Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz Jolida #61483 üzenetére

Nem tudom, az egyes területek között mennyire térnek el az időszakok, de itt szinte kizárt, hogy így legyen.
    Rémlik olyan, hogy tavaly néztem 18 óra után valamivel, hogy a T2 tarifa nőtt, emiatt feltételeztem, hogy 18 óra körül lehet a váltás, és úgy láttam, reggel is megy bele valamennyi.

Most ránéztem az adatokra saját mérés és E.ON leolvasó portál által közölt értékekkel, és teljes káosz lett az eredmény...

Két napot néztem, június 21. és 22.
    Előbbi napon háromszor állt meg az inverter, de nem olyan hosszú időre, utóbbi napon nem állt meg.

E.ON felületén a 21 --> 22. nap 00:00 adatokat és 22 --> 23. nap 00:00 adatokat néztem, saját fogyasztás és termelés adatokra 21. és 22.-re vonatkozó teljes napot (00:00 --> 00:00).

Az 1.8.1 viszonylag hihető - 21-én 8,276 kWh pörgött bele, 22-én 0.0 kWh
    Ez előbbi esetben betudható lehet az inverterleállásoknak.

1.8.2 mindkét napon nőtt, 22-én sokkal inkább.

2.8.1 21-én 40,164 kWh-val nőtt, 22-én 0.0 kWh-val
    2.8.2 21-én 0,002 kWh-val nőtt, 22-én 45,202 kWh-val.
    (Ez komoly, többször is megnéztem...)

1.8.1 és 1.8.2 pontosan kiadja 1.8.0-át és 2.8.1 és 2.8.2 is kiadja 2.8.0-át.

Saját fogyasztásmérés és E.ON portál adatait összevetve a napi fogyasztás-termelés összegek 21-én 1,286 kWh, 22-én 0,305 kWh különbséggel egyeznek.

Saját fogyasztásmérés pontossága a szolgáltató mérőjével összevethető, éves viszonylatban pontosnak mutatkozott.
    Saját mérési adatok időbélyege helyes.

--------------------------------------

Nem egészen értem a fenti számokat.
    Gyanús, hogy az E.ON portálon lévő mérőállás-adatok csak nagyjából tartoznak egy adott időponthoz, a valós mérési adatnak lehet egyfajta csúszása.

...hogy hogyan lesz a nap közbeni termelés egyszer 2.8.1, máskor 2.8.2 regiszterben, az homály... hacsak nem eltérő az egyes regiszterek beérkezési időpontja és az esetleges csúszás a valósághoz képest.

Mindenesetre nem csodálkozom, hogy olyan nehezen kezdték ezt az adatsort éves leolvasáshoz használni.

Valahol, valami nem kerek ezekkel az adatokkal.
    Azt készséggel elhiszem, hogy a látott adatok napi szinten helyesek, de napon belüli konkrét időponthoz egyelőre úgy tűnik, nehezen rendelhetőek... más magyarázatot nem igazán látok erre jelenleg.

Új hozzászólás Aktív témák