Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beefjeez
senior tag
Cseréltem amúgy elemet a lapban, meg kipucoltam mindent, és nem jó még mindig
-
napukk
csendes tag
-
Coq
aktív tag
Tiger, Calibra koszi a tippeket, probalkozom, aztan megirom, hogy mi tortent !
-
napukk
csendes tag
Szia! A laptopot adapterről és akkuról indítva is ugyanazt csinálja. Néha elindul néha nem csinál semmit. Ha elindul akkor csak addig működik még mondjuk meg nem mozdítom mert akkor lefagy, vagy ha nézek egy videot a youtubon és megmozdítom a gépet akkor is azonnal lefagy és onnan semmit nem csinál.
-
törölt tag
válasz
Newyorker #12284 üzenetére
Az atx-es tápegységeket az alaplap indítja, hiába dugod be a hálózatba, attól nem fog elindulni. Le van írva, melyik vezetékeket kell rövidre zárni, de ezt így fejből nem tudom. Az alaplapra dugd vissza a csatlakozókat és keresd meg a power reset jumpert ( a neten megtalálod a leírásnál, ha nincs az alaplapon feltüntetve), azt kell rövidre zárni vagy egy gombbal, vagy valamilyen fém tárgyal. Ha így nem megy, akkor próbaképp szerezz másik tápegységet.
-
Newyorker
addikt
ha pl nincs rádugva a táp a lapra, azaz terheletlenül kéne mennie?, mármint a ventiknek be kéne kapcsolnia?
-
Newyorker
addikt
Skacok, ha egy Chieftec 420W aktív PFC-s tápot csak simán bedugom a 230V-ba és semmit sem kötök rá, akkor be kell indulnia?
Most a lapra rátettem a procit, a memót, egyenlőre nincs videokari most itt, de így semmi, el sem indította a ventiket :S aztán lehúztam mindent a lapról és a tápot simán minden terhelés nélkül indítottam és semmi :S
nos?
-
Spet
addikt
válasz
napukk #12275 üzenetére
A laptop rá van köve az adapterre, vagy akksiról próbáltad, esetleg mind2-t? Ha megnyomod a bekapcs gombot csinál egyáltalán valamit (felpörög a vinyó vagy a proci hűtője), vagy egyáltalán semmit? Lehet, hogy csak a bekapcs gomb halt meg, de az is benne van hogy az alaplap több információ kéne róla (amit fenntebb említettem).
-
Calibra72
aktív tag
A beindulok aztán leállok jelenség tipikus táp hiba szokott lenni, mindenképp szerezz be egy másik megbízható tápot egy teszt erejéig.
Persze ahogy a kolléga is írta, mindenképp takarítsd ki először a gépet. Fogadom hogy a táp is tele van mindennel , ez igencsak megrövidíti az élettartamát.......... -
napukk
csendes tag
Sziasztok! Van egy HP 6220 laptopom ami most nem akar elindulni. A kérdésem az lenne, hogy ez winchester vagy alaplap probléma? Kb. mennyibe kerül ennek a javítása? Hogy keressek rá a neten milyen típusú alkatrész kell? Segítsen nekem valaki mert én nem értek ezekhez. Köszönöm!
-
Calibra72
aktív tag
-
törölt tag
Mivel a CPU hűtő tele volt porral, könnyen lehet, hogy kapott egy jó adag hőt (emiatt nem akart indulni). A tisztítás nem mindig elegendő: vedd le a CPU hűtőt, takarítsd át egy ecsettel, mert a fúvatással a ráégett port nem tudod leszedni. A ventilátort ehhez le kell szedni a hűtő bordáról. A hűtőről és a CPU-ról szedd le az összes hűtőpasztát és pasztázd újra. Ezek után próbáld újra indítani.
-
Coq
aktív tag
Sziasztok, tanacsot, segitseget szeretnek kerni toletek. A gepem bekapcsolaskor felporog, majd par masodperc mulva leall. Ez mar rendszeresse valt, nem lehet hasznalni. Minek a hibaja lehet ez ?
Az elozmenyek: par nappal a meghibasodas elott nagyon zajosan indult a gep, a ventilator nem akart leallni es sokkal hangosabban zugott, mint szokott. Ujrainditaskor szinten, majd a masodik ujrainditas utan minden rendben ment. Ezt kovetoen a BIOS-bol eltunt a datum : ujra beallitottam, kitisztitottam a gepet (a processzor ventilatora hihetetlen mennyisegu port tartalmazott, de teljesen kitiszitottam) - es ezek utan ment tovabb rendesen a gep, megorultem, hogy ez volt a baj - de nem, masnap jott a fentiekben leirt jelenseg es azota nem megy. Erre kicsereltem meg a gombelemet az alaplapon, de nem az volt a hiba, az uj elemmel sem megy tovabbra sem.
Minek lehet ez a hibaja ? Alaplap, tapegyseg ?... A gep ket es fel eves, Packard Bell Imedia D5222 (E2220 processzor). -
Newyorker
addikt
Segítsetek skacok!
Le akarok tesztelni egy alaplapot, hogy működik e! Vinyó nélkül le lehet?
-
szoke12
őstag
válasz
beefjeez #12248 üzenetére
Én is így jártam nemrég. Az Asrock-ok kicsit néha válogatósak.
Milyen gyártójú vinyó?
Én több órát szenvedtem vele, (jumpereltem, kötögettem, beraktam egy másik mellé, de csak a másikat ismerte fel...->lapcsere lett)Szerk: mIlyen kicsi a világ, hogy itt is összefutunk...
-
beefjeez
senior tag
Sziasztok!
Sziasztok!
Van egy alaplapom, Asrock am2nf3 vsta.
Meguntam az XP-t, meg is van a win 7, csak ehhez már ugye SATA vinyó dukál.
Gépbe be a vinyó, és az a S.M.A.R.T. ellenőrzés után megfagy, biosba se tudok lépni egyáltalán, ha a sata vinyó bent van. ATA vinyóval használom most is épp a gépet XP-vel, csakugye ha már kifizettem...
Szóval mitkéne csinálnom? Jumpereléssel sokat nem értem el.
Kábel csere nem segít.
Csak odd vel tölti be a win 7et. -
törölt tag
válasz
Real93 #12243 üzenetére
Gondolom, leszedted róla azóta...nézd meg tüzetesen, hátha maradt egy kevés, ami zárlatot okozhat. Olyan nem szokott lenni, hogy úgy romlik el az alaplap, hogy hol megy hol meg nem, mint a mesében, az viszont lehet, hogy egy kis paszta maradvány okozza a bizonytalan indulást. A csere CPU biztos, hogy jó? Kiveheted a CPU-t is, ott is nézz körül, nincs-e szétkenődve paszta.
-
törölt tag
válasz
bálint0520 #12241 üzenetére
Öröm az ürömben, hogy nem lapcsere a megoldás...
Real93: Konfig:ASRock H61M/U3S3; Intel Pentium G620; Kingston 4GB HyperX Blu DDR3 1333MHz; WD1600AAJS; CoolerMaster 690; CoolerMaster GX450; NEC AD-7260S █ BenQ G2222HDL █ Sony Ericsson X8 █ Lenovo G470 (Intel B950; 6GB DDR3; Micron RealSSD C300 128GB)
Probléma:Sziasztok!Pár napja lecseréltem a processzoromat i3 2100-ról (használt) G620-ra. Viszont az a gondom vele, hogy gyakran nem akar elindulni, csak a sokadik próbálkozásra. A ventilátorok felpörögnek, viszont nincs kép, a monitor nem csinál semmit. Aztán amikor elindul, kiír valamit (majd rakok róla képet, most pontosan nem tudom mit), ami alapján kiderül, hogy amikor nem indul, akkor a BIOS-ig se jut el. Mi lehet a baj?
Szerk.:
Ezt írja ki: "The system failed to boot several times before"
Erre gondoltam, így átlátható..
Az előző CPU-val nem volt semmilyen gondja a gépednek? -
bálint0520
tag
Sziasztok
Kiderült mi a baja a gépemnek az a gond hogy frisiteni kéne a BIOS-t csak hát ez a legnagyobb gond mert nem tudok sehonnan sem szerezni egy Am3-as processzort
-
DaveHutt
őstag
válasz
Calibra72 #12235 üzenetére
Hmm, új nap, új dolgok. Rádugtam a hangszórót, visszaraktam régi vinyót, régi tápot, mindent alapállásba. Egy hosszú csipogással elindult, CMOS failure-t írt ki a gép. Azóta megy mint a karikacsapás.
Nagyon köszönöm a segítséget.
ui.: ez így user-errornak tűnik, ki tudja mi mindent csináltam tegnap idegesen.
-
törölt tag
válasz
DaveHutt #12231 üzenetére
Hát úgy nehéz is adnia szegénynek
...
Akkor akármi lehet. Ahogy a fórumtárs mondta (-:-) : először próbáld végig a memóriákat. Mivel a cseretápegység elméletileg működik, azt használd. Ha a memória cserélgetéstől nem indul el (egyszerre egyet tegyél az alaplapba és a meghajtókat ne tedd rá!), akkor kérd el a VGA-t is onnan, ahol a tápegység ered és tedd be azt is próbaképp. Ha mindezek megvannak, akkor még lesz egy dolog, de az már csak rutin ellenőrzés...javuláshoz nem vezet.
(Ja igen: NŐT ne engedj a gép közelébe többet)
-
DaveHutt
őstag
válasz
#10726912 #12229 üzenetére
Azért furcsa a történet, mert eddig tökéletesen üzemelt az új alkatrészekkel. Kikapcsolta hugom a gépet, hogy betegyem az új vinyót, azóta az istenért nem tudom életre kelteni.
Hangjelzést nem ad, mert nincs benne csipogó
Calibra72: végigpróbáltam a memóriaslotokat, semmi változás. (Coolink táppal)
-
Calibra72
aktív tag
válasz
DaveHutt #12228 üzenetére
Bár sokan nem foglalkoznak vele, mégis a TÁPEGYSÉG a számítógép legfontosabb eleme.
Azt a kodegányt dobd el jó messzire, nehogy valaki megtalálja, és használni akarja.
Először egy jó tápot vegyél !!!
Vegyél ki mindent a lapból, csak a VGA és egy memória modul maradjon.
Próbáld végig a memória slotok mindegyikét. -
DaveHutt
őstag
válasz
#10726912 #12227 üzenetére
Semmi nem változott, az agyam eldobom. Másfél hónapja dobtam össze a spórolt pénzem az alaplap+proci+memória trióért, ma a vinyóval befejeződött volna a felújítás. Nem tudom, most mitévő legyek. Alaplap hiba megint?
Az elmúlt fél évben elég sokat nézegettem a BIOSt, a Codegen stabilan tartotta a feszültségértékeket. A kölcsön Coolink táppal sem megy a rendszer. -
törölt tag
válasz
bálint0520 #12221 üzenetére
A BIOS-t elvileg csak akkor találod meg, ha beindítod...ha alap BIOS van rajta, az nem kezeli le az FX sorozatot a CPU-ból és nem indul el a gép. Ilyenkor egyetlen megoldás, ha szerzel egy olyan CPU-t, amit az alap BIOS is lekezel és frissíted. De hátha az infirmatikusok tudnak valami más módszert (én nem tudok mást).
Sok sikert!
bodry123: Akkor sem indul el, ha az összes meghajtót (HDD-ODD-t) lehúzod róla? -
DaveHutt
őstag
Sziasztok!
Érdekes szituációba futottam. A szóban forgó konfig:
Asrock A785GM-S3 (IDE és SATA-II portokkal)
4 gb DDR 3 ram
Athlon II X2 250 (első három alkatrész másfél hónapos)
jó öreg Codegen 300WEddig volt benne egy Samsung SP... 80 GB Ide vinyó és egy Pioneer Ide dvd-író. A vinyó volt értelemszerűen a Master, az író a Slave. Vettem ma délután apróról egy kifogástalan állapotú SATA-II-es WD4000ys-t. A gondok azzal kezdődtek, hogy rádugtam a SATA-II(0) portra, azóta a gépem cseszik bootolni. Ha bekapcsolom, a merevlemez led-je világít folyamatosan, minden felpörög (ventik, régi-új vinyó, dvd-író működik), de a monitor, billentyűzet, egér nem kap jelet. Az agyam eldobom, próbáltam CMOS resetet is már vagy hússzor délután 3 óta. A régi vinyómon van az eddig működőképes Windows 7, ami már be sem tölt.
A következő képpen vannak jelenleg bekötve a dolgok az alaplapra: kék Ide csatlakozó a kábelen alaplapi Ide csatlakozóra kötve, régi vinyó Masterre jumperelve, új vinyó SATAII(0) porton. Mit ronthattam el? Azon kívül, hogy nem kellett volna megbontanom a gépet.
Még vmi: bios reset volt már jumper állítással a Manual alapján (15 mp várakozás után 5mpre átpakolom 2-3-ra a jumpert).
-
törölt tag
válasz
bálint0520 #12218 üzenetére
Próbáld meg a házon kívűl össze rakni a gépet (hátha alapon). A másik dolog: Derítsd ki, melyik BIOS van a gépeden és nézd meg, hogy az a BIOS támogatja-e az FX sorozatot. BIOS resetet csináltál már?
-
dfdfdf
őstag
válasz
bálint0520 #12216 üzenetére
ebben az esetben garit kellene érvényesíteni ha minden alkatrészed új mert vagy a lap vagy a CPU halottnak tünik de esetleg táp is lehet gázos.
-
dfdfdf
őstag
válasz
bálint0520 #12213 üzenetére
alaplapba a +12V be van dugva?
-
dfdfdf
őstag
válasz
bálint0520 #12210 üzenetére
kap áramot ezt jelenti.
remélem nem égetted ki a procit a sütőpróbámál.
csak proci a lapban egy speakerrel megspékelve minden egyéb eszköz lehúzbe még a táprol is így próbáltad? -
dfdfdf
őstag
válasz
bálint0520 #12208 üzenetére
nah ez érdekelne hogy történt: Megnéztem hogy a proci és az alaplap komunikál ugy hogy azzal nem lehet probléma. Ezt hogy csináltad? alaplapba a +12V be van dügva?
-
bálint0520
tag
Sziasztok
Lenne egy kis problémám mégházá az hogy most szereztem be az uj gépemet és egyszerüen nem hajlando képet adni még a pityegéshez sem jut el az elején elöször fölpörögnek a ventik utána ugy közepes fordulatszámra beáll mindegyik.Megnéztem hogy a proci és az alaplap komunikál ugy hogy azzal nem lehet probléma ugy hogy nem tudom mi lehet a gond.
A gép:
Asus Crosshair V Formula
AMD FX 8120
CORSAIR DDR 3 8Gb/1600 KIT Vengeance CMZ8GX3M2A1600C8
Corhair Tx 850V2
Vtx3d HD 6950 -
CoolMan
MODERÁTOR
Rendben kölcsönzök mindenkinek
de ma már lehet, hogy nem leszek.
-
Calibra72
aktív tag
Még ilyet. Senkinek sem romlik el semmije ?
Há e ööm e bódottá
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Synology NAS
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest