- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vmaxter
tag
Valaki esetleg az én problémámra tud megoldást?
kicsit lentebb: [link]
-
vmaxter
tag
válasz CHIPman #19892 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy Single-ben kéne 400-on mennie, Dualban pedig két csatornán fele akkora a sebesség?
Elfelejtettem, de fontos szerintem, hogy a proci AMD Athlon XP 2800+. CPU freq. 166MHz, lehet itt állítani 200MHz-et, de úgy nem indul el a gép (sötét marad a monitor). Ez az FSB?
A deszka (Asus A7N8X-E Deluxe, nem sok jót hallottam róla) Auto-n 133-at enged, user definied-nél ez a 133MHz=83%. Amennyiben 100%-ra állítom, akkor lesz 166MHz, 150%-nál (ha jól emlékszem) 200MHz, 333Mhz lesz a maximumon, ami 200%-ot jelent. De ezeket én nem igen merem állítgatni.
Papír alatt mit értesz, a RAM, vagy az alaplap papíron?
A RAM
1. [link]
2. [link]
Az alaplap manualja pedig ezt írja: PC3200/PC2700/PC2100 használható
[ Szerkesztve ]
-
vmaxter
tag
válasz HoReSz1975 #19888 üzenetére
Válaszoljatok kérlek! Miért használ a winfos virtuális memóriát a 2GB fizikai mellett? Sokat veszítek-e azzal, ha csak 133MHz-en megy a memória, 400 helyett. Érdemes-e emiatt verni az asztalt? Vagy húzzak rajta esetleg?
köszi
-
vmaxter
tag
válasz Panthera #19866 üzenetére
9500-ért vettem. Újjak, tekintettel a koros alaplapra és a jelenlegi új DDR árakra, nem akartam 18-20 ezer forintot adni már párban tesztelt GEIL vagy Kingstone-ra.
Mindegy, mert eddig 2x512MB volt benne, attól még így is gyorsabb lesz remélem.Elméletileg ez:
1GB 184p PC3200 CL3 16c 64x8 DDR DIMM T001, Elpida/3RD, ACZ, D5108AFTA-5B-E
[ Szerkesztve ]
-
vmaxter
tag
válasz Panthera #19863 üzenetére
Na most jövök otthonról. Ne írt semmi error-t. Viszont egy system info tool progival megnéztem mit ír a RAM-ról, azt írja PC2100. A 133-as MHz-en túl, most már ez is izgat miért nem PC3200. Nézegettem a FSB-t is de ha tudom, hogy kérdezni fogod megjegyzem.
Ha jól emlékszem majdnem minden [auto]-n van. -
vmaxter
tag
válasz Panthera #19859 üzenetére
Szia!
Közben kiderítettem, hogy a pass-ok száma azt jelenti amit mondasz. Reggelig 7-8 passnál járt nem írt ki errort. Most hazaugrom ebédelni és leállítom. Tegnap vásároltam Elpida RAM-okat, DDR400-as, sajna még régebi alapom van. Asus A7N8X-E Deluxe. Ebben tesztelem.
-
vmaxter
tag
Sziasztok!
Elindítottam egy memtest-et tegnap este a gépemen. 9 órája megy. Meddig tart ez? Na ebbôl máris látszik milyen láma vagyok, úgyhogy tetézem: indításkor a gép memória ellenôrzés után a köv írja: memory frequency: 133 MHz, Dual Channel. DDR400-as memóriáról van szó, amiról eddig azt gondoltam 400 MHz-en megy. Biosban lehet valami %-ot buzgerálni, de az eddigiekbôl gondolom kitûnt, hogy félek az ilyesmitôl, mint a tûztôl.
Köszi a helpet!
vmxtr
-
vmaxter
tag
Szaisztok!
Szupertalent és Rambazár. Tud valaki erről valamit mondani?
Köszi
-
vmaxter
tag
válasz Laprasi991 #19712 üzenetére
Ezzel az a probléma, hogy párban tesztelt Samsungot nem nagyon találok. Ha nem párban tesztelt Samsungot veszek? És akkor a dual channel-be nem kavar be a harmadik slotban lévő 512-es?
-
vmaxter
tag
Sziasztok!
Valami gyors válasz a "19695" postra...?
Köszi
-
vmaxter
tag
Sziasztok!
Régi A7N8X alaplapomba vennék 2x1GB DDR400-as RAM-ot. Jelenleg 2x512 MB van benne. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e párban tesztelt memóriát vennem bele és kihajítani a meglévő 2X512 MB-ot (megpróbálni eladni), vagy szimplán vegyek 2db 1GB-ot (természetesen azonos típust) és hagyjak meg egy 512MB-ost a harmadik slotba?
Tehát 2x1GB dualban, vagy 2x1GB+1x512MB a jobb megoldás ehhez az alaphoz? (Proci Athlon XP 2800+)Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Tesla topik
- OTP Bank topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- 96GB (2x48GB) Crucial Pro DDR5 kit/ új, bontatlan/ ingyen foxpost
- Crucial Overclocking Pro 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 RAM 4x8GB
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- KINGSTON FURY BEAST - 32 GB (2X16) Kit. DDR5 5200 MHz AMD EXPO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest