Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Házi hangfal építés
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Gaming notebook topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
csabika0001 #37094 üzenetére
targyfotohoz nem lesz igazan jo a raynox vagy a kozgyurus makros megoldas, mert fix nagyitasod van. valamihez keves lesz a nagyitas, valamihez meg tul sok. es csak ugy tudod varialni hogy leveszed a raynoxot
makroobit nezz inkabb.
-
eastsider
nagyúr
valaki használ W8 alatt adobe termékeket? pl. LR?
-
Larry303
addikt
válasz
én egy ilyet használok tárgyfotozni...imádom, átkarcolja a szenzort
gyűrűvel 1:1 és még így is olcsóbban jössz ki...
milyen vázon lesz amúgy?
ha jól emlékszek ezeket mind azzal csináltam -
Peethy
őstag
válasz
Ilyen képhez bármelyik makróobi elég. Ha szélesebb látószöget szeretnél, akkor a 40-es, amúgy pedig használtan Sigma 105mm f/2.8.
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok macro fotózáshoz melyik a nyerőbb(tárgyfotózásról van szó elég közelről főképp ékszerek).
Nikon 40/F2.8 AF-S G DX Micro
Ennek az obinak alapból 16,x cm a közel pontja elég jó fénnyel. És ahogyan néztem szép képeket produkál kis bogarakról stb pici tárgyakról.Nikon 50/1.8G AF-S DX ennek 45cm a közel pontja számomra ez kevés viszont erről ódákat ... a neten.
Ezt az obit egy Raynox DCR-250 -el toldanám meg macrohoz.Szempontok:
Mindenképpen egy jó rajzolatú éles képet adó obi.
Fontos a macro képesség ezzel szeretnék foglalkozni de jelenleg kb 75-80e a keret.
Hogy mégis mire gondolok:
nyakláncTi melyiket választanátok árban kb mind a kettő 70-75e jön ki. Vagy ha esetleg tudtok jobb alt. meghallgatom szívesen.
-
Peethy
őstag
válasz
tgulyas #37089 üzenetére
D80 kezelésben, fogásban, keresőben simán veri a D3100-at, minden másban gyengébb. Vedd a D3100-at egy 18-105-tel, ha csak hobbiszinten akarsz fotózgatni, család, barátok, kutya, macska, stb. Ha a művészibb része érdekel, ilyen irányba mozdulnál, akkor vedd a D80-at. Olcsóbb, a különbözetből tudsz hozzátenni az optikák pénzkeretéhez, kezelésben jobb. D90-em volt, D3100-at egyszer kipróbáltam, elég is volt. Ettől még jó gép.
-
Larry303
addikt
válasz
forceberg #37084 üzenetére
tendenciát nem véltem felfedezni, de próbáltam minden rekeszen minden gyutávon...épp ez ami igen bosszantó...lenne konzekvensen rossz vhol, ok megértem, de tű éles, másszor uott nem, és nem a berázás miatt, mert állványról is próbáltam rengeteget. a vr rendszere is gyanús....a 70-300at simán megfogom berázás nélkül, a 16-85 öt meg nem???
-
MC Pite
veterán
válasz
tgulyas #37089 üzenetére
Nekem a fókuszmoci annyira nem volt szempont, mert a nem drágán jó üvegek amik érdekeltek a 18-55vr+55-200vr vagy 18-105vr, meg az 50 1,8g. Utóbbinál kicsit szívtam a fogam, de k..a jó obi
(itt kb 25el olcsóbb a D, amihez kell fókuszmotor).
Nagyobb telék, portré/makró obiknál már lehet jobban a motoros váz.
Zaj/dinamikában sztem a 3100 kicsit jobb, bár a D80 se vészes (D70 már az - szerintem). -
-
zool1
őstag
Nahh végre, úton van a portrémarkolat...
-
Larry303
addikt
válasz
Freddy76 #37064 üzenetére
hát igen volt pár kellemetlen tapasztalatom vele..mostanra kiismertem a vázat és az üvegeimet is nagyjábból szerencsére...összegezném
fókusz: nikon 70-300 vr: spot on 10-9x finomhangolás nélkül... nem kívánhatnék jobbat, ezzel az üveggel működik legtökéletesebben a váz
nikon 50 1.8G: kicsi backfocus, finomhangolás után ez is 10-9x
nikon 16-85: nos ezzel szopok a legtöbbet, próbáltam finomhangolni is, de csak rosszabb lett...ezzel kb 10-6 ami jó, viszont a pláne, hogy úgy veszem észre befolyásolja milyen fókusz módban vagyok (és itt most nem az adott fókusz szenzorokat értem)
összeségében inkább ez az üveg okozza a csalódást, mint a d7k, tökéletes tartomány lenne amúgy számomra, de sajna zavar, hogy nem bízhatok benne 100% ig
Viszont még egy nagyon fontos dolog: nagyon sokszor nem is a fókusz hibázik, hanem a bemozdulás miatt életlen a kép. mindez brutál értékek mellett is! teszem fel 35mm 1/125
sokat olvasgattam róla anno, és rá kellett jöjjek, sok kép az én hibám miatt lett életlen nem a fókusz/üveg miatt
d7k nak elég nagy a pixel denzitása, k könnyű berázni sztem -
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #37079 üzenetére
Ne ajánlgassátok neki a mercit, drága az alkatrész...
-
MC Pite
veterán
válasz
Santiagain #37070 üzenetére
Nekem olyan gyanúm van, hogy a 95%os lefedettségnél legalább 4% a kereső jobb oldalán lehet, ami portré módban tűnik fel hogy felette (bőven) több helyet hagy mint amit látni (másutt nem, fekvőbe nem tűnik fel).
Üvegen nem lehet igazítani? (Bár csak nem mozdult ki ha nem szorul)D80 vs D3100
Én a D3100at venném a szenzor miatt. Kell-e több gomb, kell-e af motor - ezek a fő kérdések amiket el kell döntened. -
tgulyas
senior tag
Üdv egy kérdésem lenne melyiket lenne érdemes meg venni D80 vs D3100
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #37063 üzenetére
Ha jól tudom Sucuka elégedett a d7k-jával
-
Santiagain
őstag
-
Real_Necro
veterán
-
MC Pite
veterán
válasz
aleister #37055 üzenetére
ACD Seeben is van több szintű, de abban nem láttam ADL-re vonatkozólag semmit..
Itt egy pár kép az 50essel való ismerkedésből, és pl a 8-9-10. ediken jobban látszik hogy kicsit elfogytunk dinamikában. Most nézem hogy kicsiben elég ratyi a képminőség, mindegy, előválogatásra elmegyeastsider: Általában jó az ISO1600, (D5000) de néha (szerencsére ritkán) úgy dönt hogy deszaturált képeket csinál ezen az érzékenységen, azon azért nem röhögök. Viszont volt az elején hogy 1600on maradt nappal, észre sem lehetett venni, tök jó képek hullottak ki belőle úgyis.
-
eastsider
nagyúr
nem tudom Ti hogy vagytok vele, lehet még a D90 bűvöletében élek, de ISO 1600-on még nem igazán mondanám drazsésnak a képet, az pedig már azért elég jó. 1.8-on meg főleg... jó tudom-tudom... de én úgy vagyok vele, hogy nálam nem a gép a szűk keresztmetszet. egyelőre magamban érzem a hiányosságokat nem a vázban
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #37062 üzenetére
Fixek amúgy is jók... Én amúgy teljesen meg voltam elégedve a d5100 fókuszrendszerével, amikor belenéztem a d7000-ébe, megszédültem, hirtelen nem is láttam a tárgyat a sok fókuszponttól
.
Necro: Sucukát nem tudom, de Larry és Atok tárgyaltak erről, Larry egész idegesítőnek tartja a hibát. A magas Iso meg jó, azért a vaku nem mindig megoldás. Meg aztán ha az alap iso jobb, az vakuval még annál is jobb lesz... Szvsz ebből a szempontból a d5100 nagyon jó volt.
-
Real_Necro
veterán
-
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #37060 üzenetére
Erről hallottam én is. Mondjuk az általam felsorolt fotózási területeken úgyis a fixekkel dolgoznék, így ezt nem érintené. Minden egyébre meg ott lenne másodváznak az 5100-es.
Ettől eltekintve természetesen jobb lenne, ha nem kéne ilyen problémákkal kompromisszumokat kötni. -
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #37056 üzenetére
Érdekes ez a d7k, nekem még csak próba szintjén volt a kezemben, de több helyről hallom, hogy nem igazán acélos a fókuszrendszere... Talán Larry és Atok is diskurált ezen picit, de most egy cimbi is a fókuszra panaszkodott, és egy kolléga is odaát (neki konkrétan a 16-85 a két végén máshogy volt fókuszhibás, egyik oldalon frontos, a másik back-os, a gép többet volt szervízben, mint nála, majd miután nem sikerült orvosolni a hibát, el is adta).
A d7000-nek nem lesz valami utóda?
-
aleister
veterán
válasz
Persze. Sőt! Mindkét váz tökéletes erre a célra. Mindkettőnknek kevés -de szvsz fontos- pluszt hozna a váltás. Ezért én csak akkor lépnék tovább, ha esetleg komolyabban akarnék a fotózással foglalkozni. Babafotózni hívtak több helyre is, valamint -mivel összeáll tán még idén a házi stúdióm- gondoltam kipróbálom magam portfóliófotózásban. Esetleg még stock fotó készítésbe is belevágnék, azon belül is a termékfotózáson gondolkodtam.
De ez még elég sok dolog függvénye.
-
Peethy
őstag
válasz
Bocs, volt egy másik, nem D-s, amit ennyiért adtak.
Egyébként ez a srác vicces, fele cuccát bagóért, másik felét meg az új áránál drágábban adja.
-
aleister
veterán
válasz
MC Pite #37051 üzenetére
atok666, Pite:
Köszi szépen!Egyébként Irfanview-hoz van exif plugin. Esetleg azzal érdemes lehet próbálkozni. De hogy az ADL-t rögzíti-e, azt nem tudom. Én nem szoktam használni.
Real_necro:
Nem félek én attól, hogy nem megy el. Attól már inkább, hogy ha megveszik, akkor beleinvesztálok a belőle származó zséből egy D7k-ba. Igaz az önleszabályozásom értelmében idén már megvolt a nagy fotós kiadásom a 85/1.8 G személyében, így lehet, hogy átteszem jövőre a projektet.
-
Peethy
őstag
válasz
Real_Necro #37053 üzenetére
A vasárnapi csak sima AF-es volt, nem D-s.
-
Real_Necro
veterán
válasz
aleister #37049 üzenetére
Szerintem el fog menni. Most meg mindennek megy fel az ára. Én csodálkozom, hogy 30-ért elment az 50 D-m, mikor vasárnap felkerült 1 20-ért, ma majd tegnap egy másik 29-ért. Igaz az enyém 1 éves sem volt.
Ma nézegettem német ebay-t és 444€-ért vittek el egy 80-200-as Nikon-t. Annyi baja volt, hogy nem reteszelt az A/M kapcsolója, így leragasztotta a skac. Most valahogy úgy vagyok, hogy szerintem ebay-ről fogom beszerezni, mert itthon 185 alatt nem láttam ilyen obit.
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #37039 üzenetére
Igazából rajtam is múlik a dolog. Nemigen akarom eladni, így kb havonta bekopizom ismét alibiből a hirdetést. Az elején 160-as irányárnál volt két érdeklődő. Akkor el kellett volna adnom gyorsan 150-ért. A szénné használt darabok mennek 140-145 körül, szerintem nem adom drágán a bolti állapotút 152-ért. Majd ha jön valaki, aki értékeli ezt, az úgyis elviszi, az ilyen komolytalan vevők meg nem.
Santiagain:
Ez szép! -
MC Pite
veterán
1, Hétvégi portrék elkészítése óta kapott fw (lencse korrekció igazából) frissítést a gép, most a Viewnx azt mondja nem tudja szerkeszteni. Így jártam? (LR-al ismerkedem, de sem az acd see, sem a lr nem hoz gyári szerű eredményt, mindegyikkel kicsit más lesz az végeredmény, főleg a közel beégett részeknél.)
2, Valamelyik képnéző meg tudja mondani hogy ADL be volt-e épp kapcsolva? Hasonlítgatom össze, és most vissza rakom a gépre azt a pár képet amit meg akarok nézni. Úgy tűnik az ADL-es elvitte párom haját a vörös felé, az a nélkülieken meg az arca kezd kiégni néha, ami a felhős időt figyelembe véve elég meredek (jó, 1,8 meg 1/1000 alatti záridők de akkor is) és jó lenne még ha ezeket le tudnám kérni. Fókuszpontot NX mutatja ( a nagyjánál nem mindnél).Gondolkoztam valahova beszúrjam-e hogy 70-200 hogy megakadjon rajta a szemetek
-
törölt tag
válasz
Santiagain #37041 üzenetére
Elegánsan szokta egy jóbarátom erre azt mondani, hadd idézzem: "Ez a kemény, nem a fagyott macska!"
-
Kachorra
csendes tag
válasz
Real_Necro #37002 üzenetére
Hi!
A DFM újság szvsz idehaza inkább ilyen technikai jellegű,szemléletű átlag hobbymagazin mint az összes többi amiket én láttam,azok amolyan művészies,stúdiós,szakjellegüek.Felépítése minden számnak hasonló: 1, rövid hírek,újdoságok 2, feldolgozási trükkök,szoftverek ajánlása, 3, két-három újonnan megjelent f.gép részletesebb(2-3oldal) tesztje (inkább DSLR-Milc mint kompakt) 4, valamilyen fotós érdekes képanyagai (ált. ebből van a címlap) 5, beküldött amatőr képek értékelése,pályázatok 6, ezenkívül előfordul persze több kevesebb rendszerességgel tecnhnikai jellegű magyarázó cikkek,fotótörténet,kompozíciós sorozat ,és más egyebek.
Leginkább talán a decemberi lapszám a legérdekesebb az évben, mert akkor a kapható gépek palettájáról ad egy átfogó körképet fajtánként csoportosítva, úgyhogy abba lesz érdemesebb ismerkedésképp belelapozni, ill le lehet tölteni egy régebbi lapszámot a honlapjukról, hogy milyen.Tehát a fotózás iránt érdeklődő átlagember számára (én) készül, Neked talán kicsit lightos lesz.
-
válasz
Ha kérsz róla képet, megmenekültél volna. A C verzión van AF/MF kapcsoló, ha minden igaz.
-
TayRol
nagyúr
válasz
naezdurva.
-
Kleroo
veterán
válasz
-
Santiagain
őstag
válasz
aleister #37035 üzenetére
Ez csak bosszantó/megmosolyogtató, vérmérséklettől függően. Én a PH-n jártam úgy, hogy 1 hétig puhítottam a srácot, mire belement, hogy 90-ért odaadja a Sigma 10-20/F4-5,6-ot. Találkozunk. Tipp-topp az üveg. Tenném fel.. Bazz! A srác haverja elcseszte a hirdetést. Nem Nikon, Canon.
-
aleister
veterán
Bááz milyen emberek vannak indexen. Ilyet ír a bolti állapotú, garis Tokina 11-16-ra, hogy maksz 100-ért viszi.
-
Az obik által exifbe írt "focus distance" érték mennyire pontos?
-
L4mie
veterán
válasz
Real_Necro #37022 üzenetére
ááá volt az is, de azokat is elvitték a törpök az objektíveimmel együtt
-
Kleroo
veterán
válasz
Real_Necro #37019 üzenetére
Hát ha olcsón akarsz Olyra váltani...
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #37019 üzenetére
Nekem vanolyan
. Az összes magyar lapszám itt figyel az irodában lefűzve, mindet megvettem. Most csak azért fizettem elő, mert volt egy akció, hogy NG előfizetők 20 % kedvezménnyel vásárolhattak az oly mintaboltban, így egy kb. 5.000,- Ft-os előfizetéssel spóroltam kb. 100.000,- Ft-ot
.
-
Kleroo
veterán
válasz
spanyoll #36996 üzenetére
Gratula !
Nekem sajnos esélyem sem volt. Mind3 héten elvéreztem az első témával Idő/ihlet-hiány
Fotós újság témához: Én olvastam már a Digital Camera-t. Frankó kis újság....de csak ha nincs az ember netközelben;papírt akar olvasni.
Máskülönben szerintem nincs létjogosultsága a világháló mellett. Drága,és dugig van reklámokkal. Igazán egyedi,máshol nem fellelhető infó pedig nem igazán van benne.
De azért néha "keverem" a kettőt. Net+újság...Így voltam anno a PC magazinokkal. A neten egyre több infó volt,és tök feleslegessé vált a drága újság. Inkább ment az ára a net-előfizuba. (Nomeg a klasszikus PC GURU/Gamer megszűnt,és a Gamestar nem tetszett annyira
)
-
ggeleven
őstag
Én is arra gondoltam persze, h be kell vinni, de gondoltam előtte megkérdezem itt!
A gépen nem nagyon szoktam visszanézni a képeket, szóval azt nem tudom, hogy ott látszik-e. Ha hazamegyek megnézem!
Amúgy próbáltam több kártyaolvasóval is, egyedül úgy nem próbáltam, hogy USB kábellel kötöttem össze a fényképezőt és a szgépet...Hasomló képeket még nem mutatott más itt a fórumon?
-
ggeleven
őstag
Helló,
Egy hónapja vásároltam egy D3100-es gépet és van egy nagyon bosszantó hibája!
30-40 képből egyet biztosan "becsíkoz" vagy beszínez. Ez mitől van? Van erre valami megoldás?
Próbáltam több SD kártyával is Class4-től Class10-ig...Itt találtok pár képet: Képek
Köszi!
-
Santiagain
őstag
válasz
Engem zavar, hogy "pályázatot" hirdetnek, hogy megtöltsék képekkel az újságot.
-
Karima
őstag
válasz
spanyoll #37003 üzenetére
Nekem ezekkel a fotós újságokkal az a bajom, hogy marha drágák (1000-2000Ft), fele hirdetés, fele meg egész oldalas kép, illetve van mindegyikben egy min 3 oldalas PS tutorial. Ezt ingyen megoldhatod egy képmegosztó (500px, vagy 1x.com) + egy youtube ps tutorial kombóval
-
spanyoll
addikt
válasz
Ez engem is érdekelne, az általad linkelt újság főleg. Persze ha van értelme megvenni (az ilyen dolgokat jobb szeretném nyomtatott sajtóként birtokolni
)
-
Real_Necro
veterán
Van itt a topicban olyan emberke, aki járat valamilyen fotós magazint?
Találtam egy ilyet: [link]
Esetleg másfélét? Mik a tapasztalatok ezekkel az újságokkal?
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- alza vélemények - tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EAFC 25
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Formula-1
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Formula-1 humoros
- Autós topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest