-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vmaxter
tag
válasz
CHIPman #19892 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy Single-ben kéne 400-on mennie, Dualban pedig két csatornán fele akkora a sebesség?
Elfelejtettem, de fontos szerintem, hogy a proci AMD Athlon XP 2800+. CPU freq. 166MHz, lehet itt állítani 200MHz-et, de úgy nem indul el a gép (sötét marad a monitor). Ez az FSB?
A deszka (Asus A7N8X-E Deluxe, nem sok jót hallottam róla) Auto-n 133-at enged, user definied-nél ez a 133MHz=83%. Amennyiben 100%-ra állítom, akkor lesz 166MHz, 150%-nál (ha jól emlékszem) 200MHz, 333Mhz lesz a maximumon, ami 200%-ot jelent. De ezeket én nem igen merem állítgatni.
Papír alatt mit értesz, a RAM, vagy az alaplap papíron?
A RAM
1. [link]
2. [link]
Az alaplap manualja pedig ezt írja: PC3200/PC2700/PC2100 használható
-
CHIPman
nagyúr
válasz
vmaxter #19889 üzenetére
Ha egyik nézőpont szerint nézed(effektív órajeleket nézve), akkor 266-on megy a 400 helyett(a 133 SDRAM órajel). Ha másik nézőpont szerint nézed(valós órajelek), akkor a RAMod 133-on megy 200 helyett(a 400 DDR2 órajel).
szerk.: a deszkában nem tudod beállítani, hogy 400-on menjen? Vagy a papíron sem 400 van írva? -
vmaxter
tag
válasz
HoReSz1975 #19888 üzenetére
Válaszoljatok kérlek! Miért használ a winfos virtuális memóriát a 2GB fizikai mellett? Sokat veszítek-e azzal, ha csak 133MHz-en megy a memória, 400 helyett. Érdemes-e emiatt verni az asztalt? Vagy húzzak rajta esetleg?
köszi
-
HoReSz1975
őstag
Hi @ all
Az lenne a problémám, hogy a Q6600 -at állitanám 3200MHz -re 8x400 FSB -vel, a ramokat meg 1150MHz -ről 1200MGz -re, de a vista nem engedi elindítani a gépet, valami hibát ír ki, és ilyen memoriadiagnosztikai valamivel zaklat
Mit lehetne ezzel kezdeni
pedig tuti el kellene indulnia
-
lsc
nagyúr
-
-
-
Tomate
veterán
Milyen ramot ajánlotok 1066/800Mhz-en ami 2x2gb, megbirkózik vele az alaplapom és a max fesz amit tudok neki adni az 2,2V. Ha kis tuning is bele férne ebbe a 2,2V-ba jó lenne.
-
törölt tag
van 4x1gb csxddr3 2000mhz ramom menne egy asus x58 p6t deluxeban try channel ben?
-
mbalazs79
csendes tag
Sziasztok!
Céges munkagépembe szeretnék 2 giga helyett 4 giga ramot berakni. Típus: Core2duo E8200 .
Milyen márkát? Nem ismerem őket. Csak annyit tudok h a kingmax és a kingston jók
Itt most nem számít h olcsó legyen! Programozok. Tehát itt ha a netbeans(fordítóprogram) 50 mp helyett 40 mp alatt fordul le akkor elégedett vagyok! (mivel 1 nap kb 200-szer fordítok az már 200*10mp =félóra)DDR2 v DDR3-t vegyek?
Milyen órajellel? (minél nagyobb?)Kösz
-
winfier
senior tag
A mai nap érkeztek meg az 1066-os Team Xtreem ramok
Egy kis teszt 1200MHz 2,11V -
Sziasztok!
Van 2 totál rossz kingmaxom , amit gariba most visszavesznek és ráfizethetek nagyobbra , szerintetek melyiket válasszam? Tuning szempont , de ár is , ezek a versenyzők:
-Geil KIT 2GB 1066MHz CL5 Ultra 10 év 7621 Ft 9145 Ft
-Kingston KIT 2GB 1066MHz CL5 10 év 8490 Ft 10.188 Ft
-OCZ KIT 2GB 1066MHz CL5 HPC 10 év 10.208 Ft 12.250 Ft
-OCZ KIT 2GB 1066MHz Reaper 10 év 9300 Ft 11.160 Ft
-Geil KIT 2GB 1066MHz CL5 Evo 10 év 11.331Ft 13.597 Ft
Ez mind DDR2 , ezek közül tudok választani
-
ifamester
csendes tag
Üdv mindenkinek !
Memória vásárlás előtt állok, jelenleg 2x1gb Geil ultra 4-4-4-4-12 800mhz és memóriám van, Ha vennék hozzá 2x2gb Geil ultra 800mhz memóriát a 6-gb ram működne dualchannel-ban?
Az alaplapom Msi K9A2 CF. A másik hogy mennyire éri meg jobban a Geil PC2-8500 DDR2-1066+ mint a 800mhz és változat mert árban kb. 5-6k a különbség annyival gyorsabb a 1066-os vagy gyengébb időzítéssel (5-5-5-15) ugyan ezt tudja a 800-mhz is?Előre köszi a segítséget!
-
ToxLee
őstag
Hello! Mondjatok már légyszi egy jó ramot 20K környékén. Egy Gigabyte EP45-DS3-ba lenne. Előre is kösz.
-
Desmond
csendes tag
[link]ehhez van valami ötletetek? köszi.
-
lsc
nagyúr
válasz
Elite Master #19869 üzenetére
Amelyik alacsonyabb időzítéssel van, illetve amelyiknek alacsonyabb fesz kell az 1066-hoz, esetleg ár .
-
Pubszon
veterán
válasz
Elite Master #19869 üzenetére
Szinte ugyan az, csak a BD-on van LED hogy csilli-villi legyen, az ULTRA-n pedig egy lemez van borda gyanánt.
Sztem amelyik neked jobban tetszik azt vedd... -
Elite Master
tag
Sziasztok! Szeretném ha segítenétek hogy melyik ramot vegyem!
Geil ultra 2*2gb 1066mhz GX24GB8500C5UDC
vagy
Geil black dragon 1066mhz 2*2gb ???
Melyik jobb és mért?
Segítségért kössz!
-
vmaxter
tag
válasz
Panthera #19866 üzenetére
9500-ért vettem. Újjak, tekintettel a koros alaplapra és a jelenlegi új DDR árakra, nem akartam 18-20 ezer forintot adni már párban tesztelt GEIL vagy Kingstone-ra.
Mindegy, mert eddig 2x512MB volt benne, attól még így is gyorsabb lesz remélem.Elméletileg ez:
1GB 184p PC3200 CL3 16c 64x8 DDR DIMM T001, Elpida/3RD, ACZ, D5108AFTA-5B-E
-
vmaxter
tag
válasz
Panthera #19863 üzenetére
Na most jövök otthonról. Ne írt semmi error-t. Viszont egy system info tool progival megnéztem mit ír a RAM-ról, azt írja PC2100. A 133-as MHz-en túl, most már ez is izgat miért nem PC3200. Nézegettem a FSB-t is de ha tudom, hogy kérdezni fogod megjegyzem.
Ha jól emlékszem majdnem minden [auto]-n van. -
[lAyCsI]
addikt
Sziasztok,
Csak 1 gyors kérdésem lenne:
mennyit számít egy DDR2-es modulnál ha CL5 v. CL6-os az időzítése?
Tehát %-ban kb. mennyivel gyorsabb? Dual Channel módban...köszi
-
vmaxter
tag
válasz
Panthera #19859 üzenetére
Szia!
Közben kiderítettem, hogy a pass-ok száma azt jelenti amit mondasz. Reggelig 7-8 passnál járt nem írt ki errort. Most hazaugrom ebédelni és leállítom. Tegnap vásároltam Elpida RAM-okat, DDR400-as, sajna még régebi alapom van. Asus A7N8X-E Deluxe. Ebben tesztelem.
-
Desmond
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfigurációhoz milyen RAM-ot ajánlotok? Csak finoman mert már nincs sok pénz
. 2GB legyen azt ennyi. Asus P6T Deluxe, Intel Corei7 Quad i7-920, Sapphire Radeon HD4870X2 2GB. Köszi.
-
vmaxter
tag
Sziasztok!
Elindítottam egy memtest-et tegnap este a gépemen. 9 órája megy. Meddig tart ez? Na ebbôl máris látszik milyen láma vagyok, úgyhogy tetézem: indításkor a gép memória ellenôrzés után a köv írja: memory frequency: 133 MHz, Dual Channel. DDR400-as memóriáról van szó, amiról eddig azt gondoltam 400 MHz-en megy. Biosban lehet valami %-ot buzgerálni, de az eddigiekbôl gondolom kitûnt, hogy félek az ilyesmitôl, mint a tûztôl.
Köszi a helpet!
vmxtr
-
Pitu
aktív tag
sziasztok!
2008.11.18-a óta 2x1gb geil ultra 800mhz kit ment a gépemben. (lap: gigabyte ga-965p-ds4)
2 napja csináltam egy mem tesztet jó volt minden nem hibáztak. időzítés: 5-5-5-15 volt automatikusan. Tegnap kaptam 2*512Mb kék nyákos 800mhz es kingmax ramokat amiket a 2-es és 4-es slotba raktam hogy ezek is dualba menjenek. új időzítés: 5-5-5-18.
A mai nap 2szer is kék halál / újra indulás. Néztem újra mem tesztet. A végén kiderült hogy a geil ramok rosszak. Lehetséges hogy a kingmaxok betétele nyírta ki őket?? ezt elég valószínűtlennek tartom. Valamint ilyen van hogy 2 hónap után megadja magát a "márkás" ram?geil-ekre még jócskán van gari, így visszaviszem őket...
-
dubytiby
csendes tag
Hi
Dell inspiron 1501 laptopomban gyárilag 2db PC-4200 CL4-es 512MB-os ram volt szerelve.
A gép manual-ja szerint 256-512M v. 1 G-val bővíthető a ram foglalatonként, és max 2G-ig bővíthető..
Belepróbáltam 1db 2GB-os (nem 2x1G) CL5 PC-5300-as memóriát, és megy vele.
A CPU-z szerint is látja a rendszer, és a DRAM Frequency: 266MHz, ugyanannyi mint a gyárival.
A memtest szintén ezeket jelziKérdésem: jó lesz ez így nekem, és nem tesz semmi kárt a gépemben, avagy próbálkozzak
a gyár által javasolt nagyságú memóriákkal?
És ha mással próbálkozzak, akkor CL4, avagy CL5 a jó nekem.Köszönöm.
-
pronyó
tag
Hello!
Lenne egy olyan kérdésem/problémám, hogy van egy MSI K9A2 platinum V2-es lapom és most vettem egy AMD Phenom II 940-est és van hozzá nekem 2x2Gb Corsair Dominator 1066-os ramom. namost a probléma itt kezdődik, mivel sehogysem akar 1066-on működni! 800-on mennek és elég idegesítő! alapból 800-ra állítja, és ha felállítom 1066-ra és mentem a beállítást, visszaállítja alapra "reseteli" az összes CELL beállítást.
valaki tudna segíteni?
köszönöm! -
Benhill
senior tag
Informaciora van szükségem. Nekem idáig csak kingmax ramom nem nagyon ismerem őket.
Erről a ramrol tud valaki velemenyt mondani? Tuningot hogy birja? -
creedszl
senior tag
szerintetek megéri a +5e-t az 1066-os mem?mármint gyorsabb annyival a rendszer hogy megérje?
-
Gr3ddy
tag
Lehet nagy hülyeséget írok, de az aláírásomban lévő memóriát bővíteném 2*2 gigás ugyan ilyen rammal. (64 bites vista alatt).
Alaplap leírásában+ memória oldalán semmi utalás nincs róla.
Fog menni -
ToxLee
őstag
[link] Szerintetek ez jó RAM? Hogy bírja a tuningot? Egy Gigabyte EP45-DS3-ba lenne.
-
sfu420
csendes tag
Sziasztok!
Téma: szerver memória, 2Rx4 vagy 2Rx8??? (DDR2 FB-DIMM 667MHz)
A kérdésem a következő lenne:
Csak angol leírást találtam a témában, és jól értem-e a dolgot, hogy a x4 egy időben mind két memória oldalt meg tudja címezni(2x36bit), míg az x8 egy időben csak egy oldalt tud megcímezni(1x72bit)???
Ha jól értettem, és igazam van, akkor még egy kérdés:
Na de melyik a jobb?Valaki világosítson fel ebben a témában!
Köszi: sfu420
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Lovasíjász #19839 üzenetére
El kell osztani a nagy számot 8-al. Ez a trükk.
-
Panthera
őstag
Kingmax DDR2 800 1Gb (8BGX99) ramom van. Szeretnék még mellé egy ilyet, hogy dualban menjenek. Kell nézni a chipet; és a zárójelben fennt az mi lenne?
Találtam egy linket ram chip felderítésre, de most nem találom. Szerintem az utolsó 100 hszben volt. -
Daemon09
őstag
válasz
Lovasíjász #19834 üzenetére
400Mhz-s a pc3200.
-
kimi02
őstag
A 800-as KINGMAXOK IGY MENNEK a gépembe.Szerintetek?
-
Lovasíjász
tag
Üdv emberek!!!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a PC 3200 DDR Sdram 400 vagy 333 Mhz-en mükszik, szóval csak azért lenne jó tudni, mert szeretnék egy másikat is a jelenlegi mellé.
Előre is köszi szépen a válaszokat!!! -
fgordon
senior tag
válasz
Sharks #19821 üzenetére
Nagyobb lesz a memória sávszélességed. Ott, ahol sokat kommunikál a processzor és memória, ott ez érezhető. A tesztjeim alapján az 1066-os tunning nélküli CL6-os is jóval gyorsabb, mint a cl5-ös 800-as ram...
Hamarosan majd lemérem, ha cl4-en használom az 1066-osat, akkor miben változik cl6-hoz képest... Bár ha jóval többet fog fogyasztani, akkor nekem nem fogja megérni.
Így most 1066 cl6-on nagyon fürge a gép, tunning nélkül... bár segít az 5 gb ramdisk is, azon pagefile+temp
0 ms-os, 4000 mbyte/sec-es hdd
-
gh
csendes tag
sziasztok
crucial ballistix tracer 1066 4x1 gb van valakinek gigabyte ex38-dq6 -ba?
es ha van, akkor mukodik is neki stabilan?
kivancsi vagyok, mert nekem meghulyulnek (kek kepernyo, memoria cimzes hiba es ujraindul) bizonytalan ido utan, ami lehet 2 het, de mondjuk 4 honap is.szerk: memtest termeszetesen lefut hibatlanul. es nem jelez hibat.
viszont ha meghulyules utan nezem, akkor szinte minden cella piros... :S
biosreset utan ujra birja egy darabig: memteszt hibatlan, gep is jo. -
ssolitude
őstag
válasz
CHIPman #19829 üzenetére
Na annyira nem borogatjuk a rendszereket.
De kivettem a modult, és valóban 1066-os, csak épp nem Kingmax, hanem CSX. Az időzítéseit nem értem, a specifikáció szerint CL5, de ez nem látszik. Viszont 1066-os.
[link]Ha minden igaz, este kapok két OCZ Reapert, beteszem, megnézem azzal. Remélem nem a lap a ludas.
-
vmaxter
tag
Szaisztok!
Szupertalent és Rambazár. Tud valaki erről valamit mondani?
Köszi
-
TESCO-Zsömle
titán
Halihó!
Vki tud egy boltot, ahol kapható/rendelhető Kingston HyperX ??
Néztem csomó árösszehasonlító oldalt, de mindenhol csak az e-boltot dobta ki.
Köszönet!
-
Daemon09
őstag
válasz
hibavissza #19822 üzenetére
Csak annyi, hogy mind2 533-on fog menni és nem biztos, hogy dual channelben.
Jobb lenne, ha vennél bele 2db 800-ast, már lehet kapni olcsón. -
hibavissza
veterán
Hi!
Bevallom nem olvastam végig a topikot
A kérdésem a következő lenne, egy corsair 533 4-4-4-12-15 1.8V adatokkal rendelkező 1 Gb-os memória mellé mit érdemes párosítani?
Gondolom ugyan ilyet kéne, csak ezzel az a bibi, hogy nem kapni ott, ahol "jó" áron tudok vásárolni. (nem az én konfigomba kell)
Mi a hátulütője mondjuk egy samsung 800Mhz-es 1Gb-os memóriával történő párosításnak?
THX -
Sharks
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, h az 1066-os és a 800-as ram között mennyi különbség van teljesítményben és ez miben nyilvánul meg??? (ha lehet, minél pontosabban érdekelne) THX
-
kaoszpapja
aktív tag
kb mennyi jönne ki belőle?
-
O$zkł
aktív tag
válasz
kaoszpapja #19817 üzenetére
szerintem akkor is az 1200-as ocz-ből
-
CHIPman
nagyúr
válasz
kaoszpapja #19817 üzenetére
Szvsz akkor is a Reaper.
-
O$zkł
aktív tag
válasz
kaoszpapja #19815 üzenetére
az utóbbival mivel annak már eleve tudnia kell az 1200mhz-et és nem mindegyik 1066-os ram megy 1200-at
-
kaoszpapja
aktív tag
hali!
melyikkel érhetek el több mhz-et?
egy 1066-os g.skill PI-vel vagy egy 1200mhz-es ocz reaper-el? -
O$zkł
aktív tag
válasz
ToxLee #19813 üzenetére
hát szerintem látogatsd meg ősembert és érdeklődd meg tőlle hogy milyen ramja van ami neked megfelelő
én 4 napja ettem tőlle 2*2gb crucial ballistixet 800 cl4-est és 1140-es stabil jah és nem mellékesen 13k-ba került nem ismerem annyira a geil ramokat de a ballistixekről nagyon sok jót hallani vagy ha jól emléxem van még neki supertalentje 800 cl4-ben az is 13 ha jól emléxem -
ToxLee
őstag
Sziasztok! Szerintetek melyik a jobb memória? Ez[link] netalántán ez [link]. Az evidens ,hogy a nagyobb mhz-es meg a kisebb időzítésü a jobb de a biztonság kedvéért megkérdezem.
Persze ha tudtok jobb memóriát ilyen áron (kb.: 20k) ami mellesleg tuning barát akkor várom a tippeket. Előre is kösz. Ui.: Az alaplap GIGABYTE EP45-DS3. Tudtommal kezeli az 1066 ramokat.
-
ssolitude
őstag
válasz
CHIPman #19810 üzenetére
Együtt vettem, és igen, PH-n. Az eladóval több éves kapcsolatom van, mondhatom, hogy sokat és sokmindent vettem tőle, eddig egyetlen(!) hibás alaktrész sem volt.Ha ennek baja van, az csakis önhibáján kívül lehet. Úgyhogy számomra ez nem szempont, és nem is foglalkozok vele, a kérdésnek csak a technikai része érdekel.
-
ToxLee
őstag
-
ssolitude
őstag
válasz
CHIPman #19806 üzenetére
A másik gépben 800-as Kingmax-ok vannak, de ott nem ilyen a CPU-Z ablak, van part number, meg minden.
Az időzítéseket lehet, hogy én állítgattam a BIOS-ban, nem kizárt.Majd csinálok egy alapbeállításos CPU-Z-t is.
Everest is 800-asnak látja (majd otthonról berakom a képet), semmi különös más információ.
Amúgy jól működnek (dual-ban), baj nincs velük, csak szerintem nem 1066-osak. Vagy lehet hogy hamisítvány? -
fgordon
senior tag
válasz
Moonlight001 #19791 üzenetére
Milyen alaplap pontosan, amibe akarod a ramokat, bios version? Boot-nál kiír mindent... márkával...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest