Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
törölt tag
Én imádom a kontrasztot, pl. ég és föld a ruha (vagy annak hiánya) a háttérhez, környezethez képest. De ő minden hülyeségben benne van, tervezek vele egy napsütéses glamourt kék éggel hófehér fűzfák között tóparton.. volt egy ilyen képem, itt Debi mellett pont van egy ilyen hely, de nem találom a képet. Vmelyik albumomban elbújt..
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #38652 üzenetére
Alapvető különbség, hogy én egyedül a kreatívkodjunkos topicba alkottam véleményt más képeiről, ott is konstruktív célzattal, és a beküldő saját kérésére, így az én képeim -akármilyenek is legyenek- ebben a szálban nemigen képezhetik vita tárgyát.
De legyen elég annyi, hogy esetemben a munka nagy részét nem a vízjegy feltétele teszi ki.
-
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #38693 üzenetére
mimasra?
en vmi kalapos, ballonkabatos, kodos erdoben setalos kepet lonek legszivesebben. vagy vmi baltas gyilkos elotunik a kodbolkar hogy utobbihoz nem biztos hogy jo modell lenne a parom. bar en siman
arboretumot is bezartak itt 1 honapra ahol mindig fotozok...valahova csak kimegyek azert...
-
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #38688 üzenetére
hat vannak benne furcsasagok ami a kezelofeluletet illeti...es akkor finoman fogalmaztam. viszont tesztek szerint merhetoen gyorsabb mindenben mint a 7...igy nyilvan nem tudom osszehasonlitani mert rendszerrel/pagefile-al az ssd-n boldogsag van
na de sorry a sok offert. vagy offolok vagy kepet elemzek ehh
ki kellene menni fotozni inkabb olyan kod van itt...csak itt bent meg jo meleg...
-
törölt tag
Én is agyaltam már ezen, a raid5 stimm, az ssd raid meg lehet nem is kell, csak én audiót is vágok (semmi köze fotózáshoz, Steinberg WaveLab) és durván tölti a hangot
Meg kicsit maximalista vagyok, szóval a nagy NEF-ek is szeretik a sebességet. De valszeg átállok, lesz egy "szemetes" ssd-m temp fájloknak, katalógus, stb. ahogy írod. Most kezdek LR-ozni..
-
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #38680 üzenetére
tisztaban vagyok nagyjabol ezekkel, szorakoztam bme infon jo par evet
amugy 1db 128-ast vettem, wintemp ilyen-olyan direket mar atraktam hdd-re, de majd megnezzuk a ps-nel is mit lehetne...win8-at raktam fel (amitol kicsit plafonon is vagyok btw) ebben van alapbol trim ugye? majd utananezek mert ez meg uj nekem...
mondjuk lehet nem lesz sokkal gyorsabb tenyleg ha ssd-n dolgozom fel, majd kiprobaljuk..nekem inakabb mar memory bottleneck gondok vannak sztem feldolgozas soran, 4 giga elfogy gyorsan, azt is kellene vennem de ddr2 araktol kicsit megijedtem...rendszert meg csak ezert nem akarok meg cserelni, cpu teljesitmenyben boven jo ez a q6600@3.2. -
gab.m
senior tag
válasz
aleister #38649 üzenetére
Én a bizonyos "rajongókra" kaptam fel a fejem. Azért azt lásd már be, hogy ott baj van, ahol ilyen képekkel rajongói vannak. Nekik kéne felnyitni a szemüket, itt vannak a problémák igazából, nem ott, hogy akárki otthon, vagy más otthonában, ilyen meg olyan nőkről milyen képeket csinál. Csinálhat akármilyet, jót, vagy rosszat, nem érdekel, de amikor erre veri magát (na ehhez már kell valami, hogy jogosan tegye) azzal nem értek egyet.
Amúgy meg písz. Dugjatok, piáljatok, vagy szívjatok valami ződet, aztán jobb lesz mindenkinek. -
-
törölt tag
Csak az ultrahangost szokta jelölni a Tamron PZD-vel, a "natúrt" nem.
Újonnan. Írtam, hogy Westend. Westend City Center. Budapest, Váci út akármennyitudod. A 220 Volt pedig az üzlet neve, az objektív százhúszezer-valamennyi Ft volt (tehát nem 220 volt)
A D70-ed megtekeri, igen, szóval használható. Lesz fénymérés és minden egyéb, miért ne lenne
De inkább linkeld be az index hirdetést, ha biztosra akarsz menni.. -
törölt tag
1. SSD rendszernek. Semmi másnak. Elég egy 64GB körüli, vagy 128.. (A PS eszi a helyet, a temp könyvtárai, cache és hasonlók miatt érdemes 128-ast nézni, vagy áttenni a könyvtárakat máshova).
2. Kidolgozásra szerintem nem kell a nagy sebesség, mert egy többórás retusnál nem az lesz a döntő, hogy 1 tized mp, vagy 3 mp alatt töltődik be a NEF. Ha sokat batch processzelsz, akkor már nagyon fontos. Ennek fényében 2x128 GB SSD raid0-ban tökéletes, ÚGY, hogy a meló végén gyorsan át mindent HDD-re, mert ugye raid0-nál ha egyik SSD meghal, az egész tömb meghal és képek pápá. (Kidolgozás alatt a képek memóriakártyán is maradjanak még meg, vagy már előtte HDD-n is, így eredeti NEF-et nem buksz, max. a kidolgozást). SSD raid-nél ügyelni kell arra, hogy a kontroller támogassa raid-ben is a TRIM parancsot, vagy megoldod Win7-ből szoftveres raid-del, ő már tudja ezt a nem-rendszerpartíciókkal és a mai i3-i5-i7-eknek meg sem kottyan.
2.5. A raid tömbön ne tárolj semmi fontosat. Kegyetlen gyors, de mondom, duplaakkora az esélye, hogy elszálljon.
Ez így nagyjából egy százas ha jó áron nézed őket, de sebességben nem lesz hiba
De ez csak saját verzió, másoknál lehet tök máshogy néz ki a folyamat. -
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #38676 üzenetére
jah vc az fel sem merult bennem. de nem tudtam hogy motoros meg motor nelkuli is van. ezt miert nem jelolik vmilyen betuvel, vagy lemaradtam vmirol?
d70-nel teljes ertekukent hasznalhato a motor nelkuli is ugye? fenymeres meg minden lesz? mert voltak olyan uvegek is amik d200-tol felfele mukodtek csak (pl larry 55?-os nikkor makroja?)
te amugy ujan vetted? itthon? -
törölt tag
Ja és a pénz, 120 körül vettem újonnan, Westend, 220 Volt. Ott volt raktáron, de alig párezerrel voltam az argep.hu-s minimum ajánlat felett, szóval elhoztam, vágytam már rá.
74-ért jól meg kell nézni, mert még túl szép is lehet akár .. lehet le van ütve-kopva, nincs motorja, stb.. bár a képe még ettől lehet pöpec, nekem azért az esztétika is fontos. Használtban is.
-
m3ss
veterán
ja es ssd-vel ti hogy oldjatok meg a kepfeldolgozast/tarolast? tarolni nem akarom ssd-n nyilvan a kepeket, de feldolgozni meg ott jobb, van erre vmi automatizalas vagy az a legegyszerubb ha ssd-re importalom aztan majd manualisan athelyezgetem a nef/tif-eket hdd-re
-
törölt tag
Nem, van többféle. Én kettő félét ismerek elnevezésében, SP AF 90mm 2.8 Di macro (ez van nekem) és ugyanez "VC"-vel, azaz stabival, a duplájáért. A stabisat nem venném, akkor már micro-nikkor árban a környékén és maradtam házon belül + VR.
Viszont ahogy hallottam, korábbi verziók motor nélküliek. Enyém már beépített motoros, nem mintha számítana (nem ultrahangos, de mindennapi képekre oké, macro-ban pedig úgysem használom, ott MF van).
Fókusztesztet minden üveggel csinálnék, használttal főleg. De a Tamron ebben sem átlagos, van ugye a limitált fókusztáv (illetve kettő, mert kétfelé osztja a teljes fókusztartományt) és a teljes és ezeken máshogy viselkedik az AF. -
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Táska ügyben lenne egy gyors kérdésem:
Habár tudom, hogy ez tényleg teljesen egyéni döntés, mégis kikérném a véleményeteket.
SLRC-202
Pampas II 22
Ezek szimpatikusak, Pampas külsőre méginkább.
Case Logicot meg láttam személyesen és arra rá merném bízni a gépet, még talán kisebb esés esetén is... -
spanyoll
addikt
válasz
Throme #38663 üzenetére
Persze. Nehogy már ne kétszínűsködjek kedvemre, mert van aki elolvassa minden hszem
Amúgy az első hszemnél azt hittem, hogy mutogatásra vannak a képek, b@sztam elolvasni az egész hszét. Úgyhogy bitchslap nekem is. Node a lényeg, hogy mindenki béna, csak én vagyok a jó, van is egy majdnem jó képem. Mutattam már? -
törölt tag
Hát ha a megosztott kép célja bemutatni egy adott jelenséget, hibát, akkor jogos hogy megosztja is és még csak arra sem kell ügyelnie, hogy szar kép-e vagy sem, mert nem a képet fogja a közösség itt úgy egészében értékelni, hanem próbálni segíteni megállapítani, hogy mi szar (most technikailag, pl AF). Ez a topic most ebben elbukott, kár. A csajokat kritizálták, így cicababa, úgy amatőr a kép, bla bla, de ide a bökőt, hogy mindenkinek az agyát pont ők vitték el a témáról, éspedig, hogy AF probléma van és adni kéne rá valami tanácsot az illető feltöltőnek, wtf.
De ezt csak kiegészítésként írtam, mert amúgy +1 és egyetértek, be kell tolni a képeket rendszeresen jól megköpködős topic-okba vagy külsős, erre a célra létrejött oldalakba (fotozz.hu, fotovilag.hu) és úgy lehet tanulni. Az anonimitás pedig adott, az ember választ valami hülye felhasználónevet és még "beégés" sincs az amúgy ilyen-olyan-amolyan haverok vagy közösség előtt, ha mondjuk lehúzzák a fotóját, tehát akinek esetleg érzékeny az arca kritikára, nem feltétlen veszti el..
-
válasz
Freddy76 #38662 üzenetére
Kivételesen Neked sincs teljesen igazad, beteszi a képeket, 900*600-ba... és azt várja, hogy bárki az AF gondját fogja megoldani?
Nem is látni rendesen az elcsúszást... nem lehet következtetést levonni, ha nem látsz valamit.
Nincsenek exif adatok, nem látod a záridőket... vélhetően van benne amiatt is rossz, elmosódott kép, pl az első.
Na most minek tesz be x képet, ha egyiken sincs kiemelve a gondja? No meg minek x-et af hibagondra... lehet betenni 1 egész képet, ami reprezentálja a gondját... nem kell tucatszám.
Ez nem AF hibakeresés, hanem képeket mutogatok történet.Canon topikban ilyen nincs...
-
Throme
veterán
válasz
spanyoll #38659 üzenetére
Ez mind szép és jó amit leírsz, meg nem kéne leoltani gab.m-et (szerintem mást se...), de a korábbi hsz-ed ((#38639) spanyoll ) tükrében ez kicst faramuci...
Mindenki lelje örömét a fotózásban a saját szintjén, de a legjobb fotós se legyen feljogosítva arra, hogy leszarozza bárkinek is a munkáját, ismeretlen közösségben.
ja igen - Freddy is rávilágít erre - , és nem kéne itt köcsögözni. Legyen már benne tisztelet, mert így bármilyen jó fotós szarba se fogják nézni....
szvsz.
béke
-
Freddy76
addikt
Picsába, emléxik valaki, hogy TeeJay csak a fókusz hiba miatt tolta be a képeit, egyáltalán nem mutogatási célból? Faxért kell személyeskedni, köcsögözni meg szarozni. Gabem azért annyira még nem sztár, hogy ezt megengedhesse magának. Különösen, hogy ha neki szól be valaki, pl. Nesa, jóval enyhébben, akkor azért tud megsértődni... Kivételesen (!) egyetértek Aliesterrel.
Menjen mindenki, vegye be a nyugtatóit/hormonjait, aztán jöjjön vissza.
Coxer, most kivételesen (!) neked sincs igazad... Amint írtam, TJ, csak a fókusz miatt tett be fotókat, nem mutogatási célból.
Ez is van olyan jó, mint a vonalas fókuszábra.
-
spanyoll
addikt
Az is lehet baj szerintem, hogy egy ilyen szituban mindenkiből előjön egy szubjektív kép egyrészt magáról, másrészt az éppen aktuális fotósról, mégpedig a látott képei alapján. Egy ilyen véleményalkotás valósságát pedig a szubjektivitás jellemzi a legjobban, és pont. Hihetem én magam jó fotósnak ha tré vagyok, és fordítva. Ez pedig igaz másra is, a másról alkotott véleményemre is. A szubjektivitásról gondolt képem pedig az aláírásomban van
-
Nem lennén népszerű a saját véleményemmel, úgyhogy megtartom, de vannak itt nagy téveszmék és érdekes gondolatmenetek, képekről meg nem is beszélve.
Mindig azon agyalok el, hogy itt osztogattok meg képeket, különféle okokból, és kiderül, hogy teljesen elégedettek egyesek, mert így jó úgy jó, de ott vannak a képmegosztó véleményező topikok, ahol jószerivel mindenki képét szétszedegetik - jó indulatúan - oda miért nem kerülnek be képek? Talán mert ott pártatlanul kapna mindenki véleményt, javító célzattal, és azt már nem bírná elviselni, ha 5 véleményezőből 5 ugyanazokat a hibákat és előnyöket fogalmazná meg a képről? Picit gondolkozzatok el ezen, a vitának meg tényleg nincs sok értelme... szvsz csukott fülekkel, és elvakult szemmel nem lehet semmit megvitatni.
-
spanyoll
addikt
Szerintem fölösleges ennyire odalenni a képekért. Én spec túlzásnak érzem tényleg, hogy ennyire leoltsuk valaki képét, mert én még akkor sem tenném meg, ha vérprofi lennék, amely jelzőt sose aggatom magamra szerintem. De gab.m leoltását is túlzásnak érzem. Jó fotókat csinál, és ha abban a tempóban fejlődik ahogy most, akkor na ... Sokat elérhet még, többet mint én, vagy sokan innen, ha nem húzunk bele.
Szerintem a lényeg, hogy ha valaki fotós, szeret fotózni, és nem egy ideológiai csőlátásban szenvedő valaki, akkor vele vita szinten megmaradva meg lehet beszélni bármit, és pont ezért kéne egymást jobban megérteni, mert tudja mindenki, hogy egyrészt milyen a szakmában megélni vagy érvényesülni, vagy ha nem az a probléma éppen akkor azt, hogy milyen volt, amikor még kezdő(bb) volt mint most.
Számomra a profi fotós fogalom nem igen létezik, ha jobban belegondolok. Inkább csak olyanok, akik elsajátították az alap technikákat, a gépüket csukott szemmel tudják kezelni ha kell, technikailag kevés dolgot nem tudnak csak, és a kép készítéséhez amit meg akar valósítani nem kell külső info / segítség, mert tudja, hogy milyen fényeket használna, milyen pózokat, milyen miket hogyan miért mikor stb.
Tehát összességében szerintem gab.m legalább olyan jó fotós mint aleister, és fordítva. Itt pedig nem technikai tudásról beszélek, hanem a fotó iránti szeretetről, és elhivatottságról.
Egy ilyenen kár összekapni szerintem. Békesség emberek! -
TeeJay
félisten
válasz
Throme #38650 üzenetére
eddig kb. 14ezer képet csináltam a D90-el mióta 3éve megvan
99%-a ilyen csajos fotóvajon miért?
ja és ezek még a publikus képek voltak, képzelheted mi van ha belemerülünk és falatnyi ruhában vagy esetleg anélkül kell hasonlóakat alkotnikinek számít hogy profi vagy nemprofi, a lényeg hogy a szexi hölgyről sok szép fotó készüljön
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #38656 üzenetére
A stúdióban ? Nem. Illetve nem tudom. A Tamront viszem, az 90mm, szerintem fogok állványozni is és kreatívkodni is kézből, aztán meglátjuk, melyik hogy alakul. Jó lenne ilyenkor egy VR (vagyis VC), de azért ha ügyes vagyok, 1/200-250 körül nagy baj nem lehet kézből sem. De lesz valami, igen.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #38654 üzenetére
Nem, átlagban nincs sok döntöttem csak pont ez a kettő lett ilyen (fel se tűnt) beválogatva ide.
Amúgy stúdióban jön ki, mit tud az 50-es, mert ott a rekesz sokkal szűkebb. f/11-en például a 26-os kép mutatja, mire képes. Szaros 1.8D
(Most töltöttem fel, frissítsd az oldalt ha érdekel).Emberről nincs ilyen rekesszel még képem, majd most megyek a Trilite-ba télen, megnézem a Tamront..
-
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #38642 üzenetére
No, íme, semmi nagy buhera.
A macska már a Tamronnal készült, talán a leglátványosabb, az ismerősöm (amúgyis megosztott public) képei pedig az 50 1.8D-vel és tágon. Egy 85 1.8G vagy a nagyon drága 85 1.4G ezt még látványosabban adná, egy korrekt AF fine tune után. Majd jön az is..
Nyugodtan nézd böngésző alól az 1:1-et.Viszonylag nyersek, nincs hülyére élesítve meg semmi ilyen.
-
Throme
veterán
-
Real_Necro
veterán
Látom közeleg a karácsony és mindenki kitölti előtte a dühét...
Számoljon el mindenki 3-ig, aztán gondolja át újra mit írt, vagy mit akar írni. Minek sértegetjük itt egymást? Ez a fórum nem arra való...
Én a képekhez nem szóltam hozzá, egyrészt full amatőr vagyok, másrészt sosem lesz alkalmam csinos ikreket fotózni (párom meg is folytana
).
-
aleister
veterán
Hm. Azért tán nem kellene egy technikai hibára példaként hozott fotók kapcsán azok minőségét már-már a személyeskedés szintjén lehúzni. Ha kritizálni akarod, annak van konstruktív módja is.
Emlékeim szerint Tőled sem láttunk eddig még semmi kimagaslót.Nemigen értem mi van veletek. Ha csak fele ennyi energiát rászántatok volna az eredeti hibára, mint amennyit az abszolút sportszerűtlen, pálya mellől beugatásra, már rég megoldódott volna egy fórumtárs problémája.
Egyébként én simán rajongójuk lettem a lányoknak.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #38642 üzenetére
Na nem úgy mintha telibe makróznád, de ha olyan a szeme, kivehető. Már töltöm fel, igaz ez is jószág lesz, de hátha mutatja..
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #38640 üzenetére
Az 50-es fix tudja, f/4 körül már (és itt a bokeh is jó még). Várj nézek valamit.. de amúgy egészalakos portré most akkor vagy egészalakos, vagy portré, nem ?
De értem én, pill.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #38632 üzenetére
Melyik része nem világos ?
Belenagyítok és éles legyen a szeme, ha azon van a fókusz. De ez csak egy.
A csillogás pedig a szemben pl. a fotós, vagy softbox, egyéb fény, mikor mi, attól függ, épp mit fotóztál.
Én ismerőst nem tehetek ide, de állatot igen, azon talán látszik. [link] A macsek a komponálás, igazítás stb. után (ami 1-2 mp volt) picit máshova nézett, éppenhogy. Mire elsütöttem, már a hátsó szemén volt a fókusz, ez látható a képen is. Ha középső helyett az egyik oldalsó fókuszpontot használom a közelebbi szemére állítva, akkor nem a távolabbin lenne a fókusz, hanem a közelebbin, nincs az, hogy na újra a középsővel ráállok megint a közelebbi szemre, fókusz, lock, majd igazítás és katt.. hanem egyből katt. (A JPEG artifact-et a bajusz környékén a Facebook hozta). -
-
m3ss
veterán
válasz
TeeJay #38628 üzenetére
ezek klassz kepek, bar en nem vagyok szakmabeli. amugy a te fotoiddal nem az a fo problema, hogy nincsenek szetpsezve a kepek, vagy muanyagra retusalva a holgyek...hanem gyakorlatilag teljesen atgondolatlan fotok. beall a holgy a konyha kozepebe, nem is tudom mit nezzek a legkondit vagy a tobbi berendezest. a masik kepen tukor randomra odadobva az agyra. egyiken sincs valami atgondolt kompozicio. jobban at kellene gondolni a perspektivat, honnan fotozol, es foleg a kornyezetet megprobalni ugy kialakitani hogy ne legyen ennyi zavaro tenyezo a kepeken. es mar megint visszatertem a kepekhez...
-
törölt tag
válasz
TeeJay #38628 üzenetére
Rohadt profik, nem tetszenek. Valszeg velem a baj. A tavas jó még, de mentem volna kicsit közelebb, nagy a tér, pici az alany, pedig a tükröződés és a mozdulat jó. De a motoros szénné effektezve, lassan az lesz profi fotó, amit a 300 című filmben produkáltak (hogy nincs egyetlen élethű jelenet sem, plasztik mese az egész), a portré meg hülyére kenve, szintén utálom. Na, ha ezek a képek tapsot kapnak, jó, hogy nem töltögetek én sem ide képeket..
-
TeeJay
félisten
előző kedves hölgy barátomról mutatok akkor pár olyan képet ami szerintem is csúcs profi
nem csak olyan gépekkel hanem olyan tudású fotósok alkották!
egy a bibi vele hogy itt már rá sem lehet ismerni magára a hölgyre
[link]na ezért maradtunk inkább a sima egyszerű otthoni "amatőr" képeknél
de tény bár én tudnék úgy fotózni mint akik ezt alkották, biztos nem itt lennék mint most -
m3ss
veterán
válasz
Throme #38623 üzenetére
holnap mar itt trollkodik ujra. valahol belul o is egy nikonra vagyik
(#38624) Eperkutyus hja, ha mozog az alany akkor kellemetlen..de hol van ehhez kepest mondjuk analog gep, manual fokusszal, 50 mm nyitva, kozeli temanal eltalalni a fokuszsikot...az a nem egyszeru. en azon gondolkodtam hogy bedobok a taskaba egy meroszalagot es kihuzom gyorsan ha kell
sikerult is lonom jo par backfokuszos kepet. de majd csinalok azert testshotot is hogy jol helyre fokuszal-e...de hat annyira kicsi a dof hogy nem egyszeru...
-
törölt tag
Uffh hát nekem 1.8-on simán kimászik már az alany a focus plane-ből és csoki, elég csak ha a széken ülve kicsit megrázza a haját vagy felnevet kicsit hátra-előre dőlve testével és újra a kamerába néz, máris kimehet belőle és csókolom. De nem feltétlen. Jó mozdulatlan a modelled vagy mákod van
de nem életbiztosítás ez a módszer 1.8-on.
Legalábbis én nem szeretem azt, amikor csinálok egy képet az illetőről, egészalakosat vagy félalakosat és nem látszik 1-2 hajszálere a szemében, vagy a csillogásnak nincs meg az "éle". De én is lehetek béna, hogy újrakomp-kor elmászok (még ha nem is lépek arrébb). Szóval én fókuszpontozok inkább. Mondjuk az 1.8 ritka, általában rekeszelem 2.8-ra, néha 4-re, ha elég a bokeh és van fény is elég, mert itt a legjobb az obi.
-
Throme
veterán
"Tovább nem folytatom kilépek a Nikonosok életéből inkább"
Kíváncsi leszek, meddig állod meg, hogy ne térj vissza...ha már ezt olvasod jó úton jársz, hogy megszegd és újra itt hsz-elj
(#38622) Eperkutyus: nagyon tud: kap szakmai elismerést és sokan választják a munkái alapján.
De ha ez sem jó, vagy elég akkor hagyjál békén -
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #38615 üzenetére
nyilvan, de 18-105-nel kb sosem lesz problema. en 1.8-on is igy lovok, sot meg nehany makronal is, ha nem ugralsz el mindenfele akkor szinte mindig mukodik, nem valtozik sokat a targytavolsag. pl 50mm-en 1.8-on, cropon, 2m targytavolsagnal is van 11 cm dof, osszes portrenal eleg lesz akarhogy komponalsz ujra. persze fokuszpontokkal is lehet varialni, meg neha erdemes is. csak mondtam egy verziot amit kiprobalhat.
-
Jújj vannak itt félreértések rendesen.
(#38590) TeeJay
30-40 ezer profi kép?Ez érdekelne...
Amúgy a fotózásnak van célja... és ha nem magán célra készülnek a képek, akkor nem az számít, hogy a modellnek tetsszen, hanem azt a célt, amiért a sorozat készült azt elérjék a képekkel.(#38591) Throme
Láttál engem már stúdió fotókat feltölteni? Nem véletlenül... mert nem szeretem... max ha idővel rákényszerülök, akkor fogok stúdió fotózni...(#38595) Freddy76
Jaja, éppen csöpög a nyálam, hátha egyszer én is lehetek Nikonos!(#38596) m3ss
Valaki mögé látott a lényegnek... lakásban is lehet ízléses képeket csinálni, csak picit dolgozni kell rajta, hogy kellően homogén, és jó legyen a képen lévő minden elem.Tovább nem folytatom kilépek a Nikonosok életéből inkább.
-
Throme
veterán
Megint rossz irányba mentél el, vagy csak rosszmájú vagy
.
Nem arról van szó, hogy ünnepeltessem magam.Szoktam képelni a kreatív fórumba és ott kapok hideget meleget.
Nem vágtam még eret és nem hüppögtem tele a 100-as zsepicsomagot.Mondjuk a kezdő fotós topicban már olvastam, hogy picsáztak el virtuálisan egy szerencsétlen próbálkozót, aki tényleg rossz képet töltött fel, csak hát nem készült fel a fogadtatásra. Most nem a nevén nem nevezzük kollégáról van szó
-
törölt tag
Amíg nem tág a rekesz, ez jó. Ha tág, akkor nem mindig műxik, mert kimehet a szűk fókuszsíkból a szem, persze f/8-on ez kevésbé probléma, de tág rekesznél az lehet. Nem feltétlen, de lehet. Ilyenkor jobb bekomoponálva fókuszpontot váltani a szemre. De jelen esetben mindent megnéznék, illetve egyáltalán, hogy normál körülmények között nincs-e valami alap fókusz nyűgje a gépnek.. ha nincs, lehet vakarózni, mit ront el és hol az ember. És hogy egyáltalán fókusz-e az életlenség (és nem bemoccanás), stb stb stb.
-
TeeJay
félisten
3D módban van az AF menüben de úgy tudom ezt a funkciót úgy csak AF-A és AF-C-ben csinálja
amint AF-S-re teszem fix marad
kipróbálom ezt a módszert amit írtál aztán kiderül
a váz és az objektív jó mert itthon telegépelt lapon kb. 45fokos szögben kipróbáltam az alsó,középső és felső AF pontot is és ugyanolyan jó éles volt a kép ugyanazon a ponton.mondom én már csak arra tudok gondolni hogy a csajoktól a gép is lehidalt és nem tudta mit csináljon
-
Freddy76
addikt
Ha már fókusz: az létezik, hogy a Canon 60D fókusza jóval gyorsabb a d7000-nél? Próbálgattam mindkettőt, és biza a Canon gyorsabbnak tűnt. Amúgy érdekes kérdés, hogy melyiket mindhatnánk manapság jobb vételnek...
-
m3ss
veterán
válasz
TeeJay #38609 üzenetére
probald ki fokusz teszten kozelrol. nem hiszem hogy azzal lenne a baj. sokkal inakbb vmi fokuszmod van elallitva.
probald ki ugy hogy AF-S, single area. allitsd be az AE/AF-L gombot fokusz lockra, aztan felig lenyom expogomb, AE/AF-L lenyomvatart, ujrakomponalhatsz aztan exponalsz. en legalabbis altalaban ezt hasznalom. -
m3ss
veterán
válasz
Throme #38608 üzenetére
jo hat ki hogyan gondolkodik. ha csak az a cel hogy iszonyatosanelegedettlegyel magaddal akkor erdemes nem felrakni
en inkabb felrakom ha mar a profi meg hozzaerto kollegak vannak olyan kedvesek es kommentelik a kepet, abbol okulok. abbol hogy a rokonoknak tetszik nem sokat, tetszik nekik minden kepem amugy is...
-
TeeJay
félisten
még nem próbáltam de akkor ezt a tippet is megnézem
azóta kifújattam a vázat, 1hónapja volt szenzortisztításon Nikon KFT-nél
most megfújkáltam az AF szenzor felé is meg a tükröt is hátha ott kavar be valami
az objektív elejét is lepucoltam és kipróbáltam egy apróbetűs lapon és itthon élesre fókuszált mindig
nem tudom mi lehetett ott de fura volt mert ritkán láttam még a 18-105-el életlen képet -
Throme
veterán
Lehet baromi off-topic leszek, de ha már szóba hoztad:
"olyan nehezen viseli a kritikat mindenki hogy elekpeszto"
Barátaim csöpségéről készült fotóim egyikével egy kicsit még "kreatívkodtam".
Aztán láttam, hogy háttérkép, sőt bekeretezett kép és ajándék lett belőle.
Kurva jól esett. Ha ezt beraktam volna bármelyik itteni topicba, szanaszét gyalázták volna.
Kezdve a vágástól (egyik legkönnyebben kritizálható dolog) a háttéren keresztül az effektig.
Hát tudod kinek hiányzik..... Kaptam volna én is, hogy meg kéne tanulnom fotózni, meg nézzek képeket és küldjek mindenkit inkább profi fotóshoz.... -
m3ss
veterán
válasz
Throme #38602 üzenetére
te sztem nem nezted meg a kepeket
igazad van, nem kepet jott analizaltatni, bar hozza teszem jobban jarna ha fokusz helyett komponalasrol olvasna. amugy olyan nehezen viseli a kritikat mindenki hogy elekpeszto. sztem reszben ezert is haldoklik ez a forum, pl a halado topic...van 3-4 ember akik velemenyeznek, es kepelok se sokkal tobben...
mondjuk fotozz is pang... -
Mikika
aktív tag
Sziasztok
Van két akkum a D80as gépemhez. Az utángyártott azt csinálja hogy felteszem töltőre,villog a led majd elalszik. A vázba betéve 45 % os töltöttséget ír. Meghalt az akku?
Köszi Miki -
Throme
veterán
Ok, akkor átfogalmazom. Nem kell egyből profi - fizetős - fotóshoz rohanni, ha valaki szeretne magáról pár elfogadható képet, vagy akkor, ha baráti hangulatban akar fotózkodni és van elképzelése, de azt nem meri előadni egy idegennek, vagy attól tart az teljesen a saját látásmódja szerint csinálja meg.
szvsz
szerk:
(#38601) m3ss : TeeJay AF probléma miatt jött kérdezni
Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest