Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Apple asztali gépek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VeryByte
őstag
Na, megnéztem. Kecske úr ssls.com-ot javasolta. Na de onnan melyiket?
-
VeryByte
őstag
válasz
szallasi007 #19497 üzenetére
Persze.
-
VeryByte
őstag
Kecske úr,
Lejár az exchange-ünk ssl tanúsítványa - ami amúgy is RapidSSL volt, szóval kaki. Mi javasol, hol vegyünk újat?
Múltkor mondott valamit, de most nem keresgélném, ha lehet. -
válasz
E.Kaufmann #19487 üzenetére
Ahogy kraftxld is írta, sok szállodában szarnak a WiFi-re. Van, hogy évekkel ezelőtt lett kiépítve szar ezközökkel az akkori kor színvonalán is alul, ma pedig már abszolúte nem bírja a terhelést (vagy a másik módszer: rakjunk fel egy TP-Linket, oszt jóvan). A legtöbb helyen ugyanaz a password van, több eseben már évek óta, kliens izoláció nuku, nagy bátorság kell ilyen hálót használni.És ez nem csak itthon jellemző, munkámból fakadóan évente többször vagyok Németországban, és ott is ez a jellemző (mondjuk ott leginkább csak gasthaus tapasztalatom van, de az nagyon gáz).
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #19487 üzenetére
Sok helyen tojnak nagy ívben a wifire pedig a fiatalabb generáció inkább elvan víz nélkül mint wifi nélkül
-
E.Kaufmann
veterán
Remélem nem csesztek le egy kollégát se, aki bedolgozik valamelyik zempléni szállóban, a wifi miatt
Nem bemószerolni akartam a hétvégén, csak kis kedvezményt elérni, de csak bocsánatot kértek, meg mondták, hogy továbbítják a rendszergazda felé.
Amúgy tényleg nem müxött, nem kaptak az eszközök IP címet, de nem sokakat zavart, én is a mobilnettel pont elvoltam.
-
I02S3F
addikt
válasz
E.Kaufmann #19485 üzenetére
köszönöm szépen
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
I02S3F #19484 üzenetére
Nem hiszem, hogy On lenne a kérdésed, majd jön a kecske úr és helyretesz:
Hogy validálják?
Szerintem annak idején sehogy nem, ha működni látszott és meg akarták osztani, rögzítették RFC-ben, ha valamit változtattak, akkor azt is. [link]
Most meg mindenféle matematikai módszerekkel és szimulációkkal próbálják tesztelni, de hátha lesz itt valaki, aki jobban tudja, de itt főleg alkalmazók/"felhasználók" vannak, nem pedig fejlesztők.
Valamelyik hálózatos topik kéne neked.
-
I02S3F
addikt
Előkészítőnek valamilyen középiskola informatikai könyvét olvasom. És most tudtam meg, hogy először Unix gépek között létesítettek hálózati kapcsolatot. Úgyis a Linux érdekel a legjobban.
Hogy on is legyek: Hogyan validálják a szabványokat? Például építenek egy prototípust? Például az smtp protokoll működését előíró szabványt, meg úgy általában?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
I02S3F #19480 üzenetére
He?
OSI modell vagy valamelyik egyszerűbb (hibrid, vagy mi a neve) TCP-IP modell szerint?
Utóbbiak esetében pont hogy az alkalmazás rétegben vannak. De manapság nem hiszem hogy a transzport feletti rétegeket nagyon boncogatnák. A HTTP,FTP, SMTP szerintem a transzport réteg felett vannak mert TCP-t használnak (de még ha UDP-t használnának, akkor is afelett lennének).Szerintem az a baj, hogy nem tudod, mire jó az alkalmazás és a szállítási réteg közötti session és presentation réteg (nem mintha én annyira tudnám) de hacsak nem valami agyafúrt pótvizsga kérdés, akkor sz@rni rá, de amúgy is összevonva használják, esetleg programozás és intelligensebb tűzfal szempontjából érdekes a kérdés, hogy cseveg a kliens és szerver, valamint hogy ábrázolja az adatokat a kérdéses protokol.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Az ftp-nek és a http-nek (+smtp) miért van alacsonyabb szintű rétege, mint az alkalmazás réteg? Miért kell? Miért nem oldható meg szimplán az alkalmazás rétegből?
Remélem értelmes a kérdés!
-
szallasi007
őstag
válasz
E.Kaufmann #19478 üzenetére
Én csak poposrol álltam át másik poposra azzal nem volt gond csak a szerver beállításait kellett megváltoztatni (pop és Exchange esetén pop-os fiókot töröltem, exchange-et felvette majd importáltam a pop fiók tartalmát)
IMAP esetén én mindenképpen csinálnék egy backupot pst formában.
Elvben ha minden marad ugyanaz akkor nem kéne hogy baja legyen - IMAP elvileg jobb mint a pop3 mégis több rémtörténet kering arról hogy szerverváltáskor törlődik az ost fájl tartalma -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #19477 üzenetére
Valahogy rá lehet kényszeríteni az outlookot ilyen esetben az újraszinkronizálásra?
-
E.Kaufmann
veterán
Van valami trükk, hogy outlook 2007-2010-2013 és 2016 beli IMAP fiókok alatt kicseréljük a levelezôszervert? A hitelesítés, beállítások, szerver címe ugyanaz, "csak" a szerver változna. Félek, hogy a kliensek zavarukban kiesnek a szinkronbòl.
-
IBR
junior tag
válasz
kraftxld #19469 üzenetére
Yo!
Execution policy jól be van állítva domain-wide.
Egyébként a feladatot nem ütemeztem effektíve, csak beraktam a fent említett parancsot egy script fájlba, és azt a script fájlt hozzáadtam a GPO-hoz.
Azt mondod scheduled-taskot kellene belőle csinálni? Vagy esetleg a computer object read/apply gpo jogosultsága kevés? (domain adminként adtam hozzá). -
válasz
E.Kaufmann #19474 üzenetére
Igen, ha van AD, akkor akár GP-ből is lehet osztogatni a különböző nyomtatókat a különböző OU-ban lévő usereknek automatice - pl. Pista néninek a titkárságon lévő gépbe belépve a titkárság nyomtatója lesz kitolva, de Mari bácsinak ugyanezen a gépen az asztalos műhely nyomtatója. A normálisabb driverekben eleve benne van a 32 és 64 bites verzió is.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Flowtation #19473 üzenetére
Active Directory tud ilyet, a vele megosztott nyomtató meghajtóját ő ossza ki bár már nem emlékszem, hogy más architektúrához való meghajtót hogy lehet hozzárendelni, de úgy rémlik, hogy lehet (64 bites szerver és 32 bites kliens)
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #19470 üzenetére
Sziasztok!
Erre esetleg valakinek nincs tippje?Más:
Kaptunk egy nagy szép multifunkciós nyomtatót. Hálózatra van kötve van saját ip-je meg minden. Namost hálózati nyomtatóként hozzáadva a kliensen, majd a driverét betallózva települ és működik rendben. Viszont most az IP tartomány megváltozása miatt át kell(ene) állítanom minden kliensen, ez pedig időigényes munka és mint tudjuk a rendszergazda lusta állatfaj.
Megoldható-e és főként hogyan, hogy a szerverre telepítem a drivert csak (amit egyszer kell), a kliensek pedig azon "keresztül" nyomtatnak? Persze ehhez az is jó lenne, hogy akkor már csak bizonyos gépek érjék el (tanárok), de a többi nem.Előre is köszi!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
szallasi007 #19458 üzenetére
Úgy néz ki, hogy működik is a CNAME a felvázolt szituációban, csak eddig a miki-t konfigoltam, hogy jó legyen LoadBalance&Failover.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
A sulikban új ip cím tartományt kaptunk. Semmi különös, eddig c osztályú privát volt /24-es maszkkal, most A osztályú privát /25 meg 26-os maszkkal. Ezzel nincs is gond. Ott akadok el, hogy a szerver dns hibát jelez. Régen is és most is úgy van beállítva, hogy fix ip/maszk/átjáró a szervernek és a dns cím a szerver ip címe, ahogy az eddig is volt. Viszont 407-es, 408-as hibát kapok vissza, rákerestem, de nem igazán tudtam megoldani. Restart megvolt, a fiegylős címeknél csak egy van beírva, azt nem tudom kiszedni, a registryben meg nincs is olyan sorom amit írnak...Tudna valaki segíteni, hogy mi a gond?
-
IBR
junior tag
válasz
kraftxld #19461 üzenetére
Yo!
Egyrészt, köszönöm a linket!
Másrészt, egy otthoni környezetben kialakított buhera lab virtuális storage szervere az amin szeretném ezt a scriptet futtatni (mivel a share offline marad bekapcsolás után). Egyébként lehet ez a policy megoldás is jó lesz, de ettől függetlenül izgat, hogy miért nem fut le a script. Van valami tipped erre vonatkozólag?Vielen dank előre is!
-
gaborbol
őstag
Munkatarsam mindig szuros szemmel nezett, hogy miert nem rakom a synology NAS -t meg a backup szervert a domainba az ugyfeleknel...
A heten kozelrol latta, mi tortenik amikor a cryptolocaker legujabb verzioja domain adminnal csapat az ilyen rendszerenVeeam backup fajlokat is ismerte persze, shadowcopy-t is kilotte a fajlszervereken.
-
norbert400
tag
Sziasztok.
A céges telefonok ki lesznek cserélve, már zajlik a folyamat. Windows lumia (nagyrészt 640) telefonról költöztetünk Samu A5 2017-es készülékre adatokat (képek, névjegyzékek, jó ha sms is nem baj ha nem).
Samsung smart switchel teszt időszak alatt tök jól sikerült. Éles környezetben eddig nagyjából 10ből 0 a helyzet.Felhőalapú szolgáltatás kizárva.
Egyéb más megoldás esetleg amihez nem kell felhőszolgáltatás és google playről se kell letölteni semmit? Na meg természetesen ingyenes is?
-
IO.sys
őstag
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
A hálózatunkon az előző rendszergazda az egyik Win 2003 (igen) DC-n más domaint állított be, mint ami az egyébként valóban DC-ként szolgáló gépen van domain. Ez utóbbi gép a DC, ennek a domainje van beállítva a munkaállomásokon. A problémás 2003-as DC egy backupoló masina, megbolygatni, újratelepíteni nincs lehetőségem, mert "jóezígy". Admin hozzáférésem van.
A hibajelenség az, hogy újraindítás után pár nappal elszáll rajta a webelérés localhostra és kintre is, az Active Directoryra azt mondja, hogy a Kiszolgáló nem működőképes, a Tűzfal nem indítható, mert fut az Ipnat.sys.
Az eseménynaplóban DomainDnsZones.xyz.local, ForestDnsZones.xyz.local, xyz.local "DNS rekord dinamikus törlése vagy regisztrációja nem sikerült" bejegyzésekkel kezdődik a probléma.
Az IP beállítások természetesen rendben vannak.
Egy eseménynapló bejegyzést idemásolok, hogy érthető legyen. Segítséget szeretnék kérni, merre tudok elindulni úgy, hogy ne szálljon el a jelenleg működő része (azaz a számtalan backup script a lehető legbonyolultabban összerakva, és ez alatt azt értem, hogy ilyen nincs...).
A(z) 'xyz.local.' tartományhoz rendelt egy vagy több DNS-rekord dinamikus regisztrációja vagy törlése nem sikerült. Ezeket a rekordokat más számítógépek használják a kiszolgáló tartományvezérlőként (ha a megadott tartomány Active Directory tartomány), illetve LDAP-kiszolgálóként (ha a megadott tartomány alkalmazáspartíció) történő azonosításához.
A hiba lehetséges okai az alábbiak lehetnek:
- A számítógép hálózati kapcsolatainak TCP/IP tulajdonságai hibás IP-címe(ke)t tartalmaznak az elsődleges és másodlagos DNS-kiszolgálókra vonatkozóan
- A megadott elsődleges és másodlagos DNS-kiszolgáló nem működik
- A rekordok regisztrálását elsődlegesen végző egy vagy több DNS-kiszolgáló nem működik
- Az elsődleges vagy másodlagos DNS-kiszolgálók helytelen gyökérmutatókkal vannak konfigurálva
- A szülő DNS-zóna helytelen delegálást tartalmaz azon gyermekzónára nézve, amely azon DNS-rekordokra vonatkozóan mérvadó, melyek regisztrálása nem sikerült -
zolee001
őstag
Üdv mindenkinek
Adott 8 db gép,clean installal telepitve.tiszta magyar nyelven-
A probléma az lenne ,hogy 2 nyelvü lett a profil,file rendszerben c felhasználók a környezeti változoknál pedig c users.
Ötlete lenne valakinek?
Köstönöm -
IBR
junior tag
Sziasztok Hölgyek, Urak!
Lehet amatőr kérdés, ne kövezzetek meg:
Van egy szuper egyszerű PS script ami az offline diskeket volna hivatott online hozni egy hoston:
(get-disk | where -Property IsOffline -eq $True | Set-Disk -IsOffline $False)Csináltam neki egy GPO, azon belül beállítottam a startup script részben, aztán beállítottam security filterben a megfelelő computer objectet (read és apply GP jogokkal), de az eszközön nem fut le a script.
A scriptet a biztonság kedvéért a sysvolon hoztam létre .ps1 kiterjesztéssel.Biztos valami alapvetőt nézek be, de majd ti rávilágítotok!
Köszönöm előre is!
-
szallasi007
őstag
válasz
E.Kaufmann #19457 üzenetére
Ja ahha most már értem hogy mit akarsz megoldani
Viszont a megvalósítást sajnos nem tudom de ez a CNAME szimpatikusnak tűnik -
E.Kaufmann
veterán
válasz
szallasi007 #19455 üzenetére
Én failovert akarok pár szolgáltatáshoz a mikrotik cloud ddns szolgáltatásával, a kliensek átkonfigolása és a tanusitvány cseréje nélkül.
-
SirRasor
addikt
Tudtok olyan jó és ingyenes progit, amivel hálózati diagramot, topológiát lehet készíteni? Sokszor felmerült már bennem, de végül is mindig fejben tartottam mindent.
Elkezdtem keresgélni, de...most inkább nem próbálgatnék, hanem kapásból egy szerintetek jól beválót néznék meg.
Auto-discovery nem feltétel. Vagy az már nagyon trágya, amiben nincs?
-
szallasi007
őstag
válasz
E.Kaufmann #19451 üzenetére
Te dinamikus IP-t akarsz tenni fix DNS cím alá vagy 2 IP címet akarsz tenni 1 DNS-hez?
Load balancer kell neked vagy DNS round robin.
Lehet félreértettelek de akkor sry -
válasz
Fooler89 #19452 üzenetére
Nálam nemrég egy őstehetség úgy "archivált", hogy rányomott hatcsillió levélre outlookban, hogy másolás egy másik mappába, majd mielőtt megvárta volna, hogy az outlook a fantasztikus 4/1 ADSL-en lejátsza a dolgot, ctrl+a és törlés. Nos, a törlés nyert... Persze, Ő nem csinált semmit.
Védekezés? Csinálj másolatot naponta az egyik gép PST fájljáról, csak állítsd be Outlookban, hogy szedjen le mindent időkorlát nélkül helybe. Tróger megoldás, de a semminél több.
-
sugarforce
addikt
válasz
Fooler89 #19452 üzenetére
Ilyen torolgetes nalunk is van, ilyenkor lobogtatom a felhasznaloknak, az exchange logot, hogy marpedig ottvan a STORDRV bejegyzes, nincs az az isten, hogy nem erkezett meg, meccseljek le egymas kozott, nem a rendszerben van a hiba, ne rajtam keressek.
Persze valtig allitja mindenki hogy nem torolt semmit meg soha eleteben es azt se tudja hogy kell. -
Fooler89
őstag
Van egy imapos email fiók "az én kedvenc tárhelyemnél" amit jeleztek ezen a hétfőn, hogy kitörlődött az összes beérkező email belőle. (backupot én nem csináltam de a kedvenc tárhely szolgáltatóm se)
Van egy email nyomkövetés a szolgáltatónál és ott láttam hogy folyamatosan van email mozgás de nem látom a fiókban az emaileket.
A lényeg ezt előtte 6 ember használta külön gépeken. Megcsináltam a jelszó változtatást azóta a 6 emberből csak egy volt bent aki használja és azóta az a pár darab email ami érkezett hétfőtől azok is törlődtek és ő nem tudja hova. Kukában sincs semmi. Outlookban(2013) használják. (miközben írom, lehetséges hogy valahol valaki berakott egy szabályt hogy szó nélkül törölje az emaileket?)Kitaláltam, hogy csinálok egy másik fiókot amibe küldök egy másolatot a beérkező levelekre és nézem hogy azokkal mi történik.
Mit csinálnátok a helyemben?
Ez már off, ha már teljesen elvesztettétek a felhasználókba vetett bizalmat akkor ti hogy szoktátok ezt visszaállítani?
Csomószor olyan elképzelhetetlen dolgot állítanak, hogy én már semmit nem tudok elhinni.
Jelen helyzetben csak annyit tudok elképzelni, hogy valamelyik elkezdte törölgetni, hogy rend legyen. (nyári nagy takarítás)
-
E.Kaufmann
veterán
Egy meglevő domain név mögé szeretnék tenni egy dinamikus DNS címet, hogy hiba esetnén gyorsan rátaláljon a működő IP címre a kliens (tudom, lesz szakadás és sikertelen próbálkozások, de belefér).
Nem szeretném a klienseket átállítani az új címre, valamint az adott szolgáltatás SSL-t használ, melyik a jó megoldás, hogy ne kelljen a dinamikus DNS bejegyzést is hitelesítő SSL cert?
CNAME bejegyzést kell rakni a meglévő névre vagy PTR rekordot? Esetleg mindkettőtől dob egy hátast a kliens?
SSTP VPN-nel bűvészkednék így. -
VeryByte
őstag
válasz
E.Kaufmann #19449 üzenetére
Azon vagyok, csak gondoltam valaki már belefutott ebbe és nem nekem kell túrni érte a netet.
-
VeryByte
őstag
válasz
E.Kaufmann #19447 üzenetére
Biztos jó, nem azzal van a baj.
Semmi nem változott, telefonon (Android) működik, eddig ment, a felhasználóhoz senki nem nyúlt!
Több felhasználóval próbáltam, konkrétan a sajátommal, azzal lépek be a gépre, nincs elírva.Ez nem jelszó probléma, hanem autentikációs protokol probléma. Az egyiknél az EAP type MSCHAPv2 (ennél megy), a másiknál pedig nincs (ennél nem megy és ez a Windows 10).
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
VeryByte #19446 üzenetére
"Authentication failed due to a user credentials mismatch. Either the user name provided does not map to an existing user account or the password was incorrect."
Biztos jó a felhasználónév/jelszó? A felhasználó csoporttagsága nem változott?
Nem lehet, hogy megváltoztatták a jelszót a tartományban és a kliensre ez még nem frissült le? Láttam már ilyet.Én a helyedben vezetékesen csatlakoztatnám a gépet a tartományhoz, jelszót változtatnék, azzal léptetném be egyszer a felhasználót. Ha az sikerült, utána újraindít és wifi-t próbál.
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
WiFi kérdés, illetve Radius.
Adott az alábbi két eseménynapló részlet a RADIUS szerverről:
Network Policy Server granted access to a user.
User:
Security ID: COMPANY\somebody
Account Name: COMPANY\somebody
Account Domain: COMPANY
Fully Qualified Account Name: COMPANY\somebody
Client Machine:
Security ID: NULL SID
Account Name: -
Fully Qualified Account Name: -
OS-Version: -
Called Station Identifier: F0-9F-C2-A5-40-53:COMPANY
Calling Station Identifier: A8-C8-3A-22-A0-BB
NAS:
NAS IPv4 Address: 192.168.90.4
NAS IPv6 Address: -
NAS Identifier: f09fc2a34053
NAS Port-Type: Wireless - IEEE 802.11
NAS Port: 0
RADIUS Client:
Client Friendly Name: Company WIFI - AP01
Client IP Address: 192.168.90.4
Authentication Details:
Connection Request Policy Name: Secure Wireless Connections
Network Policy Name: Company WIFI Connection
Authentication Provider: Windows
Authentication Server: RRAS.COMPANY.local
Authentication Type: PEAP
EAP Type: Microsoft: Secured password (EAP-MSCHAP v2)
Account Session Identifier: -
Logging Results: Accounting information was written to the local log file.
Quarantine Information:
Result: Full Access
Session Identifier: -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Network Policy Server denied access to a user.
Contact the Network Policy Server administrator for more information.
User:
Security ID: COMPANY\somebody
Account Name: COMPANY\somebody
Account Domain: COMPANY
Fully Qualified Account Name: COMPANY\somebody
Client Machine:
Security ID: NULL SID
Account Name: -
Fully Qualified Account Name: -
OS-Version: -
Called Station Identifier: F0-9F-C2-A5-40-53:COMPANY
Calling Station Identifier: E8-9E-B4-51-B5-B9
NAS:
NAS IPv4 Address: 192.168.90.4
NAS IPv6 Address: -
NAS Identifier: f09fc2a34053
NAS Port-Type: Wireless - IEEE 802.11
NAS Port: 0
RADIUS Client:
Client Friendly Name: Company WIFI - AP01
Client IP Address: 192.168.90.4
Authentication Details:
Connection Request Policy Name: Secure Wireless Connections
Network Policy Name: Company WIFI Connection
Authentication Provider: Windows
Authentication Server: RRAS.COMPANY.local
Authentication Type: PEAP
EAP Type: -
Account Session Identifier: -
Logging Results: Accounting information was written to the local log file.
Reason Code: 16
Reason: Authentication failed due to a user credentials mismatch. Either the user name provided does not map to an existing user account or the password was incorrect.A felső egy telefonos kapcsolaté, és felépül a kapcsolat, az alsó pedig egy Windows 10 kliensé, és persze nem tud kapcsolódni.
Eddig működött, valószínűleg az RRAS szerver frissítése után jött be valami.Valakinek ötlet/tapasztalat?
-
-
gaborbol
őstag
válasz
bugizozi #19438 üzenetére
Rakerestem a D-LINK DXS-1210 -re amit javasoltal ott pont ket review egymas alatt.
Most csereltem a unifi 10Gb-es switchet erre, mert az egy rakas szar volt, ez meg de szuper 5 csillag!
Kov hsz:
Vissza is kuldtem ezt a szar nekik, roviden-tomoren egy fos, megvettem a unifi 10Gb-es switchet ami fele ennyibe kerul es uber fasza, ez meg 1 csillag.Azt hiszem ebbol tenyleg HP vagy netgear lesz.
-
X Factor
addikt
a 2db 2.5"-ra a sys rész mehetne ssd*re raid1-be, a maradék meg lehet 4*750-be raid5-ben.
igen tud
Ha van 4db 750-es hdd, akkor raid5, egy kieshet, cseréled és minden megy tovább.
RAID5-őt akkor nem javasolják, ha konzumer ssd-kből épited, amik raadasul tok egyformak. Elég kellemetlen ha pl egy webszerver alatt, 1-1-1-1 nap eltéréssel adják meg magukat. Enterprise ssd-k-el nem igazán tudok ilyen problémáról, de ha belefér én általában RAID10-at preferálom, ettől független láttam már több elég nagy raid5-ös ssd tömböt és megvannak.
-
Utka
aktív tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni:
Adott egy Proliant 350 g6 server P410i +512 -vel.
Win 2008R2
Csak fileserverkéntJelenleg 4 db SATA, SFF :
2x140 Gb Hp -> sys
2x750 Gb Wd fekete -> data
Mind kettő (4) RAID 1 -ben
Bővíteni kellene a tárhelyet.
Lehetőségek: + 2 db 2.5 " HDDUgye jól tudom, hogy a P410i +512 mb tud RAID 5 -t is?
Mert így kapna még 2x750 Mb HDD-t, a meglévő 2 -vel lenne egy tömb 2250 GB kapacitással.
Vagy plusz egy másik 750 megás RAID 1 tömb ?Több helyen olvastam, hogy nem javasolják a RAID 5 -t. Ez hihető?
Köszönöm
. -
-
-
VeryByte
őstag
válasz
kraftxld #19434 üzenetére
Azért Unifi-t Enterprise-ba nem tennék, főleg nem kizárólag vezetékesnek. Akkor már az Edge vonal.
-
szallasi007
őstag
Exchange tárgyaló foglaltság beállításai kérdéskör
Terv: autoaccept mindenki be tudjon foglalni, tudja módosítani és törölni a saját bejegyzését + a két titkárnő full jogot kapjon a tárgyalókra ha változtatni kell akkor ők meg tudják tenni.
A foglaláskor látszódjon ki foglalta be viszont a tárgy ne.
Ezeket állítottam be és még mindig kiírja a tárgyat:
Get-Mailbox -identity "3. emeleti tárgyaló" | Set-CalendarProcessing -AddOrganizerToSubject $true -DeleteSubject $true -
kraftxld
Topikgazda
válasz
MrSealRD #19430 üzenetére
Szerintem kevered
Van ugyebár az E1 és az E2 plan, azokban csak az Exchange online van, hozzá mehet az ingyenes Teams.
Van még a Business Essentials amiben van sharepoint, Teams, stb, ez picit drágább.
Valamint a Business Premium ami ugyanaz mint a business essentials, csak jár hozzá teljes Office 365 csomag (Excel, Word, Outlook, stb) is.
Mindegyikhez van ingyenes korlátlan shared mailbox, ezeket csak licenszelt fiókról lehet elérni.gizike@cegnev.hu, E1 licensz, saját leveleit nézegeti, majd megnyitja a viccescicakatide@cegnev.hu ami egy ingyenes shared mailbox és megnézi a frissen kapott macskás képeket.
Outlook-ban mindkettő megjelenik egymás alatt, de közvetlenül a viccescicakatide@cegnev.hu fiókot nem lehet megnyitni mert ingyenes shared mailbox.
Valamint meglévő felhasználóhoz annyi plusz email címet (aliast) lehet adni amennyit szeretnél. -
A Free kiadása a teamsnek lehet, hogy kiesik mert nincs benne Exchange email hosting and custom email domain...
Viszont az egyel nagyobb csomagban benne van... és 5$/hó/user áron az jónak tűnik...
Van ennek valami központi management felülete, ahol hozzá tudok adni felhasználókat és tudom állítani, hogy milyen csomagban legyenek?
Ezekkel meg lehet oldani, hogy technikai email címeket is felvegyünk? (pl tipikusan info@domain.hu, kapcsolat@domain.hu...stb)
-
(#19424) szallasi007 Az még számomra is kérdéses, hogy a video és egyéb hívások mennyire számítanak nálunk... Azt tudom, hogy időnként szokott lenni, de nem tudom mennyire fontos.
(#19425) kraftxld: Ránéztem erre a Teams-re. Elsőre érdekesnek tűnik. De én nem látom ingyenesnek.
Van egyébként más platform hasonló képességekkel?
( tehát email, fájok online tárolása, kommunikáció és valamilyen office jellegű irodai csomag... de jól szeparálható módon.)Elvileg holnap lesz erről egy egyeztetés, hogy melyik platformnak mi az előnye hátránya... Van egy elég erős G Suit lelkesedés... Az MS megoldása sem rossz, de mintha a G olcsóbb lenne.
-
szallasi007
őstag
válasz
MrSealRD #19422 üzenetére
P1 és P2 nálunk szolgáltatásokhoz van kötve (a shared mailboxot egyszerűen nem tudják befogadni, már azt is csodának tartják hogy adott postafiók mindenhol szinkronban van a pop-os levelezés után, meg hogy van céges címtár, a tárgyaló megjelent a naptárba stb
).
Ha csak levelezés a cél akkor elég P1/P2.
Skype f B-vel most van az ismerkedő fázis de eddig semmi gond nincs vele - srv rekordot mire beállítottam a DNS szolgáltatónál na az szuper volt. Ennek is van vmi külön csomagja egyébként ha jól emlékszem. -
looser
addikt
Hahó! van ötletetek arra, hogy egy cégtől elvitt, sima user accounttal használt gépre (uac aktív), mivel tudnék rájelentkezni? A Teamviewer azonnal megszkad, ahogy jön az autentikációs ablak, indításkor pedig mindig visszadobja hibával (haladó beállítások -> windows), (domain\user, password) de akár a lokál rendszergazda felhasználót is próbálhattam (gépnév, .\ vagy csak magában rendszergazda). Egyiket sem fogadta el, még a tartományi admint sem.
Köszi
-
(#19416) szallasi007 Köszi.
(#19419) Gombinyó & (#19418) bon: Lehet hülye kérdés, de ez azt jelenti, hogy a másik kettőben a böngészős office van?
-
bon
őstag
válasz
szallasi007 #19416 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy csak Mobil (áruházi) alkalmazások járnak a P1 és P2-es csomaghoz. Business Premium-hoz már az asztali alkalmazások járnak.
-
szallasi007
őstag
válasz
MrSealRD #19414 üzenetére
Szia,
elvben P1 és P2 mellé nem jár office - legalábbis másfél hónapja nem járt ezzel szemben most azt látom benne van a csomagban:
P1 - 50 GB postafiók + 50 Gb archív. így néz ki a webes login:P2 - 50 Gb postafiók + végtelen archív tárhely amit külön paranccsal kell életre kelteni mert különben "csak" 100 gb-t tudsz használni
Business Premium - userenként 1 Tb-s onedrive, 50 Gb postafiók + 50 gb archív, skype for business, teams, sharepoint, powerbi - ezzel le lehet venni a főnökséget a lábukról a sok színes szagos diagrammal meg kimutatásokkal
-
gaborbol
őstag
10 Gb-es switchbol tud valaki valami nagyon stabilt joszagot ajanlani.
Nem kell SFP csak a 10GB base T ( cat6) 8 vagy 16 portos szerver rack-be.
Dell 730XD - 740XD ESXI node- ok lennenek osszekotve. -
válasz
Gombinyó #19404 üzenetére
Köszi. Ezt is felveszem a jelöltek közé.
Egy kis magyarázatot azért még kérnék mellé.
Plan1 ha jól látom akkor csak levelezés, Plan2 meg Plan1 + extra méretű postafiók. És a Plan3 meg Plan2 plusz Office + tárhely + skype + stb.Na most ennek hogy megy a felhasználók kezelése? Van 10 P1 user, és 5 P3 akkor a P1-ek nem látják az esetleges driveba megosztott fájlokat?
Továbbra is kíváncsi lennék G Suite-al kapcsolatos tapasztalatokra ha valaki használ ilyet.
-
DopeBob
addikt
válasz
pengegyerek #19410 üzenetére
Belső háló alatt mit értesz? "Internal" van megadva a connection type résznél?
Ha ez egy otthoni játszós környezet, szerintem csak úgy fog menni, ha kikapcsolod a routeredben a DHCP-t ideiglenesen, a hogy a Win Server alatt futó DHCP szervertől kapjank IP-t meg a, különben nem fog menni a hálózatról bootolás.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
pengegyerek #19410 üzenetére
Hálózati diagramot légyszi
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
kraftxld #19408 üzenetére
Nos AD, DHCP, DNS és WDS telepítve konfigurálva. Belső hálón tudok telepíteni (WDS) viszont azt nem tudom, hogy tudnám megoldani, hogy külső hálókártya hozzáadásával ne csak belső hanem másik, külső (mondjuk asztali gép vagy laptop) is tudjak telepíteni kábel segítségével. A külső hálókártyát még nem adtam hozzá mert nem tudom milyen DHCP illetve DNS- t adjak neki illetve mit hol kell hozzá beállítani...
Egyébként van egy laptopom Win 10 ezen van rajta a HyperV és ezen van feltelepítve a Server2016 mint virtuális gép. -
kraftxld
Topikgazda
válasz
pengegyerek #19405 üzenetére
Itt némi zavart érzek az erőben
Ha nem tudtál telepíteni akkor hogy van rajta, AD, DHCP, stb?
Vagy a host-on vannak ezek is telepítve a hyper-v mellé?
Vagy ez meglévő cucc és egy új virtuális gépet akarsz telepíteni WDS-el?
2 hálókártya van beállítva annak a szervernek ahol a DC role telepítve van?Pár képernyőmentés nem ártana
-
gaborbol
őstag
válasz
SirRasor #19394 üzenetére
Van par ugyfel G-nel semmi gond nem volt vele soha, az "uj" ugyfel mondta, hogy ok is ott voltak evekig, mikor is egy nap Gmail elkezdte visszatolteni a log fajlokat es 18 napon keresztul a teljes mailbox duplikalodott ... minden egyes nap. Az sok lett a vezetesnek akkor migraltak Exchange 2010 -re (2016 ban!)
-
M@no
tag
Sziasztok!
WDS-MDT körben lenne kérdésem. Ma szerettem volna a 1803-as image-t először használni, de mintha hiba került volna a gépezetbe, ugyanis az automata újraindítást követően a Capture rész fogadott. Nem volt időm kipróbálni 1709-el újra ma már. Nem tudom már, hogy 1709-es ADK-t tettem-e fel, de ha igen, akkor elég frissíteni és helyre állhat a probléma? Tudom, hogy a 1803-nak változott a telepítést követő beállítási metódusa, az okozhatta ezt!? Task sequencer be van állítva, de csak pár apróságot módosít és amúgy előtelepített wim fájlt használok.
Vagy esetleg mást is kellene használni?Ja, mai csoda... WSUS-ból sehogy se akart kijönni a 1709 és a 1803-as upgrade, már többször próbáltuk különböző gépeken. Tavasszal tették újra a WSUS szervert, átkerült fizikai vasról Hyper-V-be. Ma egy jól irányzott kereséssel kiderült, hogy IIS-nél a MIME Type-ba fel kell venni a .esd-t ... kipróbáltam... és utána 15 perc múlva a teszt gépen ott vigyorgott az órák óta lejönni nem hajlandó telepítő...
Ahogy olvastam 1511 óta van ez, de én féléve sem foglalkozom "komolyabban" ezzel a résszel. Szóval erősen meglepett, hogy egy ilyen apróság mennyit lendít előre a dolgokon. -
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Volna egy Server 2016 op. rendszer illetve rajta AD, DHCP, DNS, WDS, tartományba léptetve. Az lenne a problémám, hogy az egészet HyperV alatt csináltam és hiába van beállítva belső háló nem tudok operációs rendszert telepíteni HyperV- n belül, kiírja a server IP címet a kliens de mint ha nem tudna csatlakozni hozzá és nem tudom mit állíthattam be rosszul? Illetve szeretném, hogy Hyperv- n lévő serveremről külső hálókártya hozzáadásával olyan kliens gépre is tudjak telepíteni rendszert ami a géphez van kötve kábelen keresztül. 2 hálókártyát, hogy tudok beállítani működőképesre? Már szenvedek ezzel egy ideje és nagyon sok videót illetve anyagot, írást néztem meg ezekről mégse tudom megcsinálni -
Gombinyó
őstag
-
Úgy látom pont érintve van a téma. Érdeklődnék, hogy Gsuite-al kapcsolatban milyen a tapasztalat üzemeltetési szempontból?
kb 20-50 mail cím lenne. Jelenleg valami saját szerver van amazonban de most megy a matekolás, hogy az annyira nem biztos, hogy megéri... Ár szempontjából is kicsit jobbnak tűnik elsőre a G-s üzleti csomag...
Mennyire stabil és jó minőségű a szolgáltatás?A másik matekolás az Office miatt jött fel. Jelenleg nem kell mindenkinek, de jó lenne ha időközben szükséges lenne akkor dinamikusan tudjuk növelni a licenszt...lehetőleg nem horror áron... Most gyors megoldásba lett egy 5 useres megoldás. Itt milyen lehetőségek vannak?
-
Bici
félisten
válasz
kraftxld #19399 üzenetére
1. - igen, csak a weben nézik, néha mobilon. 17db email fiók van.
2. - itt az a cél, hogy ha az email alapján rengeteg helyre kell regisztrálni, akkor meg lehessen különböztetni az alapján, hogy honnan jön valami email, ne csak a tartalomból, vagy feladóból.
Sok esetben ez az egyetlen módszer a mappákba rendezésre.
Néhány kolléga kb. 300 helyen használja az email-t netes regisztrációra - és ez folyamatosan nő - így nem lenne jó, ha minden alkalommal új alias-t kellene beállítani nekik.
Régen ez ment gmail-lel a + jellel, most ugyanazt az email-t használják mindenhova, de ez jelentősen szűkíti a mappába rendezés lehetőségeit, sok esetben több helyről jön szinte azonos email, és naponta kell finomítani a szűrőn. -
kraftxld
Topikgazda
válasz
szallasi007 #19400 üzenetére
Migráció előtt pár héttel le kell venni a TTL-t 3600-ra aztán gyorsan frissül.
Dolgoztam már olyan DNS szolgáltatóval, hogy kb megnyomtam a rekord frissítés gombot, majd 2 perc mulva már ment minden
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Yettel topik
- Sorozatok
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- OpenMediaVault
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- Z790 / i5-13600KF / RTX 3080 / DDR5 32Gb / 2Tb SSD / 1000W
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Dell Vostro 15,6" FullHd IPS,Magyar vil.bill,core i5,8-32GB RAM,240GB-1TB SSD,Új akku,Új töltő,
- ASUS ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI Alaplap
- MSI MEG Z490 GODLIKE Alaplap
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest