- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelvin
őstag
Az orthos cpu stress progi azaz túráztatja a procidat és így gyorsan kiderül ha valami nincs jól beállítva feszültség ilyesmi.[link]
Van sok ilyen stresstest progi prime....stb.
Szedd le ezt amit linkeltem és futtasd le 1óra.Beállíthatod,h csak a cpu-t v csak ramot teszteljen v mindkettőt.Célszerü először csak a procit mert arra gyanakszunk. -
Thrawn
félisten
válasz
Beowulf_78 #11094 üzenetére
Erre már én is próbáltam rámutatni, de jól le lettem tolva.
Azóta nem merem itt megemlíteni. -
Beowulf_78
addikt
válasz
04ahgy #11093 üzenetére
A DOS-os memtest semmire sem garancia.
Mivel Ő csak a "szarvas" hibákat jelzi, amibe lehet a win boot már belefagy.A win-es teszt jóval érzékenyebb előbb fog fagyni úgy hogy a DOS-os órákat ment előtte.
Én inkább úgy fogalmaznék DOS-os memtest= durva hangolás, win-es memetest=finomhangolás. -
04ahgy
nagyúr
"MemTest window-os 1024 re beállítva futtattam 2x1 órát. Nem hibázott."
Windowsos memóriateszt semmire sem garancia. Memtest86, vagy memtest86+, boot módban. Ha az nem hibázik, és nem egy, hanem legalább 3 óra alatt, akkor mondható, hogy nincs gond.
"1.6V-tal mert nem tudtam hogy az alaplap nem felejti el az előtő fesz beállítást. Csak meleg volt a proci (teszt közben 89fokos volt)."Az 1,6V egy Quadnak nagyon sok, mezei CoreDuoknak szoktunk 1,5V-ot mondani, mint ajánlott maximum. A 89°C is meglehetősen magas.
Orthossal tesztelted?
HGyu
-
wwl
csendes tag
válasz
Pubszon #11090 üzenetére
Köszönöma választ mindenkinek!!!
Van egy másik probléma:
Néha csak az egeret azaz a kurzort tudom mozgatni és semmi más műveletet nem tudok csinálni mert homokóra van, nem tudom bezárni az ablakokat, start menüre hiába kattintok semmi.
Ez mitől lehet?
Video kari (8800GTX) kizárva mert voltak ill. vannak azzal is gondok de az most havernál van ő teszteli az övé meg nálam. Az én VGA al is és az ö VGA- val is csinálja.Konfigom:
Corsair HX620 táp, Corsair1066Mhz 2x1 Gb memória, Gigabyte X38 DQ6 alaplap, Q6600 proci.
A memória 2,08 V ot kap 5-5-5-18 2T. Memóri a tesztet (MemTest window-os 1024 re beállítva)) futtattam 2x1 órát. Nem hibázzott.
Nem húzok semmit! A proci kb 2 hetet ment 1.6V al mert nem tudtam hogy az alaplap nem felejti el az előtő fesz beállítást. Csak meleg volt a proci (teszt közben 89fokos volt). Aztán vissza állítottam 1.27V ra ami kell neki.Vagy lehet hogy simán csak a winfos a fos? Kb 2 hónapja lett feltelepítve amikor a gépet összeraktam.
Léci degítsetek.
Köszi előre is!
-
wwl
csendes tag
Szerintetek egy Cooler MAster 450W (RS-450-ACLY) [link]
táp elbírná biztonságosan a következő konfigot?Gigabyte X38 DQ6 alaplap
Q6600 Intel proci
Corsair 1066Mhz 2x1 Gb ram
EVGA 8800GTX videokártya
500Gb Samsung vinyó
160Gb Segate vinyó
DVD íróköszi a választ elöre is
üdv
-
Effektív RAM sebességről beszélve gondolom te is 800MHz-re gondoltál.
Egyébként, egy RAM márkája miben befolyásolja a modul teljesítményét? Úgy értem szerinted mitől lesz nagyobb egy modul sebessége azonos beállításon, mint egy másiké, pusztán azért, mert mást szitáztak a bordákra?Mert ugye egy A-Data Vitesta 800MHz-es modulon ugyanazok az Elpida chipek vannak, mint egy 800MHz-es Black Dragonon.
-
etnies
senior tag
Sziasztok!
Új rendszert építek, nem tudom milyen ramot vegyek.
Az biztos, hogy a db 2 gigás modul lesz és DDR2, 800 mhz.
Milyen márkát ajánlotok? (nem akarom húzni-cibálni, egyszerűen megbízható, stabil modult keresek).
A-Datát néztem ki, jó úton járok? -
Zotti
tag
te értesz ezekhez a dolgokhoz? hogy Ram, Vidikártya, Proci húzása ( ezekhez szükséges programok használata) , mert ha igen akkor megadhatnád az msn cimedet és akkor úgy könnyebben megértnem a dolgokat, mert hogy igy forumon keresztűl kapott rövid válaszok által nem igazán esne le a dolog.) Köszi ha segítesz
-
R4v3n319
csendes tag
Hali, valaki hajtott mar 1066 Kingston Hyperixeket 1200-on? 10mb-s everest irast produkált, végignyomtam a 3dmark06-ot a végén texturahibazott, azota Vista alatt 15-20 perc után kilép játékokból. A memok csak egy teszt erejéig voltak huzva, 1066 hasznalom... remélem nem sültek meg
+ egy 9cm venti vitte rájuk az oxigént, a fesz auton, én nem emeltem semmit, 7*600 on...szerintem ezt siman vinni kellene nekik
-
-
Zotti
tag
Csá everyone!
Olyan kérdésem, lenn hogy egy E8200-s proci, 8800GT MSI, P5KC alaplap mellé 800 MHZ Ramot vagy 1066 MHZ Ramot lenne célszerűbb betenni? az 1066-os 10 ropival drágább. -
Kelvin
őstag
válasz
Maotun #11058 üzenetére
Kifutottam az időből
[link]
[I]'Nevezetesen, hogy a Windows XP egyszerre maximum 2GB memóriát biztosít a felhasználói alkalmazásoknak. Tehát hiába van több mint 2GB fizikai memóriánk, alkalmazásunk csak 2GB-t használhat belőle. Ez egyelőre még nem különösebben nagy gond, de minek 3GB-t helyezni a gépünkbe, mikor a kedvenc játékunk amúgy is csak 2GB-t lát belőle? Nos, szerencsére erre van megoldás, bár csak a Professional verzióban működik. Létezik egy ún. /3GB kapcsoló, mellyel megmondhatjuk a rendszernek, hogy az alkalmazásoknak akár 3GB memóriát is engedélyezzen.
A következőképpen szúrjuk be a kapcsolót a Boot.ini file-ba (példa):[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT=''Windows XP Professional'' /3GB'
[/I]
ollie -
fuzso
csendes tag
Szia!
Köszi a gyors választ.
Most épp 32bit-es Vista Ultimate megy a mostani configomon.
De az újra lehet, hogy érdemes lenne a 64bit-t feltenni? -
Nezz
tag
Lenne egy szép kérdésem:
Melyiket vegyem?
Corsair DDR3 1600Mhz 2x2GB
62000 forintért
avagy
Corsair DDR3 1333Mhz szintén 2x2GB
52000 forintértSzVSz az 1600-as memóriamodul sávszélessége nem okoz számottevő teljesítménynövekedést ezért nem éri meg rá kiadni azt a +10000 forintot. Igazam van?
Válaszaitokat előre köszönöm,
Nezz -
qw78er89
aktív tag
Szia!
Kingmax ok! De az fsb-ből kiindulva inkább az 1066-os. Mert 266 alapnál 4-es szorzó és 1066, tehát mehet 1:1-ben! Ha meg 333 fsb (3ghz = 333x9) Akkor a 3.2-es szorzó és még mindíg 1066-on megy! Mivel mindkét ram cl5-s így az 1066-ossal jobban jársz szvsz!mod: milyen oprendszert használsz?
-
fuzso
csendes tag
Sziasztok!
Új gép lessz GigaByte P35 DS3P lap, C2D Q6600 CPU, Radeon 3850.
Az alaplap topicjában azt olvastam, hogy a Kingmax Ram-ot szereti a deszka.
Melyik RAM-ot válasszam hozzá szerintetek, enyhe tuning lenne 3Ghz-ig.Kingmax 2x2GB/800MHz DDR-II Kingmax PC2-6400
Kingmax 4x1GB/1066MHz DDR-II Kingmax PC2-8500Az első lehetővé tenne még későbbi Ram bővítést, a második pedig gyorsabb.
De vajon mennyivel gyorsabb, érezhető-e a sebesség különbözet, összejönne-e mindkét variációval a 3Ghz elérése stabilan?
Minimális játék, a fő irány a Video konvertálás-szerkesztés, Rar-tömörítés, viszonylagosan több v. sok feladat futtatása egyidőben, jó sebesség mellett.
A gépet viszonylag hosszab 3 éves használatra szánnám.Szakértő válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Maotun
őstag
válasz
Beowulf_78 #11051 üzenetére
Húúúúúúúúúú de képbeeeeee vagyúúúúúúúnkkkkkk
lát , címez , használ, vazzzzze nem ua
4gb fizikai rammot vagy ramt használ 2/2 gb.-t pae nélkül 3/1 t pae esetén. -
Beowulf_78
addikt
válasz
pentium4 #11047 üzenetére
1000x ki lett tárgyalva...
nem kell buherálni, mert meg tudja címezni a 4gb-ot, csak a többi használatban levő memória mint pl. a VGA az levonódik az össz fizikai memóriából. Tehát ha 512mb a VGA-d akkor csak 3,5Gb fog látni.Ha 2x512mb akkor csak 3gb-ot fog látni.Ennyire egyszerű.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Nightmare89 #11044 üzenetére
Nem lehet lassulás.Maximum a 2gb modulok miatt de ez meg már nem OP rendszer függő.A 2gb-os modulok mindig lassabbak, lomhábbak, mint 1gb változatban.1-2 gyártó mint pl. az OCZ aki tud gyors 2gb ramokat gyártani.De nem jellmező. Nálam volt egy 2x2gb G.Skill de iszonyat harmatosan muzsikált.
-
-xXx-
tag
válasz
Nightmare89 #11044 üzenetére
szvsz, Igen, csak annyiban lassúl h nem 4 hanem 3 Gb-t használ, a freki meg az időzités nem változik
-
Nightmare89
csendes tag
Heló!
Lehet, hogy hülye kérdés, de azért felteszem:
Ha veszek 2*2GB-t ramot és dual channelben futtatom, akkor ha 32 bites op. rendszert használok, akkor is ugyanolyan gyors lesz, mint ha 64 bitest használnék? Tehát azon kívül, hogy kevesebbet ismer fel belőle, ugyanolyan gyors marad?
Előre is kösz. -
Kelvin
őstag
Akkor ezek szerint az a megfontolt tuning ha mondjuk az ember belő egy még egészséges feszt a ramnak és azon belül hozza ki a maximumot belőle (addig emeli a sebességét v csökkenti az időzítést,stb...)? Ezek szerint így nem is lehet baja....? (persze márkás 'tuning' ramokról beszélünk)
Gorneck23 Meg ha rásüt a nap
-
-
ToBeY
nagyúr
Valóban igaz az a pletyka hogy most érdemes DDR2 ramból betankolni mert felmegy az ára?Érdemes 2x1GB mellé még 2x1GB Kingmaxot vennem?
-
HERR Z
veterán
1066-os ramnál (2x1gb)
-crucial ballsitic
vagy
-adata extreme edisön?jah, maxx 2.2V(a lap nem ad többet) és amd mellé kéne
a t800 sajna kevés -
Kelvin
őstag
Igen,én is ezért az áremelkedés 'hír' miatt kérdeztem
Azzal tisztában vagyok,h az 32bit-es oprendszer mennyit tud megcímezni,az elméleti része ok.De a gyakorlatban,mondjuk játékok alatt..ad valami pluszt?És az igaz,h 4×1g (persze azonos)ramot nehezebb tuningolni?Meg olyat is olvastam,h ront a ramok sebességén a 4g.
Nem igazán tudom,h mi a helyzet valóban.Pedig már egy ideje olvasgatok a témában. -
Kelvin
őstag
Sziasztok,az lenne a kérdésem,h 4g ramnak van értelme win xp-alatt v bőven elég a 2g?
Elég jó áron jutnék hozzá ezért gondolkozom rajta.Szerintetek? -
benny23
tag
Sziasztok!
Az elképzelhető, hogy egy kingmax ddr2 2GB-os ramnak nem elég 1,8V?
Egy Gigabyte 770DS3-ban megy és fizikai mem hibára hivatkozva kék ill. piros halált produkál vista alatt! -
ToBeY
nagyúr
válasz
s7evcsenko #11014 üzenetére
A gyártó oldalán fent is van a manual, hogy ha 1066MHz-en akarod járatni a kingmaxot, akkor az alap 1.8V mellé nyomj rá +0.2V-ot
-
-
Superman
nagyúr
válasz
s7evcsenko #11014 üzenetére
Persze, hogy kevés. DDR3-as Kingmaxok 1.5Volton, ami rájuk van írva, el sem indulnak, legalább 1.8Volt kell a biztos futáshoz.
-
s7evcsenko
addikt
Hát én most cseréltem harmadszor procit, mert mindegyikre azt hittem, hogy antituning!
A legutolsónál viszont az eladó teljes körű segítségnyújtásának köszönhetően, fény derült arra, hogy a Giga P35 DS3 lapon "csak" 1.85V-ot (ami szerinte nagyon kevés) ad a Kingmax 1066-os ramoknak, aminek az volt az eredménye, hogy néha-néha kékhalált hozott!
Megemeltem a feszt 2.05-re (+0.2V), azóta tökéletes!
Lehet, hogy elég lett volna +0.1V is, de ez a biztos...
Még szerencse, hogy minden prociból árában ki tudtam szállni...
Viszont erre a megoldásra elment kb. 1 hónap, nem beszélve az idegeskedésről! -
Kelvin
őstag
Sziasztok,most vettem észre,h a ramom elindul 1t-n is az új biossal
Érdemes ezt erőltetni?vagy kényesebb téma ez?ha nem adok túl sok feszt a ramoknak akkor elvileg ki se nyírhatom őket,nem?
-
-xXx-
tag
válasz
s7evcsenko #11008 üzenetére
majd belejösz az ilyesmibe ^_^
-
-xXx-
tag
válasz
s7evcsenko #11006 üzenetére
ez talán segiteni fog
[link] -
s7evcsenko
addikt
Valaki meg tudná mondani, hogy a Kingmax mars DDR2 1066-os ramoknak mennyi a névleges fesz, amit adni kell??
Valamint, hogy van-e jelentősége a passzív hűtőlemeznek, amit rá lehet szerelni?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
littlemole #11004 üzenetére
Igen ezt a vistas dolgot en is alairom,szereti.En is hogy megeszi a sok ramomat,cserebe azonnal nyilik minden amit hasznalok.
Jo dontes! -
littlemole
őstag
válasz
DeadMeat #10999 üzenetére
Kutakodtam a neten is, és kb ugyananniyra húzhatók (1066 körül). Még a chip is ugyanaz rajtuk (powerchip).
Érdekes ez a teszt. Nem sok különbséget talál a 2x1GB vagy a 2x2Gb vagy 4x1GB os modulok közt vista alatt, a tesztekben. A gyakorlatban viszont a vista meglódul 4GB memóriával, ahogy azt várja az ember.
Ennek ellenére megmaradok a bővítés mellett (OCZ), mert a DDR3 szerintem még legalább 1 évig nem fog normális árra lesüllyedni.
-
r_kristi_k
csendes tag
koszi a gyors valaszt! (dc ben mennek
)
-
Thrawn
félisten
válasz
r_kristi_k #11001 üzenetére
CPU-Z
-
r_kristi_k
csendes tag
Hello!
valaki tus olyan progit ami megmondja hogy a ramjaim dc mennek-e?
kosziaz everesten kivul
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged