- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Panthera #41354 üzenetére
3Gb jól jön főleg PS mellett meg játékok is meghálálják. Asszimetrikus módban nem érezhetően lassabb, a +1GB ram többet hoz a konyhára.
Azt hagyhatod automatikusan amit kioszt az OS. Kikapcsolni nem kapcsolnám ki, mert 3GB ram azért nem olyan sok. Inkább csak 4Gb vagy attól több ram esetén ajánlatos*.
*: még akkor sem mindig, mert van pár program ami nem fut rendesen ha ki van lőve a vmem.
Maci80:
Persze tudsz benne ramot bővíteni, mert 2 memórafogalat van benne.
-
DaDy0219
tag
válasz
Panthera #21392 üzenetére
Igen, létezik.
Pont egy über drágát találtam:
Kingston SDRAM 1GB PC-133 -
-
vmaxter
tag
válasz
Panthera #19866 üzenetére
9500-ért vettem. Újjak, tekintettel a koros alaplapra és a jelenlegi új DDR árakra, nem akartam 18-20 ezer forintot adni már párban tesztelt GEIL vagy Kingstone-ra.
Mindegy, mert eddig 2x512MB volt benne, attól még így is gyorsabb lesz remélem.Elméletileg ez:
1GB 184p PC3200 CL3 16c 64x8 DDR DIMM T001, Elpida/3RD, ACZ, D5108AFTA-5B-E
-
vmaxter
tag
válasz
Panthera #19863 üzenetére
Na most jövök otthonról. Ne írt semmi error-t. Viszont egy system info tool progival megnéztem mit ír a RAM-ról, azt írja PC2100. A 133-as MHz-en túl, most már ez is izgat miért nem PC3200. Nézegettem a FSB-t is de ha tudom, hogy kérdezni fogod megjegyzem.
Ha jól emlékszem majdnem minden [auto]-n van. -
vmaxter
tag
válasz
Panthera #19859 üzenetére
Szia!
Közben kiderítettem, hogy a pass-ok száma azt jelenti amit mondasz. Reggelig 7-8 passnál járt nem írt ki errort. Most hazaugrom ebédelni és leállítom. Tegnap vásároltam Elpida RAM-okat, DDR400-as, sajna még régebi alapom van. Asus A7N8X-E Deluxe. Ebben tesztelem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Okos Otthon / Smart Home
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 Memóriák Patriot Viper, G.Skill Trident Z, Kingston Fury
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- MINDIG VAN ÚJ és Jönnek MÉG! - 1GB (13db) - 2GB (13db) - 512MB (0db) DDR2 RAM-ok (és Kitek)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3605
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Yurbuds Ironman fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest