- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- Autós kamerák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz Telefunen #11999 üzenetére
Na ebben teljesen igazad van.Lehet 1000-ből 1,nem tudom.Hál'istennek mindíg sikerül(igaz válogatom is)kifogni őket.(én 22k-ért vettem,nincs fél éve se.S nem adnám el,hiába esnek az árak.(kben is 64es vistát használok,s kihasználja-ill. kihasználhatnám,mert kezeli )
A procimmal már sajna nem ilyen jó a helyzet.A 2180-asom bajnok,a leg-leg,azt is válogathattam,ha lehet igy fogalmazni minimális darabszám után.S most vettem hozzá egy 6750-est.Megint hátszelem volt,válogathattam,de 1xüen mind 1,35VID-es volt,s esélyem se volt jót kifogni.Egyelőre a kis bajnok veri
Láttál már 2180-at ami ezt produkálja?(Őszintén kérdezem )
[bogaram]1,23v-on 3120 a vége(ORTHOS stabilan)
a max meg 4060MHz
Most kerül eladósorba mert 2 procit nem tudok használni,s a lóvé is kell...[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Telefunen
őstag
-
lipi67
nagyúr
válasz Telefunen #11992 üzenetére
Nem kell szerintem "félni"a 2Gb-s moduloktól.Nézd meg,1:1-ben a 800-as PQI 1,85V-on mit tud..Szerintem meggyőző.(2v-on 1100!!!)
[link]Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Turmoil
senior tag
Gondolom más az időzítésük és nem biztos, hogy a lassabbat próbálja használni az alaplap. Próbáld meg manuálisan a lassabb értékeit beállítani BIOS-ban.
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
Ijk
nagyúr
Sziasztok!
A gondom az hogy a konfigomban szereplő alaplabpa, a 2x1gb 800-as kingmax mellé vettem 2x1gb NCP ramot. Beraktam a kingmaxok mellé de a vista (64) indításakor újraindul a gép. Kipróbáltam, külön-külön az NCP ramok mennek dualban, tehát elvileg nem a rammal van gond./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Telefunen
őstag
válasz i are robot #11991 üzenetére
Nehéz kérdés, ha 2x2Gb-ra vágynék, akkor talán Ősembertől vennék 2x2Gb SuperTalent T800UX4GC5-öt (20K, 1000-en tesztelve)
-
Telefunen
őstag
válasz i are robot #11989 üzenetére
Nem számottevő (bár ez relatív).
-
-
Telefunen
őstag
válasz i are robot #11987 üzenetére
Ragaszkodsz a Corsair-hez? Ha igen akkor nyilván az utóbbi (kiszámíthatatlan hogy a Corsair-ekre éppen milyen chip-eket tesznek, lehet hogy a 800-as 900-950 körül kifekszik), ha nem akkor P35-DS4-ben az olcsó 1066-os Kingmaxok is nagyon jól mennek, de egy ilyen CSX szett sem lehet rossz (a pH! nagyon szép eredményeket ért el vele)
-
i are robot
senior tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte P35-DS4+Q6600-as kombóhoz melyikkel járok jobban?
(A procit 3-3,2 GHz-nél nem hiszem hogy jobban akarnám húzni.)CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT
CORSAIR Dominator 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT -
lipi67
nagyúr
válasz Beowulf_78 #11048 üzenetére
Elvileg.Nekem 2x2 PQI ramjaim vannak(800-asok)s 1:1-ben 1034-et mennek!!
Amúgy meg (visszaosztva)1110-et.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
hads
tag
Helló mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek, mert hülye vagyok hozzá. Van nekem egy Asrock alaplapom i865g-vel és Intel Celeron D 326 procival. Menne dual channelbe is, de egy 512-es PC2700 és egy 256-os PC 3200 RAM van benne, a BIOS-ban 2.5-2-2-7 memória időzítéssel.
Így értem azt el, hogy az EVEREST az alábbi méréseket mutatja:
Memória olvasás: 2252 MB/mp
Memória írás: 862 MB/mp
Memória késleltetés:149.8 nsKérdéseim:
- Ezek a memória időzítések normálisak, mert ilyet még nem láttam sehol?
- Hogyan lehetne ezeket az értékeket "feltornázni" ?
- Ha vennék egy KIT-et gyorsabb lenne a gépem, ha igen kb. mennyivel?Üdv
Kétszer ad, aki gyorsan ad, a smucig + egyszer sem.
-
törölt tag
1GB is elég a vistának, attól függ, hogy mit akarsz csinálni, mert az újabb játékok már szűkösen vannak 2GB-vel is, én emiatt cseréltem 2GB-ről 4GB-re.
A single móddal teljesítményt vesztesz, de ennek ellenére akár jobban is járhatsz plusz 1GB-vel.
Nekem a két ramom abban a lapban auto-n 2T-n ment és ha átállítottam 1T-re rosszabban kezelte! Nem hibázott vagy fagyott, hanem érezni lehetett, hogy nem egyenletes a teljesítmény. Lehet hogy jobb ha hagyod az auto beállításokon.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz dave118 #11972 üzenetére
Szerintem a Value jobban megéri.
(Én mondjuk a helyedben 1066-os Kingmax-ot vennék, mert egyrészt olcsóbb, mint a 800-as Value, másrészt 800-on kisebb időzítésekkel is tudod használni, tehát gyorsabb. Igaz, kicsit kell próbálgatni, hogy meddig stabil, de azért ez nem nagy tuning...)
-
$mith
tag
ööö... Nos először is, azt gondoltam (naívan), hogy Samsung chippel szerelt NONAME RAMok -> SAMSUNG RAMok nem bírják az 1T-t, csak a márkásabbak de ezek szerint tévedtem, MY BAD !!!
A PH-s rang pedig nagyon sok esetben nem biztos, hogy a hozzáértést mutatja (most nem Rólad van szó, szerintem mindenki tudja ki(k)ről beszélek...). Annak függvényében hogy senki sem úgy született hogy mindent tud, mindig tanul újat az ember (én most a Samsung RAMról tudtam meg új információt), amúgy meg azért vagyok még mindig újonc (és maradok is egy darabig), mert nem írok össze-vissza minden hülyeségért (mint sokan csinálják), hanem visszaolvasok és maximum tanácsért írok (bár a továbbiakban már ezt is megfogom, mert nincs kedvem olvasgatni, ahogy leoltanak, ha nem JÓL tudok valamit).
DE nem hiszem, hogy 2x512 RAM + (ilyen konfiggal akár 1T-ben is) elég lenne későbbiekben a Vistának... szóval ezért lenne a PÉNZRÁFORDÍTÁS, ezért vennék még mellé minimum 1Gigát (de ha tévedek OLTS LE MEGINT nyugodtan ) arra meg hogy 10 percet várjak mire betölt, hát nem nagyon van kedvem (meg szerintem másnak se
Amúgy a baj az, hogy ha a biosban belövöm az 1T-t (akár milyen időzítés mellett tuninggal, tuning nélkül ALAPFESZEN) tegnap rászántam az éjszakát nem bootol be a gép... a Boot első másodpercében lefagy! Ez (mint írásod alapján megtudtam) nem a memóriának, hanem ezek szerint a lapnak köszönhető. TEHÁT marad a 2T mindenképp akár mennyi RAM is van a gépben...
Tudod én NAGYON szeretném a legjobbat kihozni a gépből (ezért is járok ide fórumozni), de ha nem engedi a vas akkor nem tudok mit csinálni... (+ fesz meg nem fogok neki adni).[ Szerkesztve ]
-
csokisbugyi
tag
koszonom
Meg azon gondolkoztam, hogy elonyos e szamomra hogy 1066mhzn megy jelenleg ?
(mert valahol olvastam, hogy a procival kell osszhangban lennie a memorianak... )
Most a procim alapon megy.Akkor ez igy jobb ? vagy esetleg alacsonyabb frekin ?
És majd ha Kesobb tuningra kerul a sor? akkor hoyg erdemes a memoria frekvenciajat oszehangolni a procival ? (tudom ez lama kerdes, dehat nem tudom hogy kell . )MSI Leopard 76, Ninebot G30 Tunned, Bambu X1CC
-
ToBeY
nagyúr
válasz csokisbugyi #11976 üzenetére
Nem fog jelentős gyoruslást eredményezni legalábbis nálam nem volt.
Az hogy instabil lesz nem tudom,de kingston oldalán annyi van megadva időzítésnekKHX8500D2/1G 1GB DDR2 1066MHz Non-ECC CL5 5-5-5-15 2.2V
Ez van a gyártó oldalán -
sgergi
veterán
válasz csokisbugyi #11976 üzenetére
Észrevehetetlen a különbség.
-
ToBeY
nagyúr
válasz csokisbugyi #11974 üzenetére
Megnézteme a Kingston oldalán 2.2V 5-5-5-15 időzítés a jó.Sorry benéztem azt hittem Kingmaxok
-
ToBeY
nagyúr
válasz csokisbugyi #11971 üzenetére
Hát a Kingmax oldalán a gyári ajánlás 5-5-5-18 2V tehát +0.2V kell addni.
Persze lehet játszadozni a feszel és az időzítéssel.Ja bocs kingstont nem ismerem azt hittem kingmax-ról van szó.Akkor nem nem tudom talán rá van írva a ramra a fesz és az időzítés
[ Szerkesztve ]
-
csokisbugyi
tag
igen van rajta borda
koszonom FehérHolló,ToBeY
azert adtam, mert azt olvastam egy kulfoldi forumon hogy 1066 mhz kell neki.
En mint mondtam nem ertek hozza..
akkor eleg lessz neki 1,9 is ?
es akkor allitsam en is 5-5-5-15 re ?
mert megmondom oszinten hogy nem emlekszek hogy most ezek a szamok hogy vannak beallitva...[ Szerkesztve ]
MSI Leopard 76, Ninebot G30 Tunned, Bambu X1CC
-
FehérHolló
veterán
válasz csokisbugyi #11966 üzenetére
Intelnél nincs 1T, csak 2. Nem is számít.
ToBeY: Borda van. 2.2V-tól nem lesz abban az intervallumban baja, amíg használni fogja, ha van rendes házszellőzés.
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
ToBeY
nagyúr
válasz csokisbugyi #11966 üzenetére
Minek adtál neki ennyi feszt talán valami brutál módon tuningoltad?Van rajta borda egyáltalán?
Mert nekem alapon ugyan ez a ram 5-5-5-15ön 1.9V kényelmesen megy. -
dave118
senior tag
Sziasztok!
Melyik ramot ajánlanátok jobban: GEIL Black Dragon 2048Mb DDR2 800Mhz KIT
GEIL Value 2048Mb DDR2 800Mhz KIT
2x KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz
Giga p35 ds3, e2180 mellé menne. Tuning csak később lenne.Előre is kösz... Ami ami, az az.
-
csokisbugyi
tag
sziasztok
segitsegre lenne szuksegem, hogy milyen beallitassal lehetne a legtobbet kihozni a ramjaimbol, a kovetkezo felallas mellet:
a procim most alapon megy (mert meg nincs meg a nagy hutom.)
a ramjaim Kingston 8500 CL5 4*1Gb jelenleg 1066 mhzn.
Ahogy a forumot olvasom, en nem tudom mi az a 1T meg 2T mert sosem csinaltam meg ilyent. Ezzel a beallitassal mit lenne erdemes nekem modositani a biosban?
(voltot mar adtam ra talan most megy 2,2V on.)MSI Leopard 76, Ninebot G30 Tunned, Bambu X1CC
-
kem
addikt
Jézusom
Ez ám a halandzsa!
Az 1T nem olyan dolog amit csak a márkás ramok tudnak.
Az nForce 3 nem bírja a 2-nél több modult 1T-ben hajtani,
az nForce4 pedig a 4modult viszi csak 2T-ben.
Nem a memória nem engedi magát
Márpedig az A64-ek integrált memória vezérlője miatt az 1T nagyon fontos a gyorsasághoz.Nem értem miért nem akarják az emberek a legjobbat kihozni egy gépből,
amikor csak egy pici időt kell ráfordítani, nem pedig pénzt.szerk: a márkás ramokat meg fölösleges is kiejteni a száján olyannak aki 333-on hajtaná őket 2T-ben SPD-n(bevésett időzítések). Arra a merry christmas ramok is megfelelnek.
[ Szerkesztve ]
Köszi!
-
$mith
tag
Megy a 3. modul, ugyanis ma attam túl egy A-DATA 512/400-as modulon... mert DUAL-t akartam (4x512-vel csak előtte gondoltam informálódok) Csak így most bukni fogom a DUAL-t (2x512-vel + 1 gigával) , na és az 1Tről inkább ne is beszéljük ilyen 'NONAME' RAMok esetén , mert ezeket nem lehet egy lapon említeni a GEILekkel vagy OCZvel vagy akármi mással (amik bírják az 1T-t), örülök ha a 200at tuningban túl tudom hajtani 220ig (333-mon) talán... talán! 3 modullal amúgy nincs 'bénázás 333mon' korábban kipróbáltam viszi a 400at Szóval akkor csak 1gigát veszek a 2x512 mellé és ennyi ! Köszi szépen a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz Telefunen #11952 üzenetére
Ok, csak ez az egész fórumozás olyan, hogy jössz tudakozódni, és akkor olvasod, hogy igen, meg olvasod, hogy nem, és most fingod nincs, hogy mit higgy.
Jó, azért nem teljesen így megy, meg nem lehet tökéletesen informálódni, csak mégis néha van egy ilyen érzésem. Most is teljes gépcsere előtt állok, kérdezgetek csomót, de ugyanolyan bizonytalan vagyok (és nem a dual-témára gondolok).
[ Szerkesztve ]
-
kosaga
tag
Sziasztok.A következő memóriamodulok használhatóak Asus M2N4-sli lapban?
A gyártó oldalán semmit nem találtam róla.
-Super Talent T8UA1G8C5,
-Super Talent T8UB2GC5.
Ezek megbízható ramok?Még semmit nem hallottam róluk.
Köszönöm a hozzászólásokat.Pap leszek, az kurvaisten!
-
kem
addikt
Akkor vennék 1db 1Gigásat, és betenném 3. modulnak.Aztán vagy működik vagy nem.
NVIDIA nForce 4 Ultra chipset nem csipi a 3-4 modult.
Nem a csak Dual Channelt bukhatod vele, hanem az 1T-t is,
ami viszont nagyon lelassítja a gépet.
Akkor inkább az 1Gigásat használd párban egy 512Mb-osssal.Ezt inkább az alaplapod topicjában kellene folytatni, ők meg tudják mondani, hogy hogy bánik a 2-nél több rammal ez az alaplap.
Köszi!
-
törölt tag
Van valakinek tuning tapasztalata geil black dragon ddr2 800 cl5-ös ramokkal, hogy milyen feszen mennyit tud?
-
Ősember
őstag
wehehe na mindegy, ugy tudom az ujabb prime verziok már alapbol 2 alkalmazást futtatnak, hogy ne kelljen kétszer külön elinditani ugyan azt a programot
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
$mith
tag
Sziasztok!
RAM-ot kellene vennem az ASUS A8N-E lapomba (most 2x512/400-as Samsung van benne). Nem mostanában várható a gép lecserélése (ha majd lesz normális SP a Vistához akkor azt használnám, egyenlőre XP SP2). Tehát: 2x512-t vegyek még és (DUALban lesz a 4db), vagy 1gigás modult (és akkor nuku DUAL) vagy kelleni fog-e a Vistának majd a 3giga memória (és akkor 2 db 1gigás modult kéne vennem)??? -
kem
addikt
válasz Ősember #11948 üzenetére
Oké, én lehet, hogy kihámoztam amire gondolsz, de aki nem ért hozzá, annak mintha nem is magyarul lenne ez a hszed. Mint amikor a Slidersben mindig valami pofonegyszerü IT-s dolgot akarnak boinyolultam magyarázni, és elhadarják. Pl hogy mi a különbség a BMP és a GIF közt
Köszi!
-
Ősember
őstag
amivel én tesztelek prime az 2 szálon indul nekem is volt régebben olyan prime, amit 2x kellett elinditani, ezért álltam át orthosra, de most megint prime-el tesztelek, mert ez is 2 tesztet futtat egyszerre memtestnél meg egyértelmüen a windowsora gondoltam na de mindgy, ugy is érted
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Van egy kis tuning gondom. Az asus P5B lapomon csak max 2.1V adható a ramnak, és így a Geil Ultra 800mhz-es ramjaim csak alapon hajlandóak menni. Tudtok nekem árban és minőségben ebben a kategóriában szereplő olyan 800mhz-es ramot ajánlani ami 2.1V-on tudja a kb 920-930 mhz-et?
www.smart-bus.hu
-
Mauzes
addikt
válasz Telefunen #11921 üzenetére
Az első hozzászólásból:
Mennyivel növeli a teljesítményt a dual channel?
Socket A rendszerben 3-5% teljesítménynövekedés
Socket478 és LGA775 rendszereken 20-80% teljesítménynövekedés
Socket939 rendszeren majdnem annyi mint az inteles rendszerekenEzek azonban csak a mért sávszélességre igazak! Az alkalmazások futási teljesítményében (tipikusan):
Socket A: ~0% növekedés
Netburst architektúrájú procik (P4 és a megfelelő Celeronok): 10-70%
Socket 939 és AM2: 3-5%
Core2 Duo architektúrájú procik: 2-5%Ha ezt én elfogadom, akkor egy C2D alá sokkal jobb 3x1 GB, mint 2x1 GB, annak ellenére, hogy elvesztem a dual channel-t, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz Zala81 #11943 üzenetére
Ahogy olvasgatam, semmi komolyabb baj nincs vele.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Zala81
tag
Sziasztok! Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni? Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 5-5-5-12) XMS2 memória hũtőbordával vagy Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2 memória hũtőbordával
[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
Ha az fsb 400, akkor 1000MHz-en tudod hajtani a ramjaidat. Az arányt 2,5 re kell állítanod, és kell hozzá +0,2 V. Az időzítéseid 5-5-5-15 legyen, bár az én Diablóim 1000-n mennek 4-4-4-12 vel. Próbálkozni megéri az időzítésekkel, habár lehet, nem lesz elég a +0,2 V.
Az adatlapodon nem szerepel az alaplap, proci...stb... Az fsb/szorzó -ból gondolom, hogy intel. Ha AMD, akkor nem értek hozzá.Üdv: nebulo
-
danee91
senior tag
válasz Telefunen #11930 üzenetére
Namost a tuning menüben van az időzítés. A legfontosabbakat beállítottam. De vannak ott olyanok, amik nemtom mik, auto-n vannak, egyikük 0-ra állítva. Vmi olyat olvastam, h azok közül az egyik fontos, alapból 8-9-es értékre van beállítva, windows alól vmi progival kell állítani lefelé, ha bírja, azt beállítani bios-ba(talán 7-es értékre). Ez az amiről te beszélsz? A Turbo mode ezt állítja át? És a Command Rate, ami nekem 2T, ez állítható 1T-re??
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
-
korner83
tag
Ramnak milyet vegyek ehhez a falálláshoz:
2x1Gb + 2x512Mb
Q9300@3,2Ghz-hez?
Alaplap: GIGABYTE GA-G33-DS3R[ Szerkesztve ]
-
owen23
tag
sziasztok!
Na megvettem az 1024/400 kingmax ram-ot és összerakva szépen megy a két ram egymás mellett végül 6600HUF volt szerintem jó üzlet volt--->ez bolti ár
Szerintetek?
Sziasztok!http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_uj_logitech_x-530-as_hangfalszett/hsz_1-50.html
-
04ahgy
nagyúr
válasz Süni 1985 F #11919 üzenetére
3 modullal nem lesz dual channel. 2GB RAM után inkább négynek van értelme, de azt már csak 64 bites operációs rendszerrel.
"Szerintetek érdemes betennem még egy Giga ramot a gépembe?"
Én értettem, hogy itt egy gigabyte méretű memóriára gondoltál. Prefixum az pedig nem tulajdonnév, felesleges (és helytelen) nagybetűvel írni, a nagy kezdőbetűs Giga olvasatán egyesek a viszonylag neves Gigabyte gyártó szokásos becenevére gondolhatnak. Az pedig nem gyárt memóriamodulokat.
Miért a dupla hozzászólás, és a halmozott írásjelek? Félsz? Továbbá mondatvégi írásjel után a magyar helyesírás értelmében kell a szóköz. Konfigom, vagy config-om ,ahogy te írtad, nem helyes.
Ha már ennyire türelmetlen vagy, hogy duplán szólsz hozzá, ráadásul ugyanazt, legalább helyes magyar sorokkal tisztelj meg bennünket. Köszönjük.HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Telefunen
őstag
Még egyet? Úgyérted odadobnád a Dual-Channel-t és 3db modult tennél a gépbe, vagy úgyérted hogy még 2x512-őt? Előbbit semmiképp sem, utóbbinak meg nem sok értelmét látom, vagy 2 vagy 4.
dragpeter: PCIe-nek, FSB-nek felesleges feszt adni, csak nyírod vele a cuccaidat. Performance Enhance min van (extreme, turbo, standard)? -esetleg azzal érdemes játszani. Everest mennyit ír ki ramfeszre? nem lehet hogy csúnyán droppol a lapod (rev 1.1-től felfelé a Giga P35-ös lapoknak szokása)
[ Szerkesztve ]
-
dregpeter
tag
rakjál, 3 gb az alap.
Az élet mndig olyan, amit nem mindig lehet szeretni, de egyet mindenki szeret MEGKÖNYEBBÜLNI
-
Süni 1985 F
senior tag
Vélemény kéne!!!
Szerintetek érdemes betennem még egy Giga ramot a gépembe???Vagy nem számít sokat?Esetleg csak később?Van értelme egyáltalán a configom a nevem alatt!TDI POWER
-
orwelll
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, mi a külnbség a piros és a zöld nyákos ddr1 kingmax memoriák között? A piros jobb valamivel?
Üdv:
Orwell -
dregpeter
tag
hi!
Az a problémám, hogy a kingmax 1066 mhz es ramjaim (2*1 gb) nem akar 1066 mhz felé menni, azaz ha föléviszem akkor állandóan ujraindula gép mig visszanem áll az előző alaphelyzetbe.
Időzitéseken nem állitottam hanem csak a DDR2 overV. :0,3 V , PCI-E overV: 0,1 V, FSB overV 0,2 V és MC ov.:0,1V de nem tudom tovább tolni a ramok mhz-ét, mert ismeröstől akitől vettem neki felment 1200mhz ig is
miért blokol le a ram? az időzitéseken kéne állitani? 5-5-5-18 most.
Az élet mndig olyan, amit nem mindig lehet szeretni, de egyet mindenki szeret MEGKÖNYEBBÜLNI
-
kem
addikt
A 25-ös Prime tud több szálon futni, a 24-est meg úgy kell, hogy csinálsz róla egy másolatot egy másik mappába, és átnevezed az indítófájlt(ezt nem is biztos, hogy kell).
Így 2db Prime fut egyszerre.Köszi!
-
Hypo
csendes tag
válasz Süni 1985 F #11913 üzenetére
koszi megnezem amint otthon leszek max meg kerdezek ha nem gond)) de azert barki aki meg tudna segiteni ne kimeljen)
-
Hypo
csendes tag
válasz Süni 1985 F #11910 üzenetére
Koszi) akkor elvileg most 1.8 on megy adjak neki 2.0? fsb most 400 es 8x szorzo a ram 1:1
-
Süni 1985 F
senior tag
A kingmax oldalán fent van minden hogyan kell beállítani hogy 1066MHz-en menjen.
De akkor elmondom mégegyszer érthetően
Fölösleges ennyit görcsolni, meg biost frissiteni. Attól még nem fog 1066-on menni.
Be kell állítani a szorzót megfelelően (266FSB-nél 4 333FSB-nél 3.2) addni kell a ramnak +0.2V hogy a ram 2V-on menjen, és az időzítést M.I.T menüben 5-5-5-18 kell állítani.hogy ne kelljen keresgélned!
TDI POWER
-
Hypo
csendes tag
válasz Süni 1985 F #11907 üzenetére
ertem, es pontossan mit allitottal, gondoltam kiprobalom hatha segit kicsit simabba tenni fsx ben
-
Hypo
csendes tag
Hi all, adott egy CSX CSXO-CEC-800 (2x2giga) / 5-5-5-16 / 1.8V ram modul q6600 3.2 n.
A ram most auton van. a kerdes erdemes e es ha igen hogyan? feljebb tolni a ramot, allitani a timingot a gyorsabb muveletekert? -
Süni 1985 F
senior tag
Vélemény kéne!!!
Szerintetek érdeme betennem még egy Giga ramot a gépembe???Vagy nem számít sokat?Esetleg csak később?Van értelme egyáltalán a configom a nevem alatt!
Délutánig írjatok mert akkor nem rendelem meg ha nem érdemes!kösz!TDI POWER
-
SpyK333
tag
Hello mindenki!
Melyik memtest progit ajánlanátok? Mivel nyúzzam meg a ramjaim?
üdv: SpyK333
-
kem
addikt
Na most itt tartok a vassal:
480MHz 2,8V
3-3-3-7 1T
Opteron:9*240
Írás/Olvasás/Késleltetés eredmények jobbak mint CL2-ben 400-on.Eddig nemrossz 2*1Gb létére
Már annyira vágytam ezekre a ramokra!!!
Nem is melegednek, jó hűvösek a bordák.Prime fut, remélem holnap ilyekor kell csak lekapcsolnom.
Megyek is a kivel érdemes üzletelni topicba
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei P30 - kell ennél több?
- MIUI / HyperOS topik
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Autós topik
- Windows 11
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Kingston FURY 16GB (2x8GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - sok garanciával
- Ddr3 ram
- Kingston FURY SO-DIMM 32GB KIT (2x16) DDR4 3200MHz CL20 - sok garanciával
- Corsair SO-DIMM 16GB KIT (2x8) DDR4 2400MHz CL16 Vengeance - sok garanciával
- Corsair SO-DIMM 16GB KIT (2x8) DDR4 2400MHz CL16 Vengeance - sok garanciával - több darab
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest