Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Acer Predator 21 X: szürreális
- Milyen alaplapot vegyek?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
gamekiller01
üzenetére
Egyértelmű 1800 CAS8.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gamekiller01
üzenetére
Jaja, előbb elavul mint sem tönkre menne. Nyilván csak akkor ha ésszerű keretek között feszeljük.
Viszont hiába dropol sokat a lapod akkor is terhelésváltásnál kap szép kis fesztüskéket.
De ez off ramos topikban ugye...

-
Pepe87
tag
Hi all!
Van 4db KINGMAX 1066MHZ-es memoriam de csak 800-on mennek es nem ertem ,hogy miert. Az everest 800-at ir amikor ramegyek az infora de a maresnel kiirja ,hogy 1066...
hogy tudnak megbizonyosodni rola hogy mennyi a tenyleges orajel? -
zaja8
aktív tag
Igy hogy van most 2*1GB memóriám, és akkor beletennék még 2*512MB-ot ugy már meglenne akkor a dual channel?
És még annyi hogy igy jobb lesz, vagy inkább roszabb a 2*512 miatt? -
Badman 4ever
őstag
A TTL, LVTTL, HSTL és SSTL az milyen feszültségeket takar?
-
syC
addikt
Sziasztok! Kérdésem az lenne,hogy 8GB ddr2 -es memóráit milyet, milyen kiszerelésben érdemes venni ( nem elhanyagolható a tuningképesség ) AM2+ -os konfigba menne.
Előre isköszi a segítéséget. -
04ahgy
nagyúr
válasz
CHIPman
üzenetére
Nem felejtette el. Egy PH! nick az úriember, de az más. [link]
Ki fogom próbálni. Egyébként asztali rendszereknél jószerével a proginak nincs értelme, mert manuálisan is tudsz időzítést állítani, és az SPD módosításával csak a garit kockáztatod. Ott lehet létjogosultsága, ahol annyira buta lapban van a RAM üzemeltetve, ahol csak az SPD szerinti, auto értékek működnek, beállítási lehetőségek pedig nincsenek. Valamint notebookokban.
Én inkább beállítom magamnak manuálisan a BIOS-ban. Aki meg kérdezte, hogy mit lehet állítani és mit nem az SPD Tools-ban, annak fogalma sincs arról, hogy mi mit jelent egy RAM-nál. Az ne használjon ilyen progit, különben tönkrevágja a RAM-jait. Ez a véleményem.
HGyu
-
chege
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
hát az peches :S
-
chege
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
az nem lenne megoldható, hogy vmi ragaccsal (pl: pillanatragasztó) visszaragasztod a ramra a csippeket meg a bordát, és visszaküldöd gariba, hogy nem működik, csak nem szedik szét ott?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
CHIPman
üzenetére
Nem. Azért cserélem le, mert kiveszem a másikat, és elviszem szervizbe mind2-t. Megnézetem őket (Mert a msáikról nem szedtük le a bordát, és működik, de próbáltuk, és jobb tutira menni). Addig veszek ramot, hogy legyen gép. Ha megcsinálják, akkor majd eldöntöm, hogy melyik marad...
Ja, meg az se mind1, hogy a CS szépen elkeni a G.Skill szája széléét. Ha minden jól magy, akkor 1800-CL7...
-
dokee78
félisten
Sehol nem találtam tesztet a RAM-jaimról,ha valakinek eszébe jutna,hol látott róla tesztet:
Please priviben küldje el a linket! 
RAM:2x1GB OCZ PC2 6400 Revision 2. 4-4-4-15
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
A feleakkora busz annyira korlátoz, hogy le kell cserélned a megszokott GSkilleket?

-
válasz
TazLeacher
üzenetére
A rögzítése csavaros, de van alatta némi kenőcs is a CellShock-on, szal csak óvatosan. Nem túl ragadós, hővezetésre szolgál inkább. Legalábbis a DDR2 moduljaimon volt, nemtom DDR3-asoknál hogy van.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
gamekiller01
üzenetére
Köszönöm. Volt Diablo-m, de nem emléxem, hogy milyen a borda "felfogatása". Bizonyos ramokon két kis patent fogja, ezt vicc levenni, csak elhúzod, és már le is jött, van olyan, ami csavaros, ott is csak ki kell csavarni a csavart. Ez meg ilyen "összenyomós".
Most CellShock lesz helyette (csavaros...
), viszont csak 2x1...nincs most "kedvem" többet venni. Ha meg meg tudják csinálni, akkor túladok a G.Skill-en nagyon jutányos áron, és megtartom a CellShock-ot, mert elég a 2x1, akövetkező már úgyis 3x1 vagy 3x2 lesz... -
gamekiller01
tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
őszinte részvétem
nem is tudom mit csinálnék ha a a diabloimal igy járnék
pedig gondolkodtam hogy lecserélem a hűtőbordákat,de azt hiszem leteszek róluk 
-
TazLeacher
nagyúr
DDR3 2GB-s G.Skill Pi modul...
Ez egy olcsó kanyar volt. Most már csak 1x2Gb maradt. Az még működik.

Szerencsére nem egyszerre kezdtünk neki. Finoman elkezdtük lehúzni a borbát, az elején semmi gond nem volt. Erre a végén ott maradt.

Aki erről a ramról leszedni a bordát a nélkül, hogy ez történne, annak odadom ajándékba a másik 2GB-osat...
Nem lehet "visszailleszteni", mert ilyen hajszálvékony fémszálakkal van "bekötve". Azoknak a fele a ramon maradt, a másik fele a bordán a chippel együtt.
MOD.: másik topic-ba írták, hogy elvileg vissza lehet műteni őket.
-
MmDorian
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
semmi...

Ez a G.Skill ?
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Részvétem. Amúgy mi történik, ha csak simán visszailleszted a hűtőket a chipekkel együtt?
most nézem: EZEK DDR3-AK VOLTAK??? Ember, te nagyon nem vagy szerencsés
-
No-kia
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
hát iigen, ezt már mondták párszor,hogy vigyázni kell
-
zaja8
aktív tag
Helo!
Van nekem 2*1Gb kingston(DDR2 800Mhz) memóriám dual channelben.
(én lapomnál ez ugy jön létre hogy vagy az 1és3 vagy a 2és4 slotba teszem)
És most szeretnék még egy giga ramot, csak úgy már 3db memória attól még megmarad a dual channel?
És még annyi, hogy a 32bit-es XP az max mennyi memóriát tud kezelni?Előre is köszi mindent!
Üdv.:
Peti -
válasz
AviatorTomi
üzenetére
Igen, minden RAM képes rá, az alaplapod leírásában nézd meg inkább a dualchannel-kompatibilitást, és azt, hogy az a RAM kompatibilis-e egyáltalán az alaplapoddal.
"ha ugyanott veszem akkor ugyanolyanok lesznek és menni fognak dual-channelben?"
-ha az előbbi kritériumoknak megfeleltek, akkor 90%, hogy igen. Gondolom egyszerre vennéd(egy időben). -
lsc
nagyúr
válasz
AviatorTomi
üzenetére
Elméletileg megy a dc, de ritkán van kivétel . Nemrég volt egy ilyen párosom, azok mentek . A dc egyébként lapfüggő, annak kell tudnia .
-
AviatorTomi
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen RAMból vennék kettőt: Kingmax 1GB/400MHz DDR Kingmax PC3200A kérdésem az, hogy ha ugyanott veszem akkor ugyanolyanok lesznek és menni fognak dual-channelben ugye? Minden RAM képes dual-channelre?
-
És AM3-as rendszerrel RAMtuningban el lehetne érni ugyanazt az eredményt, mint egy i7-essel?
szerk.:
Ghostmat: Ha nincs DX10-es VGA-d, akkor XP64, ha van, és használsz punkbusteres játékokat, akkor Pista64, ha nem használsz PB-seket, akkor Win7-64. Nekem a 3.2GHzes E2160-al nagyon jó elvan a Pista, de alapjáraton megeszi a 4-ből az 1.2GB-ot... Ha meg játszok(pl. GTA4 bench azt írta, hogy) 68% kihasználtság van
De nem baj, végülis ezért vettem a RAMokat, hogy ne legyen hiány 
-
ghostmat
tag
Üdv újra

Köszi a tanácsot! Végigolvastam a hsz-okat.
Oké a 3,25GBA kérdés ami felmerült még bennem, hogy 64bit Vista vagy a 64bit XP?
A vista erőforrászabáló, a 64bites XP meg SP2es....szerintetek?
thx for all!!
-
zsolt320i
senior tag
sziasztok,
a tengap vettem egy új gépet, Giga 78G DS3H lappal és 2*1024 Kingmax 1066-os DDR2-t
Ha benne van mind a 2 ram a lappban nem indúl csak sípol.
HA csak az egyik akkor indul, de elég lassú a gép, ha a másik akkor megint sípol.
Ez azt jelenti hogy az egyik RAMOM rossz?
"A rossz" rao próbáltam be ki venni, más foglaltba tenni de ugyanaz.
Mi legyen? -
No-kia
addikt
válasz
kaoszpapja
üzenetére
be , 1-4 számú slotban tökéleteen mennek,de más pozicíóban nem, eddig 1-3 ban mentek máshogy nem, csőd az az alaplap
,de plusz feszt csak nem adtam nekik,kiment a fejemből 
-
chege
aktív tag
komoly ez a DDR3 vagy csak az i7 ilyen jó a mem kezelésben? Egy nem i7-es konfig milyen sebességeket tud DDR3-al?
-
Andrej1
aktív tag
Csáó !
Érdekelne hogy az OCZ DDR2 1150MHz 4GB KIT Reaper mit megy tuningba illetve hogy milyen chipes?
-
ghostmat
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van 2*2GB CSX DDR2-es 400as ramom, ami a BIOS-ban még 4096MB, a Windows-ban pedig már "csak" 3,25 GB!! És a játékok is csak ennyinek ismerik fel. Lefuttattam az Everest-et is ahol a fizikai összes RAM 3,25, viszont egyenként nézve felismeri mindkét slotban lévő memóriát 2gb-osnak (SPD-nél) - külön külön az alaplapba téve 2 - 2 GB-ot érzékel.
Alaplap: MSI K9A2VM V2 - a leírásban 4GB a max, tehát ezért sem értem
Windows XP Professional ed
AMD athlon X2 5200+remélem tudtok segíteni
előre is köszi!!
-
dokee78
félisten
Erre kapok választ?[link]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gyorsulás várhatóa CL4 1000MHz-hez,ha CL6 1300MHz-n meghajtom a RAM-okat,ha viszi egyáltalán? -
fgordon
senior tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Milyen VGA-nak a memóriájának a sebességét akarod emelni? Amúgy éppenhogy érezhető gyorsulást fogsz max elérni... vagy észre sem veszed, csak hogy kifagy, vagy melegedik...
-
Mexy91
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki véleményt mondani erről a memóriáról?
KINGMAX DDR-3 2048Mb /1333 TinyBGA -
válasz
kaoszpapja
üzenetére
Alapvetően gyártója válogatja, hogy mit programoznak bele. Az 1066-os JEDEC szabvány bevezetése előtt készült modulokban még értelemszerűen nem szerepelhetett iesmi, azóta az igényesebb, nevesebb gyártók már az 1066-os szabványt is felprogramozzák, tuningmemók esetében egyéb extended profilokkal együtt.
-
T.Peter
őstag
Sziasztok. van 3 darab 1 gigás samsung modulom, és az a baj, hogy a bekapcsolás utáni első win indítás után kékhalálozik. Azt írja ki, hogy "initializing for crash dump" azt hiszem. Beállítottam az időzítéseknél azokat, amiket az everestből megtudtam, és annyi történt, hogy a gép indulásnál már a bios előtt megállt, és csak reset után ment tovább.
A régebbi két ramomnak az időzítései egyformák (5-5-5-18), viszont az újabbnak 6-6-6-18. Mindez persze 400-as fsb-n. 333-ason 4-4-4-12 és az újabbnak 5-5-5-15. Valakinek van valamilyen ötlete, hogy tudnám megszüntetni a kékhalálozást, és milyen problémával állok szemben? -
kaoszpapja
aktív tag
-
zeorsdfd
senior tag
Miért van az, hogy a 1066os Kingston ramomat 800asnak látja a bios? Mit kell csinálnom, hogy 1066on fussanak?
-
flurider
aktív tag
válasz
kaoszpapja
üzenetére
Nem lehet ilyet beállítani, tegnap kifolyt a szemem mire huszadjára végignéztem szacsee p45 guidejával a kezemben....
Ilyenkor mi van? -
Zalaymate
senior tag
533-as frekin 6x-os FSB szorzót kell használjak, hogy 3198MHz járjon a procim, így viszont nem indul el a gép....

Nem értem egyébként, mivel a 6x-os szorzó megengedett és 7x-es szorzó mellett jóval magasabb frekvenciát is el tudok érni, működőképes állapotban...

Ennek mi lehet az oka?

-
válasz
Zalaymate
üzenetére
Azért jobb, mert gyorsabb a szinkronhajtás, de értelemszerűen pusztán a RAM teljesítményt vizsgálva. Vagyis 1066MHz-es DRAM freki mellett gyorsabb működést eredményez, ha 533MHz-es FSB-n hajtod őket szinkronban, mintha 266MHz-es FSB-n hajtod 1:2 arányban (Gigánál 4-es szorzó) szintén 1066MHz-en. Esetedben természetesen a 428MHz-es FSB-vel a 2.5-es szorzóval elért 1070MHz gyorsabb üzemet jelent, mint a 856MHz-es DRAM freki.
-
Zalaymate
senior tag
Hát elolvastam párszor, mire letisztult a dolog!

Na az a gond, hogy mivel nekem 7x-es szorzóval van beállítva 428MHz a procimnak, így ha 2x-es DRAM szorzót állítok be, akkor csak 856MHz-en fognak járni az 1066-os RAM-jaim.
Tehát most 2,5-ös szorzót állítottam be, így 1070MHz-en muzsikálnak.
Csak érdeklődnék, hogy fontos-e az 1:1-es arány, ha igen miért?

THX a segítséget!

-
Badman 4ever
őstag
válasz
CHIPman
üzenetére
Igen Techpowerup-os. Én azóta kipróbáltam az egyik 256Mb-os Samsung M3 SD-em és nem tette tönkre. Kezdetnek csak a gyártót akartam átállítani Kingmaxra
, de nem hagyta. Majd még próbálkozok időzítés állításával, feszkóállítgatással is. És van egy opció amit nem értek, ami szerint a sávszélességet lehet megemelni, de annak mi értelme, ha az alaplap DDR-eknél 128bitet, SD-knél 64bitet kezel. -
válasz
kaoszpapja
üzenetére
De, de nem azért van 800MHz (400MHz valós) programozva az SPD-jükbe, mert nincs ennél magasabb DDR2 szabvány (bár jó ideig nem volt), hanem, mert a gyártó így döntött.
-
serito
senior tag
válasz
kaoszpapja
üzenetére
Köszi!
Akkor jól gondoltad, mert csak egy 12cm venti hűti a ramokat.
DDR3-nál már nem cl5 játszik viszont 2x olyan gyors. 
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
Hogyan tudom azt beállítani, hogy milyen arányban álljon az FSB és a DRAM?

Mert most 4:5 arányban mennek, de úgy tudom, hogy az 1:1 arány a legjobb.

-
serito
senior tag
válasz
kaoszpapja
üzenetére
Az everestre gondoltam, megzavarodott kicsit de azóta már rendbe jött mióta lefuttattam rajta ezt: kingmax 1333@1932mhz 1.5v bench
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
flurider
üzenetére
nem az csak az fsb és a ram aránya.
ez úgy jön ki ez az 5:6 arány hogy a 333:400 le van egyszerűsítve
vagyis neked az fsb-d órajele 333mhz a memóriádé 400mhz
ez az 5:6-os arány végülis 1 szorzó
ezt a szorzót kéne megemelned hogy 533mhz-et kapjanak a memóriáid. ehez egy 2:3os arány kellene 333fsb-hez. ezt a bios-ban be tudod állítani -
Henker2
addikt
Hali! Ilyen RAM-jaim vannak:
4 GB (2*2G 1066MHz 5-5-5-15) OCZ Reaper DDR2
Ha van valakinek ugyanilyen, érdeklődnék, hogy MHz-ben mit tudnak max? És mennyi voltot kell nekik nyomatni?
Köszi -
flurider
aktív tag
válasz
kaoszpapja
üzenetére
és az nemlehet hogy valami ugy van beállítva hogy cpu:dram 5:6? és az forceolja rá a 400at.
-
serito
senior tag
Ez elég furcsa nem? Mi okozhatta? Egyszerű Kingmax 1333-as ramok.
2400Mhz ?
biztos bug. -
flurider
aktív tag
válasz
kaoszpapja
üzenetére
-
válasz
kaoszpapja
üzenetére
Attól még láthatná 1066-osnak, mivel van 1066MHz-es JEDEC szabvány. Más kérdés, hogy a gyártó mit programoz a modulok SPD-jébe.
-
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Ahho HGyu megígérte, hogy kipróbálja egy 256-os DDR2-vel, de sztem elfelejtette
Ez a techpóóveráppos progi ugye? -
flurider
aktív tag
Hi !
GA-EP45-DS3 lapon van 2×2 GB Kingmax 1066 ram.
Elvileg jól állítottam be, viszont az everest 800asnak írja (Kingmax KLEE88F-B8KU6), a giga Easytune meg PC2-6400asnak látja.
Ha a Biosban nincs jól beállítva, attól még nem ezt kéne látnia nem? A 1066 az nem PC8500? -
Badman 4ever
őstag
Ismeri valaki az SPDTools-t? A használatával kapcsolatban kéne egy kis segítség, mit szabad állítani vele és mit nem?
-
válasz
Padree.c2
üzenetére
Az, hogy az adott lap/gép teszem azt, max a 667MHz-es RAM-okat támogatja, mindössze annyit jelent, hogy nem tudsz ennél magasabb RAM frekvenciát beállítani a CPU default FSB-jével. Magyarán, a 667MHz-es modulokat támogató lapba tehetsz gyorsabb RAM-ot, de az értelemszerűen - tuning nélkül - legfeljebb 667MHz-en fog futni.
-
Lewzke
őstag
Szerintetek mennyi a maximális fesz. amit még adhatok a KHX6400D2 ramoknak?
-
Padree.c2
tag
köszi, h mondtad, sikerült még találnom infót róla a gyártó honlapjának archive részlegében.
még jó, h megkérdeztem, mert összesen kezel 2 GB-ot, és slotonként csak 1-et.
köszönöm a választ, nagyon jól jött
, szerencse, h nem vásárlás után jutott eszembe..
és ha azt írja, h 533/667MHz-es memókat kezel, akkor a 800as megy benne 667-tel, vagy azt nem is kezeli? csak azért kérdem, mert ahol néztem memóriákat, általában a 800as olcsóbb, mint a 667-es, 533-ast pedig abszolút nem láttam újban, csak max használtban. és hamár ilyen olcsók a memók, akkor újat veszek, nem rizikózom párszáz forintért a használttal..
válaszokat előre is köszi -
válasz
sgteam
üzenetére
Kifejezetten nincs szorzója a te lapod esetében, mint pl. a Gigabyte lapoknál, ahol konkrét szorzókat állíthatsz be. Pl. a 2-es szorzó jelenti ott a szinkronhajtást, vagyis az 1:1-et. Pl.: 300-as FSB, 2-es szorzóval 300MHz-es valós és 600MHz-es effektív RAM frekit jelent. A 4-es szorzó - Giga lapok esetében - azt jelenti, hogy 300MHz-es FSB mellett 600MHz valós és 1200MHz-es effektív frekin járnak a RAM-ok. A te lapod esetében a BIOS-ban ugyanezt tudod állítani, csak úgy, hogy konkrét frekvenciát adsz meg az FSB függvényében. Tehát, ha neked 490MHz az FSB-d, és BIOS-ban a DRAM Frequency-nél DDR2-980MHz szerepel, az a szinkron hajtás (más néven 1:1, Gigabyte lapoknál 2-es szorzó, stb.). Azt nyilván tudod, hogy a mai Intel chipsetes lapoknál nem tudod visszaosztani a RAM-okat az FSB függvényében, mint a régi P4-es konfigoknál. Ez azt jelenti, hogy a RAM-jaid minimum az FSB órajelén fognak járni (ez a szinkronhajtás, vagy más néven 1:1 arány). Ha magasabb szorzót használsz (vagyis magasabb DRAM frekvenciát társítasz azonos FSB frekvenciához), értelemszerűen a RAM is gyorsabban fog menni. A te RAM-jaid valószínűleg nem fognak ennél magasabb DRAM/FSB aránnyal menni, mivel 800-asok, és már így is 980MHz-en hajtod őket. Tehát, hogy az eredeti kérdésedre is válaszoljak: be tudsz állítani 1:1-től eltérő szorzót (DRAM/FSB arányt), de értelemszerűen csak alacsonyabb FSB-n. Ha a jelenlegi 490MHz-es FSB-dhez magasabb RAM szorzót (arányt) állítanál be, mondjuk 1:1 helyett 4:5-öt, akkor azt jelentené, hogy a RAM-jaid (450/4)*5*2=1152MHz-en próbálnának elindulni, ami messze túl mutat a gyári specifikációjukon, ezért nem is fog nekik menni valószínűleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 2 x 8 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000MHz CL30 memória
- Kingston Fury Beast 4x32 GB DDR4 RAM 3600MT/s CL18
- Corsair Vengeance Pro RGB 2x8GB 3200mhz DDR4
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
akkor kérdésem a következő mivel járnék jobban pl 1800 Mhz DDR3 8-8-8-21 vagy 1900 Mhz 9-9-9-24 ? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Please priviben küldje el a linket! 
pedig gondolkodtam hogy lecserélem a hűtőbordákat,de azt hiszem leteszek róluk 

De nem baj, végülis ezért vettem a RAMokat, hogy ne legyen hiány 

,de plusz feszt csak nem adtam nekik,kiment a fejemből

mivel hűtötted?