-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabgergo
őstag
Ok, köszi a visszajelzést.
Amúgy br. 550e a legolcsóbb D750, nem? Bár arra 3gari van, tehát váz esetében annyira valóban nem éri meg talán a refubrished.
Snoop-y: merre fele tudsz 580e körül új 70-200 VRII-t? Ez érdekelne, hátha végül ott venném, nem hangzik rosszul.
-
dabgergo
őstag
Mit gondoltok a mostmár Mo-on is elérhető "Felújított" Nikon termékekről?
Van valakinek tapasztalata?
Amit most telefonban megtudtam:
- 27%os áfás számlával adják
- Kiszállítás 3-5 nap ha van készleten a termék
- A holland kpi raktárból küldik
- Mindegyik A kategóriás refubrushed termék
- 1 év garancia van rá
- Mivel online vásárlás 14 napig vissza lehet küldeni, pénzt visszaadjákEzek alapján elég jók az árak, főként ha valaki az áfát le tudja írni...
Pl. Nikon 70-200 VRII - bruttó 526e - nettó 414e
Nikon D750 - bruttó 466e - nettó 367eMit gondoltok? Van tapasztalat? Megérheti? Mennyire kockázatos stb?
-
subidu
tag
Sziasztok.
Ha reptéri ellenőrzésnél a röntgenen átmegy a gép és az sd kártya, akkor lehet valami baja? -
-
válasz
qnadam #37035 üzenetére
Próbálhatod "battery retention/retaining clip", vagy "battery holder clip" néven keresni... de nem sok reményt fűznék hozzá.
Szerintem hagyd a fenébe. Hírdesd meg úgy, hogy pontosan feltünteted a hibát (fotó nem árt), és esetleg személyes átvételt/demót is bevállalsz. Lehet, hogy pár ezrest buksz miatta egy full ép J1-hez képest... de a) anyag-, meg szervízköltségre úgyis több menne el (plusz a te időd), és b) ha így is működik, akinek használt J1 kell, azt nem ilyen kis kényelmetlenség fogja visszatántorítani.
-
válasz
r.levente75 #37033 üzenetére
Mit butítottak a 7000->7100 váltásnál?
Mit butítottak a 7100->7200 váltásnál? (Tudom, top LCD-t kicsit... azon kívül?)
-
sziasztok,
felgyűlt itt egy nikon j1, viszont el van törve a narancssárga kis pöcök, ami az akksit a helyén tartja. alapvetően anélkül is lehet használni, de eladás előtt talán jobb volna pótolni
hol lehet ilyet venni, egyáltalán hogy hívják ezt a kis bizbaszt?
-
válasz
r.levente75 #37031 üzenetére
Sőt...?
-
marcitp
őstag
válasz
Throme #37028 üzenetére
Kíváncsian várom, mennyivel lesz jobb, mnt a 7200.
Az af érzékenysége is teljesen jó rossz fényviszonyok mellett a szélsőkön is, akár fényerőtlen obikkal.
Amit elszúrtak szerintem a 7k2-őn az a kevésbé informatív belső kereső, meg a státusz LCD. Mindkét "hiba" élhető azért. Valamit virítaniuk kell, hogy legyen jogosultsága a 7200 és a D500 között érdemben. -
Tomdriver
őstag
válasz
Throme #37028 üzenetére
Bárcsak igazad lenne...
Úgy kipróbálnék már egy fejlettebb DX-es vázat is. Gondoltam veszek egy használt 7xxx vázat, de most már megvárom mit ír erről a hivatalos speckó. Lassan szivárognia kéne valami hírnek, bár ha jól emlékszem az 5600-at is csak valamikor tavaly ősszel jelentették be, tehát megjelenése előtt pár hónappal - nem kapkodják el.
-
Throme
veterán
válasz
Tomdriver #37026 üzenetére
Várjuk meg a hivatalos speckókat.
Ha akkor is ennyi lesz a változás, az tényleg elmaradás a C 800d/77D mellett.Ezeket csak meg kéne lépnie a d7300-nak:
24,2 megapixeles felbontású APS-C CMOS
Dual Pixel CMOS AF (szenzorra integrált fázis-különbség érzékelő pixelek, gyors élességállítás LiveView módban)
ISO100-25600 érzékenység, 1/3 Fé lépésekben (ISO51200-ra kiterjeszthető)
45 keresztszenzorból álló AF rendszer
7560 pixeles RGB+IR fénymérő szenzor (63 zónás mérés)
±5 Fé expozíció korrekcióa MP annyira nem is érdekes, a 45 AF pontnál több az 51, de kérdés hogyan vannak elrendezve.
Canonnál szét szokták szórni, nikon tömbökben gondolkodik.
És az is kérdés, hogy a nikon 51 AF pont-ból mennyi kereszt szenzoros??!! A db-szám nem minden!A N D500 már asszem tudja a ±5 Fé-t, hogyha ezt megkapja a 7300, az szép lenne, mert a 7200 is " csak" ±3 Fé. A konkurencia miatt viszont kötelező elvárás.
Az hogy a 7300 vélhetően hozza a 4k videót , az nem tudom kinek dobogtatja meg a szívét, és a canon "csak" FHD-ja mellett ez lenne igazából csak az előrelépés.... pfff
Jó lenne az AF tuningon is fejlesztenének már végre.
Kényelmesebb, gyorsabb megoldás kéne, és a belépőktől kezdve!
A milces világ még mindig ezen köszörüli a nyelvét, hogy ott nincs b/f fókusz....
Nem baj lesz 4k videó helyette b+, az kell.... -
Tomdriver
őstag
Ok, akkor keverem, köszi.
(#37023) Anubis_9 : Igen, ezért kérdeztem de akkor ez valós adatot mutat. (Nem tudhattam még a magam kis 1200 expójával.
)
(#37025) rekid Tegnap találtam rá én is. De remélem csak pletyka, hogy csak ennyi lesz...most ekkor ez pixelben visszafejlődés? 4K videó meg komolyan minek?
-
rekid
addikt
-
Tomdriver
őstag
válasz
randras_83 #37019 üzenetére
Akkor ez így tök gáz használt váz vásárlásnál, benyögi az eladó hogy 10100 expos a masina, aztán lehet 100 ezerrel több.
Főleg ha még vigyázott is rá és tényleg nem látszik lestrapáltnak.
Vagy szoftveresen azért kiírja a valósat? Mondjuk azt meg vételnél nem igazán van alkalmam lecsekkolni... -
need
addikt
sziasztok..
a Nikonnál hogy van a file számolása a nevébe...?
Van egy D750-em meg volt a 10.000 expo mondjuk másfél év alatt lett ennyi tehát nincs túl hajtva..
Át váltott a név után a számláló _DMC00001-re akkor ezek szerint csak tízezerig számol..?!Néztem a menübe nem találtam erre semmit csak a névre vonatkozó adatot..
-
Byk01
őstag
válasz
szacsa82 #37013 üzenetére
A DG a Sigmánál azt jelenti, hogy a teljes kisfilmes (full frame) képkört kirajzolja az objektív. Semmi köze nincs az autofókuszhoz. Ennél a Sigmánál nem jelölték a motor meglétét, képről talán meg lehet mondani (bl a bajonett mellett ott van a "csavarhúzó" csatlakozása, illetve, ha jól tudom, a motoros objektívnél a dobozra rá van írva, hogy "built in motor"). Később a HSM felirat egyértelművé tette a dolgot.
De a Nikonnál sem azt jelenti a D, hogy nincs az objektívben fókuszmotor, hanem azt, hogy közvetíti a távolságadatokat a váznak az objektív. Ott van pl. az AF-S 80-200/2.8D, ami D jelű, mégis van benne motor. -
Drakoo
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni objektív vásárlásban. Valaki rendelt már külföldről objektívet? Használtan esetleg? Kinéztem magamnak egy Sigma AF 70-300mm f4-5.6 D APO Macro obit, de kicsit félek több dologtól is. Azt írják h 3+-os termék, minden rendben vele. Kérdésem h érdemes -e "látatlanba" venni így, használtan? Másik pedig hogy a Nikon 3300-as gépemhez jó -e :S
Focal Length Type: Zoom
Compatible Brand: For Nikon
Focal Length: 70-300mm
Camera Type: SLR
MPN: Does Not Apply
Maximum Aperture: f4-5.6
Type: Standard, Telephoto
Mount: Nikon F
Brand: Sigma
Bundled Items: Case
Model: APO
Focus Type: Auto & Manual
UPC: Does not applyVélemény esetleg segítség?
Előre is köszönöm
-
Üdv!
Tervezem egy D3400-as vételét 18-105-ös objektívvel, és az lenne a kérdésem, hogy milyen táskát érdemes venni hozzá? Amolyan pisztolytáska szerűre gondoltam, amiben a kamerán és obi-n kívül egy plusz akku fér el, és kész (ne legyen a nyakamban/oldalamon egy hatalmas valami).
Köszi!
-
blpp
csendes tag
Hello
Tudtok valamilyen megoldást a problémámra.
Most vásárolt fényképezőgépnél nem tudom beállítani a wifi/bluetooth kapcsolatot. Snapbridge alkalmazással próbáltam de folyamatosan lefagy a fényképezőgép,néha eljut a kapcsolódásig de akkor sem szinkronizál semmit és újra fagy.
Elöre is köszönöm. -
tucsok.
senior tag
válasz
fireman123 #37000 üzenetére
Köszi a segítséget a második nevét nem tudtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Futás, futópályák
- Robot fűnyírók
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külpolitika
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest