Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras_83
addikt
válasz sarasota123 #43199 üzenetére
Jaja 50-es lesz a barátod, a 18-105 max csoporthoz, a 70-300, meg...hát nem lesz sok időd cserélni.
Nyomni kell a képeket, aztán hajrá. Tuti, hogy imádni fogják.https://www.flickr.com/randras83/
-
sarasota123
aktív tag
válasz Roachy #43197 üzenetére
én is így gondoltam, 1-2 héten belül terveztem egy sigma 17-50 2.8-ra cserélni a kitet, de sajnos az szombatig már nem fog összejönni. nagyobb csoportképekhez azért kelleni fog sajnos a 18-105, de a lagzin szerintem az ötvenes lesz fent végig, max hátrébb lépek kettőt mindig
He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
Roachy
senior tag
válasz sarasota123 #43195 üzenetére
Nekem van pár fajta fényterelőm rendszervakura, de a legtöbbet még mindig a beépített kártyát használom.
Az obikkal kapcsolatban én a 18-105-öt nem is erőltetném. Inkább lemondanék a nagylátóról és főleg az 50-est használnám, időnként felcsavarva a telét egy kicsit pásztázni. -
Viperator
őstag
válasz sarasota123 #43195 üzenetére
Tudom, hogy kevés időd van, de nem hinném, hogy itthon találsz Gary Fong-ot. (fehér színű. Jól szétszórja a fényt.)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
sarasota123
aktív tag
köszi mindenkinek a válaszokat, ezen a témán ne vesszünk össze azért
tisztában vagyok a vakummal, csupán arra gondoltam, arra irányult a kérdés, hogy volna-e értelme valami komolyabb fényterelőt venni hozzá ilyen helyzetre. pl: [link]
megszívlelem amiket írtatok, közben youtube-on tartok gyorstalpalót esküvőfotózáshoz
egy 18-105 VR + 50 1.8 + tamron 70-300 VC szettből kell majd gazdálkodnom egyébként.[ Szerkesztve ]
He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
Roachy
senior tag
válasz t_a_m_a_s #43190 üzenetére
Igazából mindkettőtöknek igaza van, csak kicsit kisarkítva.
Tényleg arról van szó, hogy vagy van bármilyen a telefonosnál jobb kép, vagy nem lesz.
De azért teljesen leszarni sem kell, nem árt ha amennyire az idő és jelenlegi tudása engedi rákészül. Végül is egy pár esküvőjének életre szóló emlékeit készül megörökíteni, az nem kis dolog.
És a diffúzor teljesen jogos kérdés, hiszen anélkül telibe villantva az összes vakus képet el fogja baszarintani.
Ugyanakkor befosatni sem kell, elég ha igyekszik kihozni magából a legjobbat, többet úgy sem tehet. Én azt javasolnám, hogy maradjon mindig a pár közelében, akkor annyira nagy dolgokról nem maradhat le.
Bár azért az sem lehet igazán komoly fotós, aki az utolsó pillanatban lemondja.
Na meg az is furi, hogy a kérdező nem ismeri a saját vakuját. -
Roachy
senior tag
válasz sarasota123 #43182 üzenetére
Egyébként meg ha mégis kéne egy profi, akkor írj rám, lehet tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
Azon a vakun van beépített kártya diffúzor. Az pont jó lesz, nem kell venni külön.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz r.levente75 #43189 üzenetére
Ne haragudj, magamból indultam ki... Ha nekem ma szólna a barátom, hogy holnapután az esküvőjét kell fotóznom, az utolsó dolgom lenne hogy a menetrendről tájékozódjak. Kitől? honnan? Minek? Olyan nagy csodák nincsenek: bevonulás, szertartás, gyűrű, csók, aláírás, pezsgő. Melyikről maradsz le?
Én feltöltenék minden létező akksit, felraknám a leguniverzálisabb obimat aztán nyomnám az expót mint állat. Itt most a VAN kép vagy NINCS kép a tétje a dolognak, és ő a VAN kép opció.Ha hetekkel az esemény előtt felkérnek az más tészta, akkor nyilván felkészül az ember amennyire tud, helyszínből, mindenből, de itt más a szitu.
Písz
Holnap majd jól beletépünk...
-
r.levente75
addikt
válasz t_a_m_a_s #43188 üzenetére
Nem volt célom az ideget senkibe beleverni csupán a jószándék vezérelt de már bánom hogy írtam.
Amúgy valami hasznos infóval jöttél volna a kérdező felé lehet előrébb lenne.
Szvsz a diffúzor lesz a legkisebb gondja annak aki még nem próbálta ezt a műfajt.[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz r.levente75 #43187 üzenetére
Tájékozódj a napirendet illetően Hát, azért nagy csodák nincsenek... Ne verjük már szegény emberbe az ideget feleslegesen, last minute beugrós, nyilván másak az elvárások is vele szemben. Erre gondoltam...
Amúgy sem fotózási tanácsért jött, hanem diffúzorral kapcsolatban kérdezett, abban meg nem segítettünk sokat. Én talán valami fényes papírból kivágott cuccra szavaznék, vagy a klasszikus névjegykártya odagumizós megoldásra mint fényterelő.
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz r.levente75 #43185 üzenetére
Nem kell ezt ennyire túllihegni. Mivel vagy ő vagy senki, nyilván emlékkép kategóriájú képek lesznek, nem művészi fotók. Lőni kell ezerrel, aztán több képből több lesz a jó.
-
r.levente75
addikt
válasz sarasota123 #43184 üzenetére
Hát ööö...
Nem lesz egyszerű dolgod. Tájékozódj a napirendet illetően mikor mi következik mi után mi jön mert lemaradhatsz az események és a pillanatok zöméről. A beállított helyszínekről nem is beszélve...
Nem egyszerű dolog. Megfelelő felszerelés kellő rutin szerencse és talán jó képek. -
sarasota123
aktív tag
válasz r.levente75 #43183 üzenetére
soha, de nagyon SOS, így vagy én megyek vagy senki
-
r.levente75
addikt
Voltál már esküvőn fotózni?
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, úgy alakult, hogy a hétvégén esküvőre kell mennem fotózni (egy barátomnak az utolsó pillanatban lemondta a fotós, elég nagy sz*rban vannak, úgyhogy bevállaltam), egy metz 44 af-1 vakum van, ehhez szeretnék valami diffúzort/fényformálót , de fogalmam sincs, hogy mi lenne az optimális. beltérbe kéne majd a lagzihoz főleg, fogalmam sincsen, hogy milyenek lesznek a viszonyok, de gondoltam nem ártana egyet vinnem magammal, ha esetleg lágyítani kéne a vakunk. minden tippet megköszönök
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz dualcore #43179 üzenetére
Szerintem jobban jársz 18-105VR + 70-300 VR kombinációval.
A drágábbik 18-300-nak, az slrgear - új - oldalán megnézve, az élessége elmarad a másik kettőtől. Széleken homályosabb.
(az olcsóbbét nem találtam).Cipelés szempontból sem vészes, pláne, ha a megfelelő témához visz csak az ember obit.
Pl, ha hétvégén az időjárás is úgy akarja repülőnapra nem is viszek 18-xxx obit. Kell a tele, meg viszek egy nagylátót. Földön lévő dolgokat úgy se nagyon lehet fotózni 18-xxx obival, mert a tömeg elállja az utat. Nagylátóval meg simán előttük fotózok -
total90
veterán
válasz dualcore #43174 üzenetére
700 euró itt is 700 euró és nagyon sokan szegények... de ez más téma.
Az egyik az áfa, amiatt itt olcsóbb, a másik pedig a beszerzési ár. Itt nagyobb a kereslet és ezért nagy mennyiségben nagyonn kedvezményt kapnak a boltok/viszontealadók.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Viperator
őstag
-
Viperator
őstag
válasz olivera88 #43166 üzenetére
Van Lightroom 6-os verzió, otthoni változata 138€-ért.
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
olivera88
veterán
Az mivel jobb?
Lightroomból is már valami felhős verzió van látom. Gondolom a fizetős verziót érdemes használni abból is, mert alap nagyon fapados.
Ja közbe látom van Nikon-nak, is RAW feldolgozó, le is töltöttem már.LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
-
Kiskopika
senior tag
Milyen ajanlott (penztarca barat, de jo) radios/tobb vakus megoldas letezik nekunk nikonra? Esetleg ki mit hasznal? D7100 vazam es jelenleg egy sb600 vakum van. Szeretnek meg 2-3 vakut, de nem tudom milyen legyen, mert ez a nikon kreativ vilagitasi rendszer nem az igazi
-
pergabb
senior tag
válasz olivera88 #43156 üzenetére
Remélem, amikor a kijelzőt használod, akkor felteszed a kukucskáló sapkáját, mert a legtöbben erre panaszkodnak, hogy a fénymérés helytelen volt, aztán kiderül hátulról telibe jött be. A marha lassú fázis alapú mérés egyetlen előnye, hogy tutira nem fog fókuszt téveszteni. Cserébe viszont nikonnál fázis alapú mérésnél és kontraszt alapú mérésnél teljesen más záridő jön ki, nem nagyon van szinkronban a rendszer saját magával
-
PuMbA
titán
válasz olivera88 #43156 üzenetére
"Felhőket hogyan érdemes fotózni hogy ráfókuszáljon?"
Úgy, mint bármilyen más álló objektumot Egyszeri fókuszálási módban, egy vagy több vagy mindegyik fókuszponttal és a fókuszpont(ok) legyen(ek) a felhőn. Érdemes a fókuszpontot oda rakni, ahol nem tök sima és egyszínű a felhő, mert ha nincs "mintázat", akkor nem tud fókuszálni a gép, de ez a fényképező leírásában is benne van Érdemes átolvasni, mert sok kezelési tanács van benne.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
Próbálgattam a hétvégén a kereső használatát, nem is vészes. Sőt napfényben jobban is jön sztem, mert kijelző nem látszik szépen az erős napfénynél.
Felhőket hogyan érdemes fotózni hogy ráfókuszáljon? Nem próbálgattam még, mert nem volt fotózni való felhő.LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
lumosnina
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata tokina 11-16mm f/2.8 at-x pro dx ii optikarol Nikon D5600 vazon - vagy hasonlon?
Nagyon erdekel a kulso es belso epiteszti fotozas, erre terveznem venni kezdesnek. KosziMegbizhatosagomrol : http://phmegbizhatosag.atw.hu/ -> lumosnina felhasználónak 42 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
PuMbA
titán
-
Kiskopika
senior tag
Koszi a valaszokat akkor ez ilyen. Nem szoktam az ennyire alulexposokat bantani csak torlom, de ezert valahogy kar volt. Ha jol emlekszem akkor 2 vagy 3 fenyertek kellett az exponak lightroomba. Itt a hiba valoszinuleg meghogy a naplemente es egy sotetebb kukorica mezo osszeakasztotta a fenymerest.
-
PuMbA
titán
válasz Kiskopika #43145 üzenetére
Csináld úgy, hogy az árnyékot alapra állítod és az expo csúszkát húzod addig, amíg szerinted jó nem lesz az arnyékos rész expoja. Hány stop expót húztál fel így? Ha 3-nál többet, akkor érthető, mert kb. 3 egy APS-C szenzor vége. Én Canonon körülbelül 3 stop expót vissza tudok hozni úgy, hogy használható lesz a kép ISO100-on.
Az is számít, hogy régebbi gépeknél a mérő rendszer, ami kiszámolja, hogy hol lenne a legjobb az expozíció, nem annyira pontos, mint egy mai gépen. A D7100-on 2000 pontos RGB metering van, míg például az én 77D-men 7500 pontos RGB + IR.
[ Szerkesztve ]
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz Kiskopika #43147 üzenetére
Ahha, hát a 7100 dinamikában átlagos. Volt nekem is, szerettem,jó kis gép.
Ezen igazából nem kell meglepődni, gondolom alig látszott valami a képből és úgy "húztad vissza".
Vagy expo korrekcióval feljebb mész kicsit, vagy több képpel dolgozol.
Plusz egy nagyon minimálisan még tudsz javítani,ha a lehető legalacsonyabb iso-t állítod be,de csodákat nem kell várni.[ Szerkesztve ]
-
Kiskopika
senior tag
-
Kiskopika
senior tag
Ma erdekes dolog tunt fel. Tegnap naplementekor (nap nincs a kepbe) fenykepeztem es eleg sotet alulexpos lett a kep. Gondoltam sebaj, felhuztam az arnyekot maxra es egy picit az expo csuszkat. Ettol viszont apro parhuzamos savozodas jelent meg a kepen amolyan kepzaj szeruen. Ez normalis, csak eddig nem tunt fel, vagy valami van a szenzorral?
-
PuMbA
titán
válasz Tin_Shield #43143 üzenetére
Igaz, bár egy része szerintem nem probléma, legalábbis én nem futottam bele. Bebukás jelző van a Canon DSLR-em OVF-jében. Kiegés... van minimum 13 stop dinamika tartomány egy mai APS-C szenzorban, amit RAW-ban akárhogy tologathatsz, de ha nagy ISO-n vagy, akkor a mai meteringek itt is kiválóan dolgoznak.
OVF-nek még két előnyét viszont nem írtad, hogy instant látod, ami történik, méghozzá végtelen fps-sel Pár éves EVF-ekben még előfordul észrevehető lag, valamint 60fps-ek is csak. És nem kell bekapcsolnod a gépet áramfogyasztásra, hogy átnézz rajta és komponálj.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
Már hogyne szólna, egy csomó hasznos és kevésbé hasznos dolgot tud az LCD, amit az optikai kereső nem tud. Pl látod a kép elkészülte előtt(!) a kép tónusait, a fehéregyensúlyt, a bebukást, a kiégést, a torzítás korrekciót stb. Ennek persze ára van, villanyba kerül. Igazság szerint az optikai kereső mellett nem nagyon szól más mint az energiatakarékosság. No meg a megszokás és a fíling. Holott valójában azt a képet amit a mattüvegre vetítve láttál, valójában úgy már sosem látod újra. Az esetek abszolút túlnyomó részében valamilyen elektronikus megjelenítőn nézed és szerkeszted, a képek elenyészően kis hányada ölt valós fizikai formát papír alapon - az is a maga korlátaival.
Persze egy DSLR topikban az elektronikus megjelenítést előnyben részesíteni szentségtörésnek számít, ezért is tettem Off-ba[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz olivera88 #43138 üzenetére
"Ahhoz szoktam hozzá. Canonokon nem ilyen kontraszt alapú fokusz van?"
Akkor nem DSLR-t kellett volna venned vagy szokj át keresőre, mert én is át tudtam simán. Ma már én is úgy gondolom egy jó ideje, hogy a kereső sokkal jobb, mint a kijelző, mert ténylegesen az is, ráadásul az LCD is fogyasztja az akksit mellé, mint a gödény Canon oldalon az M100 MILC, 200D DSLR-től felfele minden Dual Pixel AF-es, azaz teljesen jól használható kijelzővel is, de az akksidő ugye ilyenkor 1/3-ada a kukkolóéhoz képest, szóval igazából semmi sem szól a kijelző mellett., mert senki sem akar naponta 3-szor cserélgetni az akksit, kivéve egyes MILC-esek.
[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
válasz olivera88 #43138 üzenetére
Canonnak van fázis különbség elvű AF élőképnél is.
De azért tényleg kár volt dslr-t venni, hogy az lcd-t használd. Pont az optikai kereső a lényege és a legfőbb különbség a többi géphez képest. Ha az lcd-nél akarsz maradni, akkor kb egy tökön szúrás neked ez a gép és csak nyűg lesz.
Ja és az is drasztikusan csökkenti az üzemidőt, pláne Bt-al.
Illetve lapozgasd a használatit, abból majdnem minden kérdésedre választ kaphatsz, pl az Af pontokról és azok beállításairól is. -
olivera88
veterán
válasz mazsi70 #43136 üzenetére
Mármint fent tárcsán autora? Mert hiába tettem rá AF- S re P mód mellett mert továbbra is csak egyet látok.
PuMbA Ahhoz szoktam hozzá. Canonokon nem ilyen kontraszt alapú fokusz van?
Friss fapasztalat: Bluetoothotot nem eri meg használni mert instant legyalulja az akksit, kb 40 képet ha csináltam.
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
PuMbA
titán
válasz olivera88 #43135 üzenetére
A Nikonok fókusza nem igazán jó a kijelzőn, mert pont ugyanaz, mint egy kontraszt alapon fókuszáló kompakté, ami kevés fényben használhatatlan és néha másodpercek mire befókuszál, szóval nem értem, hogy miért azt bámulod DSLR-ek lényege a kukucskáló, ahol villámgyors, azonnali AF van.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
A 3400 on csak egy fókusz pont jelenik meg mindig a kijelzőn? Van egy 7 éves Nikon kompaktom ahol több fókusz pont szokott megjelenni, van h 2 csak van hogy 6 7 is.
De 3400 on mindig egyet látok csak.LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
PuMbA
titán
válasz olivera88 #43132 üzenetére
Igaz, hogy nekem Canon DSLR-em van, de rohadtul nem kell rá vigyázni Ezeket arra csinálták, hogy nyúzzad, mint a fene: [link]. Fotóztam repülőt követve, úgy, hogy a nap előtt is közbe elment, mert az OVF-be fogalmad sincs, hogy éppen hol van a nap és úgy is, hogy a nap az OVF szélén teli kapta a gépet, de semmi baja sem lett.
"És az elektromágneses hullámokat kibocsátó eszközöket mennyire érdemes kerülni, tévé, rádió?"
Semennyire.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
válasz tvamos #43128 üzenetére
Szóval nem árt vigyázni akkor. Most beszéltem egy DSLR es ismerőssel akinek 3200 asa van, és mondta h véletlenül belefotózott a napba egy 300 as obival mikor repülőt fotózott, és egyből kiírta a gép forduljon márkaszervizhez, de nem lett semmi baj, kikapcsolta gépet kis időre és aztán minden oké volt.
És az elektromágneses hullámokat kibocsátó eszközöket mennyire érdemes kerülni, tévé, rádió? Azt mondja az ismerősöm ő tv hez (régi crt tv) közel tartsa sokszor, 1 méterre , de baja nem lett tőle.[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
tvamos
nagyúr
válasz olivera88 #43123 üzenetére
Ezt olvasd el: [link]
Nem véletlen, hogy mások szűrőket használnak.A kollégámmal ebéd közben fejlesztettük ki egy módszert. Ugye mind ismerjük a kisérletet a nagyítóval, a papírlappal, meg a nappal... Mi azt fejlesztettük ki, hogy az obit végtelenre állítva a tenyerünkre fókuszáljuk a napot. Ha süt, akkor a retinát is megsütné, vagy a szenzort.
Ezt nem is értettem sosem, hogy ember, amikor szabad szemmel nem tud a napba nézni, fog egy objektívet, és majd azzal...
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
olivera88
veterán
Akkor lehet az én kompaktom is azért kattan be jó pár éve. Nem akar fókuszálni egyszerűen, életlen marad a kép sokszor, bár nem mindig, hol jó hol nem.
(#43124) Naplementekor már nem olyan erős a fény, 7-8 óra felé nyáron. Akkor inkább csak az elektromágneses dolgoktól kell védeni nem a naptól?
(#43126) Lehet hülyeséget írok, de a tükörről nem oda vetítik a kép? Még kezdő vagyok DSLR témában.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Tükrös gépeknél az a jó, hogy a tükör nem engedi a szenzorhoz a napfényt, szóval ha nem videózol akkor nyugodtan tarthatod a nap felé, persze normális időtartamban
(#43125) A Zéé: Kompaktnál és MILC-eknél az a baj, hogy nincs tükör, ami védje a szenzort.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
barátnőm kompaktja a pár évvel ezelőtti részleges napfogyatkozás miatt ment tönkre. Megpróbálta lefényképezni, de nem rakott elé semmilyen szűrőt, és azóta fényes környezetben nem tud élesre állítani a gép. Benn szobában még úgy, ahogy, de ha erős a fény, akkor nem történik semmi.
1-1 kép erejéig nem okoz gondot, ha benn van a nap, de azért nem árt óvatosnak lenni.Just a simple Lineman...
-
jasonka
aktív tag
A Nappal kapcsolatban leírt óvintézkedések korábban felmerültek az Index-Fórumon is.
Az ottani "nagy öregek" ezt "körberöhögték" és felesleges óvintézkedésnek minősítették...Magam kb. egy évvel ezelőtt - éppen a nyári napforduló idején - több fotót is készítettem a délutáni / lenyugvó napkorongról kb. 135 mm fókusztávval. A gépváznak (D5100) és obinak nem lett baja, de a látásproblémáim - kezdődő szürkehályog, szivárványkarikák a fényforrások körül...- (valószínűleg) akkor kezdődtek - tekintve, hogy a napkorong élesre állításához - az erős kontraszt miatt - muszáj volt néhányszor pár pillanatra a keresőbe néznem...
Hja kérem ! A Belváros !...
-
olivera88
veterán
-
Roachy
senior tag
válasz balazsjo03 #43113 üzenetére
Itt tiltott az adás-vétel, van erre külön lehetőség az aprón.
-
olivera88
veterán
A RAW képeket nem tudja átmásolni a Snapbridge telefonra? Illetve fényképezőgépen se látom h kettő lenne ugyanabból képből?
-
olivera88
veterán
Köszi. Kellett tölteni, mert elég alacsony volt az akkufesz.
Asszem nem jó állvány. Pedig Nikon kompaktomra jó volt. De a 3400 on mintha vastagabb lenne furat amibe a csavar megy.[ Szerkesztve ]
-
balazsjo03
csendes tag
Szép napot!Keresnék megvételre egy Sigma 150-600S-t vagy Tamron 150-600G2-t.
-
olivera88
veterán
Na végül a D3400 ra esett a választás. Ma érkezett meg. Az akkuba van valamennyi töltve? Vagy meg se próbáljam bekapcsolni gépet?
-
B1T3
addikt
válasz r.levente75 #43107 üzenetére
Miért csak utána? Vagy ha attól tartasz, hogy kárt tesz a gépben egy rosszabb minőségű, miért nem veszel majd eredetit?
-
szacsa82
tag
Sziasztok! D5300 LV kapcsoló gombja letörött (így is működik, de azért nagyon körülményes), lehet ilyen alkatrészeket valahol olcsó szerezni? Ebayen van, de már 70e felé jár a gép, nincs kedvem egy gombért 15e-t fizetni...
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
B1T3
addikt
válasz r.levente75 #43100 üzenetére
Ha már itt tartunk: az EN-EL15 aksiból van megbízható utángyártott, amely a gyáritól költséghatékonyabb? A Jupiokat néztem, korrekt garanciát is kínálnak, de árban már majdnem ott vannak, mint a gyári.
(Tényleg jól bírja a gyári aksi is, de egy tartalékot szeretek tartani.) -
Sleek
senior tag
válasz marcitp #43102 üzenetére
Beszéltem közben a csehekkel.
Mondtam ha megküldik a gépet és hibás,akkor bevizsgáltatom.
Valamint kértem egy hivatalos dokumentumot ,amiben le van írva ,hogy nem hibás a gép.
Pecséttel aláírással.
Más lett a hozzá állás egyből... Oh uram 3év garancia van a gépre ,bármi lenne küldjem nekik vissza, és megnézik vagy ha nem javítható cserélik.[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Dare2Live
félisten
válasz t_a_m_a_s #43093 üzenetére
Az a baj a D600 + Nikor 70-200 F4VRel, hogy képminőség. 850+850 = 1.7kg és nem kicsi. De nem lehet lejjebb lépni APSCre értelme nincs egy 4/3, 1"nél meg már üt a képminőségbeli difi.
Pedig mennyivel egyszerübb lenne egy 1"os gépet cipelni.
[link]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest