk csak a vidi karit egy masik gepbe, es rogton elidult a ventije, ebben nem indul el. Atraktuk a masik foglalatba, ott sem indul. A gep amugy elindul, vilagit stb... Csak a videokartya nem. Hol lehet a problema? Alaplap?
-
Zsivaagoo
őstag
Szétszedés és újra összerakás. (kontakthiba kiszűrés)
Processzor és hűtő ellenőrzés, újrapasztázás.Check it again.
Utána friss win telepítés...
Meglátjuk, hogy mit szól...
-
bet0n
csendes tag
Sziasztok!
Egy finom kis gond csomagom van(gép+ adásvétel)
A gép 10-15 percenként lefagy vagy kikapcsol és ezeket az adatokat írja ki
ha a kikapcsolás után újra indul:
A probléma esemény neve: Blue Screen
Területi beazonosítás:1038
BCCODE:fc
BCP1: 8C3E58A8
BCP2: 2B9D4963
BCP3: 8C3E5844
BCP4: 00000002
Service pack o-o
Itt az aprón vettem a gépet, tegnap jött meg. [link]
Az eladó szerint a posta lehet a hibás
Mi a túrót csináljak?
Előre köszönöm[ Szerkesztve ]
-
bANDYka
tag
erre (#22880) bANDYka nincs valakinek esetleg más ötlete, sajnos még nem tudtam orvosolni...
seeing is believing...
-
Ruszki
senior tag
válasz sajátgép33 #22901 üzenetére
Üdv!
Legrosszabb esetben alaplap.
Próbáld meg, hogy lehuzol mindent, CPU ki aztán vissza és alap alkatrészekkel indítsd mondjuk Hdd nélkül. Ha úgysem akkor lehet az előző taptol lehet kapott valamit.
Púpos kondenzátorok is okozhatja ezt a problémát.Üdv, Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
sajátgép33
csendes tag
Sziasztok!! A következő lenne a gondom 2 nappal ezelőtt kikapcsolt magától a gép. ujrainditottam egy párszor és akkor is kikapcsolt magától rá 5 percre. Mondom hagyom másnap megnézem micsinál, úgyanez volt a helyzet csak amikor ujrainditottam ujrainditás után már nem lehetett kikapcsolni mert lefagyott a gép amikor beadta volna a windowst. Lekapcsoltam a tápot és azóta nem ad képet és nem is sípól fel a gép mint szokott.
A config: Windows7 32 bit op rendszer 3.2 kétmagos proci 2gb ram asus eah5450 vga 512mb 2db hdd van benne egy satás meg egy ide-s
a táp nem olyan rég volt benne cserélve mert meghalt a régi. Most egy noname táp van benne
Q technology 300w (Nem nagyon értek a gépekhez) Már megnéztem másik tápegységgel ugyanazt azt csinálja...
Előre is köszönöm a válaszokat!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- AM4 Gamer Build
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest