- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen notebookot vegyek?
- E-book olvasók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GML
őstag
Üdv, csak annyit kérdeznék, h egy e8500 alá milyen memóriát érdeems tenni? GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT CL4?
vagy inkább egy 1066?
köszi -
Ghost84
aktív tag
Hali mindenkinek!
Látom sokan vannak itt akik értenek a ramokhoz nekem egy olyan "hülye" kérdésem lenne hogy most akarok ddr3-as ramokat venni és mit jelentenek a cl7, cl9 jelzések és melyik a jobb a nagyobb vagy a kisebb? És írnatnátok pár márkát amit érdemes megvenni elöre is köszi
Üdv -
lsc
nagyúr
válasz Tomics #21293 üzenetére
Valószínűleg a ramoknak plusz fesz kell az 1066-hoz, geil oldalán vagy a ramok címkéjén megnézheted mennyi . Alapon szinte mindegyik 1066-os 800-on megy , a feszt és az időzítést neked kell beállítani bioszban . Ha ez nem elég akkor a lapod topicjában érdeklődj, lehet kell még valamit állítani .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Tomics
addikt
Hali! vettem egy új konfigot (Giga 770 UD3, Phenom x4 9750, geil ultra 2x2GB 1066, sapphire 4850 stb) A memóriák csak 800on mennek, hiába 1066-osak. miért?
ha átállítom biosba a szorzót és 1066ot ír nem indul újra, hanem felajánlja az előző bios beállításokat
az alaplap elvileg 1200+ tudja.PH! addikt since 2004
-
puttputt
őstag
válasz hunfranco #21291 üzenetére
Én a több ramra szavazok (játékhoz), a mhz annyira nem számít... pl. nálam 2x2 fut és nem lehet észrevenni a különbséget 1006 és 1140 között..., bár lehet, nálad lesz diff., nem tudom.
Lényeg, hogy minél több ramod van, annál jobban fog menni.
(Bár, jelen állás szerint 4 (nálad 3 - gondolom tri-channel) gigánál több felesleges, - 2 (nálad 3) giga is pont jó majdnem mindenre -, de nem árt előre beruházni persze...)[ Szerkesztve ]
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
hunfranco
csendes tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok.
A tervem:Alaplap : Gigabyte GA-EX58-UD4P
Processzor : Intel Corei7 920 BOX
Monitorvezérlő : Asus HD4890 1gb gddr5
Tápegység : Corsair 650tx
Ház : CoolerMaster 690
DVD-író : LG 16x8x20
Merevlemez : Samsung 500GB F1Az lenne a kérdésem, hogy mien memóriát javasoltok hozzá.
6gb vagy 3gb. 1600mhz vagy 1800mhz?
Corsair, OCZ, Kingston, Kingmax?
Érdemesebb lenne-e 1800mhz kingstont venni 3x1gb-t vagy inkább 1600mhz vagy alacsonyabb mhz inkább több rammal.Játékra tervezek, ez a fő szempont. Ott fontos a mhz (1600 vagy 1800)?
Előre is köszi a segítséget. -
Ghost84
aktív tag
Hali mindenkinek!
Látom sokan vannak itt akik értenek a ramokhoz nekem egy olyan "hülye" kérdésem lenne hogy most akarok ddr3-as ramokat venni és mit jelentenek a cl7, cl9 jelzések és melyik a jobb a nagyobb vagy a kisebb? És írnatnátok pár márkát amit érdemes megvenni elöre is köszi
Üdv
-
PH-User
addikt
Üdv. Azt szeretném kérdezni, hogy ha 1000MHz-en szeretném járatni a leendő 2x2GB memóriámat, akkor az 1066MHz-es Kingmax jó választás lehet?
Köszi előre is!''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
- = Zk = -
félisten
-
gonya1111
csendes tag
Sziasztok
Valaki meg tudná e nekem mondani hogy 2x1Gb 1600 Mhz-es corsair ram +2x2Gb szintén 1600 Mhz-es Ocz mehetnek e egy alaplapba ? Ha az alaplapomban 4 db DDR 3-as ramnak van hely Az alaplapom :MSI x48c Platinum -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kellene nekem kis help. Van ez az IBM ramom, elvileg ECC-s, 2GB-os, és valószínüleg DDR2. Viszont egy hosszú csatlakozóval rendelkezik, jó lenne tudni, hogy mi ez. Sajnos a rajta szereplő adatok nem igen informatívok.
Hátha valaki tudja mi ez...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
TripleM
tag
válasz - = Zk = - #21283 üzenetére
az " RM-ram " mit jelent?
-
AMDKiller567
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Egy kis helyreigazítás kellene ram kérdésben!Szóval áttértem vistára és érzem,hogy a 2 giga memóra igencsak kevés az én elképzeléseimnek. Gigabyte ep45-Ds4 alaplapom van Intel core 2 duo e8500-as procival .Amikor vettem a gépet tettem fel itt kérdéseket,hogy milyen memcit vegyek,akkor Kingston hyperx DDR2 2x1giga 1066mhz-es1 (KHX8500D2K2/2GN) ramot vásároltam.Megint kingston hyperx-et szeretnék,csak 2x2 gigás verzióban. Érdemes más márkát vennem,vagy elmondható,hogy 3 hónapon át megbízhatóan ment a 2x1 giga hyperx így a 2x2 gigás is jó lesz? A másik gondom,hogy nem tudom megfejteni ,hogy mi a különbség a régi (KHX8500D2K2/2GN) és az új (KHX8500D2K2/4G) számkódjának végén található plusz "N" jelölés között. Talán az "N" az nvidia sli-re akar következtetni.De ez egyáltalán mi,és miben tudom kihasználni,mivel 2x2 gigás változatban nincs ilyen N jelölés.légyszi segítsetek. -
- = Zk = -
félisten
ez pontosan így van
én pl ezért raktam fel 64bites vistát
(#21282) TripleM: sztem sózd el a CSX-eket, és vegyél 2X2GB RM-ramot
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
TripleM
tag
Hello!
konfig:
giga 780g s2h alaplap
amd 4850e 2,5@3ghz
csx 2gb cec fan kit 800@960mhz
http://img13.imageshack.us/my.php?image=nvteleni.png
asus 4670 512mb ddr3Szeretnék még venni 2 gb memóriát( gta 4 miatt).
Szerintetek jó lenne ez még :http://www.computer-m.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&pfi=4466&bt=pdlist&pi=_56419&ck=0
vagy vegyek ugyan olyan csx kitet?
[ Szerkesztve ]
-
ladisz2
tag
Közben máshonnan is ezt az infót kaptam vagyis jelenleg nekem (meg kb. még 0,5-1 évig biztos hogy teljesen) fölösleges a 8 GB-ra gonolnom (NEKEM)
2x2 1066-al járok a legjobban most anyagilag is.....
Különben később vmikor. lehet jó lesz mert ArchiCAD megeszegeti a memóriát. (Erősebb rendszerrel...)
Köszi! -
kriszbon
őstag
Na jó hogy olvasom itt a hsz-kat, mert nekem is az a gondom, hogy az xp32 kevés ramot lát, konkrétan 3070Mb-ot(szerintem ennél többet kellene látnia), pedig csak 256-os kártyám van. Jó tudom még megy belőle ide-oda valamennyi, de azért ennyi nem kopik el! Valakinek esetleg ötlete ezzel kapcsolatban Megköszönném a segítséget
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz ladisz2 #21277 üzenetére
Felsleges 8GB ram. Mire annyi kell addigra a vga-d meg a procid tök elavult lesz. 2X2GB bőven elég.
Amúgy ott nem azt írják egészen. A lényeg, hogy a 32bit-es oprendszerek összesen 4GB memóriát tudnak megcímezni. Ebben benne van az összes gépben lévő ram, tehát a vga is. Ezért ha 32bit-es oprendszert használsz (XP 32bit vagy Vista 32bit pl) és 512MB-os vga-d van akkor csak 3,5GB rendszer memóriát lát a win és ennyiből is tud gazdálkodni. Ha 1GB-os vga-d van akkor már csak 3GB rammal tud gazdálkodni.
#nincsbennetarcsi
-
ladisz2
tag
Hello!
Veszek egy ilyen alaplapot A780GM-LE leírás: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A780GM-LE&s=
Az lenne a kérdésem, hogy nem most hanem a jövőben hogy járok jobban ha most veszek 2 X KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz (10,2eFt)
Vagy keresek vmilyen 4GB DDR2 1066Mhz és mikor fejlesztek lesz még egy + 4GB dual cs.-be Milyet? (minnél kisebb fogyasztásút)
Azért is kérdezem mert a lap memóra ajánlásához ez is van írva:
Max. capacity of system memory: 8GB**
**Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® XP and Windows® Vista™. For Windows® XP 64-bit and Windows® Vista™ 64-bit with 64-bit CPU, there is no such limitation. (sajna nem vagyok jó angolos)
Szóval nem igazán értem, de vhogy az jön le hogy az ideális ram méret 4 Gb többet fölösleges. (Vagy nem ezt írják?) (Akkor meg már 2x2.)
Ha mégis sokkal jobb lesz később 2x4 tudtok ajánlani vmi. jóféle 4Gb max 10.5 ért ami nem eszik sokat mert már a 7750 amd is elég sokat kajál. -
Bandi18
tag
válasz fgordon #21274 üzenetére
Csak én szeretek minőséget venni. És a maga 10 év garijával és jó árával, szuper vételnek tűnt. . De úgy tűnik hogy megoldódott a gond is, egy másik fórumon segítettek, kiderült ugyanis hogy nem 2.0V-on kell mennie hanem 2.1-en és most már a 3. körben megy a memetest és semmi gond nincs vele. Kopp...Kopp
-
fgordon
senior tag
válasz Hooper #21271 üzenetére
Ha Photoshop, akkor én 1066 4x2 gb-ot javaslok, és valószínűleg 2x2 gb Geil árából tudsz venni 4x2 gb 1066 ddr kingmax-ot...
A Photoshop nagyon gyorsul, ha 3.2 gb + 4.8 gb ramdisk-en tud dolgozni, főként a nagy/sok file miatt..
A másik út, az XP x64, és akkor nem kell ramdisk... Meg fogsz lepődni, mennyivel fürgébb...
Bár nem tudod szerintem eladni a 2x1 gb-ot jó áron, ki venne most 800-as Geil-t?
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
fgordon
senior tag
válasz Bandi18 #21272 üzenetére
Szerintem vidd vissza, ahol vetted, és próbálj noname ram-ot venni, hátha az jó lesz!
Ha nem tuning-olsz, mi értelme Geil-t venni? Geil azoknak való, akik húzzák a gépüket, és nem baj, ha 1 éven belül tönkre megy a ram a húzás miatt...
-
- = Zk = -
félisten
válasz Hooper #21271 üzenetére
szvsz 2X2 de bővebben tájékozódj az alaplap gyártójának honlapján!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Bandi18
tag
Sziasztok
Van nekem egy Geil Ultra 2x1GB kit-ben ramom. A gép amiben van kb fél éves és ez már a második szett, ami megint hibás , eddig csak a gondom volt vele. Nos lehet hogy én baltázok el valami ? A ramra az van rávésve hogy 2.0V 4-4-4-12. Eddig csak a 2V-ot adtam meg neki. Lehet hogy ezért hibázik a memtest?
Ui: Nem szoktam tuningolni.
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
sziasztok!
tanácsotokat kérném, ram bővítéssel kapcsolatban.
jelenleg 2x1GB geil ultra 800 van a gépemben, ha bővíteni szeretnék 4Gb-re vegyek mellé egy ugyan ilyen dualt, vagy jobb megoldás egy 2x2gb geil ultra.(konfig: Intel C2D E8400@3,6Ghz - 9*400 + Gigabyte ep45 ds3 + 2x1 Geil ultra - feszemelés mentes "tuning" van, ramok 400on, és azthiszem 5-5-5-15 de ez nem biztos amikor megvettem beállítottam, azóta nem nyultam hozzá, nem vagyok nagy tuning szaki )
upgrade oka: sokat dolgozom Photosoppal, egyszerre 10-20 nagyfelbontású képet hívok be és retusálom, filtereket küldök rájuk.
Most raktam fel a CS4 et és a képek behívása, valamit a ránagyított képeken való gyors navigálás kicsit akadósan megy.
megoldás lehet erre a +ram?
Számítási műveletek felgyorsítás (effektek) valahogy még meghekkelhető?
3600on megy a c2d, de nemdobom el az agyam.. magasabb FSB, szorzó egyel vissza (mondjuk 7,5-8*500), ezért gondolkozom 1066os ramon esetleg...És mivel sok bajom van: rengeteget megy a gép, az áram meg drága nemakarom fesz emelősen nyomni, mert a jelenlegivel szépen fut a gigabytos Dynamic Energy saver
100000 hála előre is
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Gigabyte GA-EP35-DS3L típusú alaplaphoz milyen memóriákat ajánlotok? 2X2GB-os, 1066-os kit kellene. A Giga honlapján a memória-támogatottsághoz nagyon kevés modell van felsorolva, így tanácstalan vagyok. Egyelőre nem tuningolnám, de természetesen ez sem hátrány. Lehet a közép- vagy drágább kategóriából is, nem szeretnék gagyit, mert hosszabb távra lesz. Köszönöm.
-
szkorhetz
őstag
Szasztok!
Vettem egy új gépet, 4 giga 1066-os kingston rammal meg 512-es vapor-x-es Hd4850.
32-es win ment rá, tehet tudtam, hogy csak 3,5gb ramot fog látni a gép.
De ő az okos kis e7400-es buksijával csak 3,25-öt lát....
MI lehet a gáz?
Jut eszembe, a ramok csak 800-an mennek....
P45-ds3-as lap. -
mh197
őstag
válasz fgordon #21258 üzenetére
Lehet, hogy gyorsabb lenne a gép ramdiskkel, de én inkább mégis jobbszeretném azt a ramot a BIOS által allokált mennyiség közt látni. Na mind1, mert úgy néz ki lapot cserélek, ami a 8 Gb-ot is támogatja, és ott már nem hiszem, hogy gond lesz.
Mondjuk lehet megnézek még előtte egypár BIOS downgrade-et, mivel a legfrisebb van fenn, hátha az megoldja a dolgot.
Azt még mindig nem írtad le, hogy nálad a gépben ha belépsz a BIOS-ba, akkor mennyi ramot lát a gép, mert nekem ott is csak 3,25 Gb -ot lát. És igazából ezt nem érte, hogy hogy lehet ramdiskkel olyan ramot elérni, amit a BIOS sem lát, mintha ott sem lenne ?? -
mh197
őstag
Ha két gépben is kipróbáltad a ramot, és nem indult vele a gép, akkor egyértelmű, hogy rossz, vagy nem támogatja a lap. Mondjuk nagy pecchesnek kell lenni ahhoz, hogy pont két olyan lapban próbáld ki a ramot, amiben nem megy az adott típus.
Röviden: Ha a gépbe magában rakod be a vásárolt ramot, és nem indul, ráadásul mindezt két gépben is ugyanígy teszi, akkor szinte 99%, hogy rossz a lapka.
((Gondolom sebességben azért egyformák a ramok, tehát 800-as mellé 800-ast vettél ugye? Mert esetleg még attól lehet, hogy ami a gépedben volt, az egy gyorsabb típus, amit vettél, az egy lassabb, és ha túl nagy frekit adsz neki, akkor sem indul a gép. Ezt elkerülendő a tesztelésnél egy ram a lapba, minden auto-ra (időzítés, fesz., ... ) , és akkor indulni kell neki, ha jó a ram ))[ Szerkesztve ]
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
A lányom gépébe vettem egy 1GB-osDDR2 800-as Kingmax memóriát a másik 1GB-os Kingmax mellé.
Amikor elindítom a gépet se kép se hang.
Amit most vettem azon Kingmax a másikon Naya chip-ek vannak.
Külön is megpróbáltam,de eredménytelenül.Csak akkor indul a gép,ha a Naya chippes memóri van bent egyedül.
Másik gépben is kipróbáltam ott 2db 1GB-os Kingmax memória mellé raktam be,de akkor az a gép se indult.
Rossz lehet a memória?Ha hibás akkor nem kellene sípolnia a gépnek?
Azért kérdezek tőletek ilyet,mert,ha visszaviszem kicseréltetni,ne,hogy hülyének nézzenek. -
mcmike
őstag
Az a baj hogy anno pont a memtest86 boot CD-s verziójában csalódtam. Volt 2GB Kingston HyperX-em, amihez később vettem még 2GB-ot (csakhogy az későbbi gyártás volt). A memtest86 nem mutatott semmi hibát, viszont Windows alatt egy idő után fagyott a gép.
Most 1.8v-on mennek a Corsair ramok, kezdek szkeptikus lenni egy kicsit...
Pedig megy Company of Heroes meg Prime95 mellette. Most vagy nagyon jó ramokat fogtam ki, vagy valamit nem jól csinálok a tesztekkel...
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz mcmike #21259 üzenetére
Lehetséges hogy viszi, nekem is gyári fesz alatt viszi a ramom a 100MHz-et. Nyilván nem tudnak tökegyforma chippket gyártani ezért a jobban sikerül darabok "alulfeszelve" is jól mennek.
A legjobb memória tesztelő progi a memtest86, ez nem win alól tesztel. A win-esekkell az a baj, hogy csak az éppen nem használt memóriát tudják tesztelni, ezáltal nincs 100%-osan kitesztelve.#nincsbennetarcsi
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Most vettem új memóriákat a gépembe, amit stabilitás szempontjából szeretnék tesztelni. Az új ramok: Corsair XMS2 TWIN2X 4096-8500C5 (4GB kit, 1066Mhz, CL5 5-5-5-15, 2.1v).
A helyzte, hogy most elég nekem a 800Mhz, ezért beállítottam CL4-et 4-4-4-12 2T. Ezt szeretném kitesztelni h melyik a legkisebb fesz amin elviszi. Most 1.9v-nál járok és megy Orthos, memtest (v3.8 windows-os), meg csomó más program is de eddig semmi hiba. Ez lehetséges?Everest van telepítve, annak a stabilitás tesztje megbízható? Ha nem akkor tudnátok ajánlani valami jó programot?
Konfig adataimnál. Előre is köszi...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
fgordon
senior tag
"Nálad mint látom bevált xp alatt, de nem tudom mi lenne 64 bites vista esetén. "
Én is majd most fogom kipróbálni 64 bit XP alatt.
Az mondjuk 100%, hogy fürgébb az XP 32 bit, ha ramdisk-en van a pagefile, valahogy gyorsabban reagál mindenre, legalábbis érzésre olyan. Ha kikapcsolom, lassul. A másik, hogy nem csak a pagefile számít, hanem a TMP és TEMP könyvtárak: ha telepítesz valamit, vagy tömörítesz, az ideiglenes file-ok oda kerülnek, és nem mindegy, hogy milyen sebességű eszközre kerül, valamint plusz egy jó, hogy nem kell "takarítani" a temp-et, sok gépen láttam ilyen 5-10 gb (!) temp könyvtárat az évek alatt... De ne hidd, nem akarlak meggyőzni, hogy gyorsabb legyen a géped!
"Amúgy az tény, hogy azt nem tudtam, hogy a BIOS által allokállatlan ramokat is lehet kezelni ramdisk készítéssel, ha ez tényleg így van?
Nálad nem csak azért tudja kezelni a ramdisk a plussz ramot, mert a 32 bites vista 3,2-őt tud max megcímezni, a bios viszont felismeri a teljes 8 Gb ramot? És az oprendszer által nem, de a bios által felismerten lehet ramdisket létrehozni?
Mert nálam a bios sem ismer fel csak 3,25 Gb-ot a 4-ből."Igen, az én gépemben gyakorlatilag a 8 gb-ból 8 gb-ot használok, hagytam 2 mbyte memory leak-et, mert azt olvastam, ez így előnyös. Így csak 8192 helyett 8190 mbyte ram-ot tudok hasznosítani. Jó, ebből lejön pár mbyte még az NTFS ramdisk partíciós tábla miatt, azért ntfs, hogy DVD iso-t tudjak ramdisk-re létrehozni... nagy királyság...
Mivel raid-es a gépem, ,mirror üzemmódban van, így ha olvasok adatot, akkor 2x sebességgel olvassa, felváltva, és ramdisk-re ír... hát, ennél már csak ramdisk-ről ramdisk-re lenne gyorsabb Most így kb 80-120 mbyte/sec-el olvas a gép, ramdisk meg ennél jóval gyorsabb...
1 DVD iso így 30-60 másodperc, attól függ, hány kis file van...
Szóval ez a ramdisk sok mindenre jó - szerintem... De a 6 gb pont kevés volt, ezért cseréltem le az 2x1 gb-ot 2x2-re, hogy legyen 4x2 gb.
[ Szerkesztve ]
-
mh197
őstag
válasz fgordon #21221 üzenetére
Ezt a ramdisket már olvastam, de nem nagyon nyerte el a tetszésem. Nálad mint látom bevált xp alatt, de nem tudom mi lenne 64 bites vista esetén. A ram tényleg jó árban van, vehetnék még 4 Gb-ot 9k-ért most, és csinálhatnék egy 4,75 Gb -os ramdisket, bár nem hiszem, hogy gyorsítana, mert a pagefile most is "ki van írtva" a merevlemezről, és ilyenkor a szabad ramba teszi úgyis a pagefile-t ha jól tudom. Legalábbis ezt olvastam.
Mondjuk ebben megerősíthetne azért vki, hogy tényleg így van-e, mert a winyókról a pagefile eltűnt, a ramból viszont csak 1,8 Gb-ot használ a gép. Szóval ilyenkor a pagefile megszűnik, vagy a ramba teszi tényleg?Amúgy az tény, hogy azt nem tudtam, hogy a BIOS által allokállatlan ramokat is lehet kezelni ramdisk készítéssel, ha ez tényleg így van?
Nálad nem csak azért tudja kezelni a ramdisk a plussz ramot, mert a 32 bites vista 3,2-őt tud max megcímezni, a bios viszont felismeri a teljes 8 Gb ramot? És az oprendszer által nem, de a bios által felismerten lehet ramdisket létrehozni?
Mert nálam a bios sem ismer fel csak 3,25 Gb-ot a 4-ből. -
gery dee
aktív tag
hát azért gondoltam ide írni mert már meguntam az olvasást, az első hsz-ben volt egy olyan hogy memoria órajelek, tuning csak azt nem találtam sehol . Köszönöm a segítséget beírok minden hova hátha
De ez is jó totyik amit belinkeltél , az utolsó hsz-t 2 éve írták oda. nem hiszem hogy mostanába kapnék ott választ
[ Szerkesztve ]
Abban a pillanatban aláírás.
-
GML
őstag
válasz kaoszpapja #21251 üzenetére
Tuning nem lesz, csak használat. Köszönöm, mégeccer
-
GML
őstag
válasz kaoszpapja #21249 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. A Transcend márka mond valamit?
Transcend JetRAM Dual-Channel kit 2x2GB DDR2-800 64Mx8 CL5
-
GML
őstag
Üdv. Kérdésem az lenne, hogy sosem tudtam eldönteni, hogí mi a jobb a gépnek, ha CL az alacson(CL5) vagy magasabb (CL7) DDR2-ről lenne szó.. e8400 mellé
illetve 2x2gb, vagy 4x1 gb?[ Szerkesztve ]
-
gery dee
aktív tag
Sziasztok. ide írom be kérdésemet mert az 1. hsz nyilván még a régi motorral készűlt és a linkek nem működnek, nah de akkor most jöjjön a kérdés:
Nem régiben vettem 4x1gb Adata 500mhz-es ddr-ramot, de sajnos most csak 400-on mennek mert fogalmam sincs mit kell átálítani és mire pontosan. A ramon voltak időzítés beálítások de azokkal nem történik semmi ha az órajelet emelem meg akkor szépen bios reset .
Az alaplapom : MSi K8n sli(939) és van hozzá egy Athlon 64 3600+ x2 proci
minden az alap beálításon megy msot egyébként.
Ha tudtok segíteni azt megköszönnémAbban a pillanatban aláírás.
-
puttputt
őstag
válasz BullKoxa #21240 üzenetére
Íme, ilyet is lehet vele..., ilyen beállításokon.
[link]
Amúgy, inkább javaslom 1.20-at fesznek hosszabb távra az azért kifizetődőbb... ezt a tesztet csak azért csináltam, hogy láthatól legyen az "alja" is.:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz BullKoxa #21240 üzenetére
az mch, mch ref, cpu termination,cpu ref, cpu pll ezeken állítottál? mert kellene:
cpu pll......1.5
cpu termination......1.26
cpu ref................amit emel a termination-nal ha alapon van mind a kettő
mch................1.26
mch ref.............0.760 környékén legyenfsb/dram ref............a dram voltage fele
dram termination.....a dram voltage fele
a channel ref...........a dram voltage fele
b channel ref...........a dram voltage felenah valahogy így nézzen ki
-
BullKoxa
őstag
válasz puttputt #21230 üzenetére
aha értem.Az én CPU-m is E0-s akkor lehet nekem is a kisebb fesz lenne a jobb,mert nekem 4Ghz hez 1.3820 v-t kell adnom és az sem stabil.Szerinted mi lehet a baj!próbáltam már a Cpu szorzókkal is buherálni de nem sok sikert értem el. Pedig szeretném a 4 Ghz-et és a ramomat 1000 MHz-en járatni!Sajnos nem sok sikerrel (most 8*475)=3.8GHz
-
Tosee
őstag
Gigabyte EP35-DS3R lapba szeretnék venni 2x2gb os memória kitet!
Proci: Intel D945 3,4Ghz (később tervezem cserélni...)
Milyen modult ajánlanátok ebbe a lapba? Megéri 1066-os kitet vennem, vagy maradjak a 800-asnál? Alapjáraton sebesség-különbség mekkora 800as és 1066os között? Tuningolni nem szoktam!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
SirKero
őstag
válasz fgordon #21235 üzenetére
Megpróbáltam de így is csak 2,5GB-nak látja a 3,25 GB helyett és a 128Bit helyett csak 64Bit a sáv szélesség. Bár a bootolásnál dual chanelt ír ki.
[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
CocooN-z
őstag
Sziasztok kissé úgy érzem idevág a problémám, segitsetek plz!!!
már leirtam a HSZ t, itt van: LINK
üdv: Z
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
SirKero
őstag
válasz puttputt #21232 üzenetére
puttputt : De ha rendesen mennének együtt akkor is 3,25GB-nak kéne hogy lássa 32Bit alatt is nem?
fgordon: az mit jelent,hogy használd CL6.on?[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
SirKero
őstag
Hali!
Ma vásároltam 2X2GB Kingmax KLEE88F-B8KU6 tip. memóriát amit CL5.-nek adtak el de mint itthon kiderült CL6-os ezért az időzítést átállítottam 5-5-5-15 helyett 5-5-5-18-ra. A gondom a következő. Az első induláskor mire felállt a rendszer kb. 5-6 ablakot dobott fel miszerint X-Y exe. hibát észlelt ezért leáll. A rendszer / XP 32BIT / 3,25Gb helyett csak 2,5Gb.-nak látja. Mivel nem dual kit-ben vettem létezik hogy nem mennek együtt és ennyi? Vagy én állítottam valami rosszul? Külön-külön mennek és 2Gb.nak látja őket a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
puttputt
őstag
válasz BullKoxa #21228 üzenetére
Nekem 1,8-on teljesen korrekt (mellesleg ilyen sebességnél 1,94 felett be se bootol hibátlanul a win...), ez van "papíron", memsetben is. Hacsak nem 1066 sebesség feletti tuningról van szó, nem kell 1,8V felett járatni. (A jobbak 2,0-en viszik az 1100-at pl...)
Az E(0) steppinget jelent, valamivel másabb, mint a C(0), és igen, észrevehetően másabb - nálam -, mert az előzőm C(0) volt. Ott nekem is elég sokat kellett adni, de itt már Prime-oltam 4,05-öt 1,184-1,20-on is stabilan.
Az enyém, valamiért (lap miatt talán) a magasat nem szereti annyira, 1,360-on sem volt stabil a 4,6, pedig nincs olyan messze...[ Szerkesztve ]
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
fgordon
senior tag
válasz norbi19884 #21227 üzenetére
ECC-s jobb, csak drágább és neked nem érné meg szerintem. Szerverekbe már megéri. Meg kevés alaplap kezeli az ECC-s ramokat...
-
BullKoxa
őstag
válasz puttputt #21226 üzenetére
most már 2v on járatom a ramjaimat,és most a ramot próbálom feljebb vinni eddig 950 Mhz en mentek 555 15-be most 1014Mhz 555 15.(a proci szorzóját lejjebb vittem 7,5-re és 507 es FSB-t adtam neki.) Köszi a hasznos infókat. A fesz meg majd próbálom lejjebb vinni ha lesz időm 2v ról 1,9 1,8 ra.
Kérdezném mi az a procidnál E0? Nekem nem tuningpéldány a procim mert 1,38v kell hogy a Vista bejöjjön és az már sok!!Most 1,33750 vagy 1,34375 v kap a CPU-m.
[ Szerkesztve ]
-
norbi19884
tag
válasz puttputt #21226 üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy pár ramos kérdésem mia különbség az Ecc és a sima ramok között meik a jobb?
Ja és van egy P5E lapon bootnál kiírja a Dual chanel mód után hogy non-ecc mod azzal tisztában vok, hogy nem ecc a ramom a kérdés az lenne hogy akkor ezek szeint kezeli azokat? -
puttputt
őstag
válasz BullKoxa #21213 üzenetére
2.1V bőven elég kell, hogy legyen (bár 1120-nál...), alatta (pl., mint nekem most 1006) 1.8V bőven jó (procit is érdemes kicsit megfeszelni jobban, ha instabillá válik...)
Állítólag 2.2V már nagyon sok ennek a típusnak.
(Egyforma ramjaink /is/ vannak)[ Szerkesztve ]
-
puttputt
őstag
válasz BullKoxa #21213 üzenetére
Én 1,5 órát futtattam ezeken a beállításokon, 1.8V-n.
Szerintem elég, ha a fennmaradó 2800-ból "csak" 2400-at néz, megosztva, mert gyorsabban végez, de azért kiderül (200% felett mindhárom), hogy hibáznak-e vagy nem, ebből, sztem.:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
sec0nd
tag
Kinéztem a Gigabyte EX58-Extreme alaplapját, de hallottam olyant, hogy 1600MHz-s ramot nem támogat. Honlapjukon is 1333MHz és 2100+ van csak. Akkor hogy is van ez, milyen ramokat vegyek bele?
Köszi! -
fgordon
senior tag
"Bár a PC boltokban úgy általában nem bánnám, ha a pult mögött tájékozottabb eladók ülnének."
Erre csak azt tudom mondani, hogy " értik ők, csak lesz*rják "
Alapvetően az informatikus szakember és az eladó nem jó párosítás, kevés ember jó mindkettőben. Valaki vagy ért hozzá, de utálja az ügyfeleket, vagy jó eladó, de nem ért hozzá... Aki meg jó mindkettőben, elmegy multi cégekhez középvezetőnek
-
fgordon
senior tag
válasz Bertiee #21214 üzenetére
Ha KORREKT az üzlet, igen, amúgy meg eléggé átb*szás szaga van a történetnek... mármint, hogy téged...
Legjobb ilyen saját tapasztalatom, bár nem mostanában történt: bementem egy számítástechnika boltba, péntek délután zárás előtt 15 perccel, mondom van valami X méretű HDD? Erre: igen, van 1 db! Előveszi, bontott, de kirakja, majd megfordítja és rá van ragasztva egy papír, nagy betűkkel rajta kézzel ráírva: " HIBÁS! ". Az eladó mintha mi sem történt volna, leveszi a címkét, mondja az árát, és megkérdezi: "Számla kell, vagy fél áfa?"
Hát, megköszöntem a lehetőséget, és inkább aznap nem vettem HDD-t, meg soha többet semmit ott... És még rám nézett értetlenül, hogy miért...
-
mh197
őstag
válasz Bertiee #21219 üzenetére
Szóval szintén a vizes... Velem megpróbálták megetetni azt a dumát, hogy nincs olyan, hogy kingmax chippes memória lapka, amit a kingmax gyárt, mert az a cég csak felvásárol, és más chipekket tesz a ramokra. Hát létezik ez a változat is a cégnál, ami egyfajta tömegtermelés, meg létezik az általuk nem létezőnek vélt verzió is, csak nehéz kifogni, de ezek a ritka darabok sokkal jobbak, mint azok a tömeg cuccok.
Na mind1, ők egy olcsó bolt, és ugye vmiből ezek szerint fedezni kell a kieső hasznot. Jobb esetben csak az árukiadást végző kollégájuk kevert össze vmit. De mint mondtam nekem is úgy nyomták a kezembe a ramokat, hogy nem is láttam milyenek, persze miután ezt az előbbi tartalmas eszmecserét lefolytattam velük, sztem nem mertek szart adni.
Egyébként korrektek és gyorsak voltak esetemben. Bár a PC boltokban úgy általában nem bánnám, ha a pult mögött tájékozottabb eladók ülnének. Építgetem a gépem, és sokszor nem tudnak alap dolgokról, hogy egyáltalán léteznek, az ott ülő emberek. Ha már ez a foglalkozása, lehet csak kényszerből, de legalább értsen hozzá! De ez már más téma...[ Szerkesztve ]
-
mh197
őstag
válasz Bertiee #21217 üzenetére
Ha elárulod, akár priviben is, hogy hol történt ez a szép kis eset, azt megköszönöm. Abba a boltba biztos nem megyek többé én sem...
Pont ma vettem én is ramot, és én sem néztem meg, mikor kivittem a boltból, szépen össze volt csomagolva zacsiba nekem is. Szerencsére az enyémek tökéletesek. Én a vizesnél jártam. -
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Segítség kellene SOS. Szóval vásároltam 2X2 gb kingmax memót egy kiskerben. Már hazafelé menet észrevettem, hogy a hazai nagyker matricája félig le van tépve... Sajnos a boltban nem néztem meg mert a vonathoz rohantam... Itthoni próba igazolta baljós előérzetem: ezzel a rammal nem indul a gép. A másikkal símán megy. Ma vettem, 3 napon belül vagyok viszont a matrica sérült (a Kingmaxos az nem). Van esélyem a reklamációra, vagy a matrica miatt esélytelen? Valami megoldás?
Köszönöm előre is ha valaki segít.
Üdv: B -
BullKoxa
őstag
válasz puttputt #21212 üzenetére
Én úgy csináltam kettőt 2048 ra írtam akkor fogta le 80% körül a Ramjaimat.Akkor ha csak 80%-át nézi arra te azt mondod hogy elég???Az összes modult felismeri szerintem nem lassabb mint a 32 bites Xp.de írták má itt a PH-n hogy lassabb,de azt nem tudom mert a ramjaim mitt van 64 bites rendszerem.
mennyi ideig kell nézni a memtestel a ramokat??
Eddig a ramjaimnak 2.280 v adtam 8 hónapon át,most vittem lejjebb 2.1 v ra. Mert láttam hogy mást is lehet állítani és most is jó.(biosban)
[ Szerkesztve ]
-
puttputt
őstag
válasz BullKoxa #21211 üzenetére
Nem hiszem..., 800x3=2400 mega, ami annyit jelent, hogy szükségképpen nézi mindkettő modult (2x2GB összesen), ebből kb. 2800 van szabadon winboot után, szal. majdnem a teljeset, de mégsem fogja le annyira, mintha ráereszteném az összes szabadra...gyorsabban pörgeti, jobban eloszlik és így is mérvadó az eredmény, ugye igazam van
Látom, keverten van 6gigád... jó lesz az a Vista x64... , mindet felismeri gond nélkül?
Milyen gyors?[ Szerkesztve ]
-
bod101
aktív tag
válasz kaoszpapja #21207 üzenetére
Köszönöm, ez igy már tökéletes indoklás volt . Nekem csak az kell, hogy 1066 biztosan vigye, tuning nem lesz (vagy nem nagy).
Az Eizo-t pedig egy PH-s tesztből ollóztam.mh197: igy már nincs ötletem esetleg lap
[ Szerkesztve ]
1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz bod101 #21205 üzenetére
szerintem tuningban még mindíg jobb a corsair, a hyper x-es kingston-ról asszem olvastam már olyat hogy az alapórajelet alapfeszültségen nem vitte. az viszont biztos hogy ha csak játékra kell a cucc akkor a kettő közül mind1 melyiket veszed. az az eizo-s dolog azért tulzás
-
bod101
aktív tag
válasz kaoszpapja #21204 üzenetére
Miért a corsair? Itt olvasva a postokat csak a régi corsairek voltak jók.
Ez pedig idézet a PH-ról:
"A Kingston a memóriák piacán olyan, mint az Eizo a monitorok vagy a Seagate a merevlemezek mezőnyében: a márkanév egyet jelent a megbízhatósággal és a minőséggel."
Indoklást kérek miért1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Tudna vki abban segíteni, hogy miért csak 3,25 Gb, azaz 3326 Mb memóriát lát az Abit AA8XE 3rd eye típusú lapom a 2x2Gb -os Kingmax 1066 Mhz -es ramjaimból?
Külön külön látja őket 2 Gb-nak szépen, mindkettő hibátlan, teszteltem memteszttel, de együtt duálban csak 3,25 Gb-ot lát belőle a gép.
CPU-z látja a memeslotokban a két ramot, és ott kiírja, hogy megvan a 4Gb, de a gép indulásánál a bios is, meg a vista is csak 3,25 Gb-ot lát.Ötletek, hogy mitől lehet ez?
Esetleg vmi megoldás, hogy lássa mind a 4Gb-ot?
A lapon a kiadott legutobbi bios van fenn. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Corsair Vengeance 16GB DDR5 Ram új 6hó jótállással!
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- 96GB (2x48GB) Crucial Pro DDR5 kit/ új, bontatlan/ ingyen foxpost
- 16GB (4x4GB) DDR3 1600 mhz/ garancia/ ingyen foxpost
- ELKELT - Kingston FURY 16GB (2x8GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - sok garanciával
- Ddr3 ram
- Kingston FURY SO-DIMM 32GB KIT (2x16) DDR4 3200MHz CL20 - sok garanciával
- Corsair SO-DIMM 16GB KIT (2x8) DDR4 2400MHz CL16 Vengeance - sok garanciával
- Corsair SO-DIMM 16GB KIT (2x8) DDR4 2400MHz CL16 Vengeance - sok garanciával - több darab
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest