Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL C715: kedvező árú 4K QLED tévé a tesztpadon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós kamerák
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
Santiagain
őstag
válasz
Real_Necro #38897 üzenetére
Kíváncsi vagyok, ki lesz az első Sigmás, aki össze akarja majd hasonlítani valós felhasználás mellett. Mondjuk a fotós talin.
Szép fényeket hozzá!
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #38897 üzenetére
B+, én nem is néztem az exifet, annyira koncentráltam a piára
Szép fényeket hozzá!
-
TeeJay
félisten
válasz
8nemesis8 #38890 üzenetére
ha esetleg mégis veszel olyan Samsung SDHC Pro-t ami (R80/W40 MB/sec)
megtennéd hogy csinálsz arról és a Sandisk kártyádról is CrystalDiskMark progival egy mérést hogy meglássuk mennyi az annyi?mivel én is ezt a két márkát néztem és más nem igen jöhet szóba jó lenne tudni mit tudnak gyakorlatban
mert a Sandisk is csak ráírja hogy 30 vagy 45MB/sec közben a kártya meg C10-es...
no várjuk a fejleményt -
Real_Necro
veterán
(#38892) A Zéé
Márkahű maradtam, így Nikon
(#38893) t_a_m_a_s
Már a belső használatú VR-t is várom...
(#38895) Freddy76
Valahogy úgy. Nem gondoltam volna, hogy idén meg lesz, de volt egy jó ajánlat és 1 nap alatt megjött angoloktól.
(#38896) Santiagain
80-200-al kezdtem, hogy majd lesz egy D-s. Aztán nézegettem az AF-S-t... Végül úgy döntöttem VR lesz, abból számomra a VR I volt az elérhető. Most jó ideig csöndben leszek és mindenben asszonykámnak van igaza.
-
Santiagain
őstag
válasz
Real_Necro #38883 üzenetére
Bakker, én is most látom csak az üveget. Azt mondtad, letettél a 80-200-ról. Erre vettél egy VR II-t?
-
Freddy76
addikt
válasz
Bammeg, most néztem meg Zéééééé hozzászólása után az exifet... Jézuska beszaladt pár nappal korábban?
-
8nemesis8
veterán
válasz
Degeczi #38891 üzenetére
Köszi, akkor nem volt alaptalan a dolog.
Nagyon bejön a D5100.
1 hátránya van, amit mindenki tud:
Ahogyan kezded megismerni mit tud és észleled a határokat vagy nem folytatod a hobbit vagy tovább vásárolsz.
Már látom, hogy kelleni fog egy egyszerű állvány vaku is.
De most a táska az elsődleges és a memóriakártya eldöntése.Másnak van esetleg Sandisk Extreme HD Video kártyája?
Ennél megbízhatóbb esetleg Samsung új SDHC Pro szériája sebességben is durva.(80/40MB) -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Egészségedre
Minőségi anyag
-
A Zéé
addikt
válasz
széép. Lassan már mindenki ilyennel rohangál innét?
Nikon, vagy a "topickedvenc" Sigma? -
Degeczi
nagyúr
válasz
8nemesis8 #38889 üzenetére
nincs olyan váz (+markolat), amelyik együtt használná az akkukat!
(a már említett okból: párhuzamosan nem lehet kötni az akkukat, sorosan pedig túl nagy lenne a feszültségük)
ezért mindegyik kapcsolgatgyorsabb sorozat D300 esetén akkor lehetséges, ha nem az eredeti EL3 akkut használod a markolatban, hanem a nagyobb terhelhetőségű EL4-et, vagy ceruzaakkukat
technikailag a kisebb akkuval is működhetne (van is rá trükk, amivel elő lehet csalogatni), egyszerűen szándékosan nem engedi a váz -
8nemesis8
veterán
válasz
TeeJay #38864 üzenetére
Laptopommal mértem, ami egy csúcskategóriás 700ezres gép
Elég profi olvasója van.
Igen hama matrica minden rajta van, de én mégis értetlenül állok a mért sebességek előtt.
10 év garival van hirdetve.Agyalok, hogy holnap rendelendő táska mellé rendelek egy Samsung SDHC Pro-t 16GBosat 7 xxx FT.
Igaz keveset olvasok róla, de szerintem rendben lehet, te is ilyesmin agyaltál, ha jól tudom!@zool1:
Ezt jó lenne pontosan tudni, tesztvideóknál, 10-12 másodperc 30-40 MB között van. -
8nemesis8
veterán
válasz
akela91 #38862 üzenetére
Ez érdekes.
Nem tudom mennyire megalapozott, de volt ahol olvastam, hogy egyes modellek sorozatban még jobban is teljesítenek.
Ez nagyon furcsa nekem, mert a feldolgozó proci nem lesz gyorsabb vagy mégis?
Ha ez igaz, akkor szerintem együtt használja.
Amúgy ki kell próbálni.Berakni két akkut aztán amikor félig van levenni a portrémarkolatot és utána le lehet vonni a konzekvenciát.
-
MC Pite
veterán
válasz
akela91 #38887 üzenetére
Igen is, meg nem is. A 18-105 nem szereti a soligor cpu-s közgyűrű sorom, de az 1.8G úgy fókuszál vele mintha ott se lenne. Ja, 4000ért vettem.
Freddy76: Hát még fél fával... Elméletem (magyarázkodás?
) az volt hogy ezzel 'használt' árban vettem az 5100at (ami most nincs érthető okokból) - fél, tán még egy év múlva sem lesz kisebb a különbség az 5000 és 5100 között, akkor meg gyorsan a készlet végére(?) lecsapok, 3év garival. Meg persze van pár dolog ami tetszik az 5100ban
-
Degeczi
nagyúr
válasz
MC Pite #38877 üzenetére
A chip egy külön lábon kommunikál, így az akár történhetne a másik akkuról is, mint amelyik a tápot szolgáltatja,
de azt hiszem, még csak nem is erről van szó: mintha vki azt írta volna, h miután a váz elfogadta az eredeti gyári akkut, azt akár ki is lehet venniha ez így van, akkor egy sikeres azonosítás után már nincs további kommunikáció D5100 esetén
(nem tudom, nem volt ilyenem) -
Santiagain
őstag
válasz
aleister #38871 üzenetére
Igazából sportfotóra vettem a telét, de télen témát kellett keresnem az objektívnek. Így lettek az állatok, ám ezt is megszerettem.
Ma volt egy szabad órám reggel Óbudán, amit madarászással akartam tölteni, de közbejött az Újlaki Karácsonyi Vásár, ahol volt egy ló és néhány szamár. Sajnos a szamarak egy karámban voltak OSB lap mögött, de az egyiket addig szuggeráltam, amíg kidugta a fejét. -
MC Pite
veterán
-
Konflikt
addikt
válasz
Dani Pécs #38869 üzenetére
ha elso dslr mindenkeppen a nagyobb atfogasut, meg ha 34K-val dragabb is.
kompaktoknal, de foleg bridge-eknel konnyen meg lehet szokni az akar 15-20x-os atfogast is (35mm-es kisfilmre vetitve ez lehet akar 20-30mm-tol 5-800mm-ig is). egy 18-55os kitobjektiv eseteben emiatt "visszalepes" erzese lehet az embernek az elso hasznalatkor, ha mar megszokta az oriasi zoom-ot. de persze ez minosegbeli ugras minden teren. -
TeeJay
félisten
válasz
8nemesis8 #38860 üzenetére
nekem a D90-hez egy Meike MK-D80 markolat van kettő darab Travor márkanevű EN-EL3e akkuval
és nem kell hogy a gyári akku benne legyen megy a két olcsóbbal is gond nélkül.
januárban lesz 3éve hogy rendeltem e-bay-ről és még mind a 3 akkum eredeti minőségét adja egyiknek sem romlott az elhasználódási indexe.
általában mindig kettő akkut dobok vele úgy garantáltan 2-3ezer fotóig nem kell babrálnom és hogy őszinte legyek még a keresőben nem nagyon láttam 3év alatt merülő akku ikont
a gyári Nikon meg mindig fel van töltve mert az nem merül ki magától így ha esetleg mégis elfogyna a kraft a két utángyártottban ott az origi Nikon és azzal még lehet vagy 800-1000képet durrantani -
MC Pite
veterán
válasz
akela91 #38862 üzenetére
Párhuzamosan vannak sztem kötve az akkuk - és azért kell egy chipes akku a kettőből, hogy legyen azonosítható akku is, a másik (chip mentes) már csak növeli a kapacitást.
Eperkutyus, 18-105öt te hova rekeszeled hogy élesebb legyen???
A fixxel nem vitatkozok, az kell és pont.
Na jó, a 17-50 2,8 is játszhat.narancsnn: Használt 5100? Szinte kizárt hogy találsz! De ha 5000 kell tudok egy szép darabot. Itt a szenzor dettó, nagyobb felbontású vagy mindenhonnan jól látható kijelző, af motor megléte, méret a fő különbség. Meg az ár,meg a kereső (amire félmegodásként egy nagyítós nikon szemkagylót rendeltem, így kb akkora lesz a 5100on mint a D90/D7000en). Talána legfőbb kérdés mekkora obiparkot tervezel, és milyet. Ha főként stabisat, vagy videó számít, akkor nem nagyon hiányzik az af motor a vázból. Ha régebbi/olcsóbb obik közül akarsz válogatni és 3+ obival akarsz járkálni, olcsóbb ha a vázban a motor.
Expresszen van pár röhejes hirdetés, gondoltam már ráírok. A válasz:
"
We have in stock brand new Nikon D600 24.3 MP CMOS FX-Format Digital SLR Camera sealed in box with its Accessories,valid Nikon USA manufacturer warranty papers and 90 days return policy from our Store.The Nikon D600 24.3 MP CMOS FX-Format Digital SLR Camera is available with Nikon 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR Zoom Nikkor Lens.
Company sealed with accessories and papersItem included in the Nikon D600 Box is:
Nikon D600 Digital SLR Camera - Body
Nikon 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR Zoom Nikkor Lens.
EN-EL15 rechargeable Li-ion battery with terminal cover
MH-25 battery charger
Strap AN-DC6
UC-E14 USB cable
USB cable clip
BF-1B body cap
BS-1 accessory shoe cover
BM-12 monitor cover
Software Suite CD-ROM: ViewNX 2 installer
Instruction Manual
12 Months Warranty with NikonCost just 700Eur including Shipping, Vat and Insurance fees to you in Hungary.
Our store is located here in Hertfordshire United Kingdom, we ship to our customers via FedEx Express and delivery takes just 32-48 Hours to Hungary."Az expresszen 24-85el van még pár ezerrel drágábban. Q..a jó, ennyiért tizes csomagban kéne hogy adják, valaki kér egy tucattal belőle?
-
aleister
veterán
válasz
Santiagain #38866 üzenetére
Na végre még valaki. Szintén állatfotókban utazol?
-
Dani Pécs
tag
Kit obik közül szerintetek melyik jobb vétel? 18-55VR, vagy 18-105VR?
Az első D5100-al 155e
A második 189e -
TeeJay
félisten
válasz
8nemesis8 #38851 üzenetére
hama.hu-n fent van az Edigital mint hivatalos partner ha 10év Hama garival kaptad akkor bizony eredeti
a ráírt sebességet meg nem mindegy mivel méred... pl. vázon keresztül felesleges is
szerezz egy jófajta USB3-as kártyaolvasót (Pl Hama) és azzal teszteld leamúgy ha már 10MB/sec írás megvan az már mindenre bőségesen elég lesz
-
TeeJay
félisten
válasz
Degeczi #38814 üzenetére
ha a 85mm a megfelelő akkor a 200 F2 VRII az álom?
http://youtu.be/fxY6nIXuaPY
ezzel mit lehetne alkotni te jó ég -
-
8nemesis8
veterán
válasz
Motaba78 #38855 üzenetére
Köszi.
Máris agyalok egy kis bővítésen. Portrémarkolat ügyben mi a véleményetek?
Jót is olvasok rosszat is.
Nyilván nem mindig lenne rajta, de alapvetően nekem könnyítené a fogását.Eddig nagyon bejön, kár, hogy magyar manuál nyomtatottan nem jár hozzá csak német!...
Megyek ma nyomtatni és olvasgatom. -
8nemesis8
veterán
SZiasztok!
Mennyivel írjon az SD kártya vajon a fullHD videózáshoz?
Vettem egy Sandisk Extreme Video HD, de nem hozza a gyárilag ráírt sebességet, szerintem hamis, habár Edigitalba vettem, sandisk holnap alapján nem így kéne kinéznie.
-
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #38842 üzenetére
hat abbol a szitubol nem sok, bar azert az 50-essel itt jobb kepek szulettek sztem. en meg ilyen kicsi szobakban is inkabb az otvenest eroltetem.
en amugy felnott portret/felalakosat biztos nem lonek 35-el, egeszalakosat mar igen. olyan allat csinalt a kepeken a paromnak hogy egy jobb ufc harcos is megirigyelne
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #38841 üzenetére
Nagylátóval gyereket fotózni tök poén, halálosan jó képeket lehet lőni, direkt kihasználva a 11-12 mm sajátos perspektíváját és a torzítását. Nekem is van pár ilyen képem, lehet előszedem amíg alszik a gyerek
Úgy általánosságban egyébként én nagyon jól elvoltam a 35-el, mint ahogy Freddy is az 50-essel. Azt hiszem, jópáran leírtuk már, hogy amíg kicsi a manó, mindkettő jó szolgálatot tesz, a bajok akkor kezdődnek, ha elkezd mocorogni (hisz ekkor már kimozdul a dof-ból), és akkor tetéződnek, ha elkezd kúszni, mászni, járni
Ekkor már kizárólag a zoom + vaku a jó megoldás.
-
Real_Necro
veterán
Akkor nem egy felejtős ötlet. Karácsonyra úgyis utazunk bátyámékhoz is, ott van kapásból két gyerkőc, Megnézem majd mit tudok nagylátóval összehozni.
A torzítást meg LR két kattintással megoldja.
Amúgy múltkor már javasoltam a rohangáló gyerek fotósoknak, hogy nagylátó, meg FF, aztán próbáljon meg kifutni a gyerek a képből.
Eperkutyus még jelentősen vagdosni is tudna akkora képméretből.
-
törölt tag
válasz
Santiagain #38837 üzenetére
Vagy 35 + vaku, mert ugye ahogy a gyutáv nő, úgy változatlan rekesz mellett a DOF csökken, ergo dettó belehibázhat, 35-ön kevésbé.
-
Santiagain
őstag
válasz
Freddy76 #38803 üzenetére
Baltával lufit. Nem babák, hanem 6-8 évesek. Klasszikusokat csak pontosan!
A lényeg viszont ugyanaz. Kevés fénynél tág rekesszel állandóan kimozdulnak a DoF-ból. Erre viszont a 35-ös sem megoldás. Zoom kell oda és vaku. A kisgyerekek többsége Duracell. Csak akkor van esélyed komponálni, ha belemélyednek valami ülős játékba.
-
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #38833 üzenetére
biztos lehet vele kreativkodni neha...de sztem inkabb akkor kerulhet a kepbe ha tobb embert akarsz megorokiteni, pl anyuka, testverek, baratok jatszanak mondjuk a szobaban. vagy esetleg alulrol foldrol fotozva hogy jatszik a gyerek...bar ehhez inkabb a nagylatod alja fog kelleni. probalkozni kell, multkor pl valaki postolt a talalkozorol nagylatos kepeket, sztem viccesek. bar egy gyerekfoton nem tudom mennyire mutatna jol
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #38833 üzenetére
pedig mar epp kerdezni akartam
-
Larry303
addikt
válasz
#40935168 #38832 üzenetére
pont kb ahonnan számít
Real_Necro: az a 24 kevés lesz nagyon sztem...
én amúgy most nap mint nap ezt csinálom, az 50est le sem veszem...sajnosmég 2,8 nál nem tudtam jobban rekeszelni sem mindezt 1600-3200 között...szal kitobikat felejteném baba célra
12-24 meg az előbb említett torzítás, illetve sztem a háttérmosás miatt is felejtős -
Real_Necro
veterán
válasz
Kleroo #38826 üzenetére
+1 Ha most kellene döntenem én is D7K-ra voksolnék.
Baba fotózásra támad egy ötletem. Beszélünk itt arról, hogy DX-re 35 vagy 50. Én úgy gondolkodom, hogy az 50-es nagyon jó, fényerős, viszonylag olcsó, tuti lesz majd egy G-s. Van viszont egy 12-24/4-em, amit 24-re tekerve megfelelő kinti fény mellett szerintem szintén lehetne használni. Szerintetek ez mennyire jó ötlet?
(mielőtt félre értené a banda fele, még nem aktuális...)
-
m3ss
veterán
válasz
nem olyan egyszeru kerdes. amugy digin en szinte mindig 50-essel fotozok, kiveve ha tajkep van. aztan most hogy hasznalom analog gepen az aps-c 35mm-nek megfelelo obit kezdek rajonni hogy jobb az a gyutav..altalanos celokra legalabbis. ..de pl felalakos/arcportrera kifejezetten hasznalhatatlan. inkabb nem mutatom meg milyen dinoszaurusz fejet csinal a paromnak a 35mm kozelrol
egy ket kis dofos, kreativkodos temanal is jobb az 50-es szerintem. viszont pl varosban setalgatni, altalanos csaladi dolgokat megorokiteni valszeg jobb a 35-os, erre mar szuk az 50.
de ha foleg kisbaba/portrek miatt kellene en biztos 50-est vennek.
-
Throme
veterán
válasz
Dani Pécs #38818 üzenetére
Hát, nikonos fórumban valszeg a nikon nyer
. De tény a D5100-nak elég jó a szenzora.
DE ha rákeresel a D5100 vs 600D témára a neten biztos sok véleményt, leírást találsz.
Talán a digitalrev tv oldalát is érdemes felkeresni ahol több videó is készült nikon-canon gépek összehasonlításáról.Szerintem egyikkel se fogsz rosszul járni, akár nyikon, akár kanyon mellett döntesz.
(#38823) narancsnn: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHH kezdőőőőődik
Ennek a témának itt a topicban múltja van, nem ellened irányul ez a hsz -
narancsnn
senior tag
Sziasztok!
Mit szóltok d5100 vagy d90-et vegyek?
Előre is köszi
üdv
-
Throme
veterán
válasz
Degeczi #38816 üzenetére
Hát én maradok dslr-es annak ellenére, hogy tetszik a kis oly, de hátrányai is vannak ami a kezelhetőségben mutatkozik meg így első próbálgatásra. Ha lesz család, akkor viszont másodgépnek lehet beszerzek egyet. Addigra már OMD szenzor is lekerül a belépő milcek közé (EPL5 is azzal rendelkezik azt hiszem csak az még drága).
Rajtad viszont csodálkozom, hogy egy elég jó színvonalú nikon cuccot cserélsz le milcre....
Eléggé beleástad magad a fotózás rejtelmeibe és akkor egy "kompaktra" váltasz?
Az EPL2-vel meg fogod oldani mindazt amit a dslr-el? Úgy értem gyorsaságban, kreativitásban?
És talán képminőségben?
Mert feltételezem a felsorolt eszközökkel már nem csak turistafotó kategóriában ténykedsz! -
Throme
veterán
válasz
Freddy76 #38798 üzenetére
Én meg nem hivatalos milc "tanácsadónak" léptem elő
.
Na jó nem osztom az észt, mert milcem az nincs, csak ajánlottam barátaimnak az oly EPL3-at is a nikon belépők mellett, hogy érdemes megkukkantani.
Aztán utánajártak milyen is az, és vettek egy milcet, duplakit-tel. Van 3 gyerek, szóval egyértelmű volt a kis súly és méret korlát. No meg olcsóbb is volt egy dslr belépő duplakit-nél....Egész kafa kis gép ez az oly EPL3 és pihe könnyű az obija. Mintha kis gyerekjáték lenne. Képeket még nem néztem meg, de majd hasonlítgatom
. Tőled is van OMD kép....
-
törölt tag
válasz
Dani Pécs #38808 üzenetére
A 18-105 minden gyutávot tud, szép torzan, egyiket így, másikat úgy. Viszont rekeszelned kell, hogy élesebb legyen a kép, de már az alap rekesz sem valami nagy, így aztán iso-d az égbe fog mászni video-nál is és képnél is. Vennék egy fényerős fixet az említettekből és már tágon is cipóra verik a 18-105-öt, nemhogy enyhén rekeszelve (mondjuk 2.8-ra) - és itt még fényed is marad alacsonyabb iso-hoz. A VR a portrét megfogja úgyis, de a mászkálást és a végtagok mozgását nem (pl. amikor csapkod, mocorog, integet, játékot fogja és lóbálgatja vagy ilyesmik). Tehát jobb a fényerő VR nélkül mint a VR.. szoba, nem kéne a gyereket kezdőként telibe vakuzni, .. én tuti fixxel lőném, ha saját gyerkőc lenne, tehát vennék hozzá. Nem kell, de én vennék. Én.
-
törölt tag
válasz
Degeczi #38807 üzenetére
Hát, 85-öt mondják az ideálisnak (legalábbis itt kezdődik), 50mm @ DX = 75mm ekvivalens, Scott Kelby 120-200 között lő (átlag 140) elmondása szerint és nekem a Tamron 90-e is már sokkal szebbet ad, mint az 50.
Ízlések és pofonok, de most akkor hozzuk be a képbe a 85-öst DX-re és ajánljuk neki ?
-
Dani Pécs
tag
Köszönöm a részletes tájékoztatást!
A kérdésem igaziból az (is) lett volna, hogya a KIT-ben adott 18-105VR objektív is jó lehet a célra, vagy mindenképp be kell szereznem egy 35, vagy 50mm-es lencsét is?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
#40935168 #38806 üzenetére
természetesen perspektivikusan, a látószögből adódóan értem a torzítást, hiszen a geometriai korrigálható
még DX-en is jól látható fejportrénál az 50 mm-es ilyen torzítása, felnőttnek nem előnyös
-
törölt tag
válasz
Degeczi #38805 üzenetére
Attól függ, DX vagy FX terminológiában érted-e. A 35-ös DX-en szerintem az üveg szélének "elhagyása" miatt még jobb is, mint az 50 FX-en és közel ugyanaz a gyutáv és közel hasonló kevés (vagy nulla) torzítás. Ez lenne az említett gépre a gyerekmászkálós-rohangálós obi.
És DX-en az 50-es lenne a portrézós, ugyebár. Szintén elhanyagolható torzítással.
50-ből is csak a G torzít, a D alig (FX-en), most nem perspektivikusan, hanem "hordó"-ra értem.
-
törölt tag
válasz
Igazából mindkettő jó, de én nagyon besz*tam a 90-es Tamronnal FF-en, pedig családi ház, igaz, nem egy hodály. De a babaportré "művészkedés" inkább, míg az átlag usernek a látószög kell és ahogy a gyerek gügyög, legózik a szőnyegen, mittomén, ilyenek.. férjen bele minden, a szoba, anyu, még egy kis tér is.. mondjuk egyetértek Veled is, amikor még pici, akkor jobb a közeli, amikor már mozog a térben, jobb a 35..
Mindkettőt venném
Mindenesetre nálam volt az 50-es is és csavartam fel gyorsan. ANNYIRA azért nem torzít az
de igazad van, nem ideális portréra. Viszont ha nem tolod az arcába, nem vészes (sőt). A Tammy-val már az ajtófélfától kellett átlőnöm a pelenkázóra, hogy jó legyen. Aztán ez lehet tipikusan olyan döntés lenne, ami full helyszínfüggő.
Vegye mindkettőt, nincs mese.
Nem életveszélyes áron mennek és 2.8-on jó fénynél borotvaélesek.
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #38802 üzenetére
Pont nem úgy... Amíg pici a gyerek, jobb az 50. Van időd és tered mozogni, és az 50-be szépen belefér. A 35-tel már kicsit bele kell mászni az arcába, az már hajlamos torzításra. Amikor megindul négykézláb, no, az más. Santiagain írta a másik topikban, hogy szaladgáló babát akart 50-essel fotózni, olyan volt, mint baltával narancsot hámozni. Találó.
Én ajánlom az 50-est, különösen, hogy nagyon keresett obi, ha eljön az ideje, könnyedén eladható, és jöhet a 35...
-
törölt tag
válasz
Dani Pécs #38799 üzenetére
Ugyan nincs gyerkőcöm, de fotóztam már babát és 25-én is hívott egy barátom keresztelőt fotózni + családot utána (és ismét a gyereket). A 90mm már sok volt (ami majdnem 85). Kiindulva egy átlagos szituból, hogy lakáson belül örökíti meg az ember a gyereket (teljes alakot főleg), ahogy mászkál, később majd szaladgál, vagy az elején ahogy a babaszekrényen (vagy min) pelenkázzátok stb.. (ahol egy 50-essel DX-en lehet létrára kéne állnod, ha kicsit felülről akarod fotózni)..
Szerintem ide az 50mm sok, FX-en jó, DX-en 35-öst vennék hogy kb. ugyanezt kapjam, de előnye van abban, hogy az üveg széleit nem használod. Szóval én 35-öst néznék, de lehet, a többiek máshogy gondolják majd. 35mm és G-set.
-
spanyoll
addikt
válasz
Freddy76 #38798 üzenetére
Szerintem csak megszokás kérdése. Ha elhiszi, hogy neki tényleg az 50es lesz a legjobb akkor az lesz neki a legjobb. Mindkettő jól rajzol, az 50es amennyire tudom kicsit gyengébben teljesít nyitva, de nem vészes amennyire emlékszem. Az 50essel talán szűk lesz neki jó pár szoba, a 35össel nem, az 50essel kényelmesebben portrézgat majd, míg a másikkal is, max kevésbé.
Szerintem vetess vele 35öst, aztán lábzoom, vagy ha már elhitte az 50es "musthave"-ségét akkor vigye azt.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest