- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen egeret válasszak?
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitar100
tag
Sziasztok!
Ha a memtest és a memturbo is talál hibát a ramokban (még nem nem tudom melyikben), mindenképpen cseréljem ugye?
Sokan gagyinak tartják a Kingmax-okat, milyenre érdemes cserélni 20-25 ezer forintig?
2x1Gb 1066 Kingmax
-
L!NK->Q3
senior tag
és ezek olcsók?
ha tudsz dobj vmi linket h hol tudok olcsón venni ilyet?
vagy vmi olyan linket ahol ténylegesen olcsó cl4es 800mzest tok venni- Mi ez, hagymás bab? - Nem, krumplis hal. - Szeretem a hagymás babot. Sorsoljunk, fej vagy írás, ha fej enyém, ha írás megfelezzük.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz 04ahgy #11488 üzenetére
Nem kívánom hosszasan folytatni ezt a vitát, ezért úgy érzem, felesleges átirányítani a "veszekedésünket" egy másik topicba. Ezen a ponton véget kellene vetnünk az OFFolásnak.
Nem vagyok nagy mestere a RAM-oknak, és beismerem, sokszor türelmetlenül kérdeztem meg még egyszer, ha nem kaptam választ vmire, és már jópár hellyel feljebb került az én hsz.-em, ezért jogosan gondolhattam úgy, hogy esetleg már nem is fogja senki észrevenni azt, amit írtam. Hidd el, ez nem hsz.-gyűjtögetés (sokaknak ez a kedvenc vádjuk - pedig magasról teszek rá, milyen rangom van), hanem tényleg gyors válaszra lett volna szükségem, mert pl. a szóban forgó RAM-ot (amely hibásnak látszott) még időben vissza kell vinni a boltba (amikor ráérek), stb.
Nem feltétlenül irigyellek, hogy van időd tesztelgetni ilyen-olyan módokon a RAM-jaidat, de természetesen értékelendő, ha megosztod a tapasztalataidat. Bocs, de nekem van más/jobb dolgom is, mint ide-oda tuningolni. Olyan topikokban szoktam segíteni, amihez "szakmailag releváns" módon tudok én is hozzászólni. Amihez nem értek, arról max. kérdezni tudok, érdemben nyilatkozni nem.
A Google-dolog már csak azért sem igaz, mert rengetegen szólnak hozzá itt a PH!-n úgy, hogy igazából két perc vagy három kattintás alatt megtudták volna a választ, én azért többnyire igyekszem ezt elkerülni. Vagy ha hosszadalmas kutatások eredményeként találnám meg a választ, van, hogy felteszem itt a kérdést, mert esetleg nincs időm rá, hogy 10-20 cikket elolvassak. Ennyi. Remélem béke van.Sk8erPeter
-
L!NK->Q3
senior tag
Üdv!
2X1gb ramot vennék a leendő lapomba (MSI P35 NEO-F) intel dualcore pentium D930 procim mellé.
Kérdés milyet? mindenképpen cl4est 800mhzest szeretnék tudtok vmi olcsót és nagyon jót ajánlani?[ Szerkesztve ]
- Mi ez, hagymás bab? - Nem, krumplis hal. - Szeretem a hagymás babot. Sorsoljunk, fej vagy írás, ha fej enyém, ha írás megfelezzük.
-
Kis zöld izé
senior tag
Érdekelnének vélemények az A-Data márkával megáldott memóriákról.Nem érdekel a tuning csak arra lennék kíváncsi hogy mennyire stabilak és megbízhatóak.Tudom hogy nem egy csúcsmárka de tojok rá.
Bye!
-
Furky
őstag
válasz 04ahgy #11486 üzenetére
Áhhá. Olyant adtak a Thermaltake csomagban a felragasztáshoz, még a Hynix memóriáimra azt tettem fel, aztán eladtam, és lecseréltem ezekre a Kingston Value Ram-okra. Erre meg nem tettem fel, de mivel anno lekapartam nagy nehezen azt a ragasztót a bordáról, valamint a hynix chip-eiről, így elfogyott, most sürgősen kellett volna a válasz, mert ma 12kor elkezdtem teljesen szétszedni apró darabjaira a gépet, újrapasztáztam a procit, másik ventillátort forrasztottam ebbe az igénytelen Mercury tápba, vagyis visszaforrasztottam az eredetit (egy Thermaltake 2000rpm-es volt benne 2 évig kb)... stb, nah szóval a memóriáknál tartottam épp, amikor kitaláltam, hogy visszategyem a bordát. Mindegy, óvatosan bepasztáztam. Majd ha legkjözelebb bolt felé járok, veszek valahol olyan ragasztót akkor. Amúgy akkor rákerestem ezekre, mások úgy rögzítenek ramokra ilyen bordákat még, hogy pillanatragasztót kevernek a pasztába Érdekesen hangzik, de ahol olvastam mindenki erre esküszik. Amúgy ez a fehér ragasztóizé elég durván erős, ma vissza akartam cserélni a chipsethűtőmet is az eredetire (ezen is egy Thermaltake megy), de nem tudtam leszedni sehogysem akék bordát, így inkább maradtam ennél. Szerencsére a paszta amúgy nem ment rá a lábakra, nagyon keveset tettem rá direkt. Nem akarom, hogy szanaszét nyomja a pasztát a lábak közt
Legközelebb majd úgy csinálom, ahogy ajánlottad, köszi -
DarthRevan
tag
Sziasztok! Egy nagyon banális kérdésem lenne - sajnos nincs időm visszaolvasni a topikban...
4GB memóriám van, egy 5600+-os, Radeon 3850-es rendszerben, melyet játékra használok. Van értelme a 4GB ramnak (ráadásul hogy a 32bites rendszer csak 3,25-öt lát), vagy adjam el a felét és bőven elég a két giga is?
-
04ahgy
nagyúr
válasz Redplee #11490 üzenetére
CAS Latency (CAS) 4T
RAS to CAS Delay (tRCD) 4T
Row Precharge Time (tRP) 4T
Row Address Strobe (tRAS) 12TEzeket kell így beállítani, esetleg a szükséges feszültséget. (2V-2,1V). Más maradhat úgy, ahogy magától teszi.
HGyu
#11489: 5,5-5-5-18 --> 5,0-5-5-18. Elírtam.
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Redplee #11487 üzenetére
Mint látom, E6750-ed van. Annak 1333MHz az FSB-je, QPB. Tehát 4*333. A 667MHz-es memória is 2*333MHz-en szalad. Tehát neked ez a szinkron beállítás a procival, valószínűleg ezt állítja be magának a lap. Manuálisan, a BIOS-ban kell átállítani a DRAM:FSB Ratio-t (általában ilyen, vagy hasonló néven fut, esetleg RAM Frequency), ha magasabb órajelet szeretnél.
DDR2-800 esetében a JEDEC ajánlás az 5,5-5-5-18 2T @ 1,8V. A memória SPD-jében is ez van tárolva, ezt tudja belőle a lap automatikusan kiolvasni. A csökkentett időzítések beállítása manuálisan történik.HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Sk8erPeter #11474 üzenetére
Igen, a fórum azért van, hogy segítsünk egymásnak.
Oltogatás. Felénk az oltogatás az _alaptalan_ kijavítást jelenti. Itt nézzük is meg, hogy kit oltottam. Két esetben volt egy adott dologgal kapcsolatban ellenvéleményem, ami szakmailag relevánsnak bizonyult. Az nem lehet oltás.
Elmondtam továbbá a véleményem arró is, hogy türelmetlen vagy. Ez nem oltás volt, hanem vélemény. Viszont alapja van: [link].
Amit már egyszer megkérdeztél, azt láttuk mindannyian, mégis türelmetlenkedsz és újra felteszed ugyanazt a kérdést.
Még néhány órát sem tudsz várni a válaszra.
Továbbá szakmai jellegű hozzászólásod leginkább a kérdezést foglalja magában. [link]. Ez hol meríti ki az egymásnak segítés fogalmát? Ez a neked való segítés...Én úgy érzem, tőlem telhetően releváns, értékelhető, és valóban MÁS segítésére szolgáló hozzászólást is írok. És épp azért látod csak olyan hozzászólásomat, amiben tudom a választ, mert anélkül hozzá sem szólok.
Ezt az egy válaszomat postoltam ide, ha gondod van, akkor a ringben folytathatjuk. Peace!
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Redplee
senior tag
na, senki sem tud segíteni?
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
04ahgy
nagyúr
RAM chipekre nem paszta kell, hanem a fehér, lágy, teflonos hővezető pogácsa (a pontos megnevezését ne kérdezd ). A RAM chipek tokozása(i) - FBGA, TSOP, stb. nem a hátuk felől történő hőleadásra vannak elsősorban tervezve, hanem a lábaikon, vagy a hasukon disszipálnak, és a nyomtatott áramkör veszi fel. Továbbá ha egyszer bepasztáztad, a fekete műgyanta tok mikroméretű recéiből elég nehéz eltávolítani a pasztát. Már próbáltam VGA RAM-on. Ez garis esetben hátrány lehet.
HGyu
-
Furky
őstag
Egy nagyon gyors kérdés:
Memória chip-jeire tegyek valami pasztát, ha teszek rá alumínium hűtőbordát? Egy Thermaltake LED-es hűtésről van szó, körbefedi az egész memóriát, nem pedig olyan kis tüsik, mint talán amire gondoltok. Légyszíves gyorsan válaszoljatok, nagyon szépen köszönöm!!Üdv: Furky
-
Redplee
senior tag
hello! Kéne 1 kis segítség... ma vettem új memóriát (Geil ultra 800 4es időzítéssel),
beletettem az alaplapba (Asus p5nd2 se), ami csak 677mhz-n futtatja. eddig ok. biosban az időzítés autómatára van kapcsolva. Everestben bármikor lefuttatok memória tesztet, azt írja h 5 ös időzítésen mennek a ramok.... De miért?! helpTech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
Amoroso
aktív tag
válasz Sk8erPeter #11475 üzenetére
Sima használatnál nem nagy a különbség, de ha a 675-ös ram fog gátan vetni a tuningodnak akkor sajnálni fogod, hogy nem a jobban választottad.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocs, csak most vettem észre, hogy válaszoltál.
"Ezt neked kell eldöntened hogy megér-e plusz lóvét 800-as esetleg 1066-os ram..."
Hát kösz, ezzel sokat segítettél. Pont az volt a kérdés, hogy nyújt-e komolyabb teljesítménytöbbletet a 675 MHz-eshez képest a 800-as, vagy nem.
Linkeltem egy PH!-s tesztet, arról mi a vélemény? Ott ugyanis az derül ki, hogy nem olyan jelentős a különbség. Tuningnál nagyobb a teljesítménytöbblet?Amoroso: tényleg jelentene gyorsulást, vagy elhanyagolható?
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz 04ahgy #11448 üzenetére
04ahgy, jobb, ha Te csendben maradsz, mert elég sok hsz-edben látom, hogy csak oltogatni tudod az embereket. Folyamatosan azt érezteted, hogy mekkora fasza gyerek vagy, mert te tudod a választ. Még véletlenül se tudnád elhagyni az okoskodó beszólásaidat, anélkül már nem is tudnál valakinek válaszolni a kérdésére, hogy ne mondanád el, hogy "Gúgöl!!" és "Gúgöl!".
Igazából minden rohadt hsz-re ugyanezt lehetne válaszolni, mert a neten tulajdonképpen minden megtalálható, de könyörgöm, azért van egy fórum, hogy az emberek segítsenek egymásnak, nem pedig azért, hogy folyamatosan kioktassuk a másikat...Sk8erPeter
-
Amoroso
aktív tag
válasz Sk8erPeter #11468 üzenetére
Ha tuningolni akarsz akkor szvsz simán a gyorsabbat vedd meg.
Mert gondolom levásárolhatod a régit árát és megpótolod. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #11454 üzenetére
Erről lenne szó (előző hsz-emmel kapcsolatban):
Innen venném, a jelenlegi 675 MHz-es Corsair RAM-ot (TWIN2X2048-5400C4) (akkor 9'576 Ft-ért vettem) cserélném le 800 MHz-esre (TWIN2X2048-6400C4 - legalábbis sztem az árlistában erre gondolnak) hasonló tulajdonságokkal (12'030 Ft).
Tehát a különbség 2'454 Ft. Érdemes-e? Lehet egyáltalán érezhető különbséget észrevenni? Szeretnék később tuningolni, most egy E2180-am van, de nem tudom, mennyit számít ebben az esetben, hogy 675 vagy 800 MHzes, mert itt egy PH!-s teszt szerint csak egy-két pont differenciát jelent, memóriaolvasás terén nyújt talán többet. Sok esetben viszont szinte teljesen megegyezik a teljesítménye.Sk8erPeter
-
19870820
senior tag
hali lenne egy kérdésem. nekem van 2*2 ddr2 kingmax memoriám.mindegyik 512 megás.csak az a probléma hogy ebböl kettö 667mhzes másik kettö meg 800as.ezeket hogy lehet valahogy öszhangba hozni? vagy egyáltalán lehet ilyet? bios elméletbe dualba kezeli legalábbis azt irja ki.
-
ToBeY
nagyúr
válasz Sk8erPeter #11463 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened hogy megér-e plusz lóvét 800-as esetleg 1066-os ram...
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
HIJ
őstag
Üdv!
Szeretnék véleményt kérni tőletek, hogy melyik a négy közül:
-A-data 1066 extrem edition 2x1Gb kit. 17k/kit
-Crucial ballistix 1066 2x1Gb kit. 17k/kit
-Geil black dragon 1066 2x1gb kit 16k/kit
-Corsair dominator 1066 2x1gb kit 18k/kitGA-P35-DS3P, e6700 és Zotac 9600Gt mellé lenne. Tuning persze lenne.
HIJ
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most kell lecserélnem a RAM-ot, mert hibás az egyik modul a KIT-ből.
Érdemes szerintetek 800 MHz-esre cserélni a 675 MHz-eset (Corsair) inkább plusz 2500-ért?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
04ahgy
nagyúr
válasz krystman #11452 üzenetére
Így van, ahogy te is észrevetted, az Everest értékek csupán technikai számok. A gép használati jósága mástól (is) függ. Emiatt semmiképpen sem érdemes kicserélned.
Kettő: az A64 memóriavezérlője... Ha még nem kétmagosod lenne, és ha E6 előtti Veniced, vagy korábbi revíziók lennének (Newcastle, Winchester), akkor még 333MHz-en sem menne, csak 266-on. 4 modul esetén ugyanis az A64 memóriavezérlője sokkal jobban leterhelődik, több modullal kell foglalkoznia. Ezért vesz vissza. (Fogadni mernék, hogy legalább a fele modul kétoldalas is!)
Az alaplapod kézikönyvét ha megnézed, lesz benne egy kis táblázat: milyen és hány oldalas modulokkal hogy alakul a memóriasebesség. Tehát a 333 normális jelenség
HGyu
-
krystman
őstag
válasz 04ahgy #11451 üzenetére
Szia! Köszi szépen a választ! Igen az aláírásomban lévő gépről van szó. Azért kérdeztem, mert igaz 4x512MB van jelenleg a gépbe, de az utóbbi 2x512MB késleltetése nem egyezik az előzővel, és így 400mhz helyett, 333mhz-en megy. Persze Dual Channel-be. Tehát akkor, ez miatt nem érdemes kicserélnem a memóriát, hogy 400mhz-en mennyen. Mert, így is nagyon stabil a gép. Azt látom, hogy a memória írás/olvasás sokkal több, ha 400-on megy. De, akkor ez annyit nem számít?
-
04ahgy
nagyúr
válasz krystman #11450 üzenetére
Amennyiben az aláírásodban levő konfigurációnál kérdezed, alig. Ha pedig tuning miatt osztod vissza, akkor újra emelkedik az órajel növelésével, tehát méginkább nem érzed a különbséget. Az AMD K8 architektúrája bőven elvan 266-333MHz DDR (vagy 333*2 = 667MHz-es DDR2) memóriával. Főleg hogy ebből két GB van jelen. A NetBurst architektúra az igazán RAM sávszélesség igényes (régebbi P4-ek). Azok esetében valószínűleg érezhetőbb.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
krystman
őstag
Ha, 333mhz-en megy a memória 400mhz helyett. Ez mennyibe folyásolja be a teljesítményt? Vagy hol lehet ennek a hatását érezni igazából?
-
Ősember
őstag
Crucial Ballistix 2x2GB 800 4-4-4-12
@ 1140 5-5-5-15 2.05v (orthos - 1h 22min)érdekesmodon, hasonloan a 2x1-es társához az spd-jében ennek is benne van az 1000 cl5 epp profilban
azt hiszem van egy ujabb best-buy kategoriás ram
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Sk8erPeter #11443 üzenetére
Elég perzisztens vagy, úgy tűnik. Hiába kérdezed meg ennyiszer, nem lesz rá hamarabb válasz. De egy senior tagnak már illene ezt tudni. Jaaa, hogy fele hozzászólása erről szól? Hát akkor már kérdésesebb.
Google, google, gooooogle! Néhány másodperc alatt a szádba adja a hivatalos oldalát mindkettőnek. Ott meg feketén-fehéren le vagyon írva, hogy mi a különbség, milyen koncepciók által született a memtest86+ a memtest86+ alapjaiból.
De azért, ha már vettem a fáradtságot, hogy hozzászólást írjak, elmondom, hogy _mit_ lehet ott olvasni. Azt, hogy a memtest86+ felfele tér el a memtest86-tól, és nem tesztelési metódusában! Több chipsetet ismer, több processzort. A mamóriahibát pedig ugyanúgy kimutatja.
Martinjoe @ #11447: Igen, annyiért végülis elfogadható az ára, habár van olcsóbban is, más márka. De ilyen extravagáns hűtéssel alig-alig dicsekedhetnek.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
wagi
senior tag
A memtest progit 2x1 giga ramnál mennyi ideig kell futtatni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Már kiderült, hogy NEM a slot a hibás, mert a teszt szerint JÓnak ítélt RAM-ot beraktam az addig gyanús slotba, hátha mégis az a ludas. De ezt akkor még nem tettem meg, amikor az előző hsz.-t írtam, úgyhogy akkor még nem tudhattam, hogy melyik a hibás! Éjszaka nyomattam egy memtestet, ami 7 óra után sem dobott hibát a foglalatban.
Amit viszont MOST nem értek, hogy CSAK a teszt szerint ROSSZnak ítélt RAM-ot használom most már vagy 3 órája, és az XP még nem dobott egy kékhalált sem.
Elképzelhető esetleg az, hogy a két RAM-modul csak simán nem szereti egymást? Az elég érdekes lenne, mert KIT-ben vettem.Melyik progit ajánljátok memóriatesztelésre? Van tapasztalatotok esetleg, hogy a memtest86, memtest86+ vagy más vált be?
Sk8erPeter
-
04ahgy
nagyúr
válasz Martinjoe #11441 üzenetére
A válasz, miszerint megéri-e, attól függ, mennyiért kínálják megvételre. Megfelelő árképzés esetén nagyon kevés dolog van, ami nem éri meg.
Ha kedves fórumtárs volna szíves legközelebb az árát is beilleszteni nevezett terméknek...
Egyébként újonnan 30e, használtan 25e körül éri meg, másrészint pedig fele pénzből bőven elég bármi más minőségi RAM is, ami 2V-2,1V körül 1066MHz-es. Kevesebbet fogyaszt, és 2,4V-on ugyanúgy esélyes az 1200MHz!HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Martinjoe
csendes tag
Hi
Nézem ezt a CSX 2048MB DDR2 1200Mhz DIABLO KIT memóriát, mi a véleményetek erről, megéri? -
Kis zöld izé
senior tag
Á.én meg sem közelíteném azt az 1066Mhz-et. Gagyi DDR 400-as memóriákkal használnám ráadásul vmi A-Data cuccos de 1Gb-ot sikerült szereznem 6000ft-ért.Újonnan.Szóval ennyiben megérte.Szóval vagy Dualban másfél giga vagy Single módban 1768...Valahogy így tervezem.Aztán 1-2 hét múlva még egy 512-es és azzal már talán el leszek.Egyébként mi az ami miatt érdemes feltelepítenem a Vistat?
Bye!
-
ToBeY
nagyúr
válasz Kis zöld izé #11438 üzenetére
Én elvagyok 2GB 1066MHz rammal,de azért nem sokára tolok bele még 2GB-ot
Szóval igen el lehet szerintem.Főleg ha nem az ultimatet telepíted, és nem crysis-al akarsz játszani.[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz Kis zöld izé #11434 üzenetére
Szerintem a Vista amennyi ramot teszel alá,annak nagy részét lefoglalja,persze ezt a programok meghálálják mert pikk-pakk nyilnak meg.
[ Szerkesztve ]
-
Kis zöld izé
senior tag
Vistanak mennyi az optimális memória igénye?Mondjuk egy X-FI lenne alatta,Norton Internet Security 2007,Radeon X-1550 512MB AGP 8x,ezen felül internete és az ehez szükséges beállítások mellett?
Bye!
-
őstag
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz FehérHolló #11429 üzenetére
Köszi!Tehát akkor 1-1 csatornába 1db 512+256-os a másik csatornába szintén.
Bye!
-
FehérHolló
veterán
válasz Kis zöld izé #11427 üzenetére
Mehet így is DC. (Ne kövezzetek meg, lapnak akkor sem nézek utána.)
Mindkét csatornára 768MB-ot kell raknod. A foglalatok csatornakiosztását a lapod kézikönyvében találod meg. (Ennek sem én fogok utánajárni.)
Vistához elég.
XP kezeli.
Skynet is real. It's called Google.
-
Kis zöld izé
senior tag
Még egy dolog.XP mennyi memóriát tud kezelni stabilan.2GB-ot még elbír?Csak azért mert úgy hallottam hogy egy bizonyos méret után már be tud hülyülni.Ez igaz?
[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Kis zöld izé
senior tag
Adott 2db teljesen egyforma memória jelen esetben 2db A-Data 512MB DDR400-as memória, + 2db Samsung 256MB DDR400-as memória.Ebben a felállásban egy Asrock p4V88+-os alaplapban menne Dualban?Vagy pedig ha azt szeretném hogy Dualban menjenek akkor mindegyik memóriának azonos méretűnek és órajelűnek kellene lennie?Van 2db kék slot és 2db fekete slot.2db 512-es a 2 kék slotba,a 2db 256-os pedig a 2 fekete slotba.Ha pedig megy akkor ez már elég lenne a Vista-hoz?
Bye!
-
senior tag
válasz Sk8erPeter #11423 üzenetére
ha ugyanabba a slotba próbálod, és az egyik jó a másik nem akkor nehogymár a slot legyen a rossz.
tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
Bagira01
veterán
Szerintetek crucial ballistix 1066-os kit vagy corsair dominator 1066-s éri meg jobban? Melyik megy jobban tuningba
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
senior tag
válasz Sk8erPeter #11378 üzenetére
ugyanabba a slotba próbálnám ki a két modult egymásután.
de több mint valószínű, hogy a hibás RAM modul a hibás RAM modul.tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
senior tag
válasz w4nn4be #11419 üzenetére
akkor valóban nézd át a biost, és valami "lightosabb" időzítéseket válassz.
vagy ha nem "auto" módban vannak a beállítások akkor próbálkozz azzal.tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
emre33
addikt
válasz w4nn4be #11415 üzenetére
Van valami pontos hibád is? Amit tapasztaltál?
Azonos MHZ melett valószinü különböző időzítéseket támogatnak, vedd lejebb, és nem lesz gond
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
w4nn4be
csendes tag
Üdv!
Miért lehetséges az, hogy 2 DDR-es memória modul (ugyanakkora órjellel működnek) mégsem férnek össze, csupán a márkájuk különbözik. Egyik Samsung (256MB) másik Kingmax(1024MB).
Úgyértem, hogy nem fér össze, hogy a gép tiltakozásul nem jut át a memtesten ha mindkét modul bent van.
[ Szerkesztve ]
-
wagi
senior tag
Hali.
Kingmax 1066-os ramjaim vannak.
1090-en mennek 2.1v alatt.Orthos a ram tesztnél 5 perc múlva hibázik.
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY 16GB (2x8GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - sok garanciával
- Ddr3 ram
- Kingston FURY SO-DIMM 32GB KIT (2x16) DDR4 3200MHz CL20 - sok garanciával
- Corsair SO-DIMM 16GB KIT (2x8) DDR4 2400MHz CL16 Vengeance - sok garanciával
- Corsair SO-DIMM 16GB KIT (2x8) DDR4 2400MHz CL16 Vengeance - sok garanciával - több darab
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest