Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazsnak
tag
Udv
Ha meg valaki emlekszik, egy honappal ezelott, kertem ( sirva ) segitseget, mert nem indult az itt phn, frissen beszerzett konfigom, de par aktiv forumtars segitsegevel, akiknek megegyszer koszi, kiderult, hogy az a franya alaplap lehet a gond.
Eltelt egy honap (ami meg fontosabb, eltelt egy honap a GEPEM NELKUL (nagyon duhos, epic mega ultra merges smiley) DE felhivtak a szervizbol, mert ugyebar ment garanciaba, h visszakuldte nekik a gyarto/forgalmazo es hat sem javitani sem kicserelni nem tudjak........
1 perc nema csend a telefonba, mar vettem a nagy levegot, hogy most mobilon keresztuli verbalis gyilkossag fog kovetkezni (elozetes rossz gariztatasos problemak...... inkabb hagyjuk), de erre nem kerult sor. A deszka ujkori arat levasarolhattam az uzletukben, ami azt jelenti hogy jovairtak 63 700 forintot, (ennek majd feleert vettem hasznaltan a lapot), szoval azota problemamentesen duborog a zsir uj, ujra 3 ev garis Gigabyte ex58a-ud5 a gepembe, es meg egy 3x2gb kit is majdnem belefert. Pcland kft korrekt volt azt kell mondjam, bar nem kellett talicskaval hordani a levegot utanuk, az esztelen sebesseg miatt.
Tiger.huhhhh, es CoolMan81 kolleganak megigertem, megirom mi lett a fejlemeny, csak hogy ne legyen meg egy megoldatlan X-aktas gepnemindulos ugy a topicban
Szep maradek hetveget mindenkinek
-
törölt tag
válasz BRG110 #13198 üzenetére
Kérlek szépen...írtad, hogy tápegységet cseréltél, ha megoldható, a csere táppal próbáld az indításokat (lehet, hogy a tápegység miatt hibásodott meg az alaplap, jó kérdés, mennyire).
Tegyél bele egy PCI-e-s VGA-t és próbáld azzal indítani. A CPU-t is le kéne ellenőrizni: hűtő nélkül indítsd el a gépet és kézzel nézd meg, melegszik-e fél perc-egy perc után a CPU. (ha nem, akkor a VGA próba már felesleges). -
BRG110
csendes tag
válasz FrozenThrone #13197 üzenetére
Köszi a választ, sajnos semmi változás nincs.
-
aktív tag
válasz BRG110 #13196 üzenetére
Valószínűleg az alaplap lesz a ludas Múltkor volt nálam egy gép, ami szinte ugyan ezeket a hibákat produkálta, ott is a lap volt "kuka".
Esetleg olyat próbálhatnál még hogy HDD -t, ODD -t lehúzod a gépről, és úgy próbálsz indítani egyet.
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
BRG110
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens Scenic E620 tipusú gépem.
Pár napja kezdődtek vele a problémák. Bekapcsoláskor felpörögtek a
ventilátorok, de pár másodperc múlva kikapcsolt a gép. Kb 4-5
újraindítás után tudott bebootolni, ezután egész nap probléma nélkül
ment. Ezt minden bekapcsoláskor eljátszotta.Tegnap itthagytam bekapcsolva egy időre, és mikor visszajöttem,
ki volt kapcsolva, azóta nem tudom visszakapcsolni.
A gépben 2x1 GB RAM volt, ha mindkét modult kiveszem, akkor a
CPU hűtő ventilátorok a tápkábel bedugásakor azonnal pörgni
kezdenek, a power gombra viszont nem reagál, tehát kikapcsolni is
csak a táp kapcsolójával tudom. A ventilátorok nem egyenletesen
forognak, hanem inkább "pulzálnak", teljes sebességen. Hangjelzés,
csipogás nincs, illetve látszólag más hardver sem működik. Ha
bármelyik ramot visszateszem, a gép továbbra sem reagál semmire.
Tápot cseréltem, elemet cseréltem az alaplapon és a BIOS-t is
reseteltem, egyik se jött be.Alaplapot és processzort sajnos nem tudok cserélni, egyébként én
az alaplapra tippelnék, mivel hangjelzést nem ad, de ez csak tipp.
Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne még kipróbálni?Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
swoody
senior tag
válasz #10726912 #13180 üzenetére
Szakközépbe csináltam nyákot meg forraszottunk de szerintem az a tudás nem lenne elég egy alaplaphoz.
Amúgy megnéztem mégegyszer cpu-t hátha le van sarkazva de nem. Újra pasztáztam megint mert elsőnek elég sokat raktam rá de továbbra se mükszik.
Lehet tudok keríteni egy mérőt, megpróbálom majd méresgetni. Mindegyik kondinak lenne jele már a gép indulásakor is?
-
boti192
csendes tag
Sziasztok egy olyan gondom van hogy hogy elöször újra indult a gépem sokat kicseréltem a tápot és 2 napig ment de mai nap mikor bekapcsoltam gépet egy ilyen szöveg fogad
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press key a windows nem tölt be -
nagyúr
válasz Calibra72 #13177 üzenetére
Adatlapomon le van írva. Kipróbáltam házon kívül és arra jutottam, hogy ha csak 1 memóval indítom akkor megy, dimm1 és dimm 3-ba is. Ha a kit mind2 darabja benne van akkor nem. Erre nem tudok mit mondani...
Kieg: Dimm2-4 -be mennek együtt a ramok. Contactos lenne vmi?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Calibra72 #13179 üzenetére
Kérlek szépen....olyan ertéel klubbos vót
(#13174) swoody: Kérlek szépen, ha van kedved, kicserélgetheted a kondenzátorokat rajta, könnyen lehet, hogy meggyógyulna az agonizáló 10 éves lap Főleg a proci tájékán lévők lehetnek betegesek (kiszáradtak már).[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz csucsbicep #13163 üzenetére
Kérlek szépen...Menj bele a BIOS-ba, nézd meg, hogy ott látja-e a BIOS a meghajtókat.
zszszs: Nincs mit![ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
Adott egy régebbi MSI laptop. Egyszer játéknál kifagyott és utána már BIOS-nál megakad. Ilyenkor mit lehet tenni?
-
zszszs
tag
válasz #10726912 #13161 üzenetére
Melegszik a CPU
Mondom, az a gyanús, hogy nem kapcsol ki rövidzárral, ki kell húzni a tápot.
Voltam már úgy egy ABIT KN9 Ultra lappal, hogy nem reagált semmire, állt több mit egy évet dobozban, helyhiány miatt selejteztem, gondoltam mielőtt kidobom ellenőrzöm. Azóta, kb másfél éve megy hibátlanul keresztlányom gépében...
Ezt is pihentetem, köszi a segítséget. Üdv. -
törölt tag
válasz zszszs #13160 üzenetére
Kérlek szépen...ez esetben nekem sincs más ötletem. Még rajtam is túltettél, a CPU-t ritkán gyanúsítom. Mivel semmit nem csinál, érdemes lenne megnézned (bár a helyzeten nem változtat semmit), hogy a CPU hűtő nélkül melegszik-e a CPU (kézzel-ésszel, nem túlforrósítva -elvileg fél perc elég neki). De ez már pusztán részlet kérdés. Okozhatja ezt akár a rossz IDE vezérlő, vagy az északi déldunántúli híd, vagy bármi.
-
-
zszszs
tag
Sziasztok!
Nem ad képet egy régi MSI NForce-os alaplapom, sem az AGP kártyával, sem PCI-sal. Ventillátorok forognak a procin is, videokártyán is. A lapon nem látszik semmi gond, proci melegszik. Az a furcsa, hogy rövidzárral elindítom, de leállítani nem lehet vele, sípolás nincs. Ez BIOS hiba? (reset megvolt) Érdemes még megpróbálni valamit, vagy kuka? -
törölt tag
-
swoody
senior tag
Nem találok kicsi speaker-t de a régi is jó, nem?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz swoody #13149 üzenetére
Figy! idézek: "Arra gondoltok, hogy PCI slot-ba? Mert abit kt7e be nincs pci slot" Márpedig szinte csak az van rajta, mutatom PCI slot: az a fehér amiből hat is van.
Szerintem kevered a PCI és a PCI-e! slotokat.
[ Szerkesztve ]
-
swoody
senior tag
válasz CoolMan #13148 üzenetére
Arra gondoltok, hogy PCI slot-ba? Mert abit kt7e be nincs pci slot MOD: Ne mondjátok, hogy a úgy mond fehér slot-ok a PCI slot-ok. Édes istenem magamnak raktam össze gépet meg minden már több mint 10 éve és most tudtam meg mi a neve.
Amúgy hülye vagyok itt keresem, hogy hol lehet spear és most jöttem rá, hogy saját gépembe van.
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz swoody #13147 üzenetére
"Hogy érted, hogy ne az agp-n próbáljam?" Pontosan úgy! Hanem PCI-n, nem AGP, nem PCI-e, hanem PCI de gondolom akkor ilyen VGA-d nincsen ha nem tudod, hogy miről beszélünk.
Ezt most tőled idézem: "Van egy PCI-os kártyám de azt bele nem rakom.
De ha beleis rakom a pci-os kártyát akkor mi történne?"
Akkor most milyen kártyád is van? Mert én elvesztettem a fonalat....[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Feanor1031 #13144 üzenetére
Az szép! De ebből adódik egy felvetés, hogy akkor az USB3-as vezérlő nem áll a helyzet magaslatán . Amennyiben garanciás én cseréltetném az alaplapot.
Tiger.huhhhh :swoody : Az a kari nem jó, mert PCI express és ide most "sima" PCI kari kellene.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz swoody #13143 üzenetére
Kérlek szépen...hát...az-az ATI nem hiszem, hogy jó lesz...bár ki tudhassa PCI-os nincs? Az lenne a lényeg, hogy NE az AGP-n próbáld...mindegy, ha ISA 512 kb-os VGA, próbára jó. Ha kipihented magad, próbálkozz, kaptál tanácsot bőséggel
CoolMann: tegnap volt egy rögtönzött könyvolvasgatás, most egyenlőre elég, de jó művelődést kívánok
Feanor1031: Az ilyen híreknek mindig örülünk[ Szerkesztve ]
-
Feanor1031
tag
Sziasztok!
Megoldodott a problemam! (enyem volt a gep, ami nem akart leallni es az egeret eldobalgatta.)
Annyit csinaltam, hogy az usb 3.0-ra tett dolgokat (tobbek kozott az egeret) 2.0-ra tettem. Azota semmi baja! Ki hitte volna?... -
törölt tag
válasz swoody #13140 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Kérlek szépen...kapcsold be a gépet és hagyd úgy 10-15 percig. Aztán nézd meg, hogy nincs-e valahol nagy melegedés (kondenzátorok, chipek, memóriák, bármi).
A PCI-os VGA-t kipróbálhatod, ha ott van kép a monitoron, akkor az AGP foglalat gyengélkedik. Ha ez igaznak bizonyul, érdemes sűrített levegővel alaposan kifúvatni a portól az AGP-t, aztán befújni kontakt spay-vel, A VGA-t többször beletenni-kivenni, ismét kifúvatás levegővel, ezek után próba.
A speaker csatlakozóját törd szét (a műanyagot, a fém saru lehetőleg ne sérüljön!), így bár milyen alaplapra rácsatlakoztathatod.
A speaker azért fontos, mert nem lehet tudni, hogy mi történik, ha nem indul el a gép (ha a vga a hibás, akkor a hangjelzés is utalna rá, ha memória hiányt sem jelez ilyenkor, akkor az alaplappal van gond).[ Szerkesztve ]
-
swoody
senior tag
válasz CoolMan #13138 üzenetére
A kondik jók de mérni nem tudom csak ránézésre mondom bár szerintem azokkal nincs gond mivel akkor sose kapcsolna be a gép viszont beszokott jönni olykor-olykor.
Bios reset-et megprobálom, hogy kiveszem jumper-t majd vissza de visszont nem tudok belépni bios ba mert nincs billem ami ps/2-es. De mindegy is ha lesz kép majd szerzek egy bill.-t.
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz swoody #13137 üzenetére
Jól mondja Calibra72 és nyugodtan tedd bele a PCI kártyát....lehet lesz vga jeled.
Vedd ki az elemet az biztos. Amúgy BIOS reset.
Kondikkal mi a helyzet? -
swoody
senior tag
válasz Calibra72 #13135 üzenetére
Van egy PCI-os kártyám de azt bele nem rakom.
De ha beleis rakom a pci-os kártyát akkor mi történne?CoolMan81: Oksi megnézem de viszont nem tudom, hogyan rakjam rá. Ami van gépbe speaker az 4 tüs volt a kicsi speaker pedig két tüs.
Bios reset annyi, hogy átrakom jumpert másikra, nem? CCMOS? De így el is kell indítani a gépet?[ Szerkesztve ]
-
swoody
senior tag
Leszedtem ventit és melegedet a borda.
Calibra72 : Már próbáltam másik vga-val de viszont ami vga van ebbe a lapba másik gépbe jó.
[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
válasz swoody #13128 üzenetére
Azokhoz a kondikhoz ESR mérő műszer kellene /Belső ellenállását megmérni/, hagyományos kapacitásmérő műszerek pedig csak 200 mikrofarádig szoktak mérni.
Attól hogy nem púposak még bőven lehetnek rosszak, főleg egy ilyen idős lapban.............
Próbáld meg egy régi PCI-os VGA-val. Azzal lehet hogy életre kel........[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
Calibra72
aktív tag
válasz FrozenThrone #13129 üzenetére
Ezek nem nagyon melegednek terhelés nélkül, főleg hogyha egy ventilátor is fújja a bordát.
Inkább le kellene venni a hűtőt, és úgy megnézni melegedik a proci vagy sem. -
swoody
senior tag
válasz FrozenThrone #13129 üzenetére
Megy már 4-5 perce de nem érezhető melegség.
Esetleg ha lehúzom a ventit? Hátha úgy gyorsabban melegedne a borda.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
swoody
senior tag
válasz CoolMan #13127 üzenetére
Speaker nincs bekötve, kivan véve alaplap a házból kicsi speaker-em pedig nem tudom hol van.
Kiprobáltam 2 ramot is egyesével mind a 3 slotba de semmi, a gép ugyanúgy eindul de nincs kép.
Kondik? Mire gondolsz, mérésre vagy, hogy nincsennek-e letőrve?
Mérőm nincs letörve pedig nincsennek,ahogy nézegettem.[ Szerkesztve ]
-
swoody
senior tag
válasz CoolMan #13123 üzenetére
Kipróbálam egy másik gép elemével akkor egyből lett kép bár elötte azért jól megtakarítottam, aztán kikapcsoltam cpu ki újra pasztáztam és amikor kapcsoltam volna be megint akkor már megint nem volt jel.
A vga egy geforce2 mx400 talán.
Megnézem egy másik vga val most, maybe. mod: azzal se jó
A gép baja az volt régebben, hogy sokadig indulásra adott képet. Ez volt, hogy 30. probálkozás után volt (kitartó volt a tulaja )
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz swoody #13122 üzenetére
Hűű, nem mai cucc (gyurkóm nekem is volt valamikor régen...)
Elsőnek BIOS reset, az alaplapi elem nincs lemerülve? Alaplapon nincs púpos kondi?
A memóriákat vedd ki, az érintkezőket tisztítsad meg, (alkoholos papírzsepi) majd egyesével próbáld őket, mindegyik slotban.
Amúgy milyen VGA?[ Szerkesztve ]
-
swoody
senior tag
Sziasztok
Az lenne problémám, hogy van egy számítógép ami bekapcsol de viszont nincs kép a monitoron kipróbáltam másik képernyővel is de ott sincs jel. A vga másik számítógépbe müködik.Próbáltam 2 táppal is ugyan ez a probléma.
Abit KT7E
Amd Duron 750mhz
2*128 sd ram 133Köszi a segítséget.
-
vapour01
csendes tag
válasz CoolMan #13119 üzenetére
Sajnos az itthon lévő másik táp nem kompatibilis ezzel a géppel, egyébként is csak 300W-os, nem tudom, hogy az elég-e ennek a gépnek. Másrészt most szétszedtem az FSP tápot és valami sárga cucc szét van folyva benne. Nem olyan nagyon sok, de gondolom ez sok jót nem jelent...
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz vapour01 #13118 üzenetére
Bármelyik alkatrész meghibásodása okozhatja a hibát.
Első körben tápegységet kellene cserélni és úgy megnézni. (az FSP is elromolhat).
Ez nem vezetne eredményre, akkor másik VGA-al kellene folytatni a hiba keresést. A memóriát nem írom, mert azt már cserélted. Amennyiben ezek után sincs javulás, akkor folytatjuk a hiba keresést és reménykedjünk, hogy nem az alaplap a ludas.[ Szerkesztve ]
-
vapour01
csendes tag
Sziasztok!
Adott a következő gép:
MSI K9N Platinum alaplap
AMD Athlon X2 5200+ proci
GeForce 9600 GT 512MB ram videókártya
2 GB DDR2 RAM
WD 160GB merevlemez
FSP 500W tápA probléma a következő: a gép random időközönként kikapcsol. Ez a legtöbb esetben azt jelenti, hogy megy 10-15 percet és leáll, de van, hogy már bootolás közben kikapcsol, sőt már olyan is előfordult az elmúlt pár napba, hogy be se lehetett kapcsolni. RAM cserén kívül mást még nem volt lehetőség kipróbálni, de érdekelne, hogy mi okozhatja ezt a hibát.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Zsoltiking
csendes tag
válasz #10726912 #13116 üzenetére
Annyira sosem nézegettem a kifújt levegőt, de normál esetben langyos levegőnél melegebb nem szokott kijönni.
Mindenesetre köszönöm a segítséget, ha esetleg sikerül rájönni vmire és/vagy túl vagyok a teszteken esetleg visszaviszem a szervízbe akkor megírom, hogy mi történt és okosabbak leszünk.Ui.: A HKC-t meg így is úgy is kirakatom akkor velük a 3,14-be.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zsoltiking #13115 üzenetére
Kérlek szépen...Ha nézelődsz, hosszú távú befektetésnek ideális egy ilyen, ha egyszer fejlesztek, ilyet fogok keresni [link]
Jó kérdés, a HKC majdnem orosz rulett, ha nagy teljesítményt kell leadnia (vagy sikerül, vagy nem). Ha nem, akkor melegszik minden, és emiatt tönkre is mennek előbb utóbb. Még mindig három esélyes a géped: táp-VGA-alaplap.
A törölgetés azért kell, mert oxidálodhat az érintkező. Ez szinte elkerülhetetlen, a VGA-nal elég gyakori (meg mindennél, ami nagy teljesítmény felvételű és/vagy melegszik). A FIFA jelentősebb, a többi elhanyagolható. Mivel be volt kapcsolva a performance izé is (sose értettem az alaplap gyártók logikáját ), így az is rátett egy lapáttal a teljesítmény felvételre.
A tápegységed nem melegedett? Nézegetted a kifúvott levegőt kézzel játék közben?
Ha rosszul szellőztetett házban van a cuccod+ be is van zárva+ ventilátorokat nem tettél előre-hátra...szimpla tartós melegedés is okozhat gondot. Bárhol. Ha leteszteled a gépet táp-vga oldalról, többet fogsz tudni.[ Szerkesztve ]
-
Zsoltiking
csendes tag
-
törölt tag
válasz Zsoltiking #13113 üzenetére
Kérlek szépen...Könnyen lehet. Az is lehet, hogy a tápegység ad bizonytalan feszültségeket és emiatt károsodhatott az alaplapod is! (pl a PCIE foglalat.) Feleslegesen ne indítsd el azzal a tápegységgel, legalábbis én kerülném, az ilyen tápegységektől a socket-a-s cuccomat nem féltem, jóformán értéktelen és kis teljesítmény felvételű. Annyit megtehetsz, hogy kiveszed addig a VGA-t és alkoholos ronggyal megtisztítod az érintkezőjét.
Nézz körül akár itt a PH-n, milyen tápegységek vannak, mennyiért.
Milyen programok voltak egyébként? -
Zsoltiking
csendes tag
válasz #10726912 #13112 üzenetére
Hát táp az előbb lesz a környékről...
De ha ez sem válik be, akkor simán beviszem a kékchiphez és hozzávágom elöször a fejükhöz a HKC-jukat, aztán utána beszélek velük, hogy mi a problem.
Egyébként mi okozhatta, hogy most ilyen hirtelen ment ez tönkre(?)? Lehetséges hogy sok volt neki, hogy 2-3 közepes meg egy jóval nagyobb igénybevételt igénylő program futott?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zsoltiking #13107 üzenetére
Kérlek szépen...Ár-értékben átrántottak azzal a tápegységgel (elég jó tudású a konfigod, hogy egy FSP vagy társa tápegységről üzemeljen.
A pöttyözés nem normális induláskor. (lehet kis hiba is, de lehet ok a kék képernyőre). Okozhatja az is, hogy indításkor mindennek kell "energia", ilyenkor a VGA ezt a pöttyözéssel tolerálja. Ergo: lehet tápegység hibája a gépednek. Ismerős esetleg, akinek van egy PCIE-s vga-ja, vagy egy 400 watt körüli tápegység próba erejéig?
Drivert nem tudom, nem értek a WIN7-hez..
CoolMann:Hja kérlek szépen.. -
Zsoltiking
csendes tag
válasz CoolMan #13110 üzenetére
Nem kell sértődni csak kérdezem.
De hogyan telepítsek ha normál módban nem tudom indítani?
A HKC-t akkor minél előbb azért megpróbálom lecseréltetni meg kipróbálom másik táppal elöször. Egyébként a bővítőkártyáák most milyen árban vannak(hang,videó),milyet érdemes venni?[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Zsoltiking #13109 üzenetére
Rendben, ahogy gondolod.....akkor ne csinálj semmit.
-
Zsoltiking
csendes tag
válasz CoolMan #13108 üzenetére
Az a csíkozás azért jó pontozásnak is,pontosabban leírva,de akkor az miért csak és kizárólag a bootolásnál jelentkezik? Tehát amikor be lehet lépni a BIOS-ba, bootolási prioritáshoz lehet belépni, jelentkezik.Már a következő képernyőnél sincs,a win induló képrnyőnél sincs mikor kirakja a logót.Na és ebben a pillanatban kezd el baszaodni,majd kirakja az üzenetet. Ráadásul csökkentett üzemmódban is jelentkezne ez akkor...Drivert egyébként friss, újonnan telepített 7-esre minek?Elöször sem volt gond vele, mikor telepítettem nyáron.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Zsoltiking #13107 üzenetére
Azt a HKC "szörnyet" érdemes lecserélned, nagyon nem ajánlott kategória.
A hibakód alapján vagy VGA driver probléma (érdemes feltenni másik drivert régebbit/újabbat) vagy a VGA-val van valami. ( csíkozódós kép...döglődik a VGA) De első körben kölcsön kellene kérni egy megbízható tápot, meg a VGA-t kipróbálni másik gépben.Kérlek szépen.... ja és ha valakinek válaszolsz, akkor a "válsz" gombot használd légy szíves.
[ Szerkesztve ]
-
Zsoltiking
csendes tag
A tuningot levettem standardra. A hőfok védelmet menyire érdemes beállítani egyébként?
A HKC-t ők rakták bele,az én összeállításomban úgy emlékszem nem ez volt, de azt mondták, hogy ár-értekben ez jó és ehhez a rendszerhez megelelő,akkor ezek szerint kissé átránottak anno
Púpos kondenzátort én nem látok benne(bár most szét nem szedtem, de elég jól rálátok) -
törölt tag
válasz Zsoltiking #13105 üzenetére
Kérlek szépen...az automata tuningot mindenképp érdemes vissza venned. A hőfok védelmet is ajánlott használni a CPU-nál. A gyári beállítások nem azonosak az ajánlottakkal! A HDD másik tápcsatlakozójára azt értettem, hogy a HDD-ről húzd le, ami most rajta van és a Tápegység másik csatlakozóját dugd rá.
Mindenképp kéne egy másik tápegységet szerezned, ehhez a konfighoz a HKC 430 nem biztos, hogy tartósan hiba mentes választás.
A BIOS-ban nincsenek nagy eltérések a feszültségeknél? Tápegység mennyire melegszik? Mikor volt takarítva portól? Púpos kondenzátor nincs a tápegységben? -
Zsoltiking
csendes tag
Másik tápot nem tudok szerválni.Nincs elvileg semmi +hűtő.
ODD-t lehuztam a tápról,az alaplapról.HDD-n csak egy táp csatlakozó van,de az alapon átdugtam.
Táp: Hkc SZ-430PDR 430W
Az üzenetet megnéztem,de lényeges infót nem adott max a technikai infot tudom leírni:
***STOP: 0×00000116 (0×8606C008, 0×90A4D5BC, 0×00000000, 0×0000000D)
***atikmdagsys - Adress 90A4D5BC base at 90A3D000, datestamp 49f1996c
Ezen kívül semmi extra csak hogy ha elször látom mit csináljak,strstr.
Az alaplapon már biztos, hogy nincs garancia,max 2 év volt,de az nyáron lejárt már ugyis,a HDD-n és a memórián még van fél év
Én BIOS-ban azóta nagyon nem állítgatta semmit mióta hazahoztam a üzletből.A hőfokot közben nézegettem ilyen kis sidebaros progikkal.Soha nem volt gond vele[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zsoltiking #13102 üzenetére
Kérlek szépen...átnéztem a lapod BIOS-át:
Performance Enhance: Alapállapot turbó, vedd vissza standard-ra.(ha nem segít, akkor vissza állítod, ez is egyfajta tuning).
A CPU hővédelmet bekapcsoltad? Hőfokokat ellenőrizgetted használat közben? -
törölt tag
válasz Zsoltiking #13102 üzenetére
Kérlek szépen...másik tápegységet tudsz rátenni? Normál módban indítsd el. Van + hűtő ventilátor rátéve a tápegységre-alaplapra? Ha igen, vedd le róla. Meg az ODD-et is. Tegyél a HDD-re másik tápot (cseréld át, gondolom legalább 2 csati van hozzá) és tedd át másik sata portra az alaplapon. Ha kell, a BIOS-ban beállítod a BOOT sorrendet, de ha egyedül lesz, úgysem lényeges. Tuning gondolom nincs sehol...
Milyen tápegység pontosabban?[ Szerkesztve ]
-
Zsoltiking
csendes tag
A memória próbákat próbáltam ki elöször,nem jött be.
Adatkábel most nem megoldható,így az későbbre marad ha nem vezet más eredményre.
Csökkentett módban sikerült elindítani közben.
Előzmény semmi volt,hd sentinel pedig nem volt rajta, így pedig elég nehéz letesztelni.
Konfig:
Intel core2 Duo E8400
2 db Kingmax 2GB 1066 DDRII
Samsung 500 GB SataII
Sapphire Radeon 4830 512 MB
Gigabyte P31-ES3G
+430W táp -
törölt tag
válasz Feanor1031 #13089 üzenetére
Kérlek szépen...elemcsere mellett akkor érdemes kábeleket cserélni (VGA kábel, adatkábel, tápkábel). Próbáld meg letiltani a virtuális memóriát (ha van egy gigányi ramod, úgysincs rá igazán szükséged a Win futtatáshoz). Mindez csak találgatás, ha garanciális a lapod, javíttatás előtt mindenképp érdemes leellenőrizned mindent, mert ha más hibás, nem a lap, akkor az átvizsgálás költségét meg kell fizetned.
Márik tápegységgel is próbáld ki a gépet, ha nem integrált, akkor másik VGA sem ártana.Memória cserélgetésen túl vgy már?
Amire van lehetőséged (csere darabod), azt próbáld ki. A hibás egér és/vagy billentyű is okozhatja. BÁRMI.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest